|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Jezus.. wstałam i ledwo na oczy widzę.. ale nie chciałam mieć znowu 7 stron do nadrobienia na dzień dobry... o 10:00 mają spisywać wodę z liczników..
Dziewczyny ile wody tak średnio powinno się zużywać na miesiąc? Ostatnio wyszło, że my we 2 zużywamy tyle samo co moja mama z tatą i babcią.. a nawet więcej.. tylko już się nie przyznałam mamie xD Wiem, że to zależy od tego czy ktoś ma prysznic czy wannę, czy myje gary w rękach czy w zmywarce.. i od innych pierdół ale tak pi razy drzwi? U nas w 9 miesięcy licznik nabił 65mtrów, czyli wychodzi 7,2 na miesiąc. Chyba ograniczyliśmy zużycie bo ostatnio pamiętam, ze było 10m2 na miesiąc. Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, nie wiem jakiego kto jest wyznania ale przed chwilą mnie nawiedzili Jehowi z książeczkami A mnie się przypomniał odrazu filmik: http://www.youtube.com/watch?v=MNHVtsMD2iA Od 1 minuty Głupie ale śmieszne. I wiecie co.. dały mi książeczkę a za kilka dni mają przyjść z biblią bo powiedziałam, że ja jestem otwarta na wiele teorii, swoją wiarę mam ale uważam, że nie ma nic złego w poznaniu innych religii i że ciekawi mnie ich pismo święte. (Pamiętam, że jak byłam mała to u sąsiadki, gdzie mama chodziła na kawkę i ploty dorwałam jej biblię i tam były jakieś bestie z morza itd. i mi to tak utknęło w pamięci) No i przyjdzie Halinka z biblia do mnie za kilka dni... jakby ojciec się mój dowiedział, że zamieniłam z nimi więcej niż "nie dziękuję" to by mnie chyba wydziedziczył A otworzyłam im bo myślałam, ze one do tego licznika od wody xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
W nocy myślałam, ze zdechnę tak mi było gorąco...
A co do zgagi- to mi pomaga tylko i wyłącznie soda oczyszczona- to moja przyjaciółka ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- pomiar brzucha- ja też wypisuję się z klubu 115 cm, właśnie miara pokazała 117 ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- siala co do wody to ja nie wiem bo my mamy ryczałt
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Siala Bala co do wody, to u nas ok 10 kubików schodziło... ale teraz jak przyszło rozliczenie to wyszło miesięcznie trochę ponad 6... więc całkiem ładnie. Starałam się ograniczać z wodą, oszczędniej puszczać i wogóle... no i udało się.
Najlepsze jest to, że mój mąż nie kąpie się praktycnzie w domu, no jedynie przez weekend, albo jak ma wolne... do kąpieli jestem tylko ja, moja Łucja, ale ją to w takiej dużej misce kąpie... no i babcia, ale babcia do kąpieli to raz w tygodniu. Jednak prań u mnie dużo idzie... co najmniej 1 dziennie, jak nie więcej! Dzisiaj idzie już druga pralka! |
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Siala z tego co ja pamiętam na starym mieszkaniu zużywaliśmy 12- 13 m na miesiąc. ale wtedy oboje pracowaliśmy od rana do wieczora więc nie gotowałam tyle i zmywania też było mniej. nawet nie chce myśleć ile w tym roku będzie ( mamy rozliczenie roczne) ale w czynszu miesiecznym płacimy za 13 metrów to może nie będzie jakiejs straszniej dopłaty typu 1000 zł
![]() i mimo że staramy się oszczędzać to rachunki jak dla mnie kosmiczne są za gaz co 2 miesiące 190 zł około ( a na gaz mamy tylko piec w łazience ten stary ;/ ) i za prąd co 2 miesiące też ok 200 zł ( mimo, że mamy licznik 2 taryfowy ale kuchenke na prąd i pewnie ona tyle pożera ) bassienkaw babcia naprawde się kąpie raz w tygodniu ? a tak delikatnie mówiąc to nie czuć od niej troszke ? no bo wiadomo upały człowiek się poci ...
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-06-30 o 10:47 |
|
|
|
#2405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz taka szczupla Kurcze moze cos w tym jest, moja kumpela wazyla 4800 i teraz jest najszczuplejsza ze wszsytkich moich koleznaek ![]() Zrobilam badania, ciekawa jestem wynikow. Mialam problem z trafieniem moczem do pojemniczka i zanioslam kilka kropelek
|
|||
|
|
|
#2406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek pewnie się podmywa, nie wiem sama... ale prysznic jako taki bierze chyba raz w tygodniu. Kiedyś tak się przecież kąpało... a podmywanie to osobna sprawa, tak mi się zdaje. Nie jedzie od niej... jej sprawa zresztą hahaha
![]() Swoją drogą ładnie bulicie za wszystko... zeżrą was te opłaty
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
caprica6 - dobrze ze mi przypomniałaś muszę kupić pojemniczek i strzykawkę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
13 metrów wody
eee to ja oszczędna jestem ![]() Kurcze, wkurzam się tylko, że jak urządzaliśmy mieszkanie to wybrałam wannę taką po skosie.. jezuussss ile tam sie leje wody żeby dupe zamoczyć :[ ale na taki fajny prysznic nas nie było stać - taki wiecie z bajerami.. bo conajmniej 1800zł a teraz w ulotkach widzę je po 900zł i mnie krew zalewa... z głębokim brodzikiem, że też bym doopsko pomoczyła a jak szybki prysznic to mało wody... A w wannie mojej prysznica nie wezmę bo bym zalała wszystko dookoła ściany sufit podłogę i jeszcze pewnie piwnicę i tę starą srakę z góry xD Zasłonki nie zamontuję bo nad wanną mam suszarkę, z resztą po skosie to i tak jakoś kulawo.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Na co Wam potrzebna strzykawka?
Wrzucam dwa zdjęcia z chorowitego czasu mojej córci... i jeszcze na dodatek brzuch z wczoraj, końcówka 34 tygodnia (33t i 5 d)... wrzucam bo ktoś mi wczoraj tu napisał, że brzuchol mi opadł... a mi się wydaje, że jest taki jak zawsze
|
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
Basia - Śliczna ty, śliczna córcia, Śliczny brzusio
Super
|
#2412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A strzykawka po co??
|
||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na taki prysznic polowałam ale były drogaśne :[ http://www.youtube.com/watch?v=xV52C_4Jxu4
|
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle to ponarzekam dziś - od wczoraj zaczęłam panikowac i boje się porodu... A wcześniej o tym nie myslałam, teraz aż mnie żołądek boli... |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Eee poród nie taki straszny... jak kobiety decydują się na druga czy trzecią ciąże, to aż tak źle nie jest
|
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dobra znajoma mawia, że remont to zwiastun rozwodu...ja miałam remont od 21.04 do ... teraz. Jakos przetrwaliśmy, ale nerwów było sporo. |
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia - slicznie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
marta_d1 zazdroszczę wyjazdu na wieś fajnie masz!!!!
kasienka2607 rzeczywiście ten twój M pojechał po całości ale w złości człopwioek mówi różne głupstwa wiem to po sobie jak sie wkurze na M to mu też mówię takie rzeczy, które tak naprawde nie sa prawdą, ale tak szybko bym mu nie wybaczyła i się do niego nieodzywała przez jakis czas. Siala_Bala mnie ostatnio przyszło 13m3 zuzycie ale to na dwa miesiące więc przez miesiąc wychodzi 6,5m3. bassienkaw śliczne zdjęcia bo śliczne modelki na nich ![]() Aj kochane musze się wam wyżalić bo mnie rozniesie, normalnie nie rozumię tego podejścia do sprawy. Moi teściowie mieli jechać na wczasy do Bługarii 15 sierpnia i moja rozpieszczona szwagierka i ich pies i świnka morka miały byc u nas, ale dzisiaj byłam u teściowej i była znajoma u niej z która mają jechać na te wczasy, i mi mówi teściowa, że plany się zmieniły i jadą 9 lipca bo od 14 czy 15 sa kwatery, a przesuneli wyjazd bo ci znajomi nie mogą się doczekać sierpnia i już chcą teraz. I teściowa mi sie pyta co ja na to i , ze ona też jest za tym rzeby jechac wcześniej bo już jej się chce odpocząć (nie pracuje ze 20 lat już) więc ja zonk i mówię jak to ale ja mam termin an 14 i rodzić wam się bedzie pierwsz wnuczka, a ta baba na to no ale przeciez teściowa ci w porodzie nie pomoże
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-06-30 o 11:24 |
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że nie rozumieją powagi sytuacji....nie denerwuj się jakoś to będzie musi być
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuszek nie widze żeby opadł ![]() Cytat:
![]() a z tą wodą to nie wiem dlaczego tak dużo ;/ tzn tak było do grudnia na startym mieszkaniu na tym sie dowiem dopiero za rok w lutym. kąpaliśmy się normalnie tzn tż nalewał sobie pół wanny wody a ja to nawet zazwyczaj prysznic brałam bo tam zasłonka była,czasem się powylegiwałam w wannie ale nie lałam nie wiadomo ile wody. prania to 3-4 góra w tygodniu no i mycie naczyń to ja nie wiem czego tak ;/ |
||
|
|
|
#2421 | |||
|
Zakorzenienie
|
zeby to bylo takie latwe :P
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mysle ze mozecie pomyslec o czyms takim moja siostra wlasnie do naroznikowej duzej wanny miala tylko z 5 elementow w dzien to skladala i plasko przylegalo do sciany naprawde super sie sprawdzalo gdy bralo sie tylko prysznic
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
Misiulka chyba bym tej teściowej
a szwagierka ile lat ma że musicie jej pilnować ?
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Misiulka - naprawdę współczuję że masz taką Teściową. Ehh
Ja tam za swoją nie przepadam, ale chyba bym chciała żeby po porodzie ktoś mi pomógł - jeszcze tym bardziej przy PIERWSZYM dziecku - gdzie człowiek czasem jest "zielony"
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa do odstrzału Misiulka... nie zazdroszczę. No właśnie ile szwagierka ma lat? Kurde nie fajnie z tym wszystkim...
Ja właśnie wrzuciłam drugie pranie i zaraz będę musiała iść, chcę wędliny kupić i jakiś owoc, bo mam zamiar ciasto zrobić... a popołudniu po Łucję jedziemy i do teściowej posiedzieć bo ma dziś imieninki, choć robi w sobote dopiero Dziękuje za miłe słowa odnośnie zdjęć
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z gazem może faktycznie przez ten piecyk ale nie wyobrażam sobie, że miałabym za każdym razem jakimś patykiem rozpalac, wystarczy że raz mi zgasło to pół godziny się meczyłam żeby to rozpalić |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Ja mam w łazience piecyk co się odpala z baterii tylko jak się włącza ciepłą wodę. Cyk, cyk, cyk i płomyk odpalony.
|
|
|
|
#2427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj mezus tez jest nerwus i nie raz w nerwach cos palnie ale nigdy bogu dzieki nie powiedzial mi czegos takiego jak tobie a u mnie by to bylo bardziej prawdopodobne bo bylismy ze soba 4 miesiace jak postanowilismy ze bedziemy starac sie o dziecko a wy widze jestescie ze soba przeszlo 8 lat ... ale tak jak mowisz, napewno nie mial tego na mysli Cytat:
a jestesmy malzenstwem od lutego |
|||
|
|
|
#2428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na twardnienia to uwagi nawet bardzo nie zwracamCytat:
a co do TZ to ja bym chyba odwrocila sie na piecie i tyle by mnie widzial... Cytat:
jakos tak mi sie wydawalo za tym drzewem ale teraz widze ze jednak jest tak jak byl kurde no nienormalni jacys... chca niech sobie jada ale ty masz rodzic a oni jeszcze ci zwalaja na glowe mloda z psem |
|||
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
rachunki... u mnie sie dopiero zacznie placenie jak sie przeprowadze, narazie zyje mi sie jak w bajce pod tym wzgledem hehe
![]() no nic... ja ide sie bawic z lusterkiem bo na 13:30 do lekarza... nie piszcie za duzo ![]() milego dzionka
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
chyba kazdy by sie wkurzyl poza tym to kiepsko o niej swiadczy ze nie interesuje jej to jak dzidzius przyjdzie na swiat... a do tego zwalanie wam na glowe jeszcze corki tak troche bezmyslnie i egoistycznie ona postepuje
moja mama specjalnie nie wyjezdza do pracy do niemiec odwoluje wyjazd dlatego ze czeka az moj maly sie urodzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

"

za gaz co 2 miesiące 190 zł około ( a na gaz mamy tylko piec w łazience ten stary ;/ )
a tak delikatnie mówiąc to nie czuć od niej troszke ? no bo wiadomo upały człowiek się poci ...

powiedzcie mi co to może byc jak leci mi od czasu do czasu taka ni to brązowa ale taka ciemniejsza wydzielina brudny pomarańczowy sama juz nie wiem wiecie co to moze być mam to już kilka dni 
Kurcze moze cos w tym jest, moja kumpela wazyla 4800 i teraz jest najszczuplejsza ze wszsytkich moich koleznaek 

żeby coś ruszyło