Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 12:22   #2071
kociamborek
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Dzis mam wizyte u gina a jutro ustalamy termin cc w szpitalu i juz umieram z ciekawosci co i jak, bo strasznie boli mnie dzis miednica bo wczorajszej mordędze z małym ale mysle ze do 20.07 i tak musze dotrwac...a wiec trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
a oto wczorajsze foty żeby nie było też jestem gruba) jedna fota jest niewyraźnaale chciałam wam pokazać jak wygląda brzuń)
no coś Ty, w ktorym miejscu gruba?! śliczny brzunio

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dzis mamy pelne 36tc i zaczynamy 37tc...wow
super też juz sie nie moge doczekac jak przekrocze ten bezpieczny próg

agamarcio witaj!

jeśli chodzi o puchnięcie stóp to ja jak na razie (odpukac) nie mam z tym problemu, i pierscionek i obraczka tez nadal na palcu
Ale dzisiaj goraca, masakra, nie idzie w ogole wyjsc na zewnatrz
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:22   #2072
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Dokładnie HD mogłabyś fajnie zarobić na tym co robisz

ja szykuje obiadek

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:26   #2073
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ty też mogłabys robić biznesik na swoich pierdołkach
jest to pomysł na przyszłość Rzeczywiście poważnie o tym myślę ale na razie priorytetem jest MAŁY a potem mam nadzieję kolejne dziecko

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:26   #2074
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
.........
Czy nadal rosną Wam brzuszki??? Dziś rano postanowiłam znów zmierzyć obwód brzucha i mam tak około 96/97 cm, a dwa tygodnie temu - tez rano- około 98 cm. Nie jestem pewna czy wtedy dokładnie zmierzyłam, bo może było tyle samo, NO CHYBA ZMALEĆ MI NIE MÓGŁ!!!!!!!!!
Mój rośnie raz na 5 tygodni, ale nadrabia tym za całą tą przerwę . Około 5cm za każdym razem.

Wypisuję się z klubu 115cm. Mam już 118
Będę największa na wątku- na 100% :P

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
witam raniutko, ja mam dzis meza w domku bo malego pszczola ugryzla i nie umie chodzic, wiec uciekam na kawke zaraz.Dzis mam wizyte u gina a jutro ustalamy termin cc w szpitalu i juz umieram z ciekawosci co i jak, bo strasznie boli mnie dzis miednica bo wczorajszej mordędze z małym ale mysle ze do 20.07 i tak musze dotrwac...a wiec trzymajcie kciuki
Daj znać

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Co lepsze dzis pewnie wazy juz 2kg, a ja te 2 kg w ciagu tygodnia zgubilam.... dobijalam juz do 9,5 kg na plusie, ale od kilku dni waga spadala, dzis pokazala tylko 7,5 kg na plusie...
Mam nadzieje, ze te wahania wagi zwiazane sa z odstawieniem soli i slodyczy... dzis mam wizyte musze o tym powiedziec.
Siala jak odstawiła sól, to też schudła . Ale koniecznie powiedz lekarzowi

Cytat:

się wpieniłam - licytowałam na allegro takie fajne spodenki i mi internet się zawiesił w decydującym momencie i mnie przelicytowali((((((((( (((((((((((
Też tak ostatnio miałam

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
mi juz dwa razy ktg robili bo synek ma lenia i sie postanowil dzisiaj nie ruszac badal mnie ginek i mowil ze wszystko ok i czekam o 13.30 na kolejne ktg nie nadrobie was teraz bo cos mnie plecy bola i ide sie polozyc do wieczorka
Jeju Anoxa, może zrób sobie sprincik po schodkach? Tak mi smutno jak czytam Twoje wiadomości .

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a Marysia dzis bez tempki wiec chyba jest poprawa
Super .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja muszę się uczyć Ale pocieszam się, że to ostatni egzamin i będę miała spokój. Lepiej teraz się przemęczyć niż w sierpniu albo we wrześniu latać i poprawiać jak malutkie dziecko będzie w domu...
Ja też mam w sobotę- ostatnie zaliczenie w sumie. I to u doktorka z przerostem ambicji, ale wczoraj już trochę zaglądałam i jakoś będzie trza to przetrwać...

Od wczoraj prowadzę prężnie dyskusje z Malutką, żeby jednak fiknęła koziołka i obróciła się główką w dół.
Czuję, że próbuje, ale kończy się na ułożeniu poprzecznym i zaraz jakby się ślizgała z powrotem główką do góry .
Nawet wykonuję te przedziwne ćwiczenia. Ale chyba nie da rady . Choć poddawać się nie będę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-06-29 o 12:31
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:29   #2075
agravka
Wtajemniczenie

anoxa-pisalas niedawno o dziewczynie, ktora byla 14 dni po terminie i lezala w szpitalu. co z nia?ciekawa jestem czy wywolali, czy sama urodzila
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:29   #2076
alisa32
Raczkowanie

wziełam apap i ząb przestał bolec przynajmniej narazie dzieki za rady aaa własnie wiecie co mi dzis powiedziała moja bratowa ja mam terminn na 12 -08-2010 i przybrałam juz 12 kilo a pozatym wyskoczyły mi plamy na twarzy i mam opuchniętom twarz a ona domnie ze mogła bym teraz w tym stanie straszyc wieczorem a sama jest starsza odemnie tylko 2 lata i całe życie waży ponad 100 kilo dopiero jest straszna a domnie z takim tekstem wyskoczyła az sie zdenerwowałam
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:33   #2077
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja też mam w sobotę- ostatnie zaliczenie w sumie. I to u doktorka z przerostem ambicji, ale wczoraj już trochę zaglądałam i jakoś będzie trza to przetrwać...
A ja u profesorka z przerostem ambicji- stary dziad taki... I jeszcze chce pytać, a miał być pisemny, ja się strasznie stresuję na ustnych... eh..

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
jest to pomysł na przyszłość Rzeczywiście poważnie o tym myślę ale na razie priorytetem jest MAŁY a potem mam nadzieję kolejne dziecko
No oczywiście- rodzina na pierwszym miejscu, popieram

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

alisa ja też przytyłam już 12 jak nie 13 kilo, a tp mam na 3 sierpnia. Nie przejmuj się takim głupim gadaniem, bo to przeważnie właśnie mówią osoby, które mają kompleksy i chcą się w ten sposób dowartościować, trzeba było powiedzieć że Tobie niedługo to minie, a jej już niestety nie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:35   #2078
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anuszka nas jest tyle na roku, że jakby komu przyszło do głowy pytać, to szybko by zrezygnował- na szczęście.
Ja tam też wolę wodę na papierze lać .

Lazurka, bo myślałam o Tobie w nocy- jak tam Mama i jej wysypka?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:35   #2079
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
wziełam apap i ząb przestał bolec przynajmniej narazie dzieki za rady aaa własnie wiecie co mi dzis powiedziała moja bratowa ja mam terminn na 12 -08-2010 i przybrałam juz 12 kilo a pozatym wyskoczyły mi plamy na twarzy i mam opuchniętom twarz a ona domnie ze mogła bym teraz w tym stanie straszyc wieczorem a sama jest starsza odemnie tylko 2 lata i całe życie waży ponad 100 kilo dopiero jest straszna a domnie z takim tekstem wyskoczyła az sie zdenerwowałam
glupia jakas dobrze ze zab minal
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:37   #2080
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
... muszę urodzić albo przed tym 17 lipca albo w sierpniu. tylko jak to przetłumaczyc synkowi ? :/
dla mnie idealnie by było właśnie tak np 16 piątek po południu szkoda, że nie można sobie tego tak wybrać
Ostatnio o tym samym myślałam że fajnie by było gdyby można to sobie wcześniej ustalić, ja bym sobie wybrała 07.07
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:38   #2081
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja robię kiszoną kapuchę na gorąco do obiadu i się nawcinałam przy krojeniu jej... mniam pychota wieki kapusty kiszonej nie jadłam

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Jusdan ja też bym mogła 7.07 rodzić... zwłaszcza, że to byłby czas, że jeszcze Damian byłby ze mną... no chyba, że nie będzie na liście do wylotu 11.07

Stary 2010-06-29, 12:39   #2082
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Anuszka nas jest tyle na roku, że jakby komu przyszło do głowy pytać, to szybko by zrezygnował- na szczęście.
Ja nie umiem lać wody- jak się nie nauczę to nic nie napiszę. Zresztą zawodoznawstwo to nie jest przedmiot, na którym mozna lać wodę, bo trzeba znać definicje i tyle. A dziad wymaga z WŁASNEJ ksiązki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:41   #2083
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Czytałam właśnie artykuł o magnezie, ciekawe zdanie:

Wielu lekarzy twierdzi, że kobiety z niedoborem magnezu rodzą znacznie dłużej, a porody bywają boleśniejsze, niż u pań z równowagą tego pierwiastka.

...więc łykać dziewczynki magnez!!!!!
No dooooooooobra, to dzis wezme go..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:41   #2084
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny jak się postaracie, a wiem, że potraficie... to może dobijecie dzisiaj postami do 2500... i będzie połowa wątku nie no spoko, to nic, że wątek żyje dopiero od kilku dni hahaha macie tempo baby

Wzięłybyście się za rozpakowywanie... teraz jak upały przychodzą, to może akurat coś pójdzie

Stary 2010-06-29, 12:44   #2085
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
nie no spoko, to nic, że wątek żyje dopiero od kilku dni hahaha macie tempo baby
to mówi ta co jest na pierwszym miejscu w pisaniu
statystyki nie klamia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:44   #2086
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
powiedz jej żeby się bujała!!!!!!!! i że sama wygląda jak smok niech spada głupa k...wa)

Cytat:
z jednej strony tęsknię za studiami a z 2 to jak was słucham i przyppominam sobie moich wykładowców to........jestem szczęśliwa ze już jest po ))
swoją drogą przez 1,5 roku po studiach sama uczyłam w studium zaocznym( taka dodatkowa umowa zlecenie ) i jak sobie przypomnę co mi uczniowie potrafili napisać po 6 miesiącach mojego gadania ......... czasami z mężem śmialiśmy się do łez. Raznawet uczeń narysował mi pudełko Rafaello )) i napisał że to na osłodę przy czytaniu jego wyp;ocin za to dałam mu 1/2 punktu dodatkowo))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:46   #2087
papeteria
Zakorzenienie

itakasia dobrze ze z mala lepiej
alisa co za wredna mapla
dzidzia moj nadal 115cm....
Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o puchnięcie stóp to ja jak na razie (odpukac) nie mam z tym problemu, i pierscionek i obraczka tez nadal na palcu
ja tez jeszcze nosze biżu ale stopy puchna

Stary 2010-06-29, 12:47   #2088
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio o tym samym myślałam że fajnie by było gdyby można to sobie wcześniej ustalić, ja bym sobie wybrała 07.07
a ja bym sobie wybrała 25 lipca moje urodziny i męża imieniny ))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:49   #2089
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym sobie wybrała 25 lipca moje urodziny i męża imieniny ))
mój Tż ma urodziny w tym dniu ale u mnie to by bylo 2 tyg po terminie...a jednak wolałabym urodzic o czasie czyli do 11.07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 12:49   #2090
idealnecialo
Zadomowienie

Dziś zostało 8 dni... ciekawe czy przez ten czas zacznie cos sie dziać czy się jednak przeterminuję..
Wogole w tym tyg juz gina mojego nie ma w szpitalu, wraca po 15 lipca..
Jeszcze w czwartek bedzie przyjmował. Mam sie pojawic na ktg albo w szpitalu albo u niego-pojade chyba do jego gabinetu, zeby on zobaczyl te ktg.. moze jeszcze mnie zbada? A potem to nie wiem?! Znow moze po tyg na ktg.. to bedzie juz dzien terminu.. A jego juz nie bedzie? Czyli do szpitala na ktg? a kto je zobaczy? kto powie co dalej? czy ktos zbada? skad mam wiedziec ile po terminie mam sie potem zglosic? Ehhh

Wczoraj zaczelam rozważac zmiane szpitala.. na ostatni moment wiem..
Niby wiekszosc niezadowolona, choc ostatnio slysze same pochwaly, w dodatku mozna sobie "wynajac" polozna, w tym co teraz chcialam-niemozna.. Do tego jeszcze dowiedzialam sie ze w tym ze mozna miec ZZO tylko cos tam trzeba sie z anestezjo umowic.. Kolezanka tam rodzila, miala swoja polozna, miala ZZO i jest zadowolona .. ehhh

Nie wiem co mam robic?!
Napewno gdybym zmienila szpital to bym musiala isc do gina ktory w nim ma dyzury, podowiadywac sie wszystkiego, zdobyc liste co potrzeba, przedstawic sytuacje poprzedniego porodu, i wogole wiele sie nagadac, potem kombinowac z anestezjo z ZZO i jeszcze skas wykombinowac polozna... :/

Oszaleje chyba!
Stary 2010-06-29, 12:50   #2091
jaszczka
Zadomowienie

Cześć!
Ja dziś po ciężkiej nocy, budziłam się co chwilę z mega twardym brzuchem i bólami... myślałam, że się zaczyna ale przeszło koło 7-8 rano i dopiero wtedy naprawdę zasnęłam, spałam do 11.30

Dziś mam wizytę w szpitalu, mam nadzieję że zrobią mi usg, bo ostatnio nie miałam... no i się zapytam co z moim skaczącym ciśnieniem... poproszę o kciuki

zostało mi 8 dni do terminu szpitalnego, a 6 do tego wyliczonego przez polskiego gina... 7 kg na plusie i 114 w obwodzie
Stary 2010-06-29, 12:53   #2092
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
UWAGA!!!
SMS OD OLIKOLI:

"DZISIAJ OK 11 PIERWSZY OKRZYK WYDAŁ KUBUŚ. 3740g 56cm 10 PUNKTÓW, ZDROWY I ŚLICZNY TERAZ ŚPI. JA JESZCZE NÓG NIE CZUJĘ, JEST DOBRZE. OLA"
GRATULACJE! Znow widze ze cos ruszylo u nas..
Ale duzy chlopczyk
Stary 2010-06-29, 12:54   #2093
bassienkaw
Zakorzenienie

Ups nawet nie wiedziałam, że jestem na pierwszym miejscu. Ale to tylko dlatego, że teraz dziecko miałam chore, w domu siedziałyśmy, a mąż mi wyjechał... więc chcąc nie chcąc musiałam siedzieć w domu i automatycznie też więcej czasu przed komputerem...

ja dzisiaj na obiad robię wątróbkę z cebulką przesmażoną, młode ziemniaczki w mundurkach i kapustę kiszoną na gorąco ze skwarkami i ziołami

Stary 2010-06-29, 12:56   #2094
aniaa22
Zakorzenienie

jaszczka kciuki zacisniete i daj nam znac co tam po wizycie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 12:58   #2095
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka

Stary 2010-06-29, 13:01   #2096
bajka1807
Zakorzenienie

to cos dla niektorych z nas
http://www.decobazaar.com/produkt-bu...et-222669.html

ja mam juz chyba od miesiaca 104cm i cisza... a rozstepy takie ze z checia bym sie pochlastala... no ale chrzanic to
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:02   #2097
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Od wczoraj prowadzę prężnie dyskusje z Malutką, żeby jednak fiknęła koziołka i obróciła się główką w dół.
Czuję, że próbuje, ale kończy się na ułożeniu poprzecznym i zaraz jakby się ślizgała z powrotem główką do góry .
Nawet wykonuję te przedziwne ćwiczenia. Ale chyba nie da rady . Choć poddawać się nie będę.
Masz rację nie poddawaj się!!! Pisałam już kiedyś na wątku że w maju rodziła znajoma i miała juz termin cc wyznaczony ze względu właśnie na to że mała była główką w górze a w ostatnim tygodniu się obróciła i rodziła normalnie.Trzymam kciuki za akrobacje małej!!!
Stary 2010-06-29, 13:05   #2098
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

sylviasol - śliczny brzuszek

Cytat:
Martynka strasznie już sie niecierpliwi i ciągle dopytuje za ile dni będzie miała siostrzyczkę, wczoraj mi powiedziała że chce żebym juz miała swój brzuch taki jak kiedyś i żeby Monisia już była z nami.Chodzi tuli sie do brzucha i mówi Monisia wychodź już, kocham cię!!!
jaka kochana i troskliwa siostrzyczka - super
AGAMARCIO witaj

rzuciłam się troszkę na słoneczko i nawet coś mnie tam złapało także już nie jestem taka blada

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:06   #2099
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja dziś po ciężkiej nocy, budziłam się co chwilę z mega twardym brzuchem i bólami... myślałam, że się zaczyna ale przeszło koło 7-8 rano i dopiero wtedy naprawdę zasnęłam, spałam do 11.30

Dziś mam wizytę w szpitalu, mam nadzieję że zrobią mi usg, bo ostatnio nie miałam... no i się zapytam co z moim skaczącym ciśnieniem... poproszę o kciuki

zostało mi 8 dni do terminu szpitalnego, a 6 do tego wyliczonego przez polskiego gina... 7 kg na plusie i 114 w obwodzie
Trzymam mocno!!!!
Stary 2010-06-29, 13:07   #2100
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja też nie jestem taka blada... bo ostatnim wyjeździe na ośrodek co byliśmy, chcąc nie chcąc się opaliłam, nawet siedząc w cieniu...

co do rozstępów to na szczęście u mnie jako taki spokój, chodzi mi o brzuch... w każdym bądź razie nic nowego. Jedynie te co miałam już jaśniutkie się zaostrzyły: pod kolanami, i na udach z tyłu... bo na piersiach nawet spokój narazie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości