Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 16:28   #3091
alicia4
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z poradni z Polnej. I wiem jedno, masakra to była...
Nie dość, że od 8 czekałam ja i wiele innych ciężąrnych- na 40 miejsc siedzących 12 osób to byli tatusiowie towarzyszący, a kobiety z bebzolami stały!!!!!!!!!!! To się nazywa mieć tupet!
Pot mi leciał po nogach, wąsko i duszno na korytarzach, a pani doktor zaczęła o 11 przyjmować... Bo miała jakis zabieg.
Wizyta moja trwała maks 10 minut, guzik wiem. Byłam na pseudoszkoleniu z diety i badania krwi. Kupiłam glukometr i 150 pasków- Bayerowskie- na receptę za całe 9,60zł (bez recepty same te paski kosztują 50szt 47zł).
Mam chodzić co tydzień na ktg, bo przy cukrzycy ciążowej jest 10krotnie większa umieralność ciąży... Mam dietę, cukier badam 4x dziennie (nakłuwanie paluszków), jak dzidziol nie będzie się odzywał przez 3h, to muszę to sprawdzać (lekarz, ktg, usg cokolwiek).
Usiadłam na ławce przy szpitalu i wyłam.
Jejku, ale mi Cię żal. Trzymaj się jakoś

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 16:32   #3092
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ja mam troche za niską hemoglobine bo mam 11,5, erytrocyty 3,80 (4-5,5) i hematokryt 33,5 (36-50) a leukocyty mam w normie 7,8

a jak dziewczyny mogę zmienić odczyn ph, należy coś łykać czy pić
bo mam coraz to bardziej obojetny, zaczynałam od ph=5 a teraz mam już ph=7

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-30 o 16:34
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 16:34   #3093
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja też mam jakieś żółte upławy
nie wiem co to mówisz, że to zapalenie jakieś tak?? jakieś poważne??
dodam że nic mnie nie swędzi ani nie piecze, tylko jak noszę wkładkę to się pojawiają
powiem o tym mojemu ginowi w piatek zobaczymy co on na to
Enis- Mnie tez nic nie swedzi piecze ani w ogole. Tylko lekarz chyba chucha na zimne, choc ostatni posiew w miare ok wyszedl! No i te leukocyty go martwia, tyle ze one raczej rosna niz spadaja, chyba taka moja uroda
Stary 2010-06-30, 16:37   #3094
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Enis- Mnie tez nic nie swedzi piecze ani w ogole. Tylko lekarz chyba chucha na zimne, choc ostatni posiew w miare ok wyszedl! No i te leukocyty go martwia, tyle ze one raczej rosna niz spadaja, chyba taka moja uroda
no właśnie ja nie robiłam posiewu, niby wyniki badania moczu mam ok ale słyszałam że nieraz na tych ogólnych wynikach nic nie wychodzi a z posiewu wychodzą jakieś poważne bakterie
lekarz mi nigdy nie zlecił posiewu

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-30 o 16:38
Stary 2010-06-30, 16:44   #3095
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie ja nie robiłam posiewu, niby wyniki badania moczu mam ok ale słyszałam że nieraz na tych ogólnych wynikach nic nie wychodzi a z posiewu wychodzą jakieś poważne bakterie
Enis- mocz mam w porzadku (wpierniczam zurawine ciagle!) chodzilo mi o posiew z pochwy. Ja musialam miec dwa razy ze wzgledu na bakterie coli, streptokoki i paciorkowce ktore mi tam wykryli i ktore zlapalam chyba w szpitalu niestety...
Stary 2010-06-30, 16:50   #3096
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Enis- mocz mam w porzadku (wpierniczam zurawine ciagle!) chodzilo mi o posiew z pochwy. Ja musialam miec dwa razy ze wzgledu na bakterie coli, streptokoki i paciorkowce ktore mi tam wykryli i ktore zlapalam chyba w szpitalu niestety...
no właśnie, a gin sam Ci zrobił posiew czy robiłaś na własną reke??
bo ja też się boje że mam jakieś bakterie ktore zwykle badanie nie wykrywa
a mój gin jeszcze nic nie wspomniał o posiewe, bo widzi że wyniki moczu mam dobre, ostatnio jak mnie cos swedziało to przepisał mi maść a teraz mam te upławy też mi pewnie cos przepisze i posiewu dalej nie zrobi

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-06-30 o 16:55
Stary 2010-06-30, 17:09   #3097
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie, a gin sam Ci zrobił posiew czy robiłaś na własną reke??
bo ja też się boje że mam jakieś bakterie ktore zwykle badanie nie wykrywa
a mój gin jeszcze nic nie wspomniał o posiewe, bo widzi że wyniki moczu mam dobre, ostatnio jak mnie cos swedziało to przepisał mi maść a teraz mam te upławy też mi pewnie cos przepisze i posiewu dalej nie zrobi
Pierwszy posiew mialam w szpitalu, drugi pobieral mi gin, ale sama go zawozilam do lab. (bagatela 45zl!)
Stary 2010-06-30, 17:09   #3098
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Wizyta ok. Szyjka krótka ale zamknięta na 4 spusty, ostatnio miewałam bóle tak jakby jajnika aż do pachwiny ale lekarz stwierdził że to "uroki" ciąży, no trudno wytrzymamy

Cytat:
Malwina- prosze grzecznie nie walic po oczach czcionke w rozmiarze GIGANT i kolorze oczo***nym. Ja duzo przed ciaza i przez pierwsze 3msc cwiczylam, potem przez to dostalam krwiaka, z ktorym walczylam 6tyg i prawie stracilam swoje dziecko...
Wiec roznie z tymi cwiczeniami jest.. choc pewnie jak sie wie, ze jest sie w ciazy to sie czlowiek tak nie forsuje
Zgadzam się, jesteśmy tu po to żeby sobie radzić a nie sie opierdzielać nawzajem. Oczywiście wiem, że ćwicząc byłoby mi łatwiej urodzić ale nie należę do typu fitness i na siłę nie będę się zmuszać i wielka czerwona czcionka na pewno nie wpłynie na zmianę mojego zdania. Każdy robi tak jak uważa za stosowne.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Pomidorka przywołała mnie do porządku, więc zaglądam do Was kochane..
Przepraszam za milczenie, ale od kilku tygodni mam takiego doła, że nic mi się nie chce Brzuch mi często twardnieje, po kilkanaście razy dziennie, kilka dni temu byłam na IP bo myślałam że rodzę. Na szczęście wszystko ok, nawet szyjka przestała się skracać, mimo że nie leżę tak dużo jak wcześniej.

Poza tym jestem zdołowana uczelnią, bo mam za sobą kolejną wizytę u promotora, tym razem mnie naprawdę obraził i nie wiem czy w ogóle się kiedyś obronię On ma dużo studentów, którzy od 2 lat próbują się obronić a on ich olewa

Przepraszam za to narzekanie...
Trzymajcie się cieplutko!
Lenka nikt nigdy się nie zbuntował przeciwko temu promotorowi i tego w jaki sposób traktuje studentów? Nie dałoby się pójść do dziekana i poprosić o delikatne zwrócenie uwagi, albo zmianę promotora na innego. To co piszesz jest niewyobrażalne, dostałabym kur... gdyby obrona miała mi zająć dwa lata
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 17:23   #3099
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY dlaczego nie ćwiczycie w ciąży?????

ć w i c z c i e d l a Siebie i dziecka !!!!
Ja ćwiczyłam od "zawsze" a kilka miesięcy przed ciążą bardzo intensywnie wprawdzie chciałam ćwiczyć w ciąży również, ale w I trymestrze się nieciekawie czułam a w II strasznie rozleniwiłam. Jedyna moja aktywność to ok 10 km spaceru dziennie

Jeśli chodzi o cellulit to nigdy nie miałam z nim specjalnie do czynienia a teraz w ciąży, kiedy dbam o dupkę i uda nadwyraz- jest jeszcze gładsza i jędrniejsza niż przed ciążą

Nie mam też zbytnio motywacji do ćwiczeń, na SR odradzali, lekarz rodzinny odradzał, może być wszystko pięknie ładnie ćwiczyć sobie aż tu nagle krwawienie i trzeba leżeć do końca Lepiej ćwiczyć mięśnie Kegla
Stary 2010-06-30, 17:45   #3100
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki

Majka - nie byłam wczoraj w SR, strasznie źle się czułam i nie miałam już sił tam jechać...

co do ćwiczeń to ja nie ćwiczę teraz... przed ciąża prowadziłam dość sportowy tryb życia, ale teraz jakoś nie bardzo... po spacerze mam okrutnie twardy brzuch i boli mnie, więc wolę nie ryzykować... i chyba jednak z ćwiczeń w SR też nici wyjdą tylko na wykłady się chyba załapię...

kurcze szef mnie dziś znów wku*** , dostałam wypłatę z jakąś głupią karteczką... jak w podstawówce normalnie, zamiast przyjśc i coś powiedzieć to on mi karteczki pisze... i nie wiem sak mi tak mało naliczył... to już drugi miesiąc taka akcja... jutro idę się kłócić o swoje

mam takie pytanie - urlop wypoczynkowy jest normalnie płatny jak każdy dzień pracy...? pomóżcie, bo jutro będzie poważna rozmowa...
aaaa i jak kończy mi się w tym roku umowa to nie robi łaski i musi do końca macierzyńskiego przedłużyć, tak?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 17:45   #3101
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Pomidorka przywołała mnie do porządku, więc zaglądam do Was kochane..
Przepraszam za milczenie, ale od kilku tygodni mam takiego doła, że nic mi się nie chce Brzuch mi często twardnieje, po kilkanaście razy dziennie, kilka dni temu byłam na IP bo myślałam że rodzę. Na szczęście wszystko ok, nawet szyjka przestała się skracać, mimo że nie leżę tak dużo jak wcześniej.

Poza tym jestem zdołowana uczelnią, bo mam za sobą kolejną wizytę u promotora, tym razem mnie naprawdę obraził i nie wiem czy w ogóle się kiedyś obronię On ma dużo studentów, którzy od 2 lat próbują się obronić a on ich olewa

Przepraszam za to narzekanie...
Trzymajcie się cieplutko!
No nareszcie, jeszcze jedna taka długa przerwa w pisaniu i no....
Kochana dbaj o siebie ja też z brzucholem nie daję rady, no też twardnieje jak leżę jest ok,a jak astane to masakra, no ale co robic, jeszcze tylko z 2,5 miesiąca i ten problem nam odpadnie
A nie możesz napisać podania do dziekana o zmianę promotora? Przez ten rok i tak pewnie do pracki nie pójdziesz to bezstresowo za rok się obronisz. No ja bym tak zrobiła po co się tyle stresować?
Stary 2010-06-30, 18:25   #3102
bordowa
Wtajemniczenie

Astorianka Preparaty antycelulitowe nie są zabronione w ciąży. Wręcz należy ich używać. One nie mają nic szkodliwego w sobie, po prostu słabiej działają, bo niwelują je hormony ciążowe.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:37   #3103
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Astorianka Preparaty antycelulitowe nie są zabronione w ciąży. Wręcz należy ich używać. One nie mają nic szkodliwego w sobie, po prostu słabiej działają, bo niwelują je hormony ciążowe.
Ja słyszałam (i czytałam) coś zupełnie odwrotnego.
Kosmetyki na cellulit często zawierają składniki niewskazane w ciąży np. rozgrzewające. Kofeina jest niewskazana, a często zawierają ją preparaty antycellulitowe, innych składników nie pamiętam niestety

Na cellulit w ciąży kupiłam żel firmy ATW (jedyny kosmetyk na cellulit, który jest dozwolony w ciąży, jaki znalazłam), ale jakoś rzadko go stosuję.
Na cellulit można robić naprzemienne przyrznice (ciepło-zimne) i masować ciało np. pod prysznicem gąbką Syrenką lub na sucho taka rękawicą z włosia.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-30 o 18:38
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:46   #3104
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej kobitki
mam takie pytanie - urlop wypoczynkowy jest normalnie płatny jak każdy dzień pracy...? pomóżcie, bo jutro będzie poważna rozmowa...

teoretycznie tak.. ale niech wypowie się ktoś mądrzejszy.. Nika - gdzie jesteś?

aaaa i jak kończy mi się w tym roku umowa to nie robi łaski i musi do końca macierzyńskiego przedłużyć, tak?
niestety NIE. Tylko do dnia porodu.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
mi kolezanka z pracy powiedzila aby szczegolnie zwracac uwage ile czasu podgrzewa, bo ponoc jest wiele tanszych podgrzewaczy, ale podgrzewaja dluzszy okres czasu. Ona twierdzi ze wtedy nic nie zagrzeje bo dziecko sie zaplacze. Kupila taki co grzeje dlugo i nie nadaje ze doi uzycia, bo zajmuje za dlugo czasu....
Ten Avent podgrzewa w 4 min, wiec jestem ciekawa w ile ten SISI- bo nic nie napisali.
trzeba do nich napisać/'zadzwonić.. a moze którąs z dziewczyn, które już kupiły powiedzą co i jak???

edit: znajoma mi odpisała:

"od wlaczenia do gniazdka, do temp pokarmu 40C - hmmm...8-10min?"

malwina1204 - nie tak ostro po oczach proszę

Ja nie ćwiczę, bo.. przed ciążą też nie ćwiczyłam... Kiedyś chodziłam na fitness i na siłownię, ale to była dla mnie męczarnia
Poza tym mam astmę i większy wysiłek powoduje u mnie zadyszkę...

Cytat:
malwina jeśli ktoś nie ćwiczył przed ciążą, to okres 9 m-cy stanu odmiennego nie jest wskazaniem na zaczynanie ćwiczeń! To Ci powie każdy lekarz. Jeśłi ćwiczyłaś do tej pory, to możesz to kontynuować (jeśli nie ma oczywiście przeciwwskazań) oczywiście dostosowawszy najpierw ćwiczenia do stanu jakim jest ciąża.
zgadza się!

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

wróciłam z miasta - usmażyłam się ;/ Byłam z mamą - miałyśmy załatwić wszystko w godzinę, a zeszło prawie 4 ;/
Moja mama kupiła swojej wnusi (lub wnuczkowi) biały pajacyk welurowy, 2 czapeczki i skarpeteczki... Będzie idealny na wyjście ze szpitala
Poza tym kupiłam sobie sukienkę, która będzie dobra do końca ciąży i po niej za całe 40zł...

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-06-30 o 19:07
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 18:53   #3105
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam troche za niską hemoglobine bo mam 11,5, erytrocyty 3,80 (4-5,5) i hematokryt 33,5 (36-50) a leukocyty mam w normie 7,8

na obinżenie ph ginka mówiła mi żebym łyknęła sobie raz dziennie witaminkę C dobra jest też żurawina suszona

Cellaris no bez wykształcenia są bardziej elastyczni, bo oni idą tam gdzie jest praca, a każdy kto skończy te parę lat studiów marzy by pracować w zawodzie, a czasami ciężko ja mam nadzieję, że mi się uda
A ty kobito się oszczędzaj i nie łaź w taką pogodę żebyś nam nie zemdlała znowu

Lenko współczuję użerania się z promotorem, co za dziad Dobrze, że się odezwałaś, bo się bardzo martwiłyśmy

Malwina po pierwsze nie tak ostro, każda z nas robi jak uważa, nie jesteśmy małymi dziećmi a po drugie to ja nie ćwiczę bo mi się nie chce może powinnam dawać trochę inny przykład, ale strasznie leniwa się zrobiłam w ciąży, a taka pogoda nie sprzyja

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:03   #3106
malwina1204
Rozeznanie

Suszilda tak bez recepty

czcionka jest po to żeby pisać jak sie chce i na jaki sie chce kolor.A co do ćwiczeń to pewnie jak ciaza jest zagrozona, krwawienie to sie nie cwiczy ale jak sie ma lenia to sie powinno go pozbyc i cwiczyc a nie narzekać że sie robi cellulit bo kto dba ten ma potem mniejszy problem,róbcie jak uwazacie ale potem tylko kalafiory,cellulit.Moim po prostu zdaniem wazne sa cwiczenia w ciazy wszedzie tak pisze,mowią i radzą jest potem łatwiejszy porod,a nie ktore wolą siedzieć caly dzien a potem bole itp i ogolnie sie czujesz fantastycznie cwicze i mam energie caly dzien tylko latam a czuje sie swietnie dlatego wam to polecam.A jak ktos przed ciaza nie cwiczył to niech zacznie jak ma ochote od najmniejszego stopnia.Przeciez ja nie chce dla was zle ani nikogo obrazać,po prostu RADZE.Po ciąży będzie wam łatwiej zgubić kilogramy ktore w ciazy zgromadziłyscie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:08   #3107
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
niestety NIE. Tylko do dnia porodu.[COLOR=Silver]
a jeżeli termin porodu jest wcześniejszy niż koniec umowy?
bo umowe mam do konca roku a rodzę wcześniej...

Stary 2010-06-30, 19:26   #3108
Szczęśliwa
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ćwiczenia, to ja przed ciążą chodziłam na siłownię 3-4 razy w tyg. Po zrobieniu testu przerwałam ćwiczenia, ze względu na to że 3 miesiące wcześniej poroniłam. Na pierwszej wizycie lekarz potwierdził że nie mam nie ćwiczyć. Nie w każdej ciąży ruch jest wskazany.
Teraz w 3 trymestrze można zacząć jakieś ćwiczenia przygotowujące do porodu np. na piłce itp.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj przegioł nazywając się "moim parobkiem".
jakbym mogła do bym do pracy!!
Ania nie przejmuj się. Tak tylko palnął i pewnie teraz żałuje

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Dobrze, że się odezwałaś.
Promotorem się nie matw, nic to teraz nie da. Może nie będzie tak źle.
Tego Ci życzę no i niech brzuchal się nie spina!

Cytat:
Ja startowałam z ph 8, i lekarz kazał jeść wit. c, ale nie kazał się tym przejmować, podobno to w ciąży normalne. Tyle, że taki odczyn zasadowy sprzyja infekcjom. Teraz ph zmieniło mi sie na 5.

Cytat:

Nie jestem księgowa, więc nie znam szczegółowy naliczania wynagrodzenia, ale sama wypłata nie powinna się różnic wysokością, nawet jeśli przez cały miesiąc byłabyś na urlopie.

Jeśli chodzi o przedłużenie umowy, to pracodawca ma obowiązek przedłużyć ja do dnia porodu. A jeśli umowa kończy się w trakcie macierzyńskiego, to stosunek pracy się rozwiązuje ale Zus nadal płaci Ci zasiłek macierzyński.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-30 o 19:29
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 19:30   #3109
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
a jeżeli termin porodu jest wcześniejszy niż koniec umowy?
bo umowe mam do konca roku a rodzę wcześniej...
niestety, umowa w takim przypadku zakończy się z dniem, do którego została zawarta. Urlop macierzyński będzie więc trwał tylko do 31.12.2010 r.
Po tym terminie zasiłek macierzyński przysługujący za pozostałą część urlopu macierzyńskiego bedzie wypłacany przez ZUS. Z tym, że nie masz prawa do dodatkowych 2 tyg. urlopu macierzyńskiego, bo te przysługują tylko osobom zatrudnionym.
Poza tym pracodawca będzie musiał wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany w 2010 r. urlop.
Stary 2010-06-30, 19:56   #3110
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ok, dziękuje kobitki za pomoc

heh... nie chcę tam wracać już... to chore żeby porozumiewać się z pracownikiem za pomocą karteczek... nic, jutro sie okaże co dalej

aaa i mamcia przyniosła mi cała reklamówę rzeczy dla dzidka śliczne sa, fotki wrzuce jutro

lecę spać, musze odespać pobudke dzisiejsza
papa

Stary 2010-06-30, 20:00   #3111
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
na obinżenie ph ginka mówiła mi żebym łyknęła sobie raz dziennie witaminkę C dobra jest też żurawina suszona
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Ja startowałam z ph 8, i lekarz kazał jeść wit. c, ale nie kazał się tym przejmować, podobno to w ciąży normalne. Tyle, że taki odczyn zasadowy sprzyja infekcjom. Teraz ph zmieniło mi sie na 5.
dzięki dziewczyny żurawine piłam dość długo a ph i tak mi rosło w góre :/ ale zakupie sobie znowu bo jest dobra na infekcje
ja jeszcze mam ph=7 to jeszcze jest odczyn obojętny, ale dziwne bo teraz nie mam żadnych infekcji a na początku ciaży jak miałam ph=5-5,5 to ciągle miałam jakieś zapalenia, może to ph mi służy
Stary 2010-06-30, 20:01   #3112
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ok, dziękuje kobitki za pomoc

heh... nie chcę tam wracać już... to chore żeby porozumiewać się z pracownikiem za pomocą karteczek... nic, jutro sie okaże co dalej

aaa i mamcia przyniosła mi cała reklamówę rzeczy dla dzidka śliczne sa, fotki wrzuce jutro

lecę spać, musze odespać pobudke dzisiejsza
papa

trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowę
Stary 2010-06-30, 20:11   #3113
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a on ma te wszystkie akcesoria, co te droższe? np. pojemnik do zamrożenia mleka?
Czy wogóle te wszystkie akcesoria typu pojemnik, adapter są potrzebne?
Ja kupiłam sam laktator,bo z pojemnikiem via mi się nie opłacało,gdyż mogę go kupić za 5,50 zł

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zdjęcie koszulek (to moje ciążowe roztrzepanie)
Fajne

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam te 950zł co dostałam z US i nie przyznałam mu się ...
nie musi wiedzieć....
Wczoraj przegioł nazywając się "moim parobkiem".
I bardzo dobrze,nie musi wszystkiego wiedzieć.Jeszcze by pomyślał,że jak już masz te 950zł to Ci wystarczy co najmniej na rok i nie będziesz od niego brać.Niech spada na drzewo

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Dobrze,że się odezwałaś.Sytuacji z promotorem współczuję..Życzę jednak lepszego samopoczucia i odzywaj się częsciej do nas

Wróciłam z usg.Niby wszystko dobrze.Mała waży 1,3 kg i na razie jest w położeniu miednicowym,ale lekarz stwierdził,że ma jeszcze dużo miejsca na obroty.Jest jednak jedna rzecz,która mnie martwi.Gin mierzył to i tamto i wszystkie wymiary odpowiadają tc,poza brzuchem,jest młodszy o tydzień...Pytał czy miałam nieregularne @,a ja,że tak,więc nie wiadomo kiedy doszło do poczęcia,ale to chyba wtedy wszystkie wymiary byłyby mniejsze o ten tydzień a nie tylko brzuch...Lekarz niby mówi,że wszystko jest w porządku,ale ja się martwię,że może dziecko jest jakieś chore,albo opóźnione czy coś

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 20:33   #3114
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
MJa właśnie wróciłam z poradni z Polnej. I wiem jedno, masakra to była...
Nie dość, że od 8 czekałam ja i wiele innych ciężąrnych- na 40 miejsc siedzących 12 osób to byli tatusiowie towarzyszący, a kobiety z bebzolami stały!!!!!!!!!!! To się nazywa mieć tupet!
Pot mi leciał po nogach, wąsko i duszno na korytarzach, a pani doktor zaczęła o 11 przyjmować... Bo miała jakis zabieg.
Straszne buraki, ja bym chyba im zwróciła uwagę, zapytałabym czy pan też w ciąży, że tak siedzi i miejsca nie zrobi...

Cytat:
Wizyta moja trwała maks 10 minut, guzik wiem. Byłam na pseudoszkoleniu z diety i badania krwi. Kupiłam glukometr i 150 pasków- Bayerowskie- na receptę za całe 9,60zł (bez recepty same te paski kosztują 50szt 47zł).
Mam chodzić co tydzień na ktg, bo przy cukrzycy ciążowej jest 10krotnie większa umieralność ciąży... Mam dietę, cukier badam 4x dziennie (nakłuwanie paluszków), jak dzidziol nie będzie się odzywał przez 3h, to muszę to sprawdzać (lekarz, ktg, usg cokolwiek).
Mnie tak bardzo nie straszyli. I coś drogi sprzęt ci dali - ja dostałam glukometr za darmo, paski na receptę kosztują chyba z 2 zł za 50 szt. (bez recepty 57 zł...), nikt mi nie kazał na ktg chodzić. Dostałam jeszcze paski do badania poziomu acetonu w moczu i jeśli aceton się pojawi mam się natychmiast zgłosić do lekarki. A tak to mam pilnować cukier poniżej 120 i tyle (5 x dziennie po każdym posiłku).

Bardzo przekraczałaś te normy, że cię tak straszą?

Cytat:
Mnie moja lekarka powiedziała, że balsamy na cellulit zawierają wiele szkodliwych substancji w dużym stężeniu (zapamiętałam tylko kofeinę, ale dużo tego było) dlatego nie powinno się ich stosować w ciąży. Na walkę z cellulitem będzie czas później - poza tym nasza przemiana materii po porodzie się zmieni i organizm sam przestanie magazynować tłuszcz.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Dziewczyny a ja się zmartwiłam. Coś dziwnego mi się robi - wczoraj na piersi taki dziwaczny guzek, że aż się przestraszyłam, ale potem sam znikł... a dzisiaj coś podobnego zrobiło mi się w hmmm... miejscu intymnym. Zastanawiam się czy to nie są jakieś zgniecione żyły, które puchną bo dziwnie to wygląda... W każdym razie przeraża mnie to trochę - moje ciało świruje?
Stary 2010-06-30, 20:33   #3115
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

kasienka1701

no kasia co to za czarne myśli jak mówi, że dobrze to dobrze. Dzidzia ma jeszcze dużo czasu żeby nadgonić

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:31   #3116
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z poradni z Polnej. I wiem jedno, masakra to była...
No bez przesady... Strasznie Cie nastraszyli. A czemu musialas kupowac glukometr? Przysluguje Ci darmowy. Tez teraz uzywam takiego z Bayeru Contour TS.
Nie przejmuj sie tym az tak. naprawde przesadzili....

Klarisso - Dobra cena paskow 9,60 za 150szt czyli za 3 opakowania. Normalnie na recepte jedno opakowanie kosztuje 3,20, a w aptekach przyjaznym diabetykom sa po 2zl lub 1 grosz
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:44   #3117
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:

2 tygodnie temu byłam w szpitalu zrobili mi badania moczu wyszło ze liczne bakterie właściwie mam tak od lutego ale mój lekarz to zignorował. Dostałam takiego zapalenia chyba od tych bakteri dodatkowo grzybka dostałam spuchłam. Zalecenia dieta białkowa jogurty, sery wszystko co ma kulturu bakteri to zmienia ph. Dostałam globulki dopochwowe i dodatkowo ProbioLac i przeszło.

http://www.*******/apteka/p5019-Prob...apsulki_20_szt
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:44   #3118
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Dziwne, bo moja gin twierdzi zupełnie co innego, to samo powiedziała kosmetyczka do której poszłam z pytaniem czy może jakieś maski, mazaje itd. Obie kategorycznie zabroniły i kazały czekać - kofeina, algi, większość olejków eterycznych są zabronione.
Zajmę się celulitem jak już ciąża się skończy... Jedyne co wskazane to dużo nawilżania skóry.

A ja właśnie czekam na męża, bo mamy małą imprezkę rodzinną i znowu pomimo, że to moje urodziny, szampan będzie dla wszystkich tylko nie dla mnie. No i jestem w szoku, zadzwoniła moja teściowa. Rozmowa jakoś się nie kleiła, ale mimo wszystko miło z jej strony, doceniam, aczkolwiek dystansu to nie zmienia...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:54   #3119
Butterfly83
Raczkowanie

Posiew wyszedł ok mocz jałowy.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cos nie wchodzi ten link wpisz w wyszukiwarke ProbioLac i poczytaj ulotke.

No a ja zmieniłam w końcu lekarza zapisałam sie do innego wizyte mam na 21 lipca.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Już kilka razy poczułam jak dzidek zmieniał położenie jego główke. Miałam ręke na brzuchu a on sie wiercił czułam jak główka była pod moją dłonią normalnie szok takie dziwne uczucie za kazdym razem kwikne mam wrazenie jakby zaraz miał wyskoczyc.
Też tak macie ???

Edytowane przez Butterfly83
Czas edycji: 2010-06-30 o 21:49
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:06   #3120
gabisun
Zakorzenienie

Malwina radzić możesz ale nie w trybie rozkazującym
A dużo łatwiej pozbywać się cellulitu po porodzie, bo teraz organizm magazynuje więcej tłuszczyku na okres karmienia i to jest naturalne. Ja tam akurat kalafiora nie mam

Kasienka nie martw się, u mnie też wymiary są różne, ale ginka mówiła, że to normalne jeden wymiar ( nie pamiętam który) mam na 6 dni mniej nie zamartwiaj się bez potrzeby, niektóre dzieciackzi rodzą się mniejsze niż te wszystkie normy wskazują i są zupełnie zdrowe Ja np. urodziłam się 2 tygodnie przed terminem ( czyli ciąża donoszona) a ważyłam tylko 2400 a naprawdę całkiem normalna jestem

Klarissa mi też się coś takie zrobiło w miejscu intymnym to jest żylak, czytałam że schodzi samo po porodzie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości