Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 20:12   #2701
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

[QUOTE=Marcia2507;20302140]Ja mam chyba też problemik z moim bebikiem... Mała zawsze szalała rano i na wieczór i w ciągu dnia też koziołki fikała a od wczoraj niby się rusza ale tak słabo to odczuwam, zaczynam się trochę martwić./QUOTE]

mi sie wydaje ze czasmi moze tak byc i to nie powod do martwienia, gorzej jak wogole nie bedziesz czula, wtedy lepiej skontaktowac sie z lekarzem.
Poloz sie na lozku na plasko i sie nie ruszaj, bo podobno dziecko jak mama sie nie rusza to sie nudzi, wiec zacznie sie poruszac. Mozesz popukac tez w brzuszek. Jezeli sie rusza to jest ok. Moze zaczyna miec malo miejsca? bo wtedy bedzie sie tak smiesznie rozciagac (wypychac brzuch).
Ale mysle ze nie masz sie o co martwic- bo piszesz ze sie rusza.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:13   #2702
Astorianka
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Wow, wreszcie lekko słonko mnie wzięło, przynajmniej nogi nie będą już takie blade. Tylko na spacerze otarłam sobie skórę w kroku. Jutro będę chodzić jak kowbojka... To był naprawdę fajny weekend, a do tego dostałam już pierwszy prezent urodzinowy i mam teraz niezły ubaw - piosenki z mojego dzieciństwa. Siedzę i wyję Rodzinka będzie miała ubaw jak usłyszy.

Zaraz podłączę mój aparat do kompa i wreszcie zgram wszystkie zdjęcia. nie ma to jak laptop (pomimo, ze naprawdę lubię swojego stacjonarnego, ale niestety ten już ledwo zipie).

Shine - wszystko w nadmiarze szkodzi stąd czasami ostrzeżenia przed braniem czegokolwiek bez wiedzy lekarza, ale magnez jest wskazany w ciąży i jak tylko pojawiają się skurcze łydek, albo twardniejący brzuch to się podaje. Poza tym przy dobrej diecie, sztuczne witaminy nie są potrzebne, a trzy - leków nie testuje się na ciężarnych - stąd ostrzeżenia. Lekarz z pewnością przepisze Ci magnez Chcesz to poczekaj, ale jeżeli skurcze dokuczają możesz zjeść dzienną dawkę. Na pewno nie zaszkodzi. A jezeli pojawiają się plamienia - to natychmiast do lekarza!

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Ja też... Nie mogę żyć bez morza, szkoda, ze nie mieszkam nad nim...

Jako mieszkanka "nad morzem" powiem tylko, że najbardziej bladymi istotami, które najrzadziej są na plaży są...mieszkańcy ale z drugiej strony zawsze kiedy przyjdzie ochota można iść na plażę. Ja kiedyś np. wyładowywałam najgorszą złość i płacz nad morzem, w czasie sztormów no i uwielbiam nadmorskie zachody słońca....

Ray, dziękuje za odpowiedź. Zaraz dopiszę Kingę do listy.

Astorianko, każdy wózek będzie miał przeciwników i zwolenników. Zawsze znajdziesz opinie za i przeciw, bo nie ma wózka idealnego dla wszystkich. Jeżeli jesteś zdecydowana, to już się po prostu nie zastanawiaj. Nam też dużo osób mówiło, że nasz Roan to kobyła (bo tak jest ), ale dla nas pewne rzeczy były ważne i na nie przede wszystkim zwracaliśmy uwagę Pokażesz nam kącik maluszka jak już skonczycie remont?

Oczywiście remont pomieszczeń powinien zakończyć się za jakieś półtora tygodnia i potem rzucam się do meblowania tak żeby skończyć do końca lipca. W każdym razie obiecuję pokazać

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu poszłabym po prostu do sklepu i zobaczyła sama.
Problem polega na tym, że w moim cholernym mieście nie ma sklepu, gdzie byłyby oba... żeby zobaczyć jedo muszę jechać 100 km.... Czasami jak jestem przy okazji innych spraw w Szczecinie to mogę zajrzeć, ale to jest tylko czasami urok wyspiarskiego położenia z dala od dużych miast...

No dobra idę po aparat, sama jestem ciekawa jak moje brzuszysko wygląda
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:13   #2703
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Witam, weekendowo, mam nadzieje, ze miło go spedziłyscie ;] ja zaczełam go bardzo przyjemnie, co prawda, znowu zestarzałam sie o rok, ale dostałam tyle miłych życzeń i prezentów, że jakoś nie zdołowało mnie to bardzo. Najlepszym jednak prezentem był powrót mojego męza po prawie dwutygodniowej nieobecności. Wyobraźcie sobie, że wariat zamówił tego samego dnia kuriera kwiatowego i jeszcze przed połduniem do biura dostałam piekny bukiet frezji nawet szef był zdzwiony i powiedział, ze on nigdy żonie kwiatów nie wysłał (swoje droga żona urodziła mu juz czwórke dzieci)
U mnie sprawy wyprawkowe nadal w miejscu, choc zamówiłam sobie u mamy juz piżamy do szpitala (sztuk 3) i kupiłam fotel za 100 zł w IKEA

Pomi, ja mysle, ze taki piżam/koszul nocnych trzeba szukac na jakis bazarkach, bo naprawde szkoda je kupowac w centrach handlowych, bo raz, są drogie, dwa wybór sredni... z tym że moze ja nie umiem szukac.. zazdroszcze ciuszków belgijskich, bo piekne sa serie zagraniczne, ja do ZARY ani na H&M dzieciecy nie wchodze, bo... na pewno za kazdym razem wygladam tak
Kochana dobry humor to aż bije od Ciebie dzisiaj mężuś się spisał, na pewno cudownie się czułaś, dla niego

Wszystkiego najlepszego niec h końcówka ciąży przebiegnie miło i przyjemnie

Majka są płyny do prania Lovella,ale nie znam ceny..

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:18   #2704
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Zuziczka- jezeli masz krwawienia to od razu bym pojechala do lekarza albo ostry dyzur. Nie zaszkodzi. A lepiej dmuchac na gorace.... Plamien nie wolno lekcewazyc.
Stary 2010-06-27, 20:22   #2705
gabisun
Zakorzenienie

Majka tu masz wszystkie produkty: http://www.lovela.pl/produkty.html

Stary 2010-06-27, 20:24   #2706
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Majka tu masz wszystkie produkty: http://www.lovela.pl/produkty.html
Widzę tu mleczka do prania tylko czy one są do prania ręcznego czy do automatycznego, sprawdzę w sklepie.
Znalazłam, że są żele Persil Sensitive, ale można je chyba stosować nieco później, bo przez pierwsze kilka m-cy lepiej te Lovele, Dzidziusie itp.
Stary 2010-06-27, 20:27   #2707
Astorianka
Raczkowanie

Załącznik 3216303

to ja, tydzien temu
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:27   #2708
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Chyba mam ten sam fotel.

Ja za namową dziewczyn wczoraj poszłam na mój lokalny ryneczek i koszule rozpinane i kopertowe były po 30-35 zł, więc niestety nic taniej
tak dokładnie ten! zdaje mi sie ze Pomidora tez taki ma

nic taniej niż gdzie??? 30/35 zł to grosze... w H&M, czy C&A, czy w innych sklepach np. ciazowych, nie znajdzie sie nic tanszego....a jesli chodzi o allegro, to zawsze trzeba doliczyc koszt przesyłki... na kotrym mam wrazenie ze nie wszyscy zawracaja uwage

shinee, gabisun
, dzieki za życzenia!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-27, 20:32   #2709
Pomidora
Zakorzenienie

Paula, pewnie co mama to będzie inaczej kąpać i na pewno będzie dobrze4. Przecież każda chce dla dziecka jak najlepiej. Nam akurat na SR mówili, żeby dzieciaczka codziennie kąpać. Ale wiem z doświadczenia koleżanki, że są dni, kiedy się maluszka czyści chusteczkami i lulu

Cellaris, biedaczku, oby jednak nie ciągnęło cię do końca ciąży. A rozejscie spojenia to musi chyba lekarz orzec, lepiej się upewnić. Mi to lekarz powiedział, że nic na razie z tym nie robimy - boli i tyle. Dlatego pytałam Ray co ona miała z tym robić. Mi to nawet pozwolił dalej ćwiczyć

Mszu, wszystkiego co najlepsze Spełnienia marzeń, dużo miłości a w związku z obecnym stanem - szybkiego i bezbolesnego porodu oraz przespanych nocy Co do koszul do karmienia - no własnie dziś na giełdzie nic nie było, ale w tym tygodniu sprawdzę jeszcze na ryneczku, może coś znajdę. Na razie kupiłam najtańszą jedną w Pepco - za 14,99 Już teraz w niej śpię i jest super!

Szczesliwa, mam ten sam fotel do karmienia Kupiłam chyba z 2 mc temu. Bardzo ładnie ten pokoik wygląda, ale rzeczywiscie dziecęcego charakteru nabierze jak już będzie w nim łóżeczko

Astorianko, ślicznie wyglądasz!

Kuzynka pojechała. Przywiozła fotelik samochodowy i 4 worki ubrań Ale większość na większy rozmiar, także mam ubranka do roczku teraz A że ona rodziła 21 sierpnia, to na ten sam okres są ubrania, w którym mój mały będzie w nich chodził Bardzo sie cieszę

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-27 o 20:35
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:36   #2710
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomi... dzieki!!!! co to jest to Pepco??? gdzie mozna znalezc taki sklep?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-27, 20:38   #2711
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest to Pepco??? gdzie mozna znalezc taki sklep?
Proszę: http://www.pepco.pl/sklepy

W Pepco są bodziaki z kr. rękawem za 4,99 i długim za ok.7 zl
Stary 2010-06-27, 20:40   #2712
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Pomi... dzieki!!!! co to jest to Pepco??? gdzie mozna znalezc taki sklep?
To taki fajny wielobranżowy sklep, jeden z moich ulubionych Za niewielkie pieniądze można znaleźć w nim fajne rzeczy. Np. ubranka dziecięce są dość dobre jakościowo, ciuchy kobiece też (z męskimi różnie bywa). Ale naprawdę można znaleźć wiele rzeczy - ostatnio kupiłam tam za 14,99 krzesło na plażę, bo mi się już trudno siedzi bez oparcia Wpisz sobie w googlach to pierwsza wyskoczy ci ich strona główna.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:50   #2713
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

mszu

lekkiego porodu, spełnienia WSZYSTKICH marzeń, uśmiechu na twarzy i samych słonecznych dni...

Szczęśliwa
pokoik ładny, ale najbardziej podobają się mi naklejki mogę prosić o namiary lub link jaka była ich cena?

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:56   #2714
dra
Zakorzenienie

i znów multum do czytania
następnym razem będę dopisywac grubymi literami czytałam n a innych forach przez niby doświadczone mamy,że Oliatum to lek,bo sama oceniajac bym nawet tak powiedziała,a własnie jak ktos chodzi na SR moze dopytać i wie lepiej,bo na necie różnie piszą,ale tak jak napisałam wcześniej na razie zwykłe kosmetyki pozniej ewentualnie Oliatum,bo nie wiem jaką skórę będzie miało dzieciątko

co do koszul u mnie też od 30zł w góre,ja na allegro patrze co bardziej sie opłaca,bo jak jedna koszula to raczej się nie opłaca,bo przesyłki nie sa tanie,ale jak wiecej to już inaczej wychodzi
tak samo akcesoria najpotrzebniejsze zamawiałam to od jednego sprzedawcy,bo jakbym od wielu zamawiała to przesyłki by mnie zeżarły wiec trzeba patrzec jak najtaniej

włanie wszyscy o tym Pepco zachwalaja jutro jak będę wracać od położnej to poszukam tam,bo wiem że gdzies tam w okolicach jest i wejde i zobaczymy co maja
Stary 2010-06-27, 20:57   #2715
waniliaania2009
Wtajemniczenie

dzis bylam z mezem na zakupach jedzeniowych w Tesco i widzilam ze na ubrania jest promocja -70, -75%. Mialam nic juz nie kupowac, no ale jak rzeczewiscie az taka promocja. (24.06-30.06.2010- oferta jest aktualna)

A ja pokaze moj brzuszek w 28 tygodniu (jakos zdjecie wyszlo marnie, bo wogole go nie widac, ale w rzeczywistosci jest duuuuzy Moze dlatego ze stoje przodem

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-30 o 12:35
Stary 2010-06-27, 21:08   #2716
Marcia2507
Raczkowanie

Śliczne i urocze zarazem wasze brzusia to ja nie będę taka i też wstawię górna część mnie zmieścić się nie chciała ale to co najważniejsze jest poniżej
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 21:09   #2717
Marcia2507
Raczkowanie

Jakby nie było robione w poprzednim tygodniu
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 21:12   #2718
dra
Zakorzenienie

dziewczyny śliczne zgrabniutkie brzuszki
Stary 2010-06-27, 21:20   #2719
gabisun
Zakorzenienie

Wanilia, marcia śliczne bębolki

Przypomniało mi się o co miałam zapytać, otóż: będę miała wykonywany posiew w kierunku streptokoków w 35 tyg. czy wasi ginowie też zalecili to badanie?

Stary 2010-06-27, 21:52   #2720
cellaris
Rozeznanie

Dziewczyny brzuszki śliczne
Pomi dzięki za info, ja w sumie myślę tak jak shinexx że to kolejna z przypadłości ciążowych bo już tego za dużo jak dla mnie...tu ciągnie, tam boli, jeszcze gdzieś indziej kłuje no kurcze... A do ciągnięcia i spinania się brzuchola już się przyzwyczajam. Jakoś dam radę te 3 miesiące.

Dziewczyny zaraziłyście mnie tym fotelem z ikei. Ja za dwa tygodnie kończe remoncik i chyba tez sobie taki fundne a co

gabisun super że dostaniesz skierowanie na to badanie, ja też mam zamiar je zrobić. Jest to badanie na obecność paciorkowca w twoim organiźmie. Jeśli okaze się,ze jest on aktywny wtedy zaraz po urodzeniu podaje się dziecku jednorazowo zastrzyk z antybiotykiem i tyle, jest ok. Gdybyś jednak nie miała tego badania a byłabyś nosicielem wtedy w trakcie porodu "twój" paciorkowiec może przejść na dzidzię i wtedy rozwija się zapalenie opon mózgowych.
Akurat w tym temacie trochę siedziałam ostatnio bo moja przyjaciółka urodziła córeczkę i po kilku dniach mała dostała zapalenia opon mózgowych...6 tygodni na neonatologii,a potem 4 miesiące rechbilitacji. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło,ale można było tego uniknąć gdyby lekarz dał o jedno skierowanie na badanie więcej. Podobno lekarze często olewają to badanie bo NFZ go nie refunduje,ale prywatnie to coś ok.20zł kosztuje. No i wykonuje się je właśnie ok 35tc,żeby było to zrobione "na świerzo"

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-06-27 o 22:03
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:02   #2721
angelikaw
Zakorzenienie

mszu - Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Może jest jej za ciepło? Ta pogoda jest straszna, najpierw tydzień deszczu teraz upały.
Może

Cytat:
Ja za namową dziewczyn wczoraj poszłam na mój lokalny ryneczek i koszule rozpinane i kopertowe były po 30-35 zł, więc niestety nic taniej
u nas tak samo.. na All są tansze, ale dochodzi cena przesyłki i wychodzi na to samo. A na bazarku mogę przynajmniej pomacać materiał, a czasem nawet przymierzyć

Cytat:
Ja też... Nie mogę żyć bez morza, szkoda, ze nie mieszkam nad nim...
:brzyda l:

Cytat:
To taki fajny wielobranżowy sklep, jeden z moich ulubionych Za niewielkie pieniądze można znaleźć w nim fajne rzeczy. Np. ubranka dziecięce są dość dobre jakościowo, ciuchy kobiece też (z męskimi różnie bywa). Ale naprawdę można znaleźć wiele rzeczy - ostatnio kupiłam tam za 14,99 krzesło na plażę, bo mi się już trudno siedzi bez oparcia Wpisz sobie w googlach to pierwsza wyskoczy ci ich strona główna.
heh muszę więc zajrzeć do Pepco.. daleko nie mam (ok. 30km)

Astorianka, waniliaania2009, Marcia2507 - śliczne brzuszki

Cytat:
Przypomniało mi się o co miałam zapytać, otóż: będę miała wykonywany posiew w kierunku streptokoków w 35 tyg. czy wasi ginowie też zalecili to badanie?
w kierunku czego?
nie słyszałam nawet o takim badaniu...

--------

ale mnie zgaga dopadła ;/ Ale już kupiłam Rennie...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:11   #2722
bordowa
Wtajemniczenie

Witam mamuśki w niedzielny wieczór

Zaraz Was nadrobię i poodpisuję, ale najpierw chcę się pochwalić moim dzisiejszym brzuchem, tj. 30 tydzień ciąży No i na koniec moje "wieczne dziecko" w swojej nowej koszulce
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:15   #2723
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Witam mamuśki w niedzielny wieczór

Zaraz Was nadrobię i poodpisuję, ale najpierw chcę się pochwalić moim dzisiejszym brzuchem, tj. 30 tydzień ciąży No i na koniec moje "wieczne dziecko" w swojej nowej koszulce
Ślicznie
Stary 2010-06-27, 22:25   #2724
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

w TESCO jest teraz sporo promocji -50 -70%
Przegladalam sporo ciuszkow i wiecie zastanawiam sie czy w ogole jest sens kupowac rozmiar 68? Miedzy 62 a 68 jest naprawde mala roznica. Pytalam kolezanki, ona powiedziala, ze w 68 spokojnie ubierala od poczatku i starczylo jej do 6 miesiaca. Ale ja juz mam zapas r. 62... No w kazdym razie skorzystalam z promocji, kupilam 5 body z krotkim rekawem r. 68 za 19zl, 3 spiochy r. 62 za 19zl i jakies spiochy i body r. 74 po 3 szt. Moze mi sie poszczesci i caly moj zapas ciuszkow starczy do 6 miesiaca i tylko 74 (6-9 mies.) bede musiala dokupic.
Kupilam tez jakies bodziaki r. 56, 3 szt. za 5,70 Nie jest jakas super jakosc, ale przynajmniej nie bede plakac jak sie zniszcza, a cena baardzo niska. Wzielam jeszcze paczke r. 68, w tej samej cenie. i jestem baaaaardzo zadowolona
Jakie rozmiary kupujecie na poczatku poza 56/62?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:25   #2725
gabisun
Zakorzenienie

Cellaris dzięki za wyjaśnienie tez poczytałam troche o tym i nawet nie wiedziałam że to takie wazne badanie

Angelikaw moja gin mówiła, że zawsze w tym tygodniu się robi, żeby przy porodzie nie było niespodzianek, ale na pewno co gin to inne poglądy w sumie mi dopiero ginka na ostatniej wizycie o tym powiedziała, to masz jeszcze czas, ponoć między 35 a 37 się robi

Stary 2010-06-27, 22:27   #2726
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ale zdjec narobilyscie No brzuszki super, bordowa TZ ma swietna koszulke
Marcia ale malenki brzuszek w ktorym tyg. robione zdjecia?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja pokaze moj brzuszek w 28 tygodniu (jakos zdjecie wyszlo marnie, bo wogole go nie widac, ale w rzeczywistosci jest duuuuzy Moze dlatego ze stoje przodem
I tak jest spory Chociaz do brzucha Astorianki mu daleko
Stary 2010-06-27, 22:43   #2727
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
w TESCO jest teraz sporo promocji -50 -70%

Jakie rozmiary kupujecie na poczatku poza 56/62?
ech jaka szkoda, ze nie mam bliżej do Tesco... a boję się troszkę jechac sama do Częstochowy (ok.50km). Z mężem nawet nie zamierzam, bo z nim na pewno nic nie kupię ;/

68. Ew. taki rozmiar 62/68 albo angielskie 3-6m. ale to pojedyncze sztuki jesli już... Bo w sumie nie wiem, kiedy moja mała wskoczy w rozmiar 68. Moze po 2mcach? A może dopiero po 3-4? Tak czy inaczej będzie to środek zimy, ale w międzyczasie sa święta, więc zostawię te zakupy na okres przed i poświątecznych wyprzedaży lub pozwolę rodzince się wykazać

Cytat:
Angelikaw moja gin mówiła, że zawsze w tym tygodniu się robi, żeby przy porodzie nie było niespodzianek, ale na pewno co gin to inne poglądy w sumie mi dopiero ginka na ostatniej wizycie o tym powiedziała, to masz jeszcze czas, ponoć między 35 a 37 się robi
nie miałam pojęcia o tym badaniu, ale sobie zrobię. W końcu i tak za wszystkie badania płacę i nie muszę mieć skierowania.
Stary 2010-06-27, 22:53   #2728
bordowa
Wtajemniczenie

elenka1 Mi strasznie łydki przytyły ...

Ray Kinga bardzo mi się podoba

gabisun Bardzo podoba mi się Twoje podejście, żeby nie chuchać na malucha z każdej strony i w każdej sprawie

anilkadro A ja myślę, że nawet przy swoim dziecku można mieć odruch wymiotny, skoro to takie naturalne, to czemu mamy nie wciągają po prostu karatku przez słomkę na język?

Pomidora Co do gaci, to ja nie wiem co mam kupić, bo mam "rodzinnie" wielki tyłek i czasem zdarza się kupić XXXL nawet, chociaż reszta ciała w normie A teraz cisną i co ja mam kupić?

mszu Wszystkiego najlepszego

Co do Pepco to ja w nim wydałam już prawie 150 zł na ciuszki dla małej
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:10   #2729
enis84
Zakorzenienie

hej dziewczyny

robiłam badanie obciążenia glukozą 50g no i sama nie wiem jak mam interpretować te wyniki
na czczo mam 96
a po godzienie ( przy 50 g) mam aż 140

nie wiem czy mam się tym bardzo denerwować bo nie miałam na wynikach zakresu referencyjnego, czytałam że do 140jest norma, a ja mam 140
i nie wiem czy mam dzwonić do mojego gina czy poczekać do piątku bo mam wtedy wizyte
co mi radzicie??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:30   #2730
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

robiłam badanie obciążenia glukozą 50g no i sama nie wiem jak mam interpretować te wyniki
na czczo mam 96
a po godzienie ( przy 50 g) mam aż 140

nie wiem czy mam się tym bardzo denerwować bo nie miałam na wynikach zakresu referencyjnego, czytałam że do 140jest norma, a ja mam 140
i nie wiem czy mam dzwonić do mojego gina czy poczekać do piątku bo mam wtedy wizyte
co mi radzicie??
Hmm, jak dla mnie to wynik wysoki. Zwlaszcza, ze mi lekarka mowila, ze na czczo mam miec 70-90. Wiec 96 to juz jest ponad norme, i ten drugi wynik tez wysoki... No ja na wszelki wypadek bym sie badala glukometrem i udala do poradni diabetologicznej. Zawsze lepiej dmuchac na zimne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości