Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-29, 22:23   #1771
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jeśli na all to możemy same zamówić sobie, tylko jeszcze jedną osobę znaleźć.

Chcę jednak Małż pozwolił

Na truskawki
no wiem, ze same, ale pomyślałam że Svi w wątku ma wiele znajomych i moze już ma chętną i nam ją podsunie

jak mąż pozwolił to trzeba robić mi też pozwolił

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:32   #1772
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Dobry wieczór
Cytat:
Ja zamrażam w słoiczkach

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Masz zdjęcia z premiery rowerku?

Jaki Wy macie?
Mam na tel. Jak zgram to wkleję. Mamy jakiś Baby Mix

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Tak więc nadszedł moment że jak jest cicho, tzn że mała coś kombinuje i muszę się nią zainteresować.
np. wczoraj woziła kota w plastikowym koszyku.Zaraz wrzucę fotkę, a po chwili już w nim siedziała.Ja poszłam dosłownie 3metry obok po ręcznik do kąpieli i widziałam już jak stoi 2nóżkami w środku i przysiada.
Do teraz się zastanawiam jak udało jej się wejść.Obstawiam, że nóżkę podniosła wysoko do góry,chwyciła się kosza i drugą przełożyła.
Ten kosz chwiejny i plastikowy więc jeszcze mega wywrotka mogłaby być, wprost na płytki
Ale z Laurki agentka

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Kupiłam w tesco takie małe plastikowe pojemniki a jak mi ich braknie to po prostu w słoikach

Tzn jak obiadek wystygnie to przelewasz go i siup do lodówki? czy jeszcze zagotowujesz w słoiku?
Cytat:
Mam zaplanowany taki prezent dla Kuby, ale na Gwiazdkę, bo jest od 1,5 roku, ale może Ci się spodoba Na tej aukcji jest w dosyć korzystnej cenie, zwykle są trochę droższe.
Bardzo fajna ta zabawka i mądra

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to kiecka -ona ma kieszenie wiec moj styl, troche przed kolanko jest nie wiem jakie buty czarne czy szare i jakies bolerko chyba tez szare co, a ten jasny kolor w cetkach to koralowy bo na fotce nie widac tak
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny umieram.........nie dosc, ze taki upal i plywam to dostalam @ i boli mnie brzuch, do tego mam katar i dostalam migrene - leb mi peka
nie mam sily nawet prania wywiesic
Ojojoj ależ się zwaliło wszystko

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Nie reaguje na NIE, NIE WOLNO i histeryzuje jak jej coś zabiorę lub jak jest coś nie po jej myśli.
Jaka słodziutka i z charakterkiem

Cytat:
mamuski jedziemy na wakacje
wprawdzie tylko ja 2 doby ale i tak sie ciesze
do Zakopanego oczywiscie z Wercia -malz mowi ze moze miec wolne i czy chce gdzies pojechac to oczywiscie zaraz szukalam noclegu i udalo sie
Suuuuuuuuuper

Na razie tyle nadrobiłam
U nas dzisiaj też upały, zaliczyłam dwa spacerki i jestem wypompowana a jeszcze tż patrzy znacząco
No nic idę czytać dalej

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:32   #1773
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Boję się, że jednak nie pocieszy , mówiłam, że ostatnio mało co mi się układa

Ale na poprawę humoru napiszę Wam kolejną historyjkę z serii "Kubuś i Małż". Jak wróciliśmy od lekarza, Małż poszedł z Kubą na trawkę Wrócili i Małż od progu woła, że Kubuś sobie poharatał kolano. Patrzę, a tam maleńka ledwie widoczna kropeczka od maleńkiego kamyczka

aby wreszcie wszystko było dobrze

He,he wyolbrzymił "trochę"

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
z najnowszych wieści to bylismy dzisaij u fryzjera cały salon postawiony na nogi, zeby zabawiać Bartusia
Siedział u mnie na kolanach, jedna dziewczyna go obcinała, dwie zabawiały i jeszcze co chwile jakas doskakiwała z nową "zabawką"
Ogólnie było nieźle, tylko najlepsza zabawka to były nozyczki i Bartosz krtęcił główka dookoła
Jutro postaram sie wkleic fotkę, bo dzis mi bateria padła :/
Pierwsza wizyta u fryzjera zaliczona dla Bartoszka u nas by to chyba nie przeszło,przynajmniej na razie

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:33   #1774
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
To ja tez zacznę, będę 2 zł. dziennie podkradała Małżowi, to się uzbiera
Genialny pomysł

Cytat:

Cytat:
kurcze przykro mi, nie wiem jak cie pocieszyc
bede mocno sie modlic zeby wszystko sie dobrze skonczylo

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Miramejku nie wiem jak Cię pocieszyćmyślałam, że przyniesiesz lepsze wiadomości.Pomodlę się i będę trzymać z całych sił za Kubusia,aby ten gips nie był jednak potrzebny
Mocno Cię przytulam
(...)
Cześc mamusie
U nas dzisiaj też bardzo upalnie Bartosz strasznie marudził chyba ta druga dolna dwójka daje nam tak popalićPo południu wogóle nie spał na wieczór był tak zmęczony,że po kąpaniu padł jak mucha,bez cycusia
Prawdopodobnie w piątek Damian pojedzie na tydzień do dziadków,moich rodzicówlubi tam jeździć no i w końcu ma wakacje.
Byłam dzisiaj u brata(tego co byliśmy na chrzcinach) i tak sobie pomyślałam,patrząc na ich dwumiesięczną kruszynę,że aż nie do uwierzenia jest fakt:że między malutką a Bartoszkiem jest w sumie niewielka różnica wieku a wzrostowo ta różnica jest kolosalnaUświad omiłam sobie,że Bartoszek to już duży chłopczykJak ten czas szybko leci
Spotkałam też koleżankę,tą która spodziewa się bliźniaków(pisałam kiedyś)-super wygląda,dobrze się czuje i tak ciepło zrobiło mi się na serduszku widząc Jej brzuszek
To by było chyba na tyle.

Spokojnej nocki
Dziękuję

Ja czasem podczytuję sobie naszą Poczekalnię, lubię powspominać co robiłam w tamtym roku o tej porze, co czułam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:33   #1775
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekujemy z Antonio za wszystkie zyczenia

Miramej ucaluj ode mnie poharatane kolanko Krasnoludka

Moje dziecie dopiero poszlo spac , a jeszcze sie klocil po swojemu, ze nie chce isc wcale
Stary 2010-06-29, 22:33   #1776
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Cześc mamusie
U nas dzisiaj też bardzo upalnie Bartosz strasznie marudził chyba ta druga dolna dwójka daje nam tak popalićPo południu wogóle nie spał na wieczór był tak zmęczony,że po kąpaniu padł jak mucha,bez cycusia
Prawdopodobnie w piątek Damian pojedzie na tydzień do dziadków,moich rodzicówlubi tam jeździć no i w końcu ma wakacje.
Byłam dzisiaj u brata(tego co byliśmy na chrzcinach) i tak sobie pomyślałam,patrząc na ich dwumiesięczną kruszynę,że aż nie do uwierzenia jest fakt:że między malutką a Bartoszkiem jest w sumie niewielka różnica wieku a wzrostowo ta różnica jest kolosalnaUświad omiłam sobie,że Bartoszek to już duży chłopczykJak ten czas szybko leci
Spotkałam też koleżankę,tą która spodziewa się bliźniaków(pisałam kiedyś)-super wygląda,dobrze się czuje i tak ciepło zrobiło mi się na serduszku widząc Jej brzuszek
To by było chyba na tyle.

Spokojnej nocki
Rosa te nasze bąbelki, rosną
Ja też miło wspominam moje dwa brzuszki

Spokojnej również

Cytat:
czesc dziewczynki

informuje, ze żyje

i po pierwsze ....
Wszystkiego najlepszego dla Antonio, Adasia, Gabrysia, Bartusia i córeczki Groszkolino

i super specjalne życzenia dla Tomusia!

Miramej - wpadł mi w oczy Twój post o wizycie ... trzymam kciuki, zeby nie sprawdziły się te nakgorsze opcje

nie wiem, czy Was nadrobię /a chciała bym/ bo po nocach mi się śnią płytki, panele, łazienki, kuchnie

z najnowszych wieści to bylismy dzisaij u fryzjera cały salon postawiony na nogi, zeby zabawiać Bartusia
Siedział u mnie na kolanach, jedna dziewczyna go obcinała, dwie zabawiały i jeszcze co chwile jakas doskakiwała z nową "zabawką"
Ogólnie było nieźle, tylko najlepsza zabawka to były nozyczki i Bartosz krtęcił główka dookoła
Pochwal sie wyborami

Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ja trochę tęsknię na Tomusiem w brzuszku

u nas są specjalne salony dla dzieci - dziecko siedzi w samochodzie, na monitorku bajki lecą... strzyżenie 30 zł kosztuje
U nas też sa takie
Ale ja to domowa dziecięca fryzjerka jestem, więc...
Bartek właśnie wybiera się pierwszy raz do fryzjera. Obetniemy mu tą czuprynę, bo grzeje mu mocno latem
Stary 2010-06-29, 22:34   #1777
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma

jak sie zdecdujecie to znajde chetna

jesteśmy zdecydowane - mężowie się zgodzili - możesz szukać

a ew pojemniki skąd miałaś - to muszą być jakieś butelki zakręcane z podziałką - tak?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Dołączam sie do życzeń. Rosnijcie zdrowo maluchy
Specjalny buziak dla roczniaczka Tomusia

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-29, 22:34   #1778
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczynki

informuje, ze żyje
(...)
Miramej - wpadł mi w oczy Twój post o wizycie ... trzymam kciuki, zeby nie sprawdziły się te nakgorsze opcje

nie wiem, czy Was nadrobię /a chciała bym/ bo po nocach mi się śnią płytki, panele, łazienki, kuchnie

Myślałam dzisiaj o Tobie

Czekam na zdjęcia Bartusia w nowej fryzurze , ja też chcę Kubie podciąć ale po roczku

Cytat:
u nas są specjalne salony dla dzieci - dziecko siedzi w samochodzie, na monitorku bajki lecą... strzyżenie 30 zł kosztuje
Serio? Ciekawe, czy u nas są?

Cytat:
Ja np. gotuje jeszcze schabik, mięsko takie chude gulaszowe, żeberka.
Zupka jest naprawde pyszna.
No i jak juz dziewczyny napisały - ryby
Dodaje tez do zup makarony, rozne kasze.

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-29, 22:35   #1779
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a i zapomniałam pogratulować CASS, no GRATULACJE!! wypije winko za ciebie wieczorem.... albo wode, bo przeciez mam sie odchudzać

Cytat:
dziewczyny umieram.........nie dosc, ze taki upal i plywam to dostalam @ i boli mnie brzuch, do tego mam katar i dostalam migrene - leb mi peka
nie mam sily nawet prania wywiesic
Współczuje
Mnie tez dzisiaj od rana boli brzuch, tak jakby jajniki albo jakas kolka i mam wzdęcia
Tez chyba powinnam dostac @.

Cytat:
Olu to jakby coś się znalazło to skorzystam, a jak nie to będę goła.Chyba że spotkam coś fajnego za grosze.
Oto bluzka.Występuje w niej moja siostra
Podoba mi sie bluzeczka, mam nawet podobna

Cytat:
Siostra się ucieszyła Mówi że nigdzie nie może się wbić z dyskusją, więc nas na razie będzie podczytywać i nabierać odwagi
To niech szybciej nabiera odwagi
Zapraszamy ja do czynnej dyskusji

Cytat:
Kat, pytałam wczesniej, czy stosowałas Therm Line?
Cytat:
aCass, ty brałaś therm line? czy cos mi sie pomyliło...
Tak, stosowałam chyba tylko jedno opakowanie.
Ale rezultatów nie było, bo wtedy mało cwiczyłam.
Ale dobrze sie po tym czułam, nie miałąm skutkow ubocznych

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie
Widzę, że u Was sporo się dzieje
Cass gratuluję zdanego egzaminu Bardzo się cieszę
U nas leci mała potrafi już sama zrobić parę kroczków raczkować nie chce. Gada coraz więcej i jak inne dzieci pokazuje charakterek Nie reaguje na NIE, NIE WOLNO i histeryzuje jak jej coś zabiorę lub jak jest coś nie po jej myśli.
Ja sobie pracuję i ganiam z domu do teściowej od teściowej do pracy z pracy do teściowej po małą i z powrotem do domku. Na zabawę zostaje mi dosłownie 2 godzinki i z tego powodu jest mi bardzo smutno. no ale cóż pracy rzucić niestety nie mogę. Niedługo urlop, więc choć troszkę pobędę z małą Już nie mogę się doczekać. Dołączam zdjęcia mojego kochanego urwiska.

Ślicza ta Twoja kruszynka
I wielkie brawa za pierwsze kroczki

Cytat:
mamuski jedziemy na wakacje
wprawdzie tylko ja 2 doby ale i tak sie ciesze
do Zakopanego oczywiscie z Wercia -malz mowi ze moze miec wolne i czy chce gdzies pojechac to oczywiscie zaraz szukalam noclegu i udalo sie
Ale fajnie, tez chce do Zakopanego

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:36   #1780
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
No w końcu chwila wolnego
Kinga właśnie śpi już trzecią godzinę, a to do niej wcale nie podobne. Nie przeszkadza jej telewizor, ani nasze rozmowy - widocznie tak potrzebuje.
Ponieważ dawno nas tu nie było wstawię jakieś nowe fotki I obiecuję , że w najbliższych dniach zrobię porządki z naszym albumem.
Ślicznotka

Cytat:
My po wizycie, dziękujemy za wszystkie kciuki

Kubusiowi grozi koślawość , dobra wiadomość jest taka, że stopa jest prawidłowo zbudowana, niestety nie funkcjonuje prawidłowo. Mały ma podwyższone napięcie, ale nie w stopach, tylko wyżej, w łydce i to wyginanie paluszków, a co za tym idzie stóp jest konsekwencją tego napięcia Doktor mówił jeszcze dużo rzeczy, ale nie potrafię powtórzyć, bo nie znam się na budowie nogi tak dobrze, nie pamiętam nazw itp. Mamy obserwować Kubaska przez 6-8 tygodni, jak nic się nie zmieni, to gips na obie nóżki

Buciki mamy dobre, dalej mamy je zakładać na płaskie równe podłoże (czyli w domu), po piasku, trawce - bez bucików.

Eh
Kurcze, to niedobrze
Zasmuciłam sie. Nawet nie wiedziałam, ze w takich sytuacjach potrzebny jest gips
Teraz sie zaniepokoiłam bo Kuba tez czasami podkurcza paluszki, oby nie miał tej koślawosci
A mozesz zrobic zdjecie stopek Kuby zebysmy mogły zobaczyc jak to wygląda?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-29, 22:37   #1781
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czasem podczytuję sobie naszą Poczekalnię, lubię powspominać co robiłam w tamtym roku o tej porze, co czułam
poważnie
ale Ty jesteś wrażliwa - chciałabym Cię poznać

Cytat:

U nas też sa takie
Ale ja to domowa dziecięca fryzjerka jestem, więc...
Bartek właśnie wybiera się pierwszy raz do fryzjera. Obetniemy mu tą czuprynę, bo grzeje mu mocno latem
mojemu Tomusiowi to fryzjer nie grozi przez najbliższy rok chyba

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-29, 22:38   #1782
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
(...)
Bardzo fajna ta zabawka i mądra
(...)
Na razie tyle nadrobiłam
U nas dzisiaj też upały, zaliczyłam dwa spacerki i jestem wypompowana a jeszcze tż patrzy znacząco
No nic idę czytać dalej
To czekamy

Też mi się podoba

, udawaj, że nie widzisz

Cytat:

aby wreszcie wszystko było dobrze

He,he wyolbrzymił "trochę"

Ale ociupinkę tylko

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej ucaluj ode mnie poharatane kolanko Krasnoludka

Moje dziecie dopiero poszlo spac , a jeszcze sie klocil po swojemu, ze nie chce isc wcale
Jak uda mi się jutro odnaleźć, to ucałuję w poharatane miejsce

Hehe , chciałabym to zobaczyć

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-29, 22:40   #1783
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

p4w ja rozlewalam do pojemnikow na mocz i oklejalam je folia i tasma, dziewczyny pisaly, ze sie nie rozlalo, tylko niektore pojemniki np od szamponu byly wilgotne przy nakretce

ale mozna zamowic buteleczki, podobno szczelne - z mazidel chyba, ok 2zl kosztuja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:42   #1784
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Na razie tyle nadrobiłam
No nic idę czytać dalej
To czekam na fotki

To po dwóch w taki upał, tez bym padła...

A tż-ci, to tylko o jednym

Cytat:
Genialny pomysł

http://wiadomosci.onet.pl/2682,21913...e_lokalne.html

gorgi, zaprosiłabym Was jutro na kawkę, ale nie mam humoru, wiesz.... Kurde szkoda, bo taka okazja...
Stary 2010-06-29, 22:43   #1785
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, mój Tomuś bardzo lubi owoce i ostatnio zjadł prosto z krzaczka chyba ze 4 truskawki, kilka porzeczek i jagody kamczackie

następnego dnia pojawiły się takie plamy na buźce, które wygladają tak jak wysypka po trzydniówce
czy to moze być na owoce czy raczej na słońce
nie jestem pewna czy Panie w żłobku go smarują mimo, ze proszę za każdym razem
Kubcio tez miał taka wysypke
Myslałam,,ze to od truskawek ale ostatnio je truskawki tylko nieco mniej i nic mu nie wyskoczyło. Takze teraz nie wiem od czego była ta wysypka

Cytat:
Nie napisałam Wam
Jutro jedziemy do zoo Długa przeprawa nas czeka ale może damy radę
My tez chcemy jeszcze w tym roku zabrac Kube do zoo

Cytat:
Ale na poprawę humoru napiszę Wam kolejną historyjkę z serii "Kubuś i Małż". Jak wróciliśmy od lekarza, Małż poszedł z Kubą na trawkę Wrócili i Małż od progu woła, że Kubuś sobie poharatał kolano. Patrzę, a tam maleńka ledwie widoczna kropeczka od maleńkiego kamyczka

Fajnego masz TŻ-ta

Cytat:
A Kubie chyba niedlugo przyda sie strzyżenie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-29, 22:44   #1786
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, to niedobrze
Zasmuciłam sie. Nawet nie wiedziałam, ze w takich sytuacjach potrzebny jest gips
Teraz sie zaniepokoiłam bo Kuba tez czasami podkurcza paluszki, oby nie miał tej koślawosci
A mozesz zrobic zdjecie stopek Kuby zebysmy mogły zobaczyc jak to wygląda?
No niedobrze
Ale mój Kuba podkurcza prawie non stop i do tego 4 palce rozkłada tak wachlarzowato, no cuda wianki wyczynia z tymi stopami
Ciężko będzie zrobić zdjęcie, bo jak widzi aparat, to zaraz leci do niego, a jak śpi, to nie podkurcza

Cytat:
poważnie
ale Ty jesteś wrażliwa - chciałabym Cię poznać

No jestem, często słyszę, że zbyt wrażliwa, ale cóż poradzić. W każdym razie miło mi, że chciałabyś mnie poznać

Hehe

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-29, 22:46   #1787
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w ja rozlewalam do pojemnikow na mocz i oklejalam je folia i tasma, dziewczyny pisaly, ze sie nie rozlalo, tylko niektore pojemniki np od szamponu byly wilgotne przy nakretce

ale mozna zamowic buteleczki, podobno szczelne - z mazidel chyba, ok 2zl kosztuja
o to fajnie - wolałabym butelki
poszperam zaraz moze znajdę na all, bo z mazideł to chyba bardzo długo idzie przesyłka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

No jestem, często słyszę, że zbyt wrażliwa, ale cóż poradzić. W każdym razie miło mi, że chciałabyś mnie poznać

Hehe

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-29, 22:46   #1788
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Kubcio tez miał taka wysypke
Myslałam,,ze to od truskawek ale ostatnio je truskawki tylko nieco mniej i nic mu nie wyskoczyło. Takze teraz nie wiem od czego była ta wysypka

My tez chcemy jeszcze w tym roku zabrac Kube do zoo

Fajnego masz TŻ-ta

Może już się przyzwyczaił i tak nie reaguje

Ja Antosiowi niedługo kosmyki z grzywki podetnę, bo mu zaczynają do oczek wchodzić, jak nie ma zaczesane na boczek
Stary 2010-06-29, 22:47   #1789
Miramej
Zakorzenienie

Aż mi ciarki przeszły

Cytat:

Fajnego masz TŻ-ta

Cass, będą jakieś zdjęcia z roczku?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-29, 22:47   #1790
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
To ja tez zacznę, będę 2 zł. dziennie podkradała Małżowi, to się uzbiera
to jest myśl trzeba sobie radzić

Cytat:

Tzn jak obiadek wystygnie to przelewasz go i siup do lodówki? czy jeszcze zagotowujesz w słoiku?
nie zagotowuję, czekam aż będzie zimne i do zamrażarki wkładam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

dopiero...to mama pewnie wypompowana

Cytat:

Czekam na zdjęcia Bartusia w nowej fryzurze , ja też chcę Kubie podciąć ale po roczku
Moja babcia byłaby z Ciebie dumna

No mnie nie ma a tu impreza była widziałam Jakaś kawka, soczki, owocki.... No nic, może na jutro na poranną się załapię jak mały huraganek pozwoli

Dobranoc, śpijcie dobrze

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 22:49   #1791
megi b
Wtajemniczenie

Miramejku ściskam Was mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze i gips nie będzie konieczny

Cytat:
Jutro jedziemy do zoo Długa przeprawa nas czeka ale może damy radę
Mnie w weekend małż ciągnie do Krakowa do zoo ale nie wiem jak Amelka będzie się czuła do tego czasu Może jak wyzdrowieje

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-06-29, 22:53   #1792
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

No mnie nie ma a tu impreza była widziałam Jakaś kawka, soczki, owocki.... No nic, może na jutro na poranną się załapię jak mały huraganek pozwoli

Dobranoc, śpijcie dobrze
Jestem zaszczycona

A Wy będziecie ze mnie dumne, jak pójdę przed roczkiem?

Ale bezalkoholowa dzisiaj

Huraganek

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Miramejku ściskam Was mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze i gips nie będzie konieczny

Idę spać, w końcu trzeba się zmierzyć z tym, co dziś usłyszałam

Kolorowych snów

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-29, 22:54   #1793
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

to jest myśl trzeba sobie radzić

nie zagotowuję, czekam aż będzie zimne i do zamrażarki wkładam

dopiero...to mama pewnie wypompowana

Dobranoc, śpijcie dobrze

Trzeba, trzeba.

Załapiesz się, ja będę
papa, dobranoc

Cytat:

Mnie w weekend małż ciągnie do Krakowa do zoo ale nie wiem jak Amelka będzie się czuła do tego czasu Może jak wyzdrowieje

A jak Mała się czuje?

Cytat:
Jestem zaszczycona

A będziecie Wy ze mnie dumne, jak pójdę przed roczkiem?

Huraganek

Ja też obcinam po roczku , nie wiem dlaczego

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Jestem zaszczycona

A Wy będziecie ze mnie dumne, jak pójdę przed roczkiem?

Huraganek

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Idę spać, w końcu trzeba się zmierzyć z tym, co dziś usłyszałam

Kolorowych snów
Kolorowych również, ja też idę
Dobranoc
Stary 2010-06-29, 23:00   #1794
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny tak mnie leb trzaska, ze nie daje rady
umyje sie i ide do lozka
dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 23:02   #1795
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass, będą jakieś zdjęcia z roczku?
W sumie zadnych ciekawych zdjec nie zroblismy
Takie zwyczajne, bo to była zwyczajna, kameralna impreza.
Ale moze cos wyszukam i wkleje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-29, 23:04   #1796
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem, ze same, ale pomyślałam że Svi w wątku ma wiele znajomych i moze już ma chętną i nam ją podsunie

jak mąż pozwolił to trzeba robić mi też pozwolił
To ja jestem chętna. na 100% (jutro mnie nie będzie cały dzień i tak piszę w razie czego )

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/2682,21913...e_lokalne.html

gorgi, zaprosiłabym Was jutro na kawkę, ale nie mam humoru, wiesz.... Kurde szkoda, bo taka okazja...

Rozumiem
Ale wiesz w połowie sierpnia będę jechała do Krakowa to może wtedy gdzieś się umówimy na godzinkę na kawkę? Co Ty na to? Podjadę gdzie zechcesz

Przepraszam, ale więcej już nie mam siły cytować. Spakowałam Zuzkę na jutro i idę już spać bo pobudka skoro świt mnie czeka. Jak uda się to zajrzę rano to może kogoś z kawką zastanę

Dobrej nocki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 23:05   #1797
Cassandra 23
Zakorzenienie

My tez nie chcielismy obcinac do roczku a wlasciwie ja nie chciałam bo TŻ nie wierzy w takie zabobony

Svi, odpocznij

A ja jeszcze dokoncze film - ogladam go juz od kilku dni i obejrzec nie moge

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-29, 23:10   #1798
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

, udawaj, że nie widzisz

Cytat:
A jak Mała się czuje?
Na oko lepiej, ładnie się bawiła, apetyt jej dopisywał, ale katar nadal do pasa i bąble z nosa dziękuję, że pytasz

Kupiłam małej w Pepco sukienkę na wesele. Zaraz wkleję do galerii i rowerek też

Dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-06-29, 23:32   #1799
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny !!!

Podczytuje Was od rana i nie moge sie zebrac zeby cos napisac . Ale juz sie zebralam .

Wszystkiego najlepszego dla Tomusia !!!! naszego roczniaczka

oraz dla Antosia , Adasia , coreczko Groszkolino i Bartusia . Rosnijcie zdrowo dzieciaczki .

Frida , Marysiu dziewczynki sliczniutkie
Miramej mam nadzieje , ze Kubusiowi przejdzie i gips nie bedzie potrzebny . Jak przeczytalam Twojego posta to rowniez zaczelam sie martwic , Bo Danielek tez podkurcza paluszki dosc czesto . Pisalas ze Kubus wykrzywia stopki jak stoi ? Kurcze musze poobserwowac Daniela .

Mariolu Daniel tez czesto sobie po swojemu marudka , ze ma spac . Slysze go w niani i zawsze smiac mi sie chce , ze musi sie jeszcze wyzalic przed snem.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Jeszcze Dwa dni i lecimy do Polski !!!

Juz sie nie moge doczekac . Tymbardziej , ze bedziemy na dwoch weselach no i Daniela roczek bedzie w Polsce robiony .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 00:23   #1800
mariolasl
Zakorzenienie

Aniu, czekam na zdjecia Bartusia w nowej fryzurze.
U nas nie ma salonow fryzjerskich dla dzieci, musze sie wybrac (my juz dawno po roczku, chyba ze powinnam czekac na wszelki wypadek do korygowanych 12 miesiecy ), nie chce jednak bardzo na krotko, bo widze, ze czym dluzsze ma wloski, tym ladniej mu sie kreca.
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
oraz dla Antosia , Adasia , coreczko Groszkolino i Bartusia . Rosnijcie zdrowo dzieciaczki .

(...)
Mariolu Daniel tez czesto sobie po swojemu marudka , ze ma spac . Slysze go w niani i zawsze smiac mi sie chce , ze musi sie jeszcze wyzalic przed snem.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Jeszcze Dwa dni i lecimy do Polski !!!

Juz sie nie moge doczekac . Tymbardziej , ze bedziemy na dwoch weselach no i Daniela roczek bedzie w Polsce robiony .
Dziekujemy za zyczenia
Antonio nie pozwoli sie zaniesc do lozka. Zaprowadzic tez nie, namietnie sie bawil, a gdy mu mowilam, ze idziemy spac, to sobie buczal po swojemu, dyskutowal ze mna po swojemu i krecil glowa, ze nie

Zazdroszcze wyjazdu do PL. Kiedy wracacie?

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-06-30 o 00:24
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości