|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V
Ja mam nabłyszczacz z Avonu. Jakby któras chciała to mogę odstąpić na jakąś kolorówkę albo maskę do włosów lub za Amlę. bo mi nie pasuje te psikadło, użyłam raz.
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie ponownie na forum
![]() Niestety moje zakupy wlosowe w Polsce nie byly zbyt udane: kupilam jedynie psikadelko Wax L'Biotica (+mala probka Waxa) i kolejne opakowanie Hair Expert Forte Pharma (nie moglam znalezc w Zielonej Gorze Super-Pharmu, a w Rossmannie nie bylo kompresow z apteczki babuni Joanny, tylko balsamy Za po powrocie domu czekal na mnie olej Vatika (i zalamany po porazce Anglii chlopak ). DWyprobowalam ampulki Alfaparf (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...eneracyjny.htm) i nie pasuja mi (alkoholowi den. na drugim miejscu w skladzie mowie NIE!). Niestety mam ich jeszcze 11 (a kazda spokojnie starcza na dwa razy), madry Polak po szkodzie... |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2010-06-27 o 20:02 |
|
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
Z checia sie zamienie
, bo ten Alfaparf moim przesuszonym wlosom wybitnie nie sluzy (ale na KWC jest wiele entuzjastycznych recenzji). Ja kiedys tak miala z ampulkami Aminexil L'oreal Pro., wlosy bardzo mi sie wzmocnily i zgestnialy, jednak po pewnym czasie zaczela luszczyc m sie skora glowy (przez przesuszenie alkoholem den. w skladzie). Pomogly mi dopiero oleje na noc i szampon Dercos Vichy na suchy lupiez (ale moj tata caly czas uzywa i nawet zaroslo mu takie przerzedzenie na czubku glowy)---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Sorry za bledy (i tradycyjnie brak polskich znakow ), jakos tak nie po polsku pisze
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaaaaale mam dzisiaj gładziuteńkie włoski
![]() Nie próbuje już ich związywać, bo mi gumka ciągle zjeżdza, a i błyszczą jak szalone ![]() A to dziś dzięki nafcie i płukance z szałwi, trzebaby zrobić z niej psikacz, nie wiedziałam, że wygładzi włosy aż tak... Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-06-27 o 21:42 |
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Powiedz coś wiecej o tej płukance,jak ja stosujesz,jak często?Bo dotychczas słyszałam,że płukanki ziołowe to raczej wysuszają włosy...
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nafta przed myciem a płukanka po? Jak zrobiłaś tą płukankę z szałwi?
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Paradiso, Mstsetse
- Właśnie dzisiaj pierwszy raz poszła w ruch, słyszałam gdzieś kiedyś że wygładza, i troche prostuje włosy. Ekhem oczywiście wyprostowania zero, powiedziałabym nawet że bardziej się falowały niż zazwyczaj no ale właśnie takie gładkie były <3zaczęłam używać głównie z myślą o tym żeby je przyciemnić. Trzeba : 3 torebki szałwii załać 200 ml. wrzącej wody, wymieszać zakryć czymś i odstawić na 2 h. Spłukać dokładnie włosy wywarem dokładnie w nie wmasowując, nie spłukiwać. Na psikacz to chyba tak samo tylko że z dodatkami . A nafta 20 min. przed myciem, niestety dłuższe trzymanie mnie wysusza... ale i tak niby tylko 20 a skalp swędzi, chociaz wysuszenia kudłów już ni ma
Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-06-27 o 21:55 |
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
Lanolinę dostanę w aptece? To nie jest przypadkiem to coś co się robi z łoju owiec czy coś takiego?
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cannelle;20303665]Z checia sie zamienie
, bo ten Alfaparf moim przesuszonym wlosom wybitnie nie sluzy (ale na KWC jest wiele entuzjastycznych recenzji). Ja kiedys tak miala z ampulkami Aminexil L'oreal Pro., wlosy bardzo mi sie wzmocnily i zgestnialy, jednak po pewnym czasie zaczela luszczyc m sie skora glowy (przez przesuszenie alkoholem den. w skladzie). Pomogly mi dopiero oleje na noc i szampon Dercos Vichy na suchy lupiez (ale moj tata caly czas uzywa i nawet zaroslo mu takie przerzedzenie na czubku glowy)---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Sorry za bledy (i tradycyjnie brak polskich znakow ), jakos tak nie po polsku pisze [/QUOTENa opakowaniu jest napisane że składnikiem aktywnym jest właśnie Aminexil, więc obawiam się że może się u Ciebie skończyć z kerium tak samo. Mnie właśnie też łeb po paru użyciach zaczyna swędzieć i się łuszczyć, wiec przemyśl jeszcze raz tą wymianę A tam, nic się nie stało, nie przejmuj się tymi znakami ![]()
|
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Jesli te ampulki zawieraja Aminexil to obawiam sie, ze ich uzywanie skonczy sie dla mnie nawrotem lupiezu suchego (co jest w tej chwili ostatnia rzecza potrzebna mi do szczescia
, wiec niestety nie bede ryzykowac...Dzieki serdeczne za propozycje i sprawdzenie skladu ampulek
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
TU jest skład. I jak? Bo ja niestety w ogole sie na tym nie znam....;/ a szkoda.
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na moje - również niewprawione oko - są i to na samej górze. Dobroci natomiast - na samym końcu składu ukryte, a więc ilości minimalne. |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze no jak zawsze, po fakcie muszę dowiadywać się takich rzeczy ah. No ale trudno, podobno bardzo wygładza i nabłyszcza a ja od 5 msc nie farbuję włosów i farba się spiera strasznie i mam bardzo matowe włosy może to będzie ratunek a następnym razem będę sięgać po coś lepszego, wyczytałam o tej płukance z szałwii
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na matowe włosy to może olej kokosowy, próbowałąś? Mi bardzo nabłyszczał . |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak wiem,że to efekt ''jednorazowy'' tak, używam olejku kokosowego -włosy mi wygładził ale nie nabłyszczył, mam okropnie matowy i suchy kolor.... wiem,że farbowanie by nabłyszczyło
ale tego nie zrobię bo zapuszczam i trzymam się dzielnie moja przygodna z dbaniem o włosy dopiero się zaczyna więc nie wiem co i jak, możesz mi powiedzieć jaki szampon jest najlepszy? czy to prawda,że te dziecięce zawierają mniej chemii i są bardziej delikatne? a może mycie tylko odżywką-poleciła mi fryzjerka ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- np mycie włosów takim szamponem
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Ja ze swojej strony polecam szampon ziołowy Fitomed do suchych i zniszczonych. Kosztuje około 11 zł, można go dostać np w aptece, ale widziałam go też w takim sklepie ze zdrową żywnością, kremami itd.
Polecam również... ten tani, wieeelki Familijny szampon jajeczny. Pieknie włoski po nim błyszczą, są mięciutkie. Przynajmniej moje. Kosztuje grosze, warto sprawdzić. Pokrzywowy mi wysusza włosy, ale jajeczny... bajka
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mycie odżywką to samo dobre jest Bez sls, bez silikonów i bez poplątanych włosów, a właśnie po wszystkich ziołowych miałam je bardzo splątane i suche. No i też nie każda odżywka sie nadaje, wdłg. mnie najlepsza do tego jest maska profis scandic coco mask dobrze myje, świetnie sie pieni i do tego pielęgnuje kosztuje ok. 6 zł i jest jej dużo, no i yung czerwony ten rossmanowski 4 zł - ale tu juz mniejsza pojemność, i zużywa się jej bardzo dużo żeby coś zaczęło się pienić. Ale wszystko musisz przekrólikować na sobie, ja polecam I ofc pisz jak efekty ;*
Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-06-28 o 10:11 |
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że Yung wypuścił nową odżywkę
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mijak to jest z tym myciem odżywka..? myjesz nia i pozniej normalnie mozna jako maske?
ja sie boje ze nie domyje mi wlosow i beda tłuste szczegolnie po oleju ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- aa i przetestowałam cocomask niby włosy miekie ale raczej na nie..
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko boję się,że taka odżywka nie zmyje mi olejku kokosowego, wtedy zostaje chyba tylko szampon? Cytat:
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Ja myje odzywka, lub stosuje OMO. Kokos wiem ze niektore dziewczyny spokojnie zmywaja odzywka.
Myje sie wlosy odzywka a potem normalnie mozna polozyc maske a nastepnie dozywke bez splukiwania, jak przy myciu szamponem. ja stosuje OMO, bo ni sie wlosy przetuszczaja jak myje odzywka caly czas.
|
#1347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
także spoko
Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-06-28 o 11:39 |
||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za cenne rady
widzę że moje włosy są w lepszej kondycji
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba wypróbować na własnym łbie
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem ciekawa czy tylko na mnie tak zbawiennie podziałał.
Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-06-28 o 11:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

). D
), jakos tak nie po polsku pisze