Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 11:09   #2761
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
czy to znaczy, że po ciąży trzeba wymienić wszystkie spodnie na większe?? nie mówię tu o dodatkowym tłuszczyku, który trzeba będzie spalać po porodzie, ale o kościach...

Bez przesady... ja np wróciłam do swoich starych portków..nawet niektóre leciały ze mnie...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mnie zeberka nime bolą ale moze Milenka Cię kopie moja mała uwielbia mi kopać w pęcherz, też przez to cierpię
Mnie też dzidek po pęcheżu kopie..efekt jest taki ze chodze do kibelka co godzine a jak gdzieś jade to zaliczam każdą ubikacje jaką napotkam

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zawsze mnie to brzydziło, takie dojadanie bleee

Moja ciotka robiła tak, że brała do buzi mięso np. kotleta czy kurczaka, gryzła, wypluwała na rękę i dawała swojej małej inicórci. Zawsze myślałam przy tym, że się porzygam jak to widziałam... bo np. robiła to podczas wspólnego obiadu. Ludzie powinni się pochamować. Rozumiem dojeść jak coś jest w dobrym stanie, ale takie rozmemłane to się tylko wg mnie do kosza nadaje i tyle.
Też znam taą mamcie co pogryzała dziecku i dawała do buzi...
Ja sobie tego nie wyobrażam...nigdy Domikowi tak nie robiłam..poprostu rozdrabniałam widelcem, albo miksowałam...

A ja się pochwale, że właśnie przyszła listonoszka i przyniosła mi 950zł zwrotu vatu za ubiegły rok
Spodziewałam się ok 500zł ..chyba źle na ozliczenie popatrzyłam..Tak czy siak suprajs niesamowity...
Moge już zacząć szaleć i kupować coś dla maluszka
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:19   #2762
szokoladka74
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam po przerwie

Mam chyba ze 20 stron nadrabiania, więc wybaczcie,że nie jestem w bieżącym temacie.

Mój wyjazd do Niemiec był porażką, bo kosztował tyle nerwów ( patrz: skurczów),że mi się odechciało odwiedzania rodziny na długo.
Jednak jesteś u kogoś i musisz się dostosować, nie można ot tak pójść do domu, bo daleko, a dzieci wariują jak wszędzie, więc co wam będę tłumaczyć- takie życie.
Za to mąż wrócił z Egiptu (był z bratem, bo ja się nie kwalifikowałam na samolot), opalony ( 45 st. w cieniu...), wypoczęty, cały szczęśliwy. Gęba mu się nie zamyka od opowieści. Trzy godziny nagrań video- jeszcze nie przebrnęłam, ale byłam przerażona nagraniem startu samolotem, chyba bym nie dała rady.

Z rana byłam też na USG- takie pomiarowe, zwykłe. Mała waży 1750g. ( skończone 30 tyg.), cała wymiarowa, szyjka-gigant- 5 cm. Nic tylko się cieszyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:20   #2763
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki u mnie pogoda lekko pochmurna więc leżakującej brzuchatce jak najbardziej to odpowiada

Wy mnie tu tymi kośćmi nie straszcie ja już przed ciążą miałam 105cm w biodrach i to właśnie kości były a nie tłuszczyk,a teraz to masakra jakaś.
Z biustem to samo startowałam z 80c a teraz 80E !!! Ale się dalej łudzę,że jest ok i po ciąży dojdę do siebie

A dzisiaj mnie naszło na zrobienie maślanych bułeczek z konfiturą. Zaraz poślę mężusia po zakupki i zabieram się do pieczenia
Stary 2010-06-28, 11:25   #2764
angelikaw
Zakorzenienie

aaneczka1984 - Super!!!!

szokoladka74 - Witaj cieszę się, że z dzidzią (i szyjką) wszystko ok
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:29   #2765
Zuziczka
Rozeznanie

!

Dziekuje za wsparcie Dziewczynki!
Alarm falszywy i nawet niech nie probuje sie powtorzyc!

Gorsza wiadomosc to taka, ze bylam u ortopedy i dostalam wskazanie na planowana cesarke Jutro okulista, wiec raczej pora przyzwyczaic sie do mysli o CC, bo okulista to na pewno mi tylko to potwierdzi...
Podobno mam waska miednice (typu meskiego?? a to nowosc), no i ta polamana kosc ogonowa tylko wszystko pogarsza. Ortopeda mnie pocieszyl, ze teraz tak tna ze nie widac wcale, a na zewnatrz to wzdluz, a w srodku to w poprzek. Eh, chyba pora poczytac o tym cos wiecej, bo wizyta u gina dopiero za miesiac.

Mszu- wszystkiego naj Kobitko! Zdrowi badzcie oboje!

Dziewczynki- sliczne zgrabne wszytkie bruszki i te wieksze i mniejsze! Wygladamy po prostu bosko Wszystkie i juz!

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się o co miałam zapytać, otóż: będę miała wykonywany posiew w kierunku streptokoków w 35 tyg. czy wasi ginowie też zalecili to badanie?
Ja juz mialam posiew w tym wzgledzie i streptokoki u mnie byly. Leczono mnie antybiotykiem dozylnie.
Z tego co wiem, posiew powinna miec kazda kobieta po 32tygodniu!!! Jesli lekarz nic nie mowi to proscie o to! Normalnie na NFZ to powinno isc, prywatnie kosztuje 40-50zl (wiem bo placilam).
Tanio nie jest, to jest wymaz z pochwy jak do cytologii, ale oni namnazaja bakterie na wymazie i wpisuja w wynik (plus antybiogram - ewentualne leczenie)

Co do gatek, to tez mam problem Z rozmiaru S przeskoczylam do L, najgorsze, ze sobie sprawy nie zdawalam i zakupial majciochy w HM na promocji tyle ze w rozmiarze M i lipa, naciagnac na tylek nie moge.. W ogole sa fajne przeceny w HM, koszulke nocna kupilam za 30zl, byl w miare wybor tunik i przeceny na bieliznie tez Chyba jeszcze pojde, ale po wyplacie, bo na koncie tylko wiatr hula
Stary 2010-06-28, 11:29   #2766
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

robiłam badanie obciążenia glukozą 50g no i sama nie wiem jak mam interpretować te wyniki
na czczo mam 96
a po godzienie ( przy 50 g) mam aż 140

nie wiem czy mam się tym bardzo denerwować bo nie miałam na wynikach zakresu referencyjnego, czytałam że do 140jest norma, a ja mam 140
i nie wiem czy mam dzwonić do mojego gina czy poczekać do piątku bo mam wtedy wizyte
co mi radzicie??
Ja miałam na czczo 80, a później w normie- 140 na 140 normę. Mój gin dał mi skierowanie do poradni diabetologicznej, idę w środę na konsultacje. Tak powinno być, bo w końcu o dzidziola chodzi
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:34   #2767
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie na badaniu byłam o 7 rano
a koło 22 jeszcze sobie zjadłam truskawki z cukrem, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie
Moim, skromnym, zdaniem takie truskaweczki z cukrem miały znaczenie Nie masz się co martwić na zapas. Poczekaj spokojnie do piątku, gin Cię na pewno jeszcze uspokoi

Klarissa, No, no Super wyglądasz Brzusio duży, a reszta zupełnie nieciążowa

aaneczka1984, no to skromnie tej kaski dostałaś Super, na pewno się Wam przyda

szokoladka74, szkoda, że wyjazd był taki nerwowy Ale już jesteś w domu, więc odpoczywaj
Fajnie, że dzidzia już taka duża.
A mężowi tylko pozazdrościć wyjazdu...

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Wy mnie tu tymi kośćmi nie straszcie ja już przed ciążą miałam 105cm w biodrach i to właśnie kości były a nie tłuszczyk,a teraz to masakra jakaś.
Z biustem to samo startowałam z 80c a teraz 80E !!! Ale się dalej łudzę,że jest ok i po ciąży dojdę do siebie
Będzie dobrze
Ja się ostatnio przeraziłam oglądając zdjęcia brzuszka z początków ciąży. Na zdjęciu z 13tc jestem taka szczuplusia, że szok, a pamiętam, że już wtedy brzucholek mi rósł i się ciszyłam, że bęben mam wielki A teraz? Słoniątko Co bym nie założyła, to za małe...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:36   #2768
Majka232
Zakorzenienie

Bordowa, wanilaania, Klarissa - ładniutkie brzuszki macie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Z rana byłam też na USG- takie pomiarowe, zwykłe. Mała waży 1750g. ( skończone 30 tyg.), cała wymiarowa, szyjka-gigant- 5 cm. Nic tylko się cieszyć.
Dobrze, że u Ciebie ok. A Twoja dzidzia jest bardzo duża

kasienka1701
- co do pieluszek, na początek kupię 2 rodzaje (tych najmniejszych 2-5kg Huggies-27szt. i Pampers-43 szt).
Po kilku dniach zobaczę jak szybko "idą" i które są lepsze i dokupię albo te malutkie, albo w razie potrzeby już te większe 3-6 kg

cellaris - ja od jakiś 2 tyg. mam często ochotę na bułeczki drożdżowe z mlekiem. Dziś Tż kupił mi rogala z tofii Powodzennia w pieczeniu!

aaneczka - oby tylko takie pieniężne niespodzianki (zwłaszcza ze skarbówki) były

Zuziczka - przynajmniej zadecydowało sie za Ciebie. Ja się zastanawiam nad cesarką i tak jak na początku mówiłam - tylko cc, później się wahałam, następnie, że tylko sn, a teraz raczej się skłaniam ku porodu sn... Będzie dobrze!
Te streptokoki robi się z krwi? /Już doczytałam-wymaz/Długo się czeka na wynik? Czy standardowo (1-2 dni)?

Rozdrabnianiu obiadków dzieciom za pomocą aparatów gębowych rodziców mówię stanowcze - NIE! Fuuuj

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-28 o 11:40
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:39   #2769
bordowa
Wtajemniczenie

ycnan Ja już się nie mieszczę w moje CIĄŻOWE spodnie na brzuch uciskają Musze nowe dziś kupić
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:45   #2770
NIKaP-n
BAN stały

mszu życzę Tobie spełnienia części marzeń, ale tylko części, bo świat bez marzeń jest szary no i oczywiście lekkiego rozwiązania

Dziewczyny ja po weekendzie w Sierakowie, było super, bardzo odpoczęliśmy

Co do proszków, ja piorę w zwykłym i tak będę Małemu prać. Spotkałam się dwukrotnie z opinią lekarską, że proszki typu Lovella uczą skórę dzidzi na delikatność, którą później trudno przełamać i bywa, że niektóre mamy do kilku lat muszą w takich proszkach prać. Bo ciężko przejść na zwykły. Skóra dzidzi przyzwyczaja się do normalnego, rzadko bywają alergie jeśli się od początku nie szaleje ze zbyt delikatnymi. Z resztą ja od lat- w ramach podejścia pro eko- używam pół wskazanej przez producenta miarki. Męża i moje ubrania rzadko są wyplamione, raczej to odświeżanie, więc po co się chemią ładować? Nie zauważyłam, aby dozowanie połowy porcji wpływało na gorszy wynik prania... Także od jakiegoś roku namiętnie używam proszku E do białego i kolorów, jestem bardzo zadowolona. Ewentualnie przejdę na wersję Sensitive proszku Vizir, ale najpierw sprawdzę skład, czy on serio taki sensitiv

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Właśnie kompletuję resztę wyprawki, dzisiaj mamy 33tc i 3 dni Matko, kiedy to przeleciało. Bardzo się męczę, jest mi co raz trudniej, zwłaszcza z długim chodzeniem, bo mam te skurcze stopy... tzn stały ucisk, to niby też z rwą związane. Wczoraj myślałam, że nie wejdę pod górę z jeziora, na 3 razy trasę braliśmy

Znalazłam fajny sklep na allegro, taniej mają wiele rzeczy o kilka- kilkanaście złotych niż w sklepach (bo wczoraj robiłam rekonesans) i tak np przewijaki, które oglądałam w sklepach od 56 do 68zł- tu kosztują 45zł i co ważne Zuziczka np. dla Ciebie- dowóz na terenie Poznania oni oferują gratis

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12579738

Rożki w sklepach były po 20, u nich po 15 itd

W sobotę dokupiłam podkłady poporodowe ( w gazecie pisali, że ich cena do 14z\ł, a ja w aptece w Sierakowie dałam po 5,50 za paczkę), chusteczki nawilżające do szpitala, papier toaletowy nasączony rumiankiem (w razie kłopotów z dupką), łagodny żel z oliwką do kąpieli i takie duperelki. Chcę mieć niebawem spakowaną torbę do szpitala, bo pamiętam jak mnie ostatnio lekarz zaskoczył i nie wiedziałam, co najpierw (miałam 2h na spakowanie).

Dzisiaj jadę do Lidla na zakupy, nabyliśmy wczoraj po trasie kurki i robię filety z kurczaka w sosie kurkowym, a to ukochane danie mojego Pawełka

Kasiu super ten termometr, też go zakupię
I super, że masz już kolejne ciuszki

Kupiłam bodziaka, którego musiałam kupić, a zaraz Wam pokaże dlaczego

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:02
Stary 2010-06-28, 11:49   #2771
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Witam po przerwie

Mam chyba ze 20 stron nadrabiania, więc wybaczcie,że nie jestem w bieżącym temacie.

Mój wyjazd do Niemiec był porażką, bo kosztował tyle nerwów ( patrz: skurczów),że mi się odechciało odwiedzania rodziny na długo.
Jednak jesteś u kogoś i musisz się dostosować, nie można ot tak pójść do domu, bo daleko, a dzieci wariują jak wszędzie, więc co wam będę tłumaczyć- takie życie.
Za to mąż wrócił z Egiptu (był z bratem, bo ja się nie kwalifikowałam na samolot), opalony ( 45 st. w cieniu...), wypoczęty, cały szczęśliwy. Gęba mu się nie zamyka od opowieści. Trzy godziny nagrań video- jeszcze nie przebrnęłam, ale byłam przerażona nagraniem startu samolotem, chyba bym nie dała rady.

Fajnie,że z małą wszystko dobrze i że już jesteś w domku.Wszędzie dobrze....gdzie nas niema
Co do wyjazdów za granicę to wczoraj właśnie byliśmy u teściów i szwagier w czwartek wrócił z TUNEZJI i stwierdził,że do Tunisu jedzie się raz w życiu.... a czemu tak stwierdził,zaraz opowiem.
Samolot ok,wprawdzie 1,5h opóźnienia bo przyszedł pilot i mówi,że czekają na jakiegoś inżyniera bo jest usterka Tomek se pomyślał"no tak 10-siąty dziś...")głupolek jeden
Ale podróż spoko.Tylko w samolocie wszystko do kupienia a ze sobą na pokład mogli tylko 0,2l.wody zabrać.Mieli colę i wodę w 1l.ale nie wolno wnosić.Kanapki,tzn.bułki z szynką po 10 złwięc obeszli sie bez.W sumie lot trwa ok.3 h wiec da sie rade nie żrać,no nie?? hihi
a na miejscu....Tomek dobrze zarabia i naprawde wykupili wczasy w porządnym hotelu i all exclusive(niewiem czy dobrze napisałam,wiecie o co kaman)ale mówi,ze bez rewelacji.Rano ciśnienie wody tak niskie ,ze stał 25 min pod prysznicem bo leciała tak strużka,ze pomalutku się polewał i myłale na szczęście oni wszystko na wesoło brali,więc spoczko.Co do jedzenia to mówi,że prawie ciągle gotowane mięsa,warzywka,ryż i poprostu najlepiej obrazuje to stwierdzenie jednej laski co była z nimi w grupie"jak tylko wrócimy do Polski to wsiadam do auta i jadę na statoila na hot doga!!!!!!"ponoć tak się chciało jakiegoś mięsa czy smażonego
basenik hotelowy fajny i leżakowanie tak im się spodobało,że spalił się i miał na wieczór gorączkę,okładali go zimnymi ręcznikami to zaś potem dreszcze ale na szczęscie przeszło szybko i mogli dalej się urlopować.Najlepiej wspomina wycieczkę na Saharę.Jechali na wielblądach itp.No i jeepami po pustyni.Super
Co do mieszkańców to porażka bo na każdym kroku chcą żebyś kupował coś u nich,ciągną za rękę do sklepu,oferują NON STOP cos,tu masaże,tu orzeszki,tu turban na główkę,nowy portfelik,zegarek,no ponoć masakratego najbardziej mieli dość.Gdzie nie idziesz,nie siadziesz to ciągle tylko musieli gadac ''no.thanks" jak dla mnie to kur...ica by mnie wzięła,nienawidzę takiego ciągania i nachalnosci
a pozatym worki z rozsypującymi się śmieciami to częsty widok tam...ogólnie mówi,ze jak wrócili do Polski to się cieszyli bo widoki tej naszej soczystej zieleni ich rozwaliły,bo tam więcej piachu i bruduno i wszędzie same chłopy,bo wiadomo Arabki,w domkach,a jak już jakąś widzieli to zaubierane w te swoje turbaniska czy jak to się tam nazywanawet do knajpki nie szło wejśc,bo wszedzie tyle wrzeszczących chłopów i telewizory bo mundial!!na jakiejs promenadzie imprezka-chłopy z chłopami tańcząi podlatuje do nich jakiś 16-latek i mówi do Tomka"banana,banana???"a Tomek ze stoickim spokojem"no,thanks'':haha ha:takze wrazeń mieli pod dostatkiem
no to chyba na tyle z jego opowieści-takim skrócikiem to napisałam,bo uchichralismy się z jego opowiadania bardziej szczegółowego,ale nie chce już was tu zatrzymywać
więc mnie już raczej na Tunezję nikt nie namówi
buźka

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:58   #2772
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie na badaniu byłam o 7 rano
a koło 22 jeszcze sobie zjadłam truskawki z cukrem, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie
ja przed badaniem glukozy ok 8 wieczorem zjadlam wielkie lody, a potem jeszcze truskawki z cukrem i badanie wyszlo ok.
Rano nie wolno nic jesc.
Nie ma co tez oszukiwac badania i nie jesc caly dzien wczesniej slodyczy bo lepiej nawet jak cos wyjdzie a wtedy zapobiegac, niz zyc w nieswiadomosci- poprzez takie troszke oszukanie. Ale to tylko moje zdanie.

bordowa- duza promocja spodni ciazowych jest w h&m

Wyczytalam aby kupic TATUM ROSA tylko co dokladnie, bo to chyba firma. Czy to plyn do chigieny intymnej czy cos innego?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:08
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:09   #2773
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ja przed badaniem glukozy ok 8 wieczorem zjadlam wielkie lody, a potem jeszcze truskawki z cukrem i badanie wyszlo ok.
Rano nie wolno nic jesc.
Nie ma co tez oszukiwac badania i nie jesc caly dzien wczesniej slodyczy bo lepiej nawet jak cos wyjdzie a wtedy zapobiegac, niz zyc w nieswiadomosci- poprzez takie troszke oszukanie. Ale to tylko moje zdanie.
Ale to nie chodzi o oszukiwanie, tylko o prawidłowy wynik. Mi mówiła położna, co z resztą juz pisałam, że nie należy dzień wcześniej jeść słodyczy i owoców, bo one bardzo podnoszą cukier. Najbardziej chyba nawet owoce. A chodzi o prawidłowy zapis działania trzustki. Także mój lekarz jest zdania, że w dzień badania należy być na czczo. Wiem, że niektóre portale różnie piszą, ale nawet wypicie herbaty powoduje pobudzenie trzustki. Także wynik badania po jedzeniu, lub zjedzeniu dzień wcześniej sporej dawki rzeczy, które ten cukier podnoszą, może znacznie zaburzyć wynik. Zwłaszcza, że cięzarnym inaczej funkcjonuje trzustka, inaczej wytwarza insulinę etc. Dlatego mamy to badanie robione w takim okresie ciąży, gdyż tu właśnie zmienia się funkcjonowanie tych organów....

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

I właśnie dlatego lekarze dają skierowanie do poradni diabetologicznej- nawet gdy wynik jest w normie, ale na granicy- jak w moim przypadku, aby ewentualnie zapobiegać, leczyć.
Stary 2010-06-28, 12:10   #2774
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja po weekendzie w Sierakowie, było super, bardzo odpoczęliśmy

Właśnie kompletuję resztę wyprawki, dzisiaj mamy 33tc i 3 dni Matko, kiedy to przeleciało. Bardzo się męczę, jest mi co raz trudniej, zwłaszcza z długim chodzeniem, bo mam te skurcze stopy... tzn stały ucisk, to niby też z rwą związane. Wczoraj myślałam, że nie wejdę pod górę z jeziora, na 3 razy trasę braliśmy

Znalazłam fajny sklep na allegro, taniej mają wiele rzeczy o kilka- kilkanaście złotych niż w sklepach (bo wczoraj robiłam rekonesans) i tak np przewijaki, które oglądałam w sklepach od 56 do 68zł- tu kosztują 45zł i co ważne Zuziczka np. dla Ciebie- dowóz na terenie Poznania oni oferują gratis

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12579738

Rożki w sklepach były po 20, u nich po 15 itd
Monis- no fajna ta stronka rzeczywiscie Moze jeszcze cos dokupie, choc to puste konto nie zacheca
No z tymi podkladami to nawet nie wiem czy teraz bede potrzebowac, bo jak cesarka to potrzebne tez?? Kurcze i pewnie sie dluzej w szpitalu siedzi co? ojoj, ale no-stres-approach, I m going to be OK!

Eviku- co do Tunezji, to tez mnie te tematy nie kreca, a juz na pewno nie w sezonie Mam fajnego kumpla z Tunzeji, co prawda pracuje w Czechach. I pewnie jakbym chciala wybrac sie w tamte rejony to raczej z nim
Stary 2010-06-28, 12:12   #2775
Majka232
Zakorzenienie

Nie powinno się jeść ok.12 godz. przed badaniem. Ja dzień wcześniej trochę się oszczędzałam, a ostatni posiłek zjadłam przed 18, a badanie było nast. dnia na czczo o 9, a po 50g glukozy, po godzinie czyli o 10.
Wyniki:
na czczo - 76
po 50g - 128
Stary 2010-06-28, 12:16   #2776
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Monis- no fajna ta stronka rzeczywiscie Moze jeszcze cos dokupie, choc to puste konto nie zacheca
No z tymi podkladami to nawet nie wiem czy teraz bede potrzebowac, bo jak cesarka to potrzebne tez?? Kurcze i pewnie sie dluzej w szpitalu siedzi co? ojoj, ale no-stres-approach, I m going to be OK!
Kochana moja siora miała normalny połóg po cc, nawet 2 tyg krwawiła i dzięki temu nabawiła się anemii. Ale w UK mają większy olew na pacjentki niż u nas. Także pewnie by się jakies większe podpachy przydały. No mi zostało 500zł z tego, co babcia dała na wózeczek (a mądra mamusia kupiła używany )- także na te wszystkie rzeczy do porodu- co w domku juz powinny na nas czekac starczy. Nie kupuję: laktatora, sterylizatora, podgrzewacza. Zobaczymy, czy w ogóle będa potrzebne
Stary 2010-06-28, 12:18   #2777
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora masz racje damy rade

mszu wszystkiego najlepszego, duzo usmiechu radosci zdrowka spelnienia marzen.. no i wiesz zeby z dzidziolkiem wszytko bylo ok

waniliaania2009 Marcia2507 bordowa Klarissa sliczne brzuszki

mam dzis wizyte u lekarza prosze o kciukiii
a o 14 mam odebrac wyniki zobaczymy co z moczem i ta moja anemia...
Stary 2010-06-28, 12:21   #2778
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie powinno się jeść ok.12 godz. przed badaniem. Ja dzień wcześniej trochę się oszczędzałam, a ostatni posiłek zjadłam przed 18, a badanie było nast. dnia na czczo o 9, a po 50g glukozy, po godzinie czyli o 10.
Wyniki:
na czczo - 76
po 50g - 128
może faktycznie ten mój posiłek truskawkowy zaburzył wyniki, poczekam sobie spokojnie do piatku i zobacze co na to mój lekarz,
najwyżej dla pewnosci zaleci mi obciazenie 75g
zobacze wogóle jak on na ten wynik zareaguje bo co lekarz to inna opinia widze i niektorzy lekarze już panikują jak po 1h przekroczy 120
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:22   #2779
NIKaP-n
BAN stały

Evelio zobacz, co człowiek to inne wrażenia Moja mama była ze swoim ówczesnym narzeczonym w Tunisie;D i wróciła zakochana. Koty, kwiaty i drzewa (Ona z zamilowania ogordnik- kwiaciarka), jedzenie, ludzie. Na każdym kroku miała propozycje darmowej kawki (ładna blondyneczka z Niej) i wyznania miłosne haha
Była zdania, że nigdzie więcej nie pojedzie, to Jej klimat...
W prezencie ślubnym dostali wycieczkę zagraniczną, pojechali do Turcji, choc mamie marzyła sie znów Tunezja. Ale Ją namówiliśmy, że po co dwa razy w to samo miejsce, lepiej zobaczyć coś innego.
I przeżyła rozczarowanie, bieda, smutek, żarcie w miarę. Zupełnie inaczej sobie Turcję wyobrażała.

Ja jestem zakochana w Rzymie, gdzie byliśmy w podróży poślubnej. Przy najbliższej okazji, zamierzam tam wrócić

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

martucha 3mamy kciuki
Stary 2010-06-28, 12:26   #2780
Majka232
Zakorzenienie

Co do powracającego tematu profilaktyki rozstępów:
Właśnie kończy mi się olejek Weleda i przed chwilą zamówiłam sobie 2 opakowania. Może nie jest on najtańszy, ale rewelacyjny, bo natłuszcza skórę, ale po chwili fajnie się wchłania i nie ma takiej tłustej warstwy jak po zwykłej oliwce, a teraz latem to bardzo ułatwia funkcjonowanie Po nim skóra jest taka fajna gładka, super.
U mnie wyst. tylko w 2 aptekach i w kosmicznych cenach, a tak zamówiłam z apteki internetowej, wzięłam dodatkowo wodę utlenioną, żeby przekroczyć kwotę przy której nie płaci się za przesyłkę i za kilka dni bedę miala olejki
Moja kolezanka stosowała całą serię Musteli i bardzo sobie chwali. Podobno ten żel poporodowy jest bardzo skuteczny. Ja mam z tej serii krem przeciw rozstępom (na razie zużyłam 1 opak.). jest ok. ale troszkę się klei i jak sie za chwilę po wysmarowaniu ubiorę to potem mam brzuch w pyłkach z ubrań.

Enis84 - ja idę jutro do lekarza i mam ogromna nadzieję usłyszeć, że wynik 128 (po godz.50g) jest w porządku

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:27
Stary 2010-06-28, 12:28   #2781
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w poniedziałkowe przedpołudnie- oczywiście z pracy Pogoda u nas super, prawdziwe lato. Ciekawe czy zacznę zaraz puchnąć, jak było ostatnio po 3 dniach ciepła. Oby nie....

Dziewczyny wszystkie brzuszki super. Niektóre naprawdę duże- ale co się dziwić to już 3 trymestr

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
nic taniej niż gdzie??? 30/35 zł to grosze...
Na allegro widziałam odrobinę tańsze, ale faktycznie z przesyłka pewnie wyjdzie to samo. Tylko, że na allegro jest wybór, a na ryneczku moim nie
było. Dosłowne 2 kolory. Ale pochodzę jeszcze po hurtowniach odzieżowych.

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
pokoik ładny, ale najbardziej podobają się mi naklejki mogę prosić o namiary lub link jaka była ich cena?
Naklejki są od tego sprzedawcy. Moja Panda jest w rozmiarze xxl- 59 zł, kwiaty w rozmiarze xl po 29 zł.
Polecam bo jakość super, a kolorystyka bogata, każdy znajdzie coś dla siebie.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=13814606

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
czy to znaczy, że po ciąży trzeba wymienić wszystkie spodnie na większe??
Raczej nie jest to regułą, mam sporo koleżanek które wróciły do swoich rozmiarów.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A ja się pochwale, że właśnie przyszła listonoszka i przyniosła mi 950zł zwrotu vatu za ubiegły rok
Fajnie ;-) Nie ma to jak dodatkowa gotówka
Od przyszłego roku wszystkie będziemy miały odliczenia na dzieciątka

Cytat:
Witam po przerwie
Witaj po przerwie Dobrze, że jesteś Teraz odpoczywaj,skoro na wyjeździe się nie dało.
Czyli mąż poleciał bez dzieci? Pewnie się super z bratem bawili.
A szyjka extra 5 cm- wow mimo skurczy.

Cytat:
Z tego co wiem, posiew powinna miec kazda kobieta po 32tygodniu!!! Jesli lekarz nic nie mowi to proscie o to! Normalnie na NFZ to powinno isc, prywatnie kosztuje 40-50zl (wiem bo placilam).
Tanio nie jest, to jest wymaz z pochwy jak do cytologii, ale oni namnazaja bakterie na wymazie i wpisuja w wynik (plus antybiogram - ewentualne leczenie)
Wiem, że mój lekarz robi to badanie (wymaz)- chyba głównie chodzi o wykluczenie Paciorkowca? Ale u nas w szpitalu po przyjęciu na odział do porodu też standardowo robią wymaz. Niektórzy lekarze Paciorkowca traktują jako wskazanie do cc, żeby uknąć zarażenia dziecka. A niektórzy każą rodzić i od razu badają dziecko i podają antybiotyk. Mam dwa przypadki paciorkowca u koleżanek i w tym samym szpitalu jednej kazali rodzić sn a drugiej zrobili cc.

Powtórzę moje pytanie z przedwczoraj: Dziewczyny które oglądały wózki w sklepach znacie tego wybranego przeze mnie Tako Warriora? Bo muszę jutro zamawiać i nie jestem pewna wyboru niby mi się podoba i ma wszystko co powinien, ale ta rama jest taka jakaś dziwna.

http://www.allegro.pl/item1094773950...prod_raty.html

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:35   #2782
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Co do powracającego tematu profilaktyki rozstępów:
Właśnie kończy mi się olejek Weleda i przed chwilą zamówiłam sobie 2 opakowania. Może nie jest on najtańszy, ale rewelacyjny, bo natłuszcza skórę, ale po chwili fajnie się wchłania i nie ma takiej tłustej warstwy jak po zwykłej oliwce, a teraz latem to bardzo ułatwia funkcjonowanie Po nim skóra jest taka fajna gładka, super.
U mnie wyst. tylko w 2 aptekach i w kosmicznych cenach, a tak zamówiłam z apteki internetowej, wzięłam dodatkowo wodę utlenioną, żeby przekroczyć kwotę przy której nie płaci się za przesyłkę i za kilka dni bedę miala olejki
Moja kolezanka stosowała całą serię Musteli i bardzo sobie chwali. Podobno ten żel poporodowy jest bardzo skuteczny. Ja mam z tej serii krem przeciw rozstępom (na razie zużyłam 1 opak.). jest ok. ale troszkę się klei i jak sie za chwilę po wysmarowaniu ubiorę to potem mam brzuch w pyłkach z ubrań.

Enis84 - ja idę jutro do lekarza i mam ogromna nadzieję usłyszeć, że wynik 128 (po godz.50g) jest w porządku
no napewno Twoj jest w porzadku
nie masz co się martwić
ja to mogę się obawiać ale nic na zapas nie bede sie stresowac
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:43   #2783
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Fajnie ;-) Nie ma to jak dodatkowa gotówka
Od przyszłego roku wszystkie będziemy miały odliczenia na dzieciątka

l
ja w next roku nic nie dostane..bo nie mam juz dochodu..jestem na wychowawczym..
nie wiem co teraz zrobic..mam wrócic do roboty na te 3 m-ce zeby pozniej maciezynskie miec?? kompletnie sie na tym nie znam
Przysługuje mi jedynie zasiłek i to wsio..tak ze to jednorazowy przypływ gotówki, który szybciutko stopnieje
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:45   #2784
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
no napewno Twoj jest w porzadku
nie masz co się martwić
ja to mogę się obawiać ale nic na zapas nie bede sie stresowac
Obie się nie stresujmy, będzie w porządku

Szczęśliwa - naklejki - bardzo ładne.
Co do wózka, to ja nie znam niestety Tako. Dla mnie on odpada ze względu na zestawy 3w1 i brak możliwości zamontowania np. Maxi Cosi.
Ja (na dzień dzisiejszy) jestem za tymi wózkami:
- Bolder SD Ecoline
- Jedo fyn 4ds
- Teutonia Lambda (jeśli kupimy używany, bo nowy 3w1 to koszt ponad 4 tys.zł i mimo, że płacą rodzice nie chcę tak drogiego wózka)

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:46
Stary 2010-06-28, 12:48   #2785
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
ja w next roku nic nie dostane..bo nie mam juz dochodu..jestem na wychowawczym..
nie wiem co teraz zrobic..mam wrócic do roboty na te 3 m-ce zeby pozniej maciezynskie miec?? kompletnie sie na tym nie znam
Przysługuje mi jedynie zasiłek i to wsio..tak ze to jednorazowy przypływ gotówki, który szybciutko stopnieje

Nie musisz wracać do pracy, jak jesteś na wychowawczym, to dostaniesz macierzyński- tylko ten wychowawczy musisz sobie przerwać macierzyńskim. Będzie on krótszy o 2 tygodnie.(tzn maciek)

Szczęśliwa nie mam pojęcia nic o tym wózeczku
Stary 2010-06-28, 12:49   #2786
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:

Powtórzę moje pytanie z przedwczoraj: Dziewczyny które oglądały wózki w sklepach znacie tego wybranego przeze mnie Tako Warriora? Bo muszę jutro zamawiać i nie jestem pewna wyboru niby mi się podoba i ma wszystko co powinien, ale ta rama jest taka jakaś dziwna.

Szczesliwa- no i nad czym sie zastanawiasz? Przeciez wozeczek fajny Mi sie chyba z kolorow to najbardziej te szare podobaja. Rama super, mi sie podoba i jeszcze wzmocniona i gwarancja. Kupuj i tyle!
Ja kupilam uzywany wozek majac polowe mniej informacji i zdjec
Stary 2010-06-28, 12:49   #2787
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Wyczytalam aby kupic TATUM ROSA tylko co dokladnie, bo to chyba firma. Czy to plyn do chigieny intymnej czy cos innego?
To takie saszetki, które rozpuszcza się w wodzie i stosuje później do mycia (po każdym siusiu itp).
koleżanki polecały, żeby rozrobić w buteleczce i stosować w ciągu dnia (wtedy nie trzeba rozrabiać każdorazowo).

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Co do wyjazdów za granicę to wczoraj właśnie byliśmy u teściów i szwagier w czwartek wrócił z TUNEZJI i stwierdził,że do Tunisu jedzie się raz w życiu.... a czemu tak stwierdził,zaraz opowiem.
Taka specyfika mieszkańców krajów muzułmańskich. Oni tak mają, ale da się znieść i można się dostosować. Wystarczy stanowcze "nie dziękuję" i odchodzą. My byliśmy w Turcji i w Egipcie i było to samo. To mnie jednak nie zniechęca i do Tunezji wybiorę się na pewno

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Nie kupuję: laktatora, sterylizatora, podgrzewacza. Zobaczymy, czy w ogóle będa potrzebne
Ja też nie kupuję sterylizatora i podgrzewacza, a nad laktatorem się zastanawiam.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

mam dzis wizyte u lekarza prosze o kciukiii
My trzymamy

Stary 2010-06-28, 12:50   #2788
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jak powiesz ze chcesz tantum rosa to pani w aptece bedzie wiedziec co to - to sa saszetki z proszkiem ktory sie rozrabia w cieplej wodzie.. i sie tym podmywa - albo robi irygacje (wtedy kupujesz taki irygator - ale tu bardziej chodzi o podmywanie..) proszek - zamieniony potem w plyn jest super sama to stosuje raz na jakis czas bo jest naprawde dobre... na zapalenia bakterie na flore itd..

NIKaP-n dziekuje

Szczęśliwa nie stety nie znam tego wozka wiec nie pomoge...
Stary 2010-06-28, 12:57   #2789
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:

On jest praktycznie taki sam jak Tako Piratz, ktory ja zamierzam kupic Wiec ja jestem ZA

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No ja nie mogę za bardzo nawet ciemnego pieczywa (o białym to nie wspomnę) oraz nic z mleka poza jogurtem naturalnym (nie mogę nawet maślanki czy jogurtów z owocami). I muszę porcje jeść o połowę mniejsze niż mam ochotę - inaczej cukier skacze jak szalony. Do tej pory lubiłam jeść rzadko i dużo, a teraz muszę zmienić na często i mało. Ciężko mi idzie przyzwyczajanie bo mam wrażenie, że ciągle coś jem a i tak jestem głodna
ja biale moge i tylko biale. Bo po ciemnym mi skoczyl cukier. Tak samo smietana, owoce itd... Nie moge jesc chyba tylko miesa.
Tez kupuje dla malenstwa Nivea Baby.
Snilo mi sie dzisiaj w nocy, ze jego kapalam i pralam ciuszki. Hmm, to pranie mnie strasznie kusi, ale nie chce prac za wczesnie, jeszcze nawet remont nie skonczony I juz postanowilam prac w Loveli przez 1 miesiac, moze troszke dluzej i jak najszybciej przejsc na vizir sensitive.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:57   #2790
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Szczesliwa- no i nad czym sie zastanawiasz? Przeciez wozeczek fajny Mi sie chyba z kolorow to najbardziej te szare podobaja. Rama super, mi sie podoba i jeszcze wzmocniona i gwarancja. Kupuj i tyle!
Wybrałam kolor szaro- żółty, będę kupowała w sklepie u nas na miejscu.

Cytat:
Zasiłek macierzyński i tak CI się należy dostaniesz kasę przez 18 tygodni. Nie musisz wracać do pracy. A wychowawczy na Dominisia trwa nadal nie zostaje przerwany.
I dostaniesz chyba też kasę za 2 tygodnie dodatkowe- takie znalazłam informacje. Nika czy mam rację?

Cytat:
Ja (na dzień dzisiejszy) jestem za tymi wózkami:
- Bolder SD Ecoline
- Jedo fyn 4ds
- Teutonia Lambda (jeśli kupimy używany, bo nowy 3w1 to koszt ponad 4 tys.zł i mimo, że płacą rodzice nie chcę tak drogiego wózka)
Na Twoim miejscu Jedo Fyn obejrzałabym na żywo, ja też Go chciałam ale:
spacerówka bardzo malutka i w porównaniu do innych wózków prowadzi się trudniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości