|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Studiować filologię angielską...
ja tez w 1 sem. gramatyka opisowa i w 2 sem opisowa czyli kognitywna na 3 sem daszy ciag kognitywnej
|
#3392 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wcale nie mam takiego przedmiotu
![]() Cytat:
fonologia to nie moja bajka, ale moja przyjaciółka była jedną z najlepszych osób na roku z fonetyki i fonologii właśnie więc wszystko zawsze mi tłumaczyła i nie miałam z tymi przedmiotami większych problemów.czytałam kiedyś jakiś artykuł z różnymi skrótami, emotkami... niektóre są niezłe dużo bardziej podoba mi się np. ASAP niż TPJTM czy coś takiego, bo i takiego skalkowaneg potworkao zdarzyło mi się oglądać
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z orala. Nasz nativ mówił, że to tylko formalność, że na pewno wszyscy zdadzą. Z konwersacji przeważnie było 5 i 4. No. To tyle. Pogrom zrobili taki, że ja nie mogę. Oblali tak świetnie mówiące osoby .... i mnie. Nie uważam żebym się jakoś popisała ale żeby nie zdać...
oczywiście kobita w komisji. Potem nasz nativ powiedział, że nie spodziewał się, że tyle osób obleje. Rok temu, jak nie było tej kobity w komisji wszyscy zdali... No ale przynajmniej powiedział, że nie wyobraża sobie, żeby ktoś z nas nie zdał we wrześniu. Macie jakieś patenty na rozmowę? Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby na skajpie zagadać do jakiegoś anglika Bo tak, już mam plany, że będę czytać na głos, słuchać BBC. Zawsze mogę rozmawiać sama z sobą
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja praktyka języka poza zajęciami jest taka, że mam kolegę ze stanów, którego od czasu do czasu widzę (póki jest w Polsce) i sobie z nim gaworzę. natomiast inny sposób może się wydac nieco śmieszny, ale od dwóch lat ilekroć widzę się z przyjaciołką z kierunku, to po prostu rozmawiamy po angielsku, czy to na zakupach, czy w barze, zawsze tam niby ta praktyka jest, chociaż bardziej slangowa, niż na jakimś powazniejszym poziomie z tym BBC to nie taki głupi pomysł, przynajmniej wymowy się człowiek więcej osłucha
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie skończyłam tę sesję...
![]() Jeszcze tylko w pt mam wyniki opisówki.. Trudny kurczę dała Ciekawe czy zdałam.
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
A ja 6 lipca mam poprawke PNJA boje sieeeeeeeee
|
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
6 lipca? Kurde, chyba fajnie
ja mam 22 września
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
No mam dwa podejscia mam nadzieje że za tym licowym mi sie uda.... wszytsko mam w jeden dzien...pisanie grame i mówienie, a z gadaniem u mnie najciezej chyba
(((( zależy od komisji...tak ja Ty napisałaś że jakaś baba ud*** duzo osób.
|
|
#3399 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() W tym roku zdawalam mature i nie poszlo mi najlepiej, a bardzo chcialabym studiowac filologie angielska. Wiem, ze powinnam sie wiecej uczyc ,ale madry Polak po szkodzie. Otoz ang podst. ust 80% pis 76% rozsz. ust 35% pis 36%. Wiem, ze mam male szanse zeby dostac sie na jakiekolwiek studia Prosze o szczere opinie. Opis waszych wyborów. Dziekuje Pozdrawiam Edytowane przez paucia9097 Czas edycji: 2010-06-30 o 20:28 |
|
|
|
#3400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo wieczorowe, na uw np 7800 za rok :/
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Albo prywatna szkoła.
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3404 |
|
Przyczajenie
|
orientuje się ktoś może jak jest z fil ang na UMCS'ie w Lublinie? Jakie są progi punktowe ?
Z góry dziękuję za odp.
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę, podklejcie to bo mnie zaraz szlag trafi.
1. O wyniki nie pytamy, bo w tym roku zupełnie zmieniły się zasady rekrutacji. 2. Jeśli szukamy progów, szukamy ich na GRONIE ALBO STRONIE UCZELNI. apogeum sezonu ogórkowego
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo mnie zaciekawiłaś, a nie jestem w ogóle w temacie rekrutacji
|
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym zmienili całkowicie przelicznik ; P |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podam wam przykład, jak wygląda teraz rekrutacja (imho z dupy jakoś...) na mój uniwerek (UW) Język polski = waga 15% poziom podstawowy (obowiązkowy) Matematyka = waga 5% poziom podstawowy (obowiązkowy) Język obcy nowożytny = waga 10% poziom podstawowy (obowiązkowy) Język angielski waga 70% poziom rozszerzony (obowiązkowy) Wynik końcowy to liczba z przedziału 0 – 100, równa średniej ważonej wyników z poszczególnych przedmiotów, obliczona zgodnie z następującym wzorem: W = a * P + b * M + c * J + d *X + e * Y gdzie: W – wynik końcowy kandydata P – wynik z języka polskiego na poziomie podstawowym M – wynik z matematyki na poziomie podstawowym J – wynik z języka obcego na poziomie podstawowym X, Y – wyniki z dodatkowego przedmiotu/dodatkowych przedmiotów maturalnych na wskazanym poziomie a, b, c, d, e – wagi (wielokrotności 5%) ![]() :brzyda l:
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2010-06-30 o 22:49 |
|
|
|
|
#3409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja mam 69% z pisemnego i 100% z ustnego angielskiego, no i 65% polski. Wszytsko na rozszerzeniu. Chciałam iśc na nauczycielski z informatyką na UŚ, ale chyba mogę zapomnieć, bo tylko 25 miejsc,a mojemu wynikowi daleko do tych czołowych.. |
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
Mnie zastanawia czy na kultura-media-translacja są naprawdę tak dobre osoby, ponieważ jest obecnie 15 osób na miejsce. To kierunek na UŚu więc prosiłabym osoby studiujące tam o wypowiedź. Obecnie jak myślę o tym ludziach to są to cyborgi zdające ang rozsz na max
![]() Ja mam 82% z pisemnego i 90 z ustnego (rozszerzenia oczywiscie) i zastanawiam się czy dostanę się. BTW widziałam tą filologię na politechnice Gliwickiej... Następnym krokiem jest chyba psychologia ;]
Wystarczy co jakiś czas spełnić dobry uczynek ("Evan Almighty") To bardzo niebezpieczne zaglądać głębiej kobiecie w serce. Mikołaj Gogol Edytowane przez Moi16 Czas edycji: 2010-07-01 o 00:56 |
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
tak ;d
|
|
#3413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie pnja z glowy jeszcze jutro wyniki z historii WB
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Hura, zdałam opisową, czyli syntax i morfologię, nie widziałam mojej pracy, ciekawa jestem, jak mi poszły drzewka
, pewnie licho, bo uczyłam się ich tylko 1 dzień. Niestety kognitywna niezaliczona, ale lepsze to, niż opisówka, bo poprawiać opisową byłoby ciężej, przynajmniej dla mnie, a kognitywnej jakoś się nauczę.12 idę na egz. z HLA,miła babeczka zgodziła się (to będzie mój 1-szy termin), ma nadzieję, że zdam .
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam dzisiaj ostatni wpis i podliczyłam sobie średnią
brakło mi plusika do stypendium
|
|
#3416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam średnią 4,2 i chyba się na stypendium nie załapię, bo w zeszłym roku było od 4.4 lub 4.5. Myślicie, że może spadnie do 4.2 ???
Czy nie ma szans ?
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pochwalę się ja mam już wakcje, nie wiem jak to sie stalo ze bez poprawek, ale ten rok mnie wykonczyl, wakacje sie naleza, 3 mam za Was kciuki , jestescie madre, glowy do gory
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety się nie załapałam.
|
|
|
#3420 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tegoroczną maturzystką i chcę iść na filologię angielską. Widzę, że tu jest dużo osób studiujących ten kierunek, dlatego mam do Was pytanie. Czy na filologii jest bardzo ciężko? Czy to prawda, że studiowanie tego kierunku to prawie samobójstwo? Czytałam na różnych forach wypowiedzi studentów filologii angielskiej i wiele wypowiedzi mnie przeraziło, bo dużo osób pisało, że żałuje wyboru tego kierunku, że na filologii angielskiej jest płacz i zgrzytanie zębów, itp., itd.... Ogólnie niezbyt ciekawie, ale były też wypowiedzi pozytywne, że na filologii angielskiej jest fajnie i ciekawie i że wcale nie jest tak ciężko jak wszyscy mówią i myślą... Nie wiem komu wierzyć, dlatego liczę, że może Wy się ze mną podzielicie swoimi uczuciami wobec studiowania filologii angielskiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Wreszcie coś konkretnego i na temat
oczywiście kobita w komisji. Potem nasz nativ powiedział, że nie spodziewał się, że tyle osób obleje. Rok temu, jak nie było tej kobity w komisji wszyscy zdali... No ale przynajmniej powiedział, że nie wyobraża sobie, żeby ktoś z nas nie zdał we wrześniu.
Bo tak, już mam plany, że będę czytać na głos, słuchać BBC. Zawsze mogę rozmawiać sama z sobą

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

(((( zależy od komisji...tak ja Ty napisałaś że jakaś baba ud*** duzo osób.