|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Kropka, a myślałaś o neurologu? Może warto, może to jakaś sprawa neurologiczna? w Kcach jest świetny ośrodek terapeutyczne dla dzieci, na Ułańskiej, moje dzieciaki tam jeżdżą, neurolodzy też tam są dobrzy.
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20337422]Kropka, a myślałaś o neurologu? Może warto, może to jakaś sprawa neurologiczna? w Kcach jest świetny ośrodek terapeutyczne dla dzieci, na Ułańskiej, moje dzieciaki tam jeżdżą, neurolodzy też tam są dobrzy.[/QUOTE]
Jakiś namiar masz?? |
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
chwilka, zaraz znajde.
|
|
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Konto usunięte
|
32 2504499 tu telefon ogolny, mail: kfpdk@neostrada.pl to samodzielny osrodek rehabilitacyjno oswiatowy dla dzieci niepelnosprawnych.
a jak tylko nakarmie to zadzwonie do kolezanki po telefony lekarskie i ci podam konkrety. |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;20337660]ni w 5 ni w 9 [/QUOTE]
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dalej kupy nima..
Ale brzuszek miękki, nie pokazuje jakoś że coś ją boli czy coś. więc czekamy dalej na kupe.. My butle mamy dwie te średnie z TT ze smoczkiem 0+. Nam pasują i innych już nie wprowadzałam ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Wogole ostatnio zauważyłam że często pieka mnie sutki ![]() Tak szczypią, pieką. nie wiem.. |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Jedziemy samochodem. Cytat:
Własnie opędzlowała 2 cycki i zastanawiam się czy będę miała coś na kolejne karmienie.Ide dziś po herbatkę laktacyjną. Pogoda zelżała więc mam nadzieje, że dziś będzie normalne karmienie a nie co godzine na 10 minut. Szaju czy ty masz jakieś namiary na prywatnego-dobrego pediatre w naszej okolicy.Musze się zabezpieczyć w razie szczepienia w pl. |
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
W ciągu tych 6 tyg zaliczyliśmy 5 wizyt u pediatry, z różnych powodów (wysypka, biegunka, gorączka, no i te nieszczęsne kolki) i za każdym razem słyszymy że trzeba przeczekać, tak do 5 miesięca Teraz na szczęście drzemie, bo snem tego nazwać nie można, idę wypić herbatkę z kopru i zjeść kanapkę z szynką, bo tyle mogę. Mniam ![]() Zazdraszczam mamusiom spokojnych dzieci
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
5 miesięcy? Bomba...
A ja niestety chyba wiem o co małemu chodzi... Mąż go na ręce bierze, to zjada mu rękę. Odbijany ssie ramię. Chciałam ponosić, a on do mojej piersi, łapie bluzkę i ssie... Przed chwilą przyjechała moja mama z ciotką... Daniel chciał i ją possać, od razu wie gdzie sięgać. Robi tak od paru dni zresztą, ale nie myślałam, że to mu zostanie, a wygląda na to że coraz bardziej mu brakuje... Dziś za każdym razem gdy się zbliżam szuka cyca... Jestem załamana. Ja płaczę i on płacze... Albo moje mleko go bardziej nasyca, albo brakuje mu bliskości przy karmieniu piersią. Nie wiem. Idę odciągnąć 20ml i mu dam to co tam zostanie, bo zwariujemy oboje. Nikt go nie może ukoić.
|
|
|
|
#1421 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20336900] I idę kupić butlę dr. brownsa, obaczym - po wczorajszej kolce mam w nosie, ile ta butla kosztuje.
[/QUOTE] Nawet ryzyko infekcji ucha środkowego ta butla redukuje ![]() Cytat:
My też i trochę się obawiam o taką wyprawę; jak maluszki to zniosą. Planujecie jakiś nocleg po drodze? Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-06-29 o 13:59 |
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20337663]32 2504499 tu telefon ogolny, mail: kfpdk@neostrada.pl to samodzielny osrodek rehabilitacyjno oswiatowy dla dzieci niepelnosprawnych.
a jak tylko nakarmie to zadzwonie do kolezanki po telefony lekarskie i ci podam konkrety.[/QUOTE] Znalazłam ich stronkę. Dziękuję. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Coś jak mój pasierb... gdy był rozpłakany, wystarczyło zaśpiewać "aaa kotki dwa" by dziecko dostało spazmów.
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
przyjmicie mnie do swego grona, bom ja też mam majowa (12.V). Pisałam na poczatku wątku w poczekalni, ale tak sie ułożyło, że przestałam, ciąża mnie zmęczyła tak, ze nie chciałam o niej anwet myśleć. Teraz was podgladałam i postanowiłam też się dzielić przeżyciami. Przeprowadziłam sie do rodzinnego miasta TŻ, wiec na razie brak znajomych i przykrzy się trochę. Urodziłam synka - Wojtka - 12 maja, ważył 4100 Wojtek jest m oim 2 dzieckiem, mam jeszcze 7-letnia Anie. Karmię na razie wyłącznie piersią, nie dopajam ani nic, choć czasem bywa ciężko i mam ochotę przestać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. |
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze to tylko jednorazowe bo ja juz mam pełno w gaciach fajnie tez chciałabym miec wolne od gotowania jechac na gotowe i sie wylegiwac szczesciara z ciebie ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
no jasne moja niestety spi z nami w łozku w dzien tylko w łozeczku
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawostka...
Parę razy padło pytanie o to kiedy w mleku jest to co właśnie zjemy... Otóż wychodzi na to, że .... nigdy. Cytuję: Pytanie z forum i odp. lekarza na nie: Witam, mamy pytanie w jakim czasie w mleku matki karmiącej pojawia się pokarm, który mama zjadła np. na śniadanie, w jakim czasie od posiłku? "Pokarm kobiecy produkowany jest przez gruczoł piersiowy ze składników osocza krwi, nie z zawartości przewodu pokarmowego. Skład pokarmu jest stały, bez względu na to czy i kiedy matka zje np. śniadanie.Jest to bardzo złożony proces metaboliczny sterowany licznymi enzymami i hormonami.Nawet głodzony organizm matki wytworzy pokarm, korzystając z zapasów jej ciała, zubożając go. Dlatego tak istotne znaczenie dla zdrowia karmiącej matki ma zdrowe racjonalne odżywianie. " ________ Na tej stronie jest jakiś kumaty lekarz jak widzę. Oto co odp. babce pytającej o nietolerancję laktozy... "Laktoza to podstawowy cukier pokarmu kobiecego (laktoza często nazywana jest cukrem mlecznym), więc objawy nietolerancji powinny wystąpić również w okresie karmienia piersią." Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-29 o 14:14 |
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Co do zasypiania, to u nas też bywało ciezko. Mam sposób - durny, bo durny - ale przynajmniej mały się nie drze. Skombinowałam stary wózek, po kuzynce, rozklekotany. W nim go kładę w domu i jeżdżę tym wózkiem przez próg. Zeby podbitka była, bo on tylko tak chce - z podbitkami zasypiać, bez bujania. Więc - tak z 15 minut przez próg. Potem, śpi. Ewentualnie czasami go bujnę w wózeczku, ale jest w miare spokój. Tak robie od trzech tygodni - i Wojtek wyklarował sobie czas spania. Tzn. spi mniej więcej o tych samych porach - od ok. 10 rano do ok. 13 - na spacerze, nie tzreba przez próg go wozić, samo wytrzepie go. Potem od ok. 14 do 17. To wszystko uzyskiwałam troche uspianiem go na siłę ( byc moze to idiotyczne się wydaje ), ale się "ustawił" i plan dnia nam się mniej więcej wyklarował. Między tymi dwoma dzremkami - spacerową i bujaną w domu, pospi czasem po 10 minut. Popołudniem czasem go TŻ zabierze na dwór, albo razem łazimy.
W nocy budzi sie raz na karmienie, choć jak uśnie o 20. (pzredtem dostaje cyca), to o 22 karmie na śpiku. Ale na początku polka była ze spaniem. |
|
|
|
#1427 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
szukanie piersi to naturalny odruch większości niemowląt do ok. 3 miesiąca. Nie tylko z głodu, ot, odruch.Cytat:
![]() my po szczepieniu, było nieco płaczu, ale rączki mamuni zdziałały cuda kupiłam 2 butle dr. brown, i torbę do wózka, x0landera - są duże, a moja malutka i guuuuuzik w niej mieszczę.
|
|||
|
|
|
#1428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy boli jak Luiza pije z niego.Cytat:
Gratuluję synka ![]() Cytat:
Mała ma dzisiaj dzień marudy, śpi po 10-15 min. i godzina czuwania. Teraz położyłam ją do wózka na balkonie. Cytat:
kropuś, ale masz przeboje z synkiem. Pewnie Cię to już denerwuje jak Ci współczujemy, ale kurdę naprawdę nie masz lekko Ja bym chyba osiwiała.
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm czyli nie ma wpływu to co jemy na to ze boli brzuszek?!
Jak dobrze ze ja sobie niczego nie odmawiam ![]() Byliśmy na spacerze.. i paadaaam ![]() Mam pytanie do kobitek od Xlanderów.. jakie macie parasoleczki ? Bo ja chciałam kupić jakąś taką normalną.. a tu zonk, ten zaczep nie pasuje.. za gruba rurka
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez musze dokupić torbę do wózka bo ta z Bexy wiele nie mieści i nie ma przegródek. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-29 o 16:08 |
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witam w klubie, od paru dni idzie kota dostac w domu, wychodze z siebie, Maly sie piluje mam wrazenie, ze bez przerwy takze kobity jednocze sie w boluCytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------- ciezki dzien dzisiaj, ufffffff |
|||
|
|
|
#1432 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20331370]Dziewczyny, a jakie macie butle? Poobgadujmy sprzęt dla dzieciaków, tak rekreacyjnie, coby się rozerwać
My mamy TT 0+ i Aventa, ale Avent nie podszedł małej. Cytat:
![]() Cytat:
A dzis przyprawila mnie o zawał serca. Przysnela na chwile w łóżeczku wiec mamusia w te pedy do łazienki upodobnić się do człowieka. Wzięłam ze sobą odbiornik od Angelcara. Suszę łeb a to mi zaczęło wyć. Jak rzuciłam suszarką poleciałam do małej, zaczęłam nią potrząsać, obudziła się i ryk. Nie wiem czy jakiś bezdech miała czy coś ale ja napewno o kilka siwych włosów więcej.... No i TZ musi dzis kupić nową suszarkę bo nie mam czym Basi brzuszka grzać.... Pytanie do dziewczyn butlowych : jakiej wody używacie do przygotowania mieszanki. Ja mam Primaverę ale straszny osad po niej zostaje. |
||
|
|
|
#1433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- I torbą się pochwalę ![]() Torba x-lander |
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
I ja łączę się w bolu..
![]() Mała dziś wogole nie spała.. tylko darcie i płacz.. jak by jej co sie działo Na spacerze przedrzemała 15 min usiadłam na ławce i juz ryk. i bujanie nie, na rękach nie, cycek nie, butla nie, smoczek nie.. wykąpałam ją i teraz śpi.. a ja padam ![]() Noo ale pochwale sie http://www.youtube.com/watch?v=198iiP9wUhc |
|
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale za to brzuchol odstaje jeszcze,nigdy takiego nie miałam i bardzo mi przeszkadza Cytat:
co do rzucania się to moja Zu tak miała-bardzo silny odruch moro przy byle szeleście czy stuknięciu a nawet sama siebie wybudzała jak jej się coś śniło.pomogło spanie na brzuchu można też owijać jakimś otulaczkiem,kocykiem czy pieluszką Kropko-może Danielek z tych co lubią się tulić non stop tu chusta i smoczek powinny pomóc Kardashi-mała boska! a to moje dziecię tylko je i śpi ![]() ale pewnie jeszcze zatęsknię za tym czasem,więc póki co nie narzekam Szaja-bardzo fajna torba co do kolek to moja bratowa mnie uświadomiła,że mogą się pojawić między 3 a 6tyg. więc może być wszystko przede mną ,a tak się cieszyłam,że nas to ominęło |
|||
|
|
|
#1436 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - jak wygląda kupa po czopku glicerynowym???
Wychodzi balasek, taka jak zwykle, czy wodnista? |
|
|
|
#1438 |
|
Konto usunięte
|
Duuużo maziastej kupy wszędzie
U nas taka jak zwykle, ale duuużo. A co się stało?Próbowałam debridat małej dac, pluje Muszę z mlekiem zmieszać.
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20331370]Dziewczyny, a jakie macie butle? Poobgadujmy sprzęt dla dzieciaków, tak rekreacyjnie, coby się rozerwać
ja mam Avent. herbatkę podaję z smoczka 0+, a mleko z 1+, bo przy mniejszym Tymek po 30s przysypiał i po jedzeniu.... a z tego ładnie wypija jednorazowo większe ilości. Cytat:
Cytat:
Za nami dziś cudny, ciepły dzień. ![]() Rano była położna po raz ostatni. Czy Wy też macie takowe zalecenia? Nie wiem, czy ma to na celu zapobiegnięcie przepukliny pępkowej czy chodzi o lepszy wygląd pępusia? Tymek ma taki dziwny- mocno zapadnięty- głęboko dziurawy. ![]() Przed 10 wyruszyłam na piechotkę z wózkiem i Maksiem do mojej mamy- ponad 2 km w jedną stronę. Moje starsze dziecię przeszło całą trasę w obie strony bez zająknięcia. ![]() Potem do domu- obiad, chwila oddechu, i znów spacer, w odwiedziny do kumpeli. Maksiu z jej córką pluskał się w basenie, Tymek spał w wózku, a my klachałyśmy , piłyśmy kawkę, i wcinały ciasteczka. ![]() Potem pojechałam do księdza ustalić chrzciny- będą 24 lipca. TŻ w tym czasie umył dzieciaki i położył spać. I wieczór wolny, zaraz zmykam na taras, posiedzimy z TŻ, browarek wysączymy. ![]() A jak zdąże to jeszcze bardziej potem kilka fotek wkleję. |
||
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj jedno długie spanie - 2,5 h i ja sobie też pospałam ...ale się wkurzyłam. Dzwoni teściowa i mówi, że jej brat dał prezent dla Luizki, bo się nie mogą doczekać kiedy ich zaprosimy Po cholerę coś kupowali . To teraz wychodzi na to, ze każdą ciocie, wujka, srujka mam zapraszać? Mąż się śmieje, że od razu może stadion wynajmiemy i pozapraszamy całą rodzinę z dwóch stron ![]() Nienawidzę takiego wpraszania się ![]() Jedną taka sytuację już miałam z sąsiadką. Dała mi prezent na klatce schodowej, to ją kurcze zaprosiłam na kawę, bo tak głupio mi było przyjąć pakuneczek i powiedzieć" dziękuję"
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-29 o 20:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

no i były od tej 6 2 kupki mała ma konsystencje kupki jak jajeczniczka bo jest tylko na moim mleku 

Mała ma dzisiaj dzień marudy, śpi po 10-15 min. i godzina czuwania. Teraz położyłam ją do wózka na balkonie. 

? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tu chusta i smoczek powinny pomóc
Czy Wy też macie takowe zalecenia? Nie wiem, czy ma to na celu zapobiegnięcie przepukliny pępkowej czy chodzi o lepszy wygląd pępusia?