|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
marta to Ty chyba kiedyś pytałaś czy muszę nosić stanik i wkładki,nie? Dzisiaj muszę odwołać to co wtedy powiedziałam,bo mnie w nocy dosłownie zalało
Cała koszula mokra i przebieranie w środku nocy.Po tej jednej powodzi już spokój,ale nie mogę już powiedzieć,że się nie zdarza ![]() U nas też dzisiaj ładnie.Planujemy potem spacerek z małą.Trochę się ogarnę wreszcie i zrobimy jakieś zdjęcia ![]() A te huggisy mnie wkurzają już do granic możliwości.KAŻDA pielucha przemaka,jakby ich wcale nie było.Od wczoraj praktycznie wszystkie ubranka do prania,bo co coś poszło to lądowało na ubranku jakby pampersa wcale nie było.W dodatku mała dostała wysypki.Wyrzucę toto i więcej nie założę
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
sliczne ta ostatnia mi sie bardzo podoba ![]() niezawsze mam nadzieje ze to tylko skrecenie lub ewentualne pekniecie i szybko dojdziesz do siebie a ja sie nudze... chyba zjem arbuzika
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie jednak są ludzkie firmy, które dbają o swoich pracowników ![]() miałam mocz robiony ale jakie wyniki to oczywiście nie mam pojęcia ;/ bo nikt nic nie mówił a ja skupiłam się na tym posiewie i stwierdziłam, że chyba jakby było coś nie tak to by powiedzieli. ale teraz wiem, że jak sama nie tłuke w kółko co i jak to mają w dupie poprostu masakra ale juz jutro będe wiedzieć wszystko no to macie jeszcze troszke czasu na wymyślenie
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niezawsze mam nadzieje ze z nogą okaże sie nic powaznego i szybko przestanie bolec no niezle niezle, jutro wielki dzień! Trzymam mocno kciuki!!! prześliczne zdjęcie, Aniu wyglądasz kwitnąco! polecam, też wlasnie sobie jem ![]() Basia84 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! |
|
|
|
|
#1326 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=vette;20293539]belunia jak tam samopoczucie przed porodem?
![]() a dziekuje, dobrze chociaz na żaden poród sie jak narazie nie zanosi. ale to dobrze bo chcialabym wytrzymac do czwartku. nie mam czasu myslec o porodzie bo jestem w trakcie przeprowadzki, w wynajmowanym mam totalny burdel bo usiluje pakowac rzeczy. a że zawsze bylam tym przyslowiowym chomikiem to teraz staram sie te niepotrzebne rzeczy wyrzucac - ale jest ciężko, "bo sie może jeszcze przyda" taaa jasne![]() w nowym tez burdel, bo prace jeszcze trwają... dzis mnie skora na brzuchu boli, chyba ciągle rosnie, w ogole to zaczynam sie bac i le to moje dziecko waży, w nocy juz ledwo daje rade na czworaka obrócic sie z boku na bok... z kucek tez juz sama sie nie podniosę...
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
karolcia228 powiedz mi bo ty masz termin porodu jeden dzień za mna jaki masz dokładny tydzień i dzień ciąży????? bo mi sie to wszytsko jakoś pomieszało
![]()
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się, że posiew może nie mieć nic wspólnego z zastojami- chyba, że podejrzewają, że wynikają one z jakiegoś zakażenia. Mnie się jednak zdaje, że to raczej jakiś piasek Ci zalega i stąd zastoje... Nic tylko więcej pić, pić i jeszcze raz pić! Daj znać co tam powychodziło.
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ordynator ;/ poprostu robił mi usg i mówi o tu jest bardzo duży zastój i faktycznie widziałam że w lewej było pusto a prawa cała była czarna czyli to pewnie ten mocz. i mówi do mnie niech ci zrobią posiew moczu. no to wróciłam do sali czekam 2 godziny i nic więc sama poszłam do położnych i mówię, że mam miec posiew. a ta otwiera karte i mówi, że lekarz nic nie zlecił. no to ja jej mówię że mi powiedział żeby mi zrobili. no to dała mi kubeczek i tyle. super. jakbym się nie upomniała to by mi nikt nic nie zrobił. a że dużo pić to też nikt nie powiedział tylko to sobie tak na swój rozum wziełam. w każdym razie tak się zajmują wszystkim, że ja nie wiem jakie są konsekwencje tego, czy to jakoś trzeba kontrolowac specjalnie czy co. nie nakręcam się, że będzie coś źle tylko poprostu mnie wkór.................. to podejście ich do pacjenta !!!!!
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek mi wyszły liczne kryształki szczawianu wapnia w zwykłym badaniu moczu ( za całą ciaże na wszystkie badania raz były raz nie )
Takze prawdopodobnie mam piasek na nerkach(tata mój ma i piasek i kamienie miał) Gin widział wyniki i zalecił po prostu dużo pić. Lece na obiad do rodziców a potem jakieś dni tyskie czy coś mają grać ....to się przejdziemy z Tżtem Miłego popołudnia |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ wlasnie gotuje obiadek, wkoncu jest kucharzem
a ja dzis nie mam sil stac przy kuchni
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i widze ze wypatrujesz z nieba jakiegos znaku ze to juz ![]() Cytat:
![]() Zaraz bede miala goscia w postaci kolezanki z pracy bo chce poogladac dzidkowe rzeczy , bede miala wymowke zeby znow wszystko poogladac Nie piszcie za duzo babeczki
|
|
#1335 | |||
|
Rozeznanie
|
hello witam Mamusie i ich brzusie
))u nas dziś znowu piękne słoneczko )) pogoda od kilku dni zachęca tylko i wyłącznie do siedzenia w ogrodzie ) Cytat:
)wspaniałe foty - zazdroszczę ci ich i tego jak ślicznie wyszłaś ) )Cytat:
))Cytat:
)) też chcę tak![]() OLA już jutro przytulidz dzidzię ale Ci fajnie ) a jakie znieczulenie będziesz miała?
|
|||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki ale szalejecie, nadrobiłąm was ale przyznaję sie bez bicia, że z grubsza, wczoraj wogole na kompie nie siedziałam, przysżłam siostra i sprzątałyśmy a potem był grill.
aniaa22 cudowne zdęcia Widzę, że żadan nie urodziła od wczoraj no ciekawe kiedy następna i która to z nas będzie ![]()
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jeszcze Was nie nadrabiałam, bo niestety nie mam czasu, dopiero wróciłam ze szkoły. Wczorajszy egzamin zdałam na 5, a dzisiejszy na 4
![]() A teraz uciekam, bo mamy gości- przyjechała ciocia, której juz X lat nie widziałam, więc same rozumiecie Jutro będę miała więcej czasu, buziaki
|
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
anuszka1401 gratuluję zdanych egzaminów i to jeszcze na takie ocety (kujonka
)
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-06-27 o 14:24 |
|
|
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to ja juz nic z tego nie rozumiem według 3 usg prenatalnych wychodzi że dzisiaj mam tak jak ty 35 tc i 5 dni ale według gina i tego kółeczka które oni mają to wychodzi 36 tc i 1 dzień dobrze że nie ma tak wilekiej różnicy
Edytowane przez mini 12 Czas edycji: 2010-06-27 o 14:22 |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))) ty kujonka jesteś ))
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje
aniu slicznie wygladasz widze ze brzuszek ci sporo urosl od ostatniej sesji ![]() u nas dzisiaj noc spokojna zaraz idziemy na spacerek
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka - gratulacje
Ciekawe jak tam niezawsze i jej noga ... |
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
hd tak chodze po Twoim blogu i normalnie wzdycham i acham nad wszystkim
)) takmi się podobają te wszystkie rzeczy ) ........... Ja uważam że wspaniale jest mieć taki talent jak ty - kurcze no piękności a pościel dlamaluszka - no bomba ))
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyznam się, że od roku, dwóch zajęłam się decoupagem Na początku to była świetna odskocznia po stresującej pracy Potem znajomi zaczeli wypytywać czy mogłabym coś dla nich zrobić Największą nobilitacją było spotkanie z koleżanką, która skończyła akademię sztuk pięknych - wybrała ze stosu przedmiotów trochę biżuterii, szkatułkę itp. Gdy ją odwiedzam i widzę tą szkatułkę na półce to rozpiera mnie duma Ona potrafi tak pięknie malować... a trzyma moje rzeczy... Maluszkowi przygotuję jeszcze kilka rzeczy mam sporo pomysłów tylko czasu brak na ich realizację ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Najbardziej lubię odnawiać stare rzeczy. Np. znalazłam starą konewkę (miniaturkę) i wyczarowałam na niej poziomki Stare krzesła znalezione w szopie napawają mnie dumą - oczywiście po pomalowaniu To świetne uczucie - nadawanie tym rzeczom nowego życia
|
|
|
|
#1347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) pewnie samateż doś u Ciebie zamówię ) ale to dopiero jak się przeprowadzimy bo teraz to nawet nie wiem co bym chciała )) A co do odkrywania talentów to w zeszłym roku moja 43 letnia ciocia nagle zainteresowała się malarstwem - i wyobraź sobie że nawet jej idzie( a nigdy wcześniej nie malowała) najczęściej maluje kwiaty itp. ale teraz na każdych urodzinach czy imieninach prezent od cioteczki robi furrorę ))
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Zyje dziekuje a noga lepiej juz kustykam a nie skacze wiec chyba szpital odpuszcze
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nasmoże odkryć w sobie jakiś talent ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
no chciała bym odkryć w sobie jakiś talent
))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Cała koszula mokra i przebieranie w środku nocy.Po tej jednej powodzi już spokój,ale nie mogę już powiedzieć,że się nie zdarza 

no nie jednak są ludzkie firmy, które dbają o swoich pracowników 

a ordynator ;/ poprostu robił mi usg i mówi o tu jest bardzo duży zastój i faktycznie widziałam że w lewej było pusto a prawa cała była czarna czyli to pewnie ten mocz. i mówi do mnie niech ci zrobią posiew moczu. no to wróciłam do sali czekam 2 godziny i nic więc sama poszłam do położnych i mówię, że mam miec posiew. a ta otwiera karte i mówi, że lekarz nic nie zlecił. no to ja jej mówię że mi powiedział żeby mi zrobili. no to dała mi kubeczek i tyle. super. jakbym się nie upomniała to by mi nikt nic nie zrobił. a że dużo pić to też nikt nie powiedział tylko to sobie tak na swój rozum wziełam. w każdym razie tak się zajmują wszystkim, że ja nie wiem jakie są konsekwencje tego, czy to jakoś trzeba kontrolowac specjalnie czy co. nie nakręcam się, że będzie coś źle tylko poprostu mnie wkór.................. to podejście ich do pacjenta !!!!!

i widze ze wypatrujesz z nieba jakiegos znaku ze to juz

klask i: