"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 13:22   #4231
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Co do przyjaźni damsko-męskiej to ja mam jeden taki przykład gdzie przyjaźn poki co trwa- gość zabiegał o mnie....latami. Nawet mój długi pobyt za granicą niczego nie zmienił i facet wytrwale byl zawsze w poblizu. Po latach dzis jest tak, ze on ma dwa miesiace starsza coreczke, mieszka sobie w poznaniu i kontakt mamy tylko telefoniczno-komputerowy na razie, ale staly i gadamy w sumie o wszsytkim-kupach niemowlecych, nieprzespanych nocach i problemach w naszych zwiazkach. Mam nadzieje, ze juz niedlugo poznam jego kobiete, a on mojego TZ (no, moze nie polubi go od razu z wiadomych wzgledow) Bardzo sobie cenie te znajomosc i strasznie sie ciesze, ze uklada mu sie w zyciu, bo roznie z tym było.
Ja wierzę w przyjaźń damsko - męską ale bardzo trudno ją utrzymać.
1. Bardzo często jedna ze stron oczekuje coś więcej od drugiej.
2. Gdy pojawiają się osoby trzecie to są zazdrosne o tego przyjaciela

A w przypadku który opisałaś to ten twój przyjaciel chyba oczekiwał od Ciebie trochę więcej a teraz też łatwo się Wam przyjaźnić bo i Ty i On macie ułożone życie. Ja mam wielu przyjacół kolegów mężczyzn. Studiowałam prawie tylko z facetami a potem pracowałam także z facetami. Z niektórymi przyjaźnię się do dzisiaj a niektórzy gdy pozakładali rodziny to albo ja się usunęłam (aby nie było konfliktów) albo oni zerwali ze mną kontakt bo ich partnerki im zabroniły. Kiedyś nawet przyszła do mnie matka dziewczyny mojego wieloletniego przyjaciela z prośbą o zaprzestanie tej przyjaźni. Nie była to miła rozmowa. Fakt że facet miał nawet wytatuowane moje imię na ramieniu.

JA tez poszukuję takiego namiocika. Kiedyś AniaP pisała że są w tesco ale ja nie widziałam.
I dodatkowo poszukuję też takiej zabawki co kiedyś była tu pokazywana. Takiej co się wiesza na siedzeniu w samochodzie a dziecko w nią kopie. Więc jak któraś pamięta jaka to była to proszę o informację bo chciałabym ją kupić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:44   #4232
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

wlasnie dziewczyny niedyskretne pytanie jak sie objawiaja hemoroidy?? i tez sie przyznam bez bicia ze u gina jeszcze nie bylo bo nie mam kiedy...ehhh a wczoraj
@ przyszla.... ale bezbolesna a mialam straszne bole... mlody w domu juz spokojniejszy wyjechalismy o 21 a jadl o 20 to obudzil sie na karmienie dopiero o 1 w nocy... wiec nawet go nie kapialismy....zjadl i rano wstal o 6....zjadl godzinke pogadal i usnal i spal do 10.45 znowu zjadl i godzinke sie pobawil i spi
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:57   #4233
koglus
Rozeznanie

dzis pierwszy raz podąłam mleko modyfikowane babilon ha , bo niestety mala musze dokarmiac, takie mleko poleciła doktór ale sama nie wiem czy takie podwac od czasu do czasu bo niby jest dla dzieci z alergiami ale nie ze skaza białkowa. Czy ktos wie jakie jest mleko dla niemowlat ze skaza białkowa?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:14   #4234
mloda1989
Zakorzenienie

tylko na recepte... ten mleka ha maja niby zmiejszyc ryzyko takich alergii... my jestesmy na nutramigenie ale jak skonczymy te puszki to chce sprobowac powrocic znowu to tego ha a pozniej do normalnego mleka
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:34   #4235
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny ile RADOŚCI was czeka przy karmieniu łyżeczką - czyli zupki. No i ile prania. Wszystko brudne, dziecko, ja i krzesełko. No i ile wysiłku trzeba włożyć aby małą buzie otworzyła. No po prostu pełna radość. Szczególnie jak się ma niejadka. Butelka przy tym to mały pikuś.

Stary 2010-06-28, 14:36   #4236
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak niestety często bywa gdy przyjaźni się kobieta z mężczyzną. Czasmi powodem jest to że dla jednej ze stron to nie do końca chodziło o przyjaźń a czasami jest tak że ta druga osoba nie chce być np. powodem niepotrzebnych konfliktów i dlatego usuwa się z życia tej drugiej.

Dobrze że jednak nie na długo zniknęłaś i humorek się poprawił.
Czasami potrzeba gdzieś wyjść i odetchnąć i przypomnieć sobie że jest jeszcze życie bez ciągłej obecności dziecka. .
Swiete slowa
ja mam przyjaciela nasz kontalt po slubie sie nieco ukrucil ale naddal utrzymujemy kontakt rozmaiwamy tylko przez tel. albo kompa ze wzgledu na odleglosc < 850 km > Andreas zawsze byl i jest wtedy gdy go potrzebuje moj maz na poczatku sie o to wkurzal ze jest na moje skiniecie < to bylo przed slubem > ale jak na naszym slubie go poznal odrazu zmienil zdanie i nawet o niego nie jest zazdrosny a miedzy mna a moim przyjacielem jest roznica wieku 20 lat on starszy
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
musisz szukać pod nazwą namiot plażowy lub parawan plażowy
Cytat:
Albo ciężkie dziecię Podoba mi się, ale bym go nie kupiła bo mój synek na dworzu tylko śpi, i dlatego puki co gondola wystarcza.
w tesco widziałam taki http://allegro.onet.pl/item109519182...najtaniej.html
za 19.99
w Realu takie ostatnio byly po 9,99 ale ja sie juz nie zalapalam a tez cos musimy poszukac

ale zawsze mozan troszke w srodku piaskiem podsypac by nie odlecial i na tym piasku recznik rtozlozyc
a Juleczka wczoraj tez dstala mase ciuszkow od cioci Aneczki

a w zalaczniku moja pannica z wczorajszego spaceru i Macius maly słodziak - zdjecie 3 ANECZKA MAM NADZIEJE ZE SIE NIE GNIEWASZ ZE TO ZDJECIE TUTAJ WKLEILAM JAKBY CO TO USUNE
Juleczka sprzedana - zdjecie 2 jeszcze jej takiej rozkokoszonej nie widzialam jak na widok naszej Aneczki
moja pannica z usmiechem na twarzy pokazuje srodkowy palec - zdjecie 1

Pop nic sie nie stalo ja tez tylko zagladalam czy jestes a tak to siedzialam przed domem z Julka prawie do 21 potem ja wykapalam i obie padlysmy < ja chyba wczesniej :P >

a my dzisiaj bylysmy u Pani doktor i moja Julka kaszle ale kaszle bo jej sie ulewa ale ulewa jej sie tylko troszke wiec na wierzch nie zawsze wyjdzie i od tego kaszle bo jej tp przeszkadz i na to ulewanie i aby polepszyc kupki < jedna na 8 dni . dostala DEPRIM < chyba tak to sie pisze > i ma wybrac cala buteleczke dwa razy dziennie a pozniej zas na kontrol i na usg przewodu pokarmowego bo doktor mowila ze od tego ulewania moze zrobic jej sie refluks i trzeba szybko zadzialac

a w ogole to Macius wczoraj podbil serce mojego meza jak pojechaliscie to on mowi ale ten maly slodziak a jaki grzeczny jak aniolek spobie lezal

Dziewczyny jak skladalyscie papiery o becikowe < bo ja jeszcze nie zlozylam > to oddawalyscie oryginalny akt urodzenia dziecka ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:40   #4237
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja po wizycie
No więc... mała prawie zdrowa. Nie ma wzmożonego napięcia a jedynie okresowo narastające napięcie. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, żeby rozluźnić moją niunię. Ale pani powiedziała że najlepsze lekarstwo to... spokojna mama Ze mamy sobie robic takie chwile tylko dla siebie, np. na kocyku przy balkonie, leżeć sobie przy ulubionej muzyce, mam sobie zjeść coś co bardzo lubię, ot takie małe przyjemności Nawet nie koniecznie wychodzić na spacer gdzie pelno halasu, samochodow itd tylko wlasnie wystarczy ze otworzę balkon i w spokoju, przy spokojnej muzyce sobie poleżymy i pobawimy się.
Co do płaczu malej to ona twierdzi ze mala może nie dojadać, że ja jestem klebkiem nerwow to i mleka mam mało i ona jest wciąz głodna. Poleciła kupić mleko i po karmieniu, kiedy mała niby zjadła tak jak zawsze ,podać jeszcze 20-30 ml i zobaczyć czy bedzie piła. Jesli tak to znaczy ze mam za mało pokarmu i ona wciąz placze bo wciąż czuje głód. Zobaczymy, dzis przetestujemy

No i to, że ma niedokrwistość, tez może powodować ze mała jest nerwowa...

Także jakoś się uspokoiłam... mam nadzieję, że mi to zostanie. Chyba jest lepiej bo dziś malutko placze i prawie cały czas śpi albo sę śmieje

<tfu,tfu> nie zapeszam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:03   #4238
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

bebilon pepti i nutramigen

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
tylko na recepte... ten mleka ha maja niby zmiejszyc ryzyko takich alergii... my jestesmy na nutramigenie ale jak skonczymy te puszki to chce sprobowac powrocic znowu to tego ha a pozniej do normalnego mleka
zazdroszcze, moja ma na 100% stwierdzona skaze i jeszcze pediatra nie kazala dawac jej innego mleka ani na razie nie probowac powrotu wiec bedziemy jechac na tym

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie
No więc... mała prawie zdrowa. Nie ma wzmożonego napięcia a jedynie okresowo narastające napięcie. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, żeby rozluźnić moją niunię. Ale pani powiedziała że najlepsze lekarstwo to... spokojna mama Ze mamy sobie robic takie chwile tylko dla siebie, np. na kocyku przy balkonie, leżeć sobie przy ulubionej muzyce, mam sobie zjeść coś co bardzo lubię, ot takie małe przyjemności Nawet nie koniecznie wychodzić na spacer gdzie pelno halasu, samochodow itd tylko wlasnie wystarczy ze otworzę balkon i w spokoju, przy spokojnej muzyce sobie poleżymy i pobawimy się.
Co do płaczu malej to ona twierdzi ze mala może nie dojadać, że ja jestem klebkiem nerwow to i mleka mam mało i ona jest wciąz głodna. Poleciła kupić mleko i po karmieniu, kiedy mała niby zjadła tak jak zawsze ,podać jeszcze 20-30 ml i zobaczyć czy bedzie piła. Jesli tak to znaczy ze mam za mało pokarmu i ona wciąz placze bo wciąż czuje głód. Zobaczymy, dzis przetestujemy

Także jakoś się uspokoiłam... mam nadzieję, że mi to zostanie. Chyba jest lepiej bo dziś malutko placze i prawie cały czas śpi albo sę śmieje

<tfu,tfu> nie zapeszam
tu kochana nie ma co zapeszac jak widzisz z twoim humorem polepsza sie humor dziecku!
a sprobuj tylko znowu wpasc na GNEIALNY pomysl wyszukiwania czegos!!!
Jak widzisz z malutka jest ok!!
Takze smiejcie sie i bawcie jak najwiecej- ja tak z moja robie, lezy na macie albo na kocu a ja sie jak glupek smieje bez powodu ale jej usmiech mnie tak rozwala ze zaczynam sie smiac i ona wtedy tez sie w glos smieje i sie obie jak czubki smiejemy:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:27   #4239
aneczkkaa
Zakorzenienie

drcron Juleczka jest taka śliczna uwielbiam ją i jak widać ona też mnie polubiła zdjęcia nie usuwaj no coś ty ... My też dostaliśmy mase prezentów od cioci Drcron między innymi kosmetyki Bubchen całą masę !!! <przesada> Kapałam go tym Bubchenem i muszę powiedzieć że jest fajny ma super zapach młody nie dostał uczulenia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie

<tfu,tfu> nie zapeszam
Asia nie masz pojęcia jak się cieszę a swoją drogą dr moze mieć racje że mała jest głodna zobaczymy moja kolezanka tak miała ze swoim synkiem tylko ona po 3 tyg płaczu dała mu mleko modyfikowane i od razu zrobiło się inne dziecko zero płaczu

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Madzia PL ja kupiłam taki namiocik pare lat temu w sumie nie wiem po co go kupiłam dzięki twojemu postowi sobie o nim przypomniałam muszę go poszukać bo się przyda na wakacje
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:29   #4240
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja sie smialam ostatnio ze znajomej bo jej dziecko caly czas plakalo mysleli ze kolki usg glowki brzucha i tak dalej a moze przestawione- wynik=wsio ok.
Okazalo sie ze przekarmiala mala a ona byla tak zachlanna ze jadla ile jej dali a potem ja brzus bolal
zupelnie odwrotna sytuacja
A.Camus
Stary 2010-06-28, 15:32   #4241
aneczkkaa
Zakorzenienie

Kupiłam naklejki na ścianę dla Maćka http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1086474024 coś długo idą :/ ciekawa jestem jak to wygląda w realu jak przyjdą nakleje i zrobię fotki

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja sie smialam ostatnio ze znajomej bo jej dziecko caly czas plakalo mysleli ze kolki usg glowki brzucha i tak dalej a moze przestawione- wynik=wsio ok.
Okazalo sie ze przekarmiala mala a ona byla tak zachlanna ze jadla ile jej dali a potem ja brzus bolal
zupelnie odwrotna sytuacja

zdarza się i tak
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:20   #4242
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!

Zastanawiam sie kiedy wy macie czas pisać..
bo ja jak nie dzieckiem sie zajmuje to obiad pranie prasowanie sprzatanie karmienie spacer a tu jeszcze wizaz?? nie ...

Wczoraj bylismy poza dommem cały dzien i dzis Michasia wstała o 11.30 hihihi a mamusia razem z nia

kupiłam sobie wczoraj spodnie jakie??? rurki hahaha bo mnie najzwyczajniej wyszczuplaja ale oczywiscie to moje zdanie i długie bluzki to nich bo dupe mam mega i buciki do sukni na wesele te co na zdjęciu niskie i super do tanczenia z wyprzedazy za jedyne 79 zł

Powiedzcie że juz nie wygladam tragicznie.. ja mam cały czas kompleksy ale tylko 7 kg jeszcze do sprzed ciazy z 23 kg buuuuu

i ciuszki dla Michasi z wyprzedazy z RESERVED

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:22   #4243
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak to jest tragicznie wygladajaca kobieta to ja zalapuje kompleksy!!
A.Camus
Stary 2010-06-28, 16:24   #4244
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
wlasnie dziewczyny niedyskretne pytanie jak sie objawiaja hemoroidy?? i tez sie przyznam bez bicia ze u gina jeszcze nie bylo bo nie mam kiedy...ehhh a wczoraj
@
Już mi iść do tego gina no jak Wy możecie tak zwlekać, ciąża to wielka zmiana dla organizmu, a poród jaki by nie był jest sporoinwazyjny. Dla przykładu, ja na drugi dzień po porodzie mogłam śmigać, 2 tyg później tulić się z tż. A teraz co mam celibat. Byłam dokładnie 6 tyg po porodzie więc podręcznikowo i mi źle cytologia wyszła a nic mi nie dolega. Teraz na tym etapie mam leki, 10 dni celibatu i będzie może ok, ale to pokaże następna cytologia za pół roku. Ja już dzieci więcej nie planuję, to się bardzo nie przejmuję

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 16:27   #4245
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie gotowanie pbiadu odpada-tata sie tym zajmuje.
A wizaz mam caly czas wlaczony jak cos to od czasu do czasu odswiezam , lap bliziutko, a generalnie lezymy z małą na lozku i gadamy bawimy sie smiejemy ona nie lubi byc noszona( od malego nie byla i nie byla uczona) noszona jest do odbicia i wiadomo ze troche sie poprzytulac mamusia do dzidzi musi:P
ale ogolnie woli sobie lezec i gadac z nami , a jak sie budzi rano kolo 6-7 to ja wstaje z nia ide daje jej papusiu odbijamy i ona usypia i codziennie spi do 10-11 a ja w tym czasie sprzatam a jak spi po poludniu to wlaczam pralke a kolo 22 prasuje;p
A.Camus
Stary 2010-06-28, 16:27   #4246
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak skladalyscie papiery o becikowe < bo ja jeszcze nie zlozylam > to oddawalyscie oryginalny akt urodzenia dziecka ??
Ksero aktu urodzenia a org. do wglądu

Stary 2010-06-28, 16:30   #4247
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie mialam cytologii robionej, nadzery nie mam ani zadnej infekcji ktora bym odczuwala ale bylam rowniutko 6 tyg po porodzie.
A.Camus
Stary 2010-06-28, 16:35   #4248
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

madziwnia ślicznie wyglądasz. buciki super do tańca
jeszcze letni pigmencik by się przydał ja teraz jeszcze po tamtym wypadzie się łuszczę
Tobie też ten leżaczek tak baterie pożera?Ja mojemu jedną baterię na 3 użycia po 10 min i nie ma

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Mój ginek zawsze cytologię po porodzie robi. Mi nic nie dolega żadnego np pieczenia, swędzenia, bólu, upławów, czy czegokolwiek, jak mnie badał to mówił że wszystko dobrze, a dopiero cytologia mi źle wyszła

Stary 2010-06-28, 16:39   #4249
madziwnia
Zakorzenienie

madzia no wlasnie juz od dawna sie na sloncec wybieram i czasu brak.. a ogrodek duzy i warunki nawet na toples hihihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-28, 16:54   #4250
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

może toples lepiej nie zawsze może np listonosz z poleconym wpaść

Stary 2010-06-28, 16:57   #4251
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia ciuszki rewelacyjne najbardziej podoba mi sie sukienka i niebieski sweterek ja zapomnialam ze w reservt sa ciuszki dla dzieci a tez mamy pod nosem chyba tam sie wybiore

Aneczka hehe bo ona wie kogo lubic a tak w ogole to cyganskie dziecko idzie do kazdego i cieszy sie do wiekszosci

a dzisiaj mi sie zrobilo przykro przyjechala szwagierka z tym malym i ja go na mate polozylam by sobie polezal i Julke obok polozylam w koszyku i Tz zaczal gadac do tego malego a ona zaczela sie cieszyc ale jak zauwazyla ze on nie do niej gada to zrobila podkowke i zerwone oczka i zaczynala plakac wiec ja ja chwycilam na rece i pod pretekstem przebrania pampka poszlam na gore i teraz na gorze siedzimy i sie cieszymy i pierdzimy po brzuchu

a ja tez nie bylam jeszcze u gina bo albo nie ma miejsca na moja wizyte tak bylo poprzedni miesiac albo on jest na urlopie albo ja zasypiam i nie jade na wizyte < tak jak dzisiaj > no ale w koncu w tym tygodniu mam nadzieje ze uda mi sie do neigo wybrac zwlaszcza ze cos mnie tam zaczelo kluc a z Tztem mamy celibat bo ja powiedzialm ze puki nie pojde do lekarza i on powie ze wsio ok to zero zblizen

a moje dziecko jest kochane wlasnie zsikalo mi swieze przescieradlo na lozku i materac

Stary 2010-06-28, 17:20   #4252
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
niezmiennie polecam posterisan H (NA RECEPTĘ bo z hydrocortizonem)-używałam w ciąży kilka razy całe opakowanie, po porodzie niestety też musiałam i to było baaaardzo niefajne, ale jak się zaleczyło po porodzie tak do dziś ODPUKAĆ!!!!!!!! mam spokój
mrowcia ja dzwoniłam do mojego gina to powiedział że mi recepty nie da i że z tym trzeba do chirurga iśc i że tego sie nie wyleczy tabletkami czy czopkami tylko chirurgicznie
to ja juz nie wiem chciałam ten włąsnie poetreisna H , a może mój lekarz ogólny mi przepisze..

bo gin powiedziła że na ból najlepszy jest : prezerwatywe albo gumowe rekawiczki i odcianmy palucha wkłądamy tam kostki lodu i w tyłek.. ooo akurat bede sobie cos tam wpychac hahaha

Cytat:
może toples lepiej nie zawsze może np listonosz z poleconym wpaść
no kiedys tak miałam leze przed gankiem na lezaku w samym staniku i listonosz przyszedł głupio mu było a ja nawet nic nie miałam zeby sie okryc

OK DZIEWCZYNY OPISZE CWICZENIA TU NA FORUM jak bede miała czas ok bo teraz uciekam smazyc kotlety bo mąz jutro znowu wyjeżdza w delegacje.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-28, 19:23   #4253
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - jakie dobre wiadomości. kl aski:. Teraz to już na pewno będzie lepiej.

Drcron, Aneczka - fajną parkę macie. Jula to gorąca dziewczyna a Maciuś to zmarzluch.

Madziwina- wyglądasz super. Ciuszki prześliczne.

Stary 2010-06-28, 19:24   #4254
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Asiulek bardzo się cieszę miło Cię "widziec" w dobrym humorze czyli jednak miałysmy wszystkie rację!

Mrowak tez mialas racje dzisiaj rano była kupka a co do namiotu to ja kupilam tam w Hiszpanii bardzo fajny,jego sie przypina jak normalny namiot-są śledzie i wbijasz,ale niestety na słonce nie jest takie super,oczywiscie zaslania od sloneczka i wiatru ale tworzy sie tam sauna ja jak siedzialam z malym na plazy pod tym namiocikiem i wyszlam to mi sie az w glowie zakreciło.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A mój mały do nikogo nie chce iść , czasami na chwilkę a tak to tylko ze mną już rąk nie czuję.
Oj nie dobra ty tak na teściową krzyczeć
ja to bym z chęcią go dała trochę babce ale on nie chce jak tylko słyszy jej głos to juz płacze

ja tez byłam w tesco ale u nas juz nie było takich większych tylko na 74 ale i tak kupiłam parę , większych to mam trochę z KIKa jak mojemu męzowi sie pomieszał rozmiar 68 z 86
No z tym wózkiem to faktycznie mogłaś wziąć , ale jak często jesteś to może jeszcze trafisz.
Dobrze,że mu wygarnęłaś , nie dobrze że się kłócicie ale czasami trzeba

A dajesz mu juz jakies słiczki , bo ja zauwazyłam ,że jek zaczęłam małemu dawać słoiczki z dodatkiem winogronu to częściej robi a tak to tez raz na tydzień
no wlasnie jeszcze nie chce poczekac jeszcze z miesiąc.

Dzisiaj mialam dyskusje z szefem bo wogole wczesniej sie umawialam ze we wrzesniu wracam do pracy,ale chcialabym przedluzyc jeszcze zwolnieniami do konca roku.No i problem bo w sierpniu musze isc na 2 tyg do pracy bo inni maja urlop chcialam na tydzien zeby oni sobie poszli ale musze na 2 nie wiem jak to z karmieniem bedzie czy pociagne 2 tygodnie na laktatorze

Madziwnia nigdy nie wygladalas tragicznie szczegolnie z kwiatami we wlosach ale widac róznicę-bardzo ładnie.

Aneczka ja kupilam na sciane takie fosforyzujace gwiazdeczki i ksiezyc fajnie sie swieci w nocy
Co do ciuszków to tez mnie to wnerwia,oczywiscie sa fajne dla chlopców ale nie ma az takiego wyboru jak dla dziewczynki

Drcron moze Juleczka sie z innego powodu rozpłakala chociaz moglo to tak wyglądac a maz nie zareagował?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:53   #4255
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a my dzisiaj bylysmy u Pani doktor i moja Julka kaszle ale kaszle bo jej sie ulewa ale ulewa jej sie tylko troszke wiec na wierzch nie zawsze wyjdzie i od tego kaszle bo jej tp przeszkadz i na to ulewanie i aby polepszyc kupki < jedna na 8 dni . dostala DEPRIM < chyba tak to sie pisze > i ma wybrac cala buteleczke dwa razy dziennie a pozniej zas na kontrol i na usg przewodu pokarmowego bo doktor mowila ze od tego ulewania moze zrobic jej sie refluks i trzeba szybko zadzialac

DEPRIM to chyba lek na depresję sprzedawany bez recepty
Stary 2010-06-28, 19:59   #4256
drcron
Zakorzenienie

Tylkooliwka a wiesz ze na karmienie masz przerwe godzinna w pracy albo mozesz o godzine wczesniej wyjsc
no wlasnei nie mial okazji zareagowac bo ja juz mala gwizdlam i na gore poszlismy a pozniej powiedzialam mu ze jedziemy do jego drugiego chrzesniaka zeby sie pakowal do auta bo ja mam dlla niego buciki <kurcze okazaly sie zamale bo to 20 a on nosi 22 juz > i pojechalismy

dziewczyny co wyrabialyscie dowody dziecia jak dlugo czekalyscie ??a paszport tymczasowy jak dlugo sie czeka na wyrobienie ?? kurded musze jechac do niemiec z Julka w piatek a nie wiem czy zdaze cos wyrobic

Stary 2010-06-28, 20:07   #4257
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Tylkooliwka a wiesz ze na karmienie masz przerwe godzinna w pracy albo mozesz o godzine wczesniej wyjsc
no wlasnei nie mial okazji zareagowac bo ja juz mala gwizdlam i na gore poszlismy a pozniej powiedzialam mu ze jedziemy do jego drugiego chrzesniaka zeby sie pakowal do auta bo ja mam dlla niego buciki <kurcze okazaly sie zamale bo to 20 a on nosi 22 juz > i pojechalismy

dziewczyny co wyrabialyscie dowody dziecia jak dlugo czekalyscie ??a paszport tymczasowy jak dlugo sie czeka na wyrobienie ?? kurded musze jechac do niemiec z Julka w piatek a nie wiem czy zdaze cos wyrobic
Nie wyrabiałam takich dokumentów ale raczej w ciągu 2 dni to nic nie załatwisz
Stary 2010-06-28, 20:13   #4258
madziwnia
Zakorzenienie

PS zostawiłam na chwilke moje dziecie w łóżeczku ... zobaczcie efekty no bo chciała sobie patzrec na naklejki na scianie na wprost a nie z boku i sobie poradziła

i usmiech nr 1

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-28, 20:47   #4259
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ale dlaczego ci sie przykro zrobilo?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

my wyszlysmy po 17 ze spacerku i wlasnie wrocilysmy, goraco bylo ale mala sie cieszyla jak nigdy prawie wcale nie spala i ciagle gadala ludzie jak obok przechodzili to sie smiali.
A.Camus
Stary 2010-06-28, 20:49   #4260
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina - Michasi łóżeczko to prawdziwy plac zabaw. A Michasia jak zwykle prześliczna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości