|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Halo, wypiłam herbatę z liści malin
No bo jak zielonej nie można to co ja mam chlać?? Soków nie lubię, wodę i tak piję, a zwykłą herbatę odpuszczam bo muszę mieć posłodzoną, a nie chcę cukru ![]() Smak ma taki sobie ta malina, zielona dużo bardziej mi smakuje, ale da się wypić taka trawa ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Ja chciałabym urodzić 24 lipca, bo to urodziny tż Ale byłby dumny
|
|
|
|
#2822 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Jutro rano wybędę na targ to może mnie spotkasz jeśli się wybierasz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
No mój TŻ jest z 4 sierpnia... teoretycznie mogłabym urodzić w jego urodziny, to najbliżej terminu mojego porodu z OM.. ale mam nadzieję, że jednak urodzę wcześniej
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
basienka mój z OM to 3 sierpnia
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie mi sie baaardzo podobaja. Bedziesz je przerabiac na karmniki?
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka matko ile żelaza! Mi gin kazała brać tardyferon co 2 dzień, miałam hemoglobinę 11,1 a Ty??
edit: jusdan przepraszam, to do Ciebie a nie do jaszczki
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-07-01 o 14:04 |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
to dokladnie te modele raczej nie, wczesniej karmilam w normalnych, jesli sie nie da w tych to wtedy pomysle. troche szkoda mi przerabiac
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
hd świetna ta sesja, super pamiątkę będziecie mieli ![]() anuszka o ile dobrze pamiętam ty masz kosmetyki ziajka dla dzidzi. Powiedz mi czym będziesz myła główkę, bo nie wiem czy można tym płynem natłuszczającym, a szampon jest chyba dopiero od miesiąca. Wczoraj miałam ostatnie zajęcia na SR, zwiedzaliśmy porodówkę i była mowa o kupkach i siusiu
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() było z nimi gadać ? ![]() misiulka brzmi apetycznie linka moze chciala ci przyspieszyc ? ale mpze po prostu sprawdzala jak daleko jeszcze ? moja siostra też ![]() mój Tż ma urodziny 25 lipca ale musiałabym przenośić dwa tygodnie a tego nie chce mój z OM był wczoraj ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecku wystarczy myć główkę wodą... tak samo nie trzeba naoliwiać malucha i przyzwyczajać do kosmetyków... najważniejszy krem na buźkę, rączki i nóżki jak się w ychodzi na tkaie słoneczko
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sobie np nie wyobrazam jak mialabym wpakowac wozek do mojego civica, dziecko i siebie dla meza juz miejsca nie bedzie bo wozek musialby byc na ktoryms siedzeniu u nas tez raczej bez kredytu ani rusz z tym ze nie na calosc, jakas czesc bysmy uzbierali jak nam remont odejdzie. furke trzeba zmienic jak najszybciej bo inaczej bedzie kiszka :/ na szczescie mezu ma sluzbowy wiec poki co rzadko sie zdarza zebym musiala wreczac mu kluczyki od hondy.ja juz po ktg, po paciorkowcu... jezuuu nie trawie tego uczucia wkladania patyka wiecie gdzie na ktg wszystko wyszlo cacy, nawet kilka skurczy ale tylko na poziomie 40 i 60%. chcialam kupic dzisiaj staniki do karmienia, ale babeczka polecila mi taki topik z gatty, mowila ze sprzedaje od kilku lat i karmiace babeczki zadowolone. z mikrofibry i elastanu, latwo cycka mozna wyjac a i fajne bedzie jak trzeba bedzie spac w cyckonoszu. no ale ja mam male wypierdki. o taki : http://www.ceneo.pl/1963648pozniej pomysle o czyms lepszym, ale wole to niz te bawelniane worki ... ![]() nie piszcie za duzo, bo wlasnie wsiadam w auto i wracam do meza. jedziemy kupic panele i mam nadzieje ze polozy w koncu ta tepete w kuchni ![]() milego dzionka |
||
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Mamusie w to upalne popołudnie!!
My po wizycie... szyjka dłuuugaśna... nic nie zapowiada żeby Wojtek miał nas zaskoczyć... W przyszłym tygodniu mam zrobić posiew... Jedyne czym mnie pani doktor zaskoczyła to stwierdzeniem że za dużo przytyłam mamy 34 tc i 10 kg na plusie wydawało mi się do tej pory że to nie tak strasznie?? No cóż narazie postanowiłam ograniczyć słodycze i chlebuś... zobaczymy Do tego ukruszyłam zęba jedynkę i jestem mega wkurzona... bo mnie drażni ten ząb teraz a do dentysty dopiero w poniedziałek idę Widziałam się wczoraj z M. znowu inne nastawienie... Kupiliśmy kołderkę, poszewki, pieluszki i jeszcze kilka gadżetów... za wszystko płacił M. po za tym znowu go wzięło na głaskanie mnie po brzuchu i gadanie do Wojtka... bo jak stwierdził "ostatnio mi powiedzieli że mam z Tobą rozmawiać" a to ja mu do głowy tłukłam. Jak mu powiedziałam, że źle się czułam jak byłam we wtorek na badaniach to powiedział, że powinnam do niego zadzwonić i on by ze mną pojechał... ehh jakbym chciała, żeby tak drgnęło i zostało w nim takiego dobrego...
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Moj obiadek...nie wiem czy zjem tyle warzywek, ale jak cos to zostawie TZ, ja moge jesc caly czas tylko saltki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Super ta sałatka wygląda... aż ślinka cieknie.
Ja czekam na małża, powinien być lada chwila i pewnie będę tutaj dopiero wieczorem
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do badania nie mam pojecia dlaczego tak boleśnie cie zbadał mi się to nie zdarzyłobo to pewnie cisza przed burzą
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam do rodzicow, pa, do wieczora
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiulko ale ona nigdy taaak głęboko nie wsadzała paluchów, to tak jakby chciała pogłaskać synka po główce
![]() A on grzeczny jak mówiłam- po mamusi. |
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
To zapraszam na obiadek
Kupuję taka mieszankę sałat i to ułatwia sprawę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Dziwne uczucie,zwłaszcza jak potem trzeba było wstać i iść na salę z tą świadomością,że główka już między nogami
|
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Zadomowienie
|
M przed chwilą przywiózł mi 6kg arbuza jest pyyyyyyyszny. A i przed chwilą zadzwoniła teściowa z zapytaniem czy przypadkiem nie rodzę bo oni na 100% jadą 9 lipca wiczorem na te wczasy a tak by chciała malutką zobaczyć więc mała ma prykaz od mamusi co by nie robiła głupich numerów i nie słuchała babci (chyba nie jestem okropna
:brzydal Mnie z OM wychodzi termin na 10 lipca a według gina na 14.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ty wpadłaś jej w oko i to tak na zachete miało być a wyszło na odwrót
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!!a jak mezus?poprawil sie troche? |
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze sily mnie odeszly jakos Cytat:
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
agravka poprawił
Wczoraj jak szedł spać to nawet powiedział,żebym go budziła jakby co Jedziemy jutro do domu,ale kompromisowo-razem i tydzień u mnie,tydzień u niego.
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
w taki razie ciesze sie bardzo i gratuluje!milego wyjazdu zycze
|
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kashha;20393015]Witam Was Mamusie w to upalne popołudnie!!
My po wizycie... szyjka dłuuugaśna... nic nie zapowiada żeby Wojtek miał nas zaskoczyć... W przyszłym tygodniu mam zrobić posiew... Jedyne czym mnie pani doktor zaskoczyła to stwierdzeniem że za dużo przytyłam mamy 34 tc i 10 kg na plusie wydawało mi się do tej pory że to nie tak strasznie?? No cóż narazie postanowiłam ograniczyć słodycze i chlebuś... zobaczymy dziwna ta twoja pani doktor ja przytyłam 16kg i jestem w połowie 34tc moj gin. i położna mówią że jest ok i nie ma sie czym przejmowac bo kazdy organizm jest inny!jedne tyją mniej drugie kobitkie o wiele więcej a książkowo to jest od 10 do 14kg- też się tym martwiłam że tyle przybrałam ale ja wcale dużo nie jem a przy tych upałach to wręcz zmuszam się żeby nie mieć pustego żołądka mogę wsuwać same owocki słodyczy jem bardzo mało więc nie ma reguły moja koleżanka przytyła 34kg a teraz patrzac na nia w zyciu bym nie powiedziala ze byla w ciazy w przeciagu 3mc wszystko zgubila...
|
|
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kupujecie jakiś kram z filtrem dla maluszka? Jak tak to co polecacie?
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
bajka dobrze ze ktg ok , gatta to dobra firma i mysle ze do spania bedzie ok
kasha super ze wszystko ok nie przytylas duzo , co jam mam powiedziec z moimi 20 kg dobrze ze moj gin mi nie czyni wymówek.... karolcia pysznie wygląda lilka ja jeszcze nie mam ale moze rossmanowski wezme ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ze sie ulozylo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

No bo jak zielonej nie można to co ja mam chlać?? Soków nie lubię, wodę i tak piję, a zwykłą herbatę odpuszczam bo muszę mieć posłodzoną, a nie chcę cukru
taka trawa 

Poza tym wszystko ok, szyjka zamknieta, brzuch rosnie, takze jest w miare ok
Wszystkie mi sie baaardzo podobaja. Bedziesz je przerabiac na karmniki?

(po co wsadzala tak strasznie głęboko...rozwarcie chciala zrobic czy jak?)