|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja mam troche za niską hemoglobine bo mam 11,5, erytrocyty 3,80 (4-5,5) i hematokryt 33,5 (36-50) a leukocyty mam w normie 7,8
a jak dziewczyny mogę zmienić odczyn ph, należy coś łykać czy pić bo mam coraz to bardziej obojetny, zaczynałam od ph=5 a teraz mam już ph=7 Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-30 o 16:34 |
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz mi nigdy nie zlecił posiewu
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-30 o 16:38 |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(wpierniczam zurawine ciagle!) chodzilo mi o posiew z pochwy. Ja musialam miec dwa razy ze wzgledu na bakterie coli, streptokoki i paciorkowce ktore mi tam wykryli i ktore zlapalam chyba w szpitalu niestety...
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja też się boje że mam jakieś bakterie ktore zwykle badanie nie wykrywa a mój gin jeszcze nic nie wspomniał o posiewe, bo widzi że wyniki moczu mam dobre, ostatnio jak mnie cos swedziało to przepisał mi maść a teraz mam te upławy też mi pewnie cos przepisze i posiewu dalej nie zrobi Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-06-30 o 16:55 |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wizyta ok. Szyjka krótka ale zamknięta na 4 spusty, ostatnio miewałam bóle tak jakby jajnika aż do pachwiny ale lekarz stwierdził że to "uroki" ciąży, no trudno wytrzymamy ![]() Cytat:
Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cellulit to nigdy nie miałam z nim specjalnie do czynienia a teraz w ciąży, kiedy dbam o dupkę i uda nadwyraz- jest jeszcze gładsza i jędrniejsza niż przed ciążą Nie mam też zbytnio motywacji do ćwiczeń, na SR odradzali, lekarz rodzinny odradzał, może być wszystko pięknie ładnie ćwiczyć sobie aż tu nagle krwawienie i trzeba leżeć do końca Lepiej ćwiczyć mięśnie Kegla ![]()
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
Majka - nie byłam wczoraj w SR, strasznie źle się czułam i nie miałam już sił tam jechać... co do ćwiczeń to ja nie ćwiczę teraz... przed ciąża prowadziłam dość sportowy tryb życia, ale teraz jakoś nie bardzo... po spacerze mam okrutnie twardy brzuch i boli mnie, więc wolę nie ryzykować... i chyba jednak z ćwiczeń w SR też nici wyjdą tylko na wykłady się chyba załapię...kurcze szef mnie dziś znów wku*** , dostałam wypłatę z jakąś głupią karteczką... jak w podstawówce normalnie, zamiast przyjśc i coś powiedzieć to on mi karteczki pisze... i nie wiem sak mi tak mało naliczył... to już drugi miesiąc taka akcja... jutro idę się kłócić o swoje mam takie pytanie - urlop wypoczynkowy jest normalnie płatny jak każdy dzień pracy...? pomóżcie, bo jutro będzie poważna rozmowa... aaaa i jak kończy mi się w tym roku umowa to nie robi łaski i musi do końca macierzyńskiego przedłużyć, tak?
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no....Kochana dbaj o siebie ja też z brzucholem nie daję rady, no też twardnieje jak leżę jest ok,a jak astane to masakra, no ale co robic, jeszcze tylko z 2,5 miesiąca i ten problem nam odpadnie ![]() A nie możesz napisać podania do dziekana o zmianę promotora? Przez ten rok i tak pewnie do pracki nie pójdziesz to bezstresowo za rok się obronisz. No ja bym tak zrobiła po co się tyle stresować?
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Astorianka Preparaty antycelulitowe nie są zabronione w ciąży. Wręcz należy ich używać. One nie mają nic szkodliwego w sobie, po prostu słabiej działają, bo niwelują je hormony ciążowe.
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki na cellulit często zawierają składniki niewskazane w ciąży np. rozgrzewające. Kofeina jest niewskazana, a często zawierają ją preparaty antycellulitowe, innych składników nie pamiętam niestety Na cellulit w ciąży kupiłam żel firmy ATW (jedyny kosmetyk na cellulit, który jest dozwolony w ciąży, jaki znalazłam), ale jakoś rzadko go stosuję. Na cellulit można robić naprzemienne przyrznice (ciepło-zimne) i masować ciało np. pod prysznicem gąbką Syrenką lub na sucho taka rękawicą z włosia.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-30 o 18:38 |
|
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
edit: znajoma mi odpisała: "od wlaczenia do gniazdka, do temp pokarmu 40C - hmmm...8-10min?" malwina1204 - nie tak ostro po oczach proszę ![]() Ja nie ćwiczę, bo.. przed ciążą też nie ćwiczyłam... Kiedyś chodziłam na fitness i na siłownię, ale to była dla mnie męczarnia Poza tym mam astmę i większy wysiłek powoduje u mnie zadyszkę... Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- wróciłam z miasta - usmażyłam się ;/ Byłam z mamą - miałyśmy załatwić wszystko w godzinę, a zeszło prawie 4 ;/ Moja mama kupiła swojej wnusi (lub wnuczkowi) biały pajacyk welurowy, 2 czapeczki i skarpeteczki... Będzie idealny na wyjście ze szpitala ![]() Poza tym kupiłam sobie sukienkę, która będzie dobra do końca ciąży i po niej za całe 40zł...
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-06-30 o 19:07 |
|||
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cellaris no bez wykształcenia są bardziej elastyczni, bo oni idą tam gdzie jest praca, a każdy kto skończy te parę lat studiów marzy by pracować w zawodzie, a czasami ciężko ja mam nadzieję, że mi się uda A ty kobito się oszczędzaj i nie łaź w taką pogodę żebyś nam nie zemdlała znowu Lenko współczuję użerania się z promotorem, co za dziad Dobrze, że się odezwałaś, bo się bardzo martwiłyśmy Malwina po pierwsze nie tak ostro, każda z nas robi jak uważa, nie jesteśmy małymi dziećmi a po drugie to ja nie ćwiczę bo mi się nie chce może powinnam dawać trochę inny przykład, ale strasznie leniwa się zrobiłam w ciąży, a taka pogoda nie sprzyja |
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Suszilda tak bez recepty
czcionka jest po to żeby pisać jak sie chce i na jaki sie chce kolor.A co do ćwiczeń to pewnie jak ciaza jest zagrozona, krwawienie to sie nie cwiczy ale jak sie ma lenia to sie powinno go pozbyc i cwiczyc a nie narzekać że sie robi cellulit bo kto dba ten ma potem mniejszy problem,róbcie jak uwazacie ale potem tylko kalafiory,cellulit.Moim po prostu zdaniem wazne sa cwiczenia w ciazy wszedzie tak pisze,mowią i radzą jest potem łatwiejszy porod,a nie ktore wolą siedzieć caly dzien a potem bole itp i ogolnie sie czujesz fantastycznie cwicze i mam energie caly dzien tylko latam a czuje sie swietnie dlatego wam to polecam.A jak ktos przed ciaza nie cwiczył to niech zacznie jak ma ochote od najmniejszego stopnia.Przeciez ja nie chce dla was zle ani nikogo obrazać,po prostu RADZE.Po ciąży będzie wam łatwiej zgubić kilogramy ktore w ciazy zgromadziłyscie |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
a jeżeli termin porodu jest wcześniejszy niż koniec umowy?
bo umowe mam do konca roku a rodzę wcześniej...
|
#3108 | |||
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ja przed ciążą chodziłam na siłownię 3-4 razy w tyg. Po zrobieniu testu przerwałam ćwiczenia, ze względu na to że 3 miesiące wcześniej poroniłam. Na pierwszej wizycie lekarz potwierdził że nie mam nie ćwiczyć. Nie w każdej ciąży ruch jest wskazany.
Teraz w 3 trymestrze można zacząć jakieś ćwiczenia przygotowujące do porodu np. na piłce itp. Cytat:
![]() Dobrze, że się odezwałaś. Promotorem się nie matw, nic to teraz nie da. Może nie będzie tak źle. Tego Ci życzę Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o przedłużenie umowy, to pracodawca ma obowiązek przedłużyć ja do dnia porodu. A jeśli umowa kończy się w trakcie macierzyńskiego, to stosunek pracy się rozwiązuje ale Zus nadal płaci Ci zasiłek macierzyński.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-30 o 19:29 |
|||
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym terminie zasiłek macierzyński przysługujący za pozostałą część urlopu macierzyńskiego bedzie wypłacany przez ZUS. Z tym, że nie masz prawa do dodatkowych 2 tyg. urlopu macierzyńskiego, bo te przysługują tylko osobom zatrudnionym. Poza tym pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany w 2010 r. urlop.
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dziękuje kobitki za pomoc
heh... nie chcę tam wracać już... to chore żeby porozumiewać się z pracownikiem za pomocą karteczek... nic, jutro sie okaże co dalejaaa i mamcia przyniosła mi cała reklamówę rzeczy dla dzidka śliczne sa, fotki wrzuce jutro ![]() lecę spać, musze odespać pobudke dzisiejsza ![]() papa
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żurawine piłam dość długo a ph i tak mi rosło w góre :/ ale zakupie sobie znowu bo jest dobra na infekcje ![]() ja jeszcze mam ph=7 to jeszcze jest odczyn obojętny, ale dziwne bo teraz nie mam żadnych infekcji a na początku ciaży jak miałam ph=5-5,5 to ciągle miałam jakieś zapalenia, może to ph mi służy
|
||
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowę
|
|
|
#3113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne Cytat:
Dobrze,że się odezwałaś.Sytuacji z promotorem współczuję..Życzę jednak lepszego samopoczucia i odzywaj się częsciej do nas Wróciłam z usg.Niby wszystko dobrze.Mała waży 1,3 kg i na razie jest w położeniu miednicowym,ale lekarz stwierdził,że ma jeszcze dużo miejsca na obroty.Jest jednak jedna rzecz,która mnie martwi.Gin mierzył to i tamto i wszystkie wymiary odpowiadają tc,poza brzuchem,jest młodszy o tydzień...Pytał czy miałam nieregularne @,a ja,że tak,więc nie wiadomo kiedy doszło do poczęcia,ale to chyba wtedy wszystkie wymiary byłyby mniejsze o ten tydzień a nie tylko brzuch...Lekarz niby mówi,że wszystko jest w porządku,ale ja się martwię,że może dziecko jest jakieś chore,albo opóźnione czy coś
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo przekraczałaś te normy, że cię tak straszą? Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Dziewczyny a ja się zmartwiłam. Coś dziwnego mi się robi - wczoraj na piersi taki dziwaczny guzek, że aż się przestraszyłam, ale potem sam znikł... a dzisiaj coś podobnego zrobiło mi się w hmmm... miejscu intymnym. Zastanawiam się czy to nie są jakieś zgniecione żyły, które puchną bo dziwnie to wygląda... W każdym razie przeraża mnie to trochę - moje ciało świruje?
|
|
#3115 |
|
Raczkowanie
|
kasienka1701
no kasia co to za czarne myśli jak mówi, że dobrze to dobrze. Dzidzia ma jeszcze dużo czasu żeby nadgonić
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Contour TS.Nie przejmuj sie tym az tak. naprawde przesadzili.... Klarisso - Dobra cena paskow 9,60 za 150szt czyli za 3 opakowania. Normalnie na recepte jedno opakowanie kosztuje 3,20, a w aptekach przyjaznym diabetykom sa po 2zl lub 1 grosz
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 tygodnie temu byłam w szpitalu zrobili mi badania moczu wyszło ze liczne bakterie właściwie mam tak od lutego ale mój lekarz to zignorował. Dostałam takiego zapalenia chyba od tych bakteri dodatkowo grzybka dostałam spuchłam. Zalecenia dieta białkowa jogurty, sery wszystko co ma kulturu bakteri to zmienia ph. Dostałam globulki dopochwowe i dodatkowo ProbioLac i przeszło. http://www.*******/apteka/p5019-Prob...apsulki_20_szt |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajmę się celulitem jak już ciąża się skończy... Jedyne co wskazane to dużo nawilżania skóry. A ja właśnie czekam na męża, bo mamy małą imprezkę rodzinną i znowu pomimo, że to moje urodziny, szampan będzie dla wszystkich tylko nie dla mnie. No i jestem w szoku, zadzwoniła moja teściowa. Rozmowa jakoś się nie kleiła, ale mimo wszystko miło z jej strony, doceniam, aczkolwiek dystansu to nie zmienia... |
|
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Posiew wyszedł ok mocz jałowy.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cos nie wchodzi ten link wpisz w wyszukiwarke ProbioLac i poczytaj ulotke. No a ja zmieniłam w końcu lekarza zapisałam sie do innego wizyte mam na 21 lipca. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Już kilka razy poczułam jak dzidek zmieniał położenie jego główke . Miałam ręke na brzuchu a on sie wiercił czułam jak główka była pod moją dłonią normalnie szok takie dziwne uczucie za kazdym razem kwikne mam wrazenie jakby zaraz miał wyskoczycTeż tak macie ???
TP: 3.10.2010 http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ewelina& year=2010&month=10&day=3& babycount=1 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009090401801830.png Edytowane przez Butterfly83 Czas edycji: 2010-06-30 o 21:49 |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina radzić możesz ale nie w trybie rozkazującym
![]() A dużo łatwiej pozbywać się cellulitu po porodzie, bo teraz organizm magazynuje więcej tłuszczyku na okres karmienia i to jest naturalne. Ja tam akurat kalafiora nie mam ![]() Kasienka nie martw się, u mnie też wymiary są różne, ale ginka mówiła, że to normalne a naprawdę całkiem normalna jestem ![]() Klarissa mi też się coś takie zrobiło w miejscu intymnym to jest żylak, czytałam że schodzi samo po porodzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

(wpierniczam zurawine ciagle!) chodzilo mi o posiew z pochwy. Ja musialam miec dwa razy ze wzgledu na bakterie coli, streptokoki i paciorkowce ktore mi tam wykryli i ktore zlapalam chyba w szpitalu niestety...

a nie tylko brzuch...Lekarz niby mówi,że wszystko jest w porządku,ale ja się martwię,że może dziecko jest jakieś chore,albo opóźnione czy coś
to jest żylak, czytałam że schodzi samo po porodzie