Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 09:32   #3031
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

chodzi Ci o podwyższenie (taka duża plomba)?

właśnie o to podwyższenie mi chodzi
Stary 2010-06-26, 10:15   #3032
orzeszek0307
Raczkowanie

Czy któraś z wizażanek jest może z Wodzisławia Śl i chodzi do stomatologa" Polka Grzegorza " przyjmuje prywatnie (obok biedronki) na 26 Marca ? jeśli tak to proszę napiszcie jaki jest to stomatolog. Dzięki za informacje
orzeszek0307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:30   #3033
gabryssiaa
Zakorzenienie

betti, ale zobacz na ten między jedynkami.. się pokrzywił troche nie? iść z tym do orto?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 12:35   #3034
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez orzeszek0307 Pokaż wiadomość
Czy któraś z wizażanek jest może z Wodzisławia Śl i chodzi do stomatologa" Polka Grzegorza " przyjmuje prywatnie (obok biedronki) na 26 Marca ? jeśli tak to proszę napiszcie jaki jest to stomatolog. Dzięki za informacje
Ja jestem z Wodzislawia ale niestety chodze do orto do Jastrzebia

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:26   #3035
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wydziergana Pokaż wiadomość
właśnie o to podwyższenie mi chodzi

to pewnie będzie usuwane przy zdejmowaniu aparatu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
betti, ale zobacz na ten między jedynkami.. się pokrzywił troche nie? iść z tym do orto?

nie wiem... zależy za ile masz wizyte... najlepiej zadzwoń do orto i się zapytaj... albo wyślij jej zdjęcie na maila

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:27   #3036
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Temperance30 Pokaż wiadomość
a to moje postępy
dół pięknie się wyrównał a górne jedynki już są prawie proste
Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
kocham Cię dziękuję

a więc to pierwsze zdjęcie jest z miesiąc po założeniu, ten kieł wystawał dużo bardziej, ale mniej więcej widać. No i on się wpasował ale teraz inna dwójka robi problemy. Nie mam krzywego zgryzu poprostu mi się dolna szczęka tak wysunęła

1. stare
2. dziś i ten nieszczęsny łancuszek pomiędzy jedynkami
proszę
wydaje mi się że nic się nie stanie jak poczekasz do wizyty. a sam się tak pokrzywił?
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Cześć
Udzielałam się tu kiedyś, dawno, dawno temu.
Ale aparat dalej noszę. Od stycznia zeszłego roku, więc już 1,5 roku. I jeszcze jakieś pół roku będę nosić.

Mam straszliwy problem z dziąsłami, zarastają mi aparat, dosłownie.
I zdjęcia.
1. przed założeniem aparatu
2. dzisiejsze. Prawa jedynka poleciała trochę do tyłu przed tą dwójkę, ale nie ma się czym martwić, wyprostowanie jej to kwestia paru dni od wizyty.
uu nie wygląda to ciekawie.. nie wiem czy to na zdjęciu tak wyszło ale chyba masz za duże zamki. ten na prawej dwójce jest niemalże taki jak na jedynce i zakrywa ci prwie cały ząb. z resztą na prawej jedynce jest większy niż na lewej...

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:58   #3037
smerfiak
Przyczajenie

GG do smerfiak
Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cześć dziewczyny u mnie właśnie minął 9 dzień z aparatem góra dół i mam pytanko w sumie przez pierwsze 2 dni czyli 17 - 18 .06 bolały mnie dolne zęby potem jeszcze z 2 - 3 (19 -21.06) dni czułam nacisk na dolne ząbki obecnie od 22.06 nie czuję żadnego nacisku poprostu nic ani nacisku ani bólu poprostu nic a i jeszcze jedno górne zęby wogóle nie bolały ani nacisku nie czuje czy to jest normalne? Jak dla mnie to troche dziwne ale ja się nie znam wizytę u ort mam dopiero 22.07 pozdrawiam wszystkich
smerfiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 15:01   #3038
Hebe5
Raczkowanie

wczoraj wieczorem zauważyłam że nie mam gumki na piątce dolnej. niedawno z drugiej 5-tki zsunęła mi się do połowy, a teraz całkiem zleciała. a dzisiaj zobaczyłam że między tą piątką a czwórką zrobiła mi się szparka. wizytę mam 20lipca, powinnam teraz pójśc z tym do orto?

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 15:21   #3039
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:

to pewnie będzie usuwane przy zdejmowaniu aparatu

przy zdejmowaniu?
przecież odpadło mi już 3 razy... a aparat mam od wczoraj
Stary 2010-06-26, 16:18   #3040
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem... zależy za ile masz wizyte... najlepiej zadzwoń do orto i się zapytaj... albo wyślij jej zdjęcie na maila
zobacze jeszcze, emaila nie wyśle, bo nie ma
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:19   #3041
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
przy zdejmowaniu?

to dziwne.... ja mam od 4,5 miesiąca i nic mi nie odpadło... może my mówimy o czymś innym. masz to na ostatnim zębie?

Stary 2010-06-26, 21:43   #3042
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gatt Pokaż wiadomość
Woooho.!
Zadrutowali mnie.!

Znaczy do polowy
Mam aparat na gore, ale narazie mam go na trojkach, czworkach, piątakch i szotkach. Dopiero w sieprniu bede miala zamki na jedynkach i dwojkach.
I z prawej strony nie mam perscienia, a z lewej bede miala, bo sie ta rurka nie chciala przykleic, zalozyli mi separator [ podobno bardzo ciasno bylo ] A ja ocyzwiscie caly czas jezorem grzebalam i grzebalam, ze wkoncu zaraz po przyjezdzie [ mieszkam w Turku, a ortoo mam w Kaliszu ] separacja wypadla..

A teraz dla wytrwalych
Jak mi wypadla to poleciala na dywan, ja szukalam, szukalam i znalezc nie moglam to probowalam wlozyc filofana [ taka zylke, wpisz w google jak nie wiesz ] , ale nie chcial wejsc to probowalam kawalek plastiku, ale tez nie chcial wejsc... Wkoncu stwierdzilam, ze gdzies musi lezec ta gumka i zaczelam jej znowu szukac.. ZNALAZLAM Najpierw dylemat jak ja wlozyc.. Wzielam dwa druciki zgielam oba na pol, przelozylam ligaturke przez kazdego tak, zeby jak zlapie jedna reka jeden drucik i druga drugi to, zeby sie ligaturka rozciagnala. Wzielam sie do roboty. Jak chcialam cos widziec w lustrze to to cale zaparowalo i robilam na slepo.. po chwili silowania jakos wyjelam te druciki tak, zeby gumka zostala miedzy zebami, zadowolona z siebie probuje to obejrzec w lustrze, a co sie okazuje... wlozylam ja pomiedzy czworke, a piatke [ a powinno byc miedzy piatke, a szostke ] Myslalam, ze wykituje.. No nic jakos ja wyjelam i od nowa cuduje z tymi drucikami, ale nie chcialo wejsc.. No to sobie mysle filofan nie wszedl, kawalek plasitku tez nie, ligaturka rowniez.. a co mam w rece.? - drucik xD
Naprostowalam ten drucik i probuje go wlozyc od wewnetrznej strony, wszedl do polowy, krew leci, ale nic probuje dalej.. nie wchodzi. No to probuje od zewnetrznej strony, wszedl xD [ myslalam, ze sie z bolu zsiusiam ] wzielam cążki do ciecia drutu i obcielam, potem go pozaginalam, tak mnie uwieralo, krew ciagle leci.. No to nic musze to wyjac bo dwa tygodnie z tym nie wytrzymam.. Palcem nie idzie, drucikiem nie idzie.. Jakos go wysunelam i tak mysle czym to wyjac.. Jedyne co mi przyszlo do glowy to kombinerki, ale w domu mam tylko te takie duze xD No, ale nic trzeba sprobowac.. Otworzylam dziob jak tylko sie da i kombinerami wyjelam ten drut, krew sie troche lała, ale juz nie uwiera

Tylko teraz co ja powiem ortoo za dwa tygodnie, albo w sieprniu jak przyjdzie jej zalozyc pierscien, na scisnietego zeba.?
HELP.!!

A i gumki mam na zmiane turkusowe i takie mocno rozowe

ps. pomozcie mi jakos.!! co ja mam teraz zrobic z ta separacja.. moze ktos wie jak ja moge wlozyc.? ;>>
Skoro wypadła, to miała LUZ. Skoro miała LUZ, to znaczy, że masz tam coś a'la szparę, więc przeżyjesz bez separacji, bo pierścień wejdzie tam na luzie.

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 23:20   #3043
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
przy zdejmowaniu?
mi to podwyższenie "zdarło" się jakoś szybko.. to chyba cemencik który się ściera..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 23:32   #3044
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
mi to podwyższenie "zdarło" się jakoś szybko.. to chyba cemencik który się ściera..
U mnie wytrzymało ok 3 tygodnie, jak juz sie do tego przyzwyczaiłam to sie okazało że go niema, w nocy mocno zaciskam szczęki , więc pewnie dlatego w końcu nie wytrzymało. Najgorsze były pierwsze dni, nie wiadomo jak ząbki złożyć

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 23:44   #3045
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa81 Pokaż wiadomość
U mnie wytrzymało ok 3 tygodnie, jak juz sie do tego przyzwyczaiłam to sie okazało że go niema, w nocy mocno zaciskam szczęki , więc pewnie dlatego w końcu nie wytrzymało. Najgorsze były pierwsze dni, nie wiadomo jak ząbki złożyć
hehe dokładnie zagryzasz zęby a one nie chcą się złączyć hihi Ja na początku myślałam, że mam jakieś krótkie te zęby i dlatego mi wtryniła cement
Stary 2010-06-26, 23:52   #3046
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Cytat:
hehe dokładnie zagryzasz zęby a one nie chcą się złączyć hihi Ja na początku myślałam, że mam jakieś krótkie te zęby i dlatego mi wtryniła cement
Ja nie chciałam zejśc z fotela póki mi tego nie spiłuje, bo mówić nie umiałam -a pracuje w sklepie więc mówie dużo , ale wytłumaczyła mi że musze chociaż kilka dni pomęczyć się żebym sobie zamków nie pozgryzała, powiedziała ze jak będzie bardzo przeszkadzać to za kilka dni mi to spiłuje, no ale juz nie poszłam na to piłowanie, a ostatnio tak sobie sprawdzam jezykiem te moje ząbki no i nie ma tam nic

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 00:22   #3047
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Cytat:

to moje jest naprawdę twarde... minęły już 4,5 miesiąca i ani drgnęło ;p

Stary 2010-06-27, 00:24   #3048
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie chciałam zejśc z fotela póki mi tego nie spiłuje, bo mówić nie umiałam -a pracuje w sklepie więc mówie dużo , ale wytłumaczyła mi że musze chociaż kilka dni pomęczyć się żebym sobie zamków nie pozgryzała, powiedziała ze jak będzie bardzo przeszkadzać to za kilka dni mi to spiłuje, no ale juz nie poszłam na to piłowanie, a ostatnio tak sobie sprawdzam jezykiem te moje ząbki no i nie ma tam nic
właśnie zauważyłą, że Ty 'świeżynka" aparatowa
Stary 2010-06-27, 11:05   #3049
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:

to dziwne.... ja mam od 4,5 miesiąca i nic mi nie odpadło... może my mówimy o czymś innym. masz to na ostatnim zębie?
miałam na ostatnim zębie, ale odpadło. założyła mi na czwórkach, fajnie było, ale też odpadło i teraz zagryzając zęby nagryzam na zamki, a tak nie może być. muszę jutro do niej jechać... bo niedługo urlop ma.

Cytat:
tak, miało się ścierać
Stary 2010-06-27, 11:27   #3050
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam na ostatnim zębie, ale odpadło. założyła mi na czwórkach, fajnie było, ale też odpadło i teraz zagryzając zęby nagryzam na zamki, a tak nie może być. muszę jutro do niej jechać... bo niedługo urlop ma.

tak, miało się ścierać

to czemu moje się nie ściera?

Stary 2010-06-27, 12:56   #3051
monii15
Raczkowanie

dziewczyny, jak już pisałam wcześniej, dzień po założeniu gumek separacyjnych, wypadła mi jedna.. no i co będzie, jeśli ortodonta nie będzie mógł mi włożyć pierścienia z powodu braku miejsca? przełoży mi termin, czy jak?

może mogę włożyć tam sama coś innego? np. małą gumkę recepturkę. jak myślicie?

51kg-50-49-48-47-46-45kg

APARATKA- góra,dół - metal - 29.06.10r.

monii15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:47   #3052
dzidka
Raczkowanie

Cytat:

to czemu moje się nie ściera?
poniewaz twoje (jak i moje) jest z kompozytu, a on nie ma sie scierac
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:59   #3053
monii15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gatt Pokaż wiadomość
Hey
Mi tez wypadla i to nawet w ten sam dzien, przeczytaj sb moje wczesniejsze posty o tym jak probowalam ja wlzoyc

A powiedz mi czy jak ci wypadla ta ligaturka to ci zginela, zjadlas ja albo cos zrobilas, ze jej nie masz czy masz ja gdzies.?
Bo jak cos to sluze pomoca, ja moja wlozylam na swoje miejsce

Pozdrawiam przyszla aparatke
no właśnie chodzi o to, że ją przegryzłam. trzymała się taka przegryziona między zębami, więc ją tam zostawiłam. drugiego dnia myłam zęby, płuczę już ząbki wodą, wypluwam, patrzę, a tam coś niebieskiego. moja gumka utonęła xd i to było w czwartek. we wtorek mam mieć zakładany aparat, a trochę się martwię, że nie zmieści mi się ten pierścień. czytałam o Twoich zmaganiach, haha dzielna jesteś to co, włożyć tę gumkę recepturkę, jak myślisz? i jak to najlepiej zrobić? pewnie będziesz miała pomysł, w końcu pytam doświadczonej w tym
temacie

51kg-50-49-48-47-46-45kg

Stary 2010-06-27, 16:38   #3054
pozorna
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam zamiar zalożyć aparat, narazie jestem na etapie konsultacji , byłam narazie na dwóch, pierwsza pani orto kazała mi wyrwać jedną szóstkę ( bo była leczona kanałowo ) i trzy piątki.
Nie ukrywam że dla mnie strata 4 zębów nie jest czymś normalnym, tak więc udałam się do kolejnej orto , która orzekła że do wyrwania ida cztery szóstki. I tu pojawia sie moje pytanie czy to normlane wyrywać szóstki do aparatu?
Wprawdzie mam 4 ósemki jeszcze ale wiadomo jak to z ósemkami bywa, że sie psuja itp wiec na długie ich istnienie nie ma co liczyc.
Dodam że mam ponoć duże stłoczenie, zaburzoną linię pośrodkową i zgryz krzyżowy.
Pomóżcie dziewczyny co robic? Iśc na jeszcze jedną konsultację czy rwać te 6 ?
pozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:54   #3055
Dziewucha
Zakorzenienie

Pozorna ja już do aparatu ruchomego kilka lat temu usuwałam dwie górne szóstki wtedy to była dla mnie tragedia, ale teraz przynajmniej miałam troche miejsca na te nieszczęsne ósemki, które i tak zaczynają mi wykrzywiać pozostałe zęby. Na dole mam zaś pełny komplet zębów i ani milimetra miejsca na przyszłe ósemki, wiec juz sobie wyobrażam ich usuwanie...
Więc wiesz jakiś zębów i tak się pozbyć trzeba jeśli musisz to wyrwij te szóstki bo jeśli zęby ci się nie mieszczą to i aparat nic nie pomoże, przynajmniej takie jest moje zdanie ale tu jest więcej specjalistek

Widze monii15, że Ciebie zadrutują dzień wcześniej niż mnie, także ciesze się, że będę mieć tutaj współtowarzyszkę hehe

Edytowane przez Dziewucha
Czas edycji: 2010-06-27 o 16:57
Dziewucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:02   #3056
monii15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziewucha Pokaż wiadomość
Widze monii15, że Ciebie zadrutują dzień wcześniej niż mnie, także ciesze się, że będę mieć tutaj współtowarzyszkę hehe
ja też się cieszę, zawsze to raźniej!

51kg-50-49-48-47-46-45kg

Stary 2010-06-27, 17:02   #3057
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Dziewucha Pokaż wiadomość
Pozorna ja już do aparatu ruchomego kilka lat temu usuwałam dwie górne szóstki wtedy to była dla mnie tragedia, ale teraz przynajmniej miałam troche miejsca na te nieszczęsne ósemki, które i tak zaczynają mi wykrzywiać pozostałe zęby. Na dole mam zaś pełny komplet zębów i ani milimetra miejsca na przyszłe ósemki, wiec juz sobie wyobrażam ich usuwanie...
Więc wiesz jakiś zębów i tak się pozbyć trzeba jeśli musisz to wyrwij te szóstki bo jeśli zęby ci się nie mieszczą to i aparat nic nie pomoże, przynajmniej takie jest moje zdanie ale tu jest więcej specjalistek

A ja zakladam dzien po tobie, 1 lipca A juz jutro jade po separacje

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:04   #3058
monii15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
A ja zakladam dzien po tobie, 1 lipca A juz jutro jade po separacje
o, no to już dwie przyszłe aparatki, znaczy się razem ze mną trzy

51kg-50-49-48-47-46-45kg

Stary 2010-06-27, 17:24   #3059
cherry pie
dream big

nareszcie zaczynam widzieć efekty tylko strasznie mnie zęby bolą no ale da się wytrzymać

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:53   #3060
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozorna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam zamiar zalożyć aparat, narazie jestem na etapie konsultacji , byłam narazie na dwóch, pierwsza pani orto kazała mi wyrwać jedną szóstkę ( bo była leczona kanałowo ) i trzy piątki.
Nie ukrywam że dla mnie strata 4 zębów nie jest czymś normalnym, tak więc udałam się do kolejnej orto , która orzekła że do wyrwania ida cztery szóstki. I tu pojawia sie moje pytanie czy to normlane wyrywać szóstki do aparatu?
Wprawdzie mam 4 ósemki jeszcze ale wiadomo jak to z ósemkami bywa, że sie psuja itp wiec na długie ich istnienie nie ma co liczyc.
Dodam że mam ponoć duże stłoczenie, zaburzoną linię pośrodkową i zgryz krzyżowy.
Pomóżcie dziewczyny co robic? Iśc na jeszcze jedną konsultację czy rwać te 6 ?
a dowiadywalas sie jak by to było z bezligaturowym?

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości