|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
![]() ty nie narzekaj że masz humor do bani.... zobacz jak ci ładnie waga leci w dół...zaczęłyśmy razem (no prawie...) z taką samą wagą i co? ty już masz 60 a ja dopiero 64..... to ja ponarzekam że humor do
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
zostawiam Wam coś do poczytania o diecie
![]() http://polishcookbook.blogspot.com/2...dr-dukana.html a ja się zbieram, bo muszę spakować laptopa i wyjeżdżam na Mazury na kilka dni. Także grzecznie mi tu proszę, bez żadnych kłótni itp do poniedziałku |
|
|
|
#753 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Panny
(i nie tylko )Mam 18 latek i zaczęłam dietę w ostatnim tygodniu maja ![]() Miałam wtedy 169 i 76 kg Uderzeniówka 6 dni i -5 kg potem jeszcze -3 kg czyli z 76 przez 3 tyg. spadło 8 kg. No ale stało się.. w piątek (25. 06) wyjechałam nad morze... i jestem nadal, wracam dopiero w poniedziałek a jem wszystko czego nie powinnam ![]() (nie mam teraz możliwości prowadzenia diety... a chciałabym) I wiecie, chcę zrzucić 10-13 kg do września... czy to możliwe? Solennie przyrzekam, że będę od poniedziałku jeść same proteinki trybem 5\5 i do tego 3-4 l wody dziennie oraz 3 h ćwiczeń... czy będę miała w ten sposób możliwość zrzucenia tych 10-13 kg do września? ![]() Dodam, że jak na razie jest niecały kg na plusie... no i jestem przed @ Ech... nie ma tu nikogo czy co?
Edytowane przez Papajkaaa Czas edycji: 2010-07-01 o 18:42 |
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czekalam caly tydzien zeby kupic, zostanie mi poleciec jutro poszkole - dzieki co do wagi to kosztuje £24.99 ![]() a ten przepis na paczki, to bys sie nim podzielila ?
|
|
#755 |
|
Przyczajenie
|
W takim razie może przestań jeść te wszystkie niekorzystne produkty. Oczywiście jestem świadoma, że daleko od domu i dużych sklepów trudno dostać np. ser bez tłuszczu, ale możesz pewnie jeść ryby, pierś z kurczaka itp. ?
|
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko jeszcze 3 zostaly, najwyzej do drugiego polece.A przxepis -no wlasnie on nie jest wg dukana -ale mam zamiar poekperymentowac. Jutro TZ ma urodziny wiec serniczek, no i wlasnie te obwazanki serowe Moze ktos ma jakis sprawdzony przepis dukanowy?na takie paczusie serowe???
|
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochani. Jestem po badaniach i po wizycie u lekarza. Poziom kwasu moczowego, kreatynina, pierwiastki-wapń magnez, potas, sód, hemoglobina i pozostałe wyniki moczu i krwi rewelacja. Ta dieta odpowiednio prowadzona nie powoduje więc skutków negatywnych w organizmie pod warunkiem, że na początku zrobi się badania i ma się dobre na początku diety. Cukier wyszedł w granicy ale bliżej wyższej normy-na czczo 99 a 2 godziny po wypiciu glukozy 107. Mam kontrolnie badać ale lekarz powiedział,że przyczyną omdlenia był upał i spadek ciśnienia przez to. Pozwolił mi kontynuować dietę. Dziś wprowadziłam 2 kromki chleba pełnoziarnistego. Jutro robię proteinowy piątek i od soboty wprowadzam 1 owoc dziennie. Z serem poczekam. Obecnie ważę 58 kilo. Faza III będzie więc trwać 135dni. Podzielę ją na 3 części. Pierwsza część czyli 45 dni-wprowadzam 2 kromki chleba dziennie,1 raz w tygodniu produkt skrobiowy 1 owoc, 1 uczta zawsze w niedzielę i protoczwartek.
Dziś zjadłam; rano wypiłam 75gram glukozy do badań-świństwo 10 rano śniadanie-2 kromki chleba posmarowane presidentem, 2 plasterki polędwicy drobiowej i 1 pomidor, kawa 14-obiad-500g mieszanki owoców morza ,sałatka z zielonej sałaty, ogórka i 1 łyżki jogurtu 16.30 kawa i placek owsiany 19 zjem na kolację 200g twarogu z łyżką jogurtu i rzodkiewką Jutro po raz pierwszy wprowadzę owoc myślę,ze narazie będzie to 1 jabłko dziennie. By dać odpocząć organizmowi po dwóch dawkach glukozy-z wtorku i z dziś pierwsza ucztę zjem dopiero w niedzielę. We wtorek zrobię makaron na obiad-posiłek skrobiowy. Mam pomysł by tydzień tak wyglądał: poniedziałek I etap fazy III wtorek posiłek skrobiowy środa I etap fazy III protoczwartek piątek I etap fazy III sobota I etap fazy III niedziela uczta Czy to dobry plan? |
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
tu sa te paczki
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=384 co mozna zamiast takiej ilosci maki -skrobie i otreby zmielone? kto ma pomysly? |
|
|
|
#759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- a moze make sojowa? soje przeciez mozemy
|
|
#760 |
|
BAN stały
|
A ja dziś zjadłam LODY.... takie normalne...ciasteczkowe
![]() No nie mogłam...Tż z bratem mnie wyciągneli... A miałam taki fajny obiadek...stek z cebulką i dukanowym chlebkiem... Pewnie jutro bedzie na plusie... |
|
|
|
#761 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tak więc oświadczam!!! OD 5. 07. 2010 ŻADNEGO NAWET NAJMNIEJSZEGO GRZECHU! I 3 H ĆWICZEŃ DZIENNIE! +3-4 L WODY DZIENNIE ![]() O Boże niech tylko to spadnie... ![]() Może wtedy jakimś cudem wyjdę w bikini... (tak, pomimo tego, że jestem nad morzem to się nie kąpię
|
|
|
|
|
#762 |
|
ćwir ćwir
|
Kochane, mam pytanie. Chciałabym zrobić kotlety takie jak w przepisie:
http://dukan.blox.pl/2010/07/Orienta...istaKomentarzy Jakie macie patenty na smażenie, żeby to tak ładnie wyszło? Ja smażę na sucho na teflonie i wszystko wychodzi przypalone, niezależnie od "mocy" ognia pod spodem
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
hejka
u mnie spadek o 0,3 kg, od jutra PW, i na weekend wyjeżdżam nad morze boję się tego, bo wiem że nie będzie dukanowo postaram się jeść wieśniaki, twaróg i rybkę, ale jak coś pójdzie nie tak to trudno z % też może być problem ale tyle się naczytałam o zastojach po alko, że aż się boję pić ![]() wracam w nd wieczorem, mam nadzieję że nadrobię to co napisałyście pozdrowionka dla wszystkich i udanego weekendu |
|
|
|
#764 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Zupełnie nie czytałam o czym rozmawiamy, ale pozwolę sobie wciąć się z moim odkryciem. Otóż- majonez z przepisowni z pierwszej strony jest obrzydliwy. Koniecznie chciałam zrobić dziś białą kapustę z majonezem i... w szafce miałam ok 20-25 g parafiny ciekłej (mniej więcej tyle zostało na dnie) wlałam ją do młynka do kawy, dodałam żółtko, sól pieprz. Młynek jest do tego rewelacyjny!!! W minutę genialnie ubija majonez na sztywny Przyprawy wedle uznania, ale sól i pieprz w zupełności starczą. Jest pychaaaaaa Dobre odkrycie, czy już ktoś to wymyślił i opisał??? Zmienić proporcje i ubijać młynkiem- super majo ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- A i jeszcze, temat wałkowany milion razy, ale przytoczę raz jeszcze. Na diecie jestem ponad dwa miesiące, poszło ok 17kg, w tym czasie dużo się działo, ale najważniejsza była sesja, która jest do przodu i... mam ogromną ochotę to oblać, tak solidnie ![]() Ktoś ma jakieś rady??? Np. "to najgorszy pomysł, zaprzepaścisz wszystko" :P lub "spoko, pij do woli, dwa dni i waga zacznie znowu spadać"? Jakie są wasze doświadczenia? |
|
|
|
#766 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
ooo ja mam dużo... ciągle mi się zmienia, aktualnie myślę, że jeszcze z 15
czasami chcę 20, a czasami stwierdzam, że za 10 kg już będzie super:P
|
|
|
|
#768 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
czesc, tez zaczynam od niedzieli dukanić :P zmarnowalam ostatnio I faze i zaczne na nowo. na serio tyle zjechalyscie? ja mam maks 10 kg bo pozniej juz naoreksja i plaska deska sie ze mnie zrobi. nie mialam wczesniej doswiadczenia z ta dieta ale na serio nie bylam glodna. no moze ona mi pomoze, bo juz brak sil i nadzieji normalnie... a ja tu obiecalam sobie ze jak schudne to polecimy z chlopakiem do tunezji albo gdzies
taka nagroda, bo narazie na plazy sie nie pokazujepozdrawiam laseczki
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
eee tam :P o alko pytałam
gdzie rady?
|
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
sadze ze alko to zaburzy rytm chudniecia tak jak slodycze czy inne nasze grzeszki! no ale w koncu przyjdzie pare dni protal i znow zaczniesz chudnac, o ile nie masz na razie problemow z przestojem.
|
|
#772 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
co racja to racja cos sie od zycia nalezy
na pewno po powrocie nie pwoiemy : " jaaaaaa ale grubas wrocil " wiec spoko---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- dziewczyny... ile juz schudlyscie? mam watpliwosci co do tej diety, ale zrobie wsko by schudnac wiec nawet bede wcinac suchego kurczaka kazdego dnia. zmotywujcie mnie troszke plissss
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
To zrobię eksperyment.
Napiję się w niedzielę w nocy solidnie a poźniej Wam powiem ile było zastoju lub przybrania wagi Macie rację, po tej sesji należy mi się, a po jednej nocy aż taka gruba nie wrócę :P
|
|
|
|
#775 |
|
Przyczajenie
|
Ktoś ostatnio wspominał o tym, że mu słabo. Podczas przeglądania książki natknęłam się na taki oto fragment: "Ostrożność powinni zachować niskociśnieniowcy. Dieta zbyt uboga w sól, szczególnie ze zbyt dużą konsumpcją wody, może zwiększyć filtrację krwi, zmniejszyć jej objętość i dodatkowo obniżyć ciśnienie, co może powodować zmęczenie i zawroty głowy. Osoby o niskim ciśnieniu powinny ostrożnie stosować dietę i nie przekraczać spożycia 1,5 l wypitej wody dziennie" Macie odpowiedz Dukanki.
|
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-17 kg w 2 miesiące i 8 dni
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Przecież dziś już o tym było, rano na pewno, bo komuś odpisywałam
Chcesz spadku dzień po, wzrostu na drugi i długiego zastoju? Mieć mega kaca, szybko się upić? Zaszkodzić wątrobie? Zrobić sobie kuku? To pij
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kurcze tak żeby mniej więcej wyszło tego 3szkl... no może z 2,5.... ale wszystko tak jak mowię "na oko".... można poeksperymentować..... a ja własnie wessalam wiesmaka z cebulką i wkroiłam 2 plasterki szynki doprawilam czosnkiem granulowanym i odrobinką wegety... kurde... niebo w gębie mam nadzieję że mi jutro waga nie podskoczy a od jutra PW
|
|
#780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() LAJO no wiesz oblejesz to oblejesz -co bedzie ![]() Mysle, ze calkiem nie zaprepascisz wszystkiego - najwyzej zafundujesz sobie zastoj tylko.
Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-07-01 o 21:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

a czekalam caly tydzien zeby kupic, zostanie mi poleciec jutro poszkole - dzieki