"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 21:01   #4261
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Tylkooliwka a wiesz ze na karmienie masz przerwe godzinna w pracy albo mozesz o godzine wczesniej wyjsc
no wlasnei nie mial okazji zareagowac bo ja juz mala gwizdlam i na gore poszlismy a pozniej powiedzialam mu ze jedziemy do jego drugiego chrzesniaka zeby sie pakowal do auta bo ja mam dlla niego buciki <kurcze okazaly sie zamale bo to 20 a on nosi 22 juz > i pojechalismy

dziewczyny co wyrabialyscie dowody dziecia jak dlugo czekalyscie ??a paszport tymczasowy jak dlugo sie czeka na wyrobienie ?? kurded musze jechac do niemiec z Julka w piatek a nie wiem czy zdaze cos wyrobic
o kurczaki jest taki przepis?? dzieki wlasnie jutro mam rozmawiac w sprawie mojej przyszlej pracy super ze mi to napisalas

ja czekalam na paszport tymczasowy tydzien ale jak sie poprosi to mozna szybciej.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
PS zostawiłam na chwilke moje dziecie w łóżeczku ... zobaczcie efekty no bo chciała sobie patzrec na naklejki na scianie na wprost a nie z boku i sobie poradziła

i usmiech nr 1
ale super sie poprzekręcała mój to lezy jak klocek i nic mu sie nie chce pogimnastykowac samemu hihi chyba mu za cięzko
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:12   #4262
libra777
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane.
Dziś u mnie troche lepiej, miałam mamę na weekend wiec trochę odpoczęłam. Mama została w nocy a ja z tż wyszliśmy do miasta na piwko (ja oczywiście soczek ). Wczoraj wypad na spacerek do Ciechocinka wiec trochę odsapnelam. Dziś mała (odpukać) nie najgorzej. Udalo mi się ją uśpić w wozeczku i śpi juz godzine (sukces!! )
Za godzinę jade do neurologa, mam nadzieje, że mi humoru nie zepsuje...
Mamusia juz pojechala ale za 2 tygodnie znow zawita wiec znów uda nam sie wyrwac gdzieś w nocy
Oj ma babcia podejście do wnusi
a może ty powinnaś spokojnie do niej podejść, bo ona na pewno wyczuwa twoją nerwówkę
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
I dodatkowo poszukuję też takiej zabawki co kiedyś była tu pokazywana. Takiej co się wiesza na siedzeniu w samochodzie a dziecko w nią kopie. Więc jak któraś pamięta jaka to była to proszę o informację bo chciałabym ją kupić
o taką ci chodzi?http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sk...r=&promocyjny=
Cytat:
Dziewczyny ile RADOŚCI was czeka przy karmieniu łyżeczką - czyli zupki. No i ile prania. Wszystko brudne, dziecko, ja i krzesełko. No i ile wysiłku trzeba włożyć aby małą buzie otworzyła. No po prostu pełna radość. Szczególnie jak się ma niejadka. Butelka przy tym to mały pikuś.
Ja juz poznałam tą radość chociaz mój lubi kaszkę i deserki więc buzię otwiera ale i tak wszystko pobrudzone, bo zupki to za chiny ludowe nie chciał pluł dalej niż widział i nie dziwię się chłopakowi bo to paskudztwo, a twoja lubi zupki ?
Cytat:

dziewczyny co wyrabialyscie dowody dziecia jak dlugo czekalyscie ??a paszport tymczasowy jak dlugo sie czeka na wyrobienie ?? kurded musze jechac do niemiec z Julka w piatek a nie wiem czy zdaze cos wyrobic
ja wyrabiałam dowód i czekałam miesiąc ale ponoć paszport można jakoś przyspieszony czy coś ale nie jestem pewna
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:20   #4263
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
DEPRIM to chyba lek na depresję sprzedawany bez recepty
no tak bo to mam jej podawac DEBRIDAT a ja napisalam deprim hihi ciekawe z czego mi sie to wzielo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:30   #4264
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra a od czego zaczelas podawac słoiczki?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:32   #4265
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dzisiaj mialam dyskusje z szefem bo wogole wczesniej sie umawialam ze we wrzesniu wracam do pracy,ale chcialabym przedluzyc jeszcze zwolnieniami do konca roku.No i problem bo w sierpniu musze isc na 2 tyg do pracy bo inni maja urlop chcialam na tydzien zeby oni sobie poszli ale musze na 2 nie wiem jak to z karmieniem bedzie czy pociagne 2 tygodnie na laktatorze
Pociągniesz bez problemu, ja tak pół roku ciągnełam, raz jeden w pracy do kibelka szłam i laktatorem ręcznym żeby nie było słychać. zawsze sobie w połowie dnia przerwę robiłam

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:32   #4266
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia ale slodka niunia z Michasi moja Julka tez tak sie przekreca a ja nie mam ochraniacza od strony lozka i ona nogi w szczebelki wklada

Darusia bo jak Tz do niej gada to zawsze ona raczki wyciaga a on ja po nich caluje a teraz on gadal ona slyszala jego glos i widziala ze jest nad nia a jak zaczela mu odpowiadac i wyciagac raczki zero reakcji z jego strony bo on zafascynowany tamtym dzieckiem i ona zauwazyla ze on sie nia nie interesuje i zrobila tak smutna minke ze az mi sie smutno zrobilo a on nawet tego nie zauwazyl a teraz jak mu o tym powiedzialam to uznal ze przesadzam wiec mu powiedzialam ze jak tak bardzo pragnie czas spedzac z tamtym dzieckiem to niech sobie do niego jedzie i siedzi tam calymi dniami bo ma teraz urlop 4 tygodnie bo jak szwagier z szwagierka do ans przychodza to Julki nawet nie zauwazaja a jak ten maly przyjedzie to moj Tz malo sie nie zesika na jego widok :P teraz wiesz juz o co mi chodzi czy dalej nie ??

Stary 2010-06-28, 21:39   #4267
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Libra a od czego zaczelas podawac słoiczki?
zaczęłam od jabłuszka i jabłuszko z marchewką po 2-3 łyżeczki najlepiej dawać rano żeby reakcje obserwować , a teraz to juz różne kupuję ale same owoce bo mój nie lubi tych zupek ziemniaczków itp.
Stary 2010-06-28, 21:40   #4268
koglus
Rozeznanie

Cytat:
mrowcia ja dzwoniłam do mojego gina to powiedział że mi recepty nie da i że z tym trzeba do chirurga iśc i że tego sie nie wyleczy tabletkami czy czopkami tylko chirurgicznie
to ja juz nie wiem chciałam ten włąsnie poetreisna H , a może mój lekarz ogólny mi przepisze..

bo gin powiedziła że na ból najlepszy jest : prezerwatywe albo gumowe rekawiczki i odcianmy palucha wkłądamy tam kostki lodu i w tyłek.. ooo akurat bede sobie cos tam wpychac hahaha

no kiedys tak miałam leze przed gankiem na lezaku w samym staniku i
A moze Anurex sobie kup, ja go kupilam ale zadko uzywam to cos w stylu krioterapi , mnie nie boli tam nic tylko zapach mnie denerwuje i nie wiem skad on

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:40   #4269
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie obraz sie ale tez uwazam ze przesadzasz ona jeszcze nie kojarzy az tak dobrze, cos sie akurat zbieglo z czasem glos owszem ....
to do zadnego dziecka ma sie nie odezwac ? bez przegiec;/
mysle ze tak reagujesz bo za tamtymi nie przepadasz ale dziecko to odmienna bajka i zawsze fajnie by mialo dobry kontakt z wujkiem i dziala to w obie strony
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:50   #4270
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia ale slodka niunia z Michasi moja Julka tez tak sie przekreca a ja nie mam ochraniacza od strony lozka i ona nogi w szczebelki wklada

Darusia bo jak Tz do niej gada to zawsze ona raczki wyciaga a on ja po nich caluje a teraz on gadal ona slyszala jego glos i widziala ze jest nad nia a jak zaczela mu odpowiadac i wyciagac raczki zero reakcji z jego strony bo on zafascynowany tamtym dzieckiem i ona zauwazyla ze on sie nia nie interesuje i zrobila tak smutna minke ze az mi sie smutno zrobilo a on nawet tego nie zauwazyl a teraz jak mu o tym powiedzialam to uznal ze przesadzam wiec mu powiedzialam ze jak tak bardzo pragnie czas spedzac z tamtym dzieckiem to niech sobie do niego jedzie i siedzi tam calymi dniami bo ma teraz urlop 4 tygodnie bo jak szwagier z szwagierka do ans przychodza to Julki nawet nie zauwazaja a jak ten maly przyjedzie to moj Tz malo sie nie zesika na jego widok :P teraz wiesz juz o co mi chodzi czy dalej nie ??

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Pop moja Julka ma takie cos
http://www.allegro.pl/item1087983908...galleryjeszcze nie wyprobowane

Stary 2010-06-28, 21:55   #4271
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Chyba mi posta wcielo.

Nie obraz sie kochana ale ja tez uwazam ze przesadzasz.
Moze akurat minka julki zbiegla sie rozmowa tezeta z malym, ale bez przegiec;/
To do zadnego innego dziecka ma sie nie odzywac?
Cos mi sie wydaje ze bardziej tu niechecia do szwagierki pachnie i do jej meza, ale chyba wlasnie dobrze ze tz chce miec dobry kontakt z malym i dziala to w obie strony - fajnie zeby maly wujka lubil prawda?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ona tez jeszcze super wszystkiego nie kojarzy poza tym glos poznaje wiec sie ucieszyla ale na bank nie zrobila smutnej minki dlatego ze on mowil cos do innego dziecka.
A.Camus
Stary 2010-06-28, 22:18   #4272
P0P70
Zakorzenienie

Libra - no właśnie o tę żabkę mi chodziło, Dzięki. A jeżeli chodzi o zupki to różnie niektóre lubi a inne nie. Generalnie podaję jej te ze słoiczków bo jeszcze nam własne warzywa nie urosły a tym kupnym nie ufam. JAk już sie przyzwyczai do jedzenia to będę jej gotowała. Moja za owocami nie przepada. Banan jej nie smakuje - mi bardzo. Jabłuszko jako tako.

TylkoOliwka - ja zaczęłam podawać produkty pojedyncze. Najpierw marchewka, potem ziemniaczek, potem brokuły, potem szpinak, jabłuszko, banan, gruszka itd itp. Na początek tak po 2-3 łyżeczki przez 2-3 dni ten sam produkt.

Drcron - ta kierownica też jest fajna ale chyba za jakieś parę miesięcy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:33   #4273
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

ferou swietne ciuszki... i chyba wykupiliscie mi caly h&m:P
hehe całego nie wykupił Jeszcze jest H&M w Arkadach i na grunwaldzkim

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

mam pytanko do mam uzywajacych boboticu- ile kropel podajecie na dawke?
i do dziobka wprost,czy np. do mleka?
i jaki tam jest dozownik? bo sie zastanawiam czy nie kupic nastepnym razem zamiast infacolu, bo tanszy i dawka zdaje sie wieksza, ale I.ma fajna pipete i nie wiem czy w razie co dam rade jej natrzasnac do buzki iles tam kropel (jesli jest tam zwykły kroplomierz z dziurka), bo mi dziobka zamyka...
Dawałam tyle ile było napisane na opakowaniu, już nie pamiętam dokładnie. Ale zawsze na łyżeczkę i hop do buzi

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Ferrou ubranka superowe dla tego pana ja namówię tz-a na zakupy weekendowe pojedziemy na Wrocław bo u nas nic fajnego nie można kupić. Muszę mu kupić spodenki koszulki i czapeczki

Do mam chłopaków
Dzwiewczyny też zauważyłyście że łatwiej kupić ciuszki dla dziewczynek ? Ja mam wrażenie że dla chłopców jest mniej rzeczy a do tego są brzydsze to jest dyskryminacja hihihihi
Ubranka fajne te wszystkie spodenki można przerobić na krótkie, bo są tam zapięcia. Szkoda że jeszcze na Małego są te rzeczy za duże - a nosimy już 68 i takie zostały kupione. My też musimy ciągle kupować, niestety nie mamy nikogo ze znajomych czy rodziny aby otrzymać dla Małego ubranka, więc trochę w tych sklepach kasiory zostawiamy Też zamawiam dużo rzeczy na allegro bo dla mnie jest tak wygodniej

Zgadzam się, że dla chłopców jest mniej rzeczy, to widać jak się wchodzi do sklepu, dla chłopców 1 szafa a dla dziewczynek 4

Cytat:
A i zapomniałam się pochwalić że wypłacono mi pieniądze z PZU życie za urodzenie dziecka i pobyt w szpitalu. Wcześnie nie??. Mówię Wam masakra jakaś. Ponad 4 misiące czekania. Ciekawe czy jak ja nie opłacałabym składek w terminie to też wykazali by taką cierpliwość. Najpierw zagineły im moje papiery a potem stwierdzili że mi się nie należy. NApisałam więc do mojego pracowadwcy czy może mi to wwyjeśnić. Tam też się zdziwili i napisali do PZU z prośbą o wyjeśnienie no i w końcu wypłacili. JA to mam jakiegoś pecha do tych pieniędzy. Bo jak pamiętacie Becikowego też nie chcieli mi wypłacić (brak 3 trymestru) i dopiero po paru miesiącach wypłacili jak przepisy się zmieniły. A ja tyle temu państwu i na te wszystkie ubezpieczenia płące
Prędkość to chyba żółwią mają... ale to Polska....

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam u ginka i chciałam żeby mi zapisał tabsy w razie co bo cera mi się pogorszyła, to powiedział że te co można w czasie karmienia piersią nie pomagają na cerę, więc poczekam tydzień. Jak mu powiedziałam że na razie na gumkach polegamy, to powiedział że spory procent tych pań co w ciąży do niego chodzi to też na gumki liczyło
Biorę własnie tabsy Azalia - w sumie przede wszystkim wzięłam je żeby polepszyć stan cery I nie wiem czy to działa czy to tylko moja psychika, ale nic mi od 3 dni nie wyskoczyło Ale i tak to jest dla mnie już uciążliwie Biorę dopiero 3 dzień a dzisiaj już miałam 1,5 h przesunięcie bo sobie zapomniałam Co do gumek, to my przez 7 lat na nich jechaliśmy i było ok, tylko że zachciało nam się bez i to niby w moje dni niepłodne
Więcej dzieci nie planuję więc zastanawiałam się nad spiralką - trochę się boję, bo po porodzie to mam jakiś uraz i nie chcę aby było tam jakieś ciało obce. Może na jakieś zastrzyki, plastry albo wszywki pod szkórę się zdecyduję... nie wiem właśnie, ale i tak do póki karmię nic w tym kierunku nie zdziałam

Cytat:
Dziewczyny ile RADOŚCI was czeka przy karmieniu łyżeczką - czyli zupki. No i ile prania. Wszystko brudne, dziecko, ja i krzesełko. No i ile wysiłku trzeba włożyć aby małą buzie otworzyła. No po prostu pełna radość. Szczególnie jak się ma niejadka. Butelka przy tym to mały pikuś.
aż nie mogę się doczekać będziemy pewnie próbować za kilka tygodni

Cytat:
Dziewczyny jak skladalyscie papiery o becikowe < bo ja jeszcze nie zlozylam > to oddawalyscie oryginalny akt urodzenia dziecka ??
Tak, musieliśmy im oddać, ale odpis aktu urodzenia - u nas specjalnie w Urzędzie dawali jeden więcej.

Aneczka, Dracon - wasze Maluchy fajniutkie są

Asiulek, dobrze, że wszystko ok nie stresuj się, ciesz się córeczką

Madziwnia, świetnie wyglądasz Niezła z Ciebie Mamuśka
Dla małej niezłe ciuszki kupiłaś, taka mała strojnisia jest uśmiech cudowny

No kobitki, idźcie do gina U mnie też po 6tyg było wszystko ok, lekarz stwierdził że wszystko się zagoiło, ale ciągle coś tam później bolało i bolało, niby nie mocno ale dyskomfort był. I ja głupia myślałam że tak ma być i pewnie to rana mnie boli. W końcu psychicznie wykończona bo coraz częściej i mocniej to wszystko odczuwałam i polazłam - no to tydzień na czopach leciałam i celibat Nie ma co bagatelizować sprawy

A jak w taką pogodę ubieracie maluchy po kąpieli? też w krótki rękaw?
bo się zastanawiam czy Małemu nie jest za zimno, tylko że u mnie w mieszkaniu 27-29 stopni. Ma teraz na sobie tylko body z krótkim i na wszelki wypadek przykryłam go pieluszką.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:36   #4274
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a jak oslaniacie maluszki przed sloncem? ja jak jade pod slonce i malej swieci to z przodu wozka zakladam pieluszke i jest super bo te parasolki to jak buzie ma przykryta to raczke albo nozke w sloncu ;/ albo ja mam taka kijową;/ ale w sumie jest zwykla taka normalna do wszystkich wozkow woec chyba nie odbiega od innych

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

moja spi w pajacu i jeszcze lekko przykryta ale u nas nie jest tak goraco jak na dworze, dom nowo ocieplony wiec tego ciepla tak nie przepuszcza i nieraz mnie jest chlodnawo a przykryta spie kolderka.
A.Camus
Stary 2010-06-28, 22:40   #4275
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a to z dzisiejszego spacerku
A.Camus
Stary 2010-06-28, 22:50   #4276
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ja też jakoś nie mogę ustawić tej parasolki. Szczególnie jak jadę z nią na spacer to te drogi jakoś tak prosto nie idą więc ja non stop kręcę tą parasolką i szlak mnie trafia. A pod budką niby lepiej ale chyba gorąco. Więc i tak nie dobrze i tak źle. Muszę chyba ją przenieś do spacerówki będzie przewiewniej ale jednak zalecają aby jak najdłużej na płaskim a mała (pomimo że najstarsza) to jeszcze spokojnie się mieści.

A tak na marginesie: Wiecie ile sobie taki jeden facet zażyczył za wypożyczenie namiotu na jedną dobę? Taki namiot na imprezę czyli chrzciny 5x8m. 3 tys. PLN!!! To się nazywa interes.

Stary 2010-06-28, 22:53   #4277
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nooo prosze! Nic tylko kupowac i wypozyczac namiot!!

Ja juz smigam w spacerowce ale dokladnie tak jest ze jak ustawisz parasolke to za chwile skrecasz i jedziesz pod innym kątem wiec ja odpinam czesc budki ta co mam na ekspres i na tej pierwszej czesci wieszam pieluszke a wtedy parasolke z boku tylko ustawiam i wcale nie swieci ale wkurza mnie to krecenie strasznie
A.Camus
Stary 2010-06-28, 22:56   #4278
P0P70
Zakorzenienie

No właśnie ja dokładnie zaczęłam studiować te twoje zdjęcia i się zastanawiałam co to za wózek co ma dwie budki. A Ty coś tam odpinasz, no

Stary 2010-06-28, 23:02   #4279
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak bo ta buda ma ekspres na calosci i jak wyszlam na spacer dzisiaj to myslalam ze joba dostane z ta parasolka wiec rozpielam ekspres i zawiesilam pieluszke
A.Camus
Stary 2010-06-28, 23:27   #4280
mloda1989
Zakorzenienie

heh a taki namiot na wesele zeby gosci przed deszczem oslonic to koszt od 50 do 100 tys tez za samo wypozyczenie...masakra... my dzisiaj kupilismy parasolke ale pierwszy dzien i tez juz mnie wkurzac zaczela...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 23:45   #4281
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no z tymi parasolkami tak wlasnie jest ;/ musialybysmy ustawic ja raz i cigle w jednym kierunku nie skrecajac jezdzic;/
ja zostaje przy opcji powieszenia pieluszki a parasolka z boku

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

uciekam spac-dobranoc
A.Camus
Stary 2010-06-28, 23:47   #4282
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

bo się zastanawiam czy Małemu nie jest za zimno, tylko że u mnie w mieszkaniu 27-29 stopni. Ma teraz na sobie tylko body z krótkim i na wszelki wypadek przykryłam go pieluszką.
ja ci nie pomoge
u mnie w domu jest bardzo zimno.. np. na dworzu dzis było 30st a ja po domu blyze nosiłam przez moment.. u mnie max 23 st w domu tylko jak w pokoju slonce swieci bo w durgim pokoju to ok 21-22 tylko wiec tak średnio

Dziekuję za przemiłe slowa o Michasi bo mi czasami ich brakuje tak sie napatrzec na nia nie mogę kofciam ją oj bardzo bardzo!!

megi-megi
to kiedy ty bedziesz w Darłowie???

no na liczniku 82 kg mam wiec musiałam tak dobrac strój aby w miare wyglądac i zauwazyła moja kumpela że łydki mam zgrabne - wiem - wiec rurki i długie bluzki sa idealne.
a palnuje dociągnąc do wagi ok 70 kg

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 00:00   #4283
mloda1989
Zakorzenienie

no madziwnia bardzo ci rureczki pasuja... mi nietestey tezet ciagle gledzi ze w rurkach mi grubo i ostatnio nakupilam samych szerokich spodni tzn szwedow..ehh a brakuje mi rureczek
Stary 2010-06-29, 00:16   #4284
madziwnia
Zakorzenienie

ja mam własnie szwedy ale lniane czarne.. i jak załozyłam te rurki to masakra z 10-15 kg mniej wystraczy wielki tyłek przykryc i jest gitara

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-29, 00:20   #4285
mloda1989
Zakorzenienie

moje dziecko jadlo o 18 usnelo o 20 i do tej pory spi...ehhh
Stary 2010-06-29, 07:03   #4286
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

u nas krótki rękawek i na bosaka a na noc jeszcze wiatrak włanczam bo mam sypialnie u góry a dach z blachy i jak sie w dzień nagrzeje to w nocy parówa straszna mimo że izolacja jest
Cytat:
no na liczniku 82 kg mam wiec musiałam tak dobrac strój aby w miare wyglądac i zauwazyła moja kumpela że łydki mam zgrabne - wiem - wiec rurki i długie bluzki sa idealne.
a palnuje dociągnąc do wagi ok 70 kg
ja też 82 na razie waga mi stanęła i ani drgnie i tez planuję do 70 dobić

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Libra - no właśnie o tę żabkę mi chodziło, Dzięki. A jeżeli chodzi o zupki to różnie niektóre lubi a inne nie. Generalnie podaję jej te ze słoiczków bo jeszcze nam własne warzywa nie urosły a tym kupnym nie ufam. JAk już sie przyzwyczai do jedzenia to będę jej gotowała. Moja za owocami nie przepada. Banan jej nie smakuje - mi bardzo. Jabłuszko jako tako.
a mój właśnie banan najbardziej lubi a jak jest coś bardziej kwaśniejsze to już się krzywi.
No ja właśnie o te paskudztwa ze słoiczków pytałam bo jak kupiłam zupke jarzynową, ziemniaczki ze szpinakiem , brokuły albo marchewka z ryżem to musiałm wszystko wyrzucić , Mikołaj za chiny tego nie chciał pluł strasznie , więcej wypluwał niż zdołałam mu wcisnąć chyba poczekam jeszcze trochę i mu sama będę gotować
Stary 2010-06-29, 07:08   #4287
madziwnia
Zakorzenienie

no to slicznie spi !! moja od 23 jeszcze spi tez

Dzien dobry w ten uaplny od rana poranek!!

Piekna pogoda sie chce robic wszytsko..
jade jak mała wstanie na rehabilitacje i odpisze wam te cwiczenia po powrocie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

libra mi waga 84 stała przez 3-4 tygodn8ie myslałam że zwariuję!! ale w koncu ruszyła w dół

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-06-29, 07:33   #4288
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
i tez mieszam od wczoraj z nutra-samego nutram. nawet nie przelknela, ale juz po raz drugi udalo sie zmieszac w proporcjach np.70ml mojego i 30ml nutra-pije bez problemow na razie raz dziennie taka mieszanke
ale slodziara z Lenki! śliczna jest
moje je wieksze porcje, wiec mieszam 3 miarki nutra na 90ml wody i do tego 50-70ml mojego. Wpyla taki zestaw wiec sie chyba do tego smaku przyzwyczaja

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Pewnie, że dam znać ale nie wiem kiedy to nastąpi. Doktor mówi, że najlepiej zakładać w trakcie miesiączki (mniejszy dyskomfort a nie ból). Muszę na nią zaczekać choć nie wiem czy nie zdecyduję się wczesniej. Jak byłam na kontroli to dziewczyna przede mną miała zakładaną i nic nie mówiła o bólu. Wyszła z gabinetu z uśmiechem na twarzy.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem na lekach, ale w przyszły wtorek jadę na montaż spiralki. Zdecydowałam się na zwykłą miedzianą, ponieważ nigdy spiralki nie miałam i boję się że coś mi nie podpasi a to zawsze mniejszy koszt, miedziana na 5 lat u nas 300zł, a mirena 900zł. Nie każdy może mieć miedzianą, to zależy jakie okresy miałaś przed ciążą, jak bardzo obfite to na 100%mirena, bo dzieki niej masz już tylko plamienia, co wystarczą wkładki. Ja mogę miedzianą, bo okresy miałam skąpe i nawet czasem z 4 mc przerwą
Dzisiaj byłam u ginka i chciałam żeby mi zapisał tabsy w razie co bo cera mi się pogorszyła, to powiedział że te co można w czasie karmienia piersią nie pomagają na cerę, więc poczekam tydzień. Jak mu powiedziałam że na razie na gumkach polegamy, to powiedział że spory procent tych pań co w ciąży do niego chodzi to też na gumki liczyło
ja sie chyba zdecyduje na zwykła spirale-moja połozna z SR poleca mi copper T. A ty jaka bedziesz zakładac?
Boje sie ze jak sobie walne mirene i cos bedzie nie tak, to 1000zł pójdzie sie czesac....
przed ciaza okresy miałam normalne takie raczej.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
A ja od dziś wprowadzam małemu spowrotem mleko nan 1 (z h.a.) narazie po 1 miarce dosypuję do ha i zamierzam całą puszkę h.a. tak mieszać stopniowo ze zwykłym - oby nie wyszła żadna wysypka ani skaza u mnie ciężko to mleko dostać - jedynie w rossmanie albo w kauflandzie, a i tu często nie ma tego od urodzenia tylko od 2 się te mleka zaczynająw rossmanie stoją na półkach raotem ze 4 puszki (ja oczywiście wszystkie na raz biorę), a czasem muszę kupić w aptece(14 zł droższe) i dlatego chcę wrócić do zwykłego
Jak w rosmanie brakuje czesto, to ja bym poszła do kierowniczki i poprosiła zeby zamawiali wiecej, bo ci potrzeba. Moze nawet dałoby rade zeby i odkładali

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
. Czy ktos wie jakie jest mleko dla niemowlat ze skaza białkowa?
na recepte: bebilon pepti i nutramigen. I sa na 50% zniżki, wiec 11-13zł za puszke wychodzi

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Co do płaczu malej to ona twierdzi ze mala może nie dojadać, że ja jestem klebkiem nerwow to i mleka mam mało i ona jest wciąz głodna. Poleciła kupić mleko i po karmieniu, kiedy mała niby zjadła tak jak zawsze ,podać jeszcze 20-30 ml i zobaczyć czy bedzie piła. Jesli tak to znaczy ze mam za mało pokarmu i ona wciąz placze bo wciąż czuje głód. Zobaczymy, dzis przetestujemy
Asiulek super!!!!
u mnie mała tez strasznie ryczała i marudziła i sie własnie okazało ze nie dojadała.
Wszystko sie zmieniło jak jej zaczęłam dawać swoje mleczko (lub sztuczniaka) z butli- była najedzona i zadowolona.
A teraz jeszcze nauczyałam ją zasypiac po każdym karmieniu i jest jeszcze mniej marudna i wrzeszcząca

Cytat:
PS zostawiłam na chwilke moje dziecie w łóżeczku ... zobaczcie efekty no bo chciała sobie patzrec na naklejki na scianie na wprost a nie z boku i sobie poradziła

i usmiech nr 1
piekny usmiech

Cytat:
Dawałam tyle ile było napisane na opakowaniu, już nie pamiętam dokładnie. Ale zawsze na łyżeczkę i hop do buzi
o dobry pomysł żeby na łyżeczkę dawać

Cytat:
Biorę własnie tabsy Azalia - w sumie przede wszystkim wzięłam je żeby polepszyć stan cery I nie wiem czy to działa czy to tylko moja psychika, ale nic mi od 3 dni nie wyskoczyło Ale i tak to jest dla mnie już uciążliwie Biorę dopiero 3 dzień a dzisiaj już miałam 1,5 h przesunięcie bo sobie zapomniałam Co do gumek, to my przez 7 lat na nich jechaliśmy i było ok, tylko że zachciało nam się bez i to niby w moje dni niepłodne
Więcej dzieci nie planuję więc zastanawiałam się nad spiralką - trochę się boję, bo po porodzie to mam jakiś uraz i nie chcę aby było tam jakieś ciało obce. Może na jakieś zastrzyki, plastry albo wszywki pod szkórę się zdecyduję... nie wiem właśnie, ale i tak do póki karmię nic w tym kierunku nie zdziałam
ja tez azalie biore, ale docelowo chyba jednak się na spiralke zdecyduje,
troche mi źle te tabsy na psychike robią....

Cytat:
No kobitki, idźcie do gina U mnie też po 6tyg było wszystko ok, lekarz stwierdził że wszystko się zagoiło, ale ciągle coś tam później bolało i bolało, niby nie mocno ale dyskomfort był. I ja głupia myślałam że tak ma być i pewnie to rana mnie boli. W końcu psychicznie wykończona bo coraz częściej i mocniej to wszystko odczuwałam i polazłam - no to tydzień na czopach leciałam i celibat Nie ma co bagatelizować sprawy
A jakie czopy dostałaś?
a mnie tez cągle bolało i bolało na dole, już w szpitalu ( a jestem po CC), poszłam po obchodzie na badanie i móiwłam ze chyba jakąs infekcje załapałam, ale on że nic tam nie ma, że pewnie mnie boli jeszcze od gmerania podczas porodu (miałam 2w1, 12h naturlanego zakończonego CC), ale to juz było ok.10 dni po.
Bolało dalej. na kontroli popołogowej gin powiedział że mam złe PH, przepisał globulki z kwasem mlekowym (drogie jak cholera) i gówno pomogło. Poszłam do innego i sie okazało że mam niedobór estrogenów, suchośc i mi krem przepisał i jako tako przeszło, ale w srodku jeszcze czasem pobolewa.
Miała któraś z was taki problem?

Cytat:
bo się zastanawiam czy Małemu nie jest za zimno, tylko że u mnie w mieszkaniu 27-29 stopni. Ma teraz na sobie tylko body z krótkim i na wszelki wypadek przykryłam go pieluszką

Moja spi w aktulanie w body z krótkim, spodenkach bweł. i skarpetkach. przykrywam ją kołderką (bo kocyk cienki, a ona wierzga nóżkami i kołderka ja troche przygwożdza)

.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a jak oslaniacie maluszki przed sloncem? ja jak jade pod slonce i malej swieci to z przodu wozka zakladam pieluszke i jest super bo te parasolki to jak buzie ma przykryta to raczke albo nozke w sloncu ;/ albo ja mam taka kijową;/ ale w sumie jest zwykla taka normalna do wszystkich wozkow woec chyba nie odbiega od innych
Cytat:
Darusia - ja też jakoś nie mogę ustawić tej parasolki. Szczególnie jak jadę z nią na spacer to te drogi jakoś tak prosto nie idą więc ja non stop kręcę tą parasolką i szlak mnie trafia. A pod budką niby lepiej ale chyba gorąco. Więc i tak nie dobrze i tak źle. A tak na marginesie: Wiecie ile sobie taki jeden facet zażyczył za wypożyczenie namiotu na jedną dobę? Taki namiot na imprezę czyli chrzciny 5x8m. 3 tys. PLN!!! To się nazywa interes.
Mnie tez wkurza parasolka i ostatnio stosuje tez taki patent, że budę przechylam w stronę rączki, także z drugiej strony jest dziura (jest przewiew, więc mniej gorąca),a z przodu cień

z namiotem nieźle- tylko firmę taką założyć, no kokosy można zarobić

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 07:48   #4289
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja będę miała spiralke T. Tylko nie jestem pewna do zakładania we wtorek, bardziej w przyszły czwartek, żeby już wszystko zaleczone było

To pobolewanie to po pierwszym porodzie miałam do roku czasujakoś chyba skóra się przy porodzie rozciągała, i długo do siebie dochodzi. Teraz mam dyskonfort tylko przy tuleniu z tztem(nienawidzę gumek, jak założę spiralę to je zniszczę)

Parasolkę to raz zamontowałam przy wózku, myślałam że coś nie tak robię że swoich funkcji nie spełnia, a to widać normalne że to nic nie daje. Łudziłam sie że przy spacerówce będzie się przydawała, a tu widzę lepiej nie będzie. Przemyślenia ze spaceru z parasolką, trzeba jechać cały czas w jednym kierunku i nie po za dużych dziurach.
Dzisiaj mam dużo łażenia, bo za chwilkę jedziemy na badanie bioderek, a potem szczepienieErwi ma dzisiaj lekki katarek i kilka razy pokaszlał, więc pogadam z lekarką żeby mu przesunąć, ale niech go osłucha.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 08:00   #4290
libra777
Zakorzenienie

A ja nie mam w ogóle parasolki i chyba nie będę kupowac bo pewnie będzie się walać , w upały nie wychodzę na spacery , dopiero wieczorem albo z samego rana i to mały u mnie na rękach -spacer po ogrodzie idziemy patrzeć co zmieniło się od wczoraj
W dzień śpi w domu bo chłodniej , a jak go biorę na dwór wózkiem to odwracam tyłem do słońca, chociaż i tak już buźke , rączki i nóżki opalił troszkę

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
no to slicznie spi !! moja od 23 jeszcze spi tez

Dzien dobry w ten uaplny od rana poranek!!

Piekna pogoda sie chce robic wszytsko..
jade jak mała wstanie na rehabilitacje i odpisze wam te cwiczenia po powrocie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

libra mi waga 84 stała przez 3-4 tygodn8ie myslałam że zwariuję!! ale w koncu ruszyła w dół
to może i u mnie w końcu ruszy , bo już mam lekką załamkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości