Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 21:39   #2581
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

dzidzia dziekuje za komplement
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:43   #2582
kociamborek
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Karolcia a Ty tez masz juz jakies rozwarcie, nie?
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:44   #2583
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
oczywiście nie podaruję sobie jak nie powiem o lakierach do paznokci dwa co dal mnie wygrywają po koralowym , na który już mi przeszło to chinchilli i mint candy apple no.............
Ten mint candy apple to wiem jaki, a ten chinchilli to jaki to kolor?

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Lazurka mam nadzieję że cię to nie obraziło z tą tacą.Ja tylko chciałam ci dodać otuchy i żebyś wiedziała że na nas zawsze możesz liczyć. Sorki jeśli cię uraziłam:roza :mam nadzieję że mi wybaczysz
Nie uraziłaś. Ale poczułam się jakbyście odebrały moje słowa jako żebranie. A ja po prostu chciałam się pożalić.
Najlepiej będzie jak zakończymy ten temat ok?
Aha.. no i przywracacie wiarę w ludzi i w to, że są ludzie, którzy mają dobre serca
Stary 2010-06-30, 21:46   #2584
itakasia
Zakorzenienie

kociamborek
trzymam kciuki zebys wytrzymala jak najdluzej
lazurowa
mozesz na nas liczyc. a jesli cie to pocieszy to powiem ci ze ja przy pierwszej corci nie mialam wielu rzeczy ktore mam teraz i o ktorych pisza dziewczyny
marta
mam turkus z inglota, baardzo trwaly i ladnie sie prezentuje
pszczolka, basienka
dobrej nocki
Stary 2010-06-30, 21:46   #2585
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Czesc kochane!
Wrócilam z wizyty lekko przerazona
Jeju jeju, a który to tydzień?

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie spokój. Bardzo Wam dziękuję ale naprawdę jakoś sobie poradzę. Jest mi teraz wręcz głupio, że o tym napisałam...
Słuchaj, nie ma być Ci głupio. Wiesz- może to wredne porównanie, ale ja wolę dać komuś, kto wiem, że spożytkuje to tak, jak zakłada się na początku, niż komuś, kto przechleje....

Zrób dokładną listę rzeczy, które potrzebujesz- najlepiej z linkami, możliwie u jednego sprzedawcy i może razem z dziewczynami w miarę naszych możliwości podeklarujemy która na co może Ci przelać kasiorkę (bo bez sensu, żebyśmy wszystkie płaciły za przesyłkę- sama zamówisz, a my po prostu damy Ci na to środki).

Chyba, że któraś ma lepszy pomysł?

Ale nie wybieraj rzeczy najtańszych, bo Ci głupio, tylko te, które są przyzwoite jakościowo przede wszystkim.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:47   #2586
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
jutro mam pelny 35tydz. no ja tez mam nadzieje, ze wytrzymam jak najdluzej. Mąż jest jeszcze w Holandii, mial przyjechac 10-ego lipca, ale po tych wiadomosciach przyjezdza juz w ten piatek. Bo do 10-ego jeszcze roznie moze byc
Cytat:
Karolcia a Ty tez masz juz jakies rozwarcie, nie?
tak tydzien temu bylo 2,5 cm i skurcze tez sa Ja mam skonczone 36tc wiec zaczety 37tc, wizyte mam we wtorek i jak cos to mnie juz zabierze na CC
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:52   #2587
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ten mint candy apple to wiem jaki, a ten chinchilli to jaki to kolor?

Nie uraziłaś. Ale poczułam się jakbyście odebrały moje słowa jako żebranie. A ja po prostu chciałam się pożalić.
Najlepiej będzie jak zakończymy ten temat ok?
Aha.. no i przywracacie wiarę w ludzi i w to, że są ludzie, którzy mają dobre serca
bejbe wpisz w google grafika bo mi tak trudno opisać......dobry człowieku
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:53   #2588
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Jeju jeju, a który to tydzień?
jutro kończę 35

ja rowniez jestem jak najbardziej za
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
tak tydzien temu bylo 2,5 cm i skurcze tez sa Ja mam skonczone 36tc wiec zaczety 37tc, wizyte mam we wtorek i jak cos to mnie juz zabierze na CC
no to mnie troszke pocieszylas, moze tez uda mi sie jeszcze troche wstrzymac malego z tym rozwarciem

Stary 2010-06-30, 21:53   #2589
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Byłam na targu i zaszałałam z owockami ..kupiłam jagody, nektarynki(koszyczek za 4,50 ), czereśnie, winogrona (po 5 zł wiec zal było nie wziasc), jabłka ..musiałam tak na mnie patrzały
a wiecie ze nie powinno sie pod koniec ciazy pic zielonej herbaty i jesc winogron bo jakas zastawke w sercu zawezaja... takie info na wstepie dostalam dzisiaj od lekarza.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Pytanie z innej beczki:
czy Wasze psiaki tez przesypiają całe dni w te upały?
owszem, moj jak jest mega upal to lezy i spi w koszyczku... ale jest tez takim hardcorem ze jak mamuska idzie na ogrod sie opalac to on lezy razem z nia... tyle dobrego ze sie w cieniu polozy, a on czarny jest ...

no wiec ja jak wyszlam o 13 z domu tak wrocilam o 18
z wizyty jestem bardzooo zadowolona chociaz do tej pani doktor bylam nastawiona z lekka anty. no ale przez to ze zdziera z ludzi to jest chociaz mila zbadala mnie delikatnie i niestety jestem pozamykana na amen pozniej usg z wszystkimi przeplywami. sprawdzala wszystko bardzo dokladnie, nawet paluszki u raczek i nozek hehe gadala ze za pierwszym raz musimy sie lepiej poznac hehe. mala dalej ma glowke duza, ale powiedziala ze to nie ma znaczenia. od zeszlego tygodnia przytyla 60g. a co najwazniejsze jest owinieta ta cholerna pepowina tylko raz i luzno, wiec nic jej poki co nie poddusza, przeplywy wyszly super. a co najfajniejszego zrobila mi za friko 4D, bo chciala oczywiscie mnie na mowic, a ja nie chcialam bo powiedzialam ze nic na nim nie widac, to z czystej ciekawosci mi zrobila. mala jest strasznie pyzata i bogu dzieki nos jednak ma po mnie poogladalam sobie ja z mamuska dokladnie jak sie usmiechala, polykala wody, ziewala... slodko no i na pocieszenie dostalam info ze bedzie wazyla kolo 4 kg. najbardziej chcialo mi sie smiac gdy babeczka zaczela gadac ze zrobi wszystko zebym czula sie bezpiecznie i zeby bolalo mnie przy porodzie jak najmniej smiechu warte fotki z 4d wam nie wkleje bo akurat druknela mi niewyrazna, akurat mala robila dziwna minke, tak jakby cmokala.

ach i napilam sie dzisiaj piwka, boze jakie ono bylo pyszne!!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:58   #2590
anoxa
Zakorzenienie

wogole wam dziewczyny nie pisalam jaka mam prostaczke w pokoju...

normalnie mam jej czasami dosc nie dosc ze jest naprawde wielka bo przy wzroscie 160cm wazy 120kg i schudla juz 5w szpitalu bo jest na diecie ma cukrzyce wyglada troche jak swinka pepe albo jak pumba z krola lwa chude nogi jak patyczki i tala opona do okola brzucha az pasy na ktg nie jest w stanie tego dolnego zawiazac ale tu nie chodzi o to budzi sie o 3 w nocy i robi sabie kanapki jedzac pomidora (a je je kilogramami ) wydaje odglosy siorbania tak ze az sie niedobrze robi
przeklina jak szewc... dzisiaj z mama rozmawiala przez tel darla sie na caly glos i szly teksty typu"... nie w..rwiaj mnie... a na ch.j mi te studia..." itp daja nam codziennie jogurty ze ona ma cukrzyce dostaje naturalne a generalnie kazda z nas jak ich nie je to nie bierze kolejnych a ta w lodowce ma 5 juz nam sie produkty na polce nie mieszcza a dzisiaj jeszcze kolejnego z pazerstwa wziela jak siada do jedzenia do sniadanai to zajmuje jej ono poltora godziny wszystkie juz przysypiamy godzila (np wczoraj 23.10) dzwoni do babci ktora wyszla od niej o 21.15 i przez 40min rozmawia z nia przez telefon... a jak babcia do nie przychodzi to o niczym nie rozmawiaja tylko siedza i patrza sie w sciane teraz babcia wyszla z budynku a ta stala przy oknie rozmawiala z babcia przez tel i puszczala jej buziaki a babcia jak mowila przez tel to na sali slyszalysmy co mowila przyniesli jej tv i myslalam ze sie zalamie bo ona jak by glucha byla chodzi tak glosno do tego przy nim usypia... a ja w nocy wstaje i go wylaczam chociaz ostatnio dwa razy sama wylaczyla poza tym wszyscy do okola znaja plec dziecka tylko jej facet nie zna plci ich dziecka no i do tego w przyszlym tyg bedzie miala cc a dla dziecka ma jedynie kilka ubranek... a siana nie maja bo mowila ze jak w przyszlym tyg ten jej facet dostanie pieniadze to kupia wozek przyszla do niej ciocia i mowi ze znajoma ma kompletny wozek do sprzedania w super stanie z nosidelkiem za 400zl a ona ze nie bo ona chciala jakis tam za 1000zl a ciocia jej tlumaczy ze przeciez nie stac ich na to i ze za ten 1000zl to wszystko kupi lacznie z lozeczkiem itp... poprostu jest masakryczna tego swojego faceta caly czas wyzywa przez telefon az sie na glos z niej smiejemy z reszta dziewczyn drze sie i jej standardowym tekstem jest takie chamskie "ze co" albo "co co" a jak sie zegna to okolo 15-20 razy mowi "bye bye" jeszcze tydzien z nia i zwariuje

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-06-30 o 22:00
Stary 2010-06-30, 22:00   #2591
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Czesc kochane!
Wrócilam z wizyty lekko przerazona Mam juz rozwarcie na 3cm i wszystko sie ostro przygotowuje do porodu. Wiedzialam ze na pewno urodze przed terminem ale marzylam zeby urodzic po skonczonym 36tyg. a w takim wypadku nie wiadomo czy mi sie to uda. Lekarz i tak mnie pochwalil bo mowil ze widac efekty mojego lezenia ze tak dlugo wytrwalismy bo przyznal mi sie ze w 28tyg. jak zaczely sie moje problemy byl mocno zmartwiony i nie sadzil ze jeszcze tyle wytrzymam. Synus wazy 2650 wiec waga nie jest najgorsza ale moglby jeszcze posiedziec chociaz ten tydzien Jesli nic sie nie wydarzy wczesniej to za tydzien w srode mam sie zglosic do szpitala i juz tam zostane prawdopodobnie do porodu. Normalnie teraz to az strach zasypiac..

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wiec ja jak wyszlam o 13 z domu tak wrocilam o 18
z wizyty jestem bardzooo zadowolona chociaz do tej pani doktor bylam nastawiona z lekka anty. no ale przez to ze zdziera z ludzi to jest chociaz mila zbadala mnie delikatnie i niestety jestem pozamykana na amen pozniej usg z wszystkimi przeplywami. sprawdzala wszystko bardzo dokladnie, nawet paluszki u raczek i nozek hehe gadala ze za pierwszym raz musimy sie lepiej poznac hehe. mala dalej ma glowke duza, ale powiedziala ze to nie ma znaczenia. od zeszlego tygodnia przytyla 60g. a co najwazniejsze jest owinieta ta cholerna pepowina tylko raz i luzno, wiec nic jej poki co nie poddusza, przeplywy wyszly super. a co najfajniejszego zrobila mi za friko 4D, bo chciala oczywiscie mnie na mowic, a ja nie chcialam bo powiedzialam ze nic na nim nie widac, to z czystej ciekawosci mi zrobila. mala jest strasznie pyzata i bogu dzieki nos jednak ma po mnie poogladalam sobie ja z mamuska dokladnie jak sie usmiechala, polykala wody, ziewala... slodko no i na pocieszenie dostalam info ze bedzie wazyla kolo 4 kg. najbardziej chcialo mi sie smiac gdy babeczka zaczela gadac ze zrobi wszystko zebym czula sie bezpiecznie i zeby bolalo mnie przy porodzie jak najmniej smiechu warte fotki z 4d wam nie wkleje bo akurat druknela mi niewyrazna, akurat mala robila dziwna minke, tak jakby cmokala.

ach i napilam sie dzisiaj piwka, boze jakie ono bylo pyszne!!
super wiadomości a z dzidziulki jak sie urodzi to kawał babeczki będzie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:00   #2592
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
z wizyty jestem bardzooo zadowolona
super, ze u ciebie na wizycie wszystko ok, ciesz sie ze jeszcze jestes pozamykana jeszcze jest czas Fajna ta lekarka ze jeszcze usg 4d zrobila tak sama od siebie
Stary 2010-06-30, 22:00   #2593
bajka1807
Zakorzenienie

a no i jutro ide na pierwsze ktg... bede musiala lazic juz co tydzien, ze wzgledu na ta pepowine. mam tez skierowanie na paciorkowca z dwoch dziurek no i do pani doktor co 7-10 dni mam przylazic.... ciekawe jak ja to zrobie bede jezdzic jak kot z pecherzem na trasie szczecin-kolobrzeg co tydzien

tez dzisiaj bylam w szmateksie i kupilam sobie dwie tuniczki. malej kupilam w cocodrillo buciki i slodziachnego rampersika a mamuska jakas bluzeczke i leginsy.

przed chwila zadzwonil do mnie maz i pyta czy zostawilam w remontowanym mieszkaniu karton z sokiem pomaranczowym na stole... no wiec zostawilam a on mi na to ze eksplodowal normalnie mam nadzieje ze to cholerstwo pozlazi ze scian :/ tak wiec kobiety pamietajcie nie zostawiajcie kartonow z sokiem na stole gdzie prazy sloneczko bo grozi wybuchem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:01   #2594
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Słuchaj, nie ma być Ci głupio. Wiesz- może to wredne porównanie, ale ja wolę dać komuś, kto wiem, że spożytkuje to tak, jak zakłada się na początku, niż komuś, kto przechleje....

Zrób dokładną listę rzeczy, które potrzebujesz- najlepiej z linkami, możliwie u jednego sprzedawcy i może razem z dziewczynami w miarę naszych możliwości podeklarujemy która na co może Ci przelać kasiorkę (bo bez sensu, żebyśmy wszystkie płaciły za przesyłkę- sama zamówisz, a my po prostu damy Ci na to środki).

Ale nie wybieraj rzeczy najtańszych, bo Ci głupio, tylko te, które są przyzwoite jakościowo przede wszystkim.
Dziewczyny, bardzo Was proszę, dajcie spokój. Jak będzie naprawdę bardzo źle to napiszę.

Cytat:
bejbe wpisz w google grafika bo mi tak trudno opisać......dobry człowieku
No właśnie wyskakują mi same futerkowe zwierzątka, szynszylki
Stary 2010-06-30, 22:03   #2595
anoxa
Zakorzenienie

bajka ciesze sie ze przynioslas same dobre wiesci a niunia spora ale cos mi sie zdaje ze moj synus tez kolo 4kg bedzie wazyl
Stary 2010-06-30, 22:04   #2596
papeteria
Zakorzenienie

lazurowa ja tez musiałam ładnie ograniczyc wydatki bo opłat masa i tak np kupiłam łózeczko za 24,- pisałam juz o tym kiedys i naprawde jak nówka tylko mi na szufladzie nie zalezało ale rozumiem cie.. wózek uzywany za 300,- już z fotelikiem , wanienke ze stelazem używaną, tak samo laktator z aventa ale uzywany...pierdułki do szpitala i drobiazgi dla maluszka wiadomo nowe, ciuszki dostałam...i jak podliczyłam wszystko to wyszło koło 1000 a nie 4000 ...starałam się okroić te koszty bo po prostu nie wyrobiłabym finansowo kredytów masa, auto non stop u mechanika....zaluje tylko ze nie kupilam jednak tego tako x jumpera bo chcialam uzywany za 600,- a stanelo na tym city driver za 300,- ale klamka juz zapadła , trudno.... nie mam jeszcze kocyka, poscieli i nie planuje w najblizszym czasie i kilka innych rzeczy, kupilam sam ochraniacz i rozek u jednego sprzedawcy , z dwa biustonosze by sie przydaly i jeszcze pare innych rzeczy, nie mówiac juz o ciuchach po ciazy...
wiem ze nie mialas na mysli tego by dziewczyny wyskakiwaly ze zrzutka, ale wiedz ze w razie "w" i na mnie mozesz liczyc ..
a tak wogóle to te pieniadze sa g...warte o !!!
Zdrowie najwazniejsze

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-30 o 22:08
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:04   #2597
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no normalnie jakaś z niej tepa strzała nie rozumiem skąd takie dziwuszyska się biorą współczuję współlokatorki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:07   #2598
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie ze nie powinno sie pod koniec ciazy pic zielonej herbaty i jesc winogron bo jakas zastawke w sercu zawezaja... takie info na wstepie dostalam dzisiaj od lekarza.
a nam połozna na SR mówiła aby na porodówke wziasc jakis soczek najlepiej winogronowy bo słodki i daje powera

Stary 2010-06-30, 22:07   #2599
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

tak tak lazurka dzidzia super to wymyslila jesli naprawde nie bedziesz miala jak to koniecznie tak zrob a my ci pomozemy!!!!!!!!!!!!!!!!! i ma ci nie byc glupio poza tym zrobimy to dla twojej corci bedzie miala pamiatke po wizazowych ciotkach
Stary 2010-06-30, 22:11   #2600
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:

normalnie mam jej czasami dosc nie dosc ze jest naprawde wielka bo przy wzroscie 160cm wazy 120kg i schudla juz 5w szpitalu bo jest na diecie ma cukrzyce wyglada troche jak swinka pepe albo jak pumba z krola lwa chude nogi jak patyczki i tala opona do okola brzucha az pasy na ktg nie jest w stanie tego dolnego zawiazac ale tu nie chodzi o to budzi sie o 3 w nocy i robi sabie kanapki jedzac pomidora (a je je kilogramami ) wydaje odglosy siorbania tak ze az sie niedobrze robi
przeklina jak szewc... dzisiaj z mama rozmawiala przez tel darla sie na caly glos i szly teksty typu"... nie w..rwiaj mnie... a na ch.j mi te studia..." itp daja nam codziennie jogurty ze ona ma cukrzyce dostaje naturalne a generalnie kazda z nas jak ich nie je to nie bierze kolejnych a ta w lodowce ma 5 juz nam sie produkty na polce nie mieszcza a dzisiaj jeszcze kolejnego z pazerstwa wziela jak siada do jedzenia do sniadanai to zajmuje jej ono poltora godziny wszystkie juz przysypiamy godzila (np wczoraj 23.10) dzwoni do babci ktora wyszla od niej o 21.15 i przez 40min rozmawia z nia przez telefon... a jak babcia do nie przychodzi to o niczym nie rozmawiaja tylko siedza i patrza sie w sciane teraz babcia wyszla z budynku a ta stala przy oknie rozmawiala z babcia przez tel i puszczala jej buziaki a babcia jak mowila przez tel to na sali slyszalysmy co mowila przyniesli jej tv i myslalam ze sie zalamie bo ona jak by glucha byla chodzi tak glosno do tego przy nim usypia... a ja w nocy wstaje i go wylaczam chociaz ostatnio dwa razy sama wylaczyla poza tym wszyscy do okola znaja plec dziecka tylko jej facet nie zna plci ich dziecka no i do tego w przyszlym tyg bedzie miala cc a dla dziecka ma jedynie kilka ubranek... a siana nie maja bo mowila ze jak w przyszlym tyg ten jej facet dostanie pieniadze to kupia wozek przyszla do niej ciocia i mowi ze znajoma ma kompletny wozek do sprzedania w super stanie z nosidelkiem za 400zl a ona ze nie bo ona chciala jakis tam za 1000zl a ciocia jej tlumaczy ze przeciez nie stac ich na to i ze za ten 1000zl to wszystko kupi lacznie z lozeczkiem itp... poprostu jest masakryczna tego swojego faceta caly czas wyzywa przez telefon az sie na glos z niej smiejemy z reszta dziewczyn drze sie i jej standardowym tekstem jest takie chamskie "ze co" albo "co co" a jak sie zegna to okolo 15-20 razy mowi "bye bye" jeszcze tydzien z nia i zwariuje
O NATURO! ja to bym ją chyba utłukła gdyby nie fakt że w ciąży jest współczuję Ci z całego serduszka!
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:12   #2601
anoxa
Zakorzenienie

papateria w sumie madrze zrobilas z tymi zakupami nie ma co sie stawiac ponad stan jesli cie na to najzywczajniej nie bylo stac a wozeczek moze uda ci sie jeszcze sprzedac na allegro i kupic ten co chcialas?? czy juz wolisz nie kombinowac?

kurcze ja nie kupowalam laktatora i teraz mnie to martwi nie wiem czy kupic jeszcze czy juz nie...
Stary 2010-06-30, 22:13   #2602
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa ja tez musiałam ładnie ograniczyc wydatki bo opłat masa i tak np kupiłam łózeczko za 24,- pisałam juz o tym kiedys i naprawde jak nówka tylko mi na szufladzie nie zalezało ale rozumiem cie.. wózek uzywany za 300,- już z fotelikiem , wanienke ze stelazem używaną, tak samo laktator z aventa ale uzywany...pierdułki do szpitala i drobiazgi dla maluszka wiadomo nowe, ciuszki dostałam...i jak podliczyłam wszystko to wyszło koło 1000 a nie 4000 ...starałam się okroić te koszty bo po prostu nie wyrobiłabym finansowo kredytów masa, auto non stop u mechanika....zaluje tylko ze nie kupilam jednak tego tako x jumpera bo chcialam uzywany za 600,- a stanelo na tym city driver za 300,- ale klamka juz zapadła , trudno.... nie mam jeszcze kocyka, poscieli i nie planuje w najblizszym czasie i kilka innych rzeczy, kupilam sam ochraniacz i rozek u jednego sprzedawcy , z dwa biustonosze by sie przydaly i jeszcze pare innych rzeczy, nie mówiac juz o ciuchach po ciazy...
wiem ze nie mialas na mysli tego by dziewczyny wyskakiwaly ze zrzutka, ale wiedz ze w razie "w" i na mnie mozesz liczyc ..
Wiem właśnie, że też miałaś ograniczony budżet.
Powiem Ci, że gdybym nie wiedziała ile rodzice planowali przeznaczyć na wyprawkę, ile ja z tego wykorzystałam a ile się rozeszło nie wiadomo gdzie to byłoby inaczej.
Też mam sporo tańszych rzeczy. Wanienkę mam taką zwykłą z ikei, mam dużo ciuszków z ciucholandów, trochę dostałam używanych.
Trochę kasy też poszło już na leki.

DOBRA KONIEC TEMATU, bo mi głupio.
Stary 2010-06-30, 22:14   #2603
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
z wizyty jestem bardzooo zadowolona chociaz do tej pani doktor
ciesze sie ze wszystko ok i ta pepowina nie zagraza malenstwu maly klocuszek

Cytat:
to niezle... wspolczuje

lazurka nie ciagne tematu, w razie czego tez tu jestem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:16   #2604
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
tak tak lazurka dzidzia super to wymyslila jesli naprawde nie bedziesz miala jak to koniecznie tak zrob a my ci pomozemy!!!!!!!!!!!!!!!!! i ma ci nie byc glupio poza tym zrobimy to dla twojej corci bedzie miala pamiatke po wizazowych ciotkach
Jak będzie aż tak źle to napiszę.
I dziękuję, że można na Was liczyć
Stary 2010-06-30, 22:21   #2605
papeteria
Zakorzenienie

kociamborek dbaj o siebie
bajka super ze wsio ok
anoxa masakra z tą baba bye bye
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
no normalnie jakaś z niej tepa strzała nie rozumiem skąd takie dziwuszyska się biorą współczuję współlokatorki

Cytat:
papateria w sumie madrze zrobilas z tymi zakupami nie ma co sie stawiac ponad stan jesli cie na to najzywczajniej nie bylo stac a wozeczek moze uda ci sie jeszcze sprzedac na allegro i kupic ten co chcialas?? czy juz wolisz nie kombinowac?

kurcze ja nie kupowalam laktatora i teraz mnie to martwi nie wiem czy kupic jeszcze czy juz nie...
zobacze jak to w praktyce bedzie z tym wozem
laktator kupiłam bo mam miec do szpitala

lazurowa rozumiem gdyby mnie zadeklarowano pewna kwote na wyprawke to tez bym chciala wymarzone rzeczy skad moglas wiedziec ze im sie rozejdzie dobrze ze juz masz to co masz
no a na lekarza jak tak podliczyłam poszło mi koło 1500,- + kolo 300,- na badania ale chcialam chodzi prywatnie bo chodze do niego juz od 6 czy 7 lat ...fakt ze wczesniej raz na pół roku 120 zł to nie był majatek a teraz to wiadomo ze wizyty czesto i jest masakra....

Stary 2010-06-30, 22:22   #2606
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
oczywiście nie podaruję sobie jak nie powiem o lakierach do paznokci dwa co dal mnie wygrywają po koralowym , na który już mi przeszło to chinchilli i mint candy apple no.............
mint mi się strasznie podoba, ale chyba by mi nie pasował bo jestem bladzioch. Sprawdziłam ten pierwszy, taki szary.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
marta
mam turkus z inglota, baardzo trwaly i ladnie sie prezentuje
Inglot ma bardzo dobre lakiery, chociaż mycia garów długo nie wytrzymują.

Cytat:

z wizyty jestem bardzooo zadowolona
Cieszę sie, że wizyta udana. Widzę, że miałaś full wypas badania.
Ja sie Wam przyznam, że miałam tylko 3 USG w czasie ciąży. Ostatnie połówkowe w 20 tc.
Stary 2010-06-30, 22:26   #2607
anoxa
Zakorzenienie

lazurka nie potrzebnie ci glupi nawet jesli bylo by ci sie na forum ponownie glupio odezwac to pisz na pw!!!!!!

odnosnie tej dziewczyny to malo sie nie posikalysmy ze smiechu... przychodzi i mowi ze poszla do wc drzwi byly zamkniete ale nie slyszala zeby ktos sikal i weszla do srodka a tam baba podciagala majtki i mowi ze jakas dziwna ta kobieta bo mogla przeciez krzyknac ze zajete to mowimy jej ze przeciez mogla zapukac a ona now alsnie mogla zapukac... buchnelysmy smiechem i mowimy ze ty mialas zapukac jak wchodzilas a nie baba od srodka ma pukac ze jest zajete... normalnie takiej nie kumatej dziewczyny dawno nie widzialam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

papateria ja sie ciesze ze udalo mi sie do takiej ginki trafic ktora mimo tego ze przyjmowala na nfz byla bardzo dokladna i nie olewala mnie mimo tego ze nie placilam jej na reke za wizyty w dodatku duzo zaoszczedzilam na badaniach wydalam jedynie 3x100zl za prywane wizyty i 60zl za toxo i 60 czy 70zl za wymazy no i oczywiscie jakies witaminy i leki aha no i raz 15zl za morfologie i mocz bo moje laboratarium bylo zamkniete przez powodz a z innym szpital nie mial podpiusanej umowy a ze nie byl to majatek to wolalam nie czekac
Stary 2010-06-30, 22:34   #2608
aniaa22
Zakorzenienie

kurde to my na lekarzy nic nie wydalismy (tylko 280 zl na 4D ale to nie byla koniecznosc) na badania tez ani zlotowki. jedynie to na nospe ktorej zezarlam duuuzo od stycznia no i teraz pod koniec na leki ale one nie byly drogie... jak teraz czytam ile wam poszlo na wizyty to buzie otwieram...
Stary 2010-06-30, 22:36   #2609
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dobranoc dziewczyny
Stary 2010-06-30, 22:37   #2610
aniaa22
Zakorzenienie

zmywam sie kobiety bo jakies mam male skurczybyki, ale bezbolesne tylko brzuch mi sie stawia, no i mysle ze juz dosc tego kompa na dzis. jutro tez jest dzien i gierki na fb dalej beda

milej nocki
bye bye bye bye... ha ha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości