Wymarzony pierścionek część XIX:) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-30, 21:24   #271
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)

Niuniu zapomniałam ci wczoraj pogratulować obrony
Stary 2010-06-30, 22:06   #272
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam połówki bakłażana faszerowanego pomidorami, mozarellą, kurczakiem i papryką

zrobiłam właśnie faszerowane z tuńczykiem, pomidorem, kuskusem. Ale nie wyszedł za bardzo, zjadłam tylko środek
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 22:18   #273
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Czyli faktycznie przeciwieństwo tej od L_V
Mi się podobają kuchnie w tym stylu (oczywiście parę rzeczy bym pozmieniała, ale tak ogólnie)
Całkiem fajna

Drukuję właśnie 4 egzemplarze pracy mgr, jutro oprawiam, robię zdjęcie u fotografa i w piątek składam do dziekanatu. Termin obrony 14.07. Zaczynam się bac
Stary 2010-07-01, 07:06   #274
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

na 8 idę do pracy za rodziców, oni wzięli sobie wolne bo jutro jadą nad morze i się będą pakowali i szykowali

asiuk wczoraj mierzylismy dokładnie płytki (zapas 10%) i wyszło nam 6,5 m2 na podłogę i 22m2 na sciany (jedna sciana będzie pomalowana farbą) i w weekend kupujemy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 08:20   #275
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 08:44   #276
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Całkiem fajna

Drukuję właśnie 4 egzemplarze pracy mgr, jutro oprawiam, robię zdjęcie u fotografa i w piątek składam do dziekanatu. Termin obrony 14.07. Zaczynam się bac

nie ma się czego bać. Jak pracę pisałaś sama, to przecież cię z niej nie zagną. Więc nawet gdybyś nie odpowiedziała nic ze studiów, zdasz na pewno
Stary 2010-07-01, 08:49   #277
asiuk
Zakorzenienie

Cześć.

Mam mega katar alergiczny, w biurze jest trochę lepiej, ale na dworze - masakra.

Poza tym jestem wkur... na mojego szefa. Skończyła mi się wczoraj umowa, normalnie dałby mi nową na kolejny rok. Teraz się okazuje, że prawdopodobnie przedłuży mi ją do dnia porodu, a po urlopie macierzyńskim (który urlopem nie będzie, bo będę bezrobotna ) przyjmie mnie z powrotem do pracy. Oczywiście, zasiłek mi przysługuje normalnie, przez 20 tygodni (o ile będzie jedno dziecko...).
Poza tym koleś był święcie przekonany, że ja wrócę do pracy... po miesiącu! Normalnie śmiech na sali, myślałam, że sobie żarty ze mnie stroi. Czyli, gdy deklarował, że ze swojej kasy będzie mi płacił tę dodatkową kasę przez cały macierzyński, myślał, że to będzie jednorazowe
Przypominam, że oficjalnie dostaję na rękę 1100 zł z groszami, a w kopercie dostaję różnie, przeważnie 700 zł dodatkowo.
I jeszcze mi sie wczoraj żalił, jakie on to zusy duże płaci za nas. Normalnie, żenujące.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 08:56   #278
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć.

Mam mega katar alergiczny, w biurze jest trochę lepiej, ale na dworze - masakra.

Poza tym jestem wkur... na mojego szefa. Skończyła mi się wczoraj umowa, normalnie dałby mi nową na kolejny rok. Teraz się okazuje, że prawdopodobnie przedłuży mi ją do dnia porodu, a po urlopie macierzyńskim (który urlopem nie będzie, bo będę bezrobotna ) przyjmie mnie z powrotem do pracy. Oczywiście, zasiłek mi przysługuje normalnie, przez 20 tygodni (o ile będzie jedno dziecko...).
Poza tym koleś był święcie przekonany, że ja wrócę do pracy... po miesiącu! Normalnie śmiech na sali, myślałam, że sobie żarty ze mnie stroi. Czyli, gdy deklarował, że ze swojej kasy będzie mi płacił tę dodatkową kasę przez cały macierzyński, myślał, że to będzie jednorazowe
Przypominam, że oficjalnie dostaję na rękę 1100 zł z groszami, a w kopercie dostaję różnie, przeważnie 700 zł dodatkowo.
I jeszcze mi sie wczoraj żalił, jakie on to zusy duże płaci za nas. Normalnie, żenujące.
uwielbiam takie kanty. Żenujące, że pracownik nie dostaje za swoją ciężką pracę tego, co mu się należy. Mam od jakiegoś czasu wrażenie, że to więcej pracodawców kręci i kombinuje a nie pracowników.
Mój brat to samo, ostatnio się dowiedział, że przecież on ma nieregulowany czas pracy (dlatego, że ostatnio miał sporo nadgodzin i kasy za to nie dostanie), ale oczywiście jak chciał pół dnia wolnego, bo się przeprowadzał, to nie było takiej opcji. Wczoraj gadał też ze swoim szefem, bo kończy mu się w lipcu umowa i chce podwyżkę. Szef mu tylko powiedział, że się dogadają, ale ja to już widzę - zaproponuje mu pewnie 100zł brutto i będzie uważał, że jest super pracodawcą, bo daje podwyżki.
Asiuk - wiesz przynajmniej, że nie warto się angażować w pracę w tej firmie, że na dłuższą metę nic tam nie osiągniesz. Przynajmniej tyle. Skoncentrujesz się po macierzyńskim na znalezieniu jakiejś sensownej pracy, lepszej niż ta teraz. Wiem, że to marne pocieszenie może, ale komfort psychiczny jest ważny. Trzeba wierzyć, że tobie się uda, to się wtedy uda.
Stary 2010-07-01, 09:02   #279
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
uwielbiam takie kanty. Żenujące, że pracownik nie dostaje za swoją ciężką pracę tego, co mu się należy. Mam od jakiegoś czasu wrażenie, że to więcej pracodawców kręci i kombinuje a nie pracowników.
Mój brat to samo, ostatnio się dowiedział, że przecież on ma nieregulowany czas pracy (dlatego, że ostatnio miał sporo nadgodzin i kasy za to nie dostanie), ale oczywiście jak chciał pół dnia wolnego, bo się przeprowadzał, to nie było takiej opcji. Wczoraj gadał też ze swoim szefem, bo kończy mu się w lipcu umowa i chce podwyżkę. Szef mu tylko powiedział, że się dogadają, ale ja to już widzę - zaproponuje mu pewnie 100zł brutto i będzie uważał, że jest super pracodawcą, bo daje podwyżki.
Asiuk - wiesz przynajmniej, że nie warto się angażować w pracę w tej firmie, że na dłuższą metę nic tam nie osiągniesz. Przynajmniej tyle. Skoncentrujesz się po macierzyńskim na znalezieniu jakiejś sensownej pracy, lepszej niż ta teraz. Wiem, że to marne pocieszenie może, ale komfort psychiczny jest ważny. Trzeba wierzyć, że tobie się uda, to się wtedy uda.
Tylko najgorsze jest to, że w naprawdę wielu pracowniach są młodzi właściciele, zatrudniający malutko osób, i kombinujących, jakby tu zaoszczędzić. To jest środowisko, które mnie nieco brzydzi, właśnie z tego powodu, a mój szef jest tego najlepszym przykładem.
Niby jest fajnie, mam urlop, kiedy chcę i pewnie w większym wymiarze, niż normalnie, przyjeżdżam do pracy później (tak, jak mi pasują autobusy), a często wychodzę normalnie, o 16. Ale takie teksty mnie powalają. Dla niego kobiety, które potrzebują aż 5 miesięcy macierzyńskiego, to cieniasy

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 09:05   #280
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko najgorsze jest to, że w naprawdę wielu pracowniach są młodzi właściciele, zatrudniający malutko osób, i kombinujących, jakby tu zaoszczędzić. To jest środowisko, które mnie nieco brzydzi, właśnie z tego powodu, a mój szef jest tego najlepszym przykładem.
Niby jest fajnie, mam urlop, kiedy chcę i pewnie w większym wymiarze, niż normalnie, przyjeżdżam do pracy później (tak, jak mi pasują autobusy), a często wychodzę normalnie, o 16. Ale takie teksty mnie powalają. Dla niego kobiety, które potrzebują aż 5 miesięcy macierzyńskiego, to cieniasy
Młodzi właściciele są właśnie najgorsi - po prostu chcą się dorobić. Mój szef jest już prawie w wieku emerytalnym i ma wszystko, więc generalnie nie żałuje ani na firmę ani na pracowników. Gdzie indziej też to zaobserwowałam.
Co do środowiska - uwierz, że w każdym innym jest to samo. A faceci nie rozumiejący, jak ważne są dobre warunki do rodzenia i wychowywania dzieci są właśnie cieniakami. Ciekawe, czy on ma dzieci?
Stary 2010-07-01, 09:05   #281
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

nie ma się czego bać. Jak pracę pisałaś sama, to przecież cię z niej nie zagną. Więc nawet gdybyś nie odpowiedziała nic ze studiów, zdasz na pewno
Dokładnie Misku, zgadzam się... jak się samemu pisało pracę, to nie ma szans polec..
Ale wiesz, to się łatwo mówi, jak się już to ma za sobą

Twin, Ty się nic nie bój, będzie dobrze

Cytat:
Cześć.

Asiuk, masakra...nie dziwię się, że jesteś wkurzona.
A skąd mu do głowy przyszło, że po miesiącu wrócisz do pracy?
Co to w ogóle za akcja, że dostaniesz umowę do porodu, a potem po macierzyńskim dopiero kolejną...
Asiuk, a co z L4? jakbyś poszła, to też będzie Ci płacił tę kasę 'kopertową'?
Jakiś krętacz z tego Twojego szefa...
Właściwie to gdybyś wiedziała, że tak się zachowa, to pewnie byś się tą ciążą tak szybko nie chwaliła

Ja wiem, że u mnie w pracy, gdybym zaszła w ciążę, byłoby to samo...cyrki z kasą, z macierzyńskim, z L4...ze wszystkim...
Dlatego w ogóle tego nie planuję, póki tutaj pracuję...Moja firma, to nie firma przyjazna młodym matkom

Hania

Stary 2010-07-01, 09:13   #282
jodie
Zakorzenienie

hej

Butter jak mama ?
Asiuk masakra, co za buc jeden
Stary 2010-07-01, 09:18   #283
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej

Butter jak mama ?
Mama czuję się fizycznie ok, psychicznie trochę gorzej ...ale myślę, że będzie dobrze ...

Hania

Stary 2010-07-01, 09:21   #284
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Cześć.

Asiuk spokojnie, w którym jesteś tygodniu ciąży?
wszystko co piszesz jest zgodne z prawem, tzn. jeżeli kończy Ci się umowa na czas określony ale upłynął trzeci miesiąc ciąży umowa przedłuża się do czasu porodu,(w innym wypadku nie ma obowiązku jej przedłużać),
potem masz normalnie macierzyński z zasiłkiem - zasiłek wypłaca ZUS nie pracodawca i jest on liczony od kwoty wynagrodzenia na papierze, a więc kopertowe pieniądze się nie liczą
Jeżeli obiecuje że przyjmie Cię po macierzyńskim to właściwie nie masz się o co martwić.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2010-07-01 o 09:29
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:34   #285
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Młodzi właściciele są właśnie najgorsi - po prostu chcą się dorobić. Mój szef jest już prawie w wieku emerytalnym i ma wszystko, więc generalnie nie żałuje ani na firmę ani na pracowników. Gdzie indziej też to zaobserwowałam.
Co do środowiska - uwierz, że w każdym innym jest to samo. A faceci nie rozumiejący, jak ważne są dobre warunki do rodzenia i wychowywania dzieci są właśnie cieniakami. Ciekawe, czy on ma dzieci?
Nie, nie ma właśnie dzieci. Ma 36 lat i uważa, że jest na to za młody. Jego sprawa, ja w tych kategoriach nie oceniam ludzi, ale po prostu widać jego podejście w postępowaniu.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Asiuk, masakra...nie dziwię się, że jesteś wkurzona.
A skąd mu do głowy przyszło, że po miesiącu wrócisz do pracy?
Co to w ogóle za akcja, że dostaniesz umowę do porodu, a potem po macierzyńskim dopiero kolejną...
Asiuk, a co z L4? jakbyś poszła, to też będzie Ci płacił tę kasę 'kopertową'?
Jakiś krętacz z tego Twojego szefa...
Właściwie to gdybyś wiedziała, że tak się zachowa, to pewnie byś się tą ciążą tak szybko nie chwaliła

Ja wiem, że u mnie w pracy, gdybym zaszła w ciążę, byłoby to samo...cyrki z kasą, z macierzyńskim, z L4...ze wszystkim...
Dlatego w ogóle tego nie planuję, póki tutaj pracuję...Moja firma, to nie firma przyjazna młodym matkom
Może być umowa przedłużona do porodu, jeśli np. pracodawca nie chce potem z tą osobą pracować. On chce mieć pewność, że wtedy na 100% ZUS mi zapłaci zasiłek, a nie on Ciekawe, co mu księgowa powiedziała, bo miał się z nią spotkać.
Wątpię, że by mi zapłacił "kopertówkę" na L4, zresztą on panicznie się boi, że go właśnie tak wyroluję i od razu po podpisaniu umowy polecę na zdrowotny To jest facet, który wszystkim ściemnia (niekoniecznie groźnie) i sobie myśli, że jak przechytrzy wszystkich, to będzie gorą, bo na pewno każdy chce go oszukać

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Ano. Coraz mniej go lubię.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
Asiuk spokojnie, w którym jesteś tygodniu ciąży?
W sumie to nie wiem, bo każdy mi mówi inaczej. Patrząc na miesiące księżycowe, czyli każdy ma równo 4 tyg., to 12 tydzień skończę 12. lipca, ale jakby co, to na pewno załatwię, że jestem w odpowiednim wieku ciąży

Szef podkreśla, że chce ze mną pracować

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Zuzaneczko, ja wiem, że wszystko jest zgodnie z prawem. Z tym że gdyby szef nie wiedział, że jestem w ciąży, na pewno przedłużyłby mi ją na następny rok, czyli urlop macierzyński byłby w czasie trwania umowy, a co za tym idzie - miałabym zapewnioną ciągłość zatrudnienia (co w moim zawodzie może być ważne). Po ustaniu zatrudnienia, czyli z dniem porodu, przysługuje mi zasiłek macierzyński w pełnym wymiarze, ale nie przysługuje mi urlop, co tak naprawdę nie wiem, jakie ma znaczenie dla mnie.

Szef mi powiedział, że będzie mi wypłacał kopertowe, "co by mi się poziom życia nie obniżył" Już to widzę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 09:35   #286
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Może być umowa przedłużona do porodu, jeśli np. pracodawca nie chce potem z tą osobą pracować. On chce mieć pewność, że wtedy na 100% ZUS mi zapłaci zasiłek, a nie on Ciekawe, co mu księgowa powiedziała, bo miał się z nią spotkać.
Wątpię, że by mi zapłacił "kopertówkę" na L4, zresztą on panicznie się boi, że go właśnie tak wyroluję i od razu po podpisaniu umowy polecę na zdrowotny To jest facet, który wszystkim ściemnia (niekoniecznie groźnie) i sobie myśli, że jak przechytrzy wszystkich, to będzie gorą, bo na pewno każdy chce go oszukać

W sumie to nie wiem, bo każdy mi mówi inaczej. Patrząc na miesiące księżycowe, czyli każdy ma równo 4 tyg., to 12 tydzień skończę 12. lipca, ale jakby co, to na pewno załatwię, że jestem w odpowiednim wieku ciąży

Szef podkreśla, że chce ze mną pracować
Asiuk niepotrzebnie się nakręcasz. Przeczytaj co napisałam post wyżej. On nie ma obowiązku przedłużyć Ci umowy do czasu porodu bo nie skończyłaś 3mc ciąży.
Najwyraźniej chce z Tobą pracować.

a co do tego że go poinformowałaś tak wcześnie o ciąży - pamiętam jak pisałaś że zamierzasz to zrobić tak wcześnie co mnie zdziwiło.

Czas edycji: 2010-07-01 o 09:37
Stary 2010-07-01, 09:36   #287
twin--maid
Zakorzenienie

Cześc

Cytat:
cześć
Cytat:
Dokładnie Misku, zgadzam się... jak się samemu pisało pracę, to nie ma szans polec..
Ale wiesz, to się łatwo mówi, jak się już to ma za sobą

Twin, Ty się nic nie bój, będzie dobrze
Moje 2 koleżanki broniły się wczoraj. Ogromnie to przeżywały a teraz mówią jak cała reszta, ze to formalnośc wiem, że dam radę ale i tak stresuję się tą sytuacją

Cytat:
Cześć.

Nie dziwię się, że jesteś zła. Podobnie jak Miskowa zauważam, że dużo pracodawców kantuje. Zauważyłam też, że w małych firmach najczęściej działa system niskiej kwot na konto a reszta w kopercie.
Wrócic miesiąc po porodzie do pracy? Gdzie ten Twój szef się uchował?

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2010-07-01 o 09:37
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 09:45   #288
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk niepotrzebnie się nakręcasz. Przeczytaj co napisałam post wyżej. On nie ma obowiązku przedłużyć Ci umowy do czasu porodu bo nie skończyłaś 3mc ciąży.

a co do tego że go poinformowałaś tak wcześnie o ciąży - pamiętam jak pisałaś że zamierzasz to zrobić tak wcześnie co mnie zdziwiło.
Z tym że ja chciałam być uczciwa i nie chciałam wyskakiwać z tą informacją po podpisaniu umowy.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 09:48   #289
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie ma właśnie dzieci. Ma 36 lat i uważa, że jest na to za młody. Jego sprawa, ja w tych kategoriach nie oceniam ludzi, ale po prostu widać jego podejście w postępowaniu.
tak myślałam. Jego podejścia więc nie zmienisz. Może zrozumie, jak sam kiedyś będzie ojcem, albo i nie - niektórzy są niereformowalni

Cytat:

mnie też zdziwiło, że tak wcześnie, ale myślałam, że chcesz być wobec niego fair, uprzedzić go itp., bo masz z nim dobre układy.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Moje 2 koleżanki broniły się wczoraj. Ogromnie to przeżywały a teraz mówią jak cała reszta, ze to formalnośc wiem, że dam radę ale i tak stresuję się tą sytuacją
sytuacja na pewno stresująca i ważna w życiu. Ale dasz radę i będziesz mieć z głowy.
Stary 2010-07-01, 09:55   #290
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
t
mnie też zdziwiło, że tak wcześnie, ale myślałam, że chcesz być wobec niego fair, uprzedzić go itp., bo masz z nim dobre układy.
Właśnie mam z nim dobre układy, ale jak widać i tak chce, żeby wyszło na jego.

Powiem szczerze, że bardziej niż ta umowa wkurzyło mnie to jego debilne podejście do urlopu macierzyńskiego Po prostu zmalał w moich oczach i stąd ta moja złość na całą sytuację.

On nie wie, w którym tygodniu jestem.

Dobra, koniec o mnie - Zuza ma rację, nie nakręcam się już. Na szczęście jutro mam wolne

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 10:00   #291
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym że ja chciałam być uczciwa i nie chciałam wyskakiwać z tą informacją po podpisaniu umowy.
no to widzisz jak to się skończyło, dziwi mnie to bo on przecież uczciwy nie jest wypłacając Ci część wynagrodzenia pod stołem

Spróbuj z gościem pogadać. Powiedz mu że zamierzasz nadal pracować i wrócić do pracy po macierzyńskim (o ile tak zamierzasz), byłaś szczera i liczyłaś na jego zrozumienie. Wyjaśnij swoje obawy co do urlopu macierzyńskiego. Skoro zamierza Cię przyjąć zaraz po nim to dla niego jest bez różnicy czy podpisze Ci umowę teraz czy nie

Chyba że on ma takie dziwne rozumowanie że umowa musi być na rok a ten okres będzie zawierał macierzyński. Z tym że pamiętaj że umowę na czas określony można zawrzeć dwa razy, kolejna musi być na nieokreślony. Możecie podpisać umowę na dłuższy okres niż rok

Czas edycji: 2010-07-01 o 10:04
Stary 2010-07-01, 10:10   #292
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
no to widzisz jak to się skończyło, dziwi mnie to bo on przecież uczciwy nie jest wypłacając Ci część wynagrodzenia pod stołem

Spróbuj z gościem pogadać. Powiedz mu że zamierzasz nadal pracować i wrócić do pracy po macierzyńskim (o ile tak zamierzasz), byłaś szczera i liczyłaś na jego zrozumienie. Wyjaśnij swoje obawy co do urlopu macierzyńskiego. Skoro zamierza Cię przyjąć zaraz po nim to dla niego jest bez różnicy czy podpisze Ci umowę teraz czy nie

Chyba że on ma takie dziwne rozumowanie że umowa musi być na rok a ten okres będzie zawierał macierzyński. Z tym że pamiętaj że umowę na czas określony można zawrzeć dwa razy, kolejna musi być na nieokreślony. Możecie podpisać umowę na dłuższy okres niż rok
Dzięki za rady. Ja asertywna w pracy jestem bardzo i potrafię zawalczyć o swoje. Musiałam zresztą walczyć o umowę na pełny etat w ogóle, bo jemu się marzyło, że da mi na pół etatu, a ja będę pracować 8 h - w kopercie byłoby 2 razy więcej kasy wtedy
Na razie to ja go muszę zapewniać, że nie pójdę mu nagle na L4

Czekam na torbę frędzlami, może jutro przyjdzie?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 10:16   #293
L_V
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.

Ale sobie zrobiłam dzisiaj zakupy w mojej firmie (wyprzedaż dla pracowników). Dwie skórzane torby, dwie pary szpilek, trzy jedwabne spódnice, bulzka i sukienka koktajlowa. DObrze ,ze mogę rozłożyć zpałatę na kilka rat

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2010-07-01 o 10:32
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 10:17   #294
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady. Ja asertywna w pracy jestem bardzo i potrafię zawalczyć o swoje. Musiałam zresztą walczyć o umowę na pełny etat w ogóle, bo jemu się marzyło, że da mi na pół etatu, a ja będę pracować 8 h - w kopercie byłoby 2 razy więcej kasy wtedy
Na razie to ja go muszę zapewniać, że nie pójdę mu nagle na L4

Czekam na torbę frędzlami, może jutro przyjdzie?
ostatnio jak zamawiałam miałam torbę na drugi dzień

Stary 2010-07-01, 10:20   #295
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.

Ale sobie zrobiłam dzisiaj zakupy w mojej firmie (wyprzedaż dla pracowników). Dwie skórzane torby, dwie pary szpilek, trzy spódnice, blzka i sukienka. DObrze ,ze mogę rozłożyć zpałatę na kilka rat
Hej,
to się obłowiłaś A jakie ceny macie na tych wyprzedażach?

Cytat:
ostatnio jak zamawiałam miałam torbę na drugi dzień
Właśnie dzwonił T. z pytaniem, czemu zamawiam torebkę bez jego zgody Właśnie przyszła

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-07-01, 10:30   #296
ButterBear
Zakorzenienie

Asiuk, dasz radę. Pamiętaj, że teraz najważniejsze jest to, żebyś się nie denerwowała...dla dobra dzidzi i własnego

Też mi się marzy jakaś mniejsza torebka - mam same wory...
Ostatnio kupilam piękny zielony na wyprzedaży w Reserved...i super bryczeski

L_V...extra sprawa...pewnie humor masz lepszy z samego rana po takich zakupach

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Boże, plaga jakaś Właśnie dostałam smsa od przyjaciółki, że jest w ciąży
Ja jeszcze nawet za mąż nie wyszłam, a ona już w drugiej ciąży...hihih...

Hania

Stary 2010-07-01, 10:46   #297
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
to się obłowiłaś A jakie ceny macie na tych wyprzedażach?
Uuuuu, duuuuuuuuuuużo taniej. Czasami kilkaset porcent w stosunku do ceny sklepowej. Przykład: torba w klepie 800zł, ja ją biorę za 150

Cytat:

L_V...extra sprawa...pewnie humor masz lepszy z samego rana po takich zakupach
Siedze i się szczerzę

Koleżanka z pokoju też. Tak siedzimy jak dwa głupki
Stary 2010-07-01, 10:48   #298
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuuu, duuuuuuuuuuużo taniej. Czasami kilkaset porcent w stosunku do ceny sklepowej. Przykład: torba w klepie 800zł, ja ją biorę za 150

Siedze i się szczerzę

to rzeczy jakiegoś konkretnego producenta czy różne?
Stary 2010-07-01, 10:48   #299
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:

Siedze i się szczerzę

hihi fajnie, faktycznie niezłe okazje

Stary 2010-07-01, 10:50   #300
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
to rzeczy jakiegoś konkretnego producenta czy różne?
No z mojej firmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości