Krzywe nogi - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 22:17   #4861
joanna00111
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi

ekler1 masz teraz super nogi sa szczuple i zgrabne i nie szukaj dziury w calym .mysle ze implanty tez sa odpowiednio dobrane wielkoscia bo smiesznie bys wygladala gdyby twoje lydki byly wielkie a ty masz szczuple nogi -tak widac na tych zdjeciach a moim zdaniem wielkie lydki sa straszne .jakiej wielkosci masz teraz luke miedzy lydkami tak ok w cm ?pytam bo chce zmierzyc u siebie i porownac ile brakuje mi do twoich nog -idealu
joanna00111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:19   #4862
refleks
Raczkowanie

dziewczyny takie naprawde mocne cwiczenia prostujace i rozciagajace nogi znajdziecie na youtube pod haslami stretching legs.Jesli ktos sie pomeczy i pocwiczy mysle ze moga dac jakas poprawe.Niestety musza one bolec,bo polegaja na odblokowywaniu przykurczy.
http://www.youtube.com/watch?v=SYJy_bsCJqo

Ekler,wersja na drugim zdjeciu mnie podoba sie najbardziej.Podobno jeszcze dlugo implanty beda sie ukladac prawidlowo,wiec musissz byc cierpliwa z ostatecznym efektem
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:29   #4863
Agaciok xD
Wtajemniczenie

refleks te cwiczenia sa tez na O? Bo koles siedzi tam po turecku...

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:14   #4864
refleks
Raczkowanie

to sa cwiczenia rozciagajace i prostowanie nog,jednak pokazane sa na koslawosc i szpotawosc.wybierz te ktore sa dla Twojej wady potrzebne.
Stary 2010-06-27, 23:31   #4865
teacup
Raczkowanie

Te ćwiczenia są też na prostowanie? Kurcze...szkoda, że dopiero teraz się o tym dowiaduje, bo miałam je na każdej rozgrzewce na wf-ie i się do nich nie przykładałam...xD
teacup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:03   #4866
beniutka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
marianna postaram sie zapytac

ekler1 jak zobaczylam twoje nogi to az sie poplakalam... sa teraz takie ladne bardzo ci zazdroszcze tego ze teraz bedziesz miala tak latwo w zyciu (o ile przestaniesz przejmowac sie tymi niewidocznymi 'defektami'). Bo moje nogi to okropienstwo, ja ich po prostu nienawidze ostatnio ogladalam Randki na Vivie i pytali sie chlopaka na co zwraca uwage u dziewczyn a on ze oczywiscie na NOGI, biust a pozniej twarz czyli wszystko czego ja nie mam to naprawde nie jest fajne kiedy jest sie takim 'wybrykiem natury' czasem sobie mysle ze jestem takim zbiorowiskiem kompleksow ktorych Bog zapomnial dac roznym pieknosciom... wystarczy spojrzec na innych, nie tylko na gwiazdy filmowe-maja 2 gora 3 kompleksy a u mnie jest ich chyba z 10...
Agaciok! nie mów tak, nie wolno ci tak nawet myśleć. Do niedawna też tak uważałam...że wszystko u mnie nie tak... aż wkońcu trafiłam do psychologa... chodze juz pół roku na terapie i widzę juz efekty. Myślę że najpierw musimy uporać się z nasza głową a potem brać sie za resztę. Ja juz zaczełam WKOŃCU to robić

Ekler mi Twoje nóżki nadal się podobają rozumiem że moze nie jestes do końca zadowolona ale spójrz że wszystkie zazdrościmy Ci teraz takich nózek
Mam pytanie odnośnie krzywizny, wklejałam juz zdjęcia ale miałam mało odp odnosnie moich nóg Mam wygiete łydki () ale ostatnio zauważyam że jak zakładam buty na obcasach lub na koturnach to robi mi się duży odstęp pomiedzy kolanami, po prostu rozjeżdzają mi się nogi bez obcasów nie mam takiego problemu. Co to więc jest za wada????? i czy mozna próbować z tym walczyć???
beniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 10:18   #4867
Brilliant01
Przyczajenie

Cześć. Ja mam taki problem, że nie mam ani nóg typu "x", ani "o", tylko po prostu kolana wystają mi wewnętrznie, ku sobie. Nie wygląda to za dobrze, a nawet nie wiem jak się ta przypadłość nazywa. Pewnie była gdzieś odpowiedź tego, ale jakoś nie uśmiecha mi się przeszukiwanie 160 stron. Więc takie pytanie: są na to jakieś ćwiczenia?
Brilliant01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:06   #4868
refleks
Raczkowanie

tych cwiczen jest wiele.na przyklad na balecie musza dokladnie rozciagac swoje kosci,sciegna itp.Jja mysle,ze jakby odblokowac ten mocny przykurcz w nogach ,to nawet kosci bedzie latwiej wyprostowac.Milego dnia
Stary 2010-06-28, 11:50   #4869
Abaka
Raczkowanie

ekler1 bez żadnego słodzenia Twoje nogi są super zgrabne!!!. Na zdjęciu bez pończoch są jakby szczuplejsze, może to kwestia obrobienia zdjęcia? Ale to nie zmnienia faktu, że masz proste nogi. Wcześniej myślałam, że nogi proste to takie, które nie mają wygięcia na zewnątrz (chodzi mi o łydkę). Myślałam więc, że implanty nic nie dadzą. Przeglądałam zdjęcia zgrabnych babek np. Steczkowskiej i stwierdziłam, że większość ma to wygięcie. I Ty ekler1 to udowodniłaś, że właśnie takie nogi są zgrabne.
refleks pisałaś o ćwiczeniach rozciągających. Ja właśnie dlatego ściągnęłam sobie callanetics, bo tam jest sporo uwagi poświęconej właśnie nogom, ich rozciąganiu. Callan Twierdzi, że każde nogi mogą być zgrabne i polega to na odpowiednim ukształtowaniu mięśni i rozciągnięciu.
Abaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:59   #4870
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant01 Pokaż wiadomość
Cześć. Ja mam taki problem, że nie mam ani nóg typu "x", ani "o", tylko po prostu kolana wystają mi wewnętrznie, ku sobie. Nie wygląda to za dobrze, a nawet nie wiem jak się ta przypadłość nazywa. Pewnie była gdzieś odpowiedź tego, ale jakoś nie uśmiecha mi się przeszukiwanie 160 stron. Więc takie pytanie: są na to jakieś ćwiczenia?
mysle ,ze masz to co ja czyli szpotawosc kolan

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez beniutka Pokaż wiadomość
Agaciok! nie mów tak, nie wolno ci tak nawet myśleć. Do niedawna też tak uważałam...że wszystko u mnie nie tak... aż wkońcu trafiłam do psychologa... chodze juz pół roku na terapie i widzę juz efekty. Myślę że najpierw musimy uporać się z nasza głową a potem brać sie za resztę. Ja juz zaczełam WKOŃCU to robić

Ekler mi Twoje nóżki nadal się podobają rozumiem że moze nie jestes do końca zadowolona ale spójrz że wszystkie zazdrościmy Ci teraz takich nózek
Mam pytanie odnośnie krzywizny, wklejałam juz zdjęcia ale miałam mało odp odnosnie moich nóg Mam wygiete łydki () ale ostatnio zauważyam że jak zakładam buty na obcasach lub na koturnach to robi mi się duży odstęp pomiedzy kolanami, po prostu rozjeżdzają mi się nogi bez obcasów nie mam takiego problemu. Co to więc jest za wada????? i czy mozna próbować z tym walczyć???
takie cos robi sie przy szpotawych kolanach

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ekler1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieki za słowa otuchy ale ja wciąż mam mieszane uczucia,no po prostu głupieje.
Jutro mam znów wizyte u doktora i nie wiem czy mam mu powiedzieć o tym że mam wątpliwości w stosunku do nóg czy tylko wspomnieć iż uważam że dał mi za małe implanty.
Wklejam Wam na poparcie moich słów zdjęcia.

Na pierwszym nogi wyszły lepiej niż w rzeczywistości a na drugim?........już sama nie wiem......wyglądają na długie i chudsze niż w rzeczywistości,poza tym,przyznacie mi rację,zupełnie inaczej wyglądają w pończochach(zgrabniej) aniżeli bez......
A wydawało mi sie że w czarnych pończochach nogi są szczuplejsze,tym czasem jak je ściągłam ,bez nich nogi wyglądają chudziej i kołkowato!!!!
Piszcie tylko szczerze co sądzicie o takiej różnicy w wyglądzie w pończochach i bez.

ps.wiem, pewnie napiszecie że teraz są lepsze,ale ja oczekiwałam że będą DUŻO dużo lepsze.
heh różnica pomiędzy zrobieniem zdjęć 11 dni a wyglądam jakby mi uda dużo schudły a tak nie jest ,wiec co zdjęcia tak przekłamują?

jesli cos cie trapi mow to smialo lekarzowi jest po to aby ci wszystko wyjasnic ,doradzic ,rozwiac watpliwosci.Tak jak napisala reflex implanty napewno sie jeszcze uloza i wyglad nog napewno ulegnie sporaj zmianie(to dopiero 10 dni po zabiegiu -cierpliwosci) ,przy operacji biustu dopiero po roku implanty sie ukladaja i biust zupelnie inaczej wyglada niz na samym poczatku zaraz po operacji .

Ps mysle ,ze lydki wydaja ci sie szczuple bo z tego co widze stoisz w lekkim ''przykucnieciu ''. A ja ci powiem jedno masz przepiekne nogi na 2-giej fotce to wygladaja jak u tancerki mega zgrabne
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:14   #4871
ekler1
Raczkowanie

beniutka ja mam swoja teorie na temat nóg w butach(hehe),otóż jak stawiamy nogi na prosto i stykają nam sie kostki na dole,to jak ubierzemy buty to już przez nie robi nam sie odstęp między kostkami i zarazem nogami na całej długości.
Abaka,zdjęcie nie jest zwężane tylko boki nieco przycięte,tak jak i na zdjęciu w pończochach wiec naprawdę nie wiem dlaczego jest aż taka różnica miedzy nogami w pończochach i bez a nogi są może proste a ja chciałam żeby ten mięsień wew.był bardziej uwypuklony, bo co będzie jak mi uda przytyją??to łydki znów będą zbyt chude.....Co do ćwiczeń,pewnie że można ćwiczyć tylko trzeba zobaczyć jak nam sie miesień układa na nodze,bo jak bardziej leci na zewnątrz to go wyrobisz a i tak dalej łydka nie będzie zgrabna
joanna00111 nie mam pojęcia ile mam cm pomiędzy łydkami naprawdę, dlatego że nie jestem jeszcze w stanie stanąć prosto i złączyć nóg ,jak tylko będę mogła to zmierzę i napiszę.

Aalyah1981 na drugim zdjęciu mam tak samo ugięte nogi jak na zdjęciu w pończochach a wygląd nóg totalnie inny.

Dziś na wizycie kontrolnej dowiedziałam sie że mam poczekać ok 2-3 miesiące,na efekt końcowy,że,, implant musi sie uwolnić od powięzi,,cokolwiek to znaczy,i łydka sie jeszcze uwypukli (nie bardzo w to wierze).
Wczoraj dlatego takiego doła złapałam bo była u mnie mama,a jest to osoba której trudno dogodzić i tak mnie nakręciła słowami ,,eeee ja myślałam że te ten implant będzie bardziej widoczny,jak leżysz to nic nie widać że coś miałaś majstrowane przy nogach,, że aż sie poryczałam

Dziewczyny czy wy wierzycie że te ćwiczenia o których piszecie pomogą na szpotawe łydki czy nogi?mnie sie wydaje że pomogą na wyrzeźbienie i wyrobienie mięśni ,ale nie na kości,żeby je wyprostować.......
Gdzieś tu wcześniej był link do stronki na której były zdjęcia, jak ktoś miał umieszczone takie obręcze wkręcane do kości,i było podpisane że okres leczenia wyniósł tylko 3 miesiące,co mnie zdziwiło,ale to chyba dobre rozwiązanie problemu........

Edytowane przez ekler1
Czas edycji: 2010-06-28 o 13:19
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 15:22   #4872
joszua
Raczkowanie

wow, zobaczcie jak aparat Lisarow wyprostowal nogi temu pacjentowi a mial taka wielka szpare miedzy nogami!

http://www.youtube.com/watch?v=jgw2m...eature=related

musze sie dr Napiontka zapytac o ten aparat.. szkoda tylko ze ta operacja taka cholernie droga, ktos tu kiedys pisal ze koszt 70 tys. pln
informacje o aparacie llisarow:

http://www.doctorveklich.com/surgery.htm

zdziwilo mnie te jest taka poprawa, na stronie jest napisane, ze operacja trwa tylko 40 min i bez utraty krwi :
"Bow legs or knock knees correction surgery lasts only 30-40 minutes for both legs. The surgery is bloodless absolutely. There are not any traumatize of blood vessels, nerves and muscles. The spinal anaesthetization is using during the surgery. The patient recover consciousness at once as the surgery is finished."

Edytowane przez joszua
Czas edycji: 2010-06-28 o 16:10
joszua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:07   #4873
Zyziulec
Przyczajenie

dziewczyny proszę o szczerą opinię czy jest bardzo źle. Tylko naprawdę szczerą-bez pocieszania

Edytowane przez Zyziulec
Czas edycji: 2010-07-14 o 10:58
Zyziulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:20   #4874
beniutka
Przyczajenie

Napisane przez ekler:
"beniutka
ja mam swoja teorie na temat nóg w butach(hehe),otóż jak stawiamy nogi na prosto i stykają nam sie kostki na dole,to jak ubierzemy buty to już przez nie robi nam sie odstęp między kostkami i zarazem nogami na całej długości."

Dokładnie tak. Czyli nie ma na to teraz żadnej rady?
Tak się zastanawiam czy to złączanie na siłę nóg i łydek da coś?

Ponowne pytanie o dobrego ortopede w warszawie????

Edytowane przez beniutka
Czas edycji: 2010-06-28 o 20:22
beniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:32   #4875
joanna00111
Raczkowanie

zyziulec twoje nogi sa fajne ,troszke trudno ocenic bo nie zlaczylas kostek do konca, ale masz fajne kolana ktore ci nie wystaja do wewnatrz i to daje efekt prostych nog,jak chcesz zobaczyc krzywe nogi to zobatrz moje na stronie 161,tam zauwazysz ze kolana prawie mi sie lacza ale sa tak strasznie wygiete ze to wyglada strasznie i poteguje to krzywizne.mysle ze gdy zalozysz rajstopki i jakies buty na obcasie to bedziesz wygladac super
Stary 2010-06-28, 22:48   #4876
joszua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zyziulec Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o szczerą opinię czy jest bardzo źle. Tylko naprawdę szczerą-bez pocieszania
moim zdaniem masz niezle nozki, dlugie, szczuple, i masz miesnie lydek! czego mi brakuje..
Stary 2010-06-28, 23:06   #4877
refleks
Raczkowanie

Napiontek zakladal Ilizarowa w szpitralu Degi,ale nie uwaza sie za specjaliste w tej dzoedzinie.Noe chce ich juz teraz zakladac.A w szpitalu na Lindleya dowiedzialam sie ze zrosty (blizny )po Ilizarowie moga byc rakotworcze
Stary 2010-06-29, 01:08   #4878
joszua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
Napiontek zakladal Ilizarowa w szpitralu Degi,ale nie uwaza sie za specjaliste w tej dzoedzinie.Noe chce ich juz teraz zakladac.A w szpitalu na Lindleya dowiedzialam sie ze zrosty (blizny )po Ilizarowie moga byc rakotworcze
wielu ludzi z roznych krajow jezdzi do dr Veklicha na ukraine, zeby im zalozyl aparat Ilasarov-Veklich.. ale niesttey znalazlam w necie dzis zle opinie na temat tego aparatu i dr Veklicha, chodzi o to ze Veklich przeksztalcil tradycyjny aparat Ilasarova, i wkreca go tylko do kosci tibia..co powoduje potem deformacje i problemy z innymi koscmi nog, glownie fibula.

tu sa zle komentarze:
http://doctorveklich-warning.webs.com/

no ja juz po przeczytaniu tych komentarzy nie marze o operacji u Veklicha..ale wyczytalam ze tradycyjny, klasyczny aparat Ilisarov spelnia dobrze swoja funkcje.. no ale nie wiedzialam ze blizny moga miec jakis wplyw na powstawanie komorek rakotworczych..
czyli pozostaje tylko opcja osteotomii u Napiontka lub implanty..
mowie wam dziewczyny, jak ja sie latem mecze. dzis bylo tak goraco a ja w dlugich spodniach, jutro tez ma byc u mnie upal..jak ja bym chciala sobie raz normalnie ubrac sie na krotko latem. eh..

Edytowane przez joszua
Czas edycji: 2010-06-29 o 01:11
Stary 2010-06-29, 09:34   #4879
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Ja co prawda nie Zyziulec ale muszę przyznać Joanna001, że po Twoim komentarzu spodziewałam się yyy no jakichś naprawdę przeraźliwie krzywych nóg a co ja widzę? ładne nóżki, napewno nie powinnas ich ukrywać w spodniach

Zyziulec -też uważam, że nóżki masz całkiem niezłe tylko jak już nap w innym wątku-troszkę zbyt szczupłe

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 10:23   #4880
dreams_x33
Zadomowienie

GG do dreams_x33

mam problem. moja prawa stopa jest krzywa. ;/
jak chodzę w jakichkolwiek butach prawy zawsze przekrzywia się w lewo i to nieładnie wygląda jak chodzę. co tydzień muszę nosić nowe buty bo moje się niszczą szybko, nawet czasem po paru dniach.
wiecie jak rozwiązać ten problem?
i do jakiego lekarza mogłabym się zgłosić?
Stary 2010-06-29, 10:45   #4881
refleks
Raczkowanie

jak problemy ze stopa to tylko ortopeda.I pewnie buty robione na miare z mocnym usztywnieniem po danej stronie
Stary 2010-06-29, 10:54   #4882
dreams_x33
Zadomowienie

GG do dreams_x33

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
jak problemy ze stopa to tylko ortopeda.I pewnie buty robione na miare z mocnym usztywnieniem po danej stronie
dzięki wielkie ;*
Stary 2010-06-29, 11:11   #4883
refleks
Raczkowanie

napisalam komentarz do reklamy na youtube kliniki dr.Veklicha.Oczywiscie juz ktorys raz zostala blyskawicznie usunieta...
Stary 2010-06-29, 14:01   #4884
joanna00111
Raczkowanie

kika171 dzieki za mily komentarz ,ja mysle ze sa straszne a te lydki i wygiete kolana to masakra ,po waszych milych opiniach odwarzylam sie kupic stroj kapielowy oczywiscie kupilam tez chustke zeby troszke schowac te moje koslawce.gdy znajde chwile to wstawie zdjecie ,sama jestem ciekawa jak bede wygladac
Stary 2010-06-29, 14:03   #4885
Vika 92
Raczkowanie

He he, ja dzisiaj po dwóch latach w Anglii przyjechalam do mojej rodzinnej miejscowości, 1000 mieszkańców, wszystkie największe plotkary się na mnie gapily, a ja w takich krótkich spodenkach paradowalam, które ledwo mój tlusty tylek zakrywaly... A moje piękne nogi w caaaalej ich okazalości Wydaje mi się, że trochę mi się mięśnie lydek poprawily, ale nie wiem od czego
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:22   #4886
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beniutka Pokaż wiadomość
Moja mama mowi ze chcialaby zebym wybrala sie do psychologa...

Cytat:
Napisane przez Zyziulec Pokaż wiadomość
masz bardzo ladne nogi, tak jak juz ktos wspomnial nie masz kolan wystajacych do srodka co poteguje krzywizne-ja wlasnie takie mam i nie moge sobie pozwolic na niektore ubrania bo moje kolana wygladaja wtedy okropnie (mam na mysli np rybaczki konczace sie zaraz przed kolanem)
Cytat:
Napisane przez Vika 92 Pokaż wiadomość
He he, ja dzisiaj po dwóch latach w Anglii przyjechalam do mojej rodzinnej miejscowości, 1000 mieszkańców, wszystkie największe plotkary się na mnie gapily, a ja w takich krótkich spodenkach paradowalam, które ledwo mój tlusty tylek zakrywaly... A moje piękne nogi w caaaalej ich okazalości Wydaje mi się, że trochę mi się mięśnie lydek poprawily, ale nie wiem od czego
Brawooo!! gratulacje wielkie! na pewno jestes z siebie dumna

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 14:54   #4887
joanna00111
Raczkowanie

Edytowane przez joanna00111
Czas edycji: 2010-08-31 o 00:14
Stary 2010-06-29, 15:09   #4888
Vika 92
Raczkowanie

Dzięki, Agaciok xD Myślę, że pomógl mi fakt, że nauczylam się 'zgrabniej' chodzić i stać (albo sobie to wmówilam ) Mogę Wam nawet pokazaj efekty wiem, że super nie jest, ale bylo gorzej. Wstawię więc zdjęcia 'przed', a potem poszukam 'po'
Stary 2010-06-29, 15:11   #4889
Vika 92
Raczkowanie

Zdjęcia 'przed'. Tragediaa Jedna noga bardziej krzywa od drugiej... lol.
Stary 2010-06-29, 15:13   #4890
Vika 92
Raczkowanie

I zdjęcia 'po'. No idealne nie są, ale na niektórych zdjęciach nawet nawet...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości