FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 20:07   #1141
tabinga
Raczkowanie

Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana

Witam się z Wami na tym wątku bo od dziś niby weszłam na fazę III. Weszłam z przygodą. Dietę rozpoczęłam 26 kwietnia od wizyty u lekarza i badań. Wyszły super lekarz zgodził się mi pomagać w tej diecie. Do dziś na I i II fazie zgubiłam 13,5kg. Zaczynałam od wagi 71,5kg obecnie jest 58kg. Przedwczoraj zemdlałam podano mi pól litra glukozy bo miałam ciśnienie 70/40. W szpitalu zrobiono mi badania i wyszły super tylko poziom cukru(badali mi go gdy leciała do moich żył kroplówka glukozy) wyszedł 247. Dostałam zalecenie badania krzywej cukrowej więc dziś wlali we mnie kolejną dawkę glukozy 75g i zrobili badania na czczo i po 2 godzinach od podania glukozy. Badania wyszły dobrze. Niepotrzebnie mnie nafaszerowali ta glukoza i teraz trudno przewidzieć co będzie z wagą. Lekarz zbadał mi też poziom kwasu moczowego i kreatyninę-wynik super oraz pierwiastki- wynik super. Skoro podali mi przez dwa dni tyle glukozy to dziś w pierwszym dniu fazy III wprowadziłam tylko 2 kromki chleba ciemnego. Jutro zrobię protopiątek. Moja faza III będzie trwać 135 dni i podzielę ją na 3 części po 45 dni każda. W pierwszej części wprowadzę tylko 2 kromki chleba, 2 owoce dziennie, 1 raz w tygodniu posiłek skrobiowy i 1 uczta w tygodniu. Rozkład wymyśliłam taki:
poniedziałek-normalny dzień III fazy
wtorek-posiłek skrobiowy-makaron
środa-normalny dzień fazy III
czwartek-protoczwartek
piątek i sobota-normalny dzień fazy III
niedziela uczta.
Poradźcie mi co z otrębami? Na II fazie jadłam codziennie na śniadanie placki z 2 łyżek otrąb owsianych i 1 łyżki pszennych czyli w sumie 3 łyżki. Teraz na III fazie zachować tę dawkę? Co z chlebem jaki mam jeść? Oto skład tego który kupiłam: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, zaciemniacz. Czy taki mogę?
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 20:42   #1142
Achika
Zadomowienie

a mi dalej slabo...no masakra...ja z koleji dzisiaj mialam cisnienie 128 na 90 n tragedii nie ma ale czuje sie okropnie
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 20:54   #1143
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Poradźcie mi co z otrębami? Na II fazie jadłam codziennie na śniadanie placki z 2 łyżek otrąb owsianych i 1 łyżki pszennych czyli w sumie 3 łyżki. Teraz na III fazie zachować tę dawkę? Co z chlebem jaki mam jeść? Oto skład tego który kupiłam: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, zaciemniacz. Czy taki mogę?
Ja jem normalną dawkę, taką jak na 2 fazie. Na 4 chyba wchodzą 3 łyżki owsianych, zamiast 2 owsianych i 1 pszennych.
Ja kupuję taki paczkowany hermetycznie, jakiś fitness, taki na malutkie kromki pokrojony. Albo piekę sama Ten, który podałaś wydaje mi się podejrzany, przez ten zaciemniacz. Sama nie wiem
Stary 2010-07-01, 21:07   #1144
Emila3000
Zakorzenienie

kupilam biszkopty na tiramisu, zgadnijcie co bede miec na uczte w niedziele

u mnie tez ladny protodzien - 6 wiesniakow, paczka duza lososia, i puszka tunczyka - w te upaly udalo mi sie wcisnac
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 21:40   #1145
Achika
Zadomowienie

u mnie dzisiaj slabo.
placki otrebowe z wedzonym losiem i wedlina
na obiad dwa filety z mintaja i polowa wiesniaka
na kolacje twarog zalany jogurtem;/

oj wiem ze malo...ale nie mialam na nic ochoty ....nieodbrze mi glowa boli dzizaz goraco
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-07-01, 21:48   #1146
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja jem normalną dawkę, taką jak na 2 fazie. Na 4 chyba wchodzą 3 łyżki owsianych, zamiast 2 owsianych i 1 pszennych.
Ja kupuję taki paczkowany hermetycznie, jakiś fitness, taki na malutkie kromki pokrojony. Albo piekę sama Ten, który podałaś wydaje mi się podejrzany, przez ten zaciemniacz. Sama nie wiem
Witaj Kochana pamiętam Cie z wątku z II fazy-zawsze mi pomagałaś i Emilka tez jak miło Was tu witać

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
kupilam biszkopty na tiramisu, zgadnijcie co bede miec na uczte w niedziele

u mnie tez ladny protodzien - 6 wiesniakow, paczka duza lososia, i puszka tunczyka - w te upaly udalo mi sie wcisnac
Jak miło Cie tu widzieć. Ja jutro mam protopiątek.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj slabo.
placki otrebowe z wedzonym losiem i wedlina
na obiad dwa filety z mintaja i polowa wiesniaka
na kolacje twarog zalany jogurtem;/

oj wiem ze malo...ale nie mialam na nic ochoty ....nieodbrze mi glowa boli dzizaz goraco
Odpocznij, poprostu odpocznij. Zdrówka życzę.
Stary 2010-07-01, 22:03   #1147
Emila3000
Zakorzenienie

Tabinga, kochana ciesze sie ze wszystko ok
chleb kupowalam w tesco - razowy - maka zytnia, chyba na slodzie byl, nie mial maki pszennej, ani zadnych miodow czyczegos
ale juz go nie ma, wiec kupuje taki paczkowany "mokry" tez w tesco jakis delight czy cos - blekitne opakowanie i babke w dresie na zdjeciu ma, wlasnie sama pieke , drugi raz, bo piekalm dwa dni temu, ale bylam chora a do tego noc byla i calkowicie przepis pomieszalam
silna z Ciebie babka, wiec zrob sobie zwykla 3 faze, przeciez nie poplyniesz nie masz sie czego bac, i nawet schudnac na niej mozna
otrebow za bardzo nie licze - mniej wiecej trzymam sie 2-3 lyzek otrebow owsianych i jednej pszennych - czesto pieke babeczki wiec ciezko stwierdzic ile tych otrebow tam jest
i truskawek sobie pojedz a nie tych jablek podgniłych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-01, 22:15   #1148
Achika
Zadomowienie

ja jutro znowu zakupie sobie rabarbar i zrobie powidla :dd Wogole wyjezdzam 8 lipca nad morze na 2 miesiace do pracy...ciekawa jestem czy uda mi sie utryzmac 3 faze.....bede sie starac...bo w koncu ladnie wygladam i nie cche tego zaprzepascic
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-07-02, 06:06   #1149
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Witaj Kochana pamiętam Cie z wątku z II fazy-zawsze mi pomagałaś i Emilka tez jak miło Was tu witać
Ciebie też miło tu powitać Zawsze dawałaś mi kopa energii swoimi postami
Też mam proteinowy piątek, robię 2 dni proto żeby zrzucić tą 1 kilogramową nadwyżkę

I tak a propos: jak tu nie lubić proto-dni? Waga 48,4 kg, -0,8 W siną daaal, w siną daaal, ma nadwycha idzie sobie w siną daaal

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-07-02 o 06:07
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 06:26   #1150
estre
Zakorzenienie

Hej
Po proto 0,4kg w dół. Myślałam, że więcej zejdzie, bardzo dużo wczoraj spacerowałam, chodziłam po schodach, a tu tylko tyle. Ale wciąż @ więc może dlatego.
Na plusie jestem 0,6kg.
Dziś uczta Lody już czekają w lodówce
Stary 2010-07-02, 06:37   #1151
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

tabinga witaj na III fazie

u mnie waga stoi jak zklęta .... własciwie to codziennie rano to pisze ale to chyba dobrze - przecież o to chodzi w tej fazie chociaż przyznam się szczerze, ze mam nadzieję na mały spadeczek, jak @ się skończy chociż nie wiem, czy to realne skoro waga cały czas z uporem maniaka, czy to proto, czy uczta, czy @ pokzuje 64,8 kg

pogoda piękna na weekend się szykuje i mieliśmy plany, żeby wyjechać, ale mój bąbel dzisiaj w nocy sptrasznie kaszlał a że jest świeżo po osie, to dziś do lekarza muze lecieć, czy to coś ni poważniejszego ehhhh ciągle coś z tym bąblem ....

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 07:25   #1152
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień dobry Kochane przy kawusi
...) )
...( (
("'"'"'")o
""""""""
Zaniedbuję ostatnio i kontakty z Wami i w ogóle życie towarzyskie w necie. Dobrze, że chociaż diety się trzymam jak należy. Pogoda śliczna, dużo dłubię w ogródku przy moich rabatkach, zażywam słoneczka i delektuję się letnim ciepełkiem. Od kiedy jestem na Dukanie strasznie marznę, śpię pod kołdrą i pod kocem, wieczorami opatulam się w kocyk no i dopiero ostatnie cieplejsze dni pozwoliły na dogrzanie organizmu, który sam z siebie oszczędza na energii.
Waga po protoczwartku w dół i to sporo. Rano zobaczyłam na wadze 57,2kg.
Wczoraj mało zjadłam (tylko 2 posiłki: 230 gram tatara na śniadanie i pół pojedynczej piersi z kurczaka nadziewanej czosnkowym twarogiem), bo jak gorąco to jeść się nie chciało a całe popołudnie spędziłam poza domem i tylko o piciu pamiętałam. O otrębach w ogóle nie pomyślałam, ale często mam tak, że nie wiem, gdzie je wcisnąć. Jednak od kiedy jem swojej roboty chleb (doszłam w pieczeniu do perfekcji!), w którym jest prawie szklanka otrąb, to nie martwię się, że czasem zaniedbuję porcję otrąb.
Cytat:
Witam się z Wami na tym wątku bo od dziś niby weszłam na fazę III. Weszłam z przygodą. Dietę rozpoczęłam 26 kwietnia od wizyty u lekarza i badań. Wyszły super lekarz zgodził się mi pomagać w tej diecie. Do dziś na I i II fazie zgubiłam 13,5kg. Zaczynałam od wagi 71,5kg obecnie jest 58kg. Przedwczoraj zemdlałam podano mi pól litra glukozy bo miałam ciśnienie 70/40. W szpitalu zrobiono mi badania i wyszły super tylko poziom cukru(badali mi go gdy leciała do moich żył kroplówka glukozy) wyszedł 247. Dostałam zalecenie badania krzywej cukrowej więc dziś wlali we mnie kolejną dawkę glukozy 75g i zrobili badania na czczo i po 2 godzinach od podania glukozy. Badania wyszły dobrze. Niepotrzebnie mnie nafaszerowali ta glukoza i teraz trudno przewidzieć co będzie z wagą. Lekarz zbadał mi też poziom kwasu moczowego i kreatyninę-wynik super oraz pierwiastki- wynik super. Skoro podali mi przez dwa dni tyle glukozy to dziś w pierwszym dniu fazy III wprowadziłam tylko 2 kromki chleba ciemnego. Jutro zrobię protopiątek. Moja faza III będzie trwać 135 dni i podzielę ją na 3 części po 45 dni każda. W pierwszej części wprowadzę tylko 2 kromki chleba, 2 owoce dziennie, 1 raz w tygodniu posiłek skrobiowy i 1 uczta w tygodniu. Rozkład wymyśliłam taki:
poniedziałek-normalny dzień III fazy
wtorek-posiłek skrobiowy-makaron
środa-normalny dzień fazy III
czwartek-protoczwartek
piątek i sobota-normalny dzień fazy III
niedziela uczta.
Witaj tabingo na "trójeczce". Razem ciągniemy naszą dietę. Prawie tak samo zaczęłyśmy, teraz też z podobną utratą kilogramów lecimy. Powodzenia na stabilizacji.
Mądrze sobie ułożyłaś tygodniowy rozkład posiłków. Ja nie za bardzo się nadaję do planowań na dłuższą metę, ale zazdroszczę uporządkowania i systematyczności. Ja jedyne co jestem w stanie zrobić, żeby się nie pogubić w tygodniowych posiłkach, to odhaczanie w tabeli tego co "zaliczyłam" z posiłków i co jeszcze mi ew. zostało w danym tygodniu. Na szczęście u mnie się to sprawdza, więc OK.
Oczywiście jeszcze nie mam pojęcia, co będę jadła dzisiaj na obiad i czy może będzie to uczta, skrobiowy czy normalny III-fazowy posiłek...się zobaczy...
Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ciebie też miło tu powitać Zawsze dawałaś mi kopa energii swoimi postami
Też mam proteinowy piątek, robię 2 dni proto żeby zrzucić tą 1 kilogramową nadwyżkę
I tak a propos: jak tu nie lubić proto-dni? Waga 48,4 kg, -0,8 W siną daaal, w siną daaal, ma nadwycha idzie sobie w siną daaal
Ja nadal bardzo lubię proteinowe dni. Tak jak napisała Ayu, nie muszę się martwić, co pożreć i dlaczego tak dużo Micha tatara, w lodówce twaróg, a jak mało drobiem dopchać i zapomnieć o przyjemnościach. W ogóle od kiedy dukam bardziej jem, żeby żyć a nie żyję, żeby jeść.... i tak miało obyć!

No nic, kawka wypita, idę na śniadanko a potem może plażę zaliczę pierwszy raz w tym sezonie...
Miłego dnia
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 07:31   #1153
lakszmi
Raczkowanie

Mi waga po protoczwartku nie spadła ani o gram Czyli kulam się z nadwyżką, a co gorsza, pewnie znowu mi podskoczy po uczcie.
Wczoraj zjadłam: wieśniaka, pół kostki twarogu z łychą jogurtu i kakaem, jajko, pierś z kury (gotowaną), dwa filety z soli i jednego z mintaja, 150 g serka homo president i otrębiankę. Płynów różnych (woda, herbaty ziołowe, 1 kawa) wypiłam między 2 a 3 litry. Wydawało mi się, że dobrze jem, ani za dużo, ani za mało, bardzo dukanowo, tak liczyłam na spadek
Co robić dziewczyny? Ciągnąć III i obserwować, czy wrócić na II żeby zbić tą nadwyżkę, którą uzbierałam na III?
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 07:33   #1154
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

a duża ta nadwyżka?
bo może jadnak ta wyższa waga twojemu organizmowi bardziej odpowiada

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 07:40   #1155
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
O otrębach w ogóle nie pomyślałam, ale często mam tak, że nie wiem, gdzie je wcisnąć. Jednak od kiedy jem swojej roboty chleb (doszłam w pieczeniu do perfekcji!), w którym jest prawie szklanka otrąb, to nie martwię się, że czasem zaniedbuję porcję otrąb.
Też mam czasem problem z otrębami. Niedawno piekłam muffinki z dzienną porcją otrębów, ale jak tak gorąco jest to nie myślę o codziennym pieczeniu Placki już mi sie trochę znudziły, fascynacja otrębianką też minęła.

Mogłabyś mi podać przepis na Twój chlebek z otrębami, albo napisać gdzie i pod jakik hasłem go znajdę?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
a duża ta nadwyżka?
bo może jadnak ta wyższa waga twojemu organizmowi bardziej odpowiada
Niby jeszcze nie duża, ale co jakiś czas mam więcej o 100 g, w dół nie schodzi, w sumie uzbierało się tego pół kilo :/

W teście dukana, moja idealna waga wyszła 56, na III fazę weszłam z 56,5 bo stwierdziłam, że już nie chcę więcej chudnąć, bo spodnie zaczęły robić się luźne, a nie chciałam wymieniać garderoby No i niestety, po 5 dniach III fazy ważę 57 kg Wczoraj pisałam, że się nie martwię, że zacznę się martwić po protoczwartku, jeśli waga nie spadnie. No i nie spadła Jestem co prawda przed @, ale jeszcze na tyle daleko, że wodę mogę zatrzymywać dopiero za 2-3 dni. Codziennie piję też pokrzywę.
Stary 2010-07-02, 08:13   #1156
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
Też mam czasem problem z otrębami. Niedawno piekłam muffinki z dzienną porcją otrębów, ale jak tak gorąco jest to nie myślę o codziennym pieczeniu Placki już mi sie trochę znudziły, fascynacja otrębianką też minęła.

Mogłabyś mi podać przepis na Twój chlebek z otrębami, albo napisać gdzie i pod jakik hasłem go znajdę?
To przepis z neta, ale przeze mnie sprawdzony i prosty. Podałam w przepisowni. Aha, ja używam malaksera, ale z ręki też wychodzi bo ciasto jest dosyć lekkie i rośnie w oczach.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=420
Cytat:
Niby jeszcze nie duża, ale co jakiś czas mam więcej o 100 g, w dół nie schodzi, w sumie uzbierało się tego pół kilo :/

W teście dukana, moja idealna waga wyszła 56, na III fazę weszłam z 56,5 bo stwierdziłam, że już nie chcę więcej chudnąć, bo spodnie zaczęły robić się luźne, a nie chciałam wymieniać garderoby No i niestety, po 5 dniach III fazy ważę 57 kg Wczoraj pisałam, że się nie martwię, że zacznę się martwić po protoczwartku, jeśli waga nie spadnie. No i nie spadła Jestem co prawda przed @, ale jeszcze na tyle daleko, że wodę mogę zatrzymywać dopiero za 2-3 dni. Codziennie piję też pokrzywę.
To dopiero początek. Jeden tydzień to za mało czasu, żeby zobaczyć jak Twój organizm reaguje na nowo wprowadzone produkty III fazowe i jak zachowa się po protoczwartku. Zwłaszcza, że przecież nie chudniemy i nie tyjemy z dnia na dzień. Tłuszcz, żeby się odłożyć w formie widocznej na wadze, potrzebuje kilku dni. Dlatego nie panikuj, nie denerwuj si. Obserwuj wagę i kojarz po jakich posiłkach skacze bardziej, a po jakich mniej. Dopiero po kilku tygodniach będziesz miała rzeczywisty obraz przebiegu fazy III-ciej.
Stary 2010-07-02, 08:37   #1157
tabinga
Raczkowanie

Witam Was Kochani uśmiechem o poranku. Dziś mój drugi dzień fazy III. Mam protopiątek. Moje menu
śniadanie jajecznica z 2 jaj, 2 plastry polędwicy z kurczaka, kawa
II śniadanie-serek wiejski, herbata miętowa
obiad-ryba duszona, kawa
podwieczorek -placek otrębowy, herbata roibos
kolacja-200g twarogu z 1 łyżką jogurtu
Dziś waga wzrosła mi o 200g ale po takiej dawce glukozy i wprowadzeniu wczoraj chleba to i tak spoko. Po protopiątku będzie lepiej ja poprostu to wiem i już. Nie ma innej opcji skoro 2 etapy tej diety działały jak w zegarku i mam wyniki badań 20-latki(choć latek mam 42) to III faza tez będzie jak bajka. Co do chleba z tego co rozumiem ma to być chleb bez ulepszaczy, dodatków i bez mąki pszennej w składzie. Kochane myślałam o tym by sama piec chleb ale do końca życia robić tego nie będę więc na fazie utrwalania chce taki znaleźć który mogę jeść a piec sama-od czasu do czasu.
Co do herbat ziołowych ja pokrzywy codziennie nie pijam bo mam niskie ciśnienie a pokrzywa obniża poziom cukru i może po niej spadać ciśnienie. Podczas upałów trzeba ostrożnie z pokrzywą i miętą- sa moczopędne a organizm traci wodę jak gorąco. U osób z niskim ciśnieniem trzeba tez uważać na ilość wypijanej wody. Ograniczenie soli w diecie i wprowadzenie dużej ilości wody-więcej niż 1,5 l tez może spowodować spadki ciśnienia. Do tej ilości wody 1,5l przecież doliczyć trzeba, kawę ,herbaty które pijemy. Trzeba wyczuć jaka ilość wody nam odpowiada.
Co do wzrostów i zastojów to z obserwacji widzę,że przed okresem nawet tydzień już organizm reaguje inaczej i dlatego macie wzrosty-to woda. Ja nie miesiączkuję bo jestem po operacji trzonu macicy ale objawy typu ból piersi, zatrzymanie wody, większy brzuch i napięcie przedmiesiączkowe pojawiają się regularnie raz w miesiącu. Zarówno na I jak i na II fazie miałam wtedy wzrosty i zastoje. Nic dziwnego,że na III tez będą ale to woda nic groźnego-samo przyszło samo odejdzie. Piszecie,ze jecie wzorowo a mimo to nawet po protoczwartku waga stoi niektórym. Pamiętacie jak na II fazie niektóre miały zastoje po 10 dni? Potem waga spadała jeśli się wytrwało. Nagroda taka wyczekana bardzo cieszy więc Kochani miłość pod rękę, wiatr w żagle, Dukan w głowie i naprzód.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Jak się ma do diety dodanie do pieczonego chleba tej porcji cukru? wolno?
Stary 2010-07-02, 09:11   #1158
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

tabingo
Mniej niż 1/4 łyżki do wzbudzenia pracy 2,5 -3 deko drożdży na cały bochenek chleba to praktycznie tyle co nic. Jeśli kupujesz chleb nawet z najlepszej piekarni, to pewności nie masz, co w nim w środku siedzi. Często chleb z otrębami to chleb, który jest zaledwie posypany otrębami, a chleb ciemny razowy, jest ciemny, ale od barwników, karmelu i słodu A ja mam pewność, że poza tą cząstkową il. cukru już nie ma żadnych świństw i ulepszaczy mających podnieść walory smakowe chleba, bo reszta to pełnoziarnista mąka i otręby.
Stary 2010-07-02, 09:19   #1159
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
tabingo
Mniej niż 1/4 łyżki do wzbudzenia pracy 2,5 -3 deko drożdży na cały bochenek chleba to praktycznie tyle co nic. Jeśli kupujesz chleb nawet z najlepszej piekarni, to pewności nie masz, co w nim w środku siedzi. Często chleb z otrębami to chleb, który jest zaledwie posypany otrębami, a chleb ciemny razowy, jest ciemny, ale od barwników, karmelu i słodu A ja mam pewność, że poza tą cząstkową il. cukru już nie ma żadnych świństw i ulepszaczy mających podnieść walory smakowe chleba, bo reszta to pełnoziarnista mąka i otręby.
dziekuje Ci za odpowiedź buziak porankowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 09:44   #1160
Achika
Zadomowienie

a ja zajadam placki...u mnie waga dzisiaj 49,8 wiec cos tam spadlo po proto czwartku...ale dzis moja przyjaicolka ma obrone...i znowu trzeba sie napic...dzizaz....przed wczoraj mialam uczte....no to dzisiaj juz tez ja zrobie no bo co? jej obrona to mi nie odpusci. akle dzisiaj juz ide cola wodka z cola zero...przed wczoraj byly 4 piwa i nie powiem mialam mega wzrost na drugi dzien przy piciu chcialo mi sie jesc a po wodeczce jest zawsze tak samo i w miare nie mam zastojow nawet i apetyt nie rosnie
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-07-02, 09:58   #1161
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
To przepis z neta, ale przeze mnie sprawdzony i prosty. Podałam w przepisowni. Aha, ja używam malaksera, ale z ręki też wychodzi bo ciasto jest dosyć lekkie i rośnie w oczach.
Dziękuję! Chleb wygląda bardzo apetycznie, choć przyznam, że jak czytałam przepis to nie odniosłam wrażenia, że jest "łatwy", a jak doszłam do zakwasu to już w ogóle... Czy na suchych drożdżach też można?

Cytat:
To dopiero początek. Jeden tydzień to za mało czasu, żeby zobaczyć jak Twój organizm reaguje na nowo wprowadzone produkty III fazowe i jak zachowa się po protoczwartku. Zwłaszcza, że przecież nie chudniemy i nie tyjemy z dnia na dzień. Tłuszcz, żeby się odłożyć w formie widocznej na wadze, potrzebuje kilku dni. Dlatego nie panikuj, nie denerwuj si. Obserwuj wagę i kojarz po jakich posiłkach skacze bardziej, a po jakich mniej. Dopiero po kilku tygodniach będziesz miała rzeczywisty obraz przebiegu fazy III-ciej.
Dzięki, dobra to postaram się jeszcze nie panikować i poczekać cierpliwie.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Co do wzrostów i zastojów to z obserwacji widzę,że przed okresem nawet tydzień już organizm reaguje inaczej i dlatego macie wzrosty-to woda. Ja nie miesiączkuję bo jestem po operacji trzonu macicy ale objawy typu ból piersi, zatrzymanie wody, większy brzuch i napięcie przedmiesiączkowe pojawiają się regularnie raz w miesiącu. Zarówno na I jak i na II fazie miałam wtedy wzrosty i zastoje. Nic dziwnego,że na III tez będą ale to woda nic groźnego-samo przyszło samo odejdzie. Piszecie,ze jecie wzorowo a mimo to nawet po protoczwartku waga stoi niektórym. Pamiętacie jak na II fazie niektóre miały zastoje po 10 dni? Potem waga spadała jeśli się wytrwało. Nagroda taka wyczekana bardzo cieszy więc Kochani miłość pod rękę, wiatr w żagle, Dukan w głowie i naprzód.
Dzięki za te słowa Każde wsparcie na wagę złota
Ja jestem 2 tyg. przed @, dlatego pisałam, że u mnie to raczej nie woda, bo wzrosty od poniedziałku, więc to trochę za wcześnie.
Stary 2010-07-02, 10:04   #1162
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję! Chleb wygląda bardzo apetycznie, choć przyznam, że jak czytałam przepis to nie odniosłam wrażenia, że jest "łatwy", a jak doszłam do zakwasu to już w ogóle... Czy na suchych drożdżach też można?

Dzięki, dobra to postaram się jeszcze nie panikować i poczekać cierpliwie.

Dzięki za te słowa Każde wsparcie na wagę złota
Ja jestem 2 tyg. przed @, dlatego pisałam, że u mnie to raczej nie woda, bo wzrosty od poniedziałku, więc to trochę za wcześnie.
chcleb jest latwy bardzo - wsypujesz make i otreby do miski, mieszasz, do drugiej drozdze z cukrem, czekasz, wlewasz drozdze do maki, dolewasz wody, mieszasz co 7 minut, wstawiasz do piekarnika

Lyra a ta mąka na zakwas to jaka? kurde kupilam kiedys zytnia - ale ma typ 750 - tą taka w ladnym opakowaniu, w kauflandzie

a co do spadku po protodniu - to u mnie za pierwszym razem tez nie wiele spadalo, ale bardzo spadlo mi po zwyklym piątku, nie wiem dlaczego

u mnie sliczny spadek 600-700, waze 57,3 kg

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:22
Stary 2010-07-02, 10:18   #1163
Achika
Zadomowienie

Emilia to dwa kilo mniej niz wtedy jak wchodzilas na 3 gratuuluuje!!!
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-07-02, 10:35   #1164
Mo_Nika
szamanka

A ja potrzebuję jakiegoś mega kopniaka bo rozbestwiłam się na całego... moja 3. faza nie ma nic wspólnego z Dukanem Jem bardzo rzadko... bo nie mam czasu, a jak już coś jem, to na ogół nie jest do dozwolone... Jakoś w trakcie roku akademickiego wszystko było bardziej poukładane... chociaż wtedy też narzekałam...
Stary 2010-07-02, 11:44   #1165
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
chcleb jest latwy bardzo - wsypujesz make i otreby do miski, mieszasz, do drugiej drozdze z cukrem, czekasz, wlewasz drozdze do maki, dolewasz wody, mieszasz co 7 minut, wstawiasz do piekarnika
Namówiłaś mnie Spróbuję, ale poczeam aż się trochę ochłodzi, i ta na weeend zaplanowałam trochę pieczenia (sernik, pieczeń rzymska), chlaba już chyba nie dam rady.

Cytat:
a co do spadku po protodniu - to u mnie za pierwszym razem tez nie wiele spadalo, ale bardzo spadlo mi po zwyklym piątku, nie wiem dlaczego
Ech, ja dziś mam skrobię, a jutro ucztę, więc na spadki póki co nie mam co liczyć.

Cytat:
u mnie sliczny spadek 600-700, waze 57,3 kg
Nawet nie wiesz jak Ci tego spadku zazdroszczę! Pękam z zazdrości!

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
A ja potrzebuję jakiegoś mega kopniaka bo rozbestwiłam się na całego... moja 3. faza nie ma nic wspólnego z Dukanem Jem bardzo rzadko... bo nie mam czasu, a jak już coś jem, to na ogół nie jest do dozwolone... Jakoś w trakcie roku akademickiego wszystko było bardziej poukładane... chociaż wtedy też narzekałam...
Powód do narzekania znajdzie się zawsze, więc weź się w garść kochana bo będą baty!
Stary 2010-07-02, 11:50   #1166
lele
Zakorzenienie

zwazylam sie dzisiaj, bo 43 III fazy jest mnie mniej o ponad 1,5 kg
a jem duzo lodow ( i nie traktuje ich jako uczte), no i pilam wczoraj i przedwczoraj alko, wiec spadek moze byc jeszcze wiekszy.. ciesze sie i jestem zdumiona, bo sie nie spodziewalam
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 11:56   #1167
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Namówiłaś mnie Spróbuję, ale poczeam aż się trochę ochłodzi, i ta na weeend zaplanowałam trochę pieczenia (sernik, pieczeń rzymska), chlaba już chyba nie dam rady.

Ech, ja dziś mam skrobię, a jutro ucztę, więc na spadki póki co nie mam co liczyć.

Nawet nie wiesz jak Ci tego spadku zazdroszczę! Pękam z zazdrości!
ja pieke zawsze wieczorem, okno otowieram na cala szerokosc, jest chlodno na dworzu wiec sie fajnie ochladza w kuchni
wykres wagi
zobacz sobie 25 dni na 3 fazie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
zwazylam sie dzisiaj, bo 43 III fazy jest mnie mniej o ponad 1,5 kg
a jem duzo lodow ( i nie traktuje ich jako uczte), no i pilam wczoraj i przedwczoraj alko, wiec spadek moze byc jeszcze wiekszy.. ciesze sie i jestem zdumiona, bo sie nie spodziewalam
no to sliczny spadek

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-07-02 o 11:55
Stary 2010-07-02, 12:23   #1168
OnlyMee
Raczkowanie

Dziewczynki możemy jagody jako owoce?
a kurki zamiast pieczarek? co o tym myślicie?

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 12:27   #1169
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
Dziewczynki możemy jagody jako owoce?
a kurki zamiast pieczarek? co o tym myślicie?
jasne, z owocow nie mozemy tylko czeresni i bananow
a kurki to grzyby zwykle, wic tez mozemy
Stary 2010-07-02, 12:34   #1170
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
ja pieke zawsze wieczorem, okno otowieram na cala szerokosc, jest chlodno na dworzu wiec sie fajnie ochladza w kuchni
wykres wagi
zobacz sobie 25 dni na 3 fazie
Też niespokojna ta waga, ale widać, że średnia spada. U Ciebie są wahania w górę i w dół, a u mnie tylko wzrost, zastój, wzrost, zastój... Fajne narzędzie. To jakiś programik czy Ty jesteś taka zdolna? Przydałoby mi się takie narzędzie, ja sobie zapisuję, ale na wykresie wszystko ładnie widac.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
jasne, z owocow nie mozemy tylko czeresni i bananow
a kurki to grzyby zwykle, wic tez mozemy
A możemy winogrona i ananasy? W tej małej książeczce jest informacja, że nie można bananów, czereśni i winogron. W tej kolorowej, na liście zakazanych są banany, czereśnie i rodzynki (pewnie był błąd w tłumaczeniu, tylko gdzie, winogrona czy rodzynki to błąd?) i owoce twarde (orzechy). W tej kolorowej pojawiła się też lista owoców, które możemy i anansów tam nie ma; z kolei w przepisach na desery, jest jeden z ananasem :/ Już nie wiem czy możemy jeść wszystkie, owoce poza tymi z listy zakazanych, czy możemy jeść tylko te z listy dozwolonych
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości