|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Witam się z Wami na tym wątku bo od dziś niby weszłam na fazę III. Weszłam z przygodą. Dietę rozpoczęłam 26 kwietnia od wizyty u lekarza i badań. Wyszły super lekarz zgodził się mi pomagać w tej diecie. Do dziś na I i II fazie zgubiłam 13,5kg. Zaczynałam od wagi 71,5kg obecnie jest 58kg. Przedwczoraj zemdlałam podano mi pól litra glukozy bo miałam ciśnienie 70/40. W szpitalu zrobiono mi badania i wyszły super tylko poziom cukru(badali mi go gdy leciała do moich żył kroplówka glukozy) wyszedł 247. Dostałam zalecenie badania krzywej cukrowej więc dziś wlali we mnie kolejną dawkę glukozy 75g i zrobili badania na czczo i po 2 godzinach od podania glukozy. Badania wyszły dobrze. Niepotrzebnie mnie nafaszerowali ta glukoza i teraz trudno przewidzieć co będzie z wagą. Lekarz zbadał mi też poziom kwasu moczowego i kreatyninę-wynik super oraz pierwiastki- wynik super. Skoro podali mi przez dwa dni tyle glukozy to dziś w pierwszym dniu fazy III wprowadziłam tylko 2 kromki chleba ciemnego. Jutro zrobię protopiątek. Moja faza III będzie trwać 135 dni i podzielę ją na 3 części po 45 dni każda. W pierwszej części wprowadzę tylko 2 kromki chleba, 2 owoce dziennie, 1 raz w tygodniu posiłek skrobiowy i 1 uczta w tygodniu. Rozkład wymyśliłam taki:
poniedziałek-normalny dzień III fazy wtorek-posiłek skrobiowy-makaron środa-normalny dzień fazy III czwartek-protoczwartek piątek i sobota-normalny dzień fazy III niedziela uczta. Poradźcie mi co z otrębami? Na II fazie jadłam codziennie na śniadanie placki z 2 łyżek otrąb owsianych i 1 łyżki pszennych czyli w sumie 3 łyżki. Teraz na III fazie zachować tę dawkę? Co z chlebem jaki mam jeść? Oto skład tego który kupiłam: mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, zaciemniacz. Czy taki mogę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
a mi dalej slabo...no masakra...ja z koleji dzisiaj mialam cisnienie 128 na 90 n tragedii nie ma ale czuje sie okropnie
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupuję taki paczkowany hermetycznie, jakiś fitness, taki na malutkie kromki pokrojony. Albo piekę sama ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
kupilam biszkopty na tiramisu, zgadnijcie co bede miec na uczte w niedziele
![]() ![]() u mnie tez ladny protodzien - 6 wiesniakow, paczka duza lososia, i puszka tunczyka - w te upaly udalo mi sie wcisnac
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
u mnie dzisiaj slabo.
placki otrebowe z wedzonym losiem i wedlina na obiad dwa filety z mintaja i polowa wiesniaka na kolacje twarog zalany jogurtem;/ oj wiem ze malo...ale nie mialam na nic ochoty ....nieodbrze mi glowa boli dzizaz goraco
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Tabinga, kochana ciesze sie ze wszystko ok
![]() chleb kupowalam w tesco - razowy - maka zytnia, chyba na slodzie byl, nie mial maki pszennej, ani zadnych miodow czyczegos ale juz go nie ma, wiec kupuje taki paczkowany "mokry" tez w tesco jakis delight czy cos - blekitne opakowanie i babke w dresie na zdjeciu ma, wlasnie sama pieke , drugi raz, bo piekalm dwa dni temu, ale bylam chora a do tego noc byla i calkowicie przepis pomieszalam ![]() silna z Ciebie babka, wiec zrob sobie zwykla 3 faze, przeciez nie poplyniesz ![]() otrebow za bardzo nie licze - mniej wiecej trzymam sie 2-3 lyzek otrebow owsianych i jednej pszennych - czesto pieke babeczki wiec ciezko stwierdzic ile tych otrebow tam jest i truskawek sobie pojedz a nie tych jablek podgniłych ![]()
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
ja jutro znowu zakupie sobie rabarbar i zrobie powidla :dd Wogole wyjezdzam 8 lipca nad morze na 2 miesiace do pracy...ciekawa jestem czy uda mi sie utryzmac 3 faze.....bede sie starac...bo w koncu ladnie wygladam i nie cche tego zaprzepascic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam proteinowy piątek, robię 2 dni proto żeby zrzucić tą 1 kilogramową nadwyżkę ![]() I tak a propos: jak tu nie lubić proto-dni? Waga 48,4 kg, -0,8 ![]() ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-07-02 o 06:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po proto 0,4kg w dół. Myślałam, że więcej zejdzie, bardzo dużo wczoraj spacerowałam, chodziłam po schodach, a tu tylko tyle. Ale wciąż @ więc może dlatego. Na plusie jestem 0,6kg. Dziś uczta ![]() ![]()
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
tabinga witaj na III fazie
![]() u mnie waga stoi jak zklęta .... własciwie to codziennie rano to pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pogoda piękna na weekend się szykuje i mieliśmy plany, żeby wyjechać, ale mój bąbel dzisiaj w nocy sptrasznie kaszlał ![]() ![]()
![]() |
#1152 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane przy kawusi
...) ) ...( ( ("'"'"'")o """""""" Zaniedbuję ostatnio i kontakty z Wami i w ogóle życie towarzyskie w necie. Dobrze, że chociaż diety się trzymam jak należy. Pogoda śliczna, dużo dłubię w ogródku przy moich rabatkach, zażywam słoneczka i delektuję się letnim ciepełkiem. Od kiedy jestem na Dukanie strasznie marznę, śpię pod kołdrą i pod kocem, wieczorami opatulam się w kocyk no i dopiero ostatnie cieplejsze dni pozwoliły na dogrzanie organizmu, który sam z siebie oszczędza na energii. Waga po protoczwartku w dół i to sporo. Rano zobaczyłam na wadze 57,2kg. Wczoraj mało zjadłam (tylko 2 posiłki: 230 gram tatara na śniadanie i pół pojedynczej piersi z kurczaka nadziewanej czosnkowym twarogiem), bo jak gorąco to jeść się nie chciało a całe popołudnie spędziłam poza domem i tylko o piciu pamiętałam. O otrębach w ogóle nie pomyślałam, ale często mam tak, że nie wiem, gdzie je wcisnąć. Jednak od kiedy jem swojej roboty chleb (doszłam w pieczeniu do perfekcji!), w którym jest prawie szklanka otrąb, to nie martwię się, że czasem zaniedbuję porcję otrąb. Cytat:
Mądrze sobie ułożyłaś tygodniowy rozkład posiłków. Ja nie za bardzo się nadaję do planowań na dłuższą metę, ale zazdroszczę uporządkowania i systematyczności. Ja jedyne co jestem w stanie zrobić, żeby się nie pogubić w tygodniowych posiłkach, to odhaczanie w tabeli tego co "zaliczyłam" z posiłków i co jeszcze mi ew. zostało w danym tygodniu. Na szczęście u mnie się to sprawdza, więc OK. Oczywiście jeszcze nie mam pojęcia, co będę jadła dzisiaj na obiad i czy może będzie to uczta, skrobiowy czy normalny III-fazowy posiłek...się zobaczy... Cytat:
![]() No nic, kawka wypita, idę na śniadanko a potem może plażę zaliczę pierwszy raz w tym sezonie... Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Mi waga po protoczwartku nie spadła ani o gram
![]() Wczoraj zjadłam: wieśniaka, pół kostki twarogu z łychą jogurtu i kakaem, jajko, pierś z kury (gotowaną), dwa filety z soli i jednego z mintaja, 150 g serka homo president i otrębiankę. Płynów różnych (woda, herbaty ziołowe, 1 kawa) wypiłam między 2 a 3 litry. Wydawało mi się, że dobrze jem, ani za dużo, ani za mało, bardzo dukanowo, tak liczyłam na spadek ![]() Co robić dziewczyny? Ciągnąć III i obserwować, czy wrócić na II żeby zbić tą nadwyżkę, którą uzbierałam na III? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
a duża ta nadwyżka?
bo może jadnak ta wyższa waga twojemu organizmowi bardziej odpowiada ![]()
![]() |
#1155 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mogłabyś mi podać przepis na Twój chlebek z otrębami, albo napisać gdzie i pod jakik hasłem go znajdę? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
W teście dukana, moja idealna waga wyszła 56, na III fazę weszłam z 56,5 bo stwierdziłam, że już nie chcę więcej chudnąć, bo spodnie zaczęły robić się luźne, a nie chciałam wymieniać garderoby ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=420 Cytat:
![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Witam Was Kochani uśmiechem
![]() śniadanie jajecznica z 2 jaj, 2 plastry polędwicy z kurczaka, kawa II śniadanie-serek wiejski, herbata miętowa obiad-ryba duszona, kawa podwieczorek -placek otrębowy, herbata roibos kolacja-200g twarogu z 1 łyżką jogurtu Dziś waga wzrosła mi o 200g ale po takiej dawce glukozy i wprowadzeniu wczoraj chleba to i tak spoko. Po protopiątku będzie lepiej ja poprostu to wiem i już. Nie ma innej opcji skoro 2 etapy tej diety działały jak w zegarku i mam wyniki badań 20-latki(choć latek mam 42) to III faza tez będzie jak bajka ![]() Co do herbat ziołowych ja pokrzywy codziennie nie pijam bo mam niskie ciśnienie a pokrzywa obniża poziom cukru i może po niej spadać ciśnienie. Podczas upałów trzeba ostrożnie z pokrzywą i miętą- sa moczopędne a organizm traci wodę jak gorąco. U osób z niskim ciśnieniem trzeba tez uważać na ilość wypijanej wody. Ograniczenie soli w diecie i wprowadzenie dużej ilości wody-więcej niż 1,5 l tez może spowodować spadki ciśnienia. Do tej ilości wody 1,5l przecież doliczyć trzeba, kawę ,herbaty które pijemy. Trzeba wyczuć jaka ilość wody nam odpowiada. Co do wzrostów i zastojów to z obserwacji widzę,że przed okresem nawet tydzień już organizm reaguje inaczej i dlatego macie wzrosty-to woda. Ja nie miesiączkuję bo jestem po operacji trzonu macicy ale objawy typu ból piersi, zatrzymanie wody, większy brzuch i napięcie przedmiesiączkowe pojawiają się regularnie raz w miesiącu. Zarówno na I jak i na II fazie miałam wtedy wzrosty i zastoje. Nic dziwnego,że na III tez będą ale to woda nic groźnego-samo przyszło samo odejdzie. Piszecie,ze jecie wzorowo a mimo to nawet po protoczwartku waga stoi niektórym. Pamiętacie jak na II fazie niektóre miały zastoje po 10 dni? Potem waga spadała jeśli się wytrwało. Nagroda taka wyczekana bardzo cieszy więc Kochani miłość pod rękę, wiatr w żagle, Dukan w głowie i naprzód. ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=420 Jak się ma do diety dodanie do pieczonego chleba tej porcji cukru? wolno? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
tabingo
Mniej niż 1/4 łyżki do wzbudzenia pracy 2,5 -3 deko drożdży na cały bochenek chleba to praktycznie tyle co nic. Jeśli kupujesz chleb nawet z najlepszej piekarni, to pewności nie masz, co w nim w środku siedzi. Często chleb z otrębami to chleb, który jest zaledwie posypany otrębami, a chleb ciemny razowy, jest ciemny, ale od barwników, karmelu i słodu ![]()
![]() |
#1159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
a ja zajadam placki...u mnie waga dzisiaj 49,8 wiec cos tam spadlo po proto czwartku...ale dzis moja przyjaicolka ma obrone...i znowu trzeba sie napic...dzizaz....przed wczoraj mialam uczte....no to dzisiaj juz tez ja zrobie no bo co? jej obrona to mi nie odpusci. akle dzisiaj juz ide cola wodka z cola zero...przed wczoraj byly 4 piwa i nie powiem mialam mega wzrost na drugi dzien przy piciu chcialo mi sie jesc a po wodeczce jest zawsze tak samo i w miare nie mam zastojow nawet i apetyt nie rosnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja jestem 2 tyg. przed @, dlatego pisałam, że u mnie to raczej nie woda, bo wzrosty od poniedziałku, więc to trochę za wcześnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lyra a ta mąka na zakwas to jaka? kurde kupilam kiedys zytnia - ale ma typ 750 - tą taka w ladnym opakowaniu, w kauflandzie a co do spadku po protodniu - to u mnie za pierwszym razem tez nie wiele spadalo, ale bardzo spadlo mi po zwyklym piątku, nie wiem dlaczego u mnie sliczny spadek 600-700, waze 57,3 kg ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-07-02 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Emilia to dwa kilo mniej niz wtedy jak wchodzilas na 3 gratuuluuje!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
szamanka
|
A ja potrzebuję jakiegoś mega kopniaka bo rozbestwiłam się na całego... moja 3. faza nie ma nic wspólnego z Dukanem
![]() ![]()
![]() |
#1165 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiesz jak Ci tego spadku zazdroszczę! Pękam z zazdrości! ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
zwazylam sie dzisiaj, bo 43 III fazy jest mnie mniej o ponad 1,5 kg
a jem duzo lodow ( i nie traktuje ich jako uczte), no i pilam wczoraj i przedwczoraj alko, wiec spadek moze byc jeszcze wiekszy.. ciesze sie i jestem zdumiona, bo sie nie spodziewalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykres wagi zobacz sobie 25 dni na 3 fazie ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-07-02 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki możemy jagody jako owoce?
a kurki zamiast pieczarek? co o tym myślicie?
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kurki to grzyby zwykle, wic tez mozemy ![]()
![]() |
![]() |
#1170 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.