|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Moja też ciągle kombinuje.Przyjechała teraz na jakiś czas siostry córka (msc starsza od Zuzki) i ona taka nie jest. Nie bierze nic do buzi, słucha się, i ogólnie jest grzeczna. Zuzka ją tłucze jak ja tylko się odwrócę, popycha, wymahuje rączkami koło jej buzi, zabiera zabawki. Ale ta siostrzenica to taki mały "pisklak" Ciągle tylko rączki i rączki a jak nie to lament aż się zanosi. Nauczyła ją tak prababcia i teraz problem.Cytat:
Moja juz by polowę tego papieru zjadła ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja już z kawką Ktoś się przyłączy?Idziemy dziś z małą do dermatologa (rodzinnego wolę narazie omijać z daleka ze względu na zbliżający się termin szczepienia ). Te plamki suche co wcześniej jej wyskoczyły już ładnie zaczęły się goić ale Zuzka chyba uczulona na truskawki bo po większej ilości znów wysypało. Znów zaczęło się goić i teraz jakby coś wraca Idę niech to lekarz obejrzy, może coś poradzi.Miłego dnia |
|||
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() jak widać każde dziecko jest inne.Ja dorzuciłabym ciągnięcie za włosy za małą kitkę swojej kuzynki.Zawsze wtedy nieruchomieje i czeka aż nadbiegnę z odsieczą zaparzyłam sobie drugą za wizytę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Na tej aukcji jest w dosyć korzystnej cenie, zwykle są trochę droższe.![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kuba też wszedł kiedyś do pudełka po zabawkach, do leżaczka też - nie od przodu, tylko z boku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hmmm, od razu z jarzynkami wrzucasz? A szumy? Jarzynki dajesz w całości, czy kroisz drobno? Na miesiąc - dobra ilość moim zdaniem, dzięki za wskazówki A jak jest z proporcjami? Na ile wody ile warzyw i mięska? ![]() Nic nie pisz, sama wiem jak brzmią te pytania ![]() Mówisz, że papier toaletowy robi furorę? ![]() *** Gorąco dziś u nas ![]() Idę po kawkę ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...dyskoteka.html
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleję zakupy ostatnie
![]() 1. beżowy płaszczyk zara 2. bluzeczka szara rekids 3. bluzeczka zielona rekids (kolor jaśniejszy wyszedł) 4. bluza niebieska - taka cienka też rekids 5. adidasy 6. sandały elefanten 7. te buciki gucio ale one kupione już dawno
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej podobne do tej kostki jest coś takiego w ikea (ale nie ma tylu dodatkowych bajerów)
Mała lubi się tym bawić.Musiałabym jej takie do domku kupić, bo bawiła się tym u kuzynki. To co ty wstawiłaś-suuuper!!! ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- edit: z rozpędu linka nie wrzuciłam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę, na którą macie?Wzajemnie Cytat:
Cytat:
, ale ta kostka przez te bajery mi się podoba, cymbałki, tablica
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-06-29 o 08:25 |
|||
|
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze mam trochę kawki Cytat:
![]() Zaraz obejrzę sobie te rowerki ![]() Ja nie Anula, ale ja najpierw mięsko gotuję, żeby te szumy właśnie zebrać Wrzucam mięsko na oko teraz, a warzywka kroję na drobne kawałki. Wrzucam wszystkie razem ale np. marchewka drobniej pokrojona a ziemniak już w większych kawałkach bo i tak szybciej się ugotuje. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Nie mamy na żadną bo wczoraj zdecydowała, że pójdziemy, liczę na to, że uda się dziś (prywatnie ).
|
|||
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te Laufrady to dla trochę starszych dzieci chyba, ale podobno uczą utrzymywania równowagi i ułatwiają tym samym przejście na zwykły rower. Wszystko wyczytane ![]() , ja od każdej z Was chętnie przyjmę wskazówki , a jak zagotujesz mięsko, zbierzesz szumy, to myjesz jeszcze to mięsko, dajesz nową wodę i wtedy dodajesz do niego jarzynki? Podobno dobrze jest drobne gotować, bo wtedy gotuje się je krócej i tracą mniej witamin.No to trzymamy cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Miałam Was wcześniej zapytać i ciągle zapominam - zostajecie na naszej-klasie po zmianie regulaminu?
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaję że go wcześniej dokładnie nie studiowałam.Masz na myśli to, że zdjęcia są własnością nk i mają do nich prawa autorskie?
ja narazie jestem.
|
|
|
#1630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka jeszcze nawet na nóżki nie staje, więc droga daleka ![]() a właśnie, czy tylko my jesteśmy tak do tyłu z chodzeniem? Wszystkie dzieciaczki już same stają? Cytat:
![]() no z jarzynkami, też na początku osobno próbowałam obgotować ale się okazało że nie mam czego wylewać- pewnie to zależy od mięska, ja akurat na króliku głównie gotowałam a to bardzo chude mięsko, może temu Ale gorgulek dobrze pisze - nie pomyślałam, lepiej obgotować najpierw mięsko Z proporcjami to tak na oko ja zazwyczaj wrzucam więcej troszkę mięska to potem mogę je jeszcze do innych dań wykorzystać Zaleca się dla takich dzieci jak nasze ok 20 g ugotowanego mięska na porcję ![]() a papier- sama spróbuj ![]() koszmar ![]() Cytat:
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() , królika to chyba nie zdobędę, myślałam na początek o kurczaku, cięlęcinie, jagnięcinie, może wołowinie. Co jeszcze można?Jak to wychodzi te 20 g, coś pisałaś kiedyś, że to 2 łyżki (muszę odszukać, bo mam zapisane)? A pewnie, że spróbuję
|
|
|
#1632 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
GRATULACJE WIELKIE Cytat:
Amelka póki co takich akcji nie odstawia, na razie... tylko odkad chodzi to po calym domu zasuwa najlepiej na korytarzu bo tam tyle ciekawych rzeczy...Cytat:
witajcie |
|||
|
|
|
#1633 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam sie z tigerem
![]() ale upal od rana na termometrze w sloncu mam juz 43 stopnie, myslalam, ze nie dojde ze szkolywlasnie rozmawialam TZ, ida zaraz na plaze na chwile poki nie ma takiego goraca u nich i chyba dzis wracaja tesknie za malym
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i temu taka ograniczona jestem ![]() Z tego co wyczytałam to 20 g mieści się w czterech łyżeczkach od herbaty
|
|
#1635 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znowu coś, a tak się bałam wypadania mleczaków, to teraz mam ![]() EDIT: Nie podziękowałam za odpowiedź ![]() Cytat:
![]() Ładna kombinatorka, ta moja Synowa ![]() Ciekawe co jeszcze wymyśli ![]() Cytat:
![]() Bartuś miał chwilkę taki rowerek i pamiętam, że kiepsko mu się jeździło. Ale były kółka plastikowe i to jest duzy minus rowerków. Może przy gumowych jest łatwiej. Powiem Ci, że ten rowerek, który ja miałam ok 28 lat temu przetrwał 15lat. Jedził nim mój brat potem dzieci znajomych rodziców. Dzisiejsza chińszczyzna się do niego nie umywa (ale tylko chińszczyzna )Ja mam kawkę ![]() Papier toaletowy, bardzo pożywna przekąska celulozowa Antosia ![]() Cytat:
I trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Fajna ta zabawka Prostszą wersję chciałam teraz w ikei kupić Zgadza się, rowerki bez pedałów sa bardzo polecane. Uczą trzymania równowagi i dobrze wpływają na kształtowanie postawy (kręgosłup itp) ![]() Mi się nóż w kieszeni otworzył... Hej Mamusie Posta piszę godzine.... Mam kiepski humor, Małz mi sprawił przykrość, mieliśmy wczoraj kłótnię wielką i ogólnie czuję się fatalnie...Napiszę w klubie...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-29 o 09:06 |
||||||
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matko ![]() nie dziwię się, że tęsknisz, już niedługo będziesz go mogła przytulić i pobiegać za nim
|
|
#1637 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy
a z tym zebem to rzeczywiscie idz - po co maja mu krzywo rosnac dobrze, ze Erykowi ladnie wypadaja - juz ma 9 stalych ![]() i kolejny mleczak mu sie rusza
|
|
#1638 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez bym tęskniła Cytat:
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domyślam się, że dla starszych ale obejrzę (jeszcze tego nie zrobilam bo ciągle coś). Hmm gotuję na tej samej wodzie, czasem gotuję mięsko oddzielnie i później dodaję do warzyw, to zależy. ![]() Ja jestem jeszcze na nk. Cytat:
Piję ją od ponad godziny ![]() |
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej jeszcze rybkę można.Łososia .
|
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma może któraś z was coś takiego? Co myślicie?
|
#1642 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zrobię sobie jeszcze jedną kawkę. ![]() Napisałam w klubie swoje żale
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
![]() ale pogoda dzisiaj wow mam zamiar spedzic dzionek na dworze, mala dalej ma katar ale juz gesty i nie leci jej z noska, w nocy wogole jej nie dokucza bo przesypia cala![]() musze opalic ladnie plecy i dekolt bo ta sukienka to bez ramiaczek jest ![]() zaraz zrobie fotke Kasiu niezla lobuziara z Laury moglaby podac raczke mojej psotce Gorgulku za wizyte u nas suche miejsca juz dawno poszly w zapomnienie , caly czas kapie mala w plynie nivea nawet nie pamietam, kiedy w oilatum ja kapalam(ale bitelka stoi w pogotowiu), parafiny tez nie dolewam do wody, jedynie smaruje mala emulsja a nie zawszeMiramej widze ze Kasia doradzila ze lososia mozesz, ja robilam juz malej lososia, pstraga i dorsza na sniadanko malej zrobilam dzis sucharki ugotowane na wodzie z maselkiem i cukrem-bardzo jej smakowalo ,oczywiscie potem popila mlekiem
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Anulo podoba mi się .Szczególnie w opcji do odpychania
|
|
|
#1645 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
właśnie wyłączyli u nas wodę. Pierwszy raz jak tu pond 6 lat mieszkamy zadzwonili domofonem i poinformowali . Tak to zawsze się wkurzałam, bo było to dla mnie zaskoczeniem.
|
|
#1646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pytałaś Czeko o kropelki. A próbowałaś moze Therm Line? ja słyszałam dobre opinie o tym preparacie. Wydaje mi sie ze Cass go stosowała, mozna by ją podpytać. Ja tez się biorę za siebie i chcę zrzucić 3-4 kg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a no zapomniałam się przywitać Witajcie. ja z kawką, po śniadaniu, ide zaraz położyć na drzemkę Oliwkę, a potem wysmaruję się samoopalaczem, bo wyglądam jak córka młynarza
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-06-29 o 10:18 |
||||||
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cass gratki ![]() Trzymajcie dzis za mnie kciuki o 15 mam egzamin ![]() Jak zdam wszystkie egzaminy i bede miec spokoj od nauki to mam zamiar być tu jedną z najaktywniejszych o ile bedziecie chcialy mnie czytac
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy poczytalam w klubie i teraz wiem skad u ciebie braki humoru-nie dziwie sie
to kiecka -ona ma kieszenie wiec moj styl, troche przed kolanko jest nie wiem jakie buty czarne czy szare i jakies bolerko chyba tez szare co, a ten jasny kolor w cetkach to koralowy bo na fotce nie widac tak
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-06-29 o 10:08 |
|
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ba ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wiozyty u lekarzy naszych maluszków. Wszystkiego dobrego dla Antonio, Adasia i córeczki Groszkolino, Gabrysia i Bartusia Tomeczku, nasz kochany roczniaczku, rośnij zdrowo skarbie, bądź zawsze uśmiechnięty i kochaj swoją mamę ponad wszystko ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-29 o 10:14 |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś bluzkę na ramiączkach ubrałam mimo że prezencja średnia, bo mam rękawki opalone, a wyjściowa bluzka bez rękawów.
Co by kosztów nie mnożyć mąż kupił mi wczoraj piankę do rozciągania butów.Obcasy czerwone z kokardką.Miałam na sobie ze 3x, a po ciązy stopa większa, to sobie muszę je dopasować i w nich wystąpić. Przydałaby mi się czerwona bransoletka ,albo kolczyki a nic nie mam ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Czeko ,dlaczego nam się w niej nie zaprezentowałaś? nie mam wyobraźni jak to może wyglądać na ciałku ![]() Wredna zapraszamy do czołówki PRZYBYWAJ
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

pierwsza rzecz jaką robię po mleczku.Mała już wypiła kręciła się po kuchni i nagle mnie woła...zamarłam
, bo to "mama" to takie specyficzne.Inaczej woła jak coś chcę,inaczej jak jej źle , inaczej jak jej pomóc w czymś itp
Moja też ciągle kombinuje.
, oczywiście (jakość techniczna nieporównywalna 

Idę niech to lekarz obejrzy, może coś poradzi.

za wizytę

).

Ale gorgulek dobrze pisze - nie pomyślałam, lepiej obgotować najpierw mięsko 

na termometrze w sloncu mam juz 43 stopnie, myslalam, ze nie dojde ze szkoly

ale wariatka