|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Mój suwaczek też już całkiem ładni wygląda ale nie chcę go więcej otwierać
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
no właśnie! Ola urodziła się duża, 3860, ale na początku bardzo mi spadał z wagi - miała wysoką żółtaczkę. Trochę kiepsko ssała. Pisałam Wam o tym. Teraz chyba nadrabia. Już myślałam, czy by nie dać jej czasem zamiast cycka (bo u nas 3 godzinna przerwa to marzenie...) jakiejś herbatki? Wczoraj próbowałam, ale nie chciała. Od kilku dni zmieniła się jej kupka -zrobiła się taka gęstsza, no i jak pryknie, to tak fest, jak stary chłop...
Mamy dzieci cycowych - dajecie herbatki do picia, czy nie? Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#4473 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
No to gratulejszyn i trzymam kciuki. Daj znać jak wynik. Ja tez bym chciała drugie ale nie mam dobrej sytuacji w pracy i jak tak dalej bedzie to musze szukać pracy a przykro troche bo się przyzwyczaiłam i polubiłam ludzi. no ale zobaczymy. Jak narazie planuje siedziec z mała w domu. |
||
|
|
|
#4474 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Mamy i Najsłodsze Dzidziołki!
Reaktywuję się i piszę. Bo na tapecie temat naczyniaczków. Podczytywałam Was stale, ale tkwiłam raczej w przyczajeniu (przyczajony tygrys ukryty smok Ice woman-> mojemu Maluchowi dwa tygodnie po przyjściu na świat (CC) wyskoczył na policzku naczyniaczek. Najpierw płaski (wielkości małego paznokcia u ręki “dorosłego”) teraz nieco się uwypuklił (wielkość paznokcia u palca serdecznego). Byłam na konsultacjach u dwóch pediatrów i dermatologa (Wrocław Centrum Terapii Laserowej na ul.Jaracza). Jeśli naczyniak nie jest w miescu gdzie Maleństwo może go eksplorować-rozdrapać etc, to nie należy ingerwować w jego strukturę, bo wchłonie się do 3-4 roku życia. Jest to niezłośliwy defekt naczyń włosowatych. Laseroterapia bądź inne ingerencje nie są zalecane w tak młodym wieku,organizm sam wchłonie i naprawi uszkodzone naczynka. Pani dermatolog poleciła smarować naczyniaczka olejem z rokitnika syberyjskiego, wymieszanym z dziecięcą oliwką, aby natłuszczać to miejsce. Rokitnik ma działanie ściągające i korzystnie wpływa na naczynia włosowate. Jeśli wychodzimy na słońce można naczyniaczka smarować blokerem (ja używam Musteli filtr 50). Tyle z rad, które ja otrzymałam i mogę się podzielić. Dusiaka-> ja jestem Mamą michałową (czyli karię piersią vel michałkiem :P) I podczas wyjątkowych upałów, albo wczasie długiej podróży autem poję Malucha herbatką z koperku Hipp (bez cukru-zwyła zaparzana). |
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
witam,
mam zły dzis humor, mala jak nie spi to placze i je mało. Chyba przez t e upały, i mi cos sie juz robi od tego. Babcia wzieła mala na spacer wiec moze mnie troche przejdzie. Nie lubie jak jest tak goraco. mam pytanie, czy ktos mial w czasie ciazy kreche (przebarwienie) od pepka w doł i pepek ciemny? mi nadal to nie schodzi i nie wiem czemu
|
#4476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby mnie to by dotyczyło, to pewnie nawet streskupy by nie było, a jak do tyczy to małej, to świruję
|
||
|
|
|
#4477 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Megi ja tez mialam takie bóle a póxniej troszke plamiłam wydaje mi sie,ze to miesiaczka sie zbiera.. Czy wasze dzieciątka te ok 4 m-cy maja jeszcze odruch moro????bo mój tak,on wogole wszystko jakos dłuzej ma. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-01 o 16:08 |
|||||
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Mój maciek je co 3 h jakby miał zegarek w tyłku hihi urodził się 2700 za 9 dni kończymy 3 miesiące teraz waży 5800
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarka mi mówiła że za dwa tyg mogę wprowadzać warzywka i owoce. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
a my mamy 2 miesiace i 9 dni i wazymy 5300 g
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
i pytalam jeszcze lekarke o zupki dla dziecka to mowi ze na piersi od 6 miesiaca a na butli od 5
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak az tak bardzo mi nie przeszkadza więc się nią nie interesuję. Pewnie za jakiś czas znknie
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
ratunku!
jak w ladny sposob odmowic bycia chrzestnym? mojego meza poprosil o to ktos, kogo on nie cierpi :/ oj bedzie kiepsko... POP jak dojde w mgr do jakichs ciekawych wnioskow, to sie podziele IT to jest swietna branza, zdominowana przez facetow (to plus) inteligentnych (to plus) i z poczuciem humoru (oczywiscie plus). Babki, ktore w IT pracuja sa swietne i sa traktowane po krolewsku przez wspolpracownikow - to mi sie podoba ja teraz siedze na pograniczu informatyki i psychologii, bo zajmuje sie rekrutacjami w IT.
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-01 o 15:45 |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją chrzestną jest koleżanka mojej mamy. Tylko że moi rodzice od dawna nie żyją i ja nawet nie znam nazwiska mojej chrzestnej i nie wiem gdzie mieszka.
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
prosi znajoma.. i to z takich "ja mam lepszy samochod niz ty, moje mieszkanie jest wieksze niz twoje a moj maz zarabia wiecej niz twoj". wiele razy zastanawialismy sie jak skonczyc ta znajomosc, ale to trudne bo znamy sie od liceum i ona zawsze jakos ten kontakt "pielegnuje". dobrze, ze nie ja bede musiala z nia o tym rozmawiac, no chyba, ze mnie maz jakos wmanewruje w to cwaniak!
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja jestem szefem takiej grupy IT. Same ciekawe egzemplarze
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aha- i proszę Was o radę. Co kupić przeciw komarom i co po ukąszeniu? Mam problem bo w aptekach mówią, że mają preparaty tylko pow. 6 m-cy, a najczęściej powyżej roku. Moskitiera chroni maluca w wózku, ale mija mała czasem wraca ze spacerku do domu na rękach, no i jedziemy w weekend na działkę, więc muszę ją czymś cronić.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-07-01 o 16:17 |
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
my co prawda w niedziele wróciliśmy z Turawy, ale wiecie jak to jest po powrocie.. trzeba sie rozpakować poprać ciuchy posprzątać trochę i nadrobić was... niby miałam internet ale chodził tak wolno że jedna str ładowała mi sie 5 minut... nie wspomnę już o zdj. ehh wczasy nam sie udały.. chociaż to dla mnie żadne wczasy.. dla mnie to 2gi dom (teraz już 3 o ile dom męża nazwę swoim|)... prababcia nauczyła małą nosić i teraz jak nie śpi to musi być na takiej wysokości żeby wszytko widzieć... ewentualnie leżaczek tez może być... we wtorek byłyśmy u lekarza... i się okazało że małą troszkę za mało waży... ma 16 tyg a waży 6150... zobaczymy jak będzie za 3 tyg bo mamy szczepienie 19.. najwyżej dostanie butelke... a ja w tym czasie będę się mogła wyrwać na dłuższe samodzielne zakupy no i oczywiście dziekuje Pop za spotkanie.. bardzo miło było nam was poznać... mam nadzieje że nie gniewasz sie że mąż był z nami... (??) ale inaczej bym nie dojechała... jeśli pozwolisz wkleję zdj? no i ja wkleję zdj z naszego wyjazdu... (jak na złość pogoda zrobiła sie po naszym powrocie) 1. zdj pt.: "matko odejdź!" 2. na plaży... 3. body specjalne na dzień taty... 4. zdj rodzinne... od najstarszej do najmłodszej... tudzież od najniższej do najwyższej... (może mała mnie przerośnie, się zobaczy )
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
chwale sie :P
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - no oczywiście mi także było miło Was poznać. Twojego TZ tyż
![]() . A zdjęcia możesz oczywiście wkleić, pod warunkiem że nie wyszłam strasznie grubo i staro. bo jak tak to![]() Twojemu TZ-owi bo to on je robił![]() ![]() . Zdjęcie od najmiejszej do największej super. Kurcze mała rośnie jak na drożdżach i na pewno będzie stała przed Tobą ![]() Młoda - na 1 zdjęciu to mały przez te włosy wygląda jak takie roczne dziecię. Czy można przez internet zauroczyć??? Jeżlio tak to będzie Ci dzisiaj strasznie płakał ![]() :brzydal :. No po prostu śliczny jest
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
heheh nawet mi mow tak!! nam tez sie tak wydaje i przez te jego wlosy caly czas mamy wrazenie ze z nim cos nie tak jest bo wydaje nam sie ze on juz duzo wiecej powienien umiec...ehh
i nie dziekuje zebys przypadkiem naprawde nie zauroczyla:Pmachaj pierwsze zdjecie wymiata...grozna mina
|
|
|
|
#4493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, w domu mam wakacje az do lutego na macierzynskim
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - ja chcę Twoje zdjęcie, bo pierdzielisz, że jesteś gruba, a ja tam Ci nie wierzę. Pewnie za chuda byłaś wcześniej, to teraz widzisz różnicę.
A w kwestii testu - w końcu się poryczałam, że wyszedł negatywny(ale dalej mam wszystkie objawy wg mnie ), ale tż od razu wziął się do roboty, żeby to zmienić - normalnie uciekałam mu po mieszkaniu ![]() A później koszmarnie zaczęły boleć mnie plecy u góry, szyja, kark - strasznie boli jak przekręcam głową, albo się pochylam albo prostuje. Co ja mam z tym zrobić?
|
#4495 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=eppona;20392969]Witam drogie Mamy i Najsłodsze Dzidziołki!
Reaktywuję się i piszę. Bo na tapecie temat naczyniaczków. Podczytywałam Was stale, ale tkwiłam raczej w przyczajeniu (przyczajony tygrys ukryty smok Ice woman-> mojemu Maluchowi dwa tygodnie po przyjściu na świat (CC) wyskoczył na policzku naczyniaczek. Najpierw płaski (wielkości małego paznokcia u ręki “dorosłego”) teraz nieco się uwypuklił (wielkość paznokcia u palca serdecznego). Byłam na konsultacjach u dwóch pediatrów i dermatologa (Wrocław Centrum Terapii Laserowej na ul.Jaracza). Jeśli naczyniak nie jest w miescu gdzie Maleństwo może go eksplorować-rozdrapać etc, to nie należy ingerwować w jego strukturę, bo wchłonie się do 3-4 roku życia. Jest to niezłośliwy defekt naczyń włosowatych. Laseroterapia bądź inne ingerencje nie są zalecane w tak młodym wieku,organizm sam wchłonie i naprawi uszkodzone naczynka. Pani dermatolog poleciła smarować naczyniaczka olejem z rokitnika syberyjskiego, wymieszanym z dziecięcą oliwką, aby natłuszczać to miejsce. Rokitnik ma działanie ściągające i korzystnie wpływa na naczynia włosowate. Jeśli wychodzimy na słońce można naczyniaczka smarować blokerem (ja używam Musteli filtr 50). Tyle z rad, które ja otrzymałam i mogę się podzielić. Dziekuje Ci bardzo. Oby sie to wchłonęło. Moja ma na powiece i tak bardziej od środka jakby jej ten naczyniak rósł pod powieką. 15 lipca mma wizyte u okulisty i zobaczymy ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Ja mam takie przebarwienie i tez nie schodzi. Pewnie to hormony muszą się ustabilizować |
|
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
kurcze to moja tez ma 2 miechy i tydzien i wychodzi na to ze jest grubasem bo wazy 6200g
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że teraz Cię wszystko boli . ciekawe jakie te pozycje były ![]() :roll eyes:![]()
|
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych wagach że chyba zacznę się "martwić" moja ma 6,5 miesiąca a waży coś około 6kg i rozmiar 62 lub68 nosi.
Dobra "wpadłam" w depresję z w/w powodu więc jadę na zakupy wydać trochę pieniędzy ![]() ![]() . Każdy powód na zakupy dla dzieciaka jest dobry
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- drcron a ty gdzie się podziewasz ?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Pytam bo jestem "starej szkoły", gdzi się mówi, że wystarczy cyc do 6 m-ca. Starszemu synowi tez nie dawałam erbatek, ale ni był taki duży jak Ola.

za 3 dni minie rok odkąd zrobiłam test, ale ten czas leciiii

:brzydal :. No po prostu śliczny jest