Matura 2010-Studia - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 07:17   #4081
Barbie Killer
Raczkowanie

Dot.: Matura 2010-Studia

Powiedzcie mi czy jak w harmonogramie na UWr pisze:
6 lipca 2010 r. Pobieranie przez system IRK ostatnich wpłat kandydatów
to pieniądze będą do nich spływać do 6?
Bo boję się, że moje nie dojdą dziś (a powinny )
Oświećcie mnie, bo już od tego wszystkiego mam mętlik
Stary 2010-07-02, 08:59   #4082
Agidudu
Raczkowanie

Moje doszły dzisiaj z samego rana, a wpłacałam w środę o 16. Twoje do 6 spokojnie powinny dojść
Agidudu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:09   #4083
mila17
Zakorzenienie

ja wpłacałam w srodę przed południem a jeszcze nie są zaksięgowane
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:22   #4084
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Dokładnie. :d Dlatego ja tak z tym nr swiadectwa się naprzykrzałam, bo chciałam wiedzieć na pewno. Odkąd u mnie w szkole była babka, która informowała nas o przebiegu rekrutacji, i opowiadała, że jednej osoby nie przyjęli na studia ze względu na... zły kolor teczki, w której przyniosła dokumenty(miały być w białej! ), to jestem strasznie wyczulona na tę całą rekrutację.
oj tam, oni zawsze straszą ;]
u mnie na uczelnię też trzeba bylo zaświadczenie przynieść od zakładu Medycyny Pracy (do końca września) że jesteśmy zdolni do przyszłej pracy bla bla ... niektórzy nawet w połowie trwania pierwszego roku jeszcze nie mieli tego oddanego
tak samo jak zawsze straszą (gdy już zostaniecie studentkami ), że bezwzględnie do np. 30października trzeba oddać wszystkie indeksy do podbicia w dziekanacie (po sesji letniej), bo później Cię skreślają z listy studentów. A zawsze wygląda to tak, że co najwyżej 2 tygodnie później wiszą listy z osobami możliwymi do skreślenia, a i tak możesz im zanieść indeks 'po czasie' i Cię nikt nie wyrzuci ;D
Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
dziewczyny, doradźcie.
informatyka, matematyka ekonomiczna czy inż. materiałowa?
nie mam pojęcia już...
a jeżeli infa to na politechnice, nie uniwersytecie? mam taką pustę w głowie, że hej. niech to już się skończy !
na politechnice.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-07-02 o 09:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 09:43   #4085
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Dziewczyny a jak to jest z świadectwami ? Jeśli życzą sobie oryginały? Bo ja będę pewnie gdzieś na początku listy więc muszę złożyć papiery gdzieś w połowie lipca na każdą uczelnię, a dlatego na każdą, bo nie wiem, gdzie się dostanie mój chłopak, a poszło mu trochę gorzej ode mnie (później będę wycofywać część). Więc totalnie nie mam pojęcia co robić, skąd mam wziąć dajmy te 3 oryginały ??
Mam takie kopie z pieczątką "stwierdzono zgodność z oryginałem" , ale czy to się liczy?
Stary 2010-07-02, 09:47   #4086
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja oddalam tydzien póxniej, tylko 1 marca dalam kartke z podaniem o rpzedluzenie sesji z uwagi na niemoznosc dokonania wpisu przez pewnego prof :P
Stary 2010-07-02, 10:04   #4087
zabrales_mi_kapcie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxGloriaxx Pokaż wiadomość
jak pytałam znajomych to poszła słabo, w kraju srednia chyba 47, ale na sggw na gp wazna jest tez matematyka, która byla prosta w tym roku. nie wiem co myslec
http://www.spoleczniak.fora.pl/hydep...-2006,268.html
Tu masz progi punktowe na PW z poprzednich lat. Jak widzisz,rok temu próg wynosił ponad 180 punktów,czyli bardzo dużo. W tym roku progi pójdą w dół,bo matura wypadła słabiej niż w 2009 r,ale na GP zatrzyma się on na poziomie nie niższym niż 170. Ten wydział jest bardzo oblegany,więc nie gniewaj się,ale z Twoimi punktami nie masz raczej szans

Zresztą nie polecam tego kierunku. Córka znajomych moich rodziców,absolwentka GP, jest parę lat po studiach i nie pracuje w swoim zawodzie.

Edytowane przez zabrales_mi_kapcie
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:06
zabrales_mi_kapcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:07   #4088
n_omi
Rozeznanie

zagladam czesto na takie watki bo przypominaja mi one fajne chwile - matura, studia etcm pozwole sobie tez rozwiaz watpliwosci niektórych z Was.

Barbie Killer i mila17 : nie ma zadnego znaczenia kiedy pieniadze beda zaksiegowane, nawet jesli dojda na konto po zamknieciu rekrutacji bedzie to wplata brana pod uwage. pod warunkiem ze DATA NADANIA nie bedzie pozniejsza niz ostatni dzien rejestracji na dany kierunek. Na marginesie dodam ze wiele z Was dopisuje cos w tytułach przelewow - zupelnie niepotrzebnie. kierunki sa pozycjonowane, system sprawdza tylko czy kwota sie zgadza, jesli nie wtedy przy ostatnim wybranym kierunku nadal bedzie brak oplaty rekrutacyjnej.

lotus: czytalam kiedys Twoj watek i myslalam ze marzysz o architekturze....moze cos mi sie pomyliło. w kazdym razie kierunki techniczne i matematyczne zdecydowanie na politechnice.

SzpiegZKrainyDeszczowców : spróbuj na politechnike, naprawde, tam jest stosunkowo łatwo się dostać i czesto poszerzaja limity miejsc. telewizji nie ogladacie? ciagle tylko reklama studiuj na kierunkach matematycznych, technicznych i przyrodniczych nie rezygnuj z marzen tylko spróbuj. na politechnikach trudno sie utrzymac, ale raczej nie dostac

kladynka4: na Twoje pytanie cisnie mi sie tylko odpowiedz "rozstac sie". matura poszła Ci bardzo dobrze, dziwi mnie rozwazana przez Ciebie mozliowsc rezygnacji ze swietnych uczelni bo facetowi poszło gorzej na maturze. nie bede Cie pouczac ale dzis edukacja to podstawa, juz chyba lepiej by było gdyby Twoj partner poszedł na zaoczne do tej samej szkoły i do pracy niz zebyscie oboje szli na dzienne na jakas gorsza uczelnie. wiem ze 3 czy 5 lat (zalezy od tryby studiow) wydaje sie wiekiem ale to naprawde leci strasznie szybko. zreszta studiujac w tym samym miescie mozna przeciez razem mieszkac. a wspolna przyszlosc naprawde lepiej budowac o dobra edukacje. tak czy owak zycze powodzenia.
A odpowiadajac na Twoje pytanie - przy I turze powinni przyjomowac odpisy zamiast oryginałów. Ale pozniej moga juz chciec oryginał. Nie wiem na jakim poziomie zdał Twój partner mature, jesli to bedzie kwestia dwóch tygodni to nie bedzie problemu. Jesli poszło mu naprawde słabo to rekrutacja moze sie ciagnac nawet do konca wrzesnia. i wtedy bedzies zraczej musiała podjac decyzje wczesniej gdzie zlozyc oryginał. zacznij sie marwtic dopiero jak beda wyniki rekrutacji.

gratuluje wszystkim maturki i marzeń, oby Was sie spełniły
n_omi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:36   #4089
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Mam takie kopie z pieczątką "stwierdzono zgodność z oryginałem" , ale czy to się liczy?
jeśli tylko na uczelni jest napisane: "dostarczyć oryginał lub kopię świadectwa ukończenia szkoły" to bez problemu możesz zanieść tą kopie

Kandydatki na UWr:
Rejestracja kandydatów w systemie IRK

W celu dokonania rejestracji w IRK, kandydat:
-zakłada indywidualne konto rejestracyjne, którego identyfikatorem jest numer PESEL, a w przypadku jego braku jedenastocyfrowy numer wygenerowany przez system IRK,
-wypełnia i zatwierdza formularz danych osobowych,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie tzw. starej matury, świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie nowej matury w roku 2002 oraz 2005, a także dyplomem matury międzynarodowej (IB) uzyskanym w roku 2009 i wcześniej, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego i inne oceny brane pod uwagę w procesie rekrutacji na dany kierunek/kierunki studiów,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 - 2010, którego wyniki egzaminów maturalnych nie mogą być pobrane z Krajowego Rejestru Matur ze względu na złożone wcześniej zastrzeżenie, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego istotne dla rekrutacji na wybrane kierunki studiów,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 – 2010 podaje wszystkie przedmioty zdawane na maturze oraz ich poziomy, bez podawania wyników egzaminów, ponieważ będą one pozyskane z Krajowego Rejestru Matur, z zastrzeżeniem ust. 4,
-dokonuje wyboru kierunków studiów i specjalności (tam gdzie jest to wymagane),
-wnosi opłatę rekrutacyjną na indywidualne konto, którego numer wygenerowany jest przez system IRK, podając w tytule przelewu kod kierunku,
-dołącza plik ze zdjęciem do elektronicznej legitymacji studenta zgodny z wymogami opisanymi w IRK.

To jak, wpisujecie wyniki czy nie?

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2010-07-02 o 10:48
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:44   #4090
jasta1991
Przyczajenie

wybiera sie ktos na Inzynierię środowiska na SGGW?,
jak myslicie łatwo się będzie dostac w tym roku?
w tamtym roku próg był 50, ale niewiadomo bedzie jak w tym bo przeciez matma była prosta
jasta1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 10:48   #4091
mila17
Zakorzenienie

n_omi, uff, to kamien z serca!

a ja mam inne pytanie: składałam na dwa kierunki na tej samej uczelni: na dziennikarstwo i filologię polską. I powiedzmy, ze na jeden dostanę się w pierwszym naborze, a na drugi nie (choc mam nadzieję, ze dostanę sie na oba i będę mogla sobie wybrac). Czy wtedy mogę dostarczyc papiery na ten który się dostałam, a pozniej z niego zrezygnowac i te papiery przeniesc na ten, na który dostanę się pozniej? Mam nadzieję, ze cokolwiek z tego zrozumiałyscie, chodzi mi po prostu o to, czy muszę robic tą nieszczęsną kopię świadectwa i czy to wszystko jest na takiej zasadzie, bo juz się gubię.
Stary 2010-07-02, 10:58   #4092
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
jeśli tylko na uczelni jest napisane: "dostarczyć oryginał lub kopię świadectwa ukończenia szkoły" to bez problemu możesz zanieść tą kopie

Kandydatki na UWr:
Rejestracja kandydatów w systemie IRK

W celu dokonania rejestracji w IRK, kandydat:
-zakłada indywidualne konto rejestracyjne, którego identyfikatorem jest numer PESEL, a w przypadku jego braku jedenastocyfrowy numer wygenerowany przez system IRK,
-wypełnia i zatwierdza formularz danych osobowych,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie tzw. starej matury, świadectwem dojrzałości uzyskanym w trybie nowej matury w roku 2002 oraz 2005, a także dyplomem matury międzynarodowej (IB) uzyskanym w roku 2009 i wcześniej, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego i inne oceny brane pod uwagę w procesie rekrutacji na dany kierunek/kierunki studiów,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 - 2010, którego wyniki egzaminów maturalnych nie mogą być pobrane z Krajowego Rejestru Matur ze względu na złożone wcześniej zastrzeżenie, wprowadza wyniki egzaminu maturalnego istotne dla rekrutacji na wybrane kierunki studiów,
-legitymujący się świadectwem dojrzałości wydanym w latach 2006 – 2010 podaje wszystkie przedmioty zdawane na maturze oraz ich poziomy, bez podawania wyników egzaminów, ponieważ będą one pozyskane z Krajowego Rejestru Matur, z zastrzeżeniem ust. 4,
-dokonuje wyboru kierunków studiów i specjalności (tam gdzie jest to wymagane),
-wnosi opłatę rekrutacyjną na indywidualne konto, którego numer wygenerowany jest przez system IRK, podając w tytule przelewu kod kierunku,
-dołącza plik ze zdjęciem do elektronicznej legitymacji studenta zgodny z wymogami opisanymi w IRK.

To jak, wpisujecie wyniki czy nie?
Ja wpisałam, bo nie pamiętam, czy zastrzegłam swoje dane osobowe w deklaracji maturalnej. Poza tym, to i tak można wpisać i nic się nie stanie, tak przynajmniej czytałam na forum jednego z kierunków na uwr (jednemu kolesiowi nawet poprawili, gdy wpisał niepoprawny wynik). Nie ma się więc czym martwić
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:06   #4093
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Czy wtedy mogę dostarczyc papiery na ten który się dostałam, a pozniej z niego zrezygnowac i te papiery przeniesc na ten, na który dostanę się pozniej?
jak dobrze liczę jesteś trzecią osobą która o to pyta w ciągu 2 dni. tak, możesz przenieść papiery.
Cytat:
Napisane przez Kiriko
Ja wpisałam, bo nie pamiętam, czy zastrzegłam swoje dane osobowe w deklaracji maturalnej. Poza tym, to i tak można wpisać i nic się nie stanie, tak przynajmniej czytałam na forum jednego z kierunków na uwr (jednemu kolesiowi nawet poprawili, gdy wpisał niepoprawny wynik). Nie ma się więc czym martwić
dzięki, tez tak zrobię
Stary 2010-07-02, 11:07   #4094
n_omi
Rozeznanie

mila17: papiery mozna zabrac kiedy Ci sie tylko podoba. i 30 wrzesnia i 2 pazdziernika i w kazdym innym dowolnym momemncie bedziesz mogla je wziasc. uczelnia to nie jest niezdobyta twierdza i wiem ze panuje taki poglad ze biurokracja zabija wszystko i jak sie zlozy dokumenty to juz otchłan piekielna je pochlonela i nigdy juz ich nie zobaczymy ale tak nie jest, naprawde, uczelnie zawsze oddaja dokumenty osoba ktore chca je zabrac, niezaleznie od terminu.
Stary 2010-07-02, 11:12   #4095
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez jasta1991 Pokaż wiadomość
wybiera sie ktos na Inzynierię środowiska na SGGW?,
jak myslicie łatwo się będzie dostac w tym roku?
w tamtym roku próg był 50, ale niewiadomo bedzie jak w tym bo przeciez matma była prosta

Ja o tym myślałam, ale nie wiem czy się dostanę, bo mam 58 z chemii rozszerzonej...
Ale chodzi Ci o matmę rozszerzoną, że prosta była?
Bo podstawy to tam się przecież nie opłaca wpisywać...chyba, że ktoś zdał na 90-100%...
A Ty ile masz?
Stary 2010-07-02, 11:21   #4096
akantowa
Raczkowanie

Mam problem wczoraj byłam w banku i przelałam pieniądze na rekrutację. Pieniądze szły z konta mojej mamy, dlatego jako nazwa zleceniodawcy wpisane było imię i nazwisko mojej mamy, a dopiero w tytule moje dane. No i myślałam, że wszystko będzie w porządku, ale dopiero dziś znalazłam na swoim koncie w IRK wzór przelewu, gdzie wszystko wygląda trochę inaczej. Boje się teraz, czy te pieniądze zostaną przyjęte... Niby nie powinni się pomylić, bo każdy wpłaca na indywidualny nr konta, ale co będzie, jeśli mi tego nie uznają? Oczywiście mam potwierdzenie przelewu w razie czego.
akantowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:25   #4097
n_omi
Rozeznanie

akantowa zerknij w moj mega dlugasny post pieniadze ksieguje system. tylko kwota musi sie zgadzac. nic nie trzeba dopisywac zmieniac ani tym bardziej sie o to martwic. daje slowo
Stary 2010-07-02, 11:27   #4098
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akantowa Pokaż wiadomość
Mam problem wczoraj byłam w banku i przelałam pieniądze na rekrutację. Pieniądze szły z konta mojej mamy, dlatego jako nazwa zleceniodawcy wpisane było imię i nazwisko mojej mamy, a dopiero w tytule moje dane. No i myślałam, że wszystko będzie w porządku, ale dopiero dziś znalazłam na swoim koncie w IRK wzór przelewu, gdzie wszystko wygląda trochę inaczej. Boje się teraz, czy te pieniądze zostaną przyjęte... Niby nie powinni się pomylić, bo każdy wpłaca na indywidualny nr konta, ale co będzie, jeśli mi tego nie uznają? Oczywiście mam potwierdzenie przelewu w razie czego.
miałam taką samą sytuacje, pisaliśmy już o tym, nie ma co się bać kasę zaksięgują

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:28   #4099
nicRu
maszyna, nie człowiek

Napisz/zadzwoń najlepiej do komisji rekrutacyjnej.
Stary 2010-07-02, 11:31   #4100
akantowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n_omi Pokaż wiadomość
akantowa zerknij w moj mega dlugasny post pieniadze ksieguje system. tylko kwota musi sie zgadzac. nic nie trzeba dopisywac zmieniac ani tym bardziej sie o to martwic. daje slowo
Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
miałam taką samą sytuacje, pisaliśmy już o tym, nie ma co się bać kasę zaksięgują
Dzięki uspokoiłyście mnie.
akantowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 11:43   #4101
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

viva91- Pytałaś o geografię w tym roku. Trudna była a wyniki dość niskie. Średnia 47%. Więc nie ma rewelacji, nie musisz sie przejmować.
Stary 2010-07-02, 11:48   #4102
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:

SzpiegZKrainyDeszczowców : spróbuj na politechnike, naprawde, tam jest stosunkowo łatwo się dostać i czesto poszerzaja limity miejsc. telewizji nie ogladacie? ciagle tylko reklama studiuj na kierunkach matematycznych, technicznych i przyrodniczych nie rezygnuj z marzen tylko spróbuj. na politechnikach trudno sie utrzymac, ale raczej nie dostac
Eeee.... nie oglądam Nie mam telewizora
Ale ... posyłam wiadomosc prywatną czemu nie ma nawet sensu abym sie rejestrowała na pw

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:04   #4103
mila17
Zakorzenienie

[QUOTE=viva91;20411191]jak dobrze liczę jesteś trzecią osobą która o to pyta w ciągu 2 dni. tak, możesz przenieść papiery.

Tak się składa, ze nie siedzę i nie czytam każdego posta od deski do deski przy takim tempie ich powstawania. Dzięki

n_omi, teraz juz wszystko (prawie) stało się jasne. Dzięki za pomoc
Stary 2010-07-02, 12:05   #4104
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Słuchajcie a towaroznawstwo na sggw? Jak myślicie...? skoro w tamtym roku wszystkich przyjęli w pierwszym naborze...a w kolejnych były progi około 50 parę punktów? To w tym roku może coś wzrosnąć?
Liczą chemię, matmę albo fizykę rozszerzoną...
Stary 2010-07-02, 12:09   #4105
peiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Mnie wszystkie "przyjaciółki" olały albo idą do innego miasta, więc też zostaję sama dlatego szukam jakiejś miłej współlokatorki i towarzyszki poszukiwań - a wizaż jest chyba najlepszym miejscem do poszukiwań jakiejś miłej pierwszorocznej widziałam trochę fajnych dwójek na gumtree w rozsądnych cenach i blisko pl. Grunwaldzkiego, jedynek jak na lekarstwo, a jak już są, to w cenach znacznie przekraczających moje fundusze (700-800 zł z opłatami). Kocham Wrocław i muszę w nim zamieszkać, ale też nie mam zamiaru płacić fortuny...
Mam podobna sytuacje.
Najprawdopodobniej pojde do Wroclawia, 8h do domu, ale ponoc cudowne miasto z perspektywami. Wierze wszystkim na slowo.
Mnie tez wszyscy olali, zaczelam rozgladac sie zamieszkaniem. Wszedzie tak jak piszesz- same 2osobowe albo ceny kosmiczne.
Wybierasz sie na UWr?
Stary 2010-07-02, 12:10   #4106
n_omi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Eeee.... nie oglądam Nie mam telewizora
Ale ... posyłam wiadomosc prywatną czemu nie ma nawet sensu abym sie rejestrowała na pw
a ja posyłam wiadomosc prywatna z conajmniej dwoma rozwiazaniami jak zrobic zeby Cie przyjeli ;-P studia to naprawde nie potwór z zebiskami, tu jesli wiesz co i jak z kim zalatic to da sie zrobic wszystko. nie mozna tracic nadzieji i wiary w marzenia. zrob co napisałam a w pazdzierniku postawisz mi browar, zobaczysz ;-P

mila17: zawsze do uslug.

kurcza fajnie sie to wszystko wspomina. teraz przy rekrutacji na magisterskie juz nie jest tak fajnie, nie ma tego dreszczyka emocji, niepewnosci i tej calej otoczki przechodzenia z jednego do drugiego swiata ale kurcze chyba nie powiem ze Wam zazdroszcze
Stary 2010-07-02, 12:12   #4107
enlevé
Rozeznanie

n_omi no cos Ty, zazdroscisz?! ja ci moge tego swojego stresu i niepewności trochę oddać

a ktoś rejestrował się na UW zaoczne? juz nie wiem co mam robic, placic ta oplate rekrutacyjna czy nie
ktoś sie orientuje jak to jest na niestacjonarnych UW?

Edytowane przez enlevé
Czas edycji: 2010-07-02 o 12:16
enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:24   #4108
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peiz Pokaż wiadomość
Mam podobna sytuacje.
Najprawdopodobniej pojde do Wroclawia, 8h do domu, ale ponoc cudowne miasto z perspektywami. Wierze wszystkim na slowo.
Mnie tez wszyscy olali, zaczelam rozgladac sie zamieszkaniem. Wszedzie tak jak piszesz- same 2osobowe albo ceny kosmiczne.
Wybierasz sie na UWr?
Tak, wybieram się na UWr mam 1,5 h do domu z Wrocławia, więc źle nie jest, jestem za to przerażona szukaniem pokoju. Wolałabym nie musieć dojeżdżać na uczelnię z jakiegoś przedmieścia, bo jestem piechuremi lubię sobie dojść pieszo, ale trudno jest znaleźć jedynkę blisko Grunwaldu - same dwójki. Jakby co, to ogłaszam wszem i wobec, że chętnie przyjmę jakąś towarzyszkę poszukiwań wspólnego lokum

Edytowane przez Kiriko
Czas edycji: 2010-07-02 o 12:26
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:25   #4109
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevé Pokaż wiadomość
n_omi no cos Ty, zazdroscisz?! ja ci moge tego swojego stresu i niepewności trochę oddać

a ktoś rejestrował się na UW zaoczne? juz nie wiem co mam robic, placic ta oplate rekrutacyjna czy nie
ktoś sie orientuje jak to jest na niestacjonarnych UW?
Uniwersytet Warszawski? 7000 rocznie albo semestralnie, nie pamietam. Ja wiem ze edukacja jest bezcenna, ale bez przesady
Cytat:
a ja posyłam wiadomosc prywatna z conajmniej dwoma rozwiazaniami jak zrobic zeby Cie przyjeli ;-P studia to naprawde nie potwór z zebiskami, tu jesli wiesz co i jak z kim zalatic to da sie zrobic wszystko. nie mozna tracic nadzieji i wiary w marzenia. zrob co napisałam a w pazdzierniku postawisz mi browar, zobaczysz ;-P
Musiałabym chyba nagiąć wszelkie prawa matematyki żeby mnie przyjeli z takimi wynikami...
A w razie czego to oni oddają opłate rekrutacyjną?:P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-07-02 o 12:29
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 12:32   #4110
peiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Tak, wybieram się na UWr mam 1,5 h do domu z Wrocławia, więc źle nie jest, jestem za to przerażona szukaniem pokoju. Wolałabym nie dojeżdżać, bo jestem piechuremi lubię sobie dojść pieszo, ale trudno jest znaleźć jedynkę blisko Grunwaldu - same dwójki. Jakby co, to ogłaszam wszem i wobec, że chętnie przyjmę jakąś towarzyszkę poszukiwań
hm, to moze jesli wszystko pojdzie dobrze to poszukamy razem?
mi Grunwaldzka pasuje- bardzo blisko UP

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości