Matura 2010-Studia - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 15:38   #2701
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala
Dot.: Matura 2010-Studia

Cytat:
Napisane przez Far Pokaż wiadomość
właśnie reszta obowiązkowe, nastawiłam się na matmę musiałam jej poświęcić dużo czasu i na biologię. I żałuję ... ;/ ale byłam w humanie więc nie dałabym rady z rozszerzoną biologią a zresztą była trudna więc i tak bardzo słabo bym napisała i na to samo by wyszło 30% z roz a z podstawy około 60% <oby> !

a Ty z czego zdawałaś? gdzie się wybierasz? mieszkasz w Białymstoku? ;>

kurdę miało być do innego pytania jeszcze się nie orientuje na tym forum ;p
A ja zdawałam z matmy roz, chemię roz i biolę pod. Bardzo bym chciała się dostać na inżynierię biomedyczną do Wrocławia, ale wątpię, że się dostanę, bo fizyki nie pisałam. Teraz myślę o Politechnice Warszawskiej, ale serce każe mi zostać w Białymstoku Więc... jeszcze się okaże Mhm. Mieszkam w Białym, a Ty?
Stary 2010-06-27, 15:38   #2702
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
No to gites czyli nie mam się czym martwić a skąd ty tak dobrze poinformowana?
mam tam chłopaka na tym kierunku który co tydzień przywozi garść opowiadań o wykładowcach. albo czytałam też treści zadań z matmy jakie miał rozwiązać, np.: "Jest ładna pogoda. Wyjdźcie pograć w baseball. Jak wrócicie to zmierzcie pole powierzchni piłki do baseball'u"
albo:
"Kąpałeś się nad rzeką, ubrania zostawiłeś na brzegu. Ktoś ci je ukradł. Musisz biec nago do domku w lesie. Oblicz która droga będzie najkrótsza"
Stary 2010-06-27, 15:55   #2703
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
mam tam chłopaka na tym kierunku który co tydzień przywozi garść opowiadań o wykładowcach. albo czytałam też treści zadań z matmy jakie miał rozwiązać, np.: "Jest ładna pogoda. Wyjdźcie pograć w baseball. Jak wrócicie to zmierzcie pole powierzchni piłki do baseball'u"
albo:
"Kąpałeś się nad rzeką, ubrania zostawiłeś na brzegu. Ktoś ci je ukradł. Musisz biec nago do domku w lesie. Oblicz która droga będzie najkrótsza"
boskie! dzięki za informacje, widzę, że czekają mnie niezapomniane przeżycia

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
A ja zdawałam z matmy roz, chemię roz i biolę pod. Bardzo bym chciała się dostać na inżynierię biomedyczną do Wrocławia, ale wątpię, że się dostanę, bo fizyki nie pisałam.
Pocieszę Cię, że progi na biomed nie były wcale straszne, w zeszłym roku sięgały 167,4 pkt (za: http://studiuj.pwr.wroc.pl/28079.xml). Nawet z samą matmą można się więc starać o przyjęcie, bo przelicznik dla matmy to P + 1,5R, czyli mając chociażby 90% z PP i 70% z PR masz 195 pkt rekrutacyjnych, czyli wcale niemało wszystko zależy od tego, jak Ci poszła matura.

Edytowane przez Kiriko
Czas edycji: 2010-06-27 o 15:57
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:04   #2704
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Pocieszę Cię, że progi na biomed nie były wcale straszne, w zeszłym roku sięgały 167,4 pkt (za: http://studiuj.pwr.wroc.pl/28079.xml). Nawet z samą matmą można się więc starać o przyjęcie, bo przelicznik dla matmy to P + 1,5R, czyli mając chociażby 90% z PP i 70% z PR masz 195 pkt rekrutacyjnych, czyli wcale niemało wszystko zależy od tego, jak Ci poszła matura.
Wiem, że progi były niskie... Wiesz jaki w tamtym roku był przelicznik? Bo przecież teraz się zmienił.. A matma roz. to jakieś 30-40 procent, chociaż sama nie wiem....
Stary 2010-06-27, 16:12   #2705
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że progi były niskie... Wiesz jaki w tamtym roku był przelicznik? Bo przecież teraz się zmienił.. A matma roz. to jakieś 30-40 procent, chociaż sama nie wiem....
Przelicznik był liczony jeden z dwóch (korzystniejszy): P+1,5R (tu nie jestem do końca pewna) lub 2,5R (to było na pewno), bo wtedy podstawa nie była obowiązkowa.
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:18   #2706
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
A ja zdawałam z matmy roz, chemię roz i biolę pod. Bardzo bym chciała się dostać na inżynierię biomedyczną do Wrocławia, ale wątpię, że się dostanę, bo fizyki nie pisałam. Teraz myślę o Politechnice Warszawskiej, ale serce każe mi zostać w Białymstoku Więc... jeszcze się okaże Mhm. Mieszkam w Białym, a Ty?
ja także Podlasie 60 km do Białego ;p na Politechnice Białostockiej też jest inżynieria biomedyczna, nie chciałaś? ;>
201610121615 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:22   #2707
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
ja także Podlasie 60 km do Białego ;p na Politechnice Białostockiej też jest inżynieria biomedyczna, nie chciałaś? ;>
Na początku nie, miałam plany wyjechać z Tżtem, ale nasz związek się skończył. Teraz ktoś inny być może mnie tutaj zatrzyma więc wszystko wyjdzie w trakcie.
Stary 2010-06-27, 16:34   #2708
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
Na początku nie, miałam plany wyjechać z Tżtem, ale nasz związek się skończył. Teraz ktoś inny być może mnie tutaj zatrzyma więc wszystko wyjdzie w trakcie.
ale rejestrowałaś się gdzieś w Białym czy nastawiona na Wrocław? ;>
Stary 2010-06-27, 16:37   #2709
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
ale rejestrowałaś się gdzieś w Białym czy nastawiona na Wrocław? ;>
Dzisiaj właśnie się zarejestrowałam a Ty na co idziesz?
Stary 2010-06-27, 16:50   #2710
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj właśnie się zarejestrowałam a Ty na co idziesz?
ja na biologię i pielęgniarstwo, niby tam mam jakieś szanse hehe ;p bo progi były w normie w tamtym roku i można było z podstawą się dostać :P

ale jak słabo pójdzie biologia to nie wiem czy jest sens składać na Medyczny ;p
Stary 2010-06-27, 18:08   #2711
fairyy
Raczkowanie

Ulżyło mi trochę po tym jak przeczytałam co dziewczyny pisały na polskim r bo psalm podobnie,wiec może będzie dobrze,jednak i tak najbardziej obawiam się wyniku z podstawy bo takie glupoty powypisywałam ,że wstyd normalnie
fairyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:17   #2712
fragile 9000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
Pisałam najpierw "Świętoszka", potem "Zdążyć przed Panem Bogiem". Po wyjściu z matury, żałowałam że jednak nie pisałam "Świętoszka".
miałam dokłądnie tak samo
Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
Ja może próbnej nie napisałam świetnie, ale powyżej 70 procent wiec raczej dobrze. Witam Cie w takim razie w naszym gronie ale to naprawdę jakaś masakra, chyba dlatego że przynajmniej ja byłam na początku roku z całą klasą tak wystraszona matmą, że non stop ciągle zadania z matematyki robiłam a polski.. no został na ostatni tydzień tak naprawdę, i mimo że chodziłam na fakultety etc to jednak doszłam do wniosku że nic mi to nie dało..
ja napisałam próbną na 56 % i wydawało mi się że świetnie mi poszło wypracowanie no i w sumie nie najgorzej bo 32 punkty miałam ale zawaliłam kompletnie tekst bo tylko 7... Teraz wydaje mi się że tekst nie najgorzej ale to wypracowanie Boże ja już nawet nie pamiętam co pisałam
Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale ja tez się boję o polski Uwielbiam ten przedmiot, a boję się jak cholera. Nie miałam cytatu w pracy, bo w trakcie pisania wydał mi się zbędny, i ciągle chodzi mi po głowie, czy nie pomyliłam słowa 'człowieczenstwo' z 'ludzkosc'. Poza tym starałam się analizowac fragmencik po fragmenciku, juz nie wiem czy to dobrze Aaa i tekst czytany był dla mnie nie bardzo..
też uwielbiam polski i się boję jak cholera... boje się że za dużo streszczałam niż analizowałam

Cytat:
Na pisemnym polskim wybrałam temat o Edelmanie (a koleżanki śmiały się, jak im mówiłam, że będzie coś z II WŚ!) i myślę, że dobrze sobie poradziłam. Nasza polonistka dawała nam nieźle popalić - jest egzaminatorem - weryfikatorem i stwierdziła, że gorzej niż u niej to na pewno mieć nie będziemy. Zapoznawała nas z systemem oceniania matur, więc wiem, że nie ma co patrzeć na klucz. To tylko straszenie nas. Owszem, są jakieś wytyczne, co w pracy powinno się znaleźć, ale jeśli ktoś napisze coś innego, to (jeśli napisał poprawnie) punkty ma jak w banku, bo egzaminatorzy nie są głupi i też wychwytują różne dodatkowe fakty zawarte w naszych pracach - za jakieś ciekawostki można załapać trochę punktów za walor W sumie u kochanej pani M. nie schodziłam poniżej 85% za maturę PP. Trochę żałuję, że nie pisałam rozszerzenia, bo czytałam "Prawiek i inne czasy" Tokarczuk i mogłabym o nim sporo napisać, bo był to przedmiot mojej prezentacji na pewnym konkursie
uspokoiłaś mnie trochę ...

Cytat:
Napisane przez josiex Pokaż wiadomość
zazdroszczę ja się nawet przed egzaminem na prawo jazdy tak nie stresowałam
ja chyba też nie choć choć i tak nie zdałam jeszcze , już 6 razy e

Cytat:
oby
najgorsze jest to,że jeden papier zaważy o Twojej przyszłości!!! powinni brać wyniki z 3 matur i robić średnią z tego. znam dziewczynę,super inteligentna,średnia powyżej 5,0,próbne matury-rewelacja, a na prawdziwej maturze noga się powinęła i nie dostała się na wymarzone studia

właśnie tego też się boję w swoim przypadku
ja też !

Znajdź mnie,
wyciągnij ze stosu zapisanych kartek, spomiędzy papierosów ładnie ułożonych w pudełku, zmiętych papierków w kieszeni
.

fragile 9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:43   #2713
BlueSunshine
Zakorzenienie

Ok, dziewczyny, nie ma co panikować, mogę się założyć że wszystkie bardzo ładnie polski zdacie, i wejdziecie się jeszcze chwalić tutaj o! głowa do góry, będzie dobrze
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:54   #2714
_OLA
Przyczajenie

Cześć dziewczyny? może jest wśród Was ktoś kto wybiera się na filologię angielską na Białostocki?
_OLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:55   #2715
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
głowa do góry, będzie dobrze
Albo będzie źle...
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:56   #2716
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
ja na biologię i pielęgniarstwo, niby tam mam jakieś szanse hehe ;p bo progi były w normie w tamtym roku i można było z podstawą się dostać :P

ale jak słabo pójdzie biologia to nie wiem czy jest sens składać na Medyczny ;p
Składaj stracisz najwyżej tylko 85 zł, a może się dostaniesz
Stary 2010-06-27, 19:00   #2717
jukendens
Przyczajenie

Witam... !
Ja wybieram się na inżynierię biomedyczną na PW, jeśli oczywiście się dostanę .Rejestrował się już ktoś z was na ten kierunek?
jukendens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:02   #2718
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez jukendens Pokaż wiadomość
Witam... !
Ja wybieram się na inżynierię biomedyczną na PW, jeśli oczywiście się dostanę .Rejestrował się już ktoś z was na ten kierunek?
jaaaa!

co zdawałaś?
Stary 2010-06-27, 19:06   #2719
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _OLA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny? może jest wśród Was ktoś kto wybiera się na filologię angielską na Białostocki?
rozumiem, że rozszerzenie zdawałaś? ;>

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Składaj stracisz najwyżej tylko 85 zł, a może się dostaniesz
złoże chyba bo na jeden kierunek tylko to tak słabo trochę ;p
Stary 2010-06-27, 19:08   #2720
_OLA
Przyczajenie

[QUOTE=Far;20301581]rozumiem, że rozszerzenie zdawałaś? ;>

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Tak, rozszerzenie, a Ty? I najważniejsze, jak Ci poszło?:P Bo ja nie jestem do końca pewna i zastanawiam się jeszcze nad rosyjską+j. angielski, z tym, że żadnych papierów jeszcze nie składałam, staram sie to opóźnić jak najbardziej się da:P
Stary 2010-06-27, 19:10   #2721
201610121615
Konto usunięte

[QUOTE=_OLA;20301683]
Cytat:
rozumiem, że rozszerzenie zdawałaś? ;>

Tak, rozszerzenie, a Ty? I najważniejsze, jak Ci poszło?:P Bo ja nie jestem do końca pewna i zastanawiam się jeszcze nad rosyjską+j. angielski, z tym, że żadnych papierów jeszcze nie składałam, staram sie to opóźnić jak najbardziej się da:P
nie ja nie zdawałam tak tylko spytałam ;p ale także na UwB składam
Stary 2010-06-27, 19:10   #2722
mila17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fragile 9000 Pokaż wiadomość

też uwielbiam polski i się boję jak cholera... boje się że za dużo streszczałam niż analizowałam
no własnie, ja tez nie wiem, czy przypadkiem na początku nie streszczałam za duzo, juz szaleję po prostu.
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:12   #2723
_OLA
Przyczajenie

[QUOTE=Far;20301706]
Cytat:
Napisane przez _OLA Pokaż wiadomość
nie ja nie zdawałam tak tylko spytałam ;p ale także na UwB składam
W takim razie życzę powodzenia
Stary 2010-06-27, 19:16   #2724
201610121615
Konto usunięte

[QUOTE=_OLA;20301755]
Cytat:
W takim razie życzę powodzenia
a dziękuje Tobie również wszystkim powodzenia życzę ! nie mogę się doczekać jak będziemy pisać tu gdzie się dostałyśmy i w ogóle ;p bo te czekanie to strasznie denerwujące ;/
Stary 2010-06-27, 19:22   #2725
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
też rozszerzoną pisałaś?
Tak, też rozszerzoną. Z tym, że do książki dwa razy zajrzałam. A z jakich zbiorów zadań korzystałaś? Ja miałam zbiór Pazdro, ale zastanawiam się czy nie dokupić sobie w tym roku jeszcze jakiegoś.

Cytat:
Napisane przez Anatomia Pokaż wiadomość
To będziemy się wspierać w nauce chemii przez ten rok

Zamierzasz się sama przygotowywać, czy chcesz się gdzieś zapisać na chemię?

...

Brrrrrr, to już za trzy dni!!
Jak dobrze, że nie będę sama. Chętnie się z Tobą powspieram.
Czy ja wiem. Chyba sama, ewentualnie z jakimiś kłopotliwymi zadaniami zgłoszę się do znajomej mojej mamy.
Brrrr, rzeczywiście. Już za trzy dni. W mojej szkole odbiór świadectw jest o 9:30. A u was o której?

Cytat:
oby
najgorsze jest to,że jeden papier zaważy o Twojej przyszłości!!! powinni brać wyniki z 3 matur i robić średnią z tego. znam dziewczynę,super inteligentna,średnia powyżej 5,0,próbne matury-rewelacja, a na prawdziwej maturze noga się powinęła i nie dostała się na wymarzone studia

właśnie tego też się boję w swoim przypadku
E tam, zawsze można zdawać tak jak ja - dwa razy.

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
no własnie, ja tez nie wiem, czy przypadkiem na początku nie streszczałam za duzo, juz szaleję po prostu.
Mnie też się wydaje, że zbyt dużo streszczałam. Na rozszerzeniu zwłaszcza.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:29   #2726
viva91
na przekór do celu

Cytat:
W mojej szkole odbiór świadectw jest o 9:30. A u was o której?
słyszałam że u mnie dopiero o 14:00
Stary 2010-06-27, 19:30   #2727
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Tak, też rozszerzoną. Z tym, że do książki dwa razy zajrzałam. A z jakich zbiorów zadań korzystałaś? Ja miałam zbiór Pazdro, ale zastanawiam się czy nie dokupić sobie w tym roku jeszcze jakiegoś.

Jak dobrze, że nie będę sama. Chętnie się z Tobą powspieram.
Czy ja wiem. Chyba sama, ewentualnie z jakimiś kłopotliwymi zadaniami zgłoszę się do znajomej mojej mamy.
Brrrr, rzeczywiście. Już za trzy dni. W mojej szkole odbiór świadectw jest o 9:30. A u was o której?
Ja zamierzam zadzwonić do mojej szkoły i dowiedzieć się przez telefon o wyniku, żeby nie stać w tej zestresowanej kolejce nieszczęsnych maturzystów. Po świadectwo sobie pójdę w czwartek albo piątek

Ja też się uczyłam z Pazdro i robiłam jakieś testy maturalne. Ale w tym roku też planuję jakiś nowy zbiorek, taki może trochę bardziej nastawiony na typ zadań nowomaturalnych, bo Pazdro jest jednak trochę inny.
A z jakiego podręcznika się uczyłaś? Wiesz jaki jest najlepszy?
I zastanawiam się poważnie nad jakimiś korkami albo kursem, bo jak widze po tym roku- sama nie za bardzo sobie z tą chemią radzę

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:37   #2728
estrella18
Raczkowanie

Ja mam odbiór o 8,00....
estrella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:40   #2729
josiex
Raczkowanie

dziewczyny, czy tylko ja i mila17 to takie wariatki, które chcą studiować filologię polską?

ja sobie tłumaczę to tak: ile ludzi, tyle interpretacji i wypracowań! pamiętajcie, że każda z nas jest oceniana oddzielnie więc nie patrzmy na to,że ta dała cytat a tamta streściła cały utwór. grunt to być dobrej myśli sama nie wierzę w to co mówię...
Stary 2010-06-27, 19:51   #2730
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez estrella18 Pokaż wiadomość
Ja mam odbiór o 8,00....
ale wam zazdroszczę! wy bedzieci tu juz wypisywac wyniki a ja bedę sie dopiero szykować do wyjazdu po nie

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości