Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 13:09   #2941
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Hej dziewczynki u mnie też powoli robi się upalnie,ale siedzę w domku i jest ok
Klarissko wiem co czujesz, bo mama moja skąd inąd kochana kobitka też ma takie podejście jak twoje ciotki. Twierdzi,że 3 ciąże przeszła, remonty robiła, sprzątała i okna po tynkowaniu myła i w nosie miała że brzuch jej twardniał (a podobno tak było) czy źle się czuła. Nawet jak miała białko w moczu to stwierdziła,że jest w ciąży i musi mieć "inne" wyniki. Inna sprawa to to,że jej gin to też taki do d.... był. Dobrze to wszystko pamiętam bo ostatni raz w ciąży była jak miałam 19 lat No i też twierdzi,że wymyślam i jakieś choroby sobie nieistniejące wmawiam. A i jeszcze twierdzi,że kieliszek winka jest ok. Aż mnie czasem skręca jak słyszę te jej "mądrości:.

Fem widzę,ze mamy terminy obok siebie. U mnie też nie za ciekawie... brzuchol ciągnie, krzyże bolą, spojenie łonowe póki co tylko czasem pobolewa,a mała na dodatek tak się ostatnio ułożyła,że jak się wierci to mi całkiem jakby w prawy bok "ucieka" i po wątrobie wali. No wczoraj mi chyba na jakiś nerw najechała bo jak mi kopa zasadziła to aż mi się ciemno przed oczami zrobiło No ale grunt to pozytywne myślenie...jeszcze tylko 3 miesiące, a znając życie to pewnie niecałe. Ja już się na 20 września nastawiam.

Co do jeżdżenia w pasach to ja zawsze zapinam. Ostatnio już nie zbyt często jako kierowca jeżdżę,bo nie muszę już do pracki pomykać, a na dodatek mamy nowe autko i ciężko mi się przesiąść z małego polo na focusa i to kombi. No ale będę musiała się przemóc bo przecież nie będę z dzidzią w domu potem ciągle siedziała

Co do rozstępów, moja mamcia jest cała "poorana" już po pierwszej ciąży. Ja więc mam małą schizę na tym punkcie i tak...na biust mam krem perfecta mama do biustu, na brzuch i pośladki na zmianę vichy rano, a wieczorem balsam z rossmana, na nogi krem na opuchnięte nogi perfecta mama, ręce garnier czerwony i tak dwa razy dziennie, codziennie, pół godzinki w łazience zajmuje samo smarowanko,ale powiem szczerze,ze nigdy nie miałam tak fajnej skóry i nie ma póki co rozstępów no ale to dopiero koniec 6mc.

Mam pytanie, jak u was z wagą? Ja wg. mojej wagi przybrałam w 26tc 5kg. Co dziwne przybiorę np szybko 1,5-2 kg a po kilku dniach 0,5-1 kg mi spada i taka waga utrzymuje się przez 3 tygodnie,a potem znów skok prawie z dnia na dzień. Jakieś to dziwne, szczególnie te spadki wagi

A i jeszcze ... dzisiaj stało się coś strasznego...zajadałam się toffifee a tu nagle tak mnie ząb zaczął "ciągnąć", jakiś kawałek karmelu mi chyba pod plombę wszedł. Umyłam ząbki i jest ok,ale dla świętego spokoju chyba w przyszłym tygodniu skoczę na kontrolę do dentysty chociaż byłam w listopadzie i było ok. No i teraz moje pytanko...bardzo, bardzo,bardzo boję się dentysty. Zakładając czarny scenariusz,że plomba się poluzowała i trzeba ją wymienić to czy mogę wziąźć znieczulenie? Pomi ty chyba byłaś ostatnio u dentysty, wiesz coś na ten temat?

No i jeszcze, dzisiaj kolejne podejście do bułeczek drożdżowych, wczoraj mi nie wyszły, jakieś się ciasto rzadkie zrobiło i nic nie dało się z niego stworzyć no ale jak mówią do 3 razy sztuka
Stary 2010-06-29, 13:17   #2942
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissa to bierz aneks i wtedy jak zachorujesz, liczą od nowego wymiaru czasu pracy. A w zusie to księgowy zgłasza chyba zpa? nie kojarzę za bardzo dokumentów rozliczeniowych- ale chyba zpa albo zipa i na nim zmienia tylko wymiar czasu pracy, a zatrudnienie i ubezp. masz ciągłość.
Dziękuję ci kochana

Cytat:
Ja ide zaraz wyciągnąć moje wyniki badań, bo na jutro do poradni diabetologicznej potrzebuję, ale mi się nie chce....
Masz problem cukrzycowy? Nie powiem "witaj w klubie" bo to nic fajnego, mam nadzieję, że nie jest u ciebie źle...
Stary 2010-06-29, 13:20   #2943
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez cellaris
Fem widzę,ze mamy terminy obok siebie. U mnie też nie za ciekawie... brzuchol ciągnie, krzyże bolą, spojenie łonowe póki co tylko czasem pobolewa,a mała na dodatek tak się ostatnio ułożyła,że jak się wierci to mi całkiem jakby w prawy bok "ucieka" i po wątrobie wali. No wczoraj mi chyba na jakiś nerw najechała bo jak mi kopa zasadziła to aż mi się ciemno przed oczami zrobiło No ale grunt to pozytywne myślenie...jeszcze tylko 3 miesiące, a znając życie to pewnie niecałe. Ja już się na 20 września nastawiam.

Mam pytanie, jak u was z wagą? Ja wg. mojej wagi przybrałam w 26tc 5kg. Co dziwne przybiorę np szybko 1,5-2 kg a po kilku dniach 0,5-1 kg mi spada i taka waga utrzymuje się przez 3 tygodnie,a potem znów skok prawie z dnia na dzień. Jakieś to dziwne, szczególnie te spadki wagi
ja też generalnie szykuję się na drugą połowę wrzesnia... cos tak czuję, że mała będzie się pchała rękami i nogami na świat... po mamie... ale zobaczymy...
co do wagi to ja się nie kontroluję codziennie, bo schowałm wagę, żeby mi sie przykro nie robiło i ważę sie na wizycie albo u rodziców... ostatnio było w sumie 10 kg na plus

CUKRZYCOWE BRZUCHATKI trzymajcie się jakoś z tym paskudstwem...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-29 o 13:21
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:21   #2944
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Klarissko wiem co czujesz, bo mama moja skąd inąd kochana kobitka też ma takie podejście jak twoje ciotki. Twierdzi,że 3 ciąże przeszła, remonty robiła, sprzątała i okna po tynkowaniu myła i w nosie miała że brzuch jej twardniał (a podobno tak było) czy źle się czuła. Nawet jak miała białko w moczu to stwierdziła,że jest w ciąży i musi mieć "inne" wyniki. Inna sprawa to to,że jej gin to też taki do d.... był. Dobrze to wszystko pamiętam bo ostatni raz w ciąży była jak miałam 19 lat No i też twierdzi,że wymyślam i jakieś choroby sobie nieistniejące wmawiam. A i jeszcze twierdzi,że kieliszek winka jest ok. Aż mnie czasem skręca jak słyszę te jej "mądrości:
No to wypisz wymaluj ten sam typ Moja to samo - bo ona miała inne dzieci i musiała robić to, czy tamto itd. Ja się jej kiedyś zapytałam czy życzy mi żeby mi było źle i ciężko - to mama zdziwiona, że nie, że dlaczego tak mówię? Próbowałam jej wytłumaczyć, że tak odbieram to jej gadanie... A innym razem znowu dostaje napadu miłości i martwi się, że ja mało jem, mam złe wyniki badań, przemęczam się itd. Z jednej skrajności w drugą...

Cytat:
Ja też tak tyję "napadami". Raz w miesiącu 3 kg, a potem nic... Teraz jestem na tej diecie cukrzycowej, ważę 59 kg (to jest 9kg na + w 28 tc.) ale pani doktor wczoraj powiedziała mi, że raczej w ciągu najbliższego tygodnia schudnę max. ok. 2 kg i żebym się tym nie martwiła. Szczerze mówiąc martwić się nie zamierzam jeśli tylko z malutką wszystko będzie ok
Stary 2010-06-29, 13:24   #2945
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
witam po dłuższej przerwie...
Przykro, ze tak źle się czujesz, ale tutaj możesz sie zalić ile chcesz Brzuszek i fryzurka bez zarzutu

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wycieczka Bradzo udana RODOS piękne Pogoda super nic dodać nic ując. Ale już jestem i teraz trzeba powrócić do żywych
Jakoś mi szybko minęły te twoje wakacje. Dobrze, ze cali i zdrowi wróciliście

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Potem stanelo na Jakub, Mikolaj, Dawid. Z tych trzech ktore najfajniejsze. Na pocztaku myslalam ze Mikolaj, a teraz mysle nad Dawidem....
Mam siostrzeńca Dawida Troche broi i nie słucha, ale jest fajnym chłopcem i często nam wszystkim mówi, ze nas kocha

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:32   #2946
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Jakoś mi szybko minęły te twoje wakacje. Dobrze, ze cali i zdrowi wróciliście
Ano mi też szybko mineło

Co do pasów to ja jeżdżę w adapterze do pasów dla kobiet w ciąży (tzn jeździłam bo zostawiam go na Rodos w wypożyczanym aucie ) wygląda to tak
http://www.babyclub.pl/product-pol-3...iwersalny.html
http://www.e-salem.pl/p71,adapter-do...t-w-ciazy.html

I sprawdza się bardzo. Musze kupić drugo niestety a kosztuje to na allegro koło 100zł tzn sa takie za 500 ale ja nie kupowałam tego drogiego.
Czytałąm kiedyś artykuł że dużo więcej wypadków śpmieternych jest jak kobieta w ciąży nie zapina pasów i jakos bezpieczniej się w nich czuję z adapterem oczywiście
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:34   #2947
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Oj to chyba wszystkie mamy takie sa
U mnie identycznie. "A po co Ci to a po co Ci tamto", "A po co Ci laktator ja sama wyciskalam z piersi do butelki/sloiczka i bylo dobrze".
"Po co wkladki laktacyjne jak mozna recznik papierowy wsadzic do stanika" i tak samo po co stanik do karmienia, jak mozna kupic zwykly, poluzowac ramiaczka i latwo bedzie schodzic
Ale ja sie tym nie przejmuje, po prostu po kazdym takim tekscie zaczynam sie smiac i mowie, ze czasy sie zmieniaja. Kiedys nie bylo pasty do zebow czy pralki i mowie "Wczesniej pralas recznie, to po co Ci teraz pralka? Zle bylo?".
I dziala

Co do wagi ja jestem prawie 10kg na plusie i sie nie przejmuje, jak bedzie trzeba to zrzuce nawet jesli teraz kolejne 10-15kg mi dojdzie. Wazne zeby dziecko zdrowe bylo.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:47   #2948
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane
Trzeci raz zaczynam posta, bo mi komp się wyłącza ciągle

Brzuszki macie piękne, różnorodne i bardzo okrąglutkie

Angelikaw, jak tam rozmowa męża w sprawie pracy? Mój czeka na ważny telefon, fajna firma i zarobki super, moze się uda

Bordowa, ja cie chyba skądś znam Musimy się kiedyś umówić na kawkę, bo nawet spacerować potem z dzieciaczkami będzie sympatyczniej w towarzystwie A mieszkamy tak blisko siebie...

Mpik, pochwalisz się efektami remontu?

Szokoladko, dobrze, ze już w domu jesteście, przynajmniej odpoczniecie

Astorianko, ja siedzę podczas upałów w domu, przed wiatrakiem, i całkiem mi dobrze Wychodzę wieczorami, jak wampir

Dra, mi połozna mówiła to samo co tobie - że poród to maraton i trzeba dobrze rozplanować siły. Tylko nie mówiła o nie myśleniu o bólu, boja sobie nie wyobrażam, ze można zapomnieć, ze boli

Martucha, cieszę sie, że z maleństwem i tobą wszystko w porządku

Alicia, piękne zdjęcie, takie naturalne

Kasienko, co do pieluch, to kupujemy tylko jedną paczkę pamprsów new born i następne dokupimy. Podobno dzieci mogą być uczulone na jakieś pieluchy i nie warto zaopatrywać się w cały arsenał, bo jakby co to trzeba wymieniać. A co do chodu - jeszcze nie mam kaczkowatego

Klarissa, moja babcia ma podobe podejście jak twoja rodzina - ona rodziła tydzień, podłogi przed porodem froterowała i urodziła bez znieczulenia, to dlaczego ja sobie wymyślam! A dodatkowo, kiedyś nie było cukrzycy i dzieci się rodziły (moja ciotka malutka urodziła 3 dzieci podan 5 kg każde sn i żyje!a ja wymyślam). Cóż, niektórych nie przegadasz, chociaż szlag cię trafia!

Starapanno, trzyam kciuki za egzaminy i pochwal sie jak już skończysz

Agamarcio, jeżeli ci u nas wygodniej niż na sierpniówkach, to zapraszamy Podaj proszę swoje imię, wiek i datę porodu, a dopiszę cię do listy.

Fem, biedulko, ależ cię dopadły przypadłości ciążowe, chyba wszystkie sie na ciebie rzuciły Trzymaj się Ale wyglądasz ślicznie!

Ilonko, piękna mamusia na pięknym tle Opowiadaj, jak było!

Zuziczko, szkoda, że cc masz mieć, ale jest jeden plus - będziesz wiedziała, kiedy rodzisz i nic cię nie zaskoczy Dasz radę!

Nika, brzuszek śliczny, a gdzie buzia? Można wiedzieć, gdzie dorwałaś tego bodziaka, bo sie zakochałam! Wszystkiego naj dla twojego meża i małego Pawełka z okazji imienin

MisQa, dobrze, ze z maleństwem wszystko dobrze

Niuniuniau, jak tam obrona? Daj znać co i jak, chociaż pewnie wszystko w porządku i można już gratulować

Cellaris, jeżeli ciąża nie jest zagrożona, to możesz spokojnie brać znieczulenie. Ja ostatnio miałam ząb ze znieczuleniem robiony. Tylko potem sobie pół dnia leżałam, bo trochę jednak brzuszek twardniał. ale ząbki trzeba robić, bo próchnica jest bardzo niebezpieczna dla naszych maleństw!

Pisałyscie o pasach - ja zapinam zawsze! I szczerze, to nie rozumiem mam, które nie zapinają, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Tylko to jest narażanie dziecka po prostu dla własnej wygody! Moja kuznka uratowała siebie i malucha dzięki zapiętym pasom, inaczej już by oboje nie żyli. wiadomo, ze przy uderzeniu jest zwiększone ciśnienie w brzuchu, bo pas naciska na podbrzusze, ale to pikuś w porównaniu do tego, co może stać się bez pasów...

Dziś przyszedł mój laktator Kupiłam używany z Aventu, a wygląda jak nowy, bardzo sie cieszę

U nas bardzo ciepło, a jeszcze gości mamy wieczorem, więc napiekłam się trochę

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:48   #2949
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Kiedys nie bylo pasty do zebow czy pralki i mowie "Wczesniej pralas recznie, to po co Ci teraz pralka? Zle bylo?".
I dziala

Co do wagi ja jestem prawie 10kg na plusie i sie nie przejmuje, jak bedzie trzeba to zrzuce nawet jesli teraz kolejne 10-15kg mi dojdzie. Wazne zeby dziecko zdrowe bylo.
dobry tekst z ta pralka ale sie usmialam

Ja teraz jestem w 28 tyg, wazona bylam w 18 czerwca to mialam 5 kg na plusie. Ale mi sie wydaje ze kazda z nas przybiera innym rytmem nie ma czym sie stresowac. Ja duzo jem i az sie dziwie ze tylko 5 kg i nawet ostatnio duzo slodyczy (a lekarka mi mowila aby je ograniczac zeby nie utyc, ale nie moge sie opanowac i juz hehe)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-29 o 14:18
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:51   #2950
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie identycznie. "A po co Ci to a po co Ci tamto", "A po co Ci laktator ja sama wyciskalam z piersi do butelki/sloiczka i bylo dobrze".
To też słyszałam, że laktatorem to na pewno boli (skąd one to wiedzą, jak 30 lat temu nawet jeśli były laktatory to z pewnością inne ) i najlepiej jest do słoika...

Cytat:
"Po co wkladki laktacyjne jak mozna recznik papierowy wsadzic do stanika" i tak samo po co stanik do karmienia, jak mozna kupic zwykly, poluzowac ramiaczka i latwo bedzie schodzic
Moja twierdzi, że zamiast ręcznika papierowego to pieluchę a stanik do karmienia to nie potrzebny wynalazek bo przecież można mieć rozpinany z przodu.

Cytat:
Ale ja sie tym nie przejmuje, po prostu po kazdym takim tekscie zaczynam sie smiac i mowie, ze czasy sie zmieniaja. Kiedys nie bylo pasty do zebow czy pralki i mowie "Wczesniej pralas recznie, to po co Ci teraz pralka? Zle bylo?".
I dziala
Na moją to nie działa. Jak mnie bardzo wkurza to mówię jej "wróćmy się do jaskini, to dopiero były super czasy" ale ona się wtedy wkurza...
Stary 2010-06-29, 13:56   #2951
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Porusze jeden temat ktory strasznie mnie denerwuje. Ja mieszkam w Krk i nigdzie czy to w sklepie z ubraniami, czy Tesco, czy osiedlowym nigdy nie ustapi miejsca kobiecie w ciazy. Czesto w kolejkach robi mi sie slabo, a nikt sie nie ruszy, nie zaproponuje.... W Tesco zawsze chodze do kasy pierwszenstwa a tam cala kolejka ludzi, patrza w niebo aby nie wzrocic uwage na moj brzuch.
Jezdze autem, wiec nie wiem jak jest w srodkach transportu. Ale z tymi sklepami to porazka.
Nie chodzi mi o to, ze uwazam, ze mi sie to nalezy, bo jak jestem z mezem to moge sobie stac (bo jak zle sie poczuje to wyjde na laweczke). Ale jak sama jestem i naprawde czasami nie czuje sie najlepiej.
popieram, ja zaczynam 7 msc i nawet raz nikt mnie nie przepuscil w kolejce.... ani do WC ani w sklepie, nigdzie....
smutne ale prawdziwe

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 13:58   #2952
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abz
Przykro, ze tak źle się czujesz, ale tutaj możesz sie zalić ile chcesz Brzuszek i fryzurka bez zarzutu
dziękuję...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-06-29, 14:03   #2953
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Porusze jeden temat ktory strasznie mnie denerwuje. Ja mieszkam w Krk i nigdzie czy to w sklepie z ubraniami, czy Tesco, czy osiedlowym nigdy nie ustapi miejsca kobiecie w ciazy. Czesto w kolejkach robi mi sie slabo, a nikt sie nie ruszy, nie zaproponuje.... W Tesco zawsze chodze do kasy pierwszenstwa a tam cala kolejka ludzi, patrza w niebo aby nie wzrocic uwage na moj brzuch.
Jezdze autem, wiec nie wiem jak jest w srodkach transportu. Ale z tymi sklepami to porazka.
Nie chodzi mi o to, ze uwazam, ze mi sie to nalezy, bo jak jestem z mezem to moge sobie stac (bo jak zle sie poczuje to wyjde na laweczke). Ale jak sama jestem i naprawde czasami nie czuje sie najlepiej.
Jestem zdania, że trzeba powiedzieć głośno czego się chce. Nie można oczekiwać, że cały świat zacznie obchodzić nasz brzuch, mnie by szlag trafił jakby każdy się nade mną trząsł. Czemu nie powiedzieć do kolejki ludzi "przepraszam, jestem w ciąży i chcę przejść na początek kolejki". Nie wierzę żeby ktoś się na to oburzył. Więcej asertywności kochane

Cytat:
ślę buziaki w sam środek pępuszka każdej brzuchatce

a oto mój dzisiejszy poranny brzucholek i nowa fryzurka
Dla Ciebie też super buziak, o taki . Brzusio i fryzurka - miód .

A w temacie pasów - czytałam kiedyś, że w razie mocnego ucisku przez pas w dolnej części dziecko przesunie się ku górze i nic mu się nie stanie, a matka przynajmniej ma większe szanse na przeżycie. Dlatego ja zapisanam pas ZAWSZE

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:07   #2954
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
IlonaN2- swietnie ze wyjazd sie udal sliczne masz zdjecia

Przyszly mi dwie paczki z allegro kocyk, pieluszki tetrowe, ubranka. Moge polecic sprzedawce http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5927936 kupilam u nich juz bardzo duzo rzeczy- 3 paki wielkie jestem zadowolona bardzo z jakosci.

A ja myslalam nad imieniem- poczatkowo podobal mi sie Filip, ale jest ich strasznie duzo (u mnie w pracy na 7 maluchow 7 Filipkow wiec zrezygnowalam) chociaz imie super!
Potem stanelo na Jakub, Mikolaj, Dawid. Z tych trzech ktore najfajniejsze. Na pocztaku myslalam ze Mikolaj, a teraz mysle nad Dawidem....
MIKOŁAJ jak ja bym miała synka to tak by właśnie miał na imię

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Na rozstępy polecam serię Mustela lub Elancyl (na dzień), Fissan i olejek Weleda (na noc). Stosuję wszystkie 4 na przemian.

Ja dziś idę na wizytę, ale dopiero na 18, jeszce tyle godz. czekania
Kurcze muszę się wziaść za porządki w garderobie. Muszę poukładać rzeczy swoje i Tż-ta, bo zwłaszcza mój mężuś nie wie co ma i gdzie to leży. Ostatnio znnalazłam kilka koszulek z metkami, nowiutkich
Mam plan, że zrobie tam porządek w czwartek i tego się trzymam
za wizytę trzymam kciuki i gdzie kupujesz olejek welendy i w jakiej cenie????

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-29, 14:08   #2955
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A te ciotki o które mi chodziło to już w ogóle masakra jest. Wg nich dym i papierosy nie szkodzą ciężarnej, a w ogóle to trochę alkoholu w ciąży jeszcze nikogo nie zabiło i inne głupie teksty...
Klarissa, chciałabym Twoje ciotki zobaczyć, jak siedzisz z nimi z flaszeczką i papieroskiem w zębach, co by miały do powiedzenia Nie przejmuj się nimi

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:10   #2956
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziękuję ci kochana

Masz problem cukrzycowy? Nie powiem "witaj w klubie" bo to nic fajnego, mam nadzieję, że nie jest u ciebie źle...

Tak Kochana, mam wyniki w normie, ale na granicy. Więc mój gin dał skierowanie, a ja się cieszę, bo to dla dzidziolka i wolę mieć wszystko pod kontrolą niż mu zaszkodzić.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:12   #2957
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
I dziala

zobaczymy co bedzie jak dzieci nam się urodzą to dopiero nas będą mamuśki wkurzały jak bedą przy kąpieli albo beda za uszami gadały za cienko ubrane, głodne itd...
ja wiem ze beda mnie te uwagi bardzo wkurzały...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-29, 14:13   #2958
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora
Fem, biedulko, ależ cię dopadły przypadłości ciążowe, chyba wszystkie sie na ciebie rzuciły Trzymaj się Ale wyglądasz ślicznie!
no chyba wszystkie te najgorsze to ja zebrałam za wszystkie brzuchatki... ach... co zrobić... trza przetrzymać... normalnie już odliczam dni do porodu... ->zostało mi jeszcze 95 dni...

"powiem" szczerze Pomidorko, że cię podziwiam, bo zawsze jak piszesz to jakoś tak milutko mi się robi na duszyczce i zawsze wszystkim brzuchatkom odpisujesz...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009
Ja teraz jestem w 28 tyg, wazona bylam w 18 lipca to mialam 5 kg na plusie. Ale mi sie wydaje ze kazda z nas przybiera innym rytmem nie ma czym sie stresowac. Ja duzo jem i az sie dziwie ze tylko 5 kg i nawet ostatnio duzo slodyczy (a lekarka mi mowila aby je ograniczac zeby nie utyc, ale nie moge sie opanowac i juz hehe)
napewno lipca...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez alicia4
Dla Ciebie też super buziak, o taki . Brzusio i fryzurka - miód .
dzieki kochana

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-06-29, 14:15   #2959
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Na poprawę humorku-odnośnie ustępowania miejsca brzuchatkom

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:

"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:

"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe ****y zjada się na kolację".
Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.
Stary 2010-06-29, 14:15   #2960
elenka1
Rozeznanie

Misqa gratuluję księżniczki
IlonaN zdjęcia bosskie i wyjazd napewno też
ia brzuszków urocze i coraz wieksze

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-29, 14:18   #2961
NIKaP-n
BAN stały

Pomi dziękujemy Kochana, ale chłopaki maja w styczniu imieniny ale życzeń nigdy za wiele

Co do zębów, mam od lat z nimi problemy, mimo iż bardzo dbam. Mam jeden do zaplombowania i moja lekarka obejrzała go z każdej strony i stwierdziła, że jeśli mnie nie boli to lepiej poczekać do rozwiązania. Ma 2 dziurki z dwóch stron i wymaga znieczulenia, a ona jest bardzo przeciwna znieczuleniu w ciąży. Mówi, że sa takie specjalne dla sercowców i kobiet w ciąży, ale niewiele dają, a to pierwsza ciąża i ona by nie ryzykowała... Nie wiem, chodzę do niej od 15 lat, bardziej znajoma jest niż lekarka, a mi i bez tego brzuszek twardnieje i trochę się boję...
Dzisiaj do niej zadzwonię, może jednak zrobimy tego zębola

Ale mnie wkurzył mój gin...
Poszłam po wyniki krwi i moczu do przychodni- żeby mi z karty skserowały bo chcą w przychodni diabet. i sobie patrzę, a ja mam hemoglobinę na granicy...tzn norma jest od 12, a ja mam 11,9. Wiem, że to nieduży niedobór, ale jestem wege i dla mnie bardzo ważne, żeby to utrzymywać w normie. I nic nie powiedział...wrrrrrr
Stary 2010-06-29, 14:20   #2962
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
zobaczymy co bedzie jak dzieci nam się urodzą to dopiero nas będą mamuśki wkurzały jak bedą przy kąpieli albo beda za uszami gadały za cienko ubrane, głodne itd...
Tego sie strasznie boje, zwlaszcza, ze moja mama doszla do wniosku, ze bedzie nam BARDZO potrzebna i bierze urlop. Chce u nas spedzic pierwsze 2-3 tygodnie zycia dziecka, zeby mi pomagac.
A moje delikatne tlumaczenia, ze nie chce pomocy nic nie daja. Chcemy sie z TZ sami nacieszyc rodzicielstwem.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Na poprawę humorku-odnośnie ustępowania miejsca brzuchatkom

Sytuacja, która wydarzyła się w autobusie linii numer 32 w Gliwicach.
Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:

"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:

"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe ****y zjada się na kolację".
Juz kilka razy to niektorzy pisali w watku
Stary 2010-06-29, 14:21   #2963
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Na poprawę humorku-odnośnie ustępowania miejsca brzuchatkom ...
..."Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."

dobre to jest juz to gdzieś kiedys czytałam...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-06-29, 14:21   #2964
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]napewno lipca...[COLOR="Silver"]
mialo byc czerwca

A mi sie cos tez przypomnialo odnosnie tego gadania na temat "po co ci". Na szczescie co do zakupow nikt sie nie wtraca, ale ostatnio mowie mojej mamie ze ide na baleyage- a ona do mnie ze po co jak siedze w domu na L4. A ja jej po to aby:
1. dobrze sie czuc sama ze soba
2. wygladac sexi przed mezem a nie jak oblkes jakis z odrostem na 5 cm
Przeciez to nie oznacza ze jak siedze w domu to mam wygladac okropnie

Moi rodzice i tesciowe mieszkaja w innych miastach daleko ok 250-300 km, wiec nie beda sie wtracac....no mam taka nadzije hehe.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-29 o 14:22
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:26   #2965
NIKaP-n
BAN stały

A babki się dziwiły w przychodni dlaczego mnie wysyła do poradni, skoro wyniki mam w normie...

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

To muszę pochwalić moją mamcię. Ona nie tylko bardzo patrzy jak mi pomóc- zupki gotuje etc... aż mi głupio, bo przecież też pracuje i ma dom na głowie, ale też przychodzi mówi np: teraz widziałam, że babki noszą takie pasy, to może tobie kupimy, bo będzie lżej. Jest naprawdę kochana i jak sama mówi- niewiele juz pamięta z ciąży- kiedy co się działo etc_ mnie rodziła 31 lat temu, siorę 25, to wie, że sam upał powoduje wiele schorzeń jak organizm jest obciążony maleństwem.
A dzidkiem łazi i mówi, że najchętniej by go już wydusiła żeby był hehe..
Stary 2010-06-29, 14:27   #2966
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009
no i przecież o to chodzi, to nie są czasy, gdzie kobieta w ciąży nie mogła ściąć czy farbować włosów... a nie daj Boże chodzić w 3 rozmiary za dużym swetrze po swoim mężu... hehe... musimy o siebie dbac kochane... każda napewno wygląda przeslicznie i tak ma się czuc

kurde... chyba jeszcze zgaga mnie dopadła... fuuuuuuuuj...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-29 o 14:30
Stary 2010-06-29, 14:28   #2967
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi rodzice i tesciowe mieszkaja w innych miastach daleko ok 250-300 km, wiec nie beda sie wtracac....no mam taka nadzije hehe.
U nas to kwestia 20min drogi piechota. Strasznie sie boje. Mojej mamie ciezko cokolwiek wytlumaczyc. Jesli powiem, ze nie chcemy pomocy to bedzie miec focha, ze jej nie chcemy. A z szefowa juz rozmawiala, ze bierze urlop na porod.
Stary 2010-06-29, 14:34   #2968
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Klarissa, chciałabym Twoje ciotki zobaczyć, jak siedzisz z nimi z flaszeczką i papieroskiem w zębach, co by miały do powiedzenia Nie przejmuj się nimi
To wtedy byłabym wyrodną matką, wiadomo przecież, że co bym nie zrobiła to będzie źle. Ciekawe jak ich córki będą w ciąży chodzić to co będą wtedy mówiły? Na razie kuzynki się nie palą więc ciotki wyżywają się na mnie...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Tak Kochana, mam wyniki w normie, ale na granicy. Więc mój gin dał skierowanie, a ja się cieszę, bo to dla dzidziolka i wolę mieć wszystko pod kontrolą niż mu zaszkodzić.
Masz rację. Lepiej zastosować dietkę niż się martwić

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
No pewnie za którymś razem zakończy się awanturą...

Cytat:
Tego sie strasznie boje, zwlaszcza, ze moja mama doszla do wniosku, ze bedzie nam BARDZO potrzebna i bierze urlop. Chce u nas spedzic pierwsze 2-3 tygodnie zycia dziecka, zeby mi pomagac.
A moje delikatne tlumaczenia, ze nie chce pomocy nic nie daja. Chcemy sie z TZ sami nacieszyc rodzicielstwem.
Ja mojej wprost powiedziałam, że nie chcę żadnych odwiedzin na początku i się obraziła - ale sądzę, że się zastosuje. Jak nie to ich po prostu wyproszę. Kobiety po porodzie pragną odpoczynku, ja chcę żeby to był czas dla mnie, dla męża i dla małej a na dziadków i babcie będzie czas później. Oczywiście, że miłe będą odwiedziny w szpitalu, ale na 2 tygodniową wizytę za nic się nie zgodzę

Cytat:
A mi sie cos tez przypomnialo odnosnie tego gadania na temat "po co ci". Na szczescie co do zakupow nikt sie nie wtraca, ale ostatnio mowie mojej mamie ze ide na baleyage- a ona do mnie ze po co jak siedze w domu na L4. A ja jej po to aby:
1. dobrze sie czuc sama ze soba
2. wygladac sexi przed mezem a nie jak oblkes jakis z odrostem na 5 cm
Moja mama kupiła mi koszulę nocną niezbyt ładną no i zażartowałam, że ta koszula jest "mało seksi" a mama się na mnie obruszyła, że "po co mi teraz być seksi jak jestem w ciąży". Więc ja już nie poruszam takich tematów bo to jest bez sensu... Inne pokolenie, inne myślenie i tego się już nie zmieni...
Stary 2010-06-29, 14:38   #2969
cellaris
Rozeznanie

Nikuś no mnie też brzuchol twardnieje i dlatego wolałabym uniknąć wizyty u zębologa bo 1.stres jak nie wiem, 2. obawiam sie znieczulenia w przypadku twardniejącego brzucha, skoro Pomi nie ma z tym problemów, a mimo to ją dopadło...a bez znieczulenia nikogo do moich zebów nie dopuszczę!
U mnie to był jednorazowy ból wiec może to poprostu jakaś nadwrażliwość no słodkie? Tym bardziej że byłam u dentysty 7 mies.temu i wszystko było ok.
Fem nie martw się ja też już odliczam. jeszcze 96 dni, ale mam nadzieję na cc 20 września więc 79dni. 2,5 miesiąca damy radę

No u mnie te same teksty. Mamcia przekochana i troskliwa ale... po co włosy farbujesz, a musisz to do kosmetyczki na pedicure chodzić? Piżamki to bawełniane, najlepiej w miśki itd....
No ja nie wiem,ale nie dam rady wbić się w piżamkę w miśki jakiś wewnętrzny opór czuję i już.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-06-29 o 14:42
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:48   #2970
gabisun
Zakorzenienie

Ale lecicie dzisiaj z postami, no nie nadążę

Z tymi pasami to ja jak najbardziej zapinam ale mam swój sposób: zapinam sam fotel, potem siadam i przekładam sobie samą górę czyli nie mam tego dołu na brzuchu tylko ten pasek na klatce. Mam nadzieję, że dobrze wyjaśniłam

A jesli chodzi o dentyste to ja brałam znieczulenie w ciąży zostawiła mi tylko jednego zęba do którego trzeba zrobić prześwietlenie na potem

Klarissa a na twoje ciotki to brak słów trzeba byo spytać czy według nich wyniki badań zostały sfałszowane, a lekarz kłamał no co za tekst "kiedyś nie było cukrzycy", kiedyś to nikt tego nie badał i nikt się nie przejmował kobietą w ciąży i dzieckiem więc to jest chyba na plus, że mamy jakiś postęp w medycynie i o kobietę się dba, przykre, że takie rzeczy słyszy się głównie od kobiet

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

A gdzie jest Lenka dawno jej nie było

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości