|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
ja szukam pracy od prawie roku...
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
a studiujesz ? przepraszam, ale nie pamiętam
|
#333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja np się nie przyzwyczajam tylko ciagle marudzę jak mi coś nie pasuje
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, czas się przyzwyczaić i zaakceptować takie rzeczy bo wiesz czasem przychodzą gorsze sytuacje to co wtedy? ja z moim TZ mam ciężką przeprawę. ...... kilka spraw mogę zaakceptować lecz niektórych nie popuszczę i właśnie dlatego od 3 dni odzywamy się jak musimy do siebie ....... straszne to jest lecz jestem tak upartą kobietą że nie popuszczę
Abz jak się czujesz, jak się znosi upały w ciąży ? Magialena a w jakim kierunku szukasz pracy? ja studiowałam w Rzeszowie Technologię chemiczną i powiem szczerze że miałam rok przepracowany zaraz po studiach a później rok siedzenia w domu i czekania aż się mi tu trafiło i co, już dziewczyny 4 miesiąc leci ...... więc trzeba być dobrej myśli ![]() postanowiłam że w sierpniu idę do gina żeby zlecił mi badania, powiem mu że chcemy się starać o dziecko, niech się mną zajmnie najpierw i "przegląd" zrobi |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko to u mnie przejściowe... po prostu przeraża mnie myśl, że będę siedziała w domu jeszcze długo - jak dobrze pójdzie to do połowy września. Nie chcę stać się taką kobietą jak moja Teściowa, że siedzę w domu i zatracam się ;/ w tym sensie, że dużo tracę nie pracując. Stąd bierze się to, że wkurzam się, że mam po TŻ wszystko posprzątać jak zje i wszystko podać do jedzenia. Chociaż śniadania robi sobie sam , ja tylko schodzę do niego bo lubię z nim zjeść i to mój wybór bo mogłabym tą godzinę później wstać spokojnie. Ale za to zakupy robi ze mną i nie marudzi i to jest piękne
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko i dlatego żony gderają na mężów, nie przejmuj się to normalne
Jak miałam wolne to nawet mi się nie chciało wstawać i sam jadł śniadanie. Nie robię mu kanapek i mu nie prasuję i czasami powiem, żeby po sobie pozmywał. Nie jestem typem gospodyni, jak moja mama, tata nawet herbaty sam nie zrobi.Dzisiaj mało pawia w sklepie nie puściłam, nakupiłam sobie już Rennie, migdałów, siemienia lnianego i zobaczymy co z tego będzie. Czuję się fatalnie...zaraz się chyba położę. |
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko... Wie któraś może (oczywiście nie z własnej praktyki) jak załatwić szybko rozwód, bez orzekania o winie, bez podziału majątku, za zgodą obojga? (to nie mnie potrzebne ale zostałam poproszona o info) Przykre to ale chyba innego wyjścia nie ma
Każde inaczej widzi przyszłość i nie ma szans na kompromis
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję, w sumie nie narzekam. W te upały to nogi mi spuchły ostatnio 3 tyg temu, w sumie tylko jedna noga, byłam bez kostek
A teraz nie puchna na szczęście. Szybciej się męczę, ale poza tym to jest dobrze. Najgorsze pewnie przyjdzie w sierpniu.Cytat:
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley moja koleżanka jak brała rozwód to właśnie bez orzekania o winie i bez alimentów ..... jak sędzia się zapytała czy nie widzą szansy powrotu ona powiedziała ze " miłość wygasła" sąd orzekł rozwód na pierwszej rozprawie
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
Lindsley, kochana, jak tylko wyrwę autko od mamy któregoś dnia to Was nawiedzę na pewno Kiedy dokładnie-dam znać Ollliwko, witaj w klubie, u nas sytuacja podobna... Tyle tylko, że przed ślubem było to samo Ale jak to szanowny małżonek stwierdził: "zmieniam się kochanie" i faktycznie, jak trochę pozrzędziłam, to znacznie więcej robi sam od siebie w domku. Wiec może w tym jest metoda?![]() Black Angel, wielkie gratulacje! Dużo zdrówka i spokojnej reszty ciąży Tity, kochana, masz USG w moje urodziny, więc z całą pewnością wszystko będzie dobrze ![]() Magialeno, jak Wasze staranka? Aldii, jak Lu i jej wyniki? A u mnie dziś termin @ Naturalnie czekam aż nie przyjdzie Ale ze względu na późną owulację zatestuję nieprędzej niż w poniedziałek... Swoją droga nie wiem, jak tyle jeszcze wytrzymam Nadal boli podbrzusze, temperatura od owulacji poniżej 36,9 nie spada, a w ciągu dnia 37,6 Więc może może... No i strasznie duużo śluzu mam Cokolwiek to znaczy Więc litościwie błagam o kciukasy![]()
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek
|
|
|
|
#344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sloneczko555xxx, przypuszczalny tp 2 marca, to wg moich obliczeń, lekarz nie liczył jeszcze nic, i mu się nie dziwię. Dał mi fotkę pęcherzyka, i kartę ciąży, żebym sobie wpisała PESEL i dane. Poza tym jest pusta aż do 14.07 TITY, noooo, zazdroszczę trochę tych mdłości. (pewnie przestanę, jak do mnie się dobiorą) na razie u mnie z tym cisza, co też mnie martwi. We wtorek może się uspokoję jak odbiorę wyniki badań. Tymczasem kuchnia mi bajzlem zarasta, trzeba iść sprzątać ![]() CO robicie dziś na obiad? Mój TŻ przypomniał mi, że dziś 1 piątek miesiąca, z mięska nici. A szkoda, bo apetyt jest ![]() JASIULEK tym razem się uda
Edytowane przez Black_Angel86 Czas edycji: 2010-07-02 o 13:32 |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek, ja bym nie wytrzymała do poniedziałku
![]() KCIUKI SĄ
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja nie studiuję.
![]() no właśnie dzisiaj @ ma przyjść.
|
|
|
|
#347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nic konkretnego mi nie przeszkadza, przed ciążą miałam problemy z refluksem i teraz się to po prostu nasiliło
Ale chyba siemię lniane trochę pomogło. No i muszę jeść mało i często. Zrobiłam sobie jeszcze napój imbirowy i jak na razie można przeżyć. Tyle rzeczy bym zjadła, a tu widzę, że będę na diecie przez jakiś czas...Cytat:
Cytat:
W sumie już prawie się nie martwię, jakoś czuję, że mały ludek tam siedzi ![]() Ogromne kciuki trzymam!!!! Dużo śluzu to dobry objaw. Ja mam ciągle więcej niż zwykle, może bez przesady, ale różnicę czuć Wiesz co u mnie objawy wskazywały też na późną owu, a test zrobiłam popołudniowy i wyszedł pięknie 2 dni po teoretycznym terminie @ ![]() Cytat:
Mam prawie wszystkie klasyczne objawy. Najgorsze jest to, że w niedzielę mamy egzamin, a ja jestem nie do życia. Nic nie umiem i nie wiem jak się za naukę zabrać. Dzisiaj leżałam ze 3 godziny, próbowałam usnąć i czułam się jakbym zaraz miała kitnąć, do tego temp. prawie 37, no i nie zasnęłam bo u sąsiadów muzyka głośno leciała no to kciuki!!! ![]() Coś czuję, że marzec 2011 będzie miesiącem obfitości
|
|||
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
No jak obie tak mamy to chyba normalne
. Pouczyłam się chwilę i idę spać...czuję się jakbym jechała pociągiem całą noc i nie zmrużyła oka
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
wyśpij się wyśpij TITY, za parę miesięcy już się nie wyśpimy
i trzymam kciukasy za egzamin
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w domku i walczę z upałem, czy w całej Polsce jest taki skwar
w taką pogodę to nawet na staranka nie mam natchnienia ![]() Dzisiaj znowu zrobiłam ten wstrętny teścior i owulki nie ma na horyzoncie.
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
@ była malutka rano, teraz jej nie ma, ale całą sobą czuję, że się zbliża...
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja myślę, że jest jednak szansa, skoro była i nie ma... |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dość dobrze.. Taki mały kryzys ostatnio miałam, przez sesję, ale teraz znowu cieszę się dzidziusiem. Mam trochę za często twardy brzuszek, więc staram się dużo leżeć. Poza tym jest ok
![]() Cytat:
![]() Tity, ja miałam koszmarne problemy z żołądkiem... mdłości okropne aż do końca 5 miesiąca i teraz też mi się czasem zdarzają
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka no to nieźle Cię wymęczyło. Ja mam kryzys teraz, jakoś nie umiem się cieszyć tą ciążą. Czuję się obojętnie, mąż tak samo, do tego dochodzi złe samopoczucie. Mam nadzieję, że nie jestem jakaś dziwna, albo, że to nie jest przejaw tego, że nie jestem gotowa na dziecko....no tak mi dziwnie z tym, że aż nie umiem tego opisać...
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Tity,
Daj sobie prawo do takich odczuć i daj sobie czas, żeby się oswoić z nową sytuacją... Wiesz, ja jestem w ciąży już ponad 4 miesiące, ciąży wyczekanej niby od wielu lat, a wciąż miewam wątpliwości Czy to była słuszna decyzja, czy damy sobie radę, czy nadaję się na mamę... Sądzę jednak, że to normalne A uciążliwości pierwszego trymestru szybko przeminą mam nadzieję, i ani się obejrzysz, a po mdłościach i zmęczeniu nie będzie śladu. Za to dzidziuś zacznie Cię smyrać pod pępkiem Wtedy i wątpliwości jest coraz mniej
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
witam w 15 dc
kto by pomyslał, że kiedyś będę się tak witać
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za kciuki dziewczyny, ale niestety @ właśnie przylazła.... Boli diabelnie
![]() A już miałam malutką nadzieję... Ani roboty, ani dzidzi... Do ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

dlatego nie chce siedzieć w domu za długo bez pracy...

, bo jak jutro sie nie zjawie w pracy to chyba mnie dyrektor zamorduje 
znalazłam Was! w końcu! Proszę mnie zmienić ze starających na przyszłe mamusie
nie wyobrażam sobie siedzieć w domu za długo, wkurza mnie TŻ nawet taką pierdołą jak niezmywanie po sobie kubka po herbacie czy talerza 

Naturalnie czekam aż nie przyjdzie
Więc może może... No i strasznie duużo śluzu mam

A już miałam malutką nadzieję... Ani roboty, ani dzidzi... Do