|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Tak, x-bag III
No wiesz, ja podejrzewam, że ty wcześniej urodziłaś i się kryłaś z tym, w efekcie dziecię ma ze 3 miesiące |
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje diablę...
Na 3 foto - obraz z wczoraj. Tak go opatuliłam jak mi ryjka rano darł. Bronił się 2 minuty, a potem cisza i sen - 1,5 godziny. Jaka ulga dla ucha!!!
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20388656]Tak, x-bag III
No wiesz, ja podejrzewam, że ty wcześniej urodziłaś i się kryłaś z tym, w efekcie dziecię ma ze 3 miesiące No właśnie widzę Twój wpis na n-k.
|
|
|
|
#1534 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, opatulony cudnie
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest xbag3. |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20388753]Kropka, opatulony cudnie
[/QUOTE]Dziś za ciepło, wcisnęłam w pieluszkę, też zasnął, ale się z niej wydostał i obudził. Hi hi... a widzisz jakam sprytna. ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20374661]
Zadziwiające,jak wiele do powiedzenia w temacie piersiowym mają ci, którzy sami nie mają prawa karmić [/QUOTE]prawda? ani prawa ani sprzetu.. ![]() Cytat:
![]() A reszta...baby blues przejdzie...to gwarantuje i bede powtarzac, ze potrzeba czasu, sama to przeszlam i wiem jak sie czujesz. U Ciebie dochodzi do tego wyjazd meza i wiem, ze jest bardzo smutno. Ale mow, pisz o tym jak masz czas a bedziemy ratowac. Cytat:
![]() Super U nas spokojnie. Mala ma lepsze wieczory i marudzenie zajmuje jej poki co okolo 40 minut, pozniej czuwanie, jedzenie i spanie. Spala od 23.30 do 4.30 a pozniej od 5.00 do 8.30 wiec i ja czuje sie wyspana. Zaraz chyba jakis spacer zrobimy. Szaja, fajna Agatka, smok w paszczce pasuje jak ulal ![]() To ja tez pokaze Malwine i jej chodzaca mate edukacyjna ![]() zdj nr. 3: wlosy jej rosna ciagle do gory
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać że miesiąc starsza, inne oczy, bardziej świadome spojrzenie. Cudna.
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i mata edukacyjna niczego sobie, fajnie córunia patrzy na piesia.. "jeszcze trochę i będziesz moim konikiem" nie mogę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Kropka podziałało opatulanie. Dobrze, że chociaż na chwilę
Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-07-01 o 12:13 |
|
|
|
#1541 |
|
Konto usunięte
|
Araczki, faktycznie genialnie jej te włosięta pasują
|
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Ależ cudne Wasze dzieciaczki
kropko Danielek ma buzię takiego aniołeczka ![]() araczki włoski Twojej Malwinki wymiatają I mata edukacyjna,super U nas dziś stękanie jest... Chociaż kupka normalnie,bez problemów. Pewnie więc brzuszek coś pobolewa...A spanie takie pięcio-minutówki tylko. Zaraz stękanie przez sen i pobudka ![]() Dziś była u nas wizytorka i ważyła Olivera. Ładnie przybiera,waży już 4010g. Wiecie jak czytam Wasze sprawozdania i diagnozy lekarzy pediatrów to w szoku jestem...Jak można odchudzać dziecko takie małe Nie pojmuję...Ja rozumiem,że nie tuczyć i nie wpychać jedzenia dziecku na siłę. Ale jak się dziecko drze,bo głodne to odchudzać Koniec świata normalnie... Dobrze,że potraficie zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek |
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20387778]
A teraz się chwalę Fotka w chuście, robiłam sama, mina krzywa bo najpierw nie wiedziała, o co biega - za chwilę spała A druga fota sprzed chwili, leży sobie dziecię obok mnie, ssie smoka, trochę głuży, trochę marudzi gdy bączek leci, trochę podsypia.[/QUOTE][IMG]file:///C:/Asiunia/PICT9901.JPG[/IMG] Świetne ![]() Podobają mi się dzieciaczki ze smokami, a moja nie chce ![]() Cytat:
Czyli coś pomaga na sen ![]() Cytat:
jak uważnie patrzy ma psiaka ![]() To ja też się pochwalę
|
|
#1545 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
takie bylo zalozenie meza odnosnie psa. Stwierdzil kiedys, ze przywiazemy mala na jego grzbiet i niech ja zabawia, w koncu sie do czegos przyda ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20390418]Araczki, faktycznie genialnie jej te włosięta pasują [/QUOTE]taki stroz z niego jak z koziej doopy trabka cienia wlasnego sie wystraszy a siedzi tak bo jak mowimy cos do Malwiny on mysli, ze to do niego..![]() Cytat:
Brawa dla Olivierka ![]() Cytat:
Luizka jak slicznie spoglada i ubranko ma akurat aby jeszcze bardziej roztopic seducho taty
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten bodziak to pierwszy zakup ciuszkowy ![]() Cytat:
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20387778]A teraz się chwalę
Fotka w chuście, robiłam sama, mina krzywa bo najpierw nie wiedziała, o co biega - za chwilę spała A druga fota sprzed chwili, leży sobie dziecię obok mnie, ssie smoka, trochę głuży, trochę marudzi gdy bączek leci, trochę podsypia.[/QUOTE]ej...no Agatka jest po protsu powalajaca )))))))))))) a to zdjecie w chuscie................su pppeerrrrKropko Danielek nie wyglada na rogatego slodki...a przynajmniej dobry model do zdjec potrafi zagrac aniolka![]() Araczki...buahahahaha no nie moge z Malwiny....jest eeekstraaaaaaa ![]() Bydgoszczanko...Luiza pieknie sie juz usmiecha Kiedy Borys bedzie? ![]() Super te wszystkie dzieciaczki |
|
|
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2037790 0] nie bój się, będzie dobrze ![]() też się bałam i jakoś dziecka nie uszkodziłam, żyje dalej ![]() a uśmiech faktycznie nieziemski [/QUOTE][1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20380693] . [/QUOTE] Cytat:
Problem z sutkami prawie zażegnany - juz w szpitalu były zmasakrowane i mąż kupil mi nakładki - w miare lepiej było choc nie rewelacja - teraz jedna piers jest juz sprawna ale mała odłuczyła sie ssac bez nakładek wiec chyba zostaniemy przy nich - nie jest zle a ja nie zamierzam sie meczyc. Zresztą mój pokarm choc go coraz wiecej i tak małej nie starcza i jedziemy pół na pól z bebilonem[QUOTE=araczki;20389593 GRATULACJE!!! Mala slodka i sliczna ![]() A reszta...baby blues przejdzie...to gwarantuje i bede powtarzac, ze potrzeba czasu, sama to przeszlam i wiem jak sie czujesz. U Ciebie dochodzi do tego wyjazd meza i wiem, ze jest bardzo smutno. Ale mow, pisz o tym jak masz czas a bedziemy ratowac. [/QUOTE] Mam nadzieje ze przejdzie - bo na razie potrafi mnie straszna niemoc złapac, a mąż juz pojechał i to mnie całkiem dobiło ale chyba wpadnie za jakieś 2 tygodnie na 2-3 dni - zobaczymy . Pocieszam sie że to przejściowy stan i nie trwa wiecznie - jakoś to ogarne .. Dziewczyny śliczne dzieciaczki pokazujecie Mam pytanko - teraz w te upały jak ubieracie dzieciaczki na dzien a jak na noc - moja ma tydzien i mąz nie pozwala mi jej np w samych bodziakach zostawic bo niby zmarznie . ja juz nie wiem i zostawiam ją w pajacyku na gołe ciałko - na zewnatrz jeszcze nie była i tez nie wiem jak ją ubrac na takiekrótkie spanko np. na tarasie w tym ze musiałabym ją chyba tak ustawic zeby jej nie wiało bo u mnie na ten taras ciągle wieje .... ![]() I jesze jedno czy wasze dzidki miały lub mają pleśniawki czy afty to sie fachowo nazywa ![]() moja ma na jezyku i troche na podniebieniu - kupiłam aftin może pomoże - strasznie marudna przez to jest pół dnia mi marudziła i ciągle ten jezyczek wystawiała i do cyca - teraz śpi ale zdążyła juz zwymiotowac cholera i dalej śpi , nie mam sumienia jej budzic i przebierac teraz - zle jej było to vchciała do cyca aż sie przejadła .
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a aftin mowila ze moge uzywac raz na tydzien, w aptece bez recepty jest i tani jak barszcz, 2zl
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-01 o 17:36 |
|
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
heeeeej sory ze wciskam sie nagle na odchowalnie ale...
DZIEWCZYNY !!!!!!!!!!!!!!! WODY MI ODESZŁY!!!!!!!! najpierw malusio tyle co na wkładkę, poszlam, zmienilam, usiadlam i PYK chlusnęło i tak chlusta co chwilę, dzwonilam domeza juz jedzie o jacie ![]() a akurat zadnej z was tu nie ma... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-07-01 o 18:28 |
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Kochana twoja godzina zero wybiła
- powodzenia , bądz dzielna - trzymam kciuki
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
a rano bylam w szpitalu hehehe
zeby tylko maz zdazyl pzyjechac z pracyyyyyyyyy............ . ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- dobra zmykam pod przysznic i czekac na meza! |
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
kropka - czy ten model lezaczka który ty masz z fisher price jest z pozytywką
![]() bo jest drugi model ten wcześniejszy - niebieski z pomaranczowym i on ma pozytywke - czy wiesz wogóle czym sie różnią te leżaczki od siebie oprócz koloru ![]() chce któryś kupic- babcia sponsorem i nie moge sie zdecydowac ![]() A może inna mamuśka orientuje sie w temacie .
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
jamaicap....TRZYMAAAAAAAAAM MOCNO KCIUKI!!!!!! DASZ RADE
))))))))
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Moja ma kolki Dzis jej dałam kopru ale nie bardzo jej podchodził.Napiła sie troche,troche ulała. Moze przez ten koper teraz mi sie prezy,pruka i płacze. Pomasowałam brzuszek, uzyłam suszarki i teraz spi mi na rece. Moja Ola lubi spac otulona w rozku.Jak jest ciepło to w samym bodziaku spi a wczoraj po kapieli spała w rozku w samym pampersie 3 godziny, w kołysce.Potem ja ubrałam w bodziaka i tak przespała 4 godziny. No i jeszcze jedno zjada jedna piers 20minut,10minut odpoczynku i je druga piers a potem ulewa. A ja zostaje pusta i musze pic herbatke laktacyjna bo za 3 godziny to było by kiepsko z mlekiem. Nie chce podawac modyfikowanego ale moze na noc jak podam to mi sie naprodukuje mleko a ona moze przespi wiecej w nocy. Prosze o rady jakiekolwiek bo dzis wesolo sie nie zapowiada.Dziś zarejestrowalismy mała w urzedzie miasta.Nie daliśmy drugiego imienia bo się nie moglismy zdecydować i teraz tak dziwnie to wygląda na akcie urodzenia Aleksandra B..... Ale podobno można dac podczas chrztu to będzie Beata po chrzesnej. Jutro ambasada. Jeszcze pytanie: czym smarujecie pociazowe brzuszki? Ja mam resztke palmersa na rozstepy i tymsaruje ale potem to nie wiem. I jeszcze jedno:potrzebuje nazwe smoczka NUK bo umnie tylko na ebaju moge kupic a nie widze dokładnie jaki to smoczek-zciety czy okragły. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-01 o 22:18 |
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
powodzenia Cytat:
u nas skok chyba dziecko ŻRE co 1,5 - 2 h, marudzenie, spania prawie wcale od 8 rano. Przed spacerem zjadła 120ml, ledwo wyszłyśmy - WYCIE jakby kto ze skóry darł. O co? O jedzenie - wciągnęła jeszcze 70ml, razem 190! niespełna 7tygodniowe dziecko!
|
||
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
No i u nas kupy poszły precz tzn zatwardzenie i mała już jest spokojna
![]() Dziś byłyśmy cały dzien u teściów. pogadała, pośmiala się, pospała ![]() Tylko te pleśniawki paskudne, yhm.. A teraz sobie slodziutko śpiii ![]() Zamówiłam jej huśtaweczkę
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TRZYMAJ SIĘ Cytat:
Może nie będzie tak źle.....możesz podać inne mleko i zobaczysz jak produkcja Twojego idzie. Ja mam jeszcze balsam ciążowy na rozstępy i na razie tym smaruję.
|
|
#1559 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo ta jest [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20387778] A teraz się chwalę Fotka w chuście, robiłam sama, mina krzywa bo najpierw nie wiedziała, o co biega - za chwilę spała A druga fota sprzed chwili, leży sobie dziecię obok mnie, ssie smoka, trochę głuży, trochę marudzi gdy bączek leci, trochę podsypia.[/QUOTE]kochana, pokaż jeszcze jak Ty z chustą na sobie wyglądasz. ![]() Ja dziś młodego w chuste wpakowałam i do wsi gminnej pojechałam z chłopakami. Ludzie patrzeli się jak na kosmitkę, ale sympatycznie się przy tym uśmiechali i z ciekawością zaglądali do chusty. ![]() Tyle, że nie wiem czy dobrze moje dziecię w to ustrojstwo wpakowałam... Tymek był zadowolony, spał, nie protestował, więc chyba było oki. Zaraz zrzucę fotki, to Wam pokażę. Cytat:
Cytat:
włosy świetne, będziesz miała z czego pleść warkocze. chwal się, bo jest kim. Cytat:
Na noc zakładam na górę pajacyk, bo mamy bardzo zimna sypialkę- około 18 stopni. Cytat:
czekam na wieści.
|
|||||
|
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ma takie cały czas i też wysysa z obu piersi. Ale dwie godziny później,albo nawet i godzinę karmię go znów. Przybiera ładnie na wadze,więc musi się najadać Ja też brzuch na razie jeszcze smaruję Palmersem który mi został. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

[/QUOTE]
(..)

jakiekolwiek bo dzis wesolo sie nie zapowiada.
Zaraz zrzucę fotki, to Wam pokażę.