|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
ja mam urlop ostatni tydzien lipca i pierwszy tydzien sierpnia... ale moja mama nie da rady dostac wczesniej jak poczatkiem sierpnia bo jest ksiegowa i musi zakonczyc miesiac... a ja z kolei musialam sie dostosowac i tylko taki termin wchodzil w gre... a na Twoim miejscu to ja bym w ogole sie do kolobrzegu przeprowadzila na sezon letni ![]() Cytat:
i ostatnio do mnie podszedl pan i chcial cos z niej poogladac, a ja juz w pierwszym dniu pracy dowiedzialam sie, jak mnie zastepca kierownika oprowadzal po hotelu, ze on nie wie gdzie jest klucz i mam to olac hahah... no tak tylko co powiedziec gosciowi??no albo inny przyklad... postawili mnie na recepcji z taka dziewczyna, ktora na codzien zajmuje sie czyms innym i generalnie to wiecej ja ja ucze niz ona mnie... no i bylam z nia na recepcji we wtorek i w srode... we wtorek mialysmy jakies 80 wyjazdow i ledwo co sie odrobilysmy z tymi wyjazdami i tymi rzeczami co trzeba zrobic rano (jest tego w pigule i troche)... przyszla kierowniczka i z opierd... na nas ze ta dziewczyna nie zrobila swojej roboty... bo ona to by chciala zeby ona na 2 stanowiskach jednoczesnie zapieprzala, a my na prawde nie lezalysmy... no i wczoraj rano przywital nas mail od kierowniczki... ze Ewa jest tylko po to zeby mi pomagac w razie tloku przy recepcji i ewentualnie odpowiadac na moje pytania a tak to se mam radzic sama... no a wczoraj bylo jedyne 140 wyjazdow i kazdy musial zaplacic i dostac fakture... ja juz super opanowalam ten program ale i tak kolejka do recepcji ciagnela sie przez caly hol, chociaz Ewa mi pomagala, no ale jak zwykle wszyscy na raz wyjezdzali wiec byl tlok... a najlepiej zareagowala kolezanka ktora byla na nocce na tego maila... bo ja mam na identyfikatorze napisane "training"... i ona mowi ze ona jeszcze nie slyszala zeby training mial sobie sam obsluzyc 140 wyjazdow i w smiech... bo powiedzialy mi ze przy tylu wyjazdach to czasem byly 3 osoby i nie dawaly rady, a ja mam se radzic sama... no nic... a ten koles co przyszedl w tym samym czasie ledwo co umie kogos zameldowac i to z bolem... no nic...no i jeszcze wkurza mnie to ze nieprzeszkolili mnie z wieeeelu tematow, a chca bym se radzila sama... goscie mnie o cos pytaja a ja nie wiem co im odpowiadac, Ewa oczywiscie tez nie wie bo sie tym nigdy nie interesowala... i wczoraj byla smieszna sytuacja bo koles chcial zaplacic voucherami... ja akurat bym umiala przyjac te vouchery bo mi to kiedys jedna dziewczyna pokazywala, ale oczywiscie ja nie mam hasla do programu... BO PO CO MI HASLO??? a ewa moze ma, moze nie ma... generalnie sobie nie przypomina faktu zeby miala haha i Ewa mu powiedziala ze przykro jej, ale musi zaplacic calosc, moze nastepnym razem zaplaci voucherem... o ile trafi na kogos kto bedzie sie na tym znal hahaha dopowiedzialam se w myslach nie ma to jak wysoki poziom obslugi ![]() ![]() no ale sorry to nie moja wina... ja na prawde bym chciala wszystko wiedziec ale co o cos pytam to slysze nie teraz... fajna ta twoja praca... |
||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
samba ja dziś tylko chwilkę za rodziców byłam
miałam być dłuzej ale oni się szybciej z zakupami wyrobili i o 11 przyjechali, wiec wypiłam herbatkę i tata zawiózł mnie na rehabilitację Wiem, ze jeszcze we wtorek mam iśc (o ile rodzice przedłuzą urlop i zostaną dłuzej nad morzem) ale wtedy od 8 do 14. Niestety nie jestem we wszystkim przeszkolona wiec się troszkę cykam (najwyżej powiem rodzicom aby tel nosili przy sobie, to wykonam "telefon do przyjaciela" bo niestety faktur jeszcze nie wystawiałam i nie wiem która firma ma ile znizki itp
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a telefon to koniecznie niech maja przy sobie to najwyzej zadzwonisz w razie watpliwosci
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis było spoko do czasu az mi dwa telefony nie zaczęły dzwonic na raz hehe
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
a to ty na recepcji dzisiaj siedzialas czy gdzies w biurze? ile macie pokoi w tym hotelu?
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-07-01 o 13:42 |
|
|
|
#2347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co no po prostu wściekłam się, dostałam ostrzeżenie za to, że ostatnio wkleiłam link z konkursem... ludzie, jakby mi się to zdarzało, ale raz wkleić i dostać? no w szoku jestem, niektóre z Was wklejały po kilkanaście razy i nic
(nie obrażając nikogo), albo zwyczajnie ktoś na mnie zgłosił... eh aż mi się przykro zrobiło...![]() Dziękuję. Cytat:
Gratuluję niespodzianki, fajny pomysł ![]() Dziękuję... ![]() Dziękuję, jeszcze do konca nie wiem co to jest, ale zaraz się temu przyjrzę ![]() Cytat:
dokładnie 12 lipca![]() Cytat:
A owa sytuacja przypomina mi ostatni mecz... Hm.. (dla nie zorientowanych) sędzia powiedział, że nie ma gola... wiec wszystko jest możliwe
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-07-01 o 13:43 |
|||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokoi jest 36 Moja mama jest tam zawsze od 8 do 14 a tak to pracownice siedzą na zmianach a że jutro jedzie nad morze i dodatkowo dzis będzie u nas rodzinka na noc to poszłam za nią aby ona skoczyła z tatą na zakupy.
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
samba aaa bo kojarzylam poczatek lipca, ale to chyb ainna bzyczka tak mowila, i pojechala, zreszta pozdrawiala nas.
myslalam ze Ty tez tak jakos, to bysmy na sok poszly
|
|
|
|
#2350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie tam strasznie podoba... chcialabym kiedys jechac z tz no ale w tym roku wyszlo do dupy.... szkoda ze ja jade dopiero poczatkiem sierpnia bo moze bysmy sie tam spotkaly a macie juz jakas kwatere? ja wlasnie zabieram sie za szukanie czegos...a ostrzezeniem sie nie martw ![]() Cytat:
uuuu to malusienki hotelik w moim poprzednim hotelu byly 124 pokoje, a w nowym hotelu mam 300 oczywiscie rzadko sie zdaza by wszystkie pokoje byly zajete, ale jednak w tym nowym hotelu jest duuuzo wieksze oblozenie... a oprocz twojej mamy jest tam jeszcze jakas pracownica miedzy 8-14 czy mama jest wtedy sama?---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
noooo ja na sok bardzo chetnie musisz w takim razie przedluzyc wakacje i poczekac az dojade nad morze... wstepnie zaplanowalam wyjazd na 30.07 a w ogole to moj maz jest dzisiaj pierwszy dzien w nowej pracy no i w ogole wczoraj zaszalal i kupil mi perfumki... dolce gabbana takie czerwone.... tylko nie wiem czy mi sie zapach spodoba - bo on sam wybieral
|
|||
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie to u nas są chyba tylko 4 takie obiekty: nasz, taki sportowy przy stadionie też w stylu naszego, jeden połaczony z restauracją i ma ok. 10 pokoi (taki bardziej weselny) i jeden taki drogi ale też nie ma ich za wiele. U nas tez jest róznie: raz jest większe raz mniejsze obłozenie, np teraz to praktycznie cały jest zajęty, aż dzis musiałam kilku osobom odmówić, bo nie ma miejsca. W niedziele będę musiała wpasć sprawdzic czy wszystko gra, bo rodziców nie ma. Rano jest tam mama z tata + panie pokojowe. W tych godzinach to akurat mało się dzieje. Najwięcej jest od 14 ale wtedy juz jest pani recepcjonistka. U nas tez ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Samba generalnie to taki hotel to dobra inwestycja. Pobudowała go jeszcze moja babcia. Rodzice odnowili. Tylko tam pracują i z niego czerpią dochód i kasy spokojnie starcza Nie ma wielkiego konkurenta, bo u nas nie ma dużych hoteli iwec z tym jest bardzo fajnie. Dotego mają duży prawie 2 hektarowy teren aaa dzis mi mąz powiedział, ze od kiedy on przejął ten sklep (został w nim kierownikiem) to obroty w sklepie wzrosły o ponad 5tys w tym miesiący mieli 52 tys obrotu
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem szczerze, ze do najtańszych nie należy, gdyż jest bardzo blisko morza ale wśród tych przy morzu, to i tak tanio wypada Tak Mielno jest piękne jak byliśmy w Sarbinowie, to zrobiliśmy sobie wycieczkę całodniową do Mielna tutaj życie jest nocą
|
|
|
|
|
#2353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak hotel to bardzo dobra inwestycja... ja w starym hotelu czasem mialam utargu 10 tysiecy za 1 zmiane (8h), a w nowym np wczoraj mialam ponad 25 tysiecy utargu... czasem to az by sie chcialo uciec z tym utargiem heheh... ale wiekszosc ludzi placi kartami kredytowymi... wiadomo ze to nie jest czysty zysk bo trzeba zaplacic wielkie rachunki za prad, wode i inne rzeczy, ale i tak na pewno zyski sa spooore... u nas w miescie jest duzo hoteli bo katowice to miasto przemyslowe i jest spore zapotrzebowanie ale i tak na brak gosci na narzekamy... szkoda tylko ze obroty hotelu nie przekladaja sie na wyplate najlepiej by bylo swoj hotel otworzyc no ale na to tez trzeba mase kasy ![]() gratulacje dla Tż ![]() Cytat:
![]() no w Mielnie jest super... duzo sie to miasteczko rozwinelo od czasow gdy bylam mala i jezdzilam tam co roku (w podstawowce), pare lat temu bylam tam znowu z bylym chlopakiem i bylam zaskoczona jego rozwojem pod wzgledem atrakcji... az zaluje ze tz nie ma urlopu bo moglibysmy poszalec, a tak z mama to za bardzo nie poszaleje
|
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś miałam stronę www ale nie mogę znaleźć... najwyżej jak mama przyjdzie z pracy to podam, bo ona ma namiary bo też tam jadą moi rodzice tylko oni już za tydzień .
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-07-01 o 14:26 |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jestem mega padnięta jak wyszłam z domu o 8:15 tak przyszłam o 13:30. Chyba zaraz zejdę jestem tak męczona, obeszłam chyba cały świat , napiszę o tym później. Kasiaher dzięki ![]() Bzyczka ... ja również jestem za banem... przez 30 lat nigdzie chyba nie pojadę... Idę się zdrzemnąć chyba bo zaraz wykorkuję. Aha szłam przez bazar i kupiłam czereśnie za 6 zł, bób za 7 zł
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez znalazlam tansze ale daleko... ja ewentualnie moge mieszkac w uniesciu, a do mielna chodzic na spacerki jakbys znalazla jakies namiary to mi napisz na priva ja sie musze zabrac za szukanie kwatery... ale dzisiaj nie zrobilam nic, ani nie zaczelam sie uczyc ani kwatery nie znalazlam hehe ![]() A do ktorego bedziecie w mielnie? |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawdopodobnie do 20 lipca |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sobie ogladalam
fajna kwatera i bliziutko morza musze tez zaczac dzwonic i szukac to szkoda bo ja dopiero 30.07 mam zamiar jechac
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ostatnio zamiast tutaj to przesiaduję na innych forach w poszukiwaniu inspiracji ale musiałam wpaść- podziękować Wam za kciuki i sie pochwalić p.s. ma któraś kuchnię z ikei??? Zamiast budyniowej zachorowałam na STAT-a http://inspiracje.leroymerlin.pl/kuc...,27,18026.html |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHORUJĘ NA TAKĄ
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zakopanym to ten http://www.jawor-zakopane.pl/ w zasadzie to pokoje i apartamenty a nie hotel ale standard super ja tak czesto mam ze spokój a potem wszystko naraz
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
to jak kiedy wyjezdzacie?
![]() dziekuje kochana Cytat:
wooow zdjecie dzidzi boooskie Cytat:
wydaje mi sie ze jak by nie byla blyszczaca to juz nie mialaby tego uroku w sobie
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Odpoczęłam trochę.
Wczoraj przyszła mi Księga wieczysta a właściwie tak myślałam... więc od razu z rana pognałam do banku. A tu owszem księga... zawiadomienie o niej. Teraz muszę czekać 7 dni i dopiero iść do wydziału ksiąg wieczystych i za 30 zł wyciągnąć jej odpis. Dopiero zanieść do banku i rata będzie w następnym miesiącu niższa o 100 zł . Poszłam do Vectry bo chce przedłużyć umowę. Ale tam były inne oferty jeszcze więc wzięłam ulotkę i muszę to przedyskutować z Tż. Teraz mam 114 kanałów i 8 mb internet ( i tak nie ma na czym oka zawiesić) i za to płace 77.80 a mogła bym przy przedłużeniu umowy wziąć jeszcze telefon stacjonarny 500 minut w abonamencie do wszystkich sieci stacjonarnych a do sieci vecrta bez ograniczeń. i to kosztuje 104 zł. Teraz z Tż mamy telefony z Play abonamenty po 70 zł i płacimy rachunki 200 min. W naszej sytuacji muszę zrobić tak aby płacić mniej więc wymyśliłam , że już we wrześniu ( pomimo tego, że umowa z play kończy się w listopadzie) możemy przedłyżyć umowy ale bez brania nowych telefonów i wtedy jest abonament na cały okres umowy jest 50%. Tż chce przejśc na kartę ... ale jak zmniejszymy ten abonament po przedłużeniu umowy to za te 35 jest 35o minut i 100 minut przez pół roku a stan darmowy w play na zawsze. Czyli , że w playu ze wszystkimi gadam za darmo. Teraz tak myślę , że z tych komórek dzwonilibyśmy tylko na komórki a z tego stacjonarnego na stacjonarne tym bardziej , że moja mama ma ten telefon z vectry. Co myślicie na ten temat??? Byłam u lekarza w przychodni i mówię mu , że dziś zaczynam 34 tydz i , że postanawiam przejśc na zwolnienie , że nie mam już siły pracować itd. A on na to, że na 2 tyg przed porodem to mi może wypisać macierzyński a teraz??? Droga Pani myślała, że z biegiem czasu będzie lżej??? Nie , będzie jeszcze ciężęj!!! Niech sobie Pani urlop weźmie. A ja mówię , że urlopu z tego roku to już nie mam bo wykorzystałam go jak miałam gorsze dni. I , że dziś do Pana Doktora to przysłała mnie moja szefowa , bo już ani ona ani moje współpracownice nie mogą patrzeć jak się teraz męczę. A on an to , że : nie będzie tego komentował , że jestem w okresie chronionym... i tyle. To znaczy, że co , że ja mam przyjśc do pracy nic nie robić i nie można mnie zwolnić tak??? Tylko, że w pracy to ja sobie nie poleże i nie odpocznę!... Aaa i mówi do mnie tak a gdzie Pani pracuje... ??? W gabinecie kosmetycznym mówię. a on na mnie tak spojrzał , jak by moim głownym zadaniem było dobrze wyglądać i się usmiechać... a to naprawdę jest ciężka praca a w dodatku stresująca... To jest kontakt z ludźmi , w dodatku z takimi , którzy wymagają perfekcji i zrobienie z siebie ideału a jak wiadomo nie ma ideałów... W końcu jak mu powiedziałam , że szefowa mnie przysłała i że ja już nie jestemw stanie pracować bo jego pytanie było potem takie... A co pani tam robi takiego??? Wyjaśniłam na spokojnie wszytsko a właściwie wymusiałm na nim to zwolnienie,... to kurde bez pierdół... dostałam do 25 lipca. Szłam potem przez targ i kupiłam to co pisałam wcześniej. Potem byłam w Urzędzie Miasta po nowy dowód z nowym meldunkiem i wypełniłam NIP 3 aktualizację. Potem poszłam do pracy zanieść zwolnienie, potem malutkie zakupy spożywcze i do biblioteki bo przyszedł mi sms , że jest już książka , którą sobie zarezerwowałam. No i w sumie tyle. Ale byłam padnięta u nas chyba dziś było z 30 stopni!!! |
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
salatki zrobione, mięsa upieczone, odkurzylam, pomalowałam pazurki
i moge czekać na gosci heheCytat:
dlatego u nas w miescie duzy hotel by nie miał sensu, bo by nigdy nie było dużego oblozenia. Niestety opłaty są ogromne za prąd, ogrzewanie, utrzymanie terenu (tata musiał sobie kupić traktor do koszenia ;0 bo inaczej ręcznie kilka dni kosił a w upał to była masakra), remont pokoi. Ale ważne, że sie opłaca a ja lubie tam zachodzić ![]() Kiedys moi rodzice mieli jeszcze restaurację (wtedy Hotel był babci) , ile oni wesel wyprawili i imprez to głowa mała. Ale niestety zbyt czasochłonne to było (Hotel, restauracja, w tamtych czasach to dużo musieli sami robic) wiec jak byłam mała to cały czas byłam u babci i w koncu zdecydowali, ze restauracje sprzedają i tylko Hotel biorą bo chcą mieć więcej czasu dla siebie. Cytat:
gratulacje, jejku już jutro super ![]() kiedy zaczynacie remont?? w rocznicę za miesiąc
|
||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy, co za palant z tego lekarza
czytałam Twój wpis i normalnie mi ciśnienie skoczyło niektórzy lekarze dają zwolnienia już od początku ciaży- przykład moja kuzynka- ma dwójke dzieci i dwa razy miała dłuuuugie wakacje a Ty sie meczysz bidulko
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm no wlasnie nie wiem napewno nie braz i zadne mega ciemne
Cytat:
ale palant z tego lekarza ... moj mi sie sam zapytal czyu chce zwolnienie, jak powiedzilam ze skoro wszystko jets ok to moze na razie nie, mowi " nie ma sprawy,wszytsko jest ok nie namawiam i nie odmawiam"
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-07-01 o 18:56 |
|
|
|
|
#2368 | ||
|
Zakorzenienie
|
A gdzie sie wybieracie?
![]() Cytat:
zawsze jezdzilam obok do takiej malutkiej miejscowosci: Mielenko![]() Cytat:
goldi gratulacje ja tez szukam inspiracji w urzadzeniu mieszkania.daysy jestem w szoku co za lekarz! mozesz go zmienic? A ja sie dzis dziewczyny tak wkurzylam. Moja firma zatrudnia ponad 2 tys pracownikow wiec maja pelno chorych procedur i przepisow.I otoz dzisiaj dostalam ostrzezenie z działu HR odnosnie mojej absencji ![]() Boze jak marze o wlasnej firmie . |
||
|
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
SAMBA odpoczniesz jak pojedziesz z mamusia... a w pracy no nic... pozostaje ci wrzucic na luz
![]() Daysy85 ale tanie czeresnie u mnie ponizej 10 zl nie widzialam niestety... a co do lekarza tragedia... a przeciez pracujesz w "chemi" wiec powinien ci dac l4 bez gadania... mi moj powiedzial ze w przedszkolu sa choroby zakazne rozyczki ospy i bez gadania l4 czy chce wracac do pracy czy nie (po plamieniu) i powiedzial ze sa zawody ktore w czasie ciazy jej niesprzyjaja wiec sie powinno oszczedzac.. moim zdaniem i tak dlugo wytrzymalas dziwie mu sie ale dobrze ze koniec koncow dostalas to l4.. gold-fish no to trzymam kciuki za klucze a kuchnia ladna ![]() atomufka przytulam... nie stresuj sie, chociaz rozumiem ze sie wpienilas...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

ja mam urlop ostatni tydzien lipca i pierwszy tydzien sierpnia... ale moja mama nie da rady dostac wczesniej jak poczatkiem sierpnia bo jest ksiegowa i musi zakonczyc miesiac... a ja z kolei musialam sie dostosowac i tylko taki termin wchodzil w gre... a na Twoim miejscu to ja bym w ogole sie do kolobrzegu przeprowadzila na sezon letni 

hehe
wiec wszystko jest możliwe 

myslalam ze Ty tez tak jakos, to bysmy na sok poszly 

najwyżej jak mama przyjdzie z pracy to podam, bo ona ma namiary

czytałam Twój wpis i normalnie mi ciśnienie skoczyło
a Ty sie meczysz bidulko 

ja tez szukam inspiracji