|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Ayu spokojnie
właśnie wciągnęłam naleśniczka z twarogiem a wcześniej kawałek rybki. Pilnuje tego żeby nie zjeść i za mało i za dużo. Po prostu pierwszy raz od dłuższego czasu byłam syta (wcześniej jadłam cały czas i nie mogłam przestać) Mam ogromną ochotę na słodycze... niestety w domu brak słodzika. Jutro kupie sobie kg cukru brzozowego i zrobię sernik a potem będę się nim opychać cały dzień. Taki plan
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez MYSIACZKA Czas edycji: 2010-06-29 o 22:08 |
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nie będziesz miała takiego kłopotu ![]() Szaleństwa pod kontrolą nie powinny na 3 fazie spowodować zbyt dużych strat
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
Ty jesteś dobrym przykładem, że mimo wszystko można
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dawno nie zaglądałam a tu już 12 część
![]() U mnie waga stoi eeh, ale już sie przyzwyczaiłam , że u mnie spada skokowo. Waga stoi tydzień, albo dłużej i nagle znaczny spadek a potem powtórka z rozrywki
|
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Kochane Wizażanki
zagladnełam sobie tu dziś do was, bo szukam wsparcia i pociechy Od marca tego roku jestem na "dukanie" i schudłam już 9kg, lecz zaczełam mieć problem z ta dietą wraz z wiosną. Nie wytrzymuje bez warzyw - pomidorów, sałaty, a ostatnio nie mam siły by nie zjesć truskaweczek, które w fazie p i pw sa ZABRONIONE! Jak Wy Kochane razicie sobie z tym wszystkim? W marcu warzywka były drozsze to i mniej ich kupowałam, nie ciagnęło mnie tak i 5 dni wytrzymywałam bez trudu. Teraz nie wytrzymam 1 dniaq bez pomidorka Help
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ksiazeczka git, a tescik zrobiony? cobys wiedziala ile na III musisz byc ![]() Ja niedawno wrocilam z silowni -cwiczylam 1.5 godz, po powrocie zjadlam 1 malego sledzia, omlet z jaj 2 + 1 bialko posmarowany twarogiem -sam twarog - 160 kal, 30 g protein, moze byc? kurcze ale jeszcze troche glodna jestem, zjesc cos jeszcze? Dla wyspiarek -kupilam dzisiaj nowosc w morrissons -serek quark-virtually fat free - ma w 100 g: P 13,3g W 3.4g T0.2g W konsystencji jak danio - dodalam stevie i arom. waniliowy -wyszedl pyszny serek jak danio taki aksamitny inny niz z tej drugiej firmy meadow. Za pot 227g ok 70 p -polecam
|
|
|
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dukan tez mi powiniem sic szybciutko, a nie szedl batow nie bede Ci dawac a po za tym moze sie wyrycz, przemysl, a Twoj facet przyjdzie i tak niedlugo z pol kilo ksylitolu zamiast bombonierki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Ayu da link do pierwszego postu
|
|
#459 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#460 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny!
od jakiegoś czasu namiętnie zabieram się za odchudzanie i tak czytajac o Waszych sukcesach od jutra zaczynam. Mam nadzieję że wytrwam bo jestem okropnym nocnym łakomczuchem,ale jestem dobrej myśli... Tym bardziej , że poszło już o zakład więć muszę się się trzymać dzielnie.....
|
|
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do mojego pytania jak myslisz powinnam cos jeszcze przegryzc? Dzisiejszy jadlospis S kawa z mlekiem, kawalek omleta z szynka i serkiem wlasnej roboty IIS bulka z otrebow posmarowana serkiem z wedlina, serem zoltym i odr majonezu O 2 podudzia zapiekane z serem -bez skory sledz omlet z 2 jaj plus 1 bialko , twarog 227 g moze byc na dzis? |
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane.... zgrzeszyłam, bardzo zgrzeszyłam...... przez ostatni tydzien mialam bardzoooo ciezko, psychika nie wytrzymała... zjadłam bardzo duzo i dużo tez wypiłam, jeszcze do tego te nieszesne wesele tez jadlam i piłam, podziubałam kilka frytek i klusek..... chleba poki co nie jadłam, a dzis.... zabijecie mnie niewiem co sie ze mna dzieje nigdy słodyczy nie jadłam, a tu 2 paczki, wafle kit kat z biala czekolada i piwo i żelki masakra jestem na III fazie co mam zrobic zeby wszystko wrociło do normy??????????????????? pomożcie i opieprz mi sie nalezy...
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a produktownia to chwila zeby zalozyc
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co prawda to mało pocieszające, ale jak mu powiedziałam, że daję mu ostatnią szansę na poprawę, to też mi się popłakał przepraszam za offtop, już siedzę cicho... no to jesteś wyjątkiem od reguły
|
||
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Poszłam za waszą radą dziewczyny i odstawiłam odżywkę białkową, trochę mi jej szkoda bo smakuję jak dobry deserek
, ale obiecałam sobie, że kiedy osiągne już swój cel, to ją zjemJutro rano pomiar wagi Zastanawiam się czy jestem w tym odosobniona, ale ciągle czytam przepisy z książki Dukana, myślę dużo o jedzeniu i z wielką przyjemnością czytam o tym co wy gotowałyście i jadłyście, mam tylko nadzieję, że się trochę opamiętam
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria musialam 3 razy przeczytac bo nie moglam uwierzyc to nie wiem..... Dukaj dalej, bo- jezeli jest wart daleszego interesowania nie bedzie sie ogladal na boki jak bedzie mial jeszcze fajniejsza laske przy sobie - jezeli dupek, to jak bedziesz ekstra laska bedziesz miala kazdego na pstrykniecie palcem
|
|
#467 |
|
404 Not Found
|
Bo ja w ogóle jestem wyjątkowym wyjątkiem.
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Kochani dziś zasłabłam i zabrało mnie pogotowie. Właśnie wróciłam do domu ze szpitala. Zrobili mi badania i wyniki wyszły bardzo dobre.
RBC 4,11 WBC 5,0 HGB 13,3 LYM 30 HCT 38,6 MID 5,3 MCV 93,7 GR 64,7 MCHC 34,5 LYM# 1,5 RDW 12,9 MID# 0,3 PLT 114 GR# 3,2 MPV 8,7 PCT 0,099 PDW 16,8 Pierwiastki sód 135 potas 3,87 chlorki 102 Niestety gdy zasłabłam ratownicy medyczni po zmierzeniu ciśnienia a miałam 70/40 takie niskie zdecydowali się mi podać 0,5 l glukozy 5%. Nim dowieźli mnie do szpitala połowa tej glukozy zleciała. W szpitalu lekarz zmierzył mi cukier i się przeraził -247 to wynik bardzo wysoki. Nigdy nie miałam kłopotów z cukrem. Powiedział,że podanie glukozy aż tak dużego wzrostu chyba nie spowodowało. Potem spadł mi po pół godzinie od podania glukozy do 160 ale to i tak za dużo. W czwartek kazali mi przyjść na czczo i znów podadzą mi glukozę silnie stężoną i będą robić badanie tolerancji glukozy. Czuje sie lepiej ale co dalej? Czy to że podali mi glukozę przerwało ketozę? Co dalej z dietą od jutra miałam wprowadzić III faze co robić? Pomocy |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie dobrze czujesz?jezeli od jutra 3 faza to sie nie przejmuj ketozą, zaliczylas pierwsza uczte (zartuje oczywiscie ) przejdz normalnie na 3 faze, jutro i tak bys z samego rana zjadla chleb i miske truskawek wiec ketoze i tak bys przerwala, teraz najwazniejsze jest Twoje zdrowie, a 3 faza to juz nie dieta jest tylko zdrowe odzywianiea takie ciesnienie nisie to spowodu zbyt duzej ilosci wody, za malej ilosci soli i brak cukru tez nie sprzyja moj maz ma tez takie niskie cisnienie - jak trup po prostu 60/40 i jak nie zjadl odrobiny cukru to odlatywal kompletnie lekarz mu powiedzial ze musi sobie czasem setke zapodac
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-06-29 o 22:57 |
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie tylko swoje racje beda nam wciskac na sile. Oj sie dzisiaj wkurzylam...
|
|
|
|
|
#472 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejdz na III tam juz jesz caly czas warzywka i pieczywkoi owoce mam nadzieje, ze wszystko Ci sie ustabilizuje i to tylko chwilowe![]() A spytam Cie tak po cichu jak u ciebie z menopauza? moze to jakies poczatki-wtedy tak wszystko wariuje? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
a setka dobra rzecz dla zdrowotnosci - podobno
Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-06-29 o 23:04 |
||
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
czesc laski, widze dieta cieszy sie wilkim powodzeniem
ja jestem 5-ty dzien na tej diecie ale nie iwdze zadnych efektow. mam teraz maly dylemat,bo brak spadku wagi chyba spowidiwany jest tym ze nie sadzilam ze kazde mieso jakie jemy ma byc BEZ TLUSZCZU a ja tu sobie ladnie na oleju kurczaczka smaze albo rybke albo indyk mielony... co myslicie? czy jak teraz zmienie to, to bedzie git? czy jakas przerwe i od nowa? pozdrowionkaP.S. uswiadomcie nowalijke
|
|
#474 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
P 7,9 W3,3 T0,2 uzywam czsem do dipow a czsem na homo na slodko ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#475 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A potem mówią, że "dukan" nie zdrowy a zasad nie przestrzegają ... szkoda słów Gratuluję wszystkich sukcesów spadkowych ![]() dobrej nocy
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam jedno pytanko.
Pisałam wcześniej, że jestem na 3 dniu P, a w piątek chciałabym przejść na III fazę, bo prawdopodobnie sporo zgrzeszę. Myślałam, że na III fazę przechodzi się po dniach P, jednak Emilia3000 uświadomiła mnie, że jednak po PW. Czy mogę teraz zrobić od jutra 2 dni PW (czyli dni P skrócić o 2 dni), a potem wskoczyć na III fazę? Czy lepiej zostać na II fazie a grzeszyć? (Mam na myśli prawdopodobnie 3 "śmieciowe" posiłki? |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze uczta to jest jeden posilek a nie 3 posilki
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe, co waga jutro pokaże, wieczorem było 57,4 (próbowaliśmy nową wagę) Oby rano było o wieeele więcej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

właśnie wciągnęłam naleśniczka z twarogiem a wcześniej kawałek rybki. Pilnuje tego żeby nie zjeść i za mało i za dużo. Po prostu pierwszy raz od dłuższego czasu byłam syta (wcześniej jadłam cały czas i nie mogłam przestać) Mam ogromną ochotę na słodycze... niestety w domu brak słodzika. Jutro kupie sobie kg cukru brzozowego i zrobię sernik a potem będę się nim opychać cały dzień. Taki plan

Więc nie będziesz miała takiego kłopotu 

Od marca tego roku jestem na "dukanie" i schudłam już 9kg, lecz zaczełam mieć problem z ta dietą wraz z wiosną. Nie wytrzymuje bez warzyw - pomidorów, sałaty, a ostatnio nie mam siły by nie zjesć truskaweczek, które w fazie p i pw sa ZABRONIONE! Jak Wy Kochane razicie sobie z tym wszystkim? W marcu warzywka były drozsze to i mniej ich kupowałam, nie ciagnęło mnie tak i 5 dni wytrzymywałam bez trudu. Teraz nie wytrzymam 1 dniaq bez pomidorka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, ale obiecałam sobie, że kiedy osiągne już swój cel, to ją zjem

musialam 3 razy przeczytac bo nie moglam uwierzyc
) przejdz normalnie na 3 faze, jutro i tak bys z samego rana zjadla chleb i miske truskawek wiec ketoze i tak bys przerwala,
u mnie wzrost o 0,3kg ale to drugi dzień PW więc się nie martwię
Normalnie ręce opadają...ale skoro ona wie lepiej i nie chce słuchać, jej sprawa.