Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 12:53   #2341
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
samba ja za tydzien chce do kolobrzegu jechac? kiedy Ty do tego mielna jedziesz?
w pierwszym tygodniu sierpnia dopiero ja mam urlop ostatni tydzien lipca i pierwszy tydzien sierpnia... ale moja mama nie da rady dostac wczesniej jak poczatkiem sierpnia bo jest ksiegowa i musi zakonczyc miesiac... a ja z kolei musialam sie dostosowac i tylko taki termin wchodzil w gre... a na Twoim miejscu to ja bym w ogole sie do kolobrzegu przeprowadzila na sezon letni

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
SAMBA dziekuje Ci ty rasowy mordrco co do pracy to hcyba niestety w wiekszosci firm tam jest - firm zaklacow pracy u nas w przedszkolu tez jest spychologia.. a jak jestes bardziej zaangarzowana albo cos to maja cie za wariata

jest nawet taki dowcip - niby o nauczycielu ale mysle ze to o kazdym pracowniku mozna napisac...

rozpoczecie roku - idzie mloda nauczycielka do pracy - zawalona ksiazkami pomocami torbami, kukielkami, jakimis grami planszami no full ledwo stoi na nogach tyle tego niesie... wchodzi do szkoly i widzi nauczycielkę z kilkuletnim stazem ktora ma ze soba mala torebeczke i nia figlarnie kreci.. podchodzi do niej i mowi..
- ojj jak to fajnie miec takie doswiadczenie... pani ma wszystko juz w malym palcu.. kiedy ja tak bede miala...
na to odpowiada jej strasza nauczycielka..
- nie kochana ja to wszytko mam juz w du....
nooo cos w tym jest... u mnie w hotelu tez zauwazylam tendencje ze wszyscy maja wszystko, gdzies... moze kiedys tez do tego przywykne i bede miala wszystko w d..., ale na razie mnie to wkurza.... np jest u nas w hotelu taka gablota z ktorej teoretycznie sprzedajemy rzeczy... teoretycznie bo nikt nie wie gdzie jest od niej klucz... i ostatnio do mnie podszedl pan i chcial cos z niej poogladac, a ja juz w pierwszym dniu pracy dowiedzialam sie, jak mnie zastepca kierownika oprowadzal po hotelu, ze on nie wie gdzie jest klucz i mam to olac hahah... no tak tylko co powiedziec gosciowi??

no albo inny przyklad... postawili mnie na recepcji z taka dziewczyna, ktora na codzien zajmuje sie czyms innym i generalnie to wiecej ja ja ucze niz ona mnie... no i bylam z nia na recepcji we wtorek i w srode... we wtorek mialysmy jakies 80 wyjazdow i ledwo co sie odrobilysmy z tymi wyjazdami i tymi rzeczami co trzeba zrobic rano (jest tego w pigule i troche)... przyszla kierowniczka i z opierd... na nas ze ta dziewczyna nie zrobila swojej roboty... bo ona to by chciala zeby ona na 2 stanowiskach jednoczesnie zapieprzala, a my na prawde nie lezalysmy... no i wczoraj rano przywital nas mail od kierowniczki... ze Ewa jest tylko po to zeby mi pomagac w razie tloku przy recepcji i ewentualnie odpowiadac na moje pytania a tak to se mam radzic sama... no a wczoraj bylo jedyne 140 wyjazdow i kazdy musial zaplacic i dostac fakture... ja juz super opanowalam ten program ale i tak kolejka do recepcji ciagnela sie przez caly hol, chociaz Ewa mi pomagala, no ale jak zwykle wszyscy na raz wyjezdzali wiec byl tlok... a najlepiej zareagowala kolezanka ktora byla na nocce na tego maila... bo ja mam na identyfikatorze napisane "training"... i ona mowi ze ona jeszcze nie slyszala zeby training mial sobie sam obsluzyc 140 wyjazdow i w smiech... bo powiedzialy mi ze przy tylu wyjazdach to czasem byly 3 osoby i nie dawaly rady, a ja mam se radzic sama... no nic... a ten koles co przyszedl w tym samym czasie ledwo co umie kogos zameldowac i to z bolem... no nic...

no i jeszcze wkurza mnie to ze nieprzeszkolili mnie z wieeeelu tematow, a chca bym se radzila sama... goscie mnie o cos pytaja a ja nie wiem co im odpowiadac, Ewa oczywiscie tez nie wie bo sie tym nigdy nie interesowala... i wczoraj byla smieszna sytuacja bo koles chcial zaplacic voucherami... ja akurat bym umiala przyjac te vouchery bo mi to kiedys jedna dziewczyna pokazywala, ale oczywiscie ja nie mam hasla do programu... BO PO CO MI HASLO??? a ewa moze ma, moze nie ma... generalnie sobie nie przypomina faktu zeby miala haha i Ewa mu powiedziala ze przykro jej, ale musi zaplacic calosc, moze nastepnym razem zaplaci voucherem... o ile trafi na kogos kto bedzie sie na tym znal hahaha dopowiedzialam se w myslach nie ma to jak wysoki poziom obslugi no ale sorry to nie moja wina... ja na prawde bym chciala wszystko wiedziec ale co o cos pytam to slysze nie teraz...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

ja już w domku po pracy juz i po rehabilitacji pogoda ładna, zaraz zabieram się za prasowanie i sprzątanie bo wieczorkiem będzie u nas rodzina.

ale najpierw musze coś zjeść
fajna ta twoja praca...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:07   #2342
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

samba ja dziś tylko chwilkę za rodziców byłam miałam być dłuzej ale oni się szybciej z zakupami wyrobili i o 11 przyjechali, wiec wypiłam herbatkę i tata zawiózł mnie na rehabilitację Wiem, ze jeszcze we wtorek mam iśc (o ile rodzice przedłuzą urlop i zostaną dłuzej nad morzem) ale wtedy od 8 do 14. Niestety nie jestem we wszystkim przeszkolona wiec się troszkę cykam (najwyżej powiem rodzicom aby tel nosili przy sobie, to wykonam "telefon do przyjaciela" bo niestety faktur jeszcze nie wystawiałam i nie wiem która firma ma ile znizki itp

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:13   #2343
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba ja dziś tylko chwilkę za rodziców byłam miałam być dłuzej ale oni się szybciej z zakupami wyrobili i o 11 przyjechali, wiec wypiłam herbatkę i tata zawiózł mnie na rehabilitację Wiem, ze jeszcze we wtorek mam iśc (o ile rodzice przedłuzą urlop i zostaną dłuzej nad morzem) ale wtedy od 8 do 14. Niestety nie jestem we wszystkim przeszkolona wiec się troszkę cykam (najwyżej powiem rodzicom aby tel nosili przy sobie, to wykonam "telefon do przyjaciela" bo niestety faktur jeszcze nie wystawiałam i nie wiem która firma ma ile znizki itp
dasz rade a telefon to koniecznie niech maja przy sobie to najwyzej zadzwonisz w razie watpliwosci
Stary 2010-07-01, 13:18   #2344
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
dasz rade a telefon to koniecznie niech maja przy sobie to najwyzej zadzwonisz w razie watpliwosci
tak im powiem
dzis było spoko do czasu az mi dwa telefony nie zaczęły dzwonic na raz hehe

Stary 2010-07-01, 13:34   #2345
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
tak im powiem
a to ty na recepcji dzisiaj siedzialas czy gdzies w biurze? ile macie pokoi w tym hotelu?
Stary 2010-07-01, 13:38   #2346
Ana***
Zakorzenienie

Dubel...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:42
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:39   #2347
Ana***
Zakorzenienie

Wiecie co no po prostu wściekłam się, dostałam ostrzeżenie za to, że ostatnio wkleiłam link z konkursem... ludzie, jakby mi się to zdarzało, ale raz wkleić i dostać? no w szoku jestem, niektóre z Was wklejały po kilkanaście razy i nic (nie obrażając nikogo), albo zwyczajnie ktoś na mnie zgłosił... eh aż mi się przykro zrobiło...

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Ana gratuluje wakacji

...
Dziękuję.

Cytat:

Ana gratuluję zaliczenia sesji

Aniu powodzenia w nowej pracy

no i kolejna wiadomosc co do spotkania z fotografem
widzialam sie z nim dzis w takiej knajpce w silesi (duze centrum handlowe) no a wojtek z moja iwi zalatwiali jeszcze papiery na uczelni itd.. obgadalismy wszystko i zdecydowalam sie na sesje z mezem bo to jednak nasze dziecko i niechce byc sama na fotkach chce zeby on tez mial pamiatke aleee wymyslilismy ze jedna czesc sesji bedzie w studio i czesc fotek bede miala sama robione a czesc z wojtkiem no i to bedzie troche trwalo czasowo (w niedziele na 15 zaczynamy a trwac bedzie do wieczora) no a w ktores popoludnie wyskoczymy na łono natury - ląka staw i tam jeszcze cos popstrykamy
no i dla mnie bomba bo jednak ten wojtek bedzie a beda tez zdjecia same (cena 500zl bez wzgledu na ilosc fotek tzn nie ma gornej granicy jest tylko dolna, czas trwania i na to czy bedziemy chcieli tylko studio czy jeszcze plener wogole swietne warunki jestem zadowolona )
nooo i dzwonie do wojtka i mowie ze mam dla niego niespodzianke i ze ma przyjechac do silesi do knajpy(tu pada nazwa) no i wojtek przychodzi i byl w takiiiiim szoku powiedzialam mu ze przedstawiam mu niespodzianke no i nie wiedzial co powiedziec ucieszyl sie powiedzial ze super pomysl i wogole ja sie ciesze ze udalo mi sie utrzymac to w tajemnicy (do dzis) ale tez ze juz wie i niebedzie mial takiego szokuuu jakby mial wchodzac z marszu na fotki (jednak musi sie psychicznie nastawic ) no i najbardziej sie ciesze ze fotki beda wspolne

to tyle
Dziękuję
Gratuluję niespodzianki, fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
klikniete rowniez z domowego

...
Dziękuję...

Cytat:
...

Ana ksiazeczka wyslana

...
Dziękuję, jeszcze do konca nie wiem co to jest, ale zaraz się temu przyjrzę

Cytat:
...

poki co szukam kwatery w Mielnie bo chyba jednak nie pojade do tego Egiptu, bo przemyslalam to co mowilyscie i chyba macie racje... bylam w euforii ze musze gdzies jechac, ale jak juz ochlonelam to zdalam sobie sprawe ze glupio tak bez tz i ze jak on by chcial gdzies jechac beze mnie to bym sie chyba zaplakala moze poczatkiem przyszlego roku pojedziemy... a w tym roku chyba pojade z mama nad morze do mielna na tydzien... bo moja mama nie byla juz chyba z 10 lat nad morzem i w kazdym roku sobie marzy ze moze chociaz na tydzien wyjedzie, ale nie ma z kim i to odklada... takze wezme ja i niech tez ma cos z zycia a w mielnie nam sie strasznie podoba (jezdzilam tam co roku w dziecinstwie)...

oki wracam do nauki... a raczej zasiadam bo jeszcze nic nie zaczelam heheh
My się wybieramy z tż do Mielna dokładnie 12 lipca

Cytat:
...

tak?? I kaczynski w tej sprawie przegrał w sądzie 3 odwołania

...
To nic... owszem to jest jakieś usprawiedliwienie, ale sama pamiętam takową sytuację i słowa PO, więc co mi po tym co sąd mówi?
A owa sytuacja przypomina mi ostatni mecz...
Hm.. (dla nie zorientowanych) sędzia powiedział, że nie ma gola... wiec wszystko jest możliwe

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-07-01 o 13:43
Stary 2010-07-01, 13:43   #2348
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
a to ty na recepcji dzisiaj siedzialas czy gdzies w biurze? ile macie pokoi w tym hotelu?
tak w recepcji

pokoi jest 36 (ale u nas w miescie nie ma takich duzych Hoteli jak w innych, zresztą jest tez ich mało )

Moja mama jest tam zawsze od 8 do 14 a tak to pracownice siedzą na zmianach a że jutro jedzie nad morze i dodatkowo dzis będzie u nas rodzinka na noc to poszłam za nią aby ona skoczyła z tatą na zakupy.

Stary 2010-07-01, 13:47   #2349
kliwia
Zakorzenienie

samba aaa bo kojarzylam poczatek lipca, ale to chyb ainna bzyczka tak mowila, i pojechala, zreszta pozdrawiala nas. myslalam ze Ty tez tak jakos, to bysmy na sok poszly
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 13:56   #2350
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Wiecie co no po prostu wściekłam się, dostałam ostrzeżenie za to, że ostatnio wkleiłam link z konkursem... ludzie, jakby mi się to zdarzało, ale raz wkleić i dostać? no w szoku jestem, niektóre z Was wklejały po kilkanaście razy i nic (nie obrażając nikogo), albo zwyczajnie ktoś na mnie zgłosił... eh aż mi się przykro zrobiło...

My się wybieramy z tż do Mielna dokładnie 12 lipca
oooo super mi sie tam strasznie podoba... chcialabym kiedys jechac z tz no ale w tym roku wyszlo do dupy.... szkoda ze ja jade dopiero poczatkiem sierpnia bo moze bysmy sie tam spotkaly a macie juz jakas kwatere? ja wlasnie zabieram sie za szukanie czegos...

a ostrzezeniem sie nie martw

Cytat:
tak w recepcji

pokoi jest 36 (ale u nas w miescie nie ma takich duzych Hoteli jak w innych, zresztą jest tez ich mało )

Moja mama jest tam zawsze od 8 do 14 a tak to pracownice siedzą na zmianach a że jutro jedzie nad morze i dodatkowo dzis będzie u nas rodzinka na noc to poszłam za nią aby ona skoczyła z tatą na zakupy.

uuuu to malusienki hotelik w moim poprzednim hotelu byly 124 pokoje, a w nowym hotelu mam 300 oczywiscie rzadko sie zdaza by wszystkie pokoje byly zajete, ale jednak w tym nowym hotelu jest duuuzo wieksze oblozenie... a oprocz twojej mamy jest tam jeszcze jakas pracownica miedzy 8-14 czy mama jest wtedy sama?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
samba aaa bo kojarzylam poczatek lipca, ale to chyb ainna bzyczka tak mowila, i pojechala, zreszta pozdrawiala nas. myslalam ze Ty tez tak jakos, to bysmy na sok poszly

noooo ja na sok bardzo chetnie musisz w takim razie przedluzyc wakacje i poczekac az dojade nad morze... wstepnie zaplanowalam wyjazd na 30.07

a w ogole to moj maz jest dzisiaj pierwszy dzien w nowej pracy no i w ogole wczoraj zaszalal i kupil mi perfumki... dolce gabbana takie czerwone.... tylko nie wiem czy mi sie zapach spodoba - bo on sam wybieral
Stary 2010-07-01, 14:04   #2351
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu to malusienki hotelik w moim poprzednim hotelu byly 124 pokoje, a w nowym hotelu mam 300 oczywiscie rzadko sie zdaza by wszystkie pokoje byly zajete, ale jednak w tym nowym hotelu jest duuuzo wieksze oblozenie... a oprocz twojej mamy jest tam jeszcze jakas pracownica miedzy 8-14 czy mama jest wtedy sama?
To u nas w miescie nie ma ani jednego Hotelu kóry by miał choc 100 pokoi

generalnie to u nas są chyba tylko 4 takie obiekty: nasz, taki sportowy przy stadionie też w stylu naszego, jeden połaczony z restauracją i ma ok. 10 pokoi (taki bardziej weselny) i jeden taki drogi ale też nie ma ich za wiele.

U nas tez jest róznie: raz jest większe raz mniejsze obłozenie, np teraz to praktycznie cały jest zajęty, aż dzis musiałam kilku osobom odmówić, bo nie ma miejsca. W niedziele będę musiała wpasć sprawdzic czy wszystko gra, bo rodziców nie ma.

Rano jest tam mama z tata + panie pokojowe. W tych godzinach to akurat mało się dzieje. Najwięcej jest od 14 ale wtedy juz jest pani recepcjonistka.

U nas tez

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Samba generalnie to taki hotel to dobra inwestycja. Pobudowała go jeszcze moja babcia. Rodzice odnowili. Tylko tam pracują i z niego czerpią dochód i kasy spokojnie starcza Nie ma wielkiego konkurenta, bo u nas nie ma dużych hoteli iwec z tym jest bardzo fajnie. Dotego mają duży prawie 2 hektarowy teren jak np. jakies "gwiazdy" przyjeźdzają do nas do miasto to głownie u nas spią.

aaa dzis mi mąz powiedział, ze od kiedy on przejął ten sklep (został w nim kierownikiem) to obroty w sklepie wzrosły o ponad 5tys w tym miesiący mieli 52 tys obrotu

Stary 2010-07-01, 14:08   #2352
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
oooo super mi sie tam strasznie podoba... chcialabym kiedys jechac z tz no ale w tym roku wyszlo do dupy.... szkoda ze ja jade dopiero poczatkiem sierpnia bo moze bysmy sie tam spotkaly a macie juz jakas kwatere? ja wlasnie zabieram sie za szukanie czegos...

a ostrzezeniem sie nie martw

...
Mamy pokój zarezerwowany ale powiem szczerze, ze do najtańszych nie należy, gdyż jest bardzo blisko morza ale wśród tych przy morzu, to i tak tanio wypada
Tak Mielno jest piękne jak byliśmy w Sarbinowie, to zrobiliśmy sobie wycieczkę całodniową do Mielna tutaj życie jest nocą
Stary 2010-07-01, 14:21   #2353
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas w miescie nie ma ani jednego Hotelu kóry by miał choc 100 pokoi

generalnie to u nas są chyba tylko 4 takie obiekty: nasz, taki sportowy przy stadionie też w stylu naszego, jeden połaczony z restauracją i ma ok. 10 pokoi (taki bardziej weselny) i jeden taki drogi ale też nie ma ich za wiele.

U nas tez jest róznie: raz jest większe raz mniejsze obłozenie, np teraz to praktycznie cały jest zajęty, aż dzis musiałam kilku osobom odmówić, bo nie ma miejsca. W niedziele będę musiała wpasć sprawdzic czy wszystko gra, bo rodziców nie ma.

Rano jest tam mama z tata + panie pokojowe. W tych godzinach to akurat mało się dzieje. Najwięcej jest od 14 ale wtedy juz jest pani recepcjonistka.

U nas tez

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Samba generalnie to taki hotel to dobra inwestycja. Pobudowała go jeszcze moja babcia. Rodzice odnowili. Tylko tam pracują i z niego czerpią dochód i kasy spokojnie starcza Nie ma wielkiego konkurenta, bo u nas nie ma dużych hoteli iwec z tym jest bardzo fajnie. Dotego mają duży prawie 2 hektarowy teren jak np. jakies "gwiazdy" przyjeźdzają do nas do miasto to głownie u nas spią.

aaa dzis mi mąz powiedział, ze od kiedy on przejął ten sklep (został w nim kierownikiem) to obroty w sklepie wzrosły o ponad 5tys w tym miesiący mieli 52 tys obrotu

taaak hotel to bardzo dobra inwestycja... ja w starym hotelu czasem mialam utargu 10 tysiecy za 1 zmiane (8h), a w nowym np wczoraj mialam ponad 25 tysiecy utargu... czasem to az by sie chcialo uciec z tym utargiem heheh... ale wiekszosc ludzi placi kartami kredytowymi... wiadomo ze to nie jest czysty zysk bo trzeba zaplacic wielkie rachunki za prad, wode i inne rzeczy, ale i tak na pewno zyski sa spooore... u nas w miescie jest duzo hoteli bo katowice to miasto przemyslowe i jest spore zapotrzebowanie ale i tak na brak gosci na narzekamy... szkoda tylko ze obroty hotelu nie przekladaja sie na wyplate najlepiej by bylo swoj hotel otworzyc no ale na to tez trzeba mase kasy

gratulacje dla Tż

Cytat:
Mamy pokój zarezerwowany ale powiem szczerze, ze do najtańszych nie należy, gdyż jest bardzo blisko morza ale wśród tych przy morzu, to i tak tanio wypada
Tak Mielno jest piękne jak byliśmy w Sarbinowie, to zrobiliśmy sobie wycieczkę całodniową do Mielna tutaj życie jest nocą
a ile placicie? ja wstepnie przegladalam oferty i wyszlo mi ze tak 50-60 zl od osoby w sezonie trzeba dac... ale jeszcze nigdzie nie dzwonilam wiec moze sie okazac ze trzeba dac duuuzo wiecej

no w Mielnie jest super... duzo sie to miasteczko rozwinelo od czasow gdy bylam mala i jezdzilam tam co roku (w podstawowce), pare lat temu bylam tam znowu z bylym chlopakiem i bylam zaskoczona jego rozwojem pod wzgledem atrakcji... az zaluje ze tz nie ma urlopu bo moglibysmy poszalec, a tak z mama to za bardzo nie poszaleje
Stary 2010-07-01, 14:24   #2354
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
taaak hotel to bardzo dobra inwestycja... ja w starym hotelu czasem mialam utargu 10 tysiecy za 1 zmiane (8h), a w nowym np wczoraj mialam ponad 25 tysiecy utargu... czasem to az by sie chcialo uciec z tym utargiem heheh... ale wiekszosc ludzi placi kartami kredytowymi... wiadomo ze to nie jest czysty zysk bo trzeba zaplacic wielkie rachunki za prad, wode i inne rzeczy, ale i tak na pewno zyski sa spooore... u nas w miescie jest duzo hoteli bo katowice to miasto przemyslowe i jest spore zapotrzebowanie ale i tak na brak gosci na narzekamy... szkoda tylko ze obroty hotelu nie przekladaja sie na wyplate najlepiej by bylo swoj hotel otworzyc no ale na to tez trzeba mase kasy

gratulacje dla Tż

a ile placicie? ja wstepnie przegladalam oferty i wyszlo mi ze tak 50-60 zl od osoby w sezonie trzeba dac... ale jeszcze nigdzie nie dzwonilam wiec moze sie okazac ze trzeba dac duuuzo wiecej

no w Mielnie jest super... duzo sie to miasteczko rozwinelo od czasow gdy bylam mala i jezdzilam tam co roku (w podstawowce), pare lat temu bylam tam znowu z bylym chlopakiem i bylam zaskoczona jego rozwojem pod wzgledem atrakcji... az zaluje ze tz nie ma urlopu bo moglibysmy poszalec, a tak z mama to za bardzo nie poszaleje
No właśnie my płacimy po 60zł od os., bo wiesz są nawet po 35 zł ale dużo dalej od morza gdzieś miałam stronę www ale nie mogę znaleźć... najwyżej jak mama przyjdzie z pracy to podam, bo ona ma namiary bo też tam jadą moi rodzice tylko oni już za tydzień .

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-07-01 o 14:26
Stary 2010-07-01, 14:32   #2355
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Jestem mega padnięta jak wyszłam z domu o 8:15 tak przyszłam o 13:30.
Chyba zaraz zejdę jestem tak męczona, obeszłam chyba cały świat , napiszę o tym później.

Kasiaher dzięki
Bzyczka ... ja również jestem za banem... przez 30 lat nigdzie chyba nie pojadę...

Idę się zdrzemnąć chyba bo zaraz wykorkuję.

Aha szłam przez bazar i kupiłam czereśnie za 6 zł, bób za 7 zł
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 14:41   #2356
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie my płacimy po 60zł od os., bo wiesz są nawet po 35 zł ale dużo dalej od morza gdzieś miałam stronę www ale nie mogę znaleźć... najwyżej jak mama przyjdzie z pracy to podam, bo ona ma namiary bo też tam jadą moi rodzice tylko oni już za tydzień .
ja tez chce blisko morza tez znalazlam tansze ale daleko... ja ewentualnie moge mieszkac w uniesciu, a do mielna chodzic na spacerki jakbys znalazla jakies namiary to mi napisz na priva ja sie musze zabrac za szukanie kwatery... ale dzisiaj nie zrobilam nic, ani nie zaczelam sie uczyc ani kwatery nie znalazlam hehe
A do ktorego bedziecie w mielnie?
Stary 2010-07-01, 14:43   #2357
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez chce blisko morza tez znalazlam tansze ale daleko... ja ewentualnie moge mieszkac w uniesciu, a do mielna chodzic na spacerki jakbys znalazla jakies namiary to mi napisz na priva ja sie musze zabrac za szukanie kwatery... ale dzisiaj nie zrobilam nic, ani nie zaczelam sie uczyc ani kwatery nie znalazlam hehe
A do ktorego bedziecie w mielnie?
Wysłałam Ci pw prawdopodobnie do 20 lipca
Stary 2010-07-01, 14:48   #2358
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Ci pw prawdopodobnie do 20 lipca
wlasnie sobie ogladalam fajna kwatera i bliziutko morza musze tez zaczac dzwonic i szukac to szkoda bo ja dopiero 30.07 mam zamiar jechac
Stary 2010-07-01, 15:03   #2359
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć
ostatnio zamiast tutaj to przesiaduję na innych forach w poszukiwaniu inspiracji
ale musiałam wpaść- podziękować Wam za kciuki i sie pochwalić przelew poszedł na konto właścicieli i chyba jutro odbierzemy klucze

p.s. ma któraś kuchnię z ikei???

Zamiast budyniowej zachorowałam na STAT-a
http://inspiracje.leroymerlin.pl/kuc...,27,18026.html

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:19   #2360
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
ostatnio zamiast tutaj to przesiaduję na innych forach w poszukiwaniu inspiracji
ale musiałam wpaść- podziękować Wam za kciuki i sie pochwalić przelew poszedł na konto właścicieli i chyba jutro odbierzemy klucze

p.s. ma któraś kuchnię z ikei???

Zamiast budyniowej zachorowałam na STAT-a
http://inspiracje.leroymerlin.pl/kuc...,27,18026.html
goldi kuchnia PRZEBOMBOWA!!!!
CHORUJĘ NA TAKĄ

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 15:59   #2361
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
weekend bomba

a chorobska nie zazdroszcze
Cytat:

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

mikakrolikowa super ze week sie udal.. a apartament.. nie ma tego zlego.. bosko
a co do choroby.. dasz rade kto ma dac jak nie ty

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
weekend z TZem rewelacja

a choroba mam nadzieje, że szybko zniknie
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Jak dobrze, ze to nie łuszczyca! Kochana, mam nadzieje, ze szybko zejdzie, a weekendu zazdroszczę! W jakim hotelu byliście w Zakopanym?
Dzieki dziewczyny tez mam nadzieje ze szybko zniknie i juz sie nie pojawi tylko u 3% osób wraca mam nadzieje ze nie bede szczesliwcem smaruje sie kremem mascia i łykam tabletki wiec mam nadzieje ze zniknie przed 6 tygodniami bo pogoda taka ładna a ja pozakrywana chodze
a zakopanym to ten http://www.jawor-zakopane.pl/
w zasadzie to pokoje i apartamenty a nie hotel ale standard super
Cytat:
tak im powiem
ja tak czesto mam ze spokój a potem wszystko naraz
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:26   #2362
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

No własnie, Kaziemierz nie został zalany Sliczna kiecka
to jak kiedy wyjezdzacie?

dziekuje kochana juz sie nie moge doczekac jak dojdzie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej dziewczynki , dzisiaj troszke chlodniej ale i tak mi sie nic nie chce dobrze ze dzis czwartek

normalnie zachorowalam na taką dluga sukienke jak wam pisałam kiedys (na wesele) ale stwierdzilam ze chyba zdecyduje sie uszyc... tylko bedzie problem z materialem zeby znależć jakies fajne kwiatki lub maziaje gładka tez by nie byla zla ale jaki kolor mozna wybrac
sykienka taka jak na zdjeciu 1 a gora podobna jak na zdjeciu 2 ( w sumie podobna do 1 ) co myslicie??

i jesli pozwolicie pochwale sie tez tu.... http://img441.imageshack.us/img441/8088/sdc11158x.jpg
a w jakich kolorach sie lubisz?

wooow zdjecie dzidzi boooskie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka - chociaż ja bym wolała mniej błyszczący materiał - w błyszczących się źle czuję
dziekuje
wydaje mi sie ze jak by nie byla blyszczaca to juz nie mialaby tego uroku w sobie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:38   #2363
Daysy85
Zakorzenienie

Odpoczęłam trochę.
Wczoraj przyszła mi Księga wieczysta a właściwie tak myślałam... więc od razu z rana pognałam do banku.
A tu owszem księga... zawiadomienie o niej. Teraz muszę czekać 7 dni i dopiero iść do wydziału ksiąg wieczystych i za 30 zł wyciągnąć jej odpis. Dopiero zanieść do banku i rata będzie w następnym miesiącu niższa o 100 zł .
Poszłam do Vectry bo chce przedłużyć umowę. Ale tam były inne oferty jeszcze więc wzięłam ulotkę i muszę to przedyskutować z Tż.
Teraz mam 114 kanałów i 8 mb internet ( i tak nie ma na czym oka zawiesić) i za to płace 77.80 a mogła bym przy przedłużeniu umowy wziąć jeszcze telefon stacjonarny 500 minut w abonamencie do wszystkich sieci stacjonarnych a do sieci vecrta bez ograniczeń. i to kosztuje 104 zł.
Teraz z Tż mamy telefony z Play abonamenty po 70 zł i płacimy rachunki 200 min.
W naszej sytuacji muszę zrobić tak aby płacić mniej więc wymyśliłam , że już we wrześniu ( pomimo tego, że umowa z play kończy się w listopadzie) możemy przedłyżyć umowy ale bez brania nowych telefonów i wtedy jest abonament na cały okres umowy jest 50%. Tż chce przejśc na kartę ... ale jak zmniejszymy ten abonament po przedłużeniu umowy to za te 35 jest 35o minut i 100 minut przez pół roku a stan darmowy w play na zawsze. Czyli , że w playu ze wszystkimi gadam za darmo. Teraz tak myślę , że z tych komórek dzwonilibyśmy tylko na komórki a z tego stacjonarnego na stacjonarne tym bardziej , że moja mama ma ten telefon z vectry.
Co myślicie na ten temat???

Byłam u lekarza w przychodni i mówię mu , że dziś zaczynam 34 tydz i , że postanawiam przejśc na zwolnienie , że nie mam już siły pracować itd.
A on na to, że na 2 tyg przed porodem to mi może wypisać macierzyński a teraz??? Droga Pani myślała, że z biegiem czasu będzie lżej??? Nie , będzie jeszcze ciężęj!!! Niech sobie Pani urlop weźmie.
A ja mówię , że urlopu z tego roku to już nie mam bo wykorzystałam go jak miałam gorsze dni.
I , że dziś do Pana Doktora to przysłała mnie moja szefowa , bo już ani ona ani moje współpracownice nie mogą patrzeć jak się teraz męczę.
A on an to , że : nie będzie tego komentował , że jestem w okresie chronionym... i tyle. To znaczy, że co , że ja mam przyjśc do pracy nic nie robić i nie można mnie zwolnić tak??? Tylko, że w pracy to ja sobie nie poleże i nie odpocznę!...
Aaa i mówi do mnie tak a gdzie Pani pracuje... ???
W gabinecie kosmetycznym mówię.
a on na mnie tak spojrzał , jak by moim głownym zadaniem było dobrze wyglądać i się usmiechać... a to naprawdę jest ciężka praca a w dodatku stresująca...
To jest kontakt z ludźmi , w dodatku z takimi , którzy wymagają perfekcji i zrobienie z siebie ideału a jak wiadomo nie ma ideałów...
W końcu jak mu powiedziałam , że szefowa mnie przysłała i że ja już nie jestemw stanie pracować bo jego pytanie było potem takie... A co pani tam robi takiego???
Wyjaśniłam na spokojnie wszytsko a właściwie wymusiałm na nim to zwolnienie,... to kurde bez pierdół... dostałam do 25 lipca.

Szłam potem przez targ i kupiłam to co pisałam wcześniej.
Potem byłam w Urzędzie Miasta po nowy dowód z nowym meldunkiem i wypełniłam NIP 3 aktualizację.
Potem poszłam do pracy zanieść zwolnienie, potem malutkie zakupy spożywcze i do biblioteki bo przyszedł mi sms , że jest już książka , którą sobie zarezerwowałam.
No i w sumie tyle. Ale byłam padnięta u nas chyba dziś było z 30 stopni!!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 16:44   #2364
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

salatki zrobione, mięsa upieczone, odkurzylam, pomalowałam pazurki i moge czekać na gosci hehe

Cytat:

gratulacje dla Tż
samba no własnie ty mieszkasz w duzym miescie a u nas nie ma w sumie po co przyjeżdzać. Duzo jest biznesmenów, jakies firmy(czasami mają rezerwacja na miesiąc czy na pół roku), jakies gwiazdy
dlatego u nas w miescie duzy hotel by nie miał sensu, bo by nigdy nie było dużego oblozenia.

Niestety opłaty są ogromne za prąd, ogrzewanie, utrzymanie terenu (tata musiał sobie kupić traktor do koszenia ;0 bo inaczej ręcznie kilka dni kosił a w upał to była masakra), remont pokoi. Ale ważne, że sie opłaca a ja lubie tam zachodzić jak byłam mała i miałam kilka latek, to pamiętam jak panie pokojowe w pokojach zamykałam

Kiedys moi rodzice mieli jeszcze restaurację (wtedy Hotel był babci) , ile oni wesel wyprawili i imprez to głowa mała. Ale niestety zbyt czasochłonne to było (Hotel, restauracja, w tamtych czasach to dużo musieli sami robic) wiec jak byłam mała to cały czas byłam u babci i w koncu zdecydowali, ze restauracje sprzedają i tylko Hotel biorą bo chcą mieć więcej czasu dla siebie.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
tez niedługo będziemy planować kuchnię

gratulacje, jejku już jutro super
kiedy zaczynacie remont??

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
to jak kiedy wyjezdzacie?
w rocznicę za miesiąc

Stary 2010-07-01, 17:32   #2365
gold-fish
Zakorzenienie

Daysy, co za palant z tego lekarza czytałam Twój wpis i normalnie mi ciśnienie skoczyło niektórzy lekarze dają zwolnienia już od początku ciaży- przykład moja kuzynka- ma dwójke dzieci i dwa razy miała dłuuuugie wakacje a Ty sie meczysz bidulko kopnęłabym go w 4 litery

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:32   #2366
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sobie ogladalam fajna kwatera i bliziutko morza musze tez zaczac dzwonic i szukac to szkoda bo ja dopiero 30.07 mam zamiar jechac
Dziewczyny dacie namiar bo ja tez szukam kwatery

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 17:38   #2367
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a w jakich kolorach sie lubisz?

wooow zdjecie dzidzi boooskie
hmmmm no wlasnie nie wiem napewno nie braz i zadne mega ciemne

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Odpoczęłam trochę.
Wczoraj przyszła mi Księga wieczysta a właściwie tak myślałam... więc od razu z rana pognałam do banku.
A tu owszem księga... zawiadomienie o niej. Teraz muszę czekać 7 dni i dopiero iść do wydziału ksiąg wieczystych i za 30 zł wyciągnąć jej odpis. Dopiero zanieść do banku i rata będzie w następnym miesiącu niższa o 100 zł .
Poszłam do Vectry bo chce przedłużyć umowę. Ale tam były inne oferty jeszcze więc wzięłam ulotkę i muszę to przedyskutować z Tż.
Teraz mam 114 kanałów i 8 mb internet ( i tak nie ma na czym oka zawiesić) i za to płace 77.80 a mogła bym przy przedłużeniu umowy wziąć jeszcze telefon stacjonarny 500 minut w abonamencie do wszystkich sieci stacjonarnych a do sieci vecrta bez ograniczeń. i to kosztuje 104 zł.
Teraz z Tż mamy telefony z Play abonamenty po 70 zł i płacimy rachunki 200 min.
W naszej sytuacji muszę zrobić tak aby płacić mniej więc wymyśliłam , że już we wrześniu ( pomimo tego, że umowa z play kończy się w listopadzie) możemy przedłyżyć umowy ale bez brania nowych telefonów i wtedy jest abonament na cały okres umowy jest 50%. Tż chce przejśc na kartę ... ale jak zmniejszymy ten abonament po przedłużeniu umowy to za te 35 jest 35o minut i 100 minut przez pół roku a stan darmowy w play na zawsze. Czyli , że w playu ze wszystkimi gadam za darmo. Teraz tak myślę , że z tych komórek dzwonilibyśmy tylko na komórki a z tego stacjonarnego na stacjonarne tym bardziej , że moja mama ma ten telefon z vectry.
Co myślicie na ten temat???

Byłam u lekarza w przychodni i mówię mu , że dziś zaczynam 34 tydz i , że postanawiam przejśc na zwolnienie , że nie mam już siły pracować itd.
A on na to, że na 2 tyg przed porodem to mi może wypisać macierzyński a teraz??? Droga Pani myślała, że z biegiem czasu będzie lżej??? Nie , będzie jeszcze ciężęj!!! Niech sobie Pani urlop weźmie.
A ja mówię , że urlopu z tego roku to już nie mam bo wykorzystałam go jak miałam gorsze dni.
I , że dziś do Pana Doktora to przysłała mnie moja szefowa , bo już ani ona ani moje współpracownice nie mogą patrzeć jak się teraz męczę.
A on an to , że : nie będzie tego komentował , że jestem w okresie chronionym... i tyle. To znaczy, że co , że ja mam przyjśc do pracy nic nie robić i nie można mnie zwolnić tak??? Tylko, że w pracy to ja sobie nie poleże i nie odpocznę!...
Aaa i mówi do mnie tak a gdzie Pani pracuje... ???
W gabinecie kosmetycznym mówię.
a on na mnie tak spojrzał , jak by moim głownym zadaniem było dobrze wyglądać i się usmiechać... a to naprawdę jest ciężka praca a w dodatku stresująca...
To jest kontakt z ludźmi , w dodatku z takimi , którzy wymagają perfekcji i zrobienie z siebie ideału a jak wiadomo nie ma ideałów...
W końcu jak mu powiedziałam , że szefowa mnie przysłała i że ja już nie jestemw stanie pracować bo jego pytanie było potem takie... A co pani tam robi takiego???
Wyjaśniłam na spokojnie wszytsko a właściwie wymusiałm na nim to zwolnienie,... to kurde bez pierdół... dostałam do 25 lipca.

Szłam potem przez targ i kupiłam to co pisałam wcześniej.
Potem byłam w Urzędzie Miasta po nowy dowód z nowym meldunkiem i wypełniłam NIP 3 aktualizację.
Potem poszłam do pracy zanieść zwolnienie, potem malutkie zakupy spożywcze i do biblioteki bo przyszedł mi sms , że jest już książka , którą sobie zarezerwowałam.
No i w sumie tyle. Ale byłam padnięta u nas chyba dziś było z 30 stopni!!!
ale palant z tego lekarza ... moj mi sie sam zapytal czyu chce zwolnienie, jak powiedzilam ze skoro wszystko jets ok to moze na razie nie, mowi " nie ma sprawy,wszytsko jest ok nie namawiam i nie odmawiam"

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-07-01 o 18:56
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:28   #2368
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A gdzie sie wybieracie?
Cytat:
Ja nie lubie Mielna zawsze jezdzilam obok do takiej malutkiej miejscowosci: Mielenko

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Jestem mega padnięta jak wyszłam z domu o 8:15 tak przyszłam o 13:30.
Chyba zaraz zejdę jestem tak męczona, obeszłam chyba cały świat , napiszę o tym później.

Kasiaher dzięki
Bzyczka ... ja również jestem za banem... przez 30 lat nigdzie chyba nie pojadę...

Idę się zdrzemnąć chyba bo zaraz wykorkuję.

Aha szłam przez bazar i kupiłam czereśnie za 6 zł, bób za 7 zł
ja pewnie tez
goldi gratulacjeja tez szukam inspiracji w urzadzeniu mieszkania.

daysy jestem w szoku co za lekarz! mozesz go zmienic?

A ja sie dzis dziewczyny tak wkurzylam. Moja firma zatrudnia ponad 2 tys pracownikow wiec maja pelno chorych procedur i przepisow.I otoz dzisiaj dostalam ostrzezenie z działu HR odnosnie mojej absencjinormalnie w szoku jestem! Jakby to moja wina byla ze mialam zapalenie wyrostka i nie bylo mnie przeszlo 3 tygodnie w pracy.Fakt ze takze w styczniu nie bylo mnie 3 dni ,bo bylam przeziebiona ,ale w koncu sie poddalam bo ile mozna chodzic chorym do pracy ....,zima nieraz z grypa siedzialam w pracy a tu takie cos....Moja supervizorka mowi ze to jest nieformalne i nie mam sie przejmowac ,ale poczulam sie jak osoba ktora olewa sobie i nie chodzi do pracy co tydzien( a takich w naszej firmie nie brakuje). TZ mowi ze nie mam sie przejmowac,ale po prostu mnie krew zalewa ,bo staram sie jak glupia a oni tak traktuja....Jutro chce isc sie jej jeszcze zapytac czy oni w ogole wiedzieli ze bylam w szpitalu czy moze mysleli ze leze sobie na Hawajach
Boze jak marze o wlasnej firmie .

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:49   #2369
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 18:49   #2370
martucha84
Zakorzenienie

SAMBA odpoczniesz jak pojedziesz z mamusia... a w pracy no nic... pozostaje ci wrzucic na luz

Daysy85 ale tanie czeresnie u mnie ponizej 10 zl nie widzialam niestety... a co do lekarza tragedia... a przeciez pracujesz w "chemi" wiec powinien ci dac l4 bez gadania... mi moj powiedzial ze w przedszkolu sa choroby zakazne rozyczki ospy i bez gadania l4 czy chce wracac do pracy czy nie (po plamieniu) i powiedzial ze sa zawody ktore w czasie ciazy jej niesprzyjaja wiec sie powinno oszczedzac.. moim zdaniem i tak dlugo wytrzymalas dziwie mu sie ale dobrze ze koniec koncow dostalas to l4..

gold-fish no to trzymam kciuki za klucze a kuchnia ladna

atomufka przytulam... nie stresuj sie, chociaz rozumiem ze sie wpienilas...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości