|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cześć dziewczyny
![]() Bardzo bardzo dziękuję za gratulacje ![]() ![]() Jestem dziś zmęczona i niewyspana, wczoraj pokłóciłam się z tż i załapałam doła ![]() ![]() Czasem już nie mam siły, bo nie może byc tak jak ja chcę! ![]() ciekawa jestem jak tam olakola... Lazurowa ten mój brat o którym kiedyś pisałam (alkoholik) to też Radek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
anuszka - najgorsza jest jak ktos sie wtraca
![]() ![]() ![]() Ale lozeczko juz od miesiaca mamy zlozone ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Wtajemniczenie
|
Farminka-
![]() Cytat:
No te Radki to coś się nie popisują...
![]() |
#1535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, najgorsze, że to jego matka się wtrąca, a on się słucha jak jakis ćwok! W sumie moja mama też gadała, że za wszesnie, ale ja powiedziałam co o tym myslę i odpuściła, zresztą mama to mama
![]() jusdan ja też jeszcze pościeli nie chciałam wkładać tylko materac w folii. Och, jaka jestem na niego zła... |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
anuszka ale powiedz mu, że łóżeczko musi sie wywietrzyć. Moja babcia też twierdzi, że wózek i łóżeczko trzeba kupić po urodzeniu. Ja jej mówie tak jasne wyjdę ze szpitala i będę szukać wózka po mieście. A jak próbowałam od niej wyciągnąć dlaczego tak trzeba robić to nie chciała mi powiedzieć. No to kazałam jej iść do spowiedzi i powiedzieć księdzu o swoich zabobonach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
marta mówiłam mu, że musi się wywietrzyć. Powiedział, że za tydzień jak złożymy nic się nie stanie. A ja mówię, a co dla Ciebie za różnica czy dziś czy za tydzień? a on a dla mnie co za różnica! No ****a, nie mam siły czasem na niego, nic tylko płakać
![]() Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-06-28 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Raczkowanie
|
Dobry dzionek!
Nie dam rady was za bardzo nadrobic. Przyszlam tylko poinformowac o 2 sposobach przyspieszania porodu.. olejek rycynowy i laktator ![]() jusdan jestem pewna ,ze te skurcze to przez stres ,ja mialam z miesiac temu to samo ze zdenerwowania pol nocy nie spalam ,a pozniej caly dzien mialam skurcze. Dlatego nie denerwuj sie ,szkoda nerw dla takich ludzi! I tak jak pisala vette ,ty wiesz co jest najlepsze dla twojej rodziny i nikt nie ma prawa tego negowac i porownywac do siebie bo kazdy ma inna sytuacje. Nie przejmuj sie!
![]() |
#1540 |
Wtajemniczenie
|
Jak moja mama mi próbowała wciskać zabobony to jej powiedziałam wprost: "sugerujesz mi, że jak kupię wcześniej wózek czy łóżeczko to urodzę martwe dziecko? Nie będzie tak, bo ja wierzę, że wszystko będzie w porządku, że Bóg nad tym czuwa, a Ty swoimi zabobonami obrażasz moją wiarę." Zamknięcie buzi na ten temat było natychmiastowe.
#1541 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, dziekuje za gratulacje. U nas weekend minal w kryzysie karmieniowym, juz nibby troche sie polepsza ale nie ebde zapeszac. Z Amelka nie mialam zadnych problemow, a teraz kupa cierpienia. Dzisiaj mam sie w koncu zobaczyc z polozna, mam nadzieje, ze cos pomoze.
Mam nadzieje, ze u Olikoli wszystko dobrze poszlo. No i przez moment wygladalo na wielkie ruszenie na watku z porodami, ale nie dlgo juz na bank sie rozkreci. Dzisiaj byl moj termin porodu, ale sie ciesze, ze nie doczekalam, bo bym chyba wyszkiwala jakichs znakow co chwila. Farminka, mam nadzieje, ze TZ okaze Ci wiecej wsparcia. Moj z pierwszym dzieckiem raz zmienil pieluche, pomagal mi w kapieli i na tym sie skonczylo, ale popracowalam nad nim. teraz za to poki, jest w domu, bardzo mi pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
To jest wkurzające. Ja też bym mu zrobiła awanturę na pewno. On sie nie zna to zrobił co mamusia powiedziała. Nie denerwuj sie bo nie warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Wtajemniczenie
|
Trafiłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
anuszka to może zrobisz inaczej, powiedz mu że jak nie to nie ale ty już tego łóżeczka nie będziesz przygotowywała, niech je przyniesie i zrobi kiedy mu pasuje, tylko ty palca do tego nie przyłożysz, pościel niech sam zakłada, materac i w ogóle wszystko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiec ja kupiłam takie : http://allegro.pl/item1088589033_loz...r_przesci.html a chcialam kupic takie, ale stwierdzilam ze jak mi sie zachce drugiego bejbika i bedzie chlopak to to wyrko odpada ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Farminka zła na TŻa, Anuszka to samo... normalnie jakiś kryzys TŻowy hehehe
![]() ![]() My w tym tygodniu chcemy jechać po łóżeczko, ale nie będziemy narazie rozkładać, dopiero jak się dzieciąŧko urodzi, to Damian wszystko zrobi... ale my turystyczne kupujemy. FARMINKA mam nadzieję, że mimo wszystko to się zmieni. Może warto na ten temat porozmawiać z TŻem. Wiesz facet nie zawsze powie o co chodzi, może po prostu się boi albo coś. Wiesz to jednak jest maleństwo, mój np na poczatku bał się wielu rzeczy... ale przełamał się i nie było problemu żadnego. Mam nadzieje, że jednak dojdziecie do porozumienia jakos... i że nie wszystko będzie na Twojej głowie Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-28 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Raczkowanie
|
anuszka ja tez bym sie wkurzyla , a jeszcze jakby bylo tak ,ze tz wybiera to co mowi tesciowa ,a nie moje to bylby dym,ale dlugo bym sie nie przejmowala,nie ma sensu. No co ty daj spokoj nie ma co z takiego powodu plakac ,zrelaksuj sie i nie mysl o tym. Moze na jakis spacerek sie przejdz.
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
jusdan77 kochana nie denerwuj sie, faktem jest, ze komentrze to powinny zobie zostawić dla siebie, a nie jeszcze przy tobie głupio komentować co powinnaś a czego nie. Ja np. po macieżyńskim tez wracam do pracy bo chcemy kredyt hipoteczny wziąć pod budowę domu faktem jest, ze żle nie zarobi (ma dwie pracę) ale z drugiej nie ma udokumentowańych zarobków więc do kredytu dostałby tylko jedno zaświadczenie, które byłoby dzielone na 3 osoby, (bo ja na maciezynski jestem osobą, która nie przynosi dochodu i np. do pracy mogę nie wrócić) i napewno byśmy tego kredytu nie dostali.
farminka ![]() anuszka1401 nie denerwuj sie, osób które by tylko doradzały i komentowały co mamy robić jest mnóstwo, i każdy z nich mysli, że ma rację. A swoją drogą to tż powinien słuchac ciebie a nie mamusi ![]()
#1549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że niektórzy faceci tak się zachowują po urodzeniu dziecka.
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Haha jusdan dobre
![]() ![]() farminka przykre z tż, może mu przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za linka ![]() ![]() ![]() ![]() Pokażę je dzisiaj mamie, bo mi się bardzo podoba.
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dym był niezły, choć nie taki jaki bym zrobiła nie będąc w ciąży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
farminka kochana ja mysle, że najwazniejsze jest siąść i powiedziec mu o co chodzi, czego oczekujesz, jak boli Cie jego zachowanie. Niestety jak facetowi nie wyłozysz kawy na ławe to nie zrozumie. On może też sie boi. Faceci to cwaniaki, luzaki a przy takich maleństwach wymiękają. Wydaje mi sie, że kobieta jest łatwiej z pielęgnacją i opieka nad maluszkiem. Bedzie dobrze kochana, tylko pogadajcie na spokojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() słoneczko świeci, nie jest jeszcze za gorąco ![]() Wczoraj wieczorem miałam przygodę. Pod nami mieszkają jacyś studenci. Kilka razy robili imprezy nic nie mówiliśmy. Raz M przez balkon "poprosił" o ściszenie muzyki. Ściszyli. Wczoraj znowu nie mogłam zasnąć bo "fani radia zet " czy innej stacji musieli dokładnie słyszeć każdą nutę... Laska siedziała na balkonie w piżamie (widziałam tylko jej nogi) i gadała przez telefon a muzyki napiep..... na całego. Wkuurzyłam się, wypięłam brzuch i poszłam na dół. Chciałam spojrzeć w twarz fance muzyki "upa upa". Stałam przed drzwiami i waliłam z całej siły bo nie mieli dzwonka. Obudziałąm pół piętra bo stukanie niosło się po klatce. Słyszałam jak sąsiedzi z naprzeciwka rozmawiają przy drzwiach. Dobrze, narobiłam im obciachu ![]() ![]() Następnym razem zadzwonię na policję... tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
hd bardzo dobrze zrobiłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle nie widać, że byłaś w ciązy... Jak twój brzuszek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.