|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
hej, wrocilismy wrocilismy, bylo super! ale teraz Adas chory, bylismy dzisiaj u lekarza, powiedzial ze moze miec nawet gronkowca wiec mi sie nawet pisac nie chce
dostal antybiotyk ale jak bedzie gorzej to do szpitalaprzepraszam,ale nic wiecej nie chce mi sie pisac.. |
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Ale taka profesjonalna rehabilitacja to pewnie coś innego. Bo Kuba oprócz tego, że płakał, to zabierał nóżki i na pewno nie był rozluźniony, więc to bez sensu. Ładny wynik Cytat:
Trzymamy kciuki za zdrówko Adasia , bądź dobrej myśli
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Adas , mam nadzieje, ze obedzie sie bez szpitala! ![]() Sciskam mocno
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
kasiula, gronkowiec, jak to?
Cass jak z dietą? towrzyszysz mi, czy się poddałaś? U Laurki też świeczki z nosa idą wczoraj chwilę grzebała w basenie jak woda się lała.Ani nie 10min i ledwo za nadgarstek zamoczyła, a już o 4 nad ranem słyszałam że jej coś furczy w nosie ![]() Do tego jakby dołączyć wieczorny płacz i marudkanie to może ząb.U was po 8 i więcej to musimy was gonić. Psiknęłam jej nasivinem, a w ciągu dnia calcium i cebion.Może uda mi się ją wyprowadzić ze smarków ![]() Byłam dziś z małą w pracy. Zebrałam troszkę komplemencików...cóż...os tatni raz widzieli mnie niewiele po porodzie, to od tego czasu ze 20kg mi ubyło. Zapomniałam się dziś zważyć, ale jutro też jest dzień. Mała dość grzeczna była. Jak dla mnie, bo dla nich urwis. Cóż, co dziady mogą mieć za pojęcie o małych piszczących istotkach, które chcą się wszystkim bawić Szef w dalszym ciągu przystaje na moją prośbę powrotu do pracy na chwilę z brzuszkiem Któraś wie może na ile muszę wrócić by znów mieć 100% płatne? Unholy, masz może gdzieś pod ręką w swoich zakładkach rajstopy do peeptoe? najlepiej modelujące 30DEN, opalone by mnie interesowały.Muszę zbierać się powoli do kompletowania stroju bo tuż tuż spotkanie oko w oko z wielorybem (kuzynką )Wróciłam położyć małą spać, mąż wyszedł z psem i jadę na rowerek zahaczając o siostrę.Wpadła do niej koleżanka z porodówki-ponad 3lata utrzymują kontakt. Zadzwoniła że im się nudzi i wjechała z mega ekwipunkiem od picia po słodkie ciasta,owoce i chrupki dla dzieci. Siora się złamała i wcinała(apropos, to siorka nas podczytuje Karola ![]() ![]() , za to ciasto truskawkowe.Ja ci mówie "CIASTO - minuta w ustach, godzina w żołądku,całe życie w biodrach Twój wybór" A ty nic sobie z tego nie robisz ![]() pa, do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() caly czas musze bawic sie z mala i ja pilnowac wiec nawet nie siadam przed kompem bo to nie ma sensu, non stop wstaje przy meblach i chodzi , wszystko sciaga wiec na stole nie mam juz nic mala spi to teraz mam czas ale ide na orbika chyba zobaczymy jak bedzie , moze jutro bedzie lepiej ![]() wlasnie wczoraj byl bardziej gesty taki bialy a dzisiaj znowu pare razy kichnela i poleciala z noska woda, znowu jest przezroczysty Cytat:
za zdrowka Adasia ![]() Cytat:
![]() kurka nam nadzieje ze nie bedzie mega kataru u Laurki fajnego masz szefa twoja siorka podczytuje nas jako gosc? moze sie dolaczyc przeciez do naszej paki pod warunkiem ze ma takie same poczucie humoru jak ty
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Oby po antybiotyku się polepszyło ![]() Ja wpadam tylko na chwilę bo padnięta jestem i lulu idę. Cały dzień na wysokich obrotach byłam sałatki porobione, torcik odebrany, jaja faszerowane jutro skonczę, na szybko zrobiłam biszkopt z budyniem i dżemem jagodowym tż balony napompował i tyle jego wkładu Amelia mi zaczęła kaszleć bierze antybiotyk a tu wyraźnie infekcja się powiększa katar bida ma taki, że spać nie może i się budzi. Nie gorączkuje na szczęście, ale obawiam się że to znów oskrzela Dobranoc kobitki
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ile razy Amelka juz miala chore oskrzela?a bylas na konsultacji u innego pediatry? moze jakies inne leki powinna dostac ![]() duzo zdrowka dla malej damy swoja droga moja znajoma co ma blizniakow o 3 mce starszych od naszych maluszkow tez ciagle na oskrzela byly chore i skonczylo sie zapaleniem pluc i szpitalem a wina byly wlasnie zle leczone oskrzela
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , pisz nam, co się dzieje , trzymam kciuki za zdrówko Amelki
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
Nie odzywałam się bo niestety mam dużo nauki, no i Tomuś wymaga dużo uwagi rosną mu górne 2 - i delikatnie mówiąc jest wymagający ![]() Już jest zdrowy, bylismy u lekarza i okazało się że to jakaś wirusówka,, trwało 3 dni i przeszło Jeszcze Was nie nadrobiłam ale pracuje nad tym, Buziaki
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
pobudka o 6, czyli dziś się ze wszystkim wyrobie
![]() Zapowiadali na dziś 30stopni, tak wię kąpiel by była. W nocy jak kładłam się spać to psiknęłam jej jeszcze nasivinem na śpiocha, bo hałasowała i tv zagłuszała, a teraz wstała z czystym klukiem ![]() Cytat:
![]() właśnie się na to zapowiada,choć to jeszcze nic pewnego Zapomniałam jaki mi nick.Coś z "1982" Buszuje po wizażu, ale nic jej nie odpowiada, więc podgląda nas. Poczucie humoru ma podobne, a jesteśmy zupełnie różne. Cytat:
![]() eeee a jednak idą świeczki z nosa psiknęła i zawisły 2 pod samą brodę---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- kiedy ktoś się zjawi z kawą ile można na was czekać, hm?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1391 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry, witam z kawką
![]() Mobilizujecie mnie dziewczyny do dietki i nawet o rowerku zaczęłam myśleć dzięki Kasi, ale od Mamy musiałabym pożyczyć ![]() Pytałaś kiedyś czy widzę efekty swojej diety, to takie namacalne dowody, ale nie wagowo, bo wagi nie mam to spadek w obw. bioder z 92 do 88 ![]() Kasiu, wklejam to co mam: http://moda.allegro.pl/item109283572...o_japonek.html http://moda.allegro.pl/show_user_auc...51&gr_id=75993 http://moda.allegro.pl/show_user_auc...p?uid=15769929 http://www.swiatrajstop.pl/index.php...ingle&id=23927 Tylko te rajstopki są cienkie. Może jak chcesz grusze lub korygujące, to poszukaj takie bez zaznaczonej części palcowej np. Coś w tym stylu: http://moda.allegro.pl/item107914493...sa_20_den.html http://moda.allegro.pl/item108448604..._m_tabaco.html http://moda.allegro.pl/item107747973...0_den_3_m.html http://moda.allegro.pl/item107132748...ezpalcowe.html Jednak zazwyczaj jak bez palców w ogóle lub bez szwów wyraźnych, to są cienkie, ale trzeba poszukać ![]() kasiulka, trzymam kciuki za Adasia . Pewnie biedak coś na basenie złapał ![]() I u Laurki katarek i u Werci jeszcze. Zdrówka robaczki Tak jest u dzieci, ze niektóre mają skłonności do oskrzeli, nie które ciągle chorują na zapalenie ucha i inne jeszcze krtań czy zatoki ![]() Przuy zapal. oskrzeli córcew mojej przyjaciółki (młodszej) pomagało podawanie leków lub nawet robienie zwykłych inhalacji przez baby haler lub nebulizator - megi Udanej imprezki Amelkowej Ps.Zapraszamy siostrę Kasi do ujawnienia się ![]()
|
#1392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super, tak mi się wydaje, że wystarczy na jeden dzień nawet wrócić rajstopy czyli że sukienka będzie? Cytat:
Cytat:
ufffDzień doberek ![]() My z Martynką wstałyśmy skoro świt, zabrałam ją dzisiaj ze sobą do kościoła- grzeczna była jak aniołek
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem z tego powodu przeogromnie zadowolona. Weszłam na wagę.Zaledwie 1kg mniej Mimo to się nie poddaję, bo cudów, nie mogę się spodziewać po kilku dniach.Nieźle poszłaś z bioderkami fiu fiu na pewno jest to widoczne ![]() Rowerek fajna rzecz.Podeptać można i być z siebie dumnym.Lepiej mi się śpi po wysiłku.A wczoraj nie dość że na rower wskoczyłam to poszłam jeszcze z mamą na kije, na7km Ostatnio oglądałam siory album ślubny, ale tam byłam szczypiorek pewnie nigdy już tak wyglądać nie będę Może nie starczyć mi zapału ![]() no właśnie ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
przypomnę, tylko że rano nie wstaję jutro do małej, więc jak na pw puścisz nr kom, to się przypomnę jak wstanę. Spódniczka ołówkowa.Mam taką w czeluściach szafy co najmniej z przed 3 lat i miałam ją na sobie max 3x ![]() Do mnie też.Powtarzałam sobie to wczoraj, jak na stole ciasta i ciasteczka stały.Ja pożerałam orzeszki, bo miałam akurat w menu na kolacje. Zakupiłam w końcu brite i mogę wręcz chlać wodę ![]() Unholy za linki
||
|
|
|
#1394 |
|
BAN stały
|
hej i ja wpadam z kawka
) i zwierzeta, widziala psy, gesi i kozy. podobalo sie jej ![]() Kasiu ty to zawsze masz ciekawe dni rowerkiem tez z checia bym pojezdzila, tylko u mojej mamy jest no i kto z Amelka jak meza wiecznie brak Kasiulka zdrówka dla Adasia Amelce wczoraj dziasla dokuczaly i bylo to widac. palce w buzi non stop a jak juz polozylam spac to czeste pobudki i znowu palec do buzi... posmarowalam dentinoxem i jakos noc byla. nad ranem mi zaczela buszowac ale pospala do 8. tylko mialam natretna muche w sypialni i spac nie dawala no i zapraszamy do siebie siostre Kasi Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-27 o 08:48 |
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas nocka spokojna, dzisiaj pojdziemy na dwor bo chyba bedzie upalnie ![]() ide zjesc sniadanko Cytat:
Cytat:
ja juz nie wiem kiedy ten katar jej sie skonczy nie wiem czy znowu isc do lekarza ![]() dziekujemy
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam konkretny punkt ustawy znaleźć - nie lubię tak radzić z głowy bez podstawy prawnej, nawet jak w 100% jestem pewna. Już mam ![]() USTAWA z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa artykuł 4 punkt 2 tutaj masz cały tekst Na kursie tez oststnio o tym była mowa, tak więc - jeżeli wrócisz z macierzyńskiego choćby na jeden dzień od razu możesz iść na L4 - w przypadku ciąży płatne 100% oczywiście. Pewnie lepiej byłoby chwile popracować, co by ewentualnie ZUS się nie czepiał ale możliwość jest od 2-go dnia, w sumie nie mogą Ci udowodnić że akurat tego dnia zaczęły ci się problemy z ciążą ![]() Tutaj masz tez o tym. fiu fiu A swoją drogą - nie miałam pojęcia, ze istnieją takie rajstopy jak Unholy wkleiła ![]()
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś też ma ta sama koleżanka przyjechać.Wstępnie na kąpiel dzieciaków basenie, ale coś chłodem zawiewa, a zapowiadali na dziś 30st ![]() ja zwykle miałam jakąś wymówkę.A to mąż do 21 w pracy, a to mi się nie chcę, a to coś w tv, albo coś miałam do zrobienia i argumenty mogłabym mnożyć, a teraz nic mnie nie hamuję i potrafię wszystko obejść-tak sobie wkręciłam. Z czego się cieszę. A najbardziej lubię na koniec sprawdzić ile przemierzyłam i ile spaliłam.Cieszę się wtedy jak dziecko U ciebie jak męża nie ma to nie ma opcji, za to możesz ćwiczyć brzuszki lub coś, skakać na skakance,latać po schodach czy coś. Laurze też chyba dokuczają, bo pobudkę jedną miała między moim rowerem a spacerem. Muszę sisce powiedzieć że jest tak ciepło zapraszana.Chyba że prędzej zajrzy i sama poczyta.
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
to po takich ćwiczeniach typowo aerobowych czyli właśnie marsz albo rowerek warto trochę np. brzuszków poćwiczyć - wtedy dają o wiele lepsze efekty niż robione same tak bez rozgrzewki ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Pomarzyć dobra rzecz: http://plaze.onet.pl/foto/najlepsze-...l#photo7072981
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-27 o 09:07 |
|||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Anula dzięki.Przeleciałam pobieżnie.
Jak tylko zaczynam czytać texty pisane jak ustawy to zaraz mam taki mętlik że skupić się nie mogę i nic nie rozumiem w każdym razie brzmi to bardzo korzystnie.1 dzień...hmmmm ![]() Wtedy straciłabym też zasiłek z opieki prawda?
|
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, dostajesz go tylko jeżeli jesteś na wychowawczym
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż wczoraj wyniósł na korytarz ławeczkę, i to samo zasugerował. Oczywiście chwilę pobrzuszkuje.Od dziś
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1403 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Muchy z rana potrafią być natrętne , dobrze, że mam moskitiery i już ich raczej nie widuję..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
moim też... Bora Bora i te sprawy
![]() ale w tym roku to nawet Bałtyk jest moim marzeniem
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadnych lekow juz jej nie podaje ale jak katar nie bedzie ustepowal to pojde z nia na kontrole bo nie mam zamiaru dawac jej antybiotyku jak wtedy kiedy miala zapalenie zatok ![]() masz racje sluchajcie a wczoraj nie bylo wcale u nas kupy a dzisiaj juz byla 1 ale normalna juz nie rzadka
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie mam takie daru przekonywania i możliwości by wytłumaczyć jej dlaczego reszta może a ona nie.
Jeśli się nie wypogodzi, to nikt do wody nie wejdzie i nie będzie ambarasu.
|
|
|
#1407 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Pozdrowię go od Ciebie ![]() A gdzieś się wybieracie? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Cytat:
A to aż tak protestuje? ![]() Idę się kąpać. Antoś śpi, Bartek cos ogląda, więc się zrelaksuję w wannie. Trzeba powoli przygotować się do włożenia bikini
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-27 o 09:54 |
|||
|
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Wstalismy dzisiaj o 7 -ostatnio Kuba budzi sie miedzy 6 a 7 a juz spał nawet do 9 Cos mu sie poprzestawiało. U nas na obiad dzisiaj tylko pieczarkowa wygrzebałam jakies zamrozone pieczarki dorzuciłam 2 zeberka i ziemniaki, warzywa i wyszła zupa. (Czy Wasze maluchy jadły juz pieczarkowa? Zastanawiam sie czy dac Kubie ) W lodówce pustki, dzisiaj wybieramy sie na wieksze zakupy. Dzisiaj w nocy Tż jedzie na 4 dni w delegacje wiec bede sama. Cytat:
![]() Bo ja juz nie mam pomysłow ![]() Czyli nie tylko mój taki niejadek sie zrobił Oby szybko apetyt powrócił naszym dzieciaczkom ![]() Chociaz u nas dzisiaj na sniadanie kaszka ładnie zjedzona i wczoraj na kolacje tez. Mały jadł taka z Nestle z lipa (juz dawno ja kupiłam i zapomniałam o niej). Smakowała mu. Kupie tez ta z marchewka i ryzem i ta ze sliwkami. Cytat:
![]() Ząbki mu cały czas wychodzą, w kilku miejscach opuchnięte c.d.n.
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
hej.
Unholy ja na szybciocha mam do Ciebie ogromną prośbę. Mianowicie, mogłabyś mi polecić jakiegoś dobrego sprzedawcę na Allegro? Potrzebuję kupić Alanowi koszulę z krótkim rękawem i szorty, sandałki też by się przydały. Chciałabym aby to było dobre jakościowo i rozmiarówka się zgadzała. Pomożesz? Masz jakicgś stałych, dobrych sprzedawców na których się nie zawiodłas? |
|
|
|
#1410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowka życze Adasiowi i trzymam kciuki zebyscie unikneli szpitala ![]() Cytat:
Takze teraz bede brała przykład z Ciebie - Ty jestes moim guru Wiem jak bardzo buduja takie komplementy -obys słyszła ich jak najwiecej ![]() Cytat:
![]() Ja tez uwielbiam czytac Kasi posty ![]() Cytat:
![]() Biedna Ta moja Amelka ![]() Oby jak najszybciej wyzdrowiała. Kuba przesyła słodkiego buziaka Ja sie przyłączam z .....zupą Cytat:
![]() Cytat:
za ten kilogram. Co to jest brite?? ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
A teraz jest duzo wyprzedazy, sliczne ciuszki są w Reserved Kids i-50 %. _________________ Dziewczyny a jak to jest z tymi wyprzedazami? Bedzie jeszcze jakas druga tura teraz czy trzeba czekac do jesieni. Pamietam, ze kilka lat temu cos w lipcu i sierpniu było duzo wyprzedazy ale moze teraz sie zmieniło.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

dostal antybiotyk ale jak bedzie gorzej to do szpitala

żebyś tym razem martwiła się niepotrzebnie 

30DEN, opalone by mnie interesowały.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

sałatki porobione, torcik odebrany, jaja faszerowane jutro skonczę, na szybko zrobiłam biszkopt z budyniem i dżemem jagodowym
tż balony napompował i tyle jego wkładu
katar bida ma taki, że spać nie może i się budzi. Nie gorączkuje na szczęście, ale obawiam się że to znów oskrzela 

czyli że sukienka będzie?
na pewno jest to widoczne 

wygrzebałam jakies zamrozone pieczarki dorzuciłam 2 zeberka i ziemniaki, warzywa i wyszła zupa. (Czy Wasze maluchy jadły juz pieczarkowa? Zastanawiam sie czy dac Kubie