Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 14:22   #3061
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość

nam nikt nigdy nie pomagał przy dzieciach, wsyztsko robilismy "na wyczucie" i dzieciaki maja się dobrze teraz, jak urodze, to maż wexmie wolne tlyko na 2 dni, czyli na to, co będe w szpitalu, bo trzymają dwie doby,potem idzie do pracy, a ja zostanę z chłopakami i małą i będe musiała 11 km dojeżdżac autobusem ,
Ty mnie zawsze sprowadzisz na ziemię My tu o pomocach mamy, braniu przez nie urlopu itp.
A tu jak widać, jak się chce i się musi to wszystko się da
Mimo wszystko na pewno nie będzie Ci łatwo, i dłużej będziesz dochodzić do siebie. Tak od razu pełne obroty, nawet bez pomocy męża, podziwiam.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:31   #3062
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
a w ile czasu on podgrzewa?

Aha- wczoraj pani w sklepie pokazywala mi przewijaki, my chcemy taki na lozeczko i sa ponoc dwa wymiary- krotkie i dluzsze- ktory lepszy? i czy na ten przewijak cos sie kladzie? bo on jest tak jaklby z takiej folli grubej. Sa na to jakies oslonki, czy nie potrzeba?
Ja przewijak kupuje od razu z lozeczkiem, z tym ze my chcemy malego klasc w lozeczku turystycznym
http://www.allegro.pl/item1090275392...przewijak.html
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:34   #3063
Szczęśliwa
Zadomowienie

Zapomniałam napisać, ze ja dziś mega spuchnięta. Kostek brak.
Jeszcze 30 minut pracy i jadę do domu leżeć z nogami do góry. Jescze tylko zakupy po drodze, muszę poszukać tego żelu chłodzącego do stóp i nóg który, polecałyście.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
smiesznie wygladam bo od dekoldu do polowy ud maka musze sie chyba tam samoopalaczem wysmarowac bo jak mnie maz zobaczy to sie przestraszy
No ja też tak nie znoszę nierównej opalenizny. Zawsze potrzymałam żeby opalać się bez ramiączek itp. A teraz opalenizna straszna- tylko tam gdzie słonce chwyta jak chodzę, czyli odznaczone blade ramiączka i nogi powyżej kolan wrrrrr wszystko nierówne.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ja dziś w dobrym humorze po wczorajszej wizycie,bo:
Super, że z synkiem wszystko jest ok.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:37   #3064
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, jak długo podgrzewa...

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ja dziś w dobrym humorze po wczorajszej wizycie,bo:
- z dzidzią wszystko w porządku, waży 838g (25t.4d.)
- po raz kolejny potwierdził się chłopak (widziałam wyraźnie jajeczka itd. )
- z szyjką wszystko w porządku (moja gin. powiedziała, że wystarczy jak ma 2,5cm, a moja ma 6 )
- moje wszystkie wyniki są w porządku (norma glukozy po 1godz. 50g. to wg.mojej gin.do 145)
- spytałam o to badanie na streptokoki i moja gin. zleca je każdej ciężarnej, ale to dopiero po 36 t.c. (chyba, że źle zapamiętałam, bo może to po 32 lub 32, ach ta pamięć )
cieszę się, że wszystko ok
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:40   #3065
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, jak długo podgrzewa...
mi kolezanka z pracy powiedzila aby szczegolnie zwracac uwage ile czasu podgrzewa, bo ponoc jest wiele tanszych podgrzewaczy, ale podgrzewaja dluzszy okres czasu. Ona twierdzi ze wtedy nic nie zagrzeje bo dziecko sie zaplacze. Kupila taki co grzeje dlugo i nie nadaje ze doi uzycia, bo zajmuje za dlugo czasu....
Ten Avent podgrzewa w 4 min, wiec jestem ciekawa w ile ten SISI- bo nic nie napisali.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:48   #3066
Majka232
Zakorzenienie

Jejku, ciężko nadrobić to co napisałyście
Jeszce zostały 2 stronki

niunianiua - gratuluję obrony

MisQa - śliczny brzuszek i całkiem spory
Jak było w szkole rodzenia? Ile czasu trwają zajęcia?
Ty masz termin kilka dni po mnie... Tak sobie pomyślałam, że możemy się spotkać na porodówce

Co do ustępowania miejsc czy przepuszczania w kolejce to mnie jeszcze nikt nigdy nie przepuścił. Co prawda mam na razie nieduży brzuch, ale wątpię, by to się zmieniło wprost proporcjonalnie do przyrostu cm w talii...
Ja zawsze ustępowałam miejsca starszym i ciężarnym, a teraz stoi taki facet w średnim wieku ma pełen koszyk zakupów, a ja mam tylko gazetę i nie pomyśli nawet żeby mnie przepuścić. W aptece też zawsze stoję w kolejce, cóż taka kultura naszego społeczeństwa. Dobrze, że nie jeżdżę autobusami, bo w taki upał na stojąco chyba bym padła.

Moja mama bardzo często dzwoni i pyta jak się czuję, tata przywozi warzywka i owoce, którymi handluje. Mama pyta co kupiłam dla Szymonka i jak jej mówię to nie komentuje, że źle itp. Rodzice sami zaproponowali, że kupią wózek. Teściowa wczoraj kupiła dywan wnukowi (oczywiście wybrany przez nas). Obie mamy często podrzucają nam coś do jedzonka, wczoraj teściowa przyniosła drożdżówki, bo wie, że ostatnio mam na nie ochotę. Ogólnie rodzice bardzo nam pomagają (finansowo także) np. możemy u nich zostawić psiaka jeśli gdzieś wyjeżdżamy. Brat przyjeżdża kosić trawę (bo mój tż nadal chodzi o kulach po operacji kolana). Na siostrę tż-ta i Jej męża też możemy zawsze liczyć, takze jest fajnie
Chcę pomocy mamy po porodzie, ale jak to zorganizmujemy - jeszcze nie wiem. Na pewno Ona się dostosuje i jak będzie trzeba to będzie z nami kilka dni non-stop (wolę nie, bo chcę sama z Tż-tem ogarnąć to wszystko), ale chce najbardziej pomocy np. przy zakupach, żeby posprzątała, włączyła i wywiesiła pranie itd.
Podobno pomoc rodzny jest niezastąpiona gdy dziecko ma bardzo bolesne kolki, bo ktoś musi nas zmienić w kołysaniu i noszeniu maleństwa przez kilka godzin...
Stary 2010-06-30, 14:49   #3067
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Aha- wczoraj pani w sklepie pokazywala mi przewijaki, my chcemy taki na lozeczko i sa ponoc dwa wymiary- krotkie i dluzsze- ktory lepszy? i czy na ten przewijak cos sie kladzie? bo on jest tak jaklby z takiej folli grubej. Sa na to jakies oslonki, czy nie potrzeba?
mozesz sobie kupic pokrowiec na przewijak, na allegro tego sporo a przynajmmniej szybko Ci się nie pobrudzi przewijak bo zawsze bedziesz mogła sciagnąc pokrowiec i uprać )

no taki:
https://ssl.allegro.pl/item1034661284_1034661284.html
http://www.allegro.pl/item1076007359...niebieski.html

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-30 o 14:50
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 14:56   #3068
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witajcie dziewczyny.
Bylam wczoraj na wizycie ale niestety nie jestem zadowolona, jednym slowem moja gin mnie zbyla, wizyta trwala jakies 10 min razem z badaniem, szyjka ok bardzo dluga, synek akurat nie chcial sie za bardzo pokazac wiec dostalam takie nijakie zdjecie, nawet nie pomierzyla go tylko powiedziala ze waga i wzrost w normie...w sumie to nigdy konkretnych wymiarow nie podala zawsze tylko ze w normie. A za wizyte trzeba bylo zaplacic 70€ ehh. Na dodatek mam niedobor zelaza, niska hemoglobine 9,9
i wogole te wyniki jakies chyba nie najlepsze ale ona stwierdzila ze mam zelazo przyjmowac a nawet nic mi nie przepisala bede musiala sama jechac do apteki i sie zapytac.

Na dodatek jak sie ujrzalam wczoraj w lustrze to sie przestraszylam, kalafior na udach i tylku masakryczny do tego nabawilam sie rozstepow ale z wlasnej glupoty bo nie smarowalam niczym, zawsze tylko piersi i brzuch, sporadycznie uda to teraz mam. Cellulitem sie strasznie nie przejmuje bo moj TZ instruktorem fitnessu jest takze cos napewno wymysli a jak nie poskutkuje to przezuce sie na sposob Klarissy.

U mnie tez goraco strasznie nawet mi sie z domu wychodzic nie chce...A i jeszcze zapomnialam jestem w 31tc przytylam 11kg i maly jeszcze nie przekrecony na nietoperka niby ma jeszcze czas ale nigdy nic nie wiadomo...troche sie zmartwilam ta wizyta sama nie wiem co mam teraz robic...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:04   #3069
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
Bylam wczoraj na wizycie ale niestety nie jestem zadowolona, jednym slowem moja gin mnie zbyla, wizyta trwala jakies 10 min razem z badaniem, szyjka ok bardzo dluga, synek akurat nie chcial sie za bardzo pokazac wiec dostalam takie nijakie zdjecie, nawet nie pomierzyla go tylko powiedziala ze waga i wzrost w normie...w sumie to nigdy konkretnych wymiarow nie podala zawsze tylko ze w normie. A za wizyte trzeba bylo zaplacic 70€ ehh. Na dodatek mam niedobor zelaza, niska hemoglobine 9,9
i wogole te wyniki jakies chyba nie najlepsze ale ona stwierdzila ze mam zelazo przyjmowac a nawet nic mi nie przepisala bede musiala sama jechac do apteki i sie zapytac.

Na dodatek jak sie ujrzalam wczoraj w lustrze to sie przestraszylam, kalafior na udach i tylku masakryczny do tego nabawilam sie rozstepow ale z wlasnej glupoty bo nie smarowalam niczym, zawsze tylko piersi i brzuch, sporadycznie uda to teraz mam. Cellulitem sie strasznie nie przejmuje bo moj TZ instruktorem fitnessu jest takze cos napewno wymysli a jak nie poskutkuje to przezuce sie na sposob Klarissy.

U mnie tez goraco strasznie nawet mi sie z domu wychodzic nie chce...A i jeszcze zapomnialam jestem w 31tc przytylam 11kg i maly jeszcze nie przekrecony na nietoperka niby ma jeszcze czas ale nigdy nic nie wiadomo...troche sie zmartwilam ta wizyta sama nie wiem co mam teraz robic...

a przepisała Ci jakieś witaminki żeby uzupełnić niedobory ??
nie martw się napewno gdyby było coś nie tak to ginka by Ci powiedziała
Stary 2010-06-30, 15:06   #3070
Majka232
Zakorzenienie

wanilaania - ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Pamiętacie mnie jeszcze??

Ja też byłam na glukozie niedawno i wynik mam w normie
Wyniki też w miarę, WBC mi się podniosło ale gin mówi że w ciąży to trochę inne normy są więc oki Poza tym musiałam zrobić przeciwciała w 28 tygodniu i znów mam historię taką jak z grupą krwi miałam, czyli muszę jechać do Centrum Krwiodawstwa i tam dopiero mi zbadają te przeciwciała bo "zwykłe" laboratorium nie chce się pod wynikiem podpisać, wrrr. Więc muszę tam pojechać dziś, bo już jestem w 29 tyg.
Cześć, pamiętamy
Ja nie byłam na odczynie coombsa w Centrum Krwiodawstwa, ale krew powędrowała do nich i wynik mam od Centrum Krwiodawstwa mimo, że krew pobierano mi w innym laboratorium. Wynik był na drugi dzień po 15.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja akurat tego bym nie chciała
O nieeeeee
ja też nie chcę żeby mi zostały takie ogromne piersi. Przed ciążą były ok, kiedyś większe, ale jak schudłam to takie fajne 75c a teraz, ech szkoda gadać...

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
właśnie dostałam smsa o treści:
(wybaczcie, jeśli urażę czyjeś poglądy polityczne - nie miałam takiego zamiaru)

Obywatelu, 4 lipca idź na wybory i nie dopuść by pierwsza dama sikała do kuwety.

Ale się uśmiałam

angelikaw, Szczęśliwa - cieszę, że cieszycie się razem ze mną

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-30 o 15:08
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:19   #3071
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Narzekacie na te piersi i narzekacie, a ja Wam zazdroszcze Nigdy nie mialam duzego biustu, a zawsze chcialam miec. W ciazy powiekszyly sie lekko i stanely w miejscu, a ja bym wiele dala, zeby skoczyly o jakies 2 rozmiary
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:22   #3072
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ty mnie zawsze sprowadzisz na ziemię My tu o pomocach mamy, braniu przez nie urlopu itp.
A tu jak widać, jak się chce i się musi to wszystko się da
Mimo wszystko na pewno nie będzie Ci łatwo, i dłużej będziesz dochodzić do siebie. Tak od razu pełne obroty, nawet bez pomocy męża, podziwiam.
trzy razy dałam radę, teraz też dam nie mam wyjscia pieniądze, niestety, z nieba nie spadną, maz do pracy chodzić musi, bo i kredyty i opłaty i dojazdy do Krakowa i jedzenie, to kosztuje,choć żyjemy bardzo oszczędnie. chłopcy też pomogą w razie czego przy kapieli pomoże mi najstarszy, pomoże z wanienki wylać wode, itp zawsze szybko po porodzie dochodziłam do formy, brzuch zostawiałamw spzitalu i od razu byłam na pełnych obrotach, jakaś z natury jestem ruchliwa, nie wysiedze w miejscu

Majka - super, ze wizyta sie udała

Szulida-szk9oda,z e twoja wizyta pozostawia wiele do zyczenia
Stary 2010-06-30, 15:25   #3073
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Aneczka no co za tż powiedz mu że możesz się z nim zamienić, ciekawe jak długo wytrzymałby sam z dzieckiem i ..twoją mamą
hehe z Domikiem to pół dnia by wytrzymał..a z mama to 5 minut..może

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Ja też teraz jak nie pracuję,jestem na utrzymaniu męża i niby często powtarza,żebym sie nie martwiła o pieniądze,to jednak i tak czuję dyskomfort i uważam,że nie ma nic lepszego niż bycie niezależnym finansowo.Tż daje mi na wszystkie potrzebne rzeczy,zakupy,lekarzy,bad ania,no i przede wszystkim na wszystko co związane z dzieckiem,a zapomina czasem,że ja też mam jakieś potrzeby osobiste,typu od czasu do czasu jakieś kosmetyki,bielizna czy coś do ubrania...a mi jakoś tak głupio prosić o kasę na to,bo jeszcze mi powie,że mi to niepotrzebne...Jak pracowałam,to było tak,że pieniądze,które zarobiłam były tylko na moje potrzeby,więc sporą część sobie odkładałam,a tż o tym wiedział i mówił,że jak juz nie będę pracować,to żebym nie wydawała tych pieniędzy,on mi będzie dawał.Efekt jest taki,ze jak chce sobie coś dla siebie kupić,to muszę podbierać ze swoich oszczędności...

Ja te zjak pracowałam to kupowałm sobie co tylko chciałm i nie musiałm tłumaczyć się z zakupów..
Teraz to tz wzioł koperte..odliczył pewna sume i za każdym razem jak brałam miałam zapisywać na kopercie ile wziełam...
ni
by nie pytał na co brałam, ale za każdym razem wspominał..'o wziełaś 100zł????"...a w pottekscie '"na co znów..?
Nigdy mi nie zabraniał nic kupować, ale za każdym razem podkreślał.."kupoj to co niezbędne...zastanów się czy ci to potrzebne.."
A teraz obiecałam mu że nie wezne od niego ani grosza na własne potrzeby., a jak już to na rachunki i dla Domika...
Ja mam te 950zł co dostałam z US i nie przyznałam mu się ...
nie musi wiedzieć....
Wczoraj przegioł nazywając się "moim parobkiem".
jakbym mogła do bym do pracy!!

U nas też skwar...nogi mi puchną...a na moim poddaszu chyba z 30 stopni
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:26   #3074
Majka232
Zakorzenienie

xxSHINeexx - Kochana nie miałaś nigdy większego biustu, więc nie wiesz jakie to "urocze" Rozumiem, że malutki to też nie jest super-zaleta, ale lepiej mieć ciut mniejszy niż za duży. Przy dużych piersiachwygląda się bardziej przysadziście i duże dekolty nie są zbyt estetyczne i podczas upałów nie jest to wygodne, nie można chodzić bez stanika, przeszkadza przy bieganiu itd.

czarnaelizabeth - super, super
Ależ Ty jesteś dzielna babka. Podziwiam i gratuluję

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-30 o 15:27
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:29   #3075
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a przepisała Ci jakieś witaminki żeby uzupełnić niedobory ??
nie martw się napewno gdyby było coś nie tak to ginka by Ci powiedziała
Wlasnie zadnych nie przepisala nie wiem zapomniala czy co biore codziennie Elevit i magnez w saszetkach. Pojade dzis do apteki to mi cos napewno poleca bo na nastepna wizyte kazala mi przyjsc dopiero za 6 tygodni a w miedzy czasie jezdzic do szpitala zeby sie polozna zorientowala co i jak.
Stary 2010-06-30, 15:36   #3076
malwina1204
Rozeznanie

DZIEWCZYNY dlaczego nie ćwiczycie w ciąży?????

piszecie o cellulitach itp wiadomo że kazdna z nas przy ciąży sie na bawi ich ale mozna je zmniejszyć np ćwiczeniami gimnastyką,chociaż 30 minut dziennie jak bardzo wam sie nie chce poswieccie 15-20 minut dla siebie i dziecka , jemu to nie zaszkodzi A wam pomoze w czasie porodu i po porodzie szyciej wrocicie do swojej wagi..... ja ćwicze i moja ciaza przebiega PRAWIDŁOWO ćwicze od poltora tygodnia regularnie codziennie do około 40 minut i widze ze nogi sa w lepszym stanie ,pupa też, do tego wczesniej cwiczylam ale nie codziennie POLECAM

ć w i c z c i e d l a Siebie i dziecka !!!!

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:38   #3077
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

piszecie o cellulitach itp wiadomo że kazdna z nas przy ciąży sie na bawi ich ale mozna je zmniejszyć np ćwiczeniami gimnastyką,chociaż 30 minut dziennie jak bardzo wam sie nie chce poswieccie 15-20 minut dla siebie i dziecka , jemu to nie zaszkodzi A wam pomoze w czasie porodu i po porodzie szyciej wrocicie do swojej wagi..... ja ćwicze i moja ciaza przebiega PRAWIDŁOWO ćwicze od poltora tygodnia regularnie codziennie do około 40 minut i widze ze nogi sa w lepszym stanie ,pupa też, do tego wczesniej cwiczylam ale nie codziennie POLECAM

ć w i c z c i e d l a Siebie i dziecka !!!!
ja nie ćwiczę (mimo, że wcześniej chodziłam regularnie/2-3tyg./ na fitness) bo się boję, że niektóre ćwiczenia wykonane nieprawidłowo mogą zaszkodzić. Nie wiem jakie są bezpieczne, ale od nast. tygodnia będę chodziła na ćwizcenia do szkoły rodzenia (2xtyg.)
Stary 2010-06-30, 15:39   #3078
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny.

co do wizyty powiedziała ci ze wszystko dobrze usg mialas zrobione tez czasem tak mam ze szybko mnie załatwia ale jak sie dowiedziałam czego chciałam i wiem ze jest ok to spoko najgorsze jest to ze sie za 10 minut tyle kasy placi bo najpierw placilam 80zł a teraz 50zł woooow
co do witamin biore codziennie FEMINATAL+DHA
i polecam to dodatkowe DHA czytałąm duzo o tych witaminach sa bardzo potrzebne + 1 tabl magnezu dziennie

Stary 2010-06-30, 15:40   #3079
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie zadnych nie przepisala nie wiem zapomniala czy co biore codziennie Elevit i magnez w saszetkach. Pojade dzis do apteki to mi cos napewno poleca bo na nastepna wizyte kazala mi przyjsc dopiero za 6 tygodni a w miedzy czasie jezdzic do szpitala zeby sie polozna zorientowala co i jak.
hm to dziwne, może jakaś zakręcona była ta Twoja ginka wczoraj
nie wiem co Ci poradzić
znając babki w aptece to mi nigdy nie chca nic sprzedać bo się boją, nawet witamin, na wszystko musze miec recepte, nie raz wysyłam męża, jak mi sie skonczy aspargin
Stary 2010-06-30, 15:41   #3080
malwina1204
Rozeznanie

majka wysyłałam wam cwiczenia linki do pewnych cwiczen jak wykonujesz po woli bez pospiechu i nie forsujesz sie to wszystko bedzie prawidłowo.Jak zaczniesz w SZR to zapamietaj i w domu tez cwicz

Stary 2010-06-30, 15:42   #3081
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Bo codziennie mam minimum godzinę ostrego spaceru w lesie z psicą - górki, dołki, rzucanie szyszek, kijów a przede wszystkim marsz... Po prostu nie mam więcej siły, ale chyba trzeba będzie znaleźć. Najchętniej pochodziłabym na basen ale gin mi zabrania...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:44   #3082
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
!!!!
a mi się poprostu nie chce, ja musze miec instruktora nie umiem ta sama cwiczyc

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 15:48   #3083
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a mi się poprostu nie chce, ja musze miec instruktora nie umiem ta sama cwiczyc
wysyłałam linki ćwiczeń wideo i tam jest kobieta ktora cwiczy a ty razem z nią tylko jej przy tobie nie ma, łatwiej bedzie potem , dlatego zachęcam

Stary 2010-06-30, 15:51   #3084
NIKaP-n
BAN stały

Matko jedyna, malwina przestań zabijać mnie takimi tekstami...

Dziewczęta u mnie z hemoglobiną jest problem, bo jestem dodatkowo wege i jak mi spada, to ciężko ją przywrócić, słabo się wchłania żelazo. Mój gin o tym wie i dlatego jestem zła, że mnie nie informuje o takich sprawach.

Zuziczko opiekę może mąż wziąć na Ciebie (to jest 14 dni w roku kalendarzowym), ale także na dziecko (chore 60dni w roku), może też wziąć opiekę na zdrowe dziecko- gdy mama jest w szpitalu po porodzie i nie może się nim zająć (takie zaświadczenie wystawia szpital i wtedy bez zwolnienia lekarskiego się to daje).

Ja właśnie wróciłam z poradni z Polnej. I wiem jedno, masakra to była...
Nie dość, że od 8 czekałam ja i wiele innych ciężąrnych- na 40 miejsc siedzących 12 osób to byli tatusiowie towarzyszący, a kobiety z bebzolami stały!!!!!!!!!!! To się nazywa mieć tupet!
Pot mi leciał po nogach, wąsko i duszno na korytarzach, a pani doktor zaczęła o 11 przyjmować... Bo miała jakis zabieg.
Wizyta moja trwała maks 10 minut, guzik wiem. Byłam na pseudoszkoleniu z diety i badania krwi. Kupiłam glukometr i 150 pasków- Bayerowskie- na receptę za całe 9,60zł (bez recepty same te paski kosztują 50szt 47zł).
Mam chodzić co tydzień na ktg, bo przy cukrzycy ciążowej jest 10krotnie większa umieralność ciąży... Mam dietę, cukier badam 4x dziennie (nakłuwanie paluszków), jak dzidziol nie będzie się odzywał przez 3h, to muszę to sprawdzać (lekarz, ktg, usg cokolwiek).
Usiadłam na ławce przy szpitalu i wyłam.

Obkupiłam Małego w pozytywkę, maskotkę, półśpiochy- musiałam poprawić sobie nastrój.
Zaraz czytam o diecie, potem zakupy i padam na pysk.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

malwina jeśli ktoś nie ćwiczył przed ciążą, to okres 9 m-cy stanu odmiennego nie jest wskazaniem na zaczynanie ćwiczeń! To Ci powie każdy lekarz. Jeśłi ćwiczyłaś do tej pory, to możesz to kontynuować (jeśli nie ma oczywiście przeciwwskazań) oczywiście dostosowawszy najpierw ćwiczenia do stanu jakim jest ciąża.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 16:07   #3085
Zuziczka
Rozeznanie

Malwina- prosze grzecznie nie walic po oczach czcionke w rozmiarze GIGANT i kolorze oczo***nym. Ja duzo przed ciaza i przez pierwsze 3msc cwiczylam, potem przez to dostalam krwiaka, z ktorym walczylam 6tyg i prawie stracilam swoje dziecko...
Wiec roznie z tymi cwiczeniami jest.. choc pewnie jak sie wie, ze jest sie w ciazy to sie czlowiek tak nie forsuje

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dziewczęta u mnie z hemoglobiną jest problem, bo jestem dodatkowo wege i jak mi spada, to ciężko ją przywrócić, słabo się wchłania żelazo. Mój gin o tym wie i dlatego jestem zła, że mnie nie informuje o takich sprawach.

Zuziczko opiekę może mąż wziąć na Ciebie (to jest 14 dni w roku kalendarzowym), ale także na dziecko (chore 60dni w roku), może też wziąć opiekę na zdrowe dziecko- gdy mama jest w szpitalu po porodzie i nie może się nim zająć (takie zaświadczenie wystawia szpital i wtedy bez zwolnienia lekarskiego się to daje).

Ja właśnie wróciłam z poradni z Polnej. I wiem jedno, masakra to była...
Nika- dzieki za info!
A dostalas jakis Tardyferon lub cos? Jak nie to idz do rodzinnego! bo pietruszka czy szpinakiem nie nadrobisz specjalnie, nawet miecho duzo nie daje. Choc probuj probuj! I pamietaj o buraczkach- w cholere zelaza maja

Co do Polnej i cukrzycy to sie nie przejmuj, przeciez wynik tylko troche wiekszy i wszsytko tak bardziej profilaktycznie jest. Lezalam w sali z dwoma dziewczynami z cukrzyca (one to mialy cukier!!) i wszsytko swietnie z ich malenstwami byly, tyle tylko ze musialy czesto na kontrole przyjezdzac. A te kolejki to wspolczuje, co za chamowa, nie moglas wyprosic jakiegos barana z krzesla??

Robie drozdzowe, a ze z 1kg maki wiec nadmiar zamroze na pozniej
Stary 2010-06-30, 16:10   #3086
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hm to dziwne, może jakaś zakręcona była ta Twoja ginka wczoraj
nie wiem co Ci poradzić
znając babki w aptece to mi nigdy nie chca nic sprzedać bo się boją, nawet witamin, na wszystko musze miec recepte, nie raz wysyłam męża, jak mi sie skonczy aspargin
Ona juz wogole druga wizyte z rzedu jakas zakrecona...jak nic mi nie sprzedadza to podjade do niej po recepte chodz z 30 km mam. No trudno
Nawet mi nie powiedziala ze mam anemie dopiero jak Tz zapytal czy to anemia to potwierdzila a tok to tylko ze zelazo niskie, hemoglobina i erytrocyty.

Mam do was jeszcze takie pytanie moze ktoras sie orientuje bo mam wysokie TROMBOCYTY i LEUKOCYTY
Tromb. 411 przy normie 150-360
Leuk. 13.74 przy normie 4.00-10.00

Czytalam ze w ciazy to normalne ze sa podwyzszone tylko ze ja mialam podejrzenia bialaczki i nie wiem co zrobic. Niby sie wszystko unormowalo i przed ciaza mialam w normie (musze co jakis czas sprawdzac) a teraz nagle tyle ponad norme. Boje sie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
co do wizyty powiedziała ci ze wszystko dobrze usg mialas zrobione tez czasem tak mam ze szybko mnie załatwia ale jak sie dowiedziałam czego chciałam i wiem ze jest ok to spoko najgorsze jest to ze sie za 10 minut tyle kasy placi bo najpierw placilam 80zł a teraz 50zł woooow
co do witamin biore codziennie FEMINATAL+DHA
i polecam to dodatkowe DHA czytałąm duzo o tych witaminach sa bardzo potrzebne + 1 tabl magnezu dziennie
A one dostepne bez recepty? Co do cwiczen, hmm cwiczylam na poczatku ciazy ale zamiast lepiej to jeszcze gorzej sie czulam, teraz troche mi sie nie chce. Wyjde na spacerek ale zeby dodatkowo cwiczyc to przyznam sie ze nie...Tz chce mnie zapisac na gimnastyke ciazowa ale sama nie wiem czy chce...
Stary 2010-06-30, 16:16   #3087
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny,

Pomidorka przywołała mnie do porządku, więc zaglądam do Was kochane..
Przepraszam za milczenie, ale od kilku tygodni mam takiego doła, że nic mi się nie chce Brzuch mi często twardnieje, po kilkanaście razy dziennie, kilka dni temu byłam na IP bo myślałam że rodzę. Na szczęście wszystko ok, nawet szyjka przestała się skracać, mimo że nie leżę tak dużo jak wcześniej.

Poza tym jestem zdołowana uczelnią, bo mam za sobą kolejną wizytę u promotora, tym razem mnie naprawdę obraził i nie wiem czy w ogóle się kiedyś obronię On ma dużo studentów, którzy od 2 lat próbują się obronić a on ich olewa

Przepraszam za to narzekanie...
Trzymajcie się cieplutko!
Stary 2010-06-30, 16:23   #3088
Zuziczka
Rozeznanie

Suszilda- nie martw sie leukocytami i tromb. ja mam jeszcze wiecej (14,58), i tez nie wiadomo od czego Lekarz tylko marudzi jak widzi te moje wyniki, ale po prostu nie wiadomo od czego to moze byc (zeby ok, bolow brak) dostaje tylko Clotrimazol na moje zoltawe uplawy, ktore wg niego sa zapalne.
Lenka- fajnie, ze jestes! Ojoj, pocieszam w dolku! Promotorem sie nie przejmuj, niestety wielu jest takich dupkow... Co do zdrowia to uwazaj! Twoje stresy nie pomagaja Malenstwu wiec mysl pozytywnie i najwazniejsze ze wszystko z bejbikem ok! no i zagladaj do nas! zawsze to razniej w kupie
Stary 2010-06-30, 16:26   #3089
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Suszilda- nie martw sie leukocytami i tromb. ja mam jeszcze wiecej (14,58), i tez nie wiadomo od czego Lekarz tylko marudzi jak widzi te moje wyniki, ale po prostu nie wiadomo od czego to moze byc (zeby ok, bolow brak) dostaje tylko Clotrimazol na moje zoltawe uplawy, ktore wg niego sa zapalne.
Przynajmniej nie jestem sama, az mi ulzylo. Dzieki wielkie
Stary 2010-06-30, 16:28   #3090
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Lenka- fajnie, ze jestes! Ojoj, pocieszam w dolku! Promotorem sie nie przejmuj, niestety wielu jest takich dupkow... Co do zdrowia to uwazaj! Twoje stresy nie pomagaja Malenstwu wiec mysl pozytywnie i najwazniejsze ze wszystko z bejbikem ok! no i zagladaj do nas! zawsze to razniej w kupie
ja też mam jakieś żółte upławy
nie wiem co to mówisz, że to zapalenie jakieś tak?? jakieś poważne??
dodam że nic mnie nie swędzi ani nie piecze, tylko jak noszę wkładkę to się pojawiają
powiem o tym mojemu ginowi w piatek zobaczymy co on na to

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-30 o 16:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości