Matura 2010-Studia - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 19:45   #3991
nonsensical
Raczkowanie

GG do nonsensical Send a message via Skype™ to nonsensical
Dot.: Matura 2010-Studia

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
wiecie ile jest miejsc na TiR na AGH w Krakowie??

i jakie sa mniej wiecej progi?

150 -> http://www.agh.edu.pl/pl/kandydaci/i...acjonarne.html

nonsensical jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:49   #3992
BlueSunshine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FankaStaroci Pokaż wiadomość
BlueSunshine teraz to już nie wiem w sumie. Planowałam za rok składać na prawo na UW, ale coś mnie tchneło żeby może w tym roku pójśc na studia już oczywiście nie prawo na UW a być może UMK.

Tylko nie wiem czy z takimi wynikami gdziekolwiek mnie przyjmą.

A ty gdzie się wybierasz?
O gdzie to ja się nie wybierałam miałam zamiar do Gdańska na psychologię, socjologię albo pedagogikę ze spec. Wczesna edukacja z jęz. angielskim, ale że matura mi nie poszła i nie mam szans bo progi są bardzo wysokie, tak samo jak ilość osób na miejsce, to złożyłam do Białegostoku na socjologię i pedagogikę resocjalizacyjną, z nadzieją na socjologię chociaż nie mam szans... I za rok poprawiam maturę i się przenoszę a przynajmniej taki jest plan o ile się dostanę na socjo albo gdziekolwiek indziej.. A na UMK na jaki kierunek? bo tam chyba też prawo jest?
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 19:58   #3993
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Próg rok temu wyniósł 730 punktów [w drugiej turze 672]. A ile jest miejsc to nie mam pojęcia, aczkolwiek powinno być napisane na stronie AGH.
dzieki, juz znalazlam jakies forum.. próg tak jak mowiłas, a miejsc 120 bylo rok temu

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nonsensical Pokaż wiadomość
o dzieki
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:03   #3994
olkaa162
Raczkowanie

numer swiadectwa ukonczenia szkoly to jest taki 4-cyfrowy wpisany przez nauczyciela wypelniajacego swiadectwo czy juz wydrukowany np MENiS-I/xx/x ??
olkaa162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:23   #3995
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monik.a Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie:
chodzi o UMCS i tytuł wpłaty

Opłata rekrutacyjna 2010 (dalej podano jakieś numerki PAL_xxxxxx )
Mam je wpisaywać w ten kwitek na poczcie, czy pominąc? Orientuje się ktoś?
Ale przecież tam się drukuje przekaz gotowy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
A koniecznie ekonomia? powiem Ci szczerze że zwykle na ekonomie to jednak rozszerzenia trzeba mieć dobrze napisane żeby zdać, nie wiem czy z podstawą na tyle procent się dostaniesz.. A koniecznie muszą być w Twoich okolicach studia?
Wolałabym w moich okolicach. A z taką maturą mam większą szansę na jakiś inny kierunek? Chyba się załamie przez ta maturę

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez olkaa162 Pokaż wiadomość
numer swiadectwa ukonczenia szkoly to jest taki 4-cyfrowy wpisany przez nauczyciela wypelniajacego swiadectwo czy juz wydrukowany np MENiS-I/xx/x ??
Wpisany przez nauczyciela
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:40   #3996
wanitatywna
Wtajemniczenie

Znowu tyle stron zapisanych. Najpierw wszystko przeczytam, a potem podzielę się swoimi marnymi %. Ale zdałam i ulżyło mi. Uffff. Teraz już tylko biologia i chemia w przyszłym roku.

wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:45   #3997
FankaStaroci
Raczkowanie

wanitatywna a w tym roku co zamierzasz robić? jeśli wolno spytać
FankaStaroci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 20:54   #3998
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
wanitatywna a w tym roku co zamierzasz robić? jeśli wolno spytać
Uczyć się, uczyć i jeszcze raz uczyć.
W tym roku zbyt dużo rzeczy nałożyło się na siebie i nie dawałam rady. Spokój miałam dopiero od 22... a przecież jeszcze trzeba było sprawdziany zaliczać i takie tam.
Teraz zapiszę się na chemię, biologię na własną rękę.
Ewentualnie jak się okaże, że nie znajdziemy opiekunki albo mała niedostanie się do żłobka to będę się nią zajmowała.

Stary 2010-07-01, 21:00   #3999
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
W tym roku zbyt dużo rzeczy nałożyło się na siebie i nie dawałam rady. Spokój miałam dopiero od 22... a przecież jeszcze trzeba było sprawdziany zaliczać i takie tam.
Ewentualnie jak się okaże, że nie znajdziemy opiekunki albo mała niedostanie się do żłobka to będę się nią zajmowała.
Wanitatywna, uczenie się na własną rękę może o wiele więcej dać, naprawdę... Tak miałam z matmą - moja nauczycielka całkowicie nas olewała i twierdziła, że jesteśmy idiotami, więc przestałam na niej polegac i uczyłam się sama (korepetycje), a na matmę chodziłam tylko po oceny. Efekt? Zdałam ją naprawdę zadowalająco. I to bez pomocy szkoły, także Ty w przyszłym roku na pewno zdasz śpiewająco. No i poochwal się tymi procentami! Albo chociaż napisz, jak tam polski!

Edytowane przez VampIrzyca
Czas edycji: 2010-07-01 o 21:10
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:28   #4000
agus1315
Zakorzenienie

właśnie wanitatywna, jak wyniki?
Stary 2010-07-01, 21:40   #4001
wanitatywna
Wtajemniczenie

polski (P) - 89%
niemiecki (P) - 76%
matematyka (P) - 44%
polski ustny - 95%
niemiecki ustny - 60%
polski (R) - 44%
biologia (R) - 40%
a chemia tak jak przewidywałam... poniżej 30%

Generalnie w tym roku zależało mi na rozszerzonym polskim jedynie. Bo chemię i biologię i tak bym pisała za rok. Bez względu na to czy 20%, 40% czy 70%.
Strasznie się zdziwiłam, bo wyszłam po 1,5 godziny i byłam bardzo zadowolona z tematu. No ale zawaliłam, a wydawało mi się że mam mniej więcej to, co chcieli w kluczu. Oczywiście wszystko inaczej sformułowane. Tak jak z biologią. Wydawało mi się, że odpowiedzi mam poprawne przy sprawdzaniu z kluczem i liczyłam sobie ok. 60%, co i tak by mnie nie urządziło. Ale 40% A tak się cieszyłam, że próbną na 86%... Myślałam, że z tą będzie podobnie. Ale jak tylko zobaczyłam arkusz wiedziałam, że dobrze się nie skończy. Mogli zrobić taki jak zazwyczaj, z wykresem, tabelkami. To nie, udziwnili. Na polskim też się zdziwiłam, bo myślałam że będzie proza i poezja. Wtedy wybrałabym poezję, a tak musiałam wybrać mniejsze zło.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Tak czy siak przyszły rok przesiedzę w domu, więc tegoroczna matura nie interesuje mnie tak bardzo. Od dzisiaj zaczynam poszukiwania innych kierunków (coś poza medycyną). Żeby na lodzie nie zostać. Zrobię sobie spis, wypiszę progi i wreszcie się porządnie nad tym zastanowię. Tak myślę czy wosu nie zdawać w przyszłym roku jeszcze.

Stary 2010-07-01, 21:40   #4002
akantowa
Raczkowanie

Cytat:
Samemu da się radę!
Wiem po sobie, bo nigdy nie miałam w szkole historii sztuki, na polskim czy historii też kompletnie o tym nie mówiliśmy. Uczyłam się całkowicie od podstaw i to tylko w ciągu trzech tygodni, a maturę, co prawda podstawową, zdałam na 73%, więc wszystko jest możliwe
akantowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:43   #4003
BlueSunshine
Zakorzenienie

Cytat:
polski (P) - 89%
niemiecki (P) - 76%
matematyka (P) - 44%
polski ustny - 95%
niemiecki ustny - 60%
polski (R) - 44%
biologia (R) - 40%

Generalnie w tym roku zależało mi na rozszerzonym polskim jedynie. Bo chemię i biologię i tak bym pisała za rok. Bez względu na to czy 20%, 40% czy 70%.
Strasznie się zdziwiłam, bo wyszłam po 1,5 godziny i byłam bardzo zadowolona z tematu. No ale zawaliłam, a wydawało mi się że mam mniej więcej to, co chcieli w kluczu. Oczywiście wszystko inaczej sformułowane. Tak jak z biologią. Wydawało mi się, że odpowiedzi mam poprawne przy sprawdzaniu z kluczem i liczyłam sobie ok. 60%, co i tak by mnie nie urządziło. Ale 40% A tak się cieszyłam, że próbną na 86%... Myślałam, że z tą będzie podobnie. Ale jak tylko zobaczyłam arkusz wiedziałam, że dobrze się nie skończy. Mogli zrobić taki jak zazwyczaj, z wykresem, tabelkami. To nie, udziwnili. Na polskim też się zdziwiłam, bo myślałam że będzie proza i poezja. Wtedy wybrałabym poezję, a tak musiałam wybrać mniejsze zło.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Tak czy siak przyszły rok przesiedzę w domu, więc tegoroczna matura nie interesuje mnie tak bardzo. Od dzisiaj zaczynam poszukiwania innych kierunków (coś poza medycyną). Żeby na lodzie nie zostać. Zrobię sobie spis, wypiszę progi i wreszcie się porządnie nad tym zastanowię. Tak myślę czy wosu nie zdawać w przyszłym roku jeszcze.
Ale wiesz z tą bologią... to Ci powiem że większość załamana z mojej szkoły była Np mój kolega zdawał chemię i biologię, chemię zdał na 90 procent, a biologie na 62, i też się żegna z medycznym... ale myśle że jednak progi będą niższe co najmniej o 8,10.. A dlaczego akurat wos?
Stary 2010-07-01, 21:46   #4004
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
Ale wiesz z tą bologią... to Ci powiem że większość załamana z mojej szkoły była Np mój kolega zdawał chemię i biologię, chemię zdał na 90 procent, a biologie na 62, i też się żegna z medycznym... ale myśle że jednak progi będą niższe co najmniej o 8,10.. A dlaczego akurat wos?
Sama jeszcze nie wiem dlaczego, ale tak mnie coś naszło jak wracałam ze szkoły.

Stary 2010-07-01, 21:47   #4005
BlueSunshine
Zakorzenienie

Cytat:
Sama jeszcze nie wiem dlaczego, ale tak mnie coś naszło jak wracałam ze szkoły.
Jakbym mogła sie cofnąć rok wstecz to bym wzięła matematykę rozszerzoną, i biologię, a wos właśnie nie...
Stary 2010-07-01, 21:48   #4006
Anatomia
Rozeznanie

Wanitatywna, z tą biologią to naprawdę jakaś masakra była w tym roku. Wszyscy mają wyniki dużo słabsze niż się spodziewali! Może to znaczy że za rok ułożą łatwiejszą...

No ale tak czy siak- mamy rok, więc wystarczająco dużo czasu żeby wszystkiego się wyuczyć na 100%

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 21:52   #4007
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anatomia Pokaż wiadomość
Wanitatywna, z tą biologią to naprawdę jakaś masakra była w tym roku. Wszyscy mają wyniki dużo słabsze niż się spodziewali! Może to znaczy że za rok ułożą łatwiejszą...

No ale tak czy siak- mamy rok, więc wystarczająco dużo czasu żeby wszystkiego się wyuczyć na 100%
Jeeej, cały rok na biologię. I chemię oczywiście. Uwielbiam uczyć się biologii. Zwierzaki to już w ogóle uwielbiam. Zrobiłam sobie nawet rozpiskę z biologii z czego i kiedy będę się uczyć - zawsze tak robię, a potem się tego nie trzymam.
A co do chemii to myślałam, żeby sobie zbiór Witkowskiego kupić. Podobno bardziej maturalny niż Pazdro. Jutro może wyruszę do księgarni i sobie obejrzę. Bo rzeczywiście Pazdro fajny, ale nie do końca maturalny.

Stary 2010-07-01, 22:07   #4008
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agidudu Pokaż wiadomość
Na UKSW trzeba wgrać to zdjęcie przed końcem rekrutacji?? Bo nie widzę żadnej informacji na ten temat..
Czyzbysmy miały studiować razem? Miło że na Dewajtis ktoś się poza mną wybiera
Tylko prosze mi tu progu punktowego na matematyce nie zawyżać!

Wydaje mi się że powinno się wgrać.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-07-01 o 22:08
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:08   #4009
mesarka
MUSEarka

Cytat:

Tak jak z biologią. Wydawało mi się, że odpowiedzi mam poprawne przy sprawdzaniu z kluczem i liczyłam sobie ok. 60%, co i tak by mnie nie urządziło. Ale 40% A tak się cieszyłam, że próbną na 86%... Myślałam, że z tą będzie podobnie. Ale jak tylko zobaczyłam arkusz wiedziałam, że dobrze się nie skończy. Mogli zrobić taki jak zazwyczaj, z wykresem, tabelkami. To nie, udziwnili.
U nas wszyscy jak wyszli z sali to byli zdziwieni co to było. Bo to wyglądało jak jakiś egzamin a nie matura. Większość załamana. I jeszcze kolega z klasy, który jest laureatem z Bio, ma 100% i wstęp na wszystkie uczelnie medyczne w Polsce pisał smsy rano przed maturą do moich koleżanek [ ma szczęście, że nie napisał do mnie ] o treści:

"Powodzenia na najważniejszym egzaminie w waszym życiu. Ja idę dalej spać, hahahhahaaaha"

Nie cierpię kolesia

Cytat:
Bo rzeczywiście Pazdro fajny, ale nie do końca maturalny.
Pazdro to jest kpina Nie opieraj na nim swojej wiedzy nt chemii.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:09   #4010
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Dziewczyny widzę rozmawiacie o biologii ) Ja też zdawałam w tym roku i była moim zdaniem strasznie dziwna, inna niż w tamtym roku.. A wy co sądzicie?
Stary 2010-07-01, 22:11   #4011
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ola gie, ja tez bym chciala wiedziec, z ktorego LO jestes, gratuluje genialnych wynikow ja tez z Krakowa, do roku studiuje matematyke stosowaną, w tym roku chce isc ejszcze na FiR :P
PW poszło Matematyka na AGH? Woow! Nie mogłabym tak samej majcy się uczyć, nie mam do tego talentu. Na poziomie liceum już się zaczęły dla mnie schody i czary-mary - pewniej się czuję z taką matematyką metodyczną, na którą są sposoby, a nie wymyślanie i zauważanie dziwnych rzeczy Ale majca jest piękna, tylko tego talentu mi brak

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Stres jak stres, ja o 14 bylam kompletnie nieprzytomna, zmeczona i usypiałam nad arkuszem...
No, dokładnie! Masakra to była. A ja tak miałam 3 dni z rzędu

Cytat:
Napisane przez szpaka Pokaż wiadomość
ja też wybieram się na filologię na uś, zaznaczyłam kierunki:

Filologia, języki stosowane: język francuski i język angielski program: tłumaczeniowy

Filologia, angielska program: nauczycielski z informatyką

Filologia, angielska program: kultura - media - translacja

troche mnie wkurza że jest tylko 25 miejsc skoro jest tyyyyle chętnych

moje wyniki:
angl. rozsz - 97%
pol. rozsz - 93%
angl. rozsz. ustny - 95%
angl. dwujęzyczny - 76%

na języki stosowane angielski i francuski liczy mi się tylko angielski ustny i pisemny - i nie wiem czy nie powinnam mieć 100% z ustnego angla żeby mnie przyjęli. Macie jakieś ifno o zeszłorocznych progach?

na anglistykach zwykłych daje polski i angielski dwujęzyczny, dobrze mi się przelicza, tak jakby trochę ponad 101% z matury rozszerzonej, więc chyba nie muszę się martwić o progi?
Pytam serio bo nie dałam na nic innego, taki ryzyk fizyk i teraz nie wiem czy moge spać spokojnie czy nie... Jest ktoś w podobnej sytuacji?
Nie orientuję się, ale gratuluję świetnych wyników

Cytat:
Napisane przez marblle Pokaż wiadomość
hmm. a jest jedna opłata na studia dzienne i wieczorowe danego kierunku? czy osobno mam placic za np. dziennikarstwo dzienne i dziennikarstwo wieczorowe? chodzi o uj.
Osobno. Na UJ w ogóle płaci się za każdy kierunek.

Cytat:
Znowu tyle stron zapisanych. Najpierw wszystko przeczytam, a potem podzielę się swoimi marnymi %. Ale zdałam i ulżyło mi. Uffff. Teraz już tylko biologia i chemia w przyszłym roku.
No to brawo!

Cytat:
polski (P) - 89%
niemiecki (P) - 76%
matematyka (P) - 44%
polski ustny - 95%
niemiecki ustny - 60%
polski (R) - 44%
biologia (R) - 40%

Dobrze, że masz plan i chęć do nauki Biologię na pewno zdasz pięknie za rok!

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:11   #4012
VampIrzyca
Zadomowienie

Też poprawiam w przyszłym roku biologię, oczywiście wtedy, gdy nie dostanę się na filologię polską. Mnie osobiście aż tak bardzo nie podoba się perspektywa nauki biologii, bo miałam nadzieje, ze rozstanę się z nią już na zawsze, a tu klops. Szczególnie nie podoba mi się wizja ponownej walki z genetyką. Oby udało mi się w tym roku i dostać na tę polonistykę i raz na zawsze zakończyć biologiczną przygodę!
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:18   #4013
misuse
Raczkowanie

Ja się strasznie zawiodłam jak zobaczyłam mój wynik z biologii. Przez te kilka miesięcy przed maturą, olałam wszystko i kułam biologię. I co mi z tego, wynik kiepściutki. Mam tylko nadzieję, że progi będą w tym roku niższe na niektóre kierunki.
misuse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:25   #4014
FankaStaroci
Raczkowanie

Wiecie jakie są wymagania na prawo na UKSW? Nie mogę znaleźć na stronie...
Stary 2010-07-01, 22:28   #4015
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzę rozmawiacie o biologii ) Ja też zdawałam w tym roku i była moim zdaniem strasznie dziwna, inna niż w tamtym roku.. A wy co sądzicie?
Sądzę to co napisałam wyżej - wyglądało to jak egzamin a nie matura. Gdzie doświadczenia? Wykresy? Tabelki? Gdzie wnioski i argumenty na podstawie doświadczeń? Osobiście uczyłam się do matury na starych arkuszach [ to znaczy z lat wcześniejszych ] i byłqam przygotowana na takie typy zadań. To co było w tym roku to żart. "Napisz na podstawie rysunku." "Określ na podstawie schematu" To był zadania na czytanie ze zrozumieniem i logikę. Czyli w sumie wychodzi na to, że całe trzy lata i ostatni rok intensywnej nauki + chodzenie na korki poszło na marne, bo z wiedzy było tylko kilka zadań.

Nie miałam maksa w ani jednym zadaniu za trzy punkty

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Też poprawiam w przyszłym roku biologię, oczywiście wtedy, gdy nie dostanę się na filologię polską. Mnie osobiście aż tak bardzo nie podoba się perspektywa nauki biologii, bo miałam nadzieje, ze rozstanę się z nią już na zawsze, a tu klops. Szczególnie nie podoba mi się wizja ponownej walki z genetyką. Oby udało mi się w tym roku i dostać na tę polonistykę i raz na zawsze zakończyć biologiczną przygodę!
Biologia na polonistykę? Dżizas To tak jakby ktoś kazał mi zdawać historię na dietetykę

Dziewczyny, szukam sobie teraz trzeciej uczelni, tak na zapas, żeby w razie Wu jak nie dostanę się ani do Krk ani do Wawy to mieć jakieś plecy. Co polecacie? Takie wiecie, troszkę gorsze [ to źle brzmi, ale nie potrafię inaczej tego nazwać, wybaczcie ] uczelnie od tych przodujących, ale na jednak jakimś poziomie, żeby nie przebimbać tego roku co będzie ?
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków

Edytowane przez mesarka
Czas edycji: 2010-07-01 o 22:35
Stary 2010-07-01, 22:34   #4016
pragnienie
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, już znalazłam to miejscie, gdzie trzeba wpisywać nr świadectwa (dokumentu) na koncie. Ale ciągle mam wątpliwości, czy w ogóle dobrze zrobiłam, wpisując ten numer. Niech mnie któraś z kandydatek na UWr oświeci, czy to konieczne, obojetne, czy nie trzeba tego wpisywać...
ja wpisałam, na pewno nie zaszkodzi

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:36   #4017
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

http://rekrutacja.uksw.edu.pl/images...-2010-uksw.pdf strona 13 chyba ze chcesz kanoniczne to 7
Cytat:
Wiecie jakie są wymagania na prawo na UKSW? Nie mogę znaleźć na stronie...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:37   #4018
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Jeeej, cały rok na biologię. I chemię oczywiście. Uwielbiam uczyć się biologii. Zwierzaki to już w ogóle uwielbiam. Zrobiłam sobie nawet rozpiskę z biologii z czego i kiedy będę się uczyć - zawsze tak robię, a potem się tego nie trzymam.
A co do chemii to myślałam, żeby sobie zbiór Witkowskiego kupić. Podobno bardziej maturalny niż Pazdro. Jutro może wyruszę do księgarni i sobie obejrzę. Bo rzeczywiście Pazdro fajny, ale nie do końca maturalny.
Ja tez zawsze robię takie rozpiski i nigdy się ich nie trzymam
A od zwierzątek to wolę człowieka- uwielbiam się uczyć o tych wszystkich anatomicznych szczegółach.

A ten Witkowski jest fajny? Znasz ten zbiór? Jak kupisz to napisz co o nim sądzisz.

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
U nas wszyscy jak wyszli z sali to byli zdziwieni co to było. Bo to wyglądało jak jakiś egzamin a nie matura. Większość załamana. I jeszcze kolega z klasy, który jest laureatem z Bio, ma 100% i wstęp na wszystkie uczelnie medyczne w Polsce pisał smsy rano przed maturą do moich koleżanek [ ma szczęście, że nie napisał do mnie ] o treści:

"Powodzenia na najważniejszym egzaminie w waszym życiu. Ja idę dalej spać, hahahhahaaaha"

Nie cierpię kolesia

Pazdro to jest kpina Nie opieraj na nim swojej wiedzy nt chemii.
Ale chamski chłopak Ale niestety ludzie tacy bywają...

A jeśli nie Pazdro, to co polecasz? Jakie podręczniki i zbiory zadań?

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Oj tak, moim zdaniem była paskudna. Nie dość że trudna, to właśnie inna niż zwykle, każdy spodziewał się czegoś zupełnie innego.

Cytat:
Eeee, genetyka jest super! Takie zadanka logiczne. Trochę jak łamigłówki Jeśli będziesz zdawała tę biologię i będziesz miałą z genetyką problemy, to mogę postarać Ci się pomóc, bo akurat genetykę w miare umiem

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-01, 22:44   #4019
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez Anatomia Pokaż wiadomość
A jeśli nie Pazdro, to co polecasz? Jakie podręczniki i zbiory zadań?
Wiesz co, niestety ja nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, poza tym, że Pazdro jest cienki. Zdawałam chemię P, ale w szkole szłam tokiem nauczania R. Nasz 'ulubiony' Pan chemik kochał zbiór tzw z Torunia, z zadań konkursowych. Nic innego nie polecał do zadań, tylko to, robił z tego kartkówki, pytał itp. Tam są zadania, w których są haczyki i trzeba przy niektórych się zastanowić. Ale to nie jest poziom maturalny, bo konkursowy.
Sama jakiś dodatkowych zbiorów nie szukała, właśnie ze względu na to, że pisałam chemię P. A zadania z tego zbioru robiłam, bo chciałam wyjść na 4 na koniec, więc musiałam zbierać dobre oceny.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Boże, jak przeczytałam moją wypowiedź to się dopiero sczaiłam, jaka jest chaotyczna Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2010-07-01, 22:46   #4020
FankaStaroci
Raczkowanie

SzpiegZKrainyDeszczowców dziękuję Ci baardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości