Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 10:15   #2401
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Jezus.. wstałam i ledwo na oczy widzę.. ale nie chciałam mieć znowu 7 stron do nadrobienia na dzień dobry... o 10:00 mają spisywać wodę z liczników..
Dziewczyny ile wody tak średnio powinno się zużywać na miesiąc?
Ostatnio wyszło, że my we 2 zużywamy tyle samo co moja mama z tatą i babcią.. a nawet więcej.. tylko już się nie przyznałam mamie xD
Wiem, że to zależy od tego czy ktoś ma prysznic czy wannę, czy myje gary w rękach czy w zmywarce.. i od innych pierdół ale tak pi razy drzwi?

U nas w 9 miesięcy licznik nabił 65mtrów, czyli wychodzi 7,2 na miesiąc.
Chyba ograniczyliśmy zużycie bo ostatnio pamiętam, ze było 10m2 na miesiąc.

Ahahahaha nawiedzili mnie, nadlecieli z książeczkami...
Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, nie wiem jakiego kto jest wyznania ale przed chwilą mnie nawiedzili Jehowi z książeczkami
A mnie się przypomniał odrazu filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=MNHVtsMD2iA
Od 1 minuty
Głupie ale śmieszne.
I wiecie co.. dały mi książeczkę a za kilka dni mają przyjść z biblią bo powiedziałam, że ja jestem otwarta na wiele teorii, swoją wiarę mam ale uważam, że nie ma nic złego w poznaniu innych religii i że ciekawi mnie ich pismo święte. (Pamiętam, że jak byłam mała to u sąsiadki, gdzie mama chodziła na kawkę i ploty dorwałam jej biblię i tam były jakieś bestie z morza itd. i mi to tak utknęło w pamięci)
No i przyjdzie Halinka z biblia do mnie za kilka dni... jakby ojciec się mój dowiedział, że zamieniłam z nimi więcej niż "nie dziękuję" to by mnie chyba wydziedziczył
A otworzyłam im bo myślałam, ze one do tego licznika od wody xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:35   #2402
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

W nocy myślałam, ze zdechnę tak mi było gorąco...

A co do zgagi- to mi pomaga tylko i wyłącznie soda oczyszczona- to moja przyjaciółka

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

pomiar brzucha- ja też wypisuję się z klubu 115 cm, właśnie miara pokazała 117

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

siala co do wody to ja nie wiem bo my mamy ryczałt
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:44   #2403
bassienkaw
Zakorzenienie

Siala Bala co do wody, to u nas ok 10 kubików schodziło... ale teraz jak przyszło rozliczenie to wyszło miesięcznie trochę ponad 6... więc całkiem ładnie. Starałam się ograniczać z wodą, oszczędniej puszczać i wogóle... no i udało się.
Najlepsze jest to, że mój mąż nie kąpie się praktycnzie w domu, no jedynie przez weekend, albo jak ma wolne... do kąpieli jestem tylko ja, moja Łucja, ale ją to w takiej dużej misce kąpie... no i babcia, ale babcia do kąpieli to raz w tygodniu. Jednak prań u mnie dużo idzie... co najmniej 1 dziennie, jak nie więcej! Dzisiaj idzie już druga pralka!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:44   #2404
wiolek1
Zadomowienie

Siala z tego co ja pamiętam na starym mieszkaniu zużywaliśmy 12- 13 m na miesiąc. ale wtedy oboje pracowaliśmy od rana do wieczora więc nie gotowałam tyle i zmywania też było mniej. nawet nie chce myśleć ile w tym roku będzie ( mamy rozliczenie roczne) ale w czynszu miesiecznym płacimy za 13 metrów to może nie będzie jakiejs straszniej dopłaty typu 1000 zł
i mimo że staramy się oszczędzać to rachunki jak dla mnie kosmiczne są za gaz co 2 miesiące 190 zł około ( a na gaz mamy tylko piec w łazience ten stary ;/ )
i za prąd co 2 miesiące też ok 200 zł ( mimo, że mamy licznik 2 taryfowy ale kuchenke na prąd i pewnie ona tyle pożera )

bassienkaw babcia naprawde się kąpie raz w tygodniu ? a tak delikatnie mówiąc to nie czuć od niej troszke ? no bo wiadomo upały człowiek się poci ...

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-06-30 o 10:47
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:48   #2405
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, nie wiem jakiego kto jest wyznania ale przed chwilą mnie nawiedzili Jehowi z książeczkami
Od 1 minuty

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam wstałam wcześniej zeby tu zajrzeć do was powiedzcie mi co to może byc jak leci mi od czasu do czasu taka ni to brązowa ale taka ciemniejsza wydzielina brudny pomarańczowy sama juz nie wiem wiecie co to moze być mam to już kilka dni
Wiesz co ja mam teraz taka zołtawa wydzieline i sie okazalo ze lekka grzybica, ale jeszcze przy tym mnie swedzialo, takze lepiej sie przejdz do gina
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

powiedzcie mi dziewczyny ktore beda mialy cc planowane. jak to jest jesli porod zaczyna sie wczesniej niz planowany zabieg? nie znam sie na tym
Tez jestem, tego ciekawa, we wtorek pogadam z ginem na temat mojej cesarki i moze czegos sie dowiem
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
To co wyjdzie na to, ze ja bylam najwiekszym paczkiem? wazylam 4,5 kg
A teraz taka szczupla Kurcze moze cos w tym jest, moja kumpela wazyla 4800 i teraz jest najszczuplejsza ze wszsytkich moich koleznaek

Zrobilam badania, ciekawa jestem wynikow. Mialam problem z trafieniem moczem do pojemniczka i zanioslam kilka kropelek

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:48   #2406
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dobry, dobry

Cytat:
Jezus.. wstałam i ledwo na oczy widzę.. ale nie chciałam mieć znowu 7 stron do nadrobienia na dzień dobry... o 10:00 mają spisywać wodę z liczników..
Dziewczyny ile wody tak średnio powinno się zużywać na miesiąc?
Ostatnio wyszło, że my we 2 zużywamy tyle samo co moja mama z tatą i babcią.. a nawet więcej.. tylko już się nie przyznałam mamie xD
Wiem, że to zależy od tego czy ktoś ma prysznic czy wannę, czy myje gary w rękach czy w zmywarce.. i od innych pierdół ale tak pi razy drzwi?

U nas w 9 miesięcy licznik nabił 65mtrów, czyli wychodzi 7,2 na miesiąc.
Chyba ograniczyliśmy zużycie bo ostatnio pamiętam, ze było 10m2 na miesiąc.

Od 1 minuty
Głupie ale śmieszne.
I wiecie co.. dały mi książeczkę a za kilka dni mają przyjść z biblią bo powiedziałam, że ja jestem otwarta na wiele teorii, swoją wiarę mam ale uważam, że nie ma nic złego w poznaniu innych religii i że ciekawi mnie ich pismo święte. (Pamiętam, że jak byłam mała to u sąsiadki, gdzie mama chodziła na kawkę i ploty dorwałam jej biblię i tam były jakieś bestie z morza itd. i mi to tak utknęło w pamięci)
No i przyjdzie Halinka z biblia do mnie za kilka dni... jakby ojciec się mój dowiedział, że zamieniłam z nimi więcej niż "nie dziękuję" to by mnie chyba wydziedziczył
A otworzyłam im bo myślałam, ze one do tego licznika od wody xD
Siala ja proponuje Ty spisuj te swoje historie, albo scenariusze pisz nie wiem... może jakaś nowa seria Włatców Muchów z Andżeliką w roli głównej

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:48   #2407
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiolek pewnie się podmywa, nie wiem sama... ale prysznic jako taki bierze chyba raz w tygodniu. Kiedyś tak się przecież kąpało... a podmywanie to osobna sprawa, tak mi się zdaje. Nie jedzie od niej... jej sprawa zresztą hahaha

Swoją drogą ładnie bulicie za wszystko... zeżrą was te opłaty

Stary 2010-06-30, 10:54   #2408
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

caprica6 - dobrze ze mi przypomniałaś muszę kupić pojemniczek i strzykawkę
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 10:58   #2409
Siala_Bala
Zakorzenienie

13 metrów wody eee to ja oszczędna jestem

Kurcze, wkurzam się tylko, że jak urządzaliśmy mieszkanie to wybrałam wannę taką po skosie.. jezuussss ile tam sie leje wody żeby dupe zamoczyć :[ ale na taki fajny prysznic nas nie było stać - taki wiecie z bajerami.. bo conajmniej 1800zł a teraz w ulotkach widzę je po 900zł i mnie krew zalewa... z głębokim brodzikiem, że też bym doopsko pomoczyła a jak szybki prysznic to mało wody...
A w wannie mojej prysznica nie wezmę bo bym zalała wszystko dookoła ściany sufit podłogę i jeszcze pewnie piwnicę i tę starą srakę z góry xD
Zasłonki nie zamontuję bo nad wanną mam suszarkę, z resztą po skosie to i tak jakoś kulawo.

Stary 2010-06-30, 10:58   #2410
bassienkaw
Zakorzenienie

Na co Wam potrzebna strzykawka?

Wrzucam dwa zdjęcia z chorowitego czasu mojej córci... i jeszcze na dodatek brzuch z wczoraj, końcówka 34 tygodnia (33t i 5 d)... wrzucam bo ktoś mi wczoraj tu napisał, że brzuchol mi opadł... a mi się wydaje, że jest taki jak zawsze

Stary 2010-06-30, 11:04   #2411
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Basia - Śliczna ty, śliczna córcia, Śliczny brzusio Super
Stary 2010-06-30, 11:04   #2412
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze, wkurzam się tylko, że jak urządzaliśmy mieszkanie to wybrałam wannę taką po skosie.. jezuussss ile tam sie leje wody żeby dupe zamoczyć :[ ale na taki fajny prysznic nas nie było stać - taki wiecie z bajerami.. bo conajmniej 1800zł a teraz w ulotkach widzę je po 900zł i mnie krew zalewa... z głębokim brodzikiem, że też bym doopsko pomoczyła a jak szybki prysznic to mało wody...
A w wannie mojej prysznica nie wezmę bo bym zalała wszystko dookoła ściany sufit podłogę i jeszcze pewnie piwnicę i tę starą srakę z góry xD
Zasłonki nie zamontuję bo nad wanną mam suszarkę, z resztą po skosie to i tak jakoś kulawo.
My teraz robimy lazienke i chcemy wanne z parawanem, bo TŻ lubi prysznic a ja lezec w wannie, cos w tym stylu http://images25.fotosik.pl/127/46b25560c5afdf54med.jpg, dobre rozwiazanie
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
caprica6 - dobrze ze mi przypomniałaś muszę kupić pojemniczek i strzykawkę
O widzisz A strzykawka po co??

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:13   #2413
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
My teraz robimy lazienke i chcemy wanne z parawanem, bo TŻ lubi prysznic a ja lezec w wannie, cos w tym stylu http://images25.fotosik.pl/127/46b25560c5afdf54med.jpg, dobre rozwiazanie
Ooo super rozwiązanie! Tyle, ze u mnie nie byłoby miejsca nawet by ten parawan jakoś złożyć.. z jednej strony szafka i piecyk gazowy.. z drugiej rury :[

Na taki prysznic polowałam ale były drogaśne :[
http://www.youtube.com/watch?v=xV52C_4Jxu4

Stary 2010-06-30, 11:14   #2414
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja leżałam z dziewczyną, która przez 3 dni miała rozwarcie na 4 palce czyli chyba 8 cm ? i dopiero po 3 dniach coś ją skórcze zaczęły brać i po 15 godzinach urodziła.
żeby coś ruszyło

no wiecie co ja tu śniadanie jem

no ja w nocy też miałam pobudke przez 20 minut próbowałam się przekecić na 2 bok i wstać do toalety. wczoraj się za dużo schylałam i tak mnie rwało w nocy, że myślałam że umre ( tzn w dupce mnie rwało bo to rwa kurszowa )

a ogólnie od ok 2 tygodni mam tak, że jak się budzę boli mnie brzuch. jakby żołądek i cały brzuch. tak dziwnie jakbym go strasznie wygniotła i mija zazwyczaj jak wstane po 5-10 minutach. nie wiem czego tak
Ja mam tak samo od jakiegos czasu, az czasami jak wstaje to się zastanawiam, czy ja przypadkiem Małej nie zrobiłam jakiejś krzywdy w nocy...

A w ogóle to ponarzekam dziś - od wczoraj zaczęłam panikowac i boje się porodu...
A wcześniej o tym nie myslałam, teraz aż mnie żołądek boli...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:17   #2415
bassienkaw
Zakorzenienie

Eee poród nie taki straszny... jak kobiety decydują się na druga czy trzecią ciąże, to aż tak źle nie jest

Stary 2010-06-30, 11:18   #2416
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za miłe słowa
Wiem, że wy zawsze poprawicie każdemu chumor.

Nazbierało się tego dosyć dużo. i jest jeszcze więcej, ale nie wiem czy jest sens pisać.

Dopiszę tylko, że jeszcze w nocy tak mnie złapał skurcz w prawą nogę, że aż ..... Najpierw w stopę. A potem w łydkę. Stopę to aż mi wykręciło w bok. Nie umiałam sobie tego rozmasować

Teraz leżę w łóżku i spociłam się jak nie wiem co. Gorączki nie mam a normalnie się ze mnie leje. Może to po antybiotyku ?? ;/

A na dodatek wszystkiego (miałam nic nie pisać, ale źle się z tym czuje). Wczoraj mój M powiedział słowa które BARDZO mnie zabolały
A mianowicie : "że gdyby nie dziecko to by ze mną nie był". - Wiem że tak nie myśli, a jak jest na coś zły to palnie właśnie jakieś hasło bez zastawnowienia. Ale bardzo mnie to zabolało.
To mu powiedziałam, że jak ma być ze mną tylko z kuli dziecka to ja nie chcę. Że możemy się rozwieść i sąd przyzna mu widzenia i będzie ok.

Wierzę w to że tak nie myśli, Kocha mnie a Ja Go. Ale to pewnie przez nerwy. Remonty ciągneły się dokładnie od 1 maja.I teraz jesteśmy w trakcie sprzątania. A tu ja się rozchorowałam - i dzisiaj chyba nie dam rady sprzątać Ehhh

Sorry, za te wyżalania ale jest mi troszkę lepiej jak to opisałam

Moja dobra znajoma mawia, że remont to zwiastun rozwodu...ja miałam remont od 21.04 do ... teraz. Jakos przetrwaliśmy, ale nerwów było sporo.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:19   #2417
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

O widzisz A strzykawka po co??
Bo mam sobie sutki wyciagac do karmienia

Basia - slicznie

Stary 2010-06-30, 11:22   #2418
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

marta_d1 zazdroszczę wyjazdu na wieś fajnie masz!!!!
kasienka2607 rzeczywiście ten twój M pojechał po całości ale w złości człopwioek mówi różne głupstwa wiem to po sobie jak sie wkurze na M to mu też mówię takie rzeczy, które tak naprawde nie sa prawdą, ale tak szybko bym mu nie wybaczyła i się do niego nieodzywała przez jakis czas.
Siala_Bala mnie ostatnio przyszło 13m3 zuzycie ale to na dwa miesiące więc przez miesiąc wychodzi 6,5m3.
bassienkaw śliczne zdjęcia bo śliczne modelki na nich

Aj kochane musze się wam wyżalić bo mnie rozniesie, normalnie nie rozumię tego podejścia do sprawy. Moi teściowie mieli jechać na wczasy do Bługarii 15 sierpnia i moja rozpieszczona szwagierka i ich pies i świnka morka miały byc u nas, ale dzisiaj byłam u teściowej i była znajoma u niej z która mają jechać na te wczasy, i mi mówi teściowa, że plany się zmieniły i jadą 9 lipca bo od 14 czy 15 sa kwatery, a przesuneli wyjazd bo ci znajomi nie mogą się doczekać sierpnia i już chcą teraz. I teściowa mi sie pyta co ja na to i , ze ona też jest za tym rzeby jechac wcześniej bo już jej się chce odpocząć (nie pracuje ze 20 lat już) więc ja zonk i mówię jak to ale ja mam termin an 14 i rodzić wam się bedzie pierwsz wnuczka, a ta baba na to no ale przeciez teściowa ci w porodzie nie pomoże !!! Myślałam, że tą baę trzepnę tak sobie pomyślałam ciekawe jak to jej by się wnuczka rodziła czy tez by tak pomysła, ale po co jeszcze gada i to przy mnie a teściowa mówi no własnie przeciez pomoc będziesz miała - siostę swoją. A ja, ze siostra bedzie z doskoku bo w domu to ja nie chcę nikogo bo tylko się będę wkur..wiać a tu jeszcze szwagierka z psem, jak byłam u nich o 11 to ona jeszcze spała normale potrafi tak nawet do 13. I teściowa jeszcze do mnie hasłem rzuca, ze mogłabym właściwie przed tym 9 urodzić więc ja jej na to, ze napewno nie i [ewnie jeszczę przenoszę. Już nawet mi nie chodzi o to, ze jadą tylko o to, że jeszcze chce mi do opieki młodą, rokapryszoną zwalić i zwierzyniec czy oni sobie sprawy nie zdają z niczego???? Zadzwoniłam do M i mu mówię, więc stwierdził, ze rzeczywiście przegieli, ale z drugiej strony są uzależnieni od tych znajomych bo jadą jednym autem, i żeby się nie martwić bo damy sobie radę a jego siostra jak sie nie będzie chiciała do nas dopasowąc to niech wraca do siebie. No ale wszystko wyjdzie w praniu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-06-30 o 11:24
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:31   #2419
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Aj kochane musze się wam wyżalić bo mnie rozniesie, normalnie nie rozumię tego podejścia do sprawy. Moi teściowie mieli jechać na wczasy do Bługarii 15 sierpnia i moja rozpieszczona szwagierka i ich pies i świnka morka miały byc u nas, ale dzisiaj byłam u teściowej i była znajoma u niej z która mają jechać na te wczasy, i mi mówi teściowa, że plany się zmieniły i jadą 9 lipca bo od 14 czy 15 sa kwatery, a przesuneli wyjazd bo ci znajomi nie mogą się doczekać sierpnia i już chcą teraz. I teściowa mi sie pyta co ja na to i , ze ona też jest za tym rzeby jechac wcześniej bo już jej się chce odpocząć (nie pracuje ze 20 lat już) więc ja zonk i mówię jak to ale ja mam termin an 14 i rodzić wam się bedzie pierwsz wnuczka, a ta baba na to no ale przeciez teściowa ci w porodzie nie pomoże !!! Myślałam, że tą baę trzepnę tak sobie pomyślałam ciekawe jak to jej by się wnuczka rodziła czy tez by tak pomysła, ale po co jeszcze gada i to przy mnie a teściowa mówi no własnie przeciez pomoc będziesz miała - siostę swoją. A ja, ze siostra bedzie z doskoku bo w domu to ja nie chcę nikogo bo tylko się będę wkur..wiać a tu jeszcze szwagierka z psem, jak byłam u nich o 11 to ona jeszcze spała normale potrafi tak nawet do 13. I teściowa jeszcze do mnie hasłem rzuca, ze mogłabym właściwie przed tym 9 urodzić więc ja jej na to, ze napewno nie i [ewnie jeszczę przenoszę. Już nawet mi nie chodzi o to, ze jadą tylko o to, że jeszcze chce mi do opieki młodą, rokapryszoną zwalić i zwierzyniec czy oni sobie sprawy nie zdają z niczego???? Zadzwoniłam do M i mu mówię, więc stwierdził, ze rzeczywiście przegieli, ale z drugiej strony są uzależnieni od tych znajomych bo jadą jednym autem, i żeby się nie martwić bo damy sobie radę a jego siostra jak sie nie będzie chiciała do nas dopasowąc to niech wraca do siebie. No ale wszystko wyjdzie w praniu.
Ach szkoda slow...ludzie są czasem naprawę dziwni szkoda że nie rozumieją powagi sytuacji....nie denerwuj się jakoś to będzie musi być

Stary 2010-06-30, 11:33   #2420
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wiolek pewnie się podmywa, nie wiem sama... ale prysznic jako taki bierze chyba raz w tygodniu. Kiedyś tak się przecież kąpało... a podmywanie to osobna sprawa, tak mi się zdaje. Nie jedzie od niej... jej sprawa zresztą hahaha

Swoją drogą ładnie bulicie za wszystko... zeżrą was te opłaty
juz nas zżerają :/ no ale takie ceny a staramy się oszczędzać i nie wiem z czego to wszytsko się tak bierze :/

a brzuszek nie widze żeby opadł
Cytat:

u mnie to samo miałam do wyboru albo zasłone prysznicową albo suszarke to wybrałam suszarke bo w łazience kaloryfer i w zimie w ciągu nocy wszystkie ubrania suche a w pokoju to by mi 3 dni schły. a zadnych kabin nie będe kombinować bo to nie nasze mieszkanie zresztą łazienka ma 20 lat i masakra ogólnie no ale tak jest jak się wynajmuje

a z tą wodą to nie wiem dlaczego tak dużo ;/ tzn tak było do grudnia na startym mieszkaniu na tym sie dowiem dopiero za rok w lutym. kąpaliśmy się normalnie tzn tż nalewał sobie pół wanny wody a ja to nawet zazwyczaj prysznic brałam bo tam zasłonka była,czasem się powylegiwałam w wannie ale nie lałam nie wiadomo ile wody. prania to 3-4 góra w tygodniu no i mycie naczyń to ja nie wiem czego tak ;/
Stary 2010-06-30, 11:36   #2421
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie rozpakowywać sięęęęę !!!!
zeby to bylo takie latwe :P

Cytat:
Ale teraz go potrzbuje bardzo. Zobaczymy jak będzie jak wróci z pracy. Mam nadzieję że już będzie wszystko dobrze..
Jeszcze raz dziękuję wszytskim za miłe słowa
napewno bedzie dobrze przypuszczam w sumie ze teraz mu glupio ze tak powiedzial

Cytat:
i mimo że staramy się oszczędzać to rachunki jak dla mnie kosmiczne są za gaz co 2 miesiące 190 zł około ( a na gaz mamy tylko piec w łazience ten stary ;/ )
i za prąd co 2 miesiące też ok 200 zł ( mimo, że mamy licznik 2 taryfowy ale kuchenke na prąd i pewnie ona tyle pożera )
jejku strasznie duzo my za prad placilismy na wynajmowanym mieszkaniu okolo 130zl co drugi miesiac i mielismy kuchenke na gaz i wode i starego junkersa a moja babcia tez tak duzo placila za gaz i pan z gazowni polecil jej zeby wylaczala ta swieczke jak nie uzywa i odplala zawsze gdy korzystala z cieplej wody i rachunki jej sie zmiejszyly o okolo 70zl! a za prad tez sporo my mielismy etraz wszystko na prad i placilismy 120zl co dwa mc

Cytat:

http://allegro.pl/item1088550346_par...chrom_mat.html
mysle ze mozecie pomyslec o czyms takim moja siostra wlasnie do naroznikowej duzej wanny miala tylko z 5 elementow w dzien to skladala i plasko przylegalo do sciany naprawde super sie sprawdzalo gdy bralo sie tylko prysznic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:36   #2422
wiolek1
Zadomowienie

Misiulka chyba bym tej teściowej a szwagierka ile lat ma że musicie jej pilnować ?
Stary 2010-06-30, 11:38   #2423
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Misiulka - naprawdę współczuję że masz taką Teściową. Ehh
Ja tam za swoją nie przepadam, ale chyba bym chciała żeby po porodzie ktoś mi pomógł - jeszcze tym bardziej przy PIERWSZYM dziecku - gdzie człowiek czasem jest "zielony"
Stary 2010-06-30, 11:41   #2424
bassienkaw
Zakorzenienie

Teściowa do odstrzału Misiulka... nie zazdroszczę. No właśnie ile szwagierka ma lat? Kurde nie fajnie z tym wszystkim...

Ja właśnie wrzuciłam drugie pranie i zaraz będę musiała iść, chcę wędliny kupić i jakiś owoc, bo mam zamiar ciasto zrobić... a popołudniu po Łucję jedziemy i do teściowej posiedzieć bo ma dziś imieninki, choć robi w sobote dopiero

Dziękuje za miłe słowa odnośnie zdjęć

Stary 2010-06-30, 11:44   #2425
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jejku strasznie duzo my za prad placilismy na wynajmowanym mieszkaniu okolo 130zl co drugi miesiac i mielismy kuchenke na gaz i wode i starego junkersa a moja babcia tez tak duzo placila za gaz i pan z gazowni polecil jej zeby wylaczala ta swieczke jak nie uzywa i odplala zawsze gdy korzystala z cieplej wody i rachunki jej sie zmiejszyly o okolo 70zl! a za prad tez sporo my mielismy etraz wszystko na prad i placilismy 120zl co dwa mc
no właśnie podejrzewam, że przez kuchenke nam tyle prądu idzie bo mamy taką starą elektryczną ale ona nie jest z płaską płytą tylko ma wystające palniki i podobno takie najwiecej pozerają ;/

a z gazem może faktycznie przez ten piecyk ale nie wyobrażam sobie, że miałabym za każdym razem jakimś patykiem rozpalac, wystarczy że raz mi zgasło to pół godziny się meczyłam żeby to rozpalić
Stary 2010-06-30, 11:47   #2426
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/item1088550346_par...chrom_mat.html
mysle ze mozecie pomyslec o czyms takim moja siostra wlasnie do naroznikowej duzej wanny miala tylko z 5 elementow w dzien to skladala i plasko przylegalo do sciany naprawde super sie sprawdzalo gdy bralo sie tylko prysznic
No właśnie fajne to rozwiązanie ale u nas się nie da :/ Bo na tej ścianie co miałoby to przylegać złożone to mam sznurki do suszarki takie co się odczepia i spuszcza patyk do wieszania prania w dół :/

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
a z gazem może faktycznie przez ten piecyk ale nie wyobrażam sobie, że miałabym za każdym razem jakimś patykiem rozpalac, wystarczy że raz mi zgasło to pół godziny się meczyłam żeby to rozpalić
Ja mam w łazience piecyk co się odpala z baterii tylko jak się włącza ciepłą wodę. Cyk, cyk, cyk i płomyk odpalony.

Stary 2010-06-30, 11:51   #2427
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

a ogólnie od ok 2 tygodni mam tak, że jak się budzę boli mnie brzuch. jakby żołądek i cały brzuch. tak dziwnie jakbym go strasznie wygniotła i mija zazwyczaj jak wstane po 5-10 minutach. nie wiem czego tak
mam to samo ... po kazdej nocy budze sie mega zmeczona z obolalym brzuchem i pachwinami :/

Cytat:
W innych okolicznościach - zawziełabym się i bym się nie odzywała do niego. Ja jestem uparta ale i on też (wkońcu dwa LWY - i jak dziecko będzie rodzone przez CC to będzie zapewne 3 LEW)
Ale teraz go potrzbuje bardzo. Zobaczymy jak będzie jak wróci z pracy. Mam nadzieję że już będzie wszystko dobrze..
Jeszcze raz dziękuję wszytskim za miłe słowa
skad ja to znam... moj maz lew a i corka lwem bedzie, ja jestem rak wiec jednym slowem mam przechlapane moj mezus tez jest nerwus i nie raz w nerwach cos palnie ale nigdy bogu dzieki nie powiedzial mi czegos takiego jak tobie a u mnie by to bylo bardziej prawdopodobne bo bylismy ze soba 4 miesiace jak postanowilismy ze bedziemy starac sie o dziecko a wy widze jestescie ze soba przeszlo 8 lat ... ale tak jak mowisz, napewno nie mial tego na mysli

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Moja dobra znajoma mawia, że remont to zwiastun rozwodu...ja miałam remont od 21.04 do ... teraz. Jakos przetrwaliśmy, ale nerwów było sporo.
cos w tym musi byc... u mnie remont trwa prawie rok, a ja juz z 5 razy mialam ochote sie rozwiesc a jestesmy malzenstwem od lutego
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:53   #2428
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

powiemk wam ze jak na poczatku przy takich twardnieniach myslalam ze moze cos sie zaczyna to teraz uwierze chyba dopiero jak bede miala rozwarcie na 4cm i skurcze w skali do 100 co 4 min :P
ja tez na twardnienia to uwagi nawet bardzo nie zwracam

Cytat:
Wczoraj byłam u diabetyka - i od dzisiaj będę na insulinie ...

Cytat:

A na dodatek wszystkiego (miałam nic nie pisać, ale źle się z tym czuje). ...
oj to niefajnie, tyle na ciebie spadlo
a co do TZ to ja bym chyba odwrocila sie na piecie i tyle by mnie widzial...

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Na co Wam potrzebna strzykawka?

Wrzucam dwa zdjęcia z chorowitego czasu mojej córci... i jeszcze na dodatek brzuch z wczoraj, końcówka 34 tygodnia (33t i 5 d)... wrzucam bo ktoś mi wczoraj tu napisał, że brzuchol mi opadł... a mi się wydaje, że jest taki jak zawsze
to ja jakos tak mi sie wydawalo za tym drzewem ale teraz widze ze jednak jest tak jak byl

Cytat:
Aj kochane musze się wam wyżalić bo mnie rozniesie...
kurde no nienormalni jacys... chca niech sobie jada ale ty masz rodzic a oni jeszcze ci zwalaja na glowe mloda z psem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:54   #2429
bajka1807
Zakorzenienie

rachunki... u mnie sie dopiero zacznie placenie jak sie przeprowadze, narazie zyje mi sie jak w bajce pod tym wzgledem hehe

no nic... ja ide sie bawic z lusterkiem bo na 13:30 do lekarza...

nie piszcie za duzo

milego dzionka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 11:55   #2430
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

Aj kochane musze się wam wyżalić bo mnie rozniesie,
chyba kazdy by sie wkurzyl poza tym to kiepsko o niej swiadczy ze nie interesuje jej to jak dzidzius przyjdzie na swiat... a do tego zwalanie wam na glowe jeszcze corki tak troche bezmyslnie i egoistycznie ona postepuje
moja mama specjalnie nie wyjezdza do pracy do niemiec odwoluje wyjazd dlatego ze czeka az moj maly sie urodzi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości