|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
![]() dzieki wlasnie jutro mam rozmawiac w sprawie mojej przyszlej pracy super ze mi to napisalasja czekalam na paszport tymczasowy tydzien ale jak sie poprosi to mozna szybciej. Cytat:
mój to lezy jak klocek i nic mu sie nie chce pogimnastykowac samemu hihi chyba mu za cięzko
|
||
|
|
|
#4262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaz mój lubi kaszkę i deserki więc buzię otwiera ale i tak wszystko pobrudzone, bo zupki to za chiny ludowe nie chciał pluł dalej niż widział i nie dziwię się chłopakowi bo to paskudztwo, a twoja lubi zupki ?ja wyrabiałam dowód i czekałam miesiąc ale ponoć paszport można jakoś przyspieszony czy coś ale nie jestem pewna |
|||
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bo to mam jej podawac DEBRIDAT a ja napisalam deprim hihi ciekawe z czego mi sie to wzielo
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra a od czego zaczelas podawac słoiczki?
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ale slodka niunia z Michasi
moja Julka tez tak sie przekreca a ja nie mam ochraniacza od strony lozka i ona nogi w szczebelki wkladaDarusia bo jak Tz do niej gada to zawsze ona raczki wyciaga a on ja po nich caluje a teraz on gadal ona slyszala jego glos i widziala ze jest nad nia a jak zaczela mu odpowiadac i wyciagac raczki zero reakcji z jego strony bo on zafascynowany tamtym dzieckiem i ona zauwazyla ze on sie nia nie interesuje i zrobila tak smutna minke ze az mi sie smutno zrobilo a on nawet tego nie zauwazyl a teraz jak mu o tym powiedzialam to uznal ze przesadzam wiec mu powiedzialam ze jak tak bardzo pragnie czas spedzac z tamtym dzieckiem to niech sobie do niego jedzie i siedzi tam calymi dniami bo ma teraz urlop 4 tygodnie bo jak szwagier z szwagierka do ans przychodza to Julki nawet nie zauwazaja a jak ten maly przyjedzie to moj Tz malo sie nie zesika na jego widok :P teraz wiesz juz o co mi chodzi czy dalej nie ??
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
nie obraz sie ale tez uwazam ze przesadzasz ona jeszcze nie kojarzy az tak dobrze, cos sie akurat zbieglo z czasem glos owszem ....
to do zadnego dziecka ma sie nie odezwac ? bez przegiec;/ mysle ze tak reagujesz bo za tamtymi nie przepadasz ale dziecko to odmienna bajka i zawsze fajnie by mialo dobry kontakt z wujkiem i dziala to w obie strony
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ale slodka niunia z Michasi
moja Julka tez tak sie przekreca a ja nie mam ochraniacza od strony lozka i ona nogi w szczebelki wkladaDarusia bo jak Tz do niej gada to zawsze ona raczki wyciaga a on ja po nich caluje a teraz on gadal ona slyszala jego glos i widziala ze jest nad nia a jak zaczela mu odpowiadac i wyciagac raczki zero reakcji z jego strony bo on zafascynowany tamtym dzieckiem i ona zauwazyla ze on sie nia nie interesuje i zrobila tak smutna minke ze az mi sie smutno zrobilo a on nawet tego nie zauwazyl a teraz jak mu o tym powiedzialam to uznal ze przesadzam wiec mu powiedzialam ze jak tak bardzo pragnie czas spedzac z tamtym dzieckiem to niech sobie do niego jedzie i siedzi tam calymi dniami bo ma teraz urlop 4 tygodnie bo jak szwagier z szwagierka do ans przychodza to Julki nawet nie zauwazaja a jak ten maly przyjedzie to moj Tz malo sie nie zesika na jego widok :P teraz wiesz juz o co mi chodzi czy dalej nie ?? ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Pop moja Julka ma takie cos http://www.allegro.pl/item1087983908...galleryjeszcze nie wyprobowane
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi posta wcielo.
Nie obraz sie kochana ale ja tez uwazam ze przesadzasz. Moze akurat minka julki zbiegla sie rozmowa tezeta z malym, ale bez przegiec;/ To do zadnego innego dziecka ma sie nie odzywac? Cos mi sie wydaje ze bardziej tu niechecia do szwagierki pachnie i do jej meza, ale chyba wlasnie dobrze ze tz chce miec dobry kontakt z malym i dziala to w obie strony - fajnie zeby maly wujka lubil prawda? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ona tez jeszcze super wszystkiego nie kojarzy poza tym glos poznaje wiec sie ucieszyla ale na bank nie zrobila smutnej minki dlatego ze on mowil cos do innego dziecka.
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - no właśnie o tę żabkę mi chodziło, Dzięki. A jeżeli chodzi o zupki to różnie niektóre lubi a inne nie. Generalnie podaję jej te ze słoiczków bo jeszcze nam własne warzywa nie urosły a tym kupnym nie ufam. JAk już sie przyzwyczai do jedzenia to będę jej gotowała. Moja za owocami nie przepada. Banan jej nie smakuje - mi bardzo
. Jabłuszko jako tako.TylkoOliwka - ja zaczęłam podawać produkty pojedyncze. Najpierw marchewka, potem ziemniaczek, potem brokuły, potem szpinak, jabłuszko, banan, gruszka itd itp. Na początek tak po 2-3 łyżeczki przez 2-3 dni ten sam produkt. Drcron - ta kierownica też jest fajna ale chyba za jakieś parę miesięcy
|
#4273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hehe
całego nie wykupił Cytat:
![]() Cytat:
te wszystkie spodenki można przerobić na krótkie, bo są tam zapięcia. Szkoda że jeszcze na Małego są te rzeczy za duże - a nosimy już 68 i takie zostały kupione. My też musimy ciągle kupować, niestety nie mamy nikogo ze znajomych czy rodziny aby otrzymać dla Małego ubranka, więc trochę w tych sklepach kasiory zostawiamy Też zamawiam dużo rzeczy na allegro bo dla mnie jest tak wygodniej ![]() Zgadzam się, że dla chłopców jest mniej rzeczy, to widać jak się wchodzi do sklepu, dla chłopców 1 szafa a dla dziewczynek 4 Cytat:
Cytat:
I nie wiem czy to działa czy to tylko moja psychika, ale nic mi od 3 dni nie wyskoczyło Biorę dopiero 3 dzień a dzisiaj już miałam 1,5 h przesunięcie bo sobie zapomniałam Co do gumek, to my przez 7 lat na nich jechaliśmy i było ok, tylko że zachciało nam się bez i to niby w moje dni niepłodne Więcej dzieci nie planuję więc zastanawiałam się nad spiralką - trochę się boję, bo po porodzie to mam jakiś uraz i nie chcę aby było tam jakieś ciało obce. Może na jakieś zastrzyki, plastry albo wszywki pod szkórę się zdecyduję... nie wiem właśnie, ale i tak do póki karmię nic w tym kierunku nie zdziałam ![]() Cytat:
będziemy pewnie próbować za kilka tygodni ![]() Cytat:
Aneczka, Dracon - wasze Maluchy fajniutkie są Asiulek, dobrze, że wszystko ok nie stresuj się, ciesz się córeczką Madziwnia, świetnie wyglądasz Dla małej niezłe ciuszki kupiłaś, taka mała strojnisia jest uśmiech cudowny No kobitki, idźcie do gina A jak w taką pogodę ubieracie maluchy po kąpieli? też w krótki rękaw? bo się zastanawiam czy Małemu nie jest za zimno, tylko że u mnie w mieszkaniu 27-29 stopni. Ma teraz na sobie tylko body z krótkim i na wszelki wypadek przykryłam go pieluszką. |
||||||
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
a jak oslaniacie maluszki przed sloncem? ja jak jade pod slonce i malej swieci to z przodu wozka zakladam pieluszke i jest super bo te parasolki to jak buzie ma przykryta to raczke albo nozke w sloncu ;/ albo ja mam taka kijową;/ ale w sumie jest zwykla taka normalna do wszystkich wozkow woec chyba nie odbiega od innych
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- moja spi w pajacu i jeszcze lekko przykryta ale u nas nie jest tak goraco jak na dworze, dom nowo ocieplony wiec tego ciepla tak nie przepuszcza i nieraz mnie jest chlodnawo a przykryta spie kolderka.
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
a to z dzisiejszego spacerku
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - ja też jakoś nie mogę ustawić tej parasolki. Szczególnie jak jadę z nią na spacer to te drogi jakoś tak prosto nie idą więc ja non stop kręcę tą parasolką i szlak mnie trafia. A pod budką niby lepiej ale chyba gorąco. Więc i tak nie dobrze i tak źle
.A tak na marginesie: Wiecie ile sobie taki jeden facet zażyczył za wypożyczenie namiotu na jedną dobę? Taki namiot na imprezę czyli chrzciny 5x8m. 3 tys. PLN!!! To się nazywa interes.
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
nooo prosze! Nic tylko kupowac i wypozyczac namiot!!
Ja juz smigam w spacerowce ale dokladnie tak jest ze jak ustawisz parasolke to za chwile skrecasz i jedziesz pod innym kątem wiec ja odpinam czesc budki ta co mam na ekspres i na tej pierwszej czesci wieszam pieluszke a wtedy parasolke z boku tylko ustawiam i wcale nie swieci ale wkurza mnie to krecenie strasznie
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja dokładnie zaczęłam studiować te twoje zdjęcia i się zastanawiałam co to za wózek co ma dwie budki. A Ty coś tam odpinasz, no
![]()
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
tak bo ta buda ma ekspres na calosci i jak wyszlam na spacer dzisiaj to myslalam ze joba dostane z ta parasolka wiec rozpielam ekspres i zawiesilam pieluszke
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
heh a taki namiot na wesele zeby gosci przed deszczem oslonic to koszt od 50 do 100 tys tez za samo wypozyczenie...masakra... my dzisiaj kupilismy parasolke ale pierwszy dzien i tez juz mnie wkurzac zaczela...
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
no z tymi parasolkami tak wlasnie jest ;/ musialybysmy ustawic ja raz i cigle w jednym kierunku nie skrecajac jezdzic;/
ja zostaje przy opcji powieszenia pieluszki a parasolka z boku ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- uciekam spac-dobranoc
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu jest bardzo zimno.. np. na dworzu dzis było 30st a ja po domu blyze nosiłam przez moment.. u mnie max 23 st w domu tylko jak w pokoju slonce swieci bo w durgim pokoju to ok 21-22 tylko wiec tak średnio Dziekuję za przemiłe slowa o Michasi megi-megi to kiedy ty bedziesz w Darłowie??? no na liczniku 82 kg mam wiec musiałam tak dobrac strój aby w miare wyglądac i zauwazyła moja kumpela że łydki mam zgrabne - wiem a palnuje dociągnąc do wagi ok 70 kg
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
no madziwnia bardzo ci rureczki pasuja...
mi nietestey tezet ciagle gledzi ze w rurkach mi grubo i ostatnio nakupilam samych szerokich spodni tzn szwedow..ehh a brakuje mi rureczek
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam własnie szwedy ale lniane czarne.. i jak załozyłam te rurki to masakra z 10-15 kg mniej wystraczy wielki tyłek przykryc i jest gitara
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko jadlo o 18 usnelo o 20 i do tej pory spi...ehhh
|
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
No ja właśnie o te paskudztwa ze słoiczków pytałam bo jak kupiłam zupke jarzynową, ziemniaczki ze szpinakiem , brokuły albo marchewka z ryżem to musiałm wszystko wyrzucić , Mikołaj za chiny tego nie chciał pluł strasznie , więcej wypluwał niż zdołałam mu wcisnąć chyba poczekam jeszcze trochę i mu sama będę gotować
|
|||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
no to slicznie spi !! moja od 23 jeszcze spi tez
Dzien dobry w ten uaplny od rana poranek!! Piekna pogoda sie chce robic wszytsko.. jade jak mała wstanie na rehabilitacje i odpisze wam te cwiczenia po powrocie ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- libra mi waga 84 stała przez 3-4 tygodn8ie myslałam że zwariuję!! ale w koncu ruszyła w dół
|
|
#4288 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boje sie ze jak sobie walne mirene i cos bedzie nie tak, to 1000zł pójdzie sie czesac.... przed ciaza okresy miałam normalne takie raczej. Cytat:
na recepte: bebilon pepti i nutramigen. I sa na 50% zniżki, wiec 11-13zł za puszke wychodzi Cytat:
u mnie mała tez strasznie ryczała i marudziła i sie własnie okazało ze nie dojadała. Wszystko sie zmieniło jak jej zaczęłam dawać swoje mleczko (lub sztuczniaka) z butli- była najedzona i zadowolona. A teraz jeszcze nauczyałam ją zasypiac po każdym karmieniu i jest jeszcze mniej marudna i wrzeszcząca Cytat:
Cytat:
Cytat:
troche mi źle te tabsy na psychike robią.... Cytat:
a mnie tez cągle bolało i bolało na dole, już w szpitalu ( a jestem po CC), poszłam po obchodzie na badanie i móiwłam ze chyba jakąs infekcje załapałam, ale on że nic tam nie ma, że pewnie mnie boli jeszcze od gmerania podczas porodu (miałam 2w1, 12h naturlanego zakończonego CC), ale to juz było ok.10 dni po. Bolało dalej. na kontroli popołogowej gin powiedział że mam złe PH, przepisał globulki z kwasem mlekowym (drogie jak cholera) i gówno pomogło. Poszłam do innego i sie okazało że mam niedobór estrogenów, suchośc i mi krem przepisał i jako tako przeszło, ale w srodku jeszcze czasem pobolewa. Miała któraś z was taki problem? Cytat:
Moja spi w aktulanie w body z krótkim, spodenkach bweł. i skarpetkach. przykrywam ją kołderką (bo kocyk cienki, a ona wierzga nóżkami i kołderka ja troche przygwożdza) . Cytat:
Cytat:
z namiotem nieźle- tylko firmę taką założyć, no kokosy można zarobić
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała spiralke T. Tylko nie jestem pewna do zakładania we wtorek, bardziej w przyszły czwartek, żeby już wszystko zaleczone było
To pobolewanie to po pierwszym porodzie miałam do roku czasu jakoś chyba skóra się przy porodzie rozciągała, i długo do siebie dochodzi. Teraz mam dyskonfort tylko przy tuleniu z tztem(nienawidzę gumek , jak założę spiralę to je zniszczę)Parasolkę to raz zamontowałam przy wózku, myślałam że coś nie tak robię że swoich funkcji nie spełnia, a to widać normalne że to nic nie daje. Łudziłam sie że przy spacerówce będzie się przydawała, a tu widzę lepiej nie będzie. Przemyślenia ze spaceru z parasolką, trzeba jechać cały czas w jednym kierunku i nie po za dużych dziurach. Dzisiaj mam dużo łażenia, bo za chwilkę jedziemy na badanie bioderek, a potem szczepienie
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam w ogóle parasolki i chyba nie będę kupowac bo pewnie będzie się walać , w upały nie wychodzę na spacery , dopiero wieczorem albo z samego rana i to mały u mnie na rękach -spacer po ogrodzie idziemy patrzeć co zmieniło się od wczoraj
![]() W dzień śpi w domu bo chłodniej , a jak go biorę na dwór wózkiem to odwracam tyłem do słońca, chociaż i tak już buźke , rączki i nóżki opalił troszkę ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

juz >
i pojechalismy 
ale za 2 tygodnie znow zawita wiec znów uda nam sie wyrwac gdzieś w nocy 
chcialam na tydzien zeby oni sobie poszli ale musze na 2 nie wiem jak to z karmieniem bedzie czy pociagne 2 tygodnie na laktatorze

dla tego pana 
w rossmanie stoją na półkach raotem ze 4 puszki (ja oczywiście wszystkie na raz biorę), a czasem muszę kupić w aptece(14 zł droższe) i dlatego chcę wrócić do zwykłego