|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
1. Bardzo często jedna ze stron oczekuje coś więcej od drugiej. 2. Gdy pojawiają się osoby trzecie to są zazdrosne o tego przyjaciela A w przypadku który opisałaś to ten twój przyjaciel chyba oczekiwał od Ciebie trochę więcej a teraz też łatwo się Wam przyjaźnić bo i Ty i On macie ułożone życie. Ja mam wielu przyjacół kolegów mężczyzn. Studiowałam prawie tylko z facetami a potem pracowałam także z facetami. Z niektórymi przyjaźnię się do dzisiaj a niektórzy gdy pozakładali rodziny to albo ja się usunęłam (aby nie było konfliktów) albo oni zerwali ze mną kontakt bo ich partnerki im zabroniły. Kiedyś nawet przyszła do mnie matka dziewczyny mojego wieloletniego przyjaciela z prośbą o zaprzestanie tej przyjaźni. Nie była to miła rozmowa. Fakt że facet miał nawet wytatuowane moje imię na ramieniu ![]() .JA tez poszukuję takiego namiocika. Kiedyś AniaP pisała że są w tesco ale ja nie widziałam. I dodatkowo poszukuję też takiej zabawki co kiedyś była tu pokazywana. Takiej co się wiesza na siedzeniu w samochodzie a dziecko w nią kopie. Więc jak któraś pamięta jaka to była to proszę o informację bo chciałabym ją kupić
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
wlasnie dziewczyny niedyskretne pytanie jak sie objawiaja hemoroidy?? i tez sie przyznam bez bicia ze u gina jeszcze nie bylo bo nie mam kiedy...ehhh a wczoraj
@ przyszla.... ale bezbolesna a mialam straszne bole... mlody w domu juz spokojniejszy wyjechalismy o 21 a jadl o 20 to obudzil sie na karmienie dopiero o 1 w nocy... wiec nawet go nie kapialismy....zjadl i rano wstal o 6....zjadl godzinke pogadal i usnal i spal do 10.45 znowu zjadl i godzinke sie pobawil i spi
|
|
|
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
dzis pierwszy raz podąłam mleko modyfikowane babilon ha , bo niestety mala musze dokarmiac, takie mleko poleciła doktór ale sama nie wiem czy takie podwac od czasu do czasu bo niby jest dla dzieci z alergiami ale nie ze skaza białkowa. Czy ktos wie jakie jest mleko dla niemowlat ze skaza białkowa?
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
tylko na recepte... ten mleka ha maja niby zmiejszyc ryzyko takich alergii... my jestesmy na nutramigenie ale jak skonczymy te puszki to chce sprobowac powrocic znowu to tego ha a pozniej do normalnego mleka
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile RADOŚCI was czeka przy karmieniu łyżeczką - czyli zupki
![]() . No i ile prania . No po prostu pełna radość. Szczególnie jak się ma niejadka. Butelka przy tym to mały pikuś.
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam przyjaciela nasz kontalt po slubie sie nieco ukrucil ale naddal utrzymujemy kontakt rozmaiwamy tylko przez tel. albo kompa ze wzgledu na odleglosc < 850 km > Andreas zawsze byl i jest wtedy gdy go potrzebuje moj maz na poczatku sie o to wkurzal ze jest na moje skiniecie < to bylo przed slubem > ale jak na naszym slubie go poznal odrazu zmienil zdanie i nawet o niego nie jest zazdrosny a miedzy mna a moim przyjacielem jest roznica wieku 20 lat on starszy Cytat:
a tez cos musimy poszukac ![]() ale zawsze mozan troszke w srodku piaskiem podsypac by nie odlecial i na tym piasku recznik rtozlozyc ![]() a Juleczka wczoraj tez dstala mase ciuszkow od cioci Aneczki a w zalaczniku moja pannica z wczorajszego spaceru i Macius maly słodziak - zdjecie 3 ANECZKA MAM NADZIEJE ZE SIE NIE GNIEWASZ ZE TO ZDJECIE TUTAJ WKLEILAM JAKBY CO TO USUNE ![]() Juleczka sprzedana - zdjecie 2 jeszcze jej takiej rozkokoszonej nie widzialam jak na widok naszej Aneczki moja pannica z usmiechem na twarzy pokazuje srodkowy palec - zdjecie 1Pop nic sie nie stalo ja tez tylko zagladalam czy jestes a tak to siedzialam przed domem z Julka prawie do 21 potem ja wykapalam i obie padlysmy < ja chyba wczesniej :P >a my dzisiaj bylysmy u Pani doktor i moja Julka kaszle ale kaszle bo jej sie ulewa ale ulewa jej sie tylko troszke wiec na wierzch nie zawsze wyjdzie i od tego kaszle bo jej tp przeszkadz i na to ulewanie i aby polepszyc kupki < jedna na 8 dni . dostala DEPRIM < chyba tak to sie pisze > i ma wybrac cala buteleczke dwa razy dziennie a pozniej zas na kontrol i na usg przewodu pokarmowego bo doktor mowila ze od tego ulewania moze zrobic jej sie refluks i trzeba szybko zadzialac a w ogole to Macius wczoraj podbil serce mojego meza jak pojechaliscie to on mowi ale ten maly slodziak a jaki grzeczny jak aniolek spobie lezal ![]() Dziewczyny jak skladalyscie papiery o becikowe < bo ja jeszcze nie zlozylam > to oddawalyscie oryginalny akt urodzenia dziecka ??
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie
No więc... mała prawie zdrowa. Nie ma wzmożonego napięcia a jedynie okresowo narastające napięcie. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, żeby rozluźnić moją niunię. Ale pani powiedziała że najlepsze lekarstwo to... spokojna mama Ze mamy sobie robic takie chwile tylko dla siebie, np. na kocyku przy balkonie, leżeć sobie przy ulubionej muzyce, mam sobie zjeść coś co bardzo lubię, ot takie małe przyjemności Nawet nie koniecznie wychodzić na spacer gdzie pelno halasu, samochodow itd tylko wlasnie wystarczy ze otworzę balkon i w spokoju, przy spokojnej muzyce sobie poleżymy i pobawimy się. Co do płaczu malej to ona twierdzi ze mala może nie dojadać, że ja jestem klebkiem nerwow to i mleka mam mało i ona jest wciąz głodna. Poleciła kupić mleko i po karmieniu, kiedy mała niby zjadła tak jak zawsze ,podać jeszcze 20-30 ml i zobaczyć czy bedzie piła. Jesli tak to znaczy ze mam za mało pokarmu i ona wciąz placze bo wciąż czuje głód. Zobaczymy, dzis przetestujemy ![]() No i to, że ma niedokrwistość, tez może powodować ze mała jest nerwowa... Także jakoś się uspokoiłam... mam nadzieję, że mi to zostanie. Chyba jest lepiej bo dziś malutko placze i prawie cały czas śpi albo sę śmieje <tfu,tfu> nie zapeszam
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
bebilon pepti i nutramigen
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
a sprobuj tylko znowu wpasc na GNEIALNY pomysl wyszukiwania czegos!!! Jak widzisz z malutka jest ok!! Takze smiejcie sie i bawcie jak najwiecej- ja tak z moja robie, lezy na macie albo na kocu a ja sie jak glupek smieje bez powodu ale jej usmiech mnie tak rozwala ze zaczynam sie smiac i ona wtedy tez sie w glos smieje i sie obie jak czubki smiejemy:P
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
drcron Juleczka jest taka śliczna uwielbiam ją
zdjęcia nie usuwaj no coś ty ... My też dostaliśmy mase prezentów od cioci Drcron między innymi kosmetyki Bubchen całą masę !!! <przesada> Kapałam go tym Bubchenem i muszę powiedzieć że jest fajny ma super zapach młody nie dostał uczulenia Cytat:
moja kolezanka tak miała ze swoim synkiem tylko ona po 3 tyg płaczu dała mu mleko modyfikowane i od razu zrobiło się inne dziecko zero płaczu ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Madzia PL ja kupiłam taki namiocik pare lat temu w sumie nie wiem po co go kupiłam dzięki twojemu postowi sobie o nim przypomniałam muszę go poszukać bo się przyda na wakacje
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie smialam ostatnio ze znajomej bo jej dziecko caly czas plakalo mysleli ze kolki usg glowki brzucha i tak dalej a moze przestawione- wynik=wsio ok.
Okazalo sie ze przekarmiala mala a ona byla tak zachlanna ze jadla ile jej dali a potem ja brzus bolal zupelnie odwrotna sytuacja
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam naklejki na ścianę dla Maćka http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1086474024 coś długo idą :/ ciekawa jestem jak to wygląda w realu jak przyjdą nakleje i zrobię fotki
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
zdarza się i tak
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
Zastanawiam sie kiedy wy macie czas pisać.. bo ja jak nie dzieckiem sie zajmuje to obiad pranie prasowanie sprzatanie karmienie spacer a tu jeszcze wizaz?? nie ... Wczoraj bylismy poza dommem cały dzien i dzis Michasia wstała o 11.30 hihihi a mamusia razem z nia kupiłam sobie wczoraj spodnie jakie??? rurki hahaha bo mnie najzwyczajniej wyszczuplaja ale oczywiscie to moje zdanie i długie bluzki to nich bo dupe mam mega i buciki do sukni na wesele te co na zdjęciu niskie i super do tanczenia z wyprzedazy za jedyne 79 zł Powiedzcie że juz nie wygladam tragicznie.. ja mam cały czas kompleksy ale tylko 7 kg jeszcze do sprzed ciazy z 23 kg buuuuu i ciuszki dla Michasi z wyprzedazy z RESERVED
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jest tragicznie wygladajaca kobieta to ja zalapuje kompleksy!!
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak Wy możecie tak zwlekać, ciąża to wielka zmiana dla organizmu, a poród jaki by nie był jest sporoinwazyjny. Dla przykładu, ja na drugi dzień po porodzie mogłam śmigać, 2 tyg później tulić się z tż. A teraz co mam celibat. Byłam dokładnie 6 tyg po porodzie więc podręcznikowo i mi źle cytologia wyszła
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
mnie gotowanie pbiadu odpada-tata sie tym zajmuje.
A wizaz mam caly czas wlaczony jak cos to od czasu do czasu odswiezam , lap bliziutko, a generalnie lezymy z małą na lozku i gadamy bawimy sie smiejemy ona nie lubi byc noszona( od malego nie byla i nie byla uczona) noszona jest do odbicia i wiadomo ze troche sie poprzytulac mamusia do dzidzi musi:Pale ogolnie woli sobie lezec i gadac z nami , a jak sie budzi rano kolo 6-7 to ja wstaje z nia ide daje jej papusiu odbijamy i ona usypia i codziennie spi do 10-11 a ja w tym czasie sprzatam a jak spi po poludniu to wlaczam pralke a kolo 22 prasuje;p
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ksero aktu urodzenia a org. do wglądu
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mialam cytologii robionej, nadzery nie mam ani zadnej infekcji ktora bym odczuwala ale bylam rowniutko 6 tyg po porodzie.
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia ślicznie wyglądasz. buciki super do tańca
jeszcze letni pigmencik by się przydał ja teraz jeszcze po tamtym wypadzie się łuszczęTobie też ten leżaczek tak baterie pożera?Ja mojemu jedną baterię na 3 użycia po 10 min i nie ma ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Mój ginek zawsze cytologię po porodzie robi. Mi nic nie dolega żadnego np pieczenia, swędzenia, bólu, upławów, czy czegokolwiek, jak mnie badał to mówił że wszystko dobrze, a dopiero cytologia mi źle wyszła
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
madzia no wlasnie juz od dawna sie na sloncec wybieram i czasu brak.. a ogrodek duzy i warunki nawet na toples hihihi
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
może toples lepiej nie
zawsze może np listonosz z poleconym wpaść
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ciuszki rewelacyjne najbardziej podoba mi sie sukienka i niebieski sweterek
ja zapomnialam ze w reservt sa ciuszki dla dzieci a tez mamy pod nosem chyba tam sie wybiore ![]() Aneczka hehe bo ona wie kogo lubic a tak w ogole to cyganskie dziecko idzie do kazdego i cieszy sie do wiekszosci ![]() a dzisiaj mi sie zrobilo przykro przyjechala szwagierka z tym malym i ja go na mate polozylam by sobie polezal i Julke obok polozylam w koszyku i Tz zaczal gadac do tego malego a ona zaczela sie cieszyc ale jak zauwazyla ze on nie do niej gada to zrobila podkowke i zerwone oczka i zaczynala plakac wiec ja ja chwycilam na rece i pod pretekstem przebrania pampka poszlam na gore i teraz na gorze siedzimy i sie cieszymy i pierdzimy po brzuchu ![]() a ja tez nie bylam jeszcze u gina bo albo nie ma miejsca na moja wizyte tak bylo poprzedni miesiac albo on jest na urlopie albo ja zasypiam i nie jade na wizyte < tak jak dzisiaj > no ale w koncu w tym tygodniu mam nadzieje ze uda mi sie do neigo wybrac zwlaszcza ze cos mnie tam zaczelo kluc a z Tztem mamy celibat bo ja powiedzialm ze puki nie pojde do lekarza i on powie ze wsio ok to zero zblizen a moje dziecko jest kochane wlasnie zsikalo mi swieze przescieradlo na lozku i materac
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja juz nie wiem chciałam ten włąsnie poetreisna H , a może mój lekarz ogólny mi przepisze.. bo gin powiedziła że na ból najlepszy jest : prezerwatywe albo gumowe rekawiczki i odcianmy palucha wkłądamy tam kostki lodu i w tyłek.. ooo akurat bede sobie cos tam wpychac hahaha ![]() no kiedys tak miałam leze przed gankiem na lezaku w samym staniku i listonosz przyszedł głupio mu było a ja nawet nic nie miałam zeby sie okryc OK DZIEWCZYNY OPISZE CWICZENIA TU NA FORUM jak bede miała czas ok bo teraz uciekam smazyc kotlety bo mąz jutro znowu wyjeżdza w delegacje.
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - jakie dobre wiadomości.
![]() kl aski:. Teraz to już na pewno będzie lepiej.![]() Drcron, Aneczka - fajną parkę macie ![]() ![]() Madziwina- wyglądasz super. Ciuszki prześliczne.
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulek bardzo się cieszę miło Cię "widziec" w dobrym humorze
czyli jednak miałysmy wszystkie rację!Mrowak tez mialas racje dzisiaj rano była kupka a co do namiotu to ja kupilam tam w Hiszpanii bardzo fajny,jego sie przypina jak normalny namiot-są śledzie i wbijasz,ale niestety na słonce nie jest takie super,oczywiscie zaslania od sloneczka i wiatru ale tworzy sie tam sauna ja jak siedzialam z malym na plazy pod tym namiocikiem i wyszlam to mi sie az w glowie zakreciło.Cytat:
Dzisiaj mialam dyskusje z szefem bo wogole wczesniej sie umawialam ze we wrzesniu wracam do pracy,ale chcialabym przedluzyc jeszcze zwolnieniami do konca roku.No i problem bo w sierpniu musze isc na 2 tyg do pracy bo inni maja urlop chcialam na tydzien zeby oni sobie poszli ale musze na 2 nie wiem jak to z karmieniem bedzie czy pociagne 2 tygodnie na laktatorze![]() Madziwnia nigdy nie wygladalas tragicznie szczegolnie z kwiatami we wlosach ale widac róznicę-bardzo ładnie.Aneczka ja kupilam na sciane takie fosforyzujace gwiazdeczki i ksiezyc fajnie sie swieci w nocy ![]() Co do ciuszków to tez mnie to wnerwia,oczywiscie sa fajne dla chlopców ale nie ma az takiego wyboru jak dla dziewczynki ![]() Drcron moze Juleczka sie z innego powodu rozpłakala chociaz moglo to tak wyglądac a maz nie zareagował? |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka a wiesz ze na karmienie masz przerwe godzinna w pracy albo mozesz o godzine wczesniej wyjsc
![]() no wlasnei nie mial okazji zareagowac bo ja juz mala gwizdlam i na gore poszlismy a pozniej powiedzialam mu ze jedziemy do jego drugiego chrzesniaka zeby sie pakowal do auta bo ja mam dlla niego buciki <kurcze okazaly sie zamale bo to 20 a on nosi 22 juz > i pojechalismy ![]() dziewczyny co wyrabialyscie dowody dziecia jak dlugo czekalyscie ??a paszport tymczasowy jak dlugo sie czeka na wyrobienie ?? kurded musze jechac do niemiec z Julka w piatek a nie wiem czy zdaze cos wyrobic
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
PS zostawiłam na chwilke moje dziecie w łóżeczku ... zobaczcie efekty no bo chciała sobie patzrec na naklejki na scianie na wprost a nie z boku i sobie poradziła
i usmiech nr 1
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ale dlaczego ci sie przykro zrobilo?
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- my wyszlysmy po 17 ze spacerku i wlasnie wrocilysmy, goraco bylo ale mala sie cieszyla jak nigdy prawie wcale nie spala i ciagle gadala ludzie jak obok przechodzili to sie smiali.
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwina - Michasi łóżeczko to prawdziwy plac zabaw
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

a mialam straszne bole... mlody w domu juz spokojniejszy wyjechalismy o 21 a jadl o 20 to obudzil sie na karmienie dopiero o 1 w nocy... wiec nawet go nie kapialismy....zjadl i rano wstal o 6....zjadl godzinke pogadal i usnal i spal do 10.45
a tez cos musimy poszukac

no jak Wy możecie tak zwlekać, ciąża to wielka zmiana dla organizmu, a poród jaki by nie był jest sporoinwazyjny. Dla przykładu, ja na drugi dzień po porodzie mogłam śmigać, 2 tyg później tulić się z tż. A teraz co mam celibat. Byłam dokładnie 6 tyg po porodzie więc podręcznikowo i mi źle cytologia wyszła

kl aski:. Teraz to już na pewno będzie lepiej.
tak na teściową krzyczeć