|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Powiedzcie mi czy jak w harmonogramie na UWr pisze:
6 lipca 2010 r. Pobieranie przez system IRK ostatnich wpłat kandydatów to pieniądze będą do nich spływać do 6? ![]() Bo boję się, że moje nie dojdą dziś (a powinny )Oświećcie mnie, bo już od tego wszystkiego mam mętlik
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Moje doszły dzisiaj z samego rana, a wpłacałam w środę o 16. Twoje do 6 spokojnie powinny dojść
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
ja wpłacałam w srodę przed południem a jeszcze nie są zaksięgowane
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na uczelnię też trzeba bylo zaświadczenie przynieść od zakładu Medycyny Pracy (do końca września) że jesteśmy zdolni do przyszłej pracy bla bla ... niektórzy nawet w połowie trwania pierwszego roku jeszcze nie mieli tego oddanego tak samo jak zawsze straszą (gdy już zostaniecie studentkami ), że bezwzględnie do np. 30października trzeba oddać wszystkie indeksy do podbicia w dziekanacie (po sesji letniej), bo później Cię skreślają z listy studentów. A zawsze wygląda to tak, że co najwyżej 2 tygodnie później wiszą listy z osobami możliwymi do skreślenia, a i tak możesz im zanieść indeks 'po czasie' i Cię nikt nie wyrzuci ;D na politechnice.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-02 o 09:24 |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z świadectwami ? Jeśli życzą sobie oryginały? Bo ja będę pewnie gdzieś na początku listy więc muszę złożyć papiery gdzieś w połowie lipca na każdą uczelnię, a dlatego na każdą, bo nie wiem, gdzie się dostanie mój chłopak, a poszło mu trochę gorzej ode mnie (później będę wycofywać część). Więc totalnie nie mam pojęcia co robić, skąd mam wziąć dajmy te 3 oryginały
??Mam takie kopie z pieczątką "stwierdzono zgodność z oryginałem" , ale czy to się liczy? |
|
|
|
#4086 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja oddalam tydzien póxniej, tylko 1 marca dalam kartke z podaniem o rpzedluzenie sesji z uwagi na niemoznosc dokonania wpisu przez pewnego prof :P
|
#4087 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tu masz progi punktowe na PW z poprzednich lat. Jak widzisz,rok temu próg wynosił ponad 180 punktów,czyli bardzo dużo. W tym roku progi pójdą w dół,bo matura wypadła słabiej niż w 2009 r,ale na GP zatrzyma się on na poziomie nie niższym niż 170. Ten wydział jest bardzo oblegany,więc nie gniewaj się,ale z Twoimi punktami nie masz raczej szans Zresztą nie polecam tego kierunku. Córka znajomych moich rodziców,absolwentka GP, jest parę lat po studiach i nie pracuje w swoim zawodzie. Edytowane przez zabrales_mi_kapcie Czas edycji: 2010-07-02 o 10:06 |
|
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
zagladam czesto na takie watki bo przypominaja mi one fajne chwile - matura, studia etcm
pozwole sobie tez rozwiaz watpliwosci niektórych z Was.Barbie Killer i mila17 : nie ma zadnego znaczenia kiedy pieniadze beda zaksiegowane, nawet jesli dojda na konto po zamknieciu rekrutacji bedzie to wplata brana pod uwage. pod warunkiem ze DATA NADANIA nie bedzie pozniejsza niz ostatni dzien rejestracji na dany kierunek. Na marginesie dodam ze wiele z Was dopisuje cos w tytułach przelewow - zupelnie niepotrzebnie. kierunki sa pozycjonowane, system sprawdza tylko czy kwota sie zgadza, jesli nie wtedy przy ostatnim wybranym kierunku nadal bedzie brak oplaty rekrutacyjnej. lotus: czytalam kiedys Twoj watek i myslalam ze marzysz o architekturze....moze cos mi sie pomyliło. w kazdym razie kierunki techniczne i matematyczne zdecydowanie na politechnice. SzpiegZKrainyDeszczowców : spróbuj na politechnike, naprawde, tam jest stosunkowo łatwo się dostać i czesto poszerzaja limity miejsc. telewizji nie ogladacie? ciagle tylko reklama studiuj na kierunkach matematycznych, technicznych i przyrodniczych nie rezygnuj z marzen tylko spróbuj. na politechnikach trudno sie utrzymac, ale raczej nie dostac ![]() kladynka4: na Twoje pytanie cisnie mi sie tylko odpowiedz "rozstac sie". matura poszła Ci bardzo dobrze, dziwi mnie rozwazana przez Ciebie mozliowsc rezygnacji ze swietnych uczelni bo facetowi poszło gorzej na maturze. nie bede Cie pouczac ale dzis edukacja to podstawa, juz chyba lepiej by było gdyby Twoj partner poszedł na zaoczne do tej samej szkoły i do pracy niz zebyscie oboje szli na dzienne na jakas gorsza uczelnie. wiem ze 3 czy 5 lat (zalezy od tryby studiow) wydaje sie wiekiem ale to naprawde leci strasznie szybko. zreszta studiujac w tym samym miescie mozna przeciez razem mieszkac. a wspolna przyszlosc naprawde lepiej budowac o dobra edukacje. tak czy owak zycze powodzenia. A odpowiadajac na Twoje pytanie - przy I turze powinni przyjomowac odpisy zamiast oryginałów. Ale pozniej moga juz chciec oryginał. Nie wiem na jakim poziomie zdał Twój partner mature, jesli to bedzie kwestia dwóch tygodni to nie bedzie problemu. Jesli poszło mu naprawde słabo to rekrutacja moze sie ciagnac nawet do konca wrzesnia. i wtedy bedzies zraczej musiała podjac decyzje wczesniej gdzie zlozyc oryginał. zacznij sie marwtic dopiero jak beda wyniki rekrutacji. gratuluje wszystkim maturki i marzeń, oby Was sie spełniły
|
|
|
|
#4089 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Kandydatki na UWr: Rejestracja kandydatów w systemie IRK W celu dokonania rejestracji w IRK, kandydat: -zakłada indywidualne konto rejestracyjne, którego identyfikatorem jest numer PESEL, a w przypadku jego braku jedenastocyfrowy numer wygenerowany przez system IRK, -wypełnia i zatwierdza formularz danych osobowych, -legitymujący się świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie tzw. starej matury, świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie nowej matury w roku 2002 oraz 2005, a także dyplomem matury międzynarodowej (IB) uzyskanym w roku 2009 i wcześniej, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego i inne oceny brane pod uwagę w procesie rekrutacji na dany kierunek/kierunki studiów, -legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 - 2010, którego wyniki egzaminów maturalnych nie mogą być pobrane z Krajowego Rejestru Matur ze względu na złożone wcześniej zastrzeżenie, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego istotne dla rekrutacji na wybrane kierunki studiów, -legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 – 2010 podaje wszystkie przedmioty zdawane na maturze oraz ich poziomy, bez podawania wyników egzaminów, ponieważ będą one pozyskane z Krajowego Rejestru Matur, z zastrzeżeniem ust. 4, -dokonuje wyboru kierunków studiów i specjalności (tam gdzie jest to wymagane), -wnosi opłatę rekrutacyjną na indywidualne konto, którego numer wygenerowany jest przez system IRK, podając w tytule przelewu kod kierunku, -dołącza plik ze zdjęciem do elektronicznej legitymacji studenta zgodny z wymogami opisanymi w IRK. To jak, wpisujecie wyniki czy nie?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-07-02 o 10:48 |
|
|
|
|
#4090 |
|
Przyczajenie
|
wybiera sie ktos na Inzynierię środowiska na SGGW?,
jak myslicie łatwo się będzie dostac w tym roku? w tamtym roku próg był 50, ale niewiadomo bedzie jak w tym bo przeciez matma była prosta |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
n_omi, uff, to kamien z serca!
![]() a ja mam inne pytanie: składałam na dwa kierunki na tej samej uczelni: na dziennikarstwo i filologię polską. I powiedzmy, ze na jeden dostanę się w pierwszym naborze, a na drugi nie (choc mam nadzieję, ze dostanę sie na oba i będę mogla sobie wybrac ). Czy wtedy mogę dostarczyc papiery na ten który się dostałam, a pozniej z niego zrezygnowac i te papiery przeniesc na ten, na który dostanę się pozniej? Mam nadzieję, ze cokolwiek z tego zrozumiałyscie, chodzi mi po prostu o to, czy muszę robic tą nieszczęsną kopię świadectwa i czy to wszystko jest na takiej zasadzie, bo juz się gubię.
|
|
|
|
#4092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Nie ma się więc czym martwić
|
|
|
|
|
#4093 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
mila17: papiery mozna zabrac kiedy Ci sie tylko podoba. i 30 wrzesnia i 2 pazdziernika i w kazdym innym dowolnym momemncie bedziesz mogla je wziasc. uczelnia to nie jest niezdobyta twierdza i wiem ze panuje taki poglad ze biurokracja zabija wszystko i jak sie zlozy dokumenty to juz otchłan piekielna je pochlonela i nigdy juz ich nie zobaczymy
ale tak nie jest, naprawde, uczelnie zawsze oddaja dokumenty osoba ktore chca je zabrac, niezaleznie od terminu.
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Ja o tym myślałam, ale nie wiem czy się dostanę, bo mam 58 z chemii rozszerzonej... ![]() Ale chodzi Ci o matmę rozszerzoną, że prosta była? Bo podstawy to tam się przecież nie opłaca wpisywać...chyba, że ktoś zdał na 90-100%... A Ty ile masz?
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
Mam problem
wczoraj byłam w banku i przelałam pieniądze na rekrutację. Pieniądze szły z konta mojej mamy, dlatego jako nazwa zleceniodawcy wpisane było imię i nazwisko mojej mamy, a dopiero w tytule moje dane. No i myślałam, że wszystko będzie w porządku, ale dopiero dziś znalazłam na swoim koncie w IRK wzór przelewu, gdzie wszystko wygląda trochę inaczej. Boje się teraz, czy te pieniądze zostaną przyjęte... Niby nie powinni się pomylić, bo każdy wpłaca na indywidualny nr konta, ale co będzie, jeśli mi tego nie uznają? Oczywiście mam potwierdzenie przelewu w razie czego.
|
|
|
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
akantowa zerknij w moj mega dlugasny post
pieniadze ksieguje system. tylko kwota musi sie zgadzac. nic nie trzeba dopisywac zmieniac ani tym bardziej sie o to martwic. daje slowo
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4099 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Napisz/zadzwoń najlepiej do komisji rekrutacyjnej.
|
#4100 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
uspokoiłyście mnie.
|
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
viva91- Pytałaś o geografię w tym roku. Trudna była a wyniki dość niskie. Średnia 47%. Więc nie ma rewelacji, nie musisz sie przejmować.
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam telewizora Ale ... posyłam wiadomosc prywatną czemu nie ma nawet sensu abym sie rejestrowała na pw
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=viva91;20411191]jak dobrze liczę jesteś trzecią osobą która o to pyta w ciągu 2 dni. tak, możesz przenieść papiery.
Tak się składa, ze nie siedzę i nie czytam każdego posta od deski do deski przy takim tempie ich powstawania. Dzięki ![]() n_omi, teraz juz wszystko (prawie ) stało się jasne. Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Słuchajcie a towaroznawstwo na sggw? Jak myślicie...? skoro w tamtym roku wszystkich przyjęli w pierwszym naborze...a w kolejnych były progi około 50 parę punktów? To w tym roku może coś wzrosnąć?
Liczą chemię, matmę albo fizykę rozszerzoną...
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej pojde do Wroclawia, 8h do domu, ale ponoc cudowne miasto z perspektywami. Wierze wszystkim na slowo. Mnie tez wszyscy olali, zaczelam rozgladac sie zamieszkaniem. Wszedzie tak jak piszesz- same 2osobowe albo ceny kosmiczne. Wybierasz sie na UWr? |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
;-P studia to naprawde nie potwór z zebiskami, tu jesli wiesz co i jak z kim zalatic to da sie zrobic wszystko. nie mozna tracic nadzieji i wiary w marzenia. zrob co napisałam a w pazdzierniku postawisz mi browar, zobaczysz ;-Pmila17: zawsze do uslug. kurcza fajnie sie to wszystko wspomina. teraz przy rekrutacji na magisterskie juz nie jest tak fajnie, nie ma tego dreszczyka emocji, niepewnosci i tej calej otoczki przechodzenia z jednego do drugiego swiata ale kurcze chyba nie powiem ze Wam zazdroszcze
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Rozeznanie
|
n_omi no cos Ty, zazdroscisz?!
ja ci moge tego swojego stresu i niepewności trochę oddać![]() ![]() ![]() a ktoś rejestrował się na UW zaoczne? juz nie wiem co mam robic, placic ta oplate rekrutacyjna czy nie ktoś sie orientuje jak to jest na niestacjonarnych UW?
life is brutal and full of zasadzkas Edytowane przez enlevé Czas edycji: 2010-07-02 o 12:16 |
|
|
|
#4108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam 1,5 h do domu z Wrocławia, więc źle nie jest, jestem za to przerażona szukaniem pokoju. Wolałabym nie musieć dojeżdżać na uczelnię z jakiegoś przedmieścia, bo jestem piechurem i lubię sobie dojść pieszo, ale trudno jest znaleźć jedynkę blisko Grunwaldu - same dwójki. Jakby co, to ogłaszam wszem i wobec, że chętnie przyjmę jakąś towarzyszkę poszukiwań wspólnego lokum
Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2010-07-02 o 12:26 |
|
|
|
|
#4109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w razie czego to oni oddają opłate rekrutacyjną?:P
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-07-02 o 12:29 |
||||
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi Grunwaldzka pasuje- bardzo blisko UP
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

)

), to jestem strasznie wyczulona na tę całą rekrutację.
), że bezwzględnie do np. 30października trzeba oddać wszystkie indeksy do podbicia w dziekanacie (po sesji letniej), bo później Cię skreślają z listy studentów. A zawsze wygląda to tak, że co najwyżej 2 tygodnie później wiszą listy z osobami możliwymi do skreślenia, a i tak możesz im zanieść indeks 'po czasie' i Cię nikt nie wyrzuci ;D
. 
??

wczoraj byłam w banku i przelałam pieniądze na rekrutację. Pieniądze szły z konta mojej mamy, dlatego jako nazwa zleceniodawcy wpisane było imię i nazwisko mojej mamy, a dopiero w tytule moje dane. No i myślałam, że wszystko będzie w porządku, ale dopiero dziś znalazłam na swoim koncie w IRK wzór przelewu, gdzie wszystko wygląda trochę inaczej. Boje się teraz, czy te pieniądze zostaną przyjęte... Niby nie powinni się pomylić, bo każdy wpłaca na indywidualny nr konta, ale co będzie, jeśli mi tego nie uznają? Oczywiście mam potwierdzenie przelewu w razie czego.
uspokoiłyście mnie.