|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
fadne! zwłaszcza końce dobrze się pokręciły Cytat:
Cytat:
![]() ona pisze, że jak wymyśliła recepturę, podała ją na forum NC, ciekawe czy jeszcze ją tam można znaleźć... Rybiorku, jak tam maska? ![]() Ja się zastanawiam, czy miękka woda (płukanie gotowaną) może za bardzo zmiękczyć włosy
|
|||
|
|
|
#20732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To wszystko. 2 razy w tygodniu maska,oleje odstawiłam. Kombinuję z półproduktami i uwielbiam tę zabawę |
|
|
|
|
#20733 | ||
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że masz na tyle zdrowe i zadbane włosy, że jakiejś różnicy wielkiej po proteinach nie widać. One chyba lepiej działają na zniszczonych włosach.
Zaś jeśli chodzi o sam skręt, to już pisałam, że możesz być przykładem dla każdej nowej kręconowłosej przychodzącej tutaj z leciutkimi falami i pytającej, czy coś z tego będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-06-26 o 21:12 |
||
|
|
|
#20734 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj 3balsamy Mrs.Potter's
- z ginkgo(do włosów farbowanych- utrwala kolor) - z trawą cytrynową (do włosów cienkich i słabych- zwiększa objętość) - z imbirem (do włosów zmęczonych i wypadających- wzmacnia i dodaje energii) Jutro będę testować, jako pierwszy będzie balsam z ginkgo. Co już mogę napisać, pięknie pachnie ginkgo i trawa cytrynowa Nie wiem czy za taką cenę powinnam wymagać od tych balsamów jakiś cudów, no ale spróbuję... jeszcze nigdy ich nie miałam. ![]() O ile mnie pamięć nie myli ktoś tutaj kiedyś chwalił Mrs.Potter's.
|
#20735 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, cała rzesza fanów! Tanie i skuteczne, nie są napchane szkodliwymi substancjami.
Moimi ulubieńcami są aloes i imbir.
|
#20736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Był też aloes ale skoro mam aloes garniera to już nie chciałam przesadzać, wybór mają spory jeszcze chyba jedna maska była taka z żółtym podpisem...
|
|
#20737 |
|
Zakorzenienie
|
paprif, ja mam ten z trawą cytrynową
faktycznie, zapach boski.tak sobie mysle, ze moze naloze cos na noc i jutro umyje wlosy^ tylko zastanawiam sie, jaka bombe witaminowa dzisiaj im zaserwowac. zaraz wkleje zdjecia mojego asortymentu, moze pomozecie cos odpowiedniego wybrac?
|
|
#20738 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie, a miała któraś z Was te ceramidy z Mazideł?
Aż się zdziwiłam, że można kupić. Jak myślicie, działa to coś? ![]() http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
WĄTEK DLA FANEK ROCKA, ALTERNATYWY, PUNKA, ITD>>> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229217 Edytowane przez spadam_z_dachu Czas edycji: 2010-06-26 o 21:33 |
|
|
|
#20739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja płuczę przegotowaną wodą z cytryną od kilku miesięcy i czasem mam wrażenie, że włosy są za miękkie i piórkowe. Może znów złoty środek jest najlepszy? Nie przemineralizowana, ale i nie całkiem minerałów pozbawiona? Cytat:
![]() może * emolientowa baza: wax/garnier/ joanna jajeczna + trochę oleju * humektanty, np. kwas hialuronowy/gliceryna, , * proteiny: keratyna * witaminy: pantenol, niacynamid * amla Niekoniecznie wszystko ![]() Mogłabyś sfotografować skład maski jajeczne? I wstawić np. do składowego? |
||
|
|
|
#20740 |
|
Zakorzenienie
|
syrenko, a mozna laczyc emolienty z humektanami?
np. wzielabym ktorys olej i kwas hialuronowy? albo dwa emolienty czy tez humektany? PS sklad juz wkleilam
|
|
#20741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu możesz łączyć wszystko ze wszystkim ![]() ja bym dała np. * emolientowa baza: jedna odżywka lub mix: wax/garnier/ joanna jajeczna * humektanty, np. kwas hialuronowy * proteiny: keratyna * witaminy: pantenol, niacynamid; obie albo pantenol * amla - jeśli lubisz * kilka kropli oleju ps. choć jesli na całą noc to może bez amli? ona może trochę podsuszyć włosy |
|
|
|
|
#20742 |
|
Zakorzenienie
|
wezme chyba Garnier + Joanna jajeczna + kwas hialuronowy + keratyna + pantenol + niacynamid + miod + kilka kropel oleju z pachnotki.
duzo tego, mam nadzieje, ze nie zaszkodze im taka wybuchowa mieszanka.. a rano naloze chyba Kallosa (bo dawno nie uzywalam) z amla
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2010-06-26 o 21:59 |
|
|
|
#20743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn myjesz teraz włosy, nakładasz maskę na noc, spłukujesz rano, odżywka b/s i dalej jak normalnie. |
|
|
|
|
#20744 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i może yes Cytat:
wcześniej sobie tego tak nie przeliczyłam. Kojarzyło mi się tylko jak kiedyś kupiłam cały litr maski za 18 zł i z tym porównywałam , dlatego cena wydawała się być duża Cytat:
A co do pieniędzy, rozważamy czy lepiej skonstruować maszynę do robienia pieniędzy czy napaść na bank [/QUOTE]Dołączam się z miłą chęcią . Wejdziemy a wszyscy będą pod tak wielkim wrażeniem naszych pięknych loków, że nie zwrócą uwagi kiedy zabierzemy im trochę gotówki ![]() Cytat:
), i może powinnam ściąć chociaż dla dobrego samopoczucia włosów. Tyle że jak podetnę to jednak zawsze będzie ten 1 cm mniej, a ja tu zapuszczam . Jak myślicie ściąć czy nie jest to konieczne?![]() [QUOTE=Indios Bravos;20274283 A tak w ogóle to ja właśnie siedzę z miodowym cudem na główce Potrzymam sobie do 12-tej Szkoda tylko, ze gdzieś zapodziałam mój czepek termiczny :/[/QUOTE]Podesłać Ci mój?? Ostatnio( w sumie jakieś 3 miesiące temu ) kupiłam w takim malutkim sklepie kosmetycznym 10 czepków(1 opakowanko) więc teraz mam zapas co najmniej do zimy ![]() A tak w ogóle to już zupełnie za wami nie nadążam ![]() W ciągu dnia nie mam za bardzo czasu żeby uzupełnić braki w wątku, a wieczorem jest tego tyle, że już mi oczy siadają Muszę coś z tym zrobić, bo inaczej długo nie pociągne
|
|
|
#20745 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, czyli jutro juz bez kallosa tak? dzisiaj umyc odzywka i nalozyc te mieszanke po prostu?
|
|
#20746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
emmi578, ten wątek jest cykliczny, teraz piszemy dużo, za parę dni będzie zastój, potem znów galop i tak w kółko ![]() jeśli Twoje włosy nie są za ciężkie, dobrze się układają, nie są rozdwojone, poczekaj jeszcze ten miesiąc, będziesz miała satysfakcję
|
|
|
|
|
#20747 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki syrenko ;* tak wlasnie zrobie.
a Kallosa uzyje nastepnym razem najwyzej.
|
|
#20748 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20749 |
|
Zadomowienie
|
Powie mi ktoś jak stosować tę Potter's czy sama sobie musze poradzić?
A moge ją nakładać na suche włosy dla podkreslenia wczorajszego skrętu?
|
#20750 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej pozostańmy przy wersji złotego środa, on się zawsze sprawdza
|
|
|
|
|
#20752 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20753 |
|
BAN stały
|
Jumaatt tak myślisz,ze one takie zdrowe?
Puszę się coś ostatnio A moze to nie puch a nowe włoski?Stercza mi takie antenki. Emmi a co to za czepek termiczny? Ja mam takie zwykłe foliowe. |
|
|
|
#20754 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Surenka, myślałam, ze np pozostawienie odzywki przeznaczonej do spłukania na włosach lub jej nakładanie w celach odzyskania skrętu po nocy jest niedpouszczalne i chciałam się upewnić. To idę nakładac naftę a potem wypróbuję Panią Potter bo pachnie obłędnie jak dla mnie!!
|
#20755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20756 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poczekam jeszcze miesiąc, bo potem jak zwykle będę żałować, ale często spotykam się z opinią że jak się często włosy ścina to szybciej rosnął co to ma do rzeczy w ogóle ? wyjaśni ktoś?![]() ![]() Cytat:
jeśli ktoś ma większą wiedzę na ten temat to mnie poprawcie ![]()
|
|
|
#20757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samo ścięcie końcówek nie przekazuje żadnej informacji do skóry głowy aby włosy szybciej rosły
|
|
|
|
|
#20758 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dobrze zrobiłam
Na noc posmarowałam końcówki włosów zwykłym kremem nivea, gliceryna na II miejscu w składzie. Wszystko po nocy się ładnie wchłonęło. Kiedyś na wizażu czytałam wątek o smarowaniu włosów niveą, w sumie to dziewczyny sobie chwaliły...
|
#20759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam czy dzisiaj nie zostawić włosów samych do wyschnięcia- bez stylizacja, ew. trochę odżywki b/s. zrobią mi się fale na pewno i jestem ciekawa efektu.. bo z kręconymi to się ciągle stresuję, żeby mi się skręt nie zepsuł, żebym gdzieś nie zaplątała tych włosów.. a z falami to luzik
|
|
|
#20760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale patrząc na to co piszesz i zakładając, że ja sprayu używałabym tylko na plaży to jeśli nawet gliceryna by je rozprostowała co nieco to i tak nie szkodzi , i tak nie miałąbym ich rozpuszczonych.Cytat:
Dziekuję za pomoc. Zakupów jeszcze nie zrobiłam, więc póki co żadnym nabytkiem nie chwalę się .Znalazłam w domu capivit hydrocontrol z zeszłego lata - będę wyciskać do odżywki .
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

jakiego miodu używacie do maski miodowej z odżywką?
mam płynny miód no i trochę cieknie...

poczekam jeszcze miesiąc, bo potem jak zwykle będę żałować, ale często spotykam się z opinią że jak się często włosy ścina to szybciej rosnął