|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Cytat:
Karmię średnio co 3 godz. a tak w międzyczasie to herbatka bo mój tak na żywca nie chce cyca, będzie się darł jakbym go ze skóry obdzierała jak chcę mu dać , dopiero jak już prawie uśnie. Cytat:
Też mi jedno babsko zauroczyło , teściowej kuzynka, dziecko się darło jak opętane dopóki tak nie zrobiłam. Cytat:
a tego sposobu to nie znałamCytat:
![]() A ponoć to co wychodzi z wosku to twarz tego co zauroczył albo ten strach co dziecko ma Wiem ,że się jeszcze pakuły lniane pali i odmawia jakąś modlitwę ale nie wiem jak ja też miałam infacol i jak mały płakał i mu go dawałam to zaraz usypiał ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Aha i tak mi się przypomniało jak" czoło słone to dziecko zauroczone" trzeba językiemsprawdzić. Ania ja wierzę w takie rzeczy jak uroki , czary , voodoo i jestem pewna ,że to co się zrobi komuś źle to wróci do ciebie. |
|||||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
no poki co maly jest duzo spokojnieszy i ladnie spi nie musze mu suszary wlaczac...
dziewczynki milego weekendu.... my zaraz w gory jedziemy a ja jeszcze nie spakowana....
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie,
toja córka-matka marnotrawna- przyjmiecie mnie spowrotem na łono forumowej rodziny??? ![]() ostatnio zaczełam "was" nadrabiać i tak mi od razu lepiej-wiele z was ma takie problemy jak ja i od razu mi lzej, ze nie jestem "odmieńcem" chcaiałabym znów z wami pisac. Da rade ?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:20 |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki żarcik Witaj zatem córko- matko marnotrawna
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak wygląda kupa ze śluzem??
Kuba przed chwilą zrobił big-mega kupsztala, tylko podkładałam chusteczki bo pielucha nie dawała rady. Robił, robił i jeszcze raz robił. Ostatnio ma w zwyczaju robić ją "po same pachy" ale ta dzisiejsza przebiła wszystkie dotychczasowe. I ta kupa jakaś taka inna była, rzadsza niż zazwyczaj, i wyglądała tak jakby białko z jajka ktoś wbił do tej kupy, takie gluty przezroczyste i dużo ich było... Ogólnie nie ma gorączki, nie płakał, to była tzw kupa z cichacza , był radosny. Jak ja łapałam te kupy na chusteczki to się jeszcze obsikał - radochę miał niezłą
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
ferrou, czy twój synek dalej grymasi przy cycu? czy daliscuie sobie juz z tym rade?
akcja kupa słonia-niezła ![]() bo ja własnie miałam to samo- moja darła sie jak głupia- mniej wiecej ok.6 tyg. ,najpierw czasem, potem coraz czesciej(byc moze to był ten tam kryzys laktacyjny połaczony ze skokim rozwojowym) i od tamtej pory sciagam mleko laktatorem i dodatkowo dokarmiam sztucznym. Nie dałam rady jej karmic, tak sie darła. Teraz uwazam ze chyba za wolno jej leciało- sciaganie zajmuje mi bardzo duzo czasu obecnie-w nocy np.juz nie sciagam, wiec rano nawet 1,5h (elektronicznym) albo i wiecej.... (wtedy was czytam) I pokarmu coraz mniej.... no wiadomo maszynka nie wyciagnie tyle co dzidzia.... na poczatku udawało mi sie sciagac ok.700-800 ml a lenka zjadała ok 1000ml, a teraz ok.550-650ml sciagam. Chcemy powoli na sztuczniaka przechodzic, ale teraz znów problem- chyba ma skaze białkowa i ma pic nutramigen (albo bebilon pepti) i zaden jej nie posmakował, wiec póki mam jeszcze to mleko to jej nutramigen mieszam ze swoim.... (darusia,fajnie masz ze twoja od razu tego smierdziela polubiła-moja tez łakomczuch wiec myslałam ze da sie nabrac....) Ostatnio miałam zastój i sobie pomyslałam, ze moze ja spróbuje przystawić, a gdzie tam, nawet nie chciała spojrzec w strone cyca czy któras z was karmi swoje bobo tylko (albo głównie)odciagnietym mleczkiem? i mam pytanko domam "skazowców"- czy jak stwierdzono u waszych dzieci skaze to od razu kazali wam przestac karmic cycem? czy jak to było? (ja mam mega diete + nutraigen) i do mam butelkowych- jak sie "pozbywałyscie" (czy jak tam to nazwć) pokarmu?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-06-26 o 13:12 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jeszcze nie robił jazd przy jedzeniu, ale pewnie później cos mu nie będzie się podobać.
![]() Oj, gdybym musiała ściągać to bym się chyba pochlastała - zanim coś tam zaskoczy i zacznie lecieć to potrafi minąć godzina. Natomiast jak małego przystawiam, to chwilę ciumcia a potem leci i leci - wręcz samo, nie musi się nawet wysilać. A innym razem to się drze i nawet nie próbuje chwytać sutka. Tak sobie pomyślałam że może on po prostu nie jest głodny, od dzisiaj go trochę przetrzymuje i jak go karmię to po 3h-3,5h - jak na razie scen nie robił, zadowolony bo się sam odsysa więc chyba się najada. Ehh... szkoda że te nasze dzieciaczki nie potrafią powiedzieć co im się nie podoba Mój miał stwierdzoną skazę - karmię tylko piersią i mam bardzo restrykcyjną dietę. Ostatnio zaczęłam wprowadzać małe ilości innych pokarmów ale nadal ma coś z brzucholem. Więc wracamy do piersi z kurczaka ![]() Czasami się zastanawiam czy dobrze odczytuję te wszystkie sygnały które mi wysyła... dzisiaj np poszła mega kupa bardzo wodnista a później miał problemy z gazami - puszczał bąki i płakał. Albo z tym jedzeniem - raz płacze, raz nie... i się zastanawiam co jest nie tak Do dziecka powinna być dołączana instrukcja obsługi ![]() hehe Mój TŻ pojechał ze szwagrem do Wrocławia do Ikea i mówiłam mu żeby wstąpił do H&M. Dzwonił że coś tam kupił za 1,5h będą z powrotem to zobaczymy co tam wybrał
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robimy impreze
bo wrocila do nas cora matka marnotrawna Evitka witaj z porwotem ![]() Ferrou tak wlasnie wyglada sluz w kupie jak opisalas rozlane bialko jaja kurzego ![]() a ja dzisiaj mialam koszmarna noc zasnelam i nie moglam sie obudzic slyszalam jak Julka placze a Tz ja uspakaja a ja nie moglam otworzyc oczu on probowal mnie budzic i dopiero jak zaczal mna szarpac to sie obudzilam w dodatku wstalam z powykrecana lewa reka cos mi weszlo chyba w stawy nie moglam wyprostowac palcow a tak strasznie bolala ze az ryczalam i dopiero jak poszlam pod goraca wode wsadzilam lape to sie rozluznila boziu zaczelam sie tego bac bo tro juz drugi raz mi sie tak zrobilo a reumatolog u nas w szpitalu na urlopie i dopiero bedzie 9 lipca a innego nie znam w dodatku moja lewa reka tak jakby byla mniej sprawna mam w niej mniejsze czycie i jak dzwigam Julke to po chwili musze ja odlozyc bo strasznie mi ta renka drentwieje ![]() a wiecie jak moje dziecko sie przyzwyczailo ze spi w dzien w naszym lozku odlozona do lozeczka placze polozona na macie placze w koszyku to samo a polozona na lozko sekunda i spi
|
#4150 | |||
|
Zakorzenienie
|
hihi weekend się zaczął i wizaż pustkami świeci
a moja spacerówka się nie rozkłada cłakiem na prosto Cytat:
Cytat:
(powód: moja mama+teść=nerwy= zanik mleka)Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na noc i jak bylam w domu mocno obwiazywalam pierwsi bandazem i rano i wieczorem pod mega garaca woda wyciskalam mleko.[COLOR="Silver"] ja wrocilam ze szkoly, odwioze rodzicow na impreze i uciekamy na spacerek
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-06-26 o 16:50 |
|
|
|
|
#4152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dopiero raz miesiaczke bardzo obfitą< jeszcze nigdy takiej nie miałam :/ > ale za to bezbolesna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś jestem padnięta mega sprzątanie targ zakupy itd. nogi a tym bardziej te durne pięty wysiadają dobrze że małż w domu i może się Maćkiem zająć bo inaczej zostałoby mi tylko ryczeć mnie znowu zaje . . . . . ie bolą pięty czasem nie moge nawet iść byłam u lekarza ogólnego i nic się nie dowiedziałam Maciej daje czadu gaworzy od rana ale tak na maxa
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
moja dzis w nocy tez spac nie mogla bo obudzila sie o wpoldo drugiej, po drugiej dalam jej papu, poszla spac po czym obudzila sie o 4 i jak o wpoldo osmej rano jechalam do szkoly to jeszcze gadalysmy, tata mowil ze kolo 11 usnela dopiero.
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka a moze to sa ostrogi ??
Jak fajnie ze Macius zaczal juz gaworzyc slodko to musi wygladac a jak jego podnoszenie glowki ?? sa jakies postepy ??---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Asiulek jak tam wercia dzisiaj ?? byla troszke spokojniejsza czy dalej placzliwa ??
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka - to już nie jesteś sama. Ja tyle razy się wybierałam i jeszcze nie byłam. Kurczę - w ciąży latałam do kilku, a teraz jakoś nie mogę się zebrać. No nie mogę i już.
Cytat:
Baobabku - siostro- matko widzę, że Kubuś Ci daje tak samo popalić, jak mnie Iguś. Ja mam system na spacery. Więc wychodzę na nie jak już w domu nie śpi tak z 2 godziny przynajmniej i już jest zmęczony. Idziemy, on płacze, ja go biorę na ręce i usypiam. Czasem noszę i odkładam, jak jeszcze nie śpi, chwilę popłacze i znów biorę i tak kilka razy - szybciej się zmęczy i w końcu uśnie. To zależy jaki ma dzień. Ale czasem jak da mi w kość, to mam traumę i np następnego dnia nie idę na spacer, żeby psychicznie odpocząć. No i najgorzej jak obudzi się gdzieś daleko od domu - koszmarnie się niesie dziecko na jednej ręce a drugą pcha wózek.
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty jakie masz plany? współczuje nocnych przezyc. tz musial sie niezle wystrachac..... Cytat:
długo to u ciebie trwało?ja powoli zamierzam przechodzic na butle i troche sie boje jakto bedzie, bo juz 2 razy zrobil mi sie okropny zastój a sciagam raczej regularnie i rzetelnie.... na pewno sprubóje sciagac mniej, potem rzadziej, pic szałwie i sa tabletki na zatrztmanie pokarmu,ale jak bedzie zobaczymy....
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-06-26 o 20:03 |
||
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie byla chrzestnego zona- doatslismy 2 120 litrowe worki ciuszkow-sa takie cuuuuudneeee!!!!!
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- mi dr przepisala tabletki ale ich nie bralam, ania p doradzila szalwie wiec pilam ja NON STOP!!! Jedna za druga!!!!! po 4-5 na raz doslownie bo mnie straszni epiersi bolaly i mialam takie guzki , ponad tydzien sie meczylam na pewno, az sie dotknac nie moglam ale przeszlo jakos po woli i bardzo duzo wieczorami wyciskalam podczas kapieli
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza no nie możliwe
drcron nie wiem już sama będę u lekarza z wynikami to poproszę o skierowanie na RTG bo na początku miesiąca jedziemy na kontrole do ortopedy z Maćkiem to zapytam i o siebie
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
kurze ja tak czytam ze wy tak po tych lekarzach smigacie a ja wcale z mala nie chodze;/
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
tez to mam!!!! ktos wie co to moze byc???? duzo chodzenia czy cos dziwnego?
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze zrobić prześwietlenie czy to nie ostrogi
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-06-26 o 22:04 |
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
a czym one wlasciwie sa, bo mi sie ostrogi tylko z końmi i kowbojami kojarzą
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
coś wyrasta na kości
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co pisałyscie z tymi pietami to moga być żeczywiście ostrogi piętowe ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- ja też nie chodzę na początku chodziłąm bo z tą sapką to troche stracha miałam, a teraz tylko na szczepienie, jak bym zaczęła szukac to na pewno cos by sie znalazło do skontrolowania ale po co wszystko jest ok. |
|
|
|
|
#4166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Evitka
Co do bóli to ja nie moge na kręgosłup wytrzymac boli zaje...cie,tym bardziej ze Danielek wazy juz 8kg a mi sie juz schudlo do 49 i zawsze go karmie jakas powyginana.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mloda super ze tak szybko mu przeszlo,ale mozesz przelac ten wosk ja nie chce pisac bo nie chce zapeszyc jak jest |
|||
|
|
|
#4167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A my już w domu. Wczoraj pojechaliśmy pod Kielce. Dzisiaj przed południem byliśmy w 3 knajpach. Mają nam przygotować oferty i przesłać. No i mamy też już ustaloną godzinę chrztu z księdzem. O 18 znowu w drogę i o 22-iej w domu. Niestety ale ta powrotna droga nie była miła. Zabiliśmy pieska. Jechaliśmy przez wioskę i poboczem szedł pan z psem. Nie jechaliśmy szybko około 50 km ( ba dopiero co mineliśmy policję). I nagle tuż przed samochodem pies wyskoczył na drogę. TZ hamował ale niestey nie udało się go ominąć. Oczywiście zatrzymaliśmy się. Właściciel psa wzioł go na ręce. Ja mówię że trzeba do weterynarza jak najszybciej. A on że jużnic nie da się zrobić. Mówi do nas że nas przeprasza i że trzeba sprawdzić czy z samochodem wszystko OK. A ja na to że samochód nieważny i że to nam bardzo przykro i my przepraszamy. A potem sie rozryczałam - ja kocham zwierzaki. TZ tłumaczył mi że to nie jego wina i że nic nie mół zrobić. JA to rozumiem ale i tak mam do niego pretensję. Potem Oliwka zaczeła też bardzo płakać. Więc ja zamieniłam się z TZ i przesiadłam sie za kierownicę.
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Pop biedny piesek
az sie poryczalam jak to przeczytalam ;(biedny piesek ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- Pop czy moglabys pojawic sie na skype jakos pozniej ?? cosik wymyslilam
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem jak sie czułaś , mój mąż kiedyś zabił kota
|
||
|
|
|
#4170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli sluz jest jednorazowo w ciagu dnia to JA UWAŻAM że nie masz co sie martwic bo moja kilka razy juz miała i nawet połozna widziała i mówiła to takie pojedynsze sznurki sluzu nawet liczne to nic złego. dopieor tak mega duzo i tak dosłownie jak byś wybiła jajko czyli naparwde duuzo to moze byc juz cos nie tak. więc nie martwiłabym sie. Cytat:
Mi pediatra p[owiedziała że nigdy przy skazie nie odstawia sie od piersi. wiec nie wiem co Ty zrobisz.. ale chyba z innych powodów chcesz zrezygnowac z karmienia. ale tak mi sie przypomniało jak mówiła własnie kiedys ze tylko dieta ale nie odstawia sie. Cytat:
tez zabiłam pieska wpadł prosto pod moje koła przy prędkości 90km/h nawet nie zdazyłam hamulca wcisnąć a za mna peził tir.. i nie byłam w stanie kierowac bo oczy łzami zalane a bałam sie zatrzymać bo ciemno było i tz pomagał mi przz chwile kierowac. buuuuuuu starsznie to przezyłam! A CO DO KREGOSŁUPA.. jestem od kilku dni u rehabilitanta ale na kase chorych dostaje co dwa dni nowe cwiczenia i rano i wieczorem je robie w domu zamówiłam piłke ta do skakania bo bardzo kręgosłup odciąża i powime wam 5 dni a ja róznice widzę masakra bo mnie bardzo boli oj bardzo i mam jeszcze skrzywienie wiec u mnie bardzo konieczna jest rehabilitacja i wzmocnienie własnie mięśni bo tu tkwi nasz problem. Cwiczenia bardzo proste a jednak wymagające siły i czuc jak mięsnie pracuja.. oj czuc... jak któraś chetna to na PW i opisze jak je wykonywac!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Będzie się działo.

ja na to ze kiedys duzo rzeczy wygladalo inaczej itd ale widaac ze facet caly czas zyje dawnymi czasami i jeszcze leczy w przychodni..

Do dziecka powinna być dołączana instrukcja obsługi
w dodatku wstalam z powykrecana lewa reka cos mi weszlo chyba w stawy nie moglam wyprostowac palcow a tak strasznie bolala ze az ryczalam 
a moja spacerówka się nie rozkłada cłakiem na prosto

długo to u ciebie trwało?

az sie poryczalam jak to przeczytalam ;(