Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 07:21   #3481
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Upałów kolejny dzień Piękne brzuszki macie. Muszę się zebrać i zrobić fotę swojego.
Wczoraj bolał mnie brzuch jak chodziłam, każdy krok to ból. Też tak macie. Dzisiaj idę do gina i wkońcu zobaczę swoją kruszynkę. Nie mogę się doczekać. Mam wrażenie że przez te upały mój bąbelek mniej się rusza.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Aa i zapomniałam napisać że w niedzielę przyjeżdza teściowa do moich rodziców Chce pogadać na temat naszego wesela. Tylko nie wiem o czym bo my z TŻ sami za wszystko płacimy i wszystko już jest załatwione. Masakra normalnie będzie Może jakoś to przeżyję.
hej
oj, moze chce wesprzec finansowo, albo o szczegoly popytac hehe
super ze bedzie slub juz wam zycze szczescia zrozumienia wytrwalosci i ogromu cierpliwosci buziaczki **
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:21   #3482
Beata_Batumi
Zadomowienie

Witajcie!
U mnie chyba bezie córunia!!!!!Tak na 75%. to taka moja wstydnisia- nie chciała cipuszki wywalić na wierz tylko się zasłaniała ale widać było charakterystyczne 3 kreseczki...Bardzo sie cieszymy!
Remoncik powoli się rozpędza...Kolejny weekend z teściami! A miało ich od dzisiaj nie byc- mieli jechać na wesele na drugi koniec PL, ale teść się wczoraj wieczorem rozchorował- jakby na złość i celowo!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:21   #3483
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Upałów kolejny dzień Piękne brzuszki macie. Muszę się zebrać i zrobić fotę swojego.
Wczoraj bolał mnie brzuch jak chodziłam, każdy krok to ból. Też tak macie. Dzisiaj idę do gina i wkońcu zobaczę swoją kruszynkę. Nie mogę się doczekać. Mam wrażenie że przez te upały mój bąbelek mniej się rusza.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Aa i zapomniałam napisać że w niedzielę przyjeżdza teściowa do moich rodziców Chce pogadać na temat naszego wesela. Tylko nie wiem o czym bo my z TŻ sami za wszystko płacimy i wszystko już jest załatwione. Masakra normalnie będzie Może jakoś to przeżyję.
tesciowe takie sa ,jakos dasz rade
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:27   #3484
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

KOMBINEZON!!!!!!!!!!

Kochana poki masz paragaon lec do sklepu i wymien na 68 posluzy ci z pewnoscia - 56 nawet jesli dziecko urodzi sie mniejsze to wystarczy ci zaledwie na 2 tygodnie!!! wg mnie to szkoda kasy - wasza decyzja rzecz jasna w niektorych sklepach mozna wymienic na cos innego lub oddac poprostu tlumaczac co i jak...
Sprobuj

Dziewczeta jesli ktoras z Was chce cos kupic na rozm 56 na prawde kupcie tylko jedna szt bodziaka i pajaca wiecej nie potrzeba pozostale na 62 i 68 sama to przezylam i dlatego wam o tym pisze

BUTELKA!!!!!

TT ma super butelki tak jak i Avent
Osobiscie doradzam antykolkowa poki co zadnych rurek - w rurkach pozostaja pozostalosci - przy malym dziecku noworodku niemowleciu (jesli nie uda ci sie karmic piersia) ciezko jest od rtazu wstac i umyc butle a jeszcze gorzej czyscic rurke...
my korzystalismy z Aventa zachwyceni jestesmy i wszystkim polecamy takze antykolkowe (Avent jednak ma to do siebie ze dziecko musi moocno ciagnac) nie wszystkie dzieci sa tak pracowite wtedy na ogol rodzice przechodza na Lovi lub Canpol bo leci jak z lejka po dotknieciu...

Jakbyscie mialy jakies pytania piszcie - po to jestesmy - a naprawde skzoda kasy -0 jest nas tu troche z matek z 1 , 2 dzieci i spokojnie mozemy wam doradzic a decyz

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

....decyzja i tak do was nalezy
Stary 2010-07-02, 07:34   #3485
kretencja
Zakorzenienie

Witam.
U nas też dziś chyba będzie masakra, niebo jest częściowo zachmurzone, a już są 23 stopnie w cieniu

Ishka, no chyba dostaniesz Zaglądaj i pisz jak najczęściej. Pamiętaj, że my, ciężarne, jesteśmy strasznie zakręcone i znikają nam szare komórki To, że nikt się o Ciebie nie dopytuje jest tylko efektem tego, że nam trudno ogarnąć najbliższą rzeczywistośc, a co dopiero wirtualną (ja przynajmniej tak mam - pod koniec pracy, a już w ciąży, miałam trudności z przypomnieniem sobie imion niektórych koleżanek z pracy )

Ruda, ja na razie kupiłam dwa staniki i piorę je często na zmianę. Jeden nie wiem jakiej firmy - w sklepie Mamma Style (z fiszbinami), drugi ciążowy Atlantica (bez fiszbin, ten jest znacznie wygodniejszy ). Teraz rozważam kupno jeszcze jednego z Atlantica, może rozmiar większy.

Joanna, już niedługo poczujesz wyraźne drgania, stukania Ekstra uczucie

Beata, gratuluję córeczki już teraz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-07-02 o 07:36
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:44   #3486
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie!
U mnie chyba bezie córunia!!!!!Tak na 75%. to taka moja wstydnisia- nie chciała cipuszki wywalić na wierz tylko się zasłaniała ale widać było charakterystyczne 3 kreseczki...Bardzo sie cieszymy!
Remoncik powoli się rozpędza...Kolejny weekend z teściami! A miało ich od dzisiaj nie byc- mieli jechać na wesele na drugi koniec PL, ale teść się wczoraj wieczorem rozchorował- jakby na złość i celowo!
beti czego remoncik robicie?
gratuluje cory
wekeend szybko minie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Bylam dzisiaj u nowego gina, okazuje sie byc bardzo fajny i duzo tlumaczy, zrobil mi za darmo USG ale nie pełne i bez wydruku zeby tak popatrzec i okazuje sie ze bedzie SYNEK!
W sumie sama zauwazylam ekhm...jajeczka hehe bo sie tak położył fajnie, mam nadzieje ze tak zostanie bo juz poszlismy z tż i kupilismy kombinezonik
To niesamowite, czułam ze bedzie chłopak, gin był bardzo pewny i mówił ze na bank

Chciałam Was zapytać jaki rozmiar kombinezonów kupiłyście bo ja dzisiaj w SMYKU kupiłam brązowy z Kubusiem puchatkiem na 56cm nie wiem czy nie za mały ale drugi byl na 68 i był wieeelgachny. Do tego dresik z H&M biały na 62cm a w ReKids bluzo-sweterek dla kolezanki małego

Jutro moze wkleje zdjecia tych ciuszkow które już mam

Własnie mocze sobie nogi w wodzie z sola i skrobie do Was nowiny....

W temacie cycków -moje są małe pełniejsze ale nadal małe-nie wszystko można mieć
GRATULUJE - JAK JUZ JEST SIUSIAK TO NA MUR BETON BEDZIE SYNEK ONE NIE ZNIKAJA HEHE inaczej z dziewczynkami trzeba dluzej czekac n apotwierdzenie jesli mala bedzie chciala wspolpracowac heh

o butelkach juz sie wypowiedzialam powyzej i o kombinezonie takze
Stary 2010-07-02, 07:48   #3487
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hej
oj, moze chce wesprzec finansowo, albo o szczegoly popytac hehe
super ze bedzie slub juz wam zycze szczescia zrozumienia wytrwalosci i ogromu cierpliwosci buziaczki **
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i po ślubie zostanie tak jak jest. Czy u Was coś się zmieniło po slubie?
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 07:48   #3488
Beata_Batumi
Zadomowienie

robimy przebudowę domu teściów żeby wreszcie (rok po ślubie, 5,5 roku razem) zamieszkać ze sobą ! co najgorsze- teściowei i moj mąż mają wspólna kasę i już raz usłyszałam jak to oni źle na tym wychodzą!!!!! Szkoda bardzo! Prawda jest taka że jest odwrotnie i mnie to boli! Teraz będę do końca życia wysłuchiować że nie dość że przyszłam na ich wielki majątek to jeszcze się pobudowałam za ich1

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:57   #3489
melabn
Wtajemniczenie

a ja z butelek aventa nie jestem zadowolona bo przeciekaja
Stary 2010-07-02, 07:58   #3490
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
robimy przebudowę domu teściów żeby wreszcie (rok po ślubie, 5,5 roku razem) zamieszkać ze sobą ! co najgorsze- teściowei i moj mąż mają wspólna kasę i już raz usłyszałam jak to oni źle na tym wychodzą!!!!! Szkoda bardzo! Prawda jest taka że jest odwrotnie i mnie to boli! Teraz będę do końca życia wysłuchiować że nie dość że przyszłam na ich wielki majątek to jeszcze się pobudowałam za ich1
To im powiedz że mogli nie dawać jak się nie podoba. Jak już dali to nie powinni wypominać.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 07:59   #3491
Donuś
Zadomowienie

I ja przybyłam sie przywitac
Poleciałam wczoraj na zakupki i do Smyka ale nigdzie nie widziałam tych kombinezonów. Możecie wkleic ich zdjecie?
Ale za to zaszalałam na wyprzedazach w Tesco.. Maja super ciuszki i teraz jak jeszcze przecenione to szkoda nie kupic Kupiłam pajacyk itaki fajny komplecik bluzeczka spodenki i buciki i malutkie trampeczki za 4 zł

I oczywiscie wpadłam doi H&M na przeceny i kupiłam sobie krótkie jeansowe spodenki za 40 zł i koszule ciążowa i sweterek Ogólnie poszalałam...

Powiem wam ze waga strasznie mi podskoczyła przed ciaza wazyłam 70 kg ( 177 cm wzrost) a teraz mam juz 76,5 .. a to 19 tc i w sumie jakos sie specjalnie nie przejmowałam ale jak lekarz mi zwrócił uwage ze troche za duzo i ze moze powinnam zrezygnowac ze słodych itp. to sie zmartwiłam... Zeby to tylko nie zaszkodziło mojej malenkiej ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 07:59   #3492
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
trudna sytuacja.. a moze ci sie uda wplynac po czasie na zmiane regul finans? warto rozmawiac i probowac

u nas w malz. zmienilo sie ale to glownie po pojawieniu sie dziecka.. wczesniej o wiele wiecej robil w domu teraz mysli ze jak jestem w domu to do mnie wszystko z domem zwiazane... teraz na nowo ustalam zasady pomalutku
Stary 2010-07-02, 07:59   #3493
kropka27
Raczkowanie

Witam mamuśki!

Cytat:
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i po ślubie zostanie tak jak jest. Czy u Was coś się zmieniło po slubie?
A co ma sie zmienić - jak jesteście ze sobą już dłuższy czas i mieszkaliście ze sobą to co może was zaskoczyć w drugiej osobie? U nas nic sie nie zminilo- no chyba że na lepsze wyjasnione sprawy formalne, własnościowe trzeba wyjaśnic i wszystko gra!

Wczoraj byłam na zakupach bo juz nie mam się w co ubierać, chciałam sobie kupić jakieś bluzeczki, sukienkę do leginsów i spódnice z jeansu.... no nachodziłam sie tylko i kupiłam na otarcie łez jedna koszulke w h&m, kurde na wieszakach te ciuchy wygladaja ok a jak sie je zaloży to niewiadomo gdzie sie chowac- wory straszne.

b. podobala mi sie spodniczka w c&a no ale wybaczcie w rozm. 36 to ja sie nie wcisne- moze w sobote jeszcze wyskocze do drugiej galerii moze bedzie wiecej rozmiarów.

Aha powiedzcie czy kupujecie jakies markowe staniki? bo troche szkoda mi kasy a z drugiej strony nie wiem na ile zasu bedzie mi on potrezbny:/

A i mam pytanie do dziewczyn z Krakowa- czy orintujecie sie czy jest sens jechac na tandete po ciuchy ciążowe - nie wiem czy znajde tam takie- była teraz tam któraś?

Ale gorąc - byleby do 14 (max.) i spadam do domku sprzatac i imprezke przygotowac
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:00   #3494
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam:0 byłam wczoraj u lekarza, ale USG sobie darowaliśmy ( miałam połówkowe tydzien temu), zrobił tylko badanie ginekologiczne ( to mam zawsze) i słuchal serduszka przez takie słuchawki. Mam zlecone na kolejną wizytę za 3 tyg badanie z glukozą i ogólna morfologia i mocz.
Mała fika od rana, rozkręca się coraz bardziej
Stary 2010-07-02, 08:11   #3495
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a ja z butelek aventa nie jestem zadowolona bo przeciekaja

mela jak to ci przeciekaja?????????????? ??

ja mialam 8 szt i zadna nie ciekla!
moze zle wkladalas?
albo na jakies felerne trafilas??
ja z aventu zwlaszcza zadowolona jestem z buteleczek i mozliwoscia wlozenia uszczelek zamiast smoczkow wtedy jak w sloiczku dla dziecka moglam jedzonko pozniej brac gdzies albo te pojemniki na mleko super dla mnie... jedyne co t nie skorzystalam z niekapka maly przeszedl na rurke

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

staniki... ja jedne z najtanszych na allegro kupuje po 12 zl
wiem ze sie nie oplaca drozszych
ja sie strasznie poce i np w bialych mam po 3 - 5 mies. pozolknietepod piersiami... bawelniane biore i juz odpinane do karmienia - jestem z nich zadowolona - no i bez fiszbin...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 08:14   #3496
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
mela jak to ci przeciekaja?????????????? ??

ja mialam 8 szt i zadna nie ciekla!
moze zle wkladalas?
albo na jakies felerne trafilas??
ja z aventu zwlaszcza zadowolona jestem z buteleczek i mozliwoscia wlozenia uszczelek zamiast smoczkow wtedy jak w sloiczku dla dziecka moglam jedzonko pozniej brac gdzies albo te pojemniki na mleko super dla mnie... jedyne co t nie skorzystalam z niekapka maly przeszedl na rurke

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

staniki... ja jedne z najtanszych na allegro kupuje po 12 zl
wiem ze sie nie oplaca drozszych
ja sie strasznie poce i np w bialych mam po 3 - 5 mies. pozolknietepod piersiami... bawelniane biore i juz odpinane do karmienia - jestem z nich zadowolona - no i bez fiszbin...
mialam mase tych butelek i kazda po ok 2 tygodniach przepuszczala w gwincie , moje kolezanki mialy tak samo
Stary 2010-07-02, 08:17   #3497
vikicullen
Zadomowienie

hej ale ciepło wróćiłam właśnie z pobrania krwi, już mam 2 rece pokłute eh

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:19   #3498
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

STANIKI

http://allegro.onet.pl/item108869213...amaii_80c.html

http://allegro.onet.pl/item109681039...c_emma_mc.html

http://allegro.onet.pl/item108236870...arny_85_d.html
Stary 2010-07-02, 08:25   #3499
Aliszcze
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim

vikicullen, a dobrze chociaz krew pobrali? mi ostatnio nie chciała lecieć krew

ale gorąco, a akurat mam od wschodu pokój, gdzie mam komputer, wiec mi grzeje. No i sąsiedzi zaczęli wiercić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 08:26   #3500
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

a ja kupuje te:
http://allegro.onet.pl/item107572174...bialy_85c.html
Stary 2010-07-02, 08:27   #3501
kliwia
Zakorzenienie

Dziewczynki, czy ktoras ma zapisane co kiedys weronisia pisala o apapie i jego dawkowaniu w przypadki migreny? bo nie moge znalesc
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:28   #3502
kropka27
Raczkowanie

Dzieki
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:34   #3503
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy ktoras ma zapisane co kiedys weronisia pisala o apapie i jego dawkowaniu w przypadki migreny? bo nie moge znalesc
ja jestem nowa wiec nie wiem kto co pisal. mozna bjednak paracetamol wziac! ciepla kapiel, chlodny oklad w zaciemnioonym pokoju, masaz kolistymi ruchami po bokach czola w jedna strone! i duzo pic bo moze sie zdarzyc ze boli bo organizm odwodniony zaczyna byc lub juz jest... upaly tez swoje robia... zdrowka
Stary 2010-07-02, 08:36   #3504
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

vikicullen, a dobrze chociaz krew pobrali? mi ostatnio nie chciała lecieć krew
Chyba dobrze,ja sie nie znam na tym, w każdym badz razie leciała:P

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:43   #3505
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

a dla maluszka kupowałam wyprawki tutaj: kompletowo wychodzi taniej, zawsze mozna zaznaczyc ze na napli czy na guziki jak kto woli wybor kolorow i wybrac - poprosic o dan kolor z danym zwierzatkiem np. jako doszywke na ubranko...
Stary 2010-07-02, 08:43   #3506
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
z tego co pamiętam to nie wiecej niż 2 tabletki na raz
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:44   #3507
kliwia
Zakorzenienie

pelnia wiem, ale ona tam konkretnie pisala o ilosci tabl,etek w zaleznosci od mg paracetamolu w tabletce poczekam, moze sie ktos zglosi

wiolkaslonko a ile to dziennie bylo? 2tabletki po 500mg? popic szklanka wody, pamietam ze przed wstaniem z lozka to lykala zeby dzialalo.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:45   #3508
Aliszcze
Zakorzenienie

zaczęłam dzień owocowo, tym razem od malin ale przerażają mnie ceny owoców, wszędzie sa takie drogie? za małe pudełko malin 6 zł

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 08:49   #3509
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
pelnia wiem, ale ona tam konkretnie pisala o ilosci tabl,etek w zaleznosci od mg paracetamolu w tabletce poczekam, moze sie ktos zglosi

wiolkaslonko a ile to dziennie bylo? 2tabletki po 500mg? popic szklanka wody, pamietam ze przed wstaniem z lozka to lykala zeby dzialalo.
1000mg na raz mozna czyli jak tabletka ma 500 to mozesz wziasc 2
Stary 2010-07-02, 08:50   #3510
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
zaczęłam dzień owocowo, tym razem od malin ale przerażają mnie ceny owoców, wszędzie sa takie drogie? za małe pudełko malin 6 zł
u nas tez :/ po 7 zl nektarynki i brzoskwinie po 8-10 fasolka po 12 kalafior po 4 i zaczynam myslec o mrozonkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości