|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
.
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Z tymi kg na plus to rozumiem, ale u mnie wyszło mniej, chociaż wydaje mi się, że wahania wagi do 1-2 kg (zarówno na + jak i - ) w ciągu kilku dni to chyba norma, bo zależy m.in. od nagromadzenia wody w organizmie itp. Co do Lidla, to też lubię ten sklep, często mają fajne oferty art. przemysłowych. Chociaż ostatnio rzadziej tam zaglądam
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
magnez to w ogole powinno sie brac nawet nie bedac w ciazy
jak czlowiek ma duzo stresu czy pije duzo kawy to sie wyplukuje i czlowiek czuje sie zmeczony...jak tz ma duzo pracy i stresow to sam sobie kupuje magnez i bierze w sumie to sie powinno chyba brac magnez i potas razem ale nie jestem pewnau nas sliczna pogoda czekam na kolezanke i gdzies ruszymy
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-06-27 o 15:12 |
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ginka kazała. Shinee Na pewno nie zaszkodzą, magnez chroni przed skurczami nie tylko łydek, ale także macicy Majka na pewno Oilatum jest delikatny, ale ta cena ja przejdę na kosmetyki apteczne dopiero jak będzie się coś dziać Pomi fajnie masz z tą ciocią, dobrze, że Cię uspokoiła
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
jasne ze nie ma co prac rocznego dzieckaubranek w proszkach dla dziec, chyba e ma jakas alergie na proszek dziecko to co innego
ja nie pamietam kiedy przeszlam na zwykly proszek hmm... chyba jakos przed roczkiem... po prostu jak mialam jakies jeansy czy biale rzeczy malej to dorzucalam do naszego prania ![]() i jak sie proszek skonczyl to juz calkowcie pralam wszystko z nami te apteczne srodki do higieny fakty sa drogie ale ja tez nie uzywalam ich na codzien, mowie dla mnie najlepsze bylo mydelko bambino albo zel nivea a jak miala np rsz odparzona pupe to wtedy kupilam oliatum do kapieli mi sie wydaje ze jak sie od poczatku takie apteczne wszystko uzwa to skora sie szybko przyzwyczaja i potem gorzej przejsc na te "zwykle" ale moge sie mylic
|
#2676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem po jakimś obcym, ale własne i takie myśli? Jak dla mnie do gorsze wydaje się podłączenie dzieciaczka jakąś rurką do odkurzacza pełnego śmieci, roztoczy i kurzu (to jest wszędzie, w zbiorniku, przewodach, rurach, filtrach itp.) A co do termometrów to już zakupiliśmy taki 1 sekundowy, do ucha i czółka. Doradzono mi, że ciężko choremu i marudzącemu dziecku zmierzyć temp. zwykłym 1 lub 3 minutowym termometrem. |
||
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie w ciepły słoneczny dzień
![]() co do kosmetyków szczególnie kapiel to najlepiej użyć najpierw tych co sa typu bambino,nivea,hipp a gdyby wrazie czego skóra się wysłuszła czy by uczuliło wtedy przejść na Oliatum,bo nie wiadomo jak nasze dzieciaczki zareagują,jedne uczala drugie nie ale dowiemy się pózniej- to moje takie podejście. Ja magnez+potas o nazwie aspargin biorę od 17tc gdzieś 3x1 było,a pózniej i do teraz 2x1,wcześniej już miłam,bo ja mam skurcze łydek oraz stóp,a teraz na nieraz twardniejący brzuszek pomaga,a magnez powinno się brać cały czas nawet nie będąc w ciąży,ja prze ciążą brałam też ja tak zamierzam proszek wprowadzić po miesiacu góra dwóch,z tego co wyczytałam też na innych stronach to niektóre od samego początku tylko viziry sensitive i nic nie było ja na razie z wagą stanełam co dziwne do końca 6 miesiąca leciałam w góre równo +10 a teraz jem tak jak jadłam a waga nie rośnie---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
ja na pewno kupię termometr do ucha tylko nie wiem jaki jescze,ale chyba zdecyduje sie na jakiegoś brauna
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewuszki,
co do kosmetykow to nam pewnie w praniu wyjdzie co bedziemy uzywac. Ja chyba zaczne od Penaten lub Bubchen, bo sa takie o duzej pojemnosci. Ja sie zestresowalam... Chyba znowu mam jakies krwawienie... i podbrzusze mnie pobolewa. Zapodalam sobie no-spe i magnez i staram sie nie panikowac.Nie wiem czemu, czy za duzo slonca dzisiaj czy co? Olek kopie, ale mi znowu stanela wizja zaryczanej mnie na Izbe Przyjec.
|
#2679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie miałam pisać, że jutro kurier zabiera nasz sprzęcior i max 2 tygodnie może mnie nie być przez to i żeby mnie od razu nie usuwać Do "zobaczenia" dziewczynki i postarajcie się nie pisać za dużo, żebym potem dała radę nadrobić
|
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześc mamuśki
Dzisiaj to nawet do nadrobienia jesteście, pewnie dlatego, ze pogoda ładna i weekend ![]() Elenko, mi też przytyły łydki i ... kolana ![]() Majka, bo Oilatum to nie jest lek. Przynajmniej my tak mieliśmy mówione na SR. Mieliśmy cały pokaz z tymi kosmetykami, rzeczywiście wyglądają super, tylko ta cena... A co do wagi - możliwe jest chwilowe zatrzymanie wody w organizmie, a co za tym idzie możliwe też jest jej pozbycie się, więc waga może się wahać w granicach 1kg Cytat:
Przeżyjemy! Cytat:
Ray, dziękuje za odpowiedź. Zaraz dopiszę Kingę do listy. Szczęśliwa, bo ten termometr kosztował w aptece 98zł A potem go znalazłam na all i od razu wzięłam. Ja to sprawdzam ile kosztują rzeczy w sklepach, aptekach i na all i dopiero wtedy się na coś decyduję ![]() Ycnan, dziękuję za informację (jak mi się imię twojego synka podoba to sobie nie wyobrażasz Astorianko, każdy wózek będzie miał przeciwników i zwolenników. Zawsze znajdziesz opinie za i przeciw, bo nie ma wózka idealnego dla wszystkich. Jeżeli jesteś zdecydowana, to już się po prostu nie zastanawiaj. Nam też dużo osób mówiło, że nasz Roan to kobyła (bo tak jest ), ale dla nas pewne rzeczy były ważne i na nie przede wszystkim zwracaliśmy uwagę ![]() Zuziczku, tylko spokojnie My dziś byliśmy na małych zakupach. Myślałam, ze może znajdę piżamę jakąś do karmienia tańszą, ale nic takiego nie ma No to muszę kupić normalnie. Za to kupiliśmy P. spodnie, a dla mnie wielkie gacie, bo już mnie stare cisną Dziś przyjeżdża do mnie kuzynka z Belgii, ta od której mam większośc ciuszków dla dziecka i przywozi mi drugą turę
|
||
|
|
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki
![]() Cały weekend przeleżałam w łóżku . Coś mnie przeziębienie złapało. Czuję się jakby mnie walec przejechał a w głowę jakby mnie kto walił młotem pneumatycznym. Dopada mnie nadwyrężenie prawego boku, zasypiam na lewym to i rano podnieść się nie mogę ![]() Pozdrawiam serdecznie ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Jak widzę wyprawki idą pełną parą No ja w sumie to mam też ubranek sporo, takich nie najnowszych( bo dostałam od kuzynki) faktem jest, że większość jest w ogóle nie używanych. Później wiadomo a to babcia da a to ja coś dokupię i będzie elegancko
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcia, wracaj do zdrówka ![]() --------- A mnie wkurzyła dziś mama. Obudziła mnie rano (ale ok - miała powód)i, potem gdy się położyłam i już zaczynałam drzemać, znów przyszła!!! Tym razem z jakąś pierdołą, która mogła zaczekać... wrrrr a potem posprzeczałyśmy się, bo chciałam powiesić pranie, a ona porozwieszała swoje rzeczy na linkach... W sumie jej ciuchy zajęłyby max. 2 linki, ale ona rozwiesiła się na wszystkich 4 (taką mijankę sobie zrobiła - że niby dzięki temu szybciej schnie). No nie miałam gdzie powiesić podkoszulki, a o prześcieradle nie mówiąc. Poprosiłam, by powiesiła sobie pranie inaczej, wyjechała na mnie, że jej zabraniam suszyć prania, że niedługo będzie musiała pytać o pozwolenie itp... Nie wiem, skąd takie bzdury wzięła, ale przyznaję, że wyobraźnię ma wybujałą... --- No i nie wiem, co jest, bo moja dzidzia dzisiaj i wczoraj bardzo spokojna... odzywa się czasem, ale tak leciutko... i to głownie po zaczepce z mojej strony
|
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisalyscie ostatnio o proszkach- ze kupujecie Lovelle. Ja dzis proszki ogladalam w Tesco- Lovella tansza od Jelpa o ok 10 zl.n Lovella taka 1,8 kg byla za 20 zl proszek. A wy gdzie kupujecie i czy proszek czy plyn do mycia (nie wiem czy wogole plyn jest)
Bo ja do swoich ubran wole plyny niz proszki. czy bedziecie tez uzywac plynu do plukania? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-27 o 18:36 |
|
|
|
#2684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można można brać magnez w większych ilościach. Ja na moje skurcze i twardnienie macicy, a jestem w 25 tyg., muszę brać od tygodnia po 6 dziennie i 4 NoSpy. Magnez działa jakoś długo czy wolno się wchłania, w każdym razie lekarz mi oświadczył, że zanim odłoży się w moim ogranizmie tak by zapobiegać skurczom, może minąć nawet tydzień. Dla pewności zadzwoń do swojego gina, po co masz ganiać. Ja bym poszła osobiście tylko przy skurczach macicy, łydki to nic aż tak poważnego ![]()
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat no-spy nie boje sie brac, bo lekarz mi od samego poczatku przepisal no-spe forte 3 razy dziennie po pol, ale nie bralam, bo nie czulam potrzeby
teraz zaczne.Po prostu czytalam, ze nawet witamin w ciazy nie powinno sie brac bez konsultacji z lekarzem. Ale jesli mowicie, ze mozna, to najwidoczniej tak jest jutro przejde sie po magnez. Moze bedzie dobrze ![]() Cytat:
Plynu do plukania ZAWSZE uzywam. Czesc uzywanych ciuszkow, ktore dostalam byla prana bez plynu do plukania i sa strasznie niemile w dotyku. I bardzo sztywne. Wiec bez plynu sie nie obejdzie na pewno
|
|
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja troszke zmienie temat
![]() Z prania na.. kapiele ![]() Pisalyscie o kosmetykach... A jak czesto chcecie takiego maluszka myc? U nas w SR jeszcze nie bylo zajec na ten temat, ale nie raz slyszalam, zeby takiego kilkudniowego dziecka nie myc codziennie, tylko np. co 2 dni ![]() A wy jak kapalyscie? I jak zamierzacie kapac?
|
|
|
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kapieli to mi kolzenkai polecaly tez Oilatum. Jedna zaczela go uzywac, poniewaz tata ma atopowe zapalenie skory wiec sie bala. Ale powiedzila ze sa tez swietne odpowiedniki tego plynu: Emolium, Oillan ponoc tansze a efekt taki sam. Aha- kazdy mi mowi aby uwazac na kosmetyki Johnsona, ponioc bardzo czesto uczulaja xxSHINeexx- dobre pytanie. Ja czytalam gdzies ze glowke 2 razy na tydzien myc...ale czy kapac to tez nie mam pojecia... Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-27 o 19:18 |
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, czytam was regularnie, ale jakoś nie miałam weny pisać. U mnie niby ok...troszkę leżę, troszkę po domku się kulam, biorę no-spę i magnez i jakoś leci, ale niestety brzuchol ciągnie dalej jak chodzę
chyba zostanie mi to juz do końca ciąży. Na dodatek mieśnie pleców mnie pobolewaja jak przy grypie, no masakra a tu jeszcze 3 miesiące... kawał czasu.shinexx ja też od wczoraj mam takie pobolewania. Najpierw mnie zak mocno zakłuje, a potem jak nacisnę na kość łonową to mam uczucie jakbym miała jakiegoś siniaka nabitego, ale jak chodzę czy siedze to tego nie czuję, no cóz... kolejny z uroków ciąży. zuziczka a nie możesz skonsultować się z toją ginką telefonicznie? Może ona ci jakoś poradzi co zrobić? Pomi, Ray a co wy robiłyście przy rozejściu się spojenia łonowego? Absolutnie leżeć, czy można się lokalnie przespacerować po osiedlu?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-06-27 o 19:15 |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia u mnie w Biedro jeszcze są, bo dzisiaj widziałam, musisz zajrzeć po prostu, wszystko zależy od sklepu, bo jednym mogli już wszystkie wykupić a w innych jeszcze są. Ta promocja jest od 1 czerwca, tylko na początku kosztowaly 14,90 a teraz to co im zostało jeszcze raz przecenili
Shinee ja zamierzam kąpać co 2 dzień |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam chyba też problemik z moim bebikiem... Mała zawsze szalała rano i na wieczór i w ciągu dnia też koziołki fikała a od wczoraj niby się rusza ale tak słabo to odczuwam, zaczynam się trochę martwić
. Brakuje mi tych kopniaczków Niby co może być nie tak? Przeziębienie jako tako przeszło, w miarę dobrze się czuję a tu proszę
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale do kapieli i pielegnacji cialka planuje uzywac Nivea Baby. Tez slyszalam, ze Johnson uczula. Mama kupila dla malego mleczko do ciala na dobranoc z Johnsona, wiec byc moze kiedys sprobuje.O prosze, nie wiedzialam, ze glowke 2 razy na tydzien sie myje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Witam, weekendowo, mam nadzieje, ze miło go spedziłyscie ;] ja zaczełam go bardzo przyjemnie, co prawda, znowu zestarzałam sie o rok, ale dostałam tyle miłych życzeń i prezentów, że jakoś nie zdołowało mnie to bardzo. Najlepszym jednak prezentem był powrót mojego męza po prawie dwutygodniowej nieobecności. Wyobraźcie sobie, że wariat zamówił tego samego dnia kuriera kwiatowego i jeszcze przed połduniem do biura dostałam piekny bukiet frezji
nawet szef był zdzwiony i powiedział, ze on nigdy żonie kwiatów nie wysłał (swoje droga żona urodziła mu juz czwórke dzieci )U mnie sprawy wyprawkowe nadal w miejscu, choc zamówiłam sobie u mamy juz piżamy do szpitala (sztuk 3) i kupiłam fotel za 100 zł w IKEA Pomi, ja mysle, ze taki piżam/koszul nocnych trzeba szukac na jakis bazarkach, bo naprawde szkoda je kupowac w centrach handlowych, bo raz, są drogie, dwa wybór sredni... z tym że moze ja nie umiem szukac.. zazdroszcze ciuszków belgijskich, bo piekne sa serie zagraniczne, ja do ZARY ani na H&M dzieciecy nie wchodze, bo... na pewno za kazdym razem wygladam tak
|
#2695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie raz lekarz nastraszyl, ze jak nie ma 10 kopniec na dzien, to znaczy, ze dziecko moze nie zyc. A wiesz co? G* prawda ![]() Kazde dziecko jest inne. U mojej kolezanki czasami i 3 i 5 dni ciszy bylo. Na poczatku przestraszona biegala do szpitala, a pozniej sie przyzwyczaila, ze jej dziecko po prostu z tych mniej ruchliwych jest. U mnie podobnie. Jeden dzien sie porusza, pozniej przez 2-3 dni da mi tylko po 1-2 kopniaczki i wystarczy A co sie bedzie chlopak meczyc ![]() Nie mozna wszystkich wkladac do jednego wora. Naprawde. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() Sto lat
|
||
|
|
|
#2696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w praktyce wiem co mi się podoba. Wózek muszę zamówić w tym tygodniu, bo czeka się ponad 2 miesiące (firma ma przerwę produkcyjną od połowy lipca do połowy września) albo wezmę egzemplarz sklepowy. Przy okazji wezmę chyba łóżeczko z wyposażeniem (trochę wcześnie, ale wtedy da się ugrać jakąś zniżkę). Łóżeczko miałam brać przez internet, ale się rozmyśliłam, bo nie ma koloru pasującego do mebli (olcha) i muszę wsiąść takie zwykłe 120x60 :-( Cytat:
Plamisz? Ja bym nie czekała i od razu szła na pogotowie, niech sprawdzą co sie dzieje. Krwawienie w 3 trymestrze, raczej nie powinno się zdarzać? Może jest jej za ciepło? Ta pogoda jest straszna, najpierw tydzień deszczu teraz upały.
|
|
#2697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marcia, Zuziczka - życzę Wam zdrówka! Odpoczywajcie i uważajcie na siebie
Cytat:
![]() Po koszulki do karmienia wybiorę się niedługo na jakiś ryneczek, a jeśli tam nie znajdę niedrogich to kupię na all (są za ok.16-23 zł) Cytat:
Też się zastanawiam czy są jakieś płyny lub żele do prania ubranek dziecięcych w pralce typu Persil Gel itp. Cytat:
![]() Ja słyszałam z kilku źródeł (od mam, tv, radio, gazety, książki), że wystarczy kąpać maluszka co 2-3 dni. Zwłaszcza gdy goi się pępuszek gabisun - dzięki z a info o proszkach w Biedronce. poszukam, może w którejś z moich się uchowały jeszcze i może też jeszcze je przecenili. Moj Skarbek rusza sie jak leżę (zwłaszcza wieczorem). Jednak jego ruchy i kopniaczki są delikatne i nie sprawiają mi (jeszcze ) bólu
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba wczoraj albo przedwczoraj była tu na ten temat szeroka dyskusja
ogólnie wyszło na to, że do czasu odpadnięcia pępka kąpiemy co 2 dni Później jak kto lubi, ale że niby nie ma potrzeby częściej niż co 2 dni. Jest gorąco, może aktywność małego spadła, każdy z nam ma gorsze dni. Grunt, że się w ogóle rusza. Cytat:
Ja za namową dziewczyn wczoraj poszłam na mój lokalny ryneczek i koszule rozpinane i kopertowe były po 30-35 zł, więc niestety nic taniej Wczoraj zmusiłam się do wyciągnięcia maszyny i wykończenia firanki, a wiec pokój Dagusi, skończony- trzeba tylko kupić łóżeczko. Wklejam zdjęcia- uprzedzam, że jest to pokoik raczej dziewczęcy niż dziecięcy- jakoś tak wyszło, że taką miałam wizję. Myślę, że jak przyjdą zabawki to sam nabierze charakteru dziecięcego. Pod Pandą będzie łóżeczko. Między kwiatami nad łóżkiem dużym zrobię mini galerię. Kolor ścian w rzeczywistości jest bardziej żółty.
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
mszu-Wszystkiego naaaaajlepszego
zuziczka-ja bym szla na pogotowie na pogotowie,moze nie ma co panikowac ale bedziesz spokojniejsza jak bedzie wiadomo co i jakMarcia-czasem ja tez nie czuje kopniakow caly dzien,ale przeciez dzidzia tez moze miec gorszy dzien i mniej sie ruszac,wiec nie ma sie co zamartwiac |
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne dziewczyny, czytając wasze posty mała się normalnie rozbrykała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

.

ja przejdę na kosmetyki apteczne dopiero jak będzie się coś dziać
a teraz jem tak jak jadłam a waga nie rośnie

).
. Coś mnie przeziębienie złapało. Czuję się jakby mnie walec przejechał a w głowę jakby mnie kto walił młotem pneumatycznym. Dopada mnie nadwyrężenie prawego boku, zasypiam na lewym to i rano podnieść się nie mogę