|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
![]() oj, moze chce wesprzec finansowo, albo o szczegoly popytac ![]() super ze bedzie slub ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
U mnie chyba bezie córunia!!!!!Tak na 75%. to taka moja wstydnisia- nie chciała cipuszki wywalić na wierz tylko się zasłaniała ale widać było charakterystyczne 3 kreseczki...Bardzo sie cieszymy! Remoncik powoli się rozpędza...Kolejny weekend z teściami! A miało ich od dzisiaj nie byc- mieli jechać na wesele na drugi koniec PL, ale teść się wczoraj wieczorem rozchorował- jakby na złość i celowo! |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
KOMBINEZON!!!!!!!!!!
Kochana poki masz paragaon lec do sklepu i wymien na 68 posluzy ci z pewnoscia - 56 nawet jesli dziecko urodzi sie mniejsze to wystarczy ci zaledwie na 2 tygodnie!!! wg mnie to szkoda kasy - wasza decyzja rzecz jasna ![]() Sprobuj ![]() Dziewczeta jesli ktoras z Was chce cos kupic na rozm 56 na prawde kupcie tylko jedna szt bodziaka i pajaca wiecej nie potrzeba pozostale na 62 i 68 sama to przezylam i dlatego wam o tym pisze ![]() BUTELKA!!!!! TT ma super butelki tak jak i Avent Osobiscie doradzam antykolkowa poki co zadnych rurek - w rurkach pozostaja pozostalosci - przy malym dziecku noworodku niemowleciu (jesli nie uda ci sie karmic piersia) ciezko jest od rtazu wstac i umyc butle a jeszcze gorzej czyscic rurke... my korzystalismy z Aventa zachwyceni jestesmy i wszystkim polecamy takze antykolkowe (Avent jednak ma to do siebie ze dziecko musi moocno ciagnac) nie wszystkie dzieci sa tak pracowite wtedy na ogol rodzice przechodza na Lovi lub Canpol bo leci jak z lejka po dotknieciu... Jakbyscie mialy jakies pytania piszcie - po to jestesmy - a naprawde skzoda kasy -0 jest nas tu troche z matek z 1 , 2 dzieci i spokojnie mozemy wam doradzic a decyz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- ....decyzja i tak do was nalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Witam.
U nas też dziś chyba będzie masakra, niebo jest częściowo zachmurzone, a już są 23 stopnie w cieniu ![]() Ishka, no chyba dostaniesz ![]() ![]() ![]() Ruda, ja na razie kupiłam dwa staniki i piorę je często na zmianę. Jeden nie wiem jakiej firmy - w sklepie Mamma Style (z fiszbinami), drugi ciążowy Atlantica (bez fiszbin, ten jest znacznie wygodniejszy ![]() Joanna, już niedługo poczujesz wyraźne drgania, stukania ![]() ![]() Beata, gratuluję córeczki już teraz ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-02 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje cory ![]() wekeend szybko minie ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() o butelkach juz sie wypowiedzialam powyzej i o kombinezonie takze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
robimy przebudowę domu teściów żeby wreszcie (rok po ślubie, 5,5 roku razem) zamieszkać ze sobą ! co najgorsze- teściowei i moj mąż mają wspólna kasę i już raz usłyszałam jak to oni źle na tym wychodzą!!!!! Szkoda bardzo! Prawda jest taka że jest odwrotnie i mnie to boli! Teraz będę do końca życia wysłuchiować że nie dość że przyszłam na ich wielki majątek to jeszcze się pobudowałam za ich1
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
a ja z butelek aventa nie jestem zadowolona bo przeciekaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
I ja przybyłam sie przywitac
![]() Poleciałam wczoraj na zakupki i do Smyka ale nigdzie nie widziałam tych kombinezonów. Możecie wkleic ich zdjecie? Ale za to zaszalałam na wyprzedazach w Tesco.. Maja super ciuszki i teraz jak jeszcze przecenione to szkoda nie kupic ![]() ![]() ![]() I oczywiscie wpadłam doi H&M na przeceny i kupiłam sobie krótkie jeansowe spodenki za 40 zł i koszule ciążowa i sweterek ![]() Powiem wam ze waga strasznie mi podskoczyła przed ciaza wazyłam 70 kg ( 177 cm wzrost) a teraz mam juz 76,5 .. a to 19 tc i w sumie jakos sie specjalnie nie przejmowałam ale jak lekarz mi zwrócił uwage ze troche za duzo i ze moze powinnam zrezygnowac ze słodych itp. to sie zmartwiłam... Zeby to tylko nie zaszkodziło mojej malenkiej ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas w malz. zmienilo sie ale to glownie po pojawieniu sie dziecka.. wczesniej o wiele wiecej robil w domu teraz mysli ze jak jestem w domu to do mnie wszystko z domem zwiazane... teraz na nowo ustalam zasady pomalutku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki!
Cytat:
![]() Wczoraj byłam na zakupach bo juz nie mam się w co ubierać, chciałam sobie kupić jakieś bluzeczki, sukienkę do leginsów i spódnice z jeansu.... no nachodziłam sie tylko i kupiłam na otarcie łez jedna koszulke w h&m, kurde na wieszakach te ciuchy wygladaja ok a jak sie je zaloży to niewiadomo gdzie sie chowac- wory straszne. b. podobala mi sie spodniczka w c&a no ale wybaczcie w rozm. 36 to ja sie nie wcisne- moze w sobote jeszcze wyskocze do drugiej galerii moze bedzie wiecej rozmiarów. Aha powiedzcie czy kupujecie jakies markowe staniki? bo troche szkoda mi kasy a z drugiej strony nie wiem na ile zasu bedzie mi on potrezbny:/ A i mam pytanie do dziewczyn z Krakowa- czy orintujecie sie czy jest sens jechac na tandete po ciuchy ciążowe - nie wiem czy znajde tam takie- była teraz tam któraś? Ale gorąc - byleby do 14 (max.) i spadam do domku sprzatac i imprezke przygotowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
Witam:0 byłam wczoraj u lekarza, ale USG sobie darowaliśmy ( miałam połówkowe tydzien temu), zrobił tylko badanie ginekologiczne ( to mam zawsze) i słuchal serduszka przez takie słuchawki. Mam zlecone na kolejną wizytę za 3 tyg badanie z glukozą i ogólna morfologia i mocz.
Mała fika od rana, rozkręca się coraz bardziej ![]()
#3495 |
Zadomowienie
|
mela jak to ci przeciekaja?????????????? ?? ja mialam 8 szt i zadna nie ciekla! moze zle wkladalas? albo na jakies felerne trafilas?? ja z aventu zwlaszcza zadowolona jestem z buteleczek i mozliwoscia wlozenia uszczelek zamiast smoczkow wtedy jak w sloiczku dla dziecka moglam jedzonko pozniej brac gdzies ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- staniki... ja jedne z najtanszych na allegro kupuje po 12 zl wiem ze sie nie oplaca drozszych ja sie strasznie poce i np w bialych mam po 3 - 5 mies. pozolknietepod piersiami... bawelniane biore i juz odpinane do karmienia - jestem z nich zadowolona - no i bez fiszbin... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
hej ale ciepło wróćiłam właśnie z pobrania krwi, już mam 2 rece pokłute eh
![]()
#3498 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() vikicullen, a dobrze chociaz krew pobrali? mi ostatnio nie chciała lecieć krew ![]() ale gorąco, a akurat mam od wschodu pokój, gdzie mam komputer, wiec mi grzeje. No i sąsiedzi zaczęli wiercić ![]()
#3500 |
Zadomowienie
|
a ja kupuje te:
http://allegro.onet.pl/item107572174...bialy_85c.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, czy ktoras ma zapisane co kiedys weronisia pisala o apapie i jego dawkowaniu w przypadki migreny? bo nie moge znalesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zadomowienie
|
Chyba dobrze,ja sie nie znam na tym, w każdym badz razie leciała:P
#3505 |
Zadomowienie
|
a dla maluszka kupowałam wyprawki tutaj: kompletowo wychodzi taniej, zawsze mozna zaznaczyc ze na napli czy na guziki jak kto woli wybor kolorow i wybrac - poprosic o dan kolor z danym zwierzatkiem np. jako doszywke na ubranko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Rozeznanie
|
z tego co pamiętam to nie wiecej niż 2 tabletki na raz
#3507 |
Zakorzenienie
|
pelnia wiem, ale ona tam konkretnie pisala o ilosci tabl,etek w zaleznosci od mg paracetamolu w tabletce
![]() ![]() wiolkaslonko a ile to dziennie bylo? 2tabletki po 500mg? popic szklanka wody, pamietam ze przed wstaniem z lozka to lykala zeby dzialalo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
zaczęłam dzień owocowo, tym razem od malin
![]() ![]() ![]()
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.