"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 13:33   #4471
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie. narazie w gąskach koło mielna do włocha jade we wrześniu jak juz kazdy tyrac wróci

napewno leki typu coś na gorączke, fenistil jakby ja komar ugryzł , raida np. do kontaktu, ksiazecxzke zdrowia. i chyba wsio ciuchy to wiadomo jak to u nas trzeba miec i ciepłe i letnie bo nie wiadomo co bedzie , a no i polecam zakup namiociku na plaze
np.
http://www.allegro.pl/item1102075950...ki_kurier.html
ale to możesz na miejscu vo pełno tego wszędzie połozysz mała w srodku na kocyku żeby w wózku cały czas nie musiała lezeć

Trzymam kciuki będzie dobrze !!

a ja mam normalny i mam w nosie

nie mam nic do pani doktor ale dziwi mnie własnie podanie zastrzyku od razu skoro u mojej kolezanki zaczynali od leków przez miesiac a potem zastrzyk . ale wiem że wielu lekarzy daje zastrzyk od razu .

Suwak mam mały - szew kosmetyczny i prawie już nie widac

Co do wdzianka nic z tego bo przyjechało z izraela kolezanka była z dzieciem swoim nabyła bo była w zime a tam było ciepło i teraz się Oli dostały ubranka i ma na lato . mam jeszcze kilka takich podobnych kompletów .
Kubek bardzo fajny i Szymek lubi z niego pic choc jak go kupiłam to nie bardzo wiedział co z nim robić i lezał w szafce za jakis czas od razu zatrybił choc on najbardziej lubi z normanego pić i pije sobie sam już sie naczył jakis czas temu ew. ze słomki pije .

U nas dalej upał jak ja kocham lato ..
Dla wszystkich co walcza z kg.. opalajcie sie ciemny wyszczupla he he
No widzisz tabletki mają podobny skład a nie taki sam jak zastrzyk (ilość hormonu). Ponadto lekarz uprzedza Cię o możliwych skutkach ubocznych a Ty decydujesz już sama.
Mój suwaczek też już całkiem ładni wygląda ale nie chcę go więcej otwierać
Stary 2010-07-01, 13:36   #4472
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

wow toz to szok
no właśnie! Ola urodziła się duża, 3860, ale na początku bardzo mi spadał z wagi - miała wysoką żółtaczkę. Trochę kiepsko ssała. Pisałam Wam o tym. Teraz chyba nadrabia. Już myślałam, czy by nie dać jej czasem zamiast cycka (bo u nas 3 godzinna przerwa to marzenie...) jakiejś herbatki? Wczoraj próbowałam, ale nie chciała. Od kilku dni zmieniła się jej kupka -zrobiła się taka gęstsza, no i jak pryknie, to tak fest, jak stary chłop...
Mamy dzieci cycowych - dajecie herbatki do picia, czy nie? Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:04   #4473
ice woman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
no właśnie! Ola urodziła się duża, 3860, ale na początku bardzo mi spadał z wagi - miała wysoką żółtaczkę. Trochę kiepsko ssała. Pisałam Wam o tym. Teraz chyba nadrabia. Już myślałam, czy by nie dać jej czasem zamiast cycka (bo u nas 3 godzinna przerwa to marzenie...) jakiejś herbatki? Wczoraj próbowałam, ale nie chciała. Od kilku dni zmieniła się jej kupka -zrobiła się taka gęstsza, no i jak pryknie, to tak fest, jak stary chłop...
Mamy dzieci cycowych - dajecie herbatki do picia, czy nie? Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.
Ja daje herbatke jak jest ciepło. Też słyszałąm ze cycek podobno wszystko zastępuje ale ja nawet jakbym małą trzymała tylko przy cycu i tak bym dawała. dzieci po herbatkach lepiej kupke robią.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
O Boże, tż właśnie poszedł po teścik. Zaczynam mieć niezłego stresa. Uf... oddychaj, oddychaj.
Od kilku ładnych dni mam takie odczucie w dole brzucha, jak na miesiączkę, ale tej nie ma - pamiętacie, jak to jest na początku ciąży. No i jakiś mniejszy apetyt - jak wtedy.

Boże - jak ja to powiem w pracy... (przypominam, że mam nową pracę, w której byłam do tej pory 3 dni i miałam zacząć porządnie po macierzyńskim).

Ale jakby co... już mamy imiona
Wiecie jak to jest - rozsądek mówi: nie, a reszta ciała i duszy: tak.

No to gratulejszyn i trzymam kciuki. Daj znać jak wynik. Ja tez bym chciała drugie ale nie mam dobrej sytuacji w pracy i jak tak dalej bedzie to musze szukać pracy a przykro troche bo się przyzwyczaiłam i polubiłam ludzi. no ale zobaczymy. Jak narazie planuje siedziec z mała w domu.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:12   #4474
eppona
Przyczajenie

Witam drogie Mamy i Najsłodsze Dzidziołki!

Reaktywuję się i piszę. Bo na tapecie temat naczyniaczków.
Podczytywałam Was stale, ale tkwiłam raczej w przyczajeniu (przyczajony tygrys ukryty smok ). A propos większość naszych forumowych Dzidziołków to Tygrysy (chiński horoskop).

Ice woman-> mojemu Maluchowi dwa tygodnie po przyjściu na świat (CC) wyskoczył na policzku naczyniaczek. Najpierw płaski (wielkości małego paznokcia u ręki “dorosłego”) teraz nieco się uwypuklił (wielkość paznokcia u palca serdecznego). Byłam na konsultacjach u dwóch pediatrów i dermatologa (Wrocław Centrum Terapii Laserowej na ul.Jaracza).

Jeśli naczyniak nie jest w miescu gdzie Maleństwo może go eksplorować-rozdrapać etc, to nie należy ingerwować w jego strukturę, bo wchłonie się do 3-4 roku życia. Jest to niezłośliwy defekt naczyń włosowatych. Laseroterapia bądź inne ingerencje nie są zalecane w tak młodym wieku,organizm sam wchłonie i naprawi uszkodzone naczynka.

Pani dermatolog poleciła smarować naczyniaczka olejem z rokitnika syberyjskiego, wymieszanym z dziecięcą oliwką, aby natłuszczać to miejsce. Rokitnik ma działanie ściągające i korzystnie wpływa na naczynia włosowate. Jeśli wychodzimy na słońce można naczyniaczka smarować blokerem (ja używam Musteli filtr 50).
Tyle z rad, które ja otrzymałam i mogę się podzielić.

Dusiaka-> ja jestem Mamą michałową (czyli karię piersią vel michałkiem :P) I podczas wyjątkowych upałów, albo wczasie długiej podróży autem poję Malucha herbatką z koperku Hipp (bez cukru-zwyła zaparzana).
eppona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:23   #4475
koglus
Rozeznanie

witam,
mam zły dzis humor, mala jak nie spi to placze i je mało. Chyba przez t e upały, i mi cos sie juz robi od tego. Babcia wzieła mala na spacer wiec moze mnie troche przejdzie. Nie lubie jak jest tak goraco.
mam pytanie, czy ktos mial w czasie ciazy kreche (przebarwienie) od pepka w doł i pepek ciemny? mi nadal to nie schodzi i nie wiem czemu

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:28   #4476
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Mysia, Wasze dzieciaki najwieksze to moja z najmniejszych- podejrzewam ze jakies 5,5-5,6kg a kalendarzowo wczoraj 4 miesiace skonczyla
4 miesiące? Jak je liczysz? Ja liczę od 7go do 7go i wyszło że moja młodsza od Twojej

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja mialam to badanie jak bylam mała(chore nerki)i naprawdę nic nie bolało, pamiętam to najbardziej dlatego że musiałam być z gołą dupą przy dwóch paniach co mi między nogami grzebały, trauma straszna, ale nic nie było czuć, bodobno gorzej u chłopców, ale u dziewczynek maja takie malusie te cewniki. Będzie dobrze
No właśnie pamiętałam, że już mnie pocieszałaś, że to prawie bezbolesne (dzięki Ci dobra kobieto), ale teraz jak to badanie się zbliża, to nawet myśleć na ten temat mi sie nie chce
Jakby mnie to by dotyczyło, to pewnie nawet streskupy by nie było, a jak do tyczy to małej, to świruję

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:35   #4477
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a ja dostałam dzis skierowanie do szpitala na oddział okulistyczy.
termin dopiero mamy na 5 sierpnia.
Będą Michasi płukać kanalik łzowy...
to sie robi tępo zakonczoną igła wkłada sie do oczka i płucza.
zwiążą ją pieluchami a jak bedzie sę mocno wyrywała to niestety ale anetsezjolog wkroczy i zrobia w znieczuleniu ogólnym Boże!!!
i od 2 w nocy mam juz ie karmić do 8 rano!!!bo w razie własnie znieczulenia musi byc na czczo bo mogłaby sie udusić!

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

PS TYLE SIE NAPRODUKOWAŁAM TYCH CWICZEN ... a żanda nie napisała czy wogóle to czytelne i zrozumiałę!!!
Mzdziwnia wspóczuje i tulam biduleńka malutka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A i witam nowe koleżanki.

To mój synio w nowej furce
To Quinny Freestyle wyszperałam go na Alegratka.pl za 300 zł , świetnie się prowadzi , tak leciutko ma duże pompowane koła i super amortyzatory taka typowa terenówka do spacerów po wertepach akurat
Fjna furka i widac,ze sie podoba wogóle on ma taką dorosłą buźkę

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
sprytne

Mrówa, Może to faktycznie być grzybica, ale mogą byc podraznione od laktatora.
Ja jakis czas temu miałam cvzerwone piekące sutki w miejscu gdzie stykaja się z otoczką. U mnie to było od dojenia, bo własnie jak laktator ciągnie to w tym miejscu sutek "pracuje". Smarowałam (masciami z lanoliną-rosmanowska i ziajka) i przeszło. No a sutki sie przyzwyczaiły (choć czasem jeszcze są podrażnione)
Najlepiej by było żeby zobaczył to lekarz.
A i jak np. dziecko ma pleścniawki to może to na cyce przejść ( nie mówię że tak jest u ciebie)

madzia, przepiękny ten strój , a cena- no jak za darmo! myslałam że tojakiś za 200zł co najmniej...

Ja na początku ściągałam w nocy 2x (ok.1.00 o ok.4.00), potem już tylko raz, a potem dziecie zaczęlo spać, a ja byłam mega zmęczona stwierdziłam, że niech si dzieje co che -ja spię. I od tej pory ściągam dopiero rano- jak się obudzę przed mała to np. o 4.30 zaczynam,a jak nie, to ona przewaznie je 5-5.30, a potem ja się doję (po nocy długo -1-1,5h). Sa wiadomo po nocy nabrzmiałe, ale sie przyzyczaiły od razu. A teraz to juz nawet wkładek na noc nie muszę, bo nie ciekną.
evitka 1,5h ja po 10 minutach juz wymiekam i odkladam po godzinie to by mi chyba sutek odpadł,wlasnie mi z laktatora nie chce tak leciec mimo ze mam pełną piers a jak nie leci to daje sobie spokoj bo po co cycka męczyc.Wczoraj np odciagnelam 60ml a dzis w nocy juz tylko 40 i nie chcialo leciec z jedenej piersi.narazie musze odciagac bo potrzebuje mleczko ale później nie bede kupilam wczoraj te woreczki do zamrazania wcale tanie to one nie sa i kupilam jedne z tanszych za 25szt zaplacilam 33zł

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
tylkooliwka a danielek nadal ma te ataki czy przeszły? Ja mysle ze moze te szczepienia podrażniły jej układ nerwowy i stąd to się dzieje, no ale ja lekarzem nie jestem i czekam do jutra jak na szpilach.
megi no to trzymam kciuki za wynik testu za 3 dni minie rok odkąd zrobiłam test, ale ten czas leciiii
Mysia wydaje mi sie ze przeszlo bo dawno mi tak nie zrobił,nie przypominam sobie,teraz 6 ide z nim na szczepienie zobacze jak sie po tym bedzie zachowywał.Ale za to histerie robi jak tylko ktokolwiek po zamną lub mezem weźmie go na ręce i później trudno go uspokoic.A po za tym kochaniutkie spokojne dziecko jest.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Ja daje czasami bo mój tez grubasek jest tą koperkową hippa próbuje go przekonac do samej wody ale nie chce,tylko ze jak wypije taka herbatke to i tak cyca woła moze za mało daje bo tak ok 100ml tez bym chciala zeby rzadziej jadł,u mnie tez w dzien 3h przerwa to rzadkosc

Megi ja tez mialam takie bóle a póxniej troszke plamiłam wydaje mi sie,ze to miesiaczka sie zbiera..

Czy wasze dzieciątka te ok 4 m-cy maja jeszcze odruch moro????bo mój tak,on wogole wszystko jakos dłuzej ma.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-01 o 16:08
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:45   #4478
aneczkkaa
Zakorzenienie

Mój maciek je co 3 h jakby miał zegarek w tyłku hihi urodził się 2700 za 9 dni kończymy 3 miesiące teraz waży 5800
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:53   #4479
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ja mojego nie poje, sam cyc, a ma 12 tyg, i ważył na ostatnim pomiarze 6450. raz na jakiś czas jak mam dużo spraw do zalatwienia to biore herbatke na wszelki wypadek, ale użyłam tylko raz, bo jak autem jadę, to wole go nakarmić w aucie, gorzej jak na piechotę.
lekarka mi mówiła że za dwa tyg mogę wprowadzać warzywka i owoce.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
witam,
mam zły dzis humor, mala jak nie spi to placze i je mało. Chyba przez t e upały, i mi cos sie juz robi od tego. Babcia wzieła mala na spacer wiec moze mnie troche przejdzie. Nie lubie jak jest tak goraco.
mam pytanie, czy ktos mial w czasie ciazy kreche (przebarwienie) od pepka w doł i pepek ciemny? mi nadal to nie schodzi i nie wiem czemu
ja mam kreche , i marne pocieszenie bo po pierwszym dziecku znikła po pół roku.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:53   #4480
mloda1989
Zakorzenienie

a my mamy 2 miesiace i 9 dni i wazymy 5300 g
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:53   #4481
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja daję herbatkę "ułatwiającą trawienie" i zwykłą przegotowaną wodę mineralną. Sama popijam co kilka minut a dziecko nie dostaje cycka z taką częstotliwością zwłaszcza na spacerze. Cycuś w ciągu dnia jest zwykle na życzenie (średno co 2-3 godz.) w nocy jak się obudzi. Moja traktuje do dopajanie jak starsze dzieci coca cole - nie puści smoka dopóki nie ma dna.
Stary 2010-07-01, 14:54   #4482
mloda1989
Zakorzenienie

i pytalam jeszcze lekarke o zupki dla dziecka to mowi ze na piersi od 6 miesiaca a na butli od 5
Stary 2010-07-01, 14:58   #4483
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
witam,
Moja jakoś tak późno się w ciąży pojawiła i nadal jest jednak az tak bardzo mi nie przeszkadza więc się nią nie interesuję. Pewnie za jakiś czas znknie
Stary 2010-07-01, 15:35   #4484
yoonka
Rozeznanie

ratunku!
jak w ladny sposob odmowic bycia chrzestnym? mojego meza poprosil o to ktos, kogo on nie cierpi :/ oj bedzie kiepsko...

POP jak dojde w mgr do jakichs ciekawych wnioskow, to sie podziele IT to jest swietna branza, zdominowana przez facetow (to plus) inteligentnych (to plus) i z poczuciem humoru (oczywiscie plus). Babki, ktore w IT pracuja sa swietne i sa traktowane po krolewsku przez wspolpracownikow - to mi sie podoba ja teraz siedze na pograniczu informatyki i psychologii, bo zajmuje sie rekrutacjami w IT.

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-01 o 15:45
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:45   #4485
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ratunku!
jak w ladny sposob odmowic bycia chrzestnym? mojego meza poprosil o to ktos, kogo on nie cierpi :/ oj bedzie kiepsko...
Będzie trudno bo teoretycznie się nie odmawia. Chrzestnym jest się dla dziecka a nie dla ojca. Ja to chyba powiedziałabym wprost: wiesz że za bardzo za sobą nie przepadamy więc może będzie lepiej jak weźmiesz kogoś innego. A jeżeli to ktoś z poza rodziny (albo daleka) to tym bardziej można się wykręcić. No bo dzisiaj to sie znacie i "przyjaźnicie" ale nie wiadomo jak będzie za parę lat.
Moją chrzestną jest koleżanka mojej mamy. Tylko że moi rodzice od dawna nie żyją i ja nawet nie znam nazwiska mojej chrzestnej i nie wiem gdzie mieszka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:56   #4486
yoonka
Rozeznanie

prosi znajoma.. i to z takich "ja mam lepszy samochod niz ty, moje mieszkanie jest wieksze niz twoje a moj maz zarabia wiecej niz twoj". wiele razy zastanawialismy sie jak skonczyc ta znajomosc, ale to trudne bo znamy sie od liceum i ona zawsze jakos ten kontakt "pielegnuje". dobrze, ze nie ja bede musiala z nia o tym rozmawiac, no chyba, ze mnie maz jakos wmanewruje w to cwaniak!
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:15   #4487
P0P70
Zakorzenienie

No to ja jestem szefem takiej grupy IT. Same ciekawe egzemplarze

Stary 2010-07-01, 16:15   #4488
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
ja mojego nie poje, sam cyc, a ma 12 tyg, i ważył na ostatnim pomiarze 6450. raz na jakiś czas jak mam dużo spraw do zalatwienia to biore herbatke na wszelki wypadek, ale użyłam tylko raz, bo jak autem jadę, to wole go nakarmić w aucie, gorzej jak na piechotę.
No i każda z nas inaczej. A ja spróbuję dać jej herbatkę. A na te warzywka i owoce to jeszcze nie za wcześnie? Moja Ola ma jutro 13 tygodni. Też powinnam ją zaczać przymierzać do nowego jedzenia???

aha- i proszę Was o radę. Co kupić przeciw komarom i co po ukąszeniu? Mam problem bo w aptekach mówią, że mają preparaty tylko pow. 6 m-cy, a najczęściej powyżej roku. Moskitiera chroni maluca w wózku, ale mija mała czasem wraca ze spacerku do domu na rękach, no i jedziemy w weekend na działkę, więc muszę ją czymś cronić.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-07-01 o 16:17
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:19   #4489
machaj
Raczkowanie

cześć dziewczyny!
my co prawda w niedziele wróciliśmy z Turawy, ale wiecie jak to jest po powrocie.. trzeba sie rozpakować poprać ciuchy posprzątać trochę i nadrobić was... niby miałam internet ale chodził tak wolno że jedna str ładowała mi sie 5 minut... nie wspomnę już o zdj.
ehh wczasy nam sie udały.. chociaż to dla mnie żadne wczasy.. dla mnie to 2gi dom (teraz już 3 o ile dom męża nazwę swoim|)... prababcia nauczyła małą nosić i teraz jak nie śpi to musi być na takiej wysokości żeby wszytko widzieć... ewentualnie leżaczek tez może być...
we wtorek byłyśmy u lekarza... i się okazało że małą troszkę za mało waży... ma 16 tyg a waży 6150... zobaczymy jak będzie za 3 tyg bo mamy szczepienie 19.. najwyżej dostanie butelke... a ja w tym czasie będę się mogła wyrwać na dłuższe samodzielne zakupy
no i oczywiście dziekuje Pop za spotkanie.. bardzo miło było nam was poznać... mam nadzieje że nie gniewasz sie że mąż był z nami... (??) ale inaczej bym nie dojechała... jeśli pozwolisz wkleję zdj?

no i ja wkleję zdj z naszego wyjazdu... (jak na złość pogoda zrobiła sie po naszym powrocie)
1. zdj pt.: "matko odejdź!"
2. na plaży...
3. body specjalne na dzień taty...
4. zdj rodzinne... od najstarszej do najmłodszej... tudzież od najniższej do najwyższej... (może mała mnie przerośnie, się zobaczy)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:24   #4490
mloda1989
Zakorzenienie

chwale sie :P
Stary 2010-07-01, 16:42   #4491
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - no oczywiście mi także było miło Was poznać. Twojego TZ tyż. A zdjęcia możesz oczywiście wkleić, pod warunkiem że nie wyszłam strasznie grubo i staro. bo jak tak to Twojemu TZ-owi bo to on je robił.
Zdjęcie od najmiejszej do największej super. Kurcze mała rośnie jak na drożdżach i na pewno będzie stała przed Tobą. Bo ta waga jej to w długość poszła. Laska będzie

Młoda - na 1 zdjęciu to mały przez te włosy wygląda jak takie roczne dziecię. Czy można przez internet zauroczyć??? Jeżlio tak to będzie Ci dzisiaj strasznie płakał:brzydal :. No po prostu śliczny jest

Stary 2010-07-01, 16:45   #4492
mloda1989
Zakorzenienie

heheh nawet mi mow tak!! nam tez sie tak wydaje i przez te jego wlosy caly czas mamy wrazenie ze z nim cos nie tak jest bo wydaje nam sie ze on juz duzo wiecej powienien umiec...ehh i nie dziekuje zebys przypadkiem naprawde nie zauroczyla:P

machaj pierwsze zdjecie wymiata...grozna mina
Stary 2010-07-01, 17:49   #4493
koglus
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

ja mam kreche , i marne pocieszenie bo po pierwszym dziecku znikła po pół roku.
o kurde to długo ,ale w sumie to i tak w to lato w bikini nie wyskocze i na wakacje nie pojade , w domu mam wakacje az do lutego na macierzynskim

Stary 2010-07-01, 17:51   #4494
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - ja chcę Twoje zdjęcie, bo pierdzielisz, że jesteś gruba, a ja tam Ci nie wierzę. Pewnie za chuda byłaś wcześniej, to teraz widzisz różnicę.

A w kwestii testu - w końcu się poryczałam, że wyszedł negatywny(ale dalej mam wszystkie objawy wg mnie ), ale tż od razu wziął się do roboty, żeby to zmienić - normalnie uciekałam mu po mieszkaniu
A później koszmarnie zaczęły boleć mnie plecy u góry, szyja, kark - strasznie boli jak przekręcam głową, albo się pochylam albo prostuje. Co ja mam z tym zrobić?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:54   #4495
ice woman
Raczkowanie

[QUOTE=eppona;20392969]Witam drogie Mamy i Najsłodsze Dzidziołki!

Reaktywuję się i piszę. Bo na tapecie temat naczyniaczków.
Podczytywałam Was stale, ale tkwiłam raczej w przyczajeniu (przyczajony tygrys ukryty smok ). A propos większość naszych forumowych Dzidziołków to Tygrysy (chiński horoskop).

Ice woman-> mojemu Maluchowi dwa tygodnie po przyjściu na świat (CC) wyskoczył na policzku naczyniaczek. Najpierw płaski (wielkości małego paznokcia u ręki “dorosłego”) teraz nieco się uwypuklił (wielkość paznokcia u palca serdecznego). Byłam na konsultacjach u dwóch pediatrów i dermatologa (Wrocław Centrum Terapii Laserowej na ul.Jaracza).

Jeśli naczyniak nie jest w miescu gdzie Maleństwo może go eksplorować-rozdrapać etc, to nie należy ingerwować w jego strukturę, bo wchłonie się do 3-4 roku życia. Jest to niezłośliwy defekt naczyń włosowatych. Laseroterapia bądź inne ingerencje nie są zalecane w tak młodym wieku,organizm sam wchłonie i naprawi uszkodzone naczynka.

Pani dermatolog poleciła smarować naczyniaczka olejem z rokitnika syberyjskiego, wymieszanym z dziecięcą oliwką, aby natłuszczać to miejsce. Rokitnik ma działanie ściągające i korzystnie wpływa na naczynia włosowate. Jeśli wychodzimy na słońce można naczyniaczka smarować blokerem (ja używam Musteli filtr 50).
Tyle z rad, które ja otrzymałam i mogę się podzielić.

Dziekuje Ci bardzo. Oby sie to wchłonęło. Moja ma na powiece i tak bardziej od środka jakby jej ten naczyniak rósł pod powieką. 15 lipca mma wizyte u okulisty i zobaczymy

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
witam,

Ja mam takie przebarwienie i tez nie schodzi. Pewnie to hormony muszą się ustabilizować
Stary 2010-07-01, 17:56   #4496
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a my mamy 2 miesiace i 9 dni i wazymy 5300 g
kurcze to moja tez ma 2 miechy i tydzien i wychodzi na to ze jest grubasem bo wazy 6200g nie dziwne ze te wszystkie body to juz zamale a wydawało mi sie ze sie zbiegły a jeszcze z 4ry pary to wogole nie uzwane

Stary 2010-07-01, 17:58   #4497
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
A w kwestii testu - w końcu się poryczałam, że wyszedł negatywny(ale dalej mam wszystkie objawy wg mnie ), ale tż od razu wziął się do roboty, żeby to zmienić - normalnie uciekałam mu po mieszkaniu
A później koszmarnie zaczęły boleć mnie plecy u góry, szyja, kark - strasznie boli jak przekręcam głową, albo się pochylam albo prostuje. Co ja mam z tym zrobić?
To pewnie cię dorwał i niezły seks był że teraz Cię wszystko boli. ciekawe jakie te pozycje były :roll eyes:

Stary 2010-07-01, 17:59   #4498
ice woman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
chwale sie :P

Boże jaki cudny. Matko jedyna ja go chyba też zaurocze. Jakie on ma usta Mały hiszpan nie ma co
Stary 2010-07-01, 18:04   #4499
P0P70
Zakorzenienie

Tak piszecie o tych wagach że chyba zacznę się "martwić" moja ma 6,5 miesiąca a waży coś około 6kg i rozmiar 62 lub68 nosi.

Dobra "wpadłam" w depresję z w/w powodu więc jadę na zakupy wydać trochę pieniędzy. Każdy powód na zakupy dla dzieciaka jest dobry

Stary 2010-07-01, 18:08   #4500
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

oj megi megi a ty się dziwisz że cie plecy bolą

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych wagach że chyba zacznę się "martwić" moja ma 6,5 miesiąca a waży coś około 6kg i rozmiar 62 lub68 nosi.

Dobra "wpadłam" w depresję z w/w powodu więc jadę na zakupy wydać trochę pieniędzy. Każdy powód na zakupy dla dzieciaka jest dobry
i dobrze jedź nie żałuj dziecku

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

drcron a ty gdzie się podziewasz ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości