|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
dzidzia dziekuje za komplement
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Karolcia a Ty tez masz juz jakies rozwarcie, nie?
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej będzie jak zakończymy ten temat ok? Aha.. no i przywracacie wiarę w ludzi i w to, że są ludzie, którzy mają dobre serca
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
kociamborek
trzymam kciuki zebys wytrzymala jak najdluzej lazurowa mozesz na nas liczyc. a jesli cie to pocieszy to powiem ci ze ja przy pierwszej corci nie mialam wielu rzeczy ktore mam teraz i o ktorych pisza dziewczyny marta mam turkus z inglota, baardzo trwaly i ladnie sie prezentuje pszczolka, basienka dobrej nocki
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jeju, a który to tydzień?
Cytat:
Zrób dokładną listę rzeczy, które potrzebujesz- najlepiej z linkami, możliwie u jednego sprzedawcy i może razem z dziewczynami w miarę naszych możliwości podeklarujemy która na co może Ci przelać kasiorkę Chyba, że któraś ma lepszy pomysł? ![]() Ale nie wybieraj rzeczy najtańszych, bo Ci głupio, tylko te, które są przyzwoite jakościowo przede wszystkim.
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam skonczone 36tc wiec zaczety 37tc, wizyte mam we wtorek i jak cos to mnie juz zabierze na CC
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no wiec ja jak wyszlam o 13 z domu tak wrocilam o 18 ![]() z wizyty jestem bardzooo zadowolona chociaz do tej pani doktor bylam nastawiona z lekka anty. no ale przez to ze zdziera z ludzi to jest chociaz mila zbadala mnie delikatnie i niestety jestem pozamykana na amen pozniej usg z wszystkimi przeplywami. sprawdzala wszystko bardzo dokladnie, nawet paluszki u raczek i nozek hehe gadala ze za pierwszym raz musimy sie lepiej poznac hehe. mala dalej ma glowke duza, ale powiedziala ze to nie ma znaczenia. od zeszlego tygodnia przytyla 60g. a co najwazniejsze jest owinieta ta cholerna pepowina tylko raz i luzno, wiec nic jej poki co nie poddusza, przeplywy wyszly super. a co najfajniejszego zrobila mi za friko 4D, bo chciala oczywiscie mnie na mowic, a ja nie chcialam bo powiedzialam ze nic na nim nie widac, to z czystej ciekawosci mi zrobila. mala jest strasznie pyzata i bogu dzieki nos jednak ma po mnie smiechu warte fotki z 4d wam nie wkleje bo akurat druknela mi niewyrazna, akurat mala robila dziwna minke, tak jakby cmokala.ach i napilam sie dzisiaj piwka, boze jakie ono bylo pyszne!! |
||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
wogole wam dziewczyny nie pisalam jaka mam prostaczke w pokoju...
normalnie mam jej czasami dosc nie dosc ze jest naprawde wielka bo przy wzroscie 160cm wazy 120kg i schudla juz 5w szpitalu bo jest na diecie ma cukrzyce wyglada troche jak swinka pepe albo jak pumba z krola lwa chude nogi jak patyczki i tala opona do okola brzucha az pasy na ktg nie jest w stanie tego dolnego zawiazac ale tu nie chodzi o to budzi sie o 3 w nocy i robi sabie kanapki jedzac pomidora (a je je kilogramami ) wydaje odglosy siorbania tak ze az sie niedobrze robi przeklina jak szewc... dzisiaj z mama rozmawiala przez tel darla sie na caly glos i szly teksty typu"... nie w..rwiaj mnie... a na ch.j mi te studia..." itp daja nam codziennie jogurty ze ona ma cukrzyce dostaje naturalne a generalnie kazda z nas jak ich nie je to nie bierze kolejnych a ta w lodowce ma 5 juz nam sie produkty na polce nie mieszcza a dzisiaj jeszcze kolejnego z pazerstwa wziela jak siada do jedzenia do sniadanai to zajmuje jej ono poltora godziny wszystkie juz przysypiamy godzila (np wczoraj 23.10) dzwoni do babci ktora wyszla od niej o 21.15 i przez 40min rozmawia z nia przez telefon... a jak babcia do nie przychodzi to o niczym nie rozmawiaja tylko siedza i patrza sie w sciane teraz babcia wyszla z budynku a ta stala przy oknie rozmawiala z babcia przez tel i puszczala jej buziaki a babcia jak mowila przez tel to na sali slyszalysmy co mowila przyniesli jej tv i myslalam ze sie zalamie bo ona jak by glucha byla chodzi tak glosno do tego przy nim usypia... a ja w nocy wstaje i go wylaczam chociaz ostatnio dwa razy sama wylaczyla poza tym wszyscy do okola znaja plec dziecka tylko jej facet nie zna plci ich dziecka no i do tego w przyszlym tyg bedzie miala cc a dla dziecka ma jedynie kilka ubranek... a siana nie maja bo mowila ze jak w przyszlym tyg ten jej facet dostanie pieniadze to kupia wozek przyszla do niej ciocia i mowi ze znajoma ma kompletny wozek do sprzedania w super stanie z nosidelkiem za 400zl a ona ze nie bo ona chciala jakis tam za 1000zl a ciocia jej tlumaczy ze przeciez nie stac ich na to i ze za ten 1000zl to wszystko kupi lacznie z lozeczkiem itp... poprostu jest masakryczna tego swojego faceta caly czas wyzywa przez telefon az sie na glos z niej smiejemy z reszta dziewczyn drze sie i jej standardowym tekstem jest takie chamskie "ze co" albo "co co" a jak sie zegna to okolo 15-20 razy mowi "bye bye" jeszcze tydzien z nia i zwariuje
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-06-30 o 22:00 |
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
super, ze u ciebie na wizycie wszystko ok, ciesz sie ze jeszcze jestes pozamykana jeszcze jest czas
Fajna ta lekarka ze jeszcze usg 4d zrobila tak sama od siebie
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
a no i jutro ide na pierwsze ktg... bede musiala lazic juz co tydzien, ze wzgledu na ta pepowine. mam tez skierowanie na paciorkowca z dwoch dziurek
no i do pani doktor co 7-10 dni mam przylazic.... ciekawe jak ja to zrobie bede jezdzic jak kot z pecherzem na trasie szczecin-kolobrzeg co tydzien ![]() tez dzisiaj bylam w szmateksie i kupilam sobie dwie tuniczki. malej kupilam w cocodrillo buciki i slodziachnego rampersika przed chwila zadzwonil do mnie maz i pyta czy zostawilam w remontowanym mieszkaniu karton z sokiem pomaranczowym na stole... no wiec zostawilam a on mi na to ze eksplodowal normalnie mam nadzieje ze to cholerstwo pozlazi ze scian :/ tak wiec kobiety pamietajcie nie zostawiajcie kartonow z sokiem na stole gdzie prazy sloneczko bo grozi wybuchem |
|
|
|
#2594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ciesze sie ze przynioslas same dobre wiesci
a niunia spora ale cos mi sie zdaje ze moj synus tez kolo 4kg bedzie wazyl
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa ja tez musiałam ładnie ograniczyc wydatki bo opłat masa i tak np kupiłam łózeczko za 24,- pisałam juz o tym kiedys i naprawde jak nówka tylko mi na szufladzie nie zalezało ale rozumiem cie.. wózek uzywany za 300,- już z fotelikiem , wanienke ze stelazem używaną, tak samo laktator z aventa ale uzywany...pierdułki do szpitala i drobiazgi dla maluszka wiadomo nowe, ciuszki dostałam...i jak podliczyłam wszystko to wyszło koło 1000 a nie 4000 ...starałam się okroić te koszty bo po prostu nie wyrobiłabym finansowo kredytów masa, auto non stop u mechanika....zaluje tylko ze nie kupilam jednak tego tako x jumpera bo chcialam uzywany za 600,- a stanelo na tym city driver za 300,- ale klamka juz zapadła , trudno....
nie mam jeszcze kocyka, poscieli i nie planuje w najblizszym czasie i kilka innych rzeczy, kupilam sam ochraniacz i rozek u jednego sprzedawcy , z dwa biustonosze by sie przydaly i jeszcze pare innych rzeczy, nie mówiac juz o ciuchach po ciazy...wiem ze nie mialas na mysli tego by dziewczyny wyskakiwaly ze zrzutka, ale wiedz ze w razie "w" i na mnie mozesz liczyc .. a tak wogóle to te pieniadze sa g...warte o !!! Zdrowie najwazniejsze Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-30 o 22:08 |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
no normalnie jakaś z niej tepa strzała nie rozumiem skąd takie dziwuszyska się biorą współczuję współlokatorki
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
papateria w sumie madrze zrobilas z tymi zakupami nie ma co sie stawiac ponad stan jesli cie na to najzywczajniej nie bylo stac a wozeczek moze uda ci sie jeszcze sprzedac na allegro i kupic ten co chcialas?? czy juz wolisz nie kombinowac?
kurcze ja nie kupowalam laktatora i teraz mnie to martwi nie wiem czy kupic jeszcze czy juz nie...
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że gdybym nie wiedziała ile rodzice planowali przeznaczyć na wyprawkę, ile ja z tego wykorzystałam a ile się rozeszło nie wiadomo gdzie to byłoby inaczej. Też mam sporo tańszych rzeczy. Wanienkę mam taką zwykłą z ikei, mam dużo ciuszków z ciucholandów, trochę dostałam używanych. Trochę kasy też poszło już na leki. DOBRA KONIEC TEMATU, bo mi głupio.
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze wszystko ok i ta pepowina nie zagraza malenstwu
maly klocuszek ![]() to niezle... wspolczuje lazurka nie ciagne tematu, w razie czego tez tu jestem
|
|
|
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dziękuję, że można na Was liczyć
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
kociamborek dbaj o siebie
bajka super ze wsio ok anoxa masakra z tą baba bye bye ![]() Cytat:
Cytat:
![]() laktator kupiłam bo mam miec do szpitala lazurowa rozumiem gdyby mnie zadeklarowano pewna kwote na wyprawke to tez bym chciala wymarzone rzeczy dobrze ze juz masz to co masz no a na lekarza jak tak podliczyłam poszło mi koło 1500,- + kolo 300,- na badania ale chcialam chodzi prywatnie bo chodze do niego juz od 6 czy 7 lat ...fakt ze wczesniej raz na pół roku 120 zł to nie był majatek a teraz to wiadomo ze wizyty czesto i jest masakra....
|
||
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inglot ma bardzo dobre lakiery, chociaż mycia garów długo nie wytrzymują. Cieszę sie, że wizyta udana. Widzę, że miałaś full wypas badania. Ja sie Wam przyznam, że miałam tylko 3 USG w czasie ciąży. Ostatnie połówkowe w 20 tc. |
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
lazurka nie potrzebnie ci glupi nawet jesli bylo by ci sie na forum ponownie glupio odezwac to pisz na pw!!!!!!
odnosnie tej dziewczyny to malo sie nie posikalysmy ze smiechu... przychodzi i mowi ze poszla do wc drzwi byly zamkniete ale nie slyszala zeby ktos sikal i weszla do srodka a tam baba podciagala majtki i mowi ze jakas dziwna ta kobieta bo mogla przeciez krzyknac ze zajete to mowimy jej ze przeciez mogla zapukac a ona now alsnie mogla zapukac... buchnelysmy smiechem i mowimy ze ty mialas zapukac jak wchodzilas a nie baba od srodka ma pukac ze jest zajete... normalnie takiej nie kumatej dziewczyny dawno nie widzialam ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- papateria ja sie ciesze ze udalo mi sie do takiej ginki trafic ktora mimo tego ze przyjmowala na nfz byla bardzo dokladna i nie olewala mnie mimo tego ze nie placilam jej na reke za wizyty w dodatku duzo zaoszczedzilam na badaniach wydalam jedynie 3x100zl za prywane wizyty i 60zl za toxo i 60 czy 70zl za wymazy no i oczywiscie jakies witaminy i leki aha no i raz 15zl za morfologie i mocz bo moje laboratarium bylo zamkniete przez powodz a z innym szpital nie mial podpiusanej umowy a ze nie byl to majatek to wolalam nie czekac
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to my na lekarzy nic nie wydalismy (tylko 280 zl na 4D ale to nie byla koniecznosc) na badania tez ani zlotowki. jedynie to na nospe ktorej zezarlam duuuzo od stycznia no i teraz pod koniec na leki ale one nie byly drogie... jak teraz czytam ile wam poszlo na wizyty to buzie otwieram...
|
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
zmywam sie kobiety bo jakies mam male skurczybyki, ale bezbolesne tylko brzuch mi sie stawia, no i mysle ze juz dosc tego kompa na dzis. jutro tez jest dzien i gierki na fb dalej beda
![]() milej nocki bye bye bye bye... ha ha |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

zbadala mnie delikatnie i niestety jestem pozamykana na amen
Jesli nic sie nie wydarzy wczesniej to za tydzien w srode mam sie zglosic do szpitala i juz tam zostane prawdopodobnie do porodu. Normalnie teraz to az strach zasypiac..

bede jezdzic jak kot z pecherzem na trasie szczecin-kolobrzeg co tydzien
nie mam jeszcze kocyka, poscieli i nie planuje w najblizszym czasie i kilka innych rzeczy, kupilam sam ochraniacz i rozek u jednego sprzedawcy , z dwa biustonosze by sie przydaly i jeszcze pare innych rzeczy, nie mówiac juz o ciuchach po ciazy...
dobrze ze juz masz to co masz