|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
BAN stały
|
Dot.: Callanetics
Wagowo to nie powiem,bo ja jakos nigdy nie przykladalam wagi do wagi
Nawet nie wiem ile dokladnie teraz waze.O ile sobie przypominam po ostatniej wizycie lekarskiej to chyba 52 -53kg
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
No to fajnie
Ja mam nadzieje ze mi waga spadnie Kiedys spadła o 2 kg bo 8 cwiczeniach,z tym ze niecodziennie. Dzisiaj zaliczę 5 raz Ale ja się nie zmierzyłam przed cwiczeniami mam nadzieje ze różnice zobacze w ciuchac Bo mam zamira cwiczyc przez miesiąc tzn do 09.07 I oby były rezultaty![]() Pozdrawiam;* |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: skąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]
hej..naprawdę polecam tamten wątek o callanetics..jest tam wszystko o ściąganiu tych plików
![]() wątek jest rzeczywiście długi..ale wpisz np. "commander" i powinno być sporo informacji.. a tak w wielki skrócie: - filmy sa podzielone na mniejsze pliki - stąd przy każdym są 3-4 linki podane - musisz ściągnąć wszystkie pliki danego filmu, żeby go uruchomić 1. klikasz na link 2. otwiera się strona na której u góry z prawej strony jest prostokąt z sekundnikiem, jak dojdzie do zera klikasz na ten prostokąt i zaczyna się ściągać plik 3. po kolei ściągasz tak wszystkie pliki danego filmu (koniecznie do 1 folderu) 4. jak już masz wszystkie składowe pliki scalasz je używając programu total commander 5. można uruchomić film ![]() pozdrawiam i powodzenia
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() wlasciwie to jestem tutaj nowicjuszką...i tak po cichutku chcialabym sie przylaczyc ![]() caaly watek przeczytalam i zachecona swietnymi efektami od dwoch dni cwicze callanetics ,a procz tego od jais 2 tygodni smigam okolo godzinki dziennie na rowerze... hahah,i nie wiem,czy to magia,ale juz po tych 2 razach skora jakas inna jest,bardziej napieta itp...w kazdym razie baaardzo mi sie to podoba ![]() zazwyczaj robie tak,ze godzinka rower a pozniej callanetics,bo po nim czuje sie tak,jakbym caly dzien pracowala w kamieniolomach a nocami dorabiala,kopiac rowy...macie to samo?? czy to moze ze mna cos nie tak?? dzis bylam tak senna ze spalam po wszystkim dwie godziny,a i teraz czuje wszystkie miesnie...az strach pomyslec co bedzie,gdy zaczna sie te "glebsze"miesnie wybrabiac.... a wagowo nabralam 2 kg w ciagu 2 tyg-normalne? eh,troche tutaj wam pomarudzilam,mam nadzieje,ze nie przeszkadzam i moge od czasu do czasu cos napisac,tak od razu lzej na duszy sie robi ![]() buziaki |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
od dwóch dni to jak najbardziej normalne..też tak miałam
![]() drugi dzień to było coś strasznego..obolały kark i szyja..brzuch... a teraz boli tylko w czasie ćwiczeń..dziś był mój 5 raz chyba... a żeby się nie nudzić puszczam na zmianę różne filmy z callaneticsem
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
2 kg przytylas? Ja nie chce....
![]() Mam nadzieje ze mi sie to nie przytrafi Ale moze w sume być.. jezlei mój tłuszczyk zamieni sie w miesnie Ale chyba na poczatku spalasie tkanka tłuszczowa.. czy jak to jest?
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnam dzisiaj pocwiczyc. Bylby 3 raz
ale sie wypelnilam soczkiem marchewkowym i popcornem i nie wiem czy to dobry pomysl.Ja tam sie nie mierze, wole tak an oko i sobie wmawiam od wczoraj, ze moj brzuch jest taki twardy i napiety |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Kateczka, Ash, arbuz...dzięki, jesteście kochane, już mi lepiej
![]() wczoraj jednak poćwiczyłam...ale bez kołyski bo kolana mnie bolą ![]() dziś mój przedostatni dzień - nie zauważyłam na razie pozytywnych zmian, ale to może dlatego że: a)rzuciłam orbitrek (problemy z kolanem po wywrotce na rolkach) b) zaczęłam więcej jeść - wyczytałam na forum dietetycznym, ze jadłam za mało c) PMS = woda w organizmie ![]() ale jak siedzę to czuję mięśnie brzucha, tak jakbym bardziej wciągała, prostowała się...fajne uczucie ![]() a to ćwiczenie na biodra...takie z podnoszeniem nogi ...macie dokładnie prostopadle plecy do podłogi? bo ja jestem w stanie podnieść nogę tylko jak zrobię delikatny skręt tułowia. Lepiej tak i przynajmniej czuć coś, czy siedzieć całkiem prosto i napinać mięśnie a kiedyś tam radę ?
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hih,na poczatku tez spanikowalam,bo zobaczylam 3 kg na wadze wiecej,ale poczytalam troche to i owo i to jest tak,ze waga moze poczatkowo wzrosnac,bo po rozpoczeciu treningow miesnie magazynuja wode itp itd ,ale pozniej to schodzi mi juz kg zeszlo ,wiec mysle,ze bedzie ok![]() a pozatym,miesnie waza wiecej niz tluszcz,i tak sobie dedukuje,ze jesli ruszam sie tak serio dopiero 2 tyg to tluszcz sie jeszcze nie spalil,a miesnie juz troszke urosly i dlatego to tak wyglada ![]() w kazdym razie wymiary jakby minimalnie sie zmiejszyly...wiec zaprzyjazniam sie z centymetrem,a nie waga...zwaze sie za 2 tyg ,zobaczymy ![]() bo ja jestem szczupla,zalezy mi tylko,zeby stac sie taka bardziej hm...ksztaltna obym tylko wytrwala
|
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj problem to juz jest taki, ze nie wykonuje wszystkich cwiczen (z powodu kolan), pozostale zazwyczaj troche krocej, ale w koncu nie zalezy mi na jakichs strasznie wielkich zmianach. Myslicie, ze to wystarczy, zeby troszke sobie miesnie wyrobic i zbic malego flaczka na brzusiu?
|
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ty sie nic nie boj,to nie jest tak,ze tyjesz w znaczeniu takim,ze tworza sie nowe komorki tluszczowe albo te istniejace nabieraja na masie...to jest tak,ze jsli zaczynasz jakis trening na powaznie ,szczegolnie po okresie zastoju jakiegos,to miesnie zwyczajnie musza sie do tego przyzwyczaic-a przyzwyczajaja sie tak,ze na poczatku magazynuja wode na poczatku tez spanikowalam, stalam na wadze i myslalam"no kurcze noo,ta byc nie moze,skoro cwicze to sie powinnam zmniejszac" no i to jest prawda waga troszke rosnie na poczatku po to,zeby wymiary mogly zmalec bo miesnie waza wiecej niz tluszcz,a zajmuja przecietnie 30% mniej miejsca niz on....hihih,gdzies jedna dziewczyna napisala :" jak nie wierzysz,to idz do miesnego i niech ci pokaza 5 kg sloniny i 5 kg jakiegos miesa bez tluszczu" ...moze brutalne,ale dziala na wyobraznie )takze mysle,ze to trzeba przetrzymac,pic duzo wody,zeby toksyny wyplukiwac i obowiazkowo sie rozciagac ![]() a co do twojego drugiego pytania to mysle,ze cwiczenia to jednak cwiczenia ,i zawsze jakis efekt dadza
|
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
kredkova to już wiem skąd ten delikatny wzrost wagi u mnie
![]() miałam dzisiaj poćwiczyc,ale jakoś nie mam zbytnio siły jutro odrobię i chyba zrobię sobie dziś pomiary,żeby sprawdzać efekty
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie odnośnie ćwiczeń na pleckach, z unoszeniem nogi, podciąganiem pleców i ruchów górną częścią pleców..
na filmie słyszałam że nie należy unosić łopatek (mają przylegać), a w innym fragmencie było powiedziane, że łopatki nie mogą opierać się o podłogę.. jak to powinno poprawnie wyglądać? :0
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Chm.. w takim razie.. nie rozumiem jednego. Jak cwiczylam callaneticsa, jedzac normalnie schudłam 2 kg, po 8 cwicezanich chyba z tym ze niecodizennie. Ale schudlam i waga utrzymywala sie okolo miesiaca.
W poniedzialek zaczelam cwiczyc z waga 62 kg... (wiem wiem, duuzo..) W srode chyba zwazylam sie i bylo 63 kg. Przed chwilka sie zwazylam jest 61. Waga juz spada? ![]() Hehe Wazne ze moze zeszczupleje
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: z kąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]
Uratowałaś mnie od niećwiczenia Obca
już teraz powinnam sobie poradzić Wieeeeeeeelkie dzięki pozdrawiam wszystkie Wizażanki |
|
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buziak
|
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogole to zaliczylam juz praktycznie wszystkie egzaminy, mam czas juz w nocy na spanie, wiec musze znow wrocic do regularnych cwiczen, a nie tak jak ostatnimi czasu od przypadku do przypadku. Czyli jakby zaczynam od nowa. Troche mi szkoda straconego czasu, ale musialam dokonczyc pisac prace licencjacka i pozaliczac inne przedmioty. Teraz został mi juz tylko jeden egzamin, zeby miec sesje za soba i egzamin licencjacki
|
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
nie nooooooo...juz od godziny próbuje to scalic i nic...ehhh...jeszcze jedna ( mam nadzieję, ze juz ostatnia) prośba: jeśli któraś z Was mogłaby mi wytłumaczyć jak mam to scalić byłabym ogromnie wdzięczna...czytałam już o tym jak sie tym tatal comander'em posługiwać, ale tych plików to za Chiny nie moge scalić :/ POMOCY!!
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Ash i Betka- Doszło dziś. Przed chwilką sprawdziłam i działa pięknie!
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Taaak!
Dzisiaj 6 raz bede cwiczyc ![]() Zastanawiam sie tylko, czy nie cwicze za pozno, bo zawsze zaczynam o 22.15 lub 22.30. Wczoarj wyjatkowo pozniej, bo zaczelam 23.25... w sumie nie przeszkadza mi to ![]() Tylko czy pora maja jakis wplyw na rezultaty? ![]() Pewnie i tka nie zmienie pory cwiczen ale wole wiedziec
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Musisz zaznaczyc jedna czesc pliku, potem klikasz w menu na gorze plik >> scalaj plik i to juz. Pisze z pamieci, bo jestem nie na swoim kompie i tu nie ma commandera, mam nadzieje, ze mimo to, dobrze Ci napisalam
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na ktoryms z watkow Suzana pisala,ze KONIECZNIE trzeba cos zjesc po treningu -w przeciwnym wypadku organizm wchodzi w lagodny stan katabolizmu i pozera wlasne miesnie....:// czyli wychodzi na to,ze pracujemy nad usmiesniem,a nasze cialko sobie te miesnie zjada...://ja dzisiaj cwiczylam 4 raz...znaczy sie,dwie serie zrobilam dzis taki jakis napad mialam,hiii i do tego godzinka rowera,matkooo,szaleje![]() tlyko martwi mnie jedna rzecz...niby czytalam,ze na poczatku treningow waga moze isc w gore,wymiary tez,ale ....dzis sie zwazylam,zeszlo mi to 3 kg,ale wymiary troche poszly w gore...czemu tak?? miesnie sie wyrabiaja i rosna a tluszczyk jeszcze nie zszedl z nich i dlatego?? miala ktoras z was podobnie?? uh uh....boje sie,zeby nie wyszla akcja pt:"chcialam dobrze,w wyszlo tak jak zawsze";(
|
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I weź tu człowieku bądź mądry i sie w tym polap . To nie na moja głowe, i znowu nie bede cwiczyc...ehhh...szkoda gadac...>>ale mimo wszystko dzięki Ash |
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wtedy 3 jaja dziennie zaliczę.. a mama mi już mówi ze 2 dziennie to za duzo moze byc Truudno
|
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Madziaana,wiesz, tak sobie wlasnie o Tobie myslalam ,tzn w kontekscie,zebys jajko jadla
haha,czyli jak dwa ludki tak mysla,to musi byc racja![]() a jajka wcale nie sa takie niezdrowe,tzn sa niezdrowe tlyko dla tych,ktorzy maja cholesterol jakis nie ten teges...zdrowi moga podobno do 4 jajek dziennie...sporo ![]() zreszta,ja tez duzo jajek teraz jem,bo staram sie jesc duuzo bialka...i do 3-4 dochodze...i czuje sie ok
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
akurat są jaja ugotowane wiec sobie zjem jak poćwiczę ale póki co słucham sobie muzyczki na kompuyerku i wprawiam się w dobry nastrój zeby pozniej milutko i szybciutko pocwiczyc och.. tak..
|
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
od kiedy zaczelam cwiczyc to jaja gotuje hurtowo
)wpakuje z 10 od razu do garnka a pozniej do lodowki i mam zawsze,kiedy potrzebne...tyle,ze sie mamuska dziwi,czemu nagle jajka zaczely ubywac w zastraszajacym tempie![]() kurcze,ja to mam stresa,ze niby cwicze,cwicze a nic mi to nie da,ze jakies bledy robie czy cos...i ze mi sie smiesznie te miesnie wyrobia....ale jest coraz lepiej chyba... tyle,ze mnie te wymiary mecza i mecza...kiedy to zejdzie??:/ |
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
idę już
to zonacza ze za 10-15 mnut bede cwiczyc och taak.. ale mi sie nie chce;D ale ebde
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny gdzie i pod jaką nazwą mogę sciagnąć film z tymi cwiczeniami???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Nawet nie wiem ile dokladnie teraz waze.O ile sobie przypominam po ostatniej wizycie lekarskiej to chyba 52 -53kg

Ale ja się nie zmierzyłam przed cwiczeniami
mam nadzieje ze różnice zobacze w ciuchac
ale sie wypelnilam soczkiem marchewkowym i popcornem i nie wiem czy to dobry pomysl.

I weź tu człowieku bądź mądry i sie w tym polap