|
|
#2191 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XVI
Dobranoc
|
|
|
|
#2192 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ..serio. Co prawda w dawno w Wiedniu nie byłam, ale np. w Niemczech i Holandii w Douglasie uświadczysz np. serię Essence Donny Karan, wszystkie Hermesy itp. Cytat:
a) kto płaci za prąd b) kto rozmraża i myje lodówkę ![]() jeżeli np. a) róbi Twój chłop natomiast b) Ty, to optowałabym za tą no frost 380kWh ![]() Dobrze jest zastanowić się nad swoimi zwyczajami kuchennymi i nie tylko: czy dużo mrozisz, czy często zdarza Ci się niedomykać drzwiczki, czy bardzo zależy Ci na niskich rachunkach, czy zależy Ci na tym, ze by chodziła bezszelestnie (moja np. pojękuje), czy rzeczywiście potrzebujesz wyświetlacza na drzwiach czy wystarczy Ci wewnątrz, na którą stronę mają otwierać się drzwi itp., czy bardziej pasuje Ci do wnętrza INOX, biała, czy w zabudowie. albo jeszcze jakaś nietypowa. Jak duża ma być - w sklepie często wydaje się mniejsza niż później w domu ![]() Trochę tego jest ![]() Moja ma np. górne półki z pleksi a dolną ze szkła i to się sprawdza. Gary stawia się na dole, a na tych lżejszych na górze nabiał, mięso itp - one nie rysują. W mojej poprzedniej lodówce ojcu udało się stłuc szklana półkę - pleksi nie stłuczesz tak łatwo. No i zamrażalnik obowiązkowo na dole (chyba, że korzystasz zeń częściej niż z chłodziarki )Cytat:
ale taka czorna może w małej kuchni trochę przytłaczać.Ja lubię Smegi, ale ze względu na cenę i gabaryty zrezygnowałam z zakupu.
|
|
#2193 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Hej
Nie przypuszczałam że na wybór lodówki może się składać tyle czynników ![]() Ale pewnie macie większe kuchnie i możecie sobie pozwolić na wydziwianko - u nas warunkiem podstawowym była szerokość mniejsza niż 50 cm, warunkiem dodatkowym zamrażarka na dole. Eat this! Wybór jakby się z lekka zawężał.... ![]() Cytat:
Takiego mogłabym mieć A główka Anny Sui mi do Ciebie jakoś dziwnie pasuje ![]() zagotować olej, wydaje mi się że w pompie hydraulicznej. Nie wytrzymała częstego jeżdżenia góra-dół (taaaa, bo to taki nietypowy rodzaj pracy windy) Cytat:
Cytat:
U mojego TŻ tyż była wczoraj podobna okazja do picia - nie przedłużyli umowy dyrektorowi kreatywnemu, powiedzieli że od środy (fajnie - na niecały tydzień przed) może być zwykłym grafikiem, a na jego miejsce przychodzi ktoś inny. Reszta grafików też ma podobno polecieć, więc jednak będzie szukanie roboty.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#2194 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie rano stałam na peronie i rozważałam - czarną czy czerwoną? Ale jak się rozmaże, to to już chyba wolę mieć czerwone niż czarne plamy i smugi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kameleona (i za odwage w zakupie SuiCytat:
![]() yyy... ![]() w kupie siła! Kupy nikt nie ruszy ![]() "czego się boisz, głupia? czemu nie chcesz iść na całość?" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(na stare lata obyłoby się bez viagry )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-07-02 o 08:42 |
|||||||
|
|
|
#2195 |
|
Wpisz tu zomzing
|
bry (vel nobry)
Panda z dużym bambusiem extreme female Panda ifil panda (chińska wersja Human behaviour )
|
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
hej...
na wielkiego bambusa... gorąco,kocham lato bo wtedy mam urlop, nie cierpię lata..bo wtedy jest gorąco,a ja przy gorączkach funkjonuję na zwolnionych obrotach..za to jesień kocham..ale słoneczną..........jedno dziecko pojechało do babci......drugie śpi mauz śpi też,.a ja mam kawę...... .taras jes zalany słońcem..jest od wschodu...aż wyjść soę boję.....,czym pachnieć w taku upał.Ogródek środziemnomorski wydaje się dobą opcją.latem nie wychodziłabym z domu tylko chowałą się w cień..tylko nad morze lubię.bo tam jest wiatr..o gorąca nie czuje się tak...
|
#2197 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Dzień dobry
piję kawkę i próbuje się dobudzić.... dobrze, że dziś piątek
|
#2198 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam zaufanie do firmy Miele, niestety tu również ceny pozostawiają wiele do życzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Wstałem dzisiaj z własnej, nieprzymuszonej woli o 7:30 (kładłem się jakoś przed czwartą) Drożdżówę piekę, ciasto już rośnie (a przynajmniej mam taką nadzieję, bo gdy ostatnio zaglądałem, było jak w tym eksperymencie ze smołą)
|
||||
|
|
|
#2199 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
,bo jeśli np chce szklane półki to chce szklane i nic mnie nie przekona....smeg są super- zwłaszcza ze mozna miec front na zamówienie nawet podobno wg swojego pomysłu, pasowałby mi aki smeg do mojeje śmieciowej kuchni..gdyby nie ta cena
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-07-02 o 10:04 |
|
|
|
|
#2200 | ||
|
never say no to panda
|
Cytat:
natomiast marka Miele się popsuła - u chuopa stoi lodówka Miele i po półtora roku użytkowania uwaliła się klamka (pękła przy śrubkach mocujących, działała jakiś czas na jednej śrubie, a potem urwała się całkowicie), a gdzieś w międzyczasie poszły wszystkie 3 obramówki półki (plaścior się połamał), a co za tym idzie - półki zlatują "w dół" jedyna naprawdę fajna sprawa to zamrażalnik - szuflady nie do zarypania (chociaż mało pojemny) Cytat:
ale niekoniecznie w gotyckich witrażach, bo i w komunistycznych oknach da radę wypatrzyć różnice w grubości szkła pomiędzy górą szyby a dołem ![]() bry wszystkim
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-07-02 o 10:07 |
||
|
|
|
#2201 |
|
Nindżopesz
|
Witam z rana.
Uderzyła mnie dziś niesprawiedliwość społeczna, o. Nie, oczywiście nie mam na myśli niczego ambitnego, chodzi o to, że mnie w robocie wykorzystują Ogólnie przyjęło się, że moja "działka" jest najmniejsza więc robię takie rzeczy jak wydruki i zestawienia dla wszystkich, jakieś ogólne analizy, latam na salę obsługi, wprowadzam do systemu wszystkie decyzje itp. No a dzisiaj przyszły od informatyków nowe wydruki brakujących deklaracji za 2010 rok i co? Trzy osoby na 6 mają tak mniej pozycji niż ja, sprawdziliśmy potem 2009 rok i to samo. Deklaracji odrzuconych też zawsze dostaję najwięcej i to ma być sprawiedliwość? Ech, mam nadzieję, że będzie jakaś akcja podliczania i kier wreszcie przestanie pitolić "jeszcze pani tego nie zrobiła? Ma pani najmniejszą działkę!"Gorąco
|
|
|
|
#2202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) Nie zdarza mi się ie domknąć drzwi ale za innych nie ręczę...w ogóle to mnie te wszystkie bajery jak np fresh zone nie są potrzebne,wolę sobie umyć lodówkę 2 razy częściej ,albo kostkarka do lodu...no ludzie na co mi kostkarka do lodu ![]() Ale zdradzę Wam że chodzi mi też o cenę bo ja skoro mam możliwość kupić ładną estetyczną i energooszczędną no i sporo tańszą niż tą z obrzydliwymi niebieskimi półkami to zdecydowanie wolę tańszą-a kasy by zostało jeszcze na płytę grzewczą..... aaaa własnie polecacie indukcyjną? czy jednak tradycyjną gazową? bo ja powiem szczerze że te nowe gazowe pod zabudowy,takie wystające druciaki moim zdaniem brzydkie..to już stare zwyczajne kuchenki gazowe wyglądają lepiej no ale nie ma mowy o takiej musi być do zabudowy... więc pod względem ekonomicznym jak wychodzi indukcyjna?? dodam że pod napięcie 230V na szczęście są już kuchnie indukcyjne dla normalnych mieszkań ![]() sork że tu wam truję ..ale na forach jest ogrom informacji i kłótni ,do emerytury bedę sie przedzierać przez te rzężenia i czeszczenia
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Słiiiittt!
Cytat:
![]() O, czyli to, co nawiedziło też A. Winehouse ![]() Cytat:
Z makiem, czy z serem? A może z jabłkami?
|
||
|
|
|
#2204 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
skarbiatko-a instalacja wam wydoli na indukcje? i przydział mocy na mieszkanie? ja sie zastanawiałam ..ale wyszło ze nie bałdzo.....kolezanka sie skusiła i pisała do elektryczności o dodatkowy przydzial mocy na jej mieszkanie i dostała-ale nie zawsze jest taka mozliwość
|
|
|
#2205 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z serem i wiśniami ![]() Ale chyba źle się wyraziłem - na razie ciasto sobie na słońcu rośnie (a jeśli nie wyrośnie, to się wnerwię)
|
||||
|
|
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałyście o tym??
|
|
#2207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hyjHWHCXqIs Cytat:
Cytat:
|
|
#2208 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() (zdjęcie z komórki, więc słaba jakość... ale przynajmniej skarbiatko zmotywowała mnie do umycia płyty )
|
|
|
#2209 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale chodzi mi o maksymalny pobór mocy jaki mozesz wykorzystać...ja mam np tak ze jak piekę ciasto w nowym piekarniku i piorę to juz prasować raczej nie bardzo....a 1 grzałka w piekarniku żre duzo mniej niz 4 palniki płyty właczone na raz...chodzi o to czy jak właczysz 3 palniki to nie bedzie korków w całym bloku wywalało....Na dokładnie tej samej zasadzie nie mozna w blokach stosować elektrycznych przepływowych ogrzewaczy wody tylko pojemnościowe. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- co do robienia tylko prądu-jesli jest osiedle na skraju miasta i nie ma infrastruktury to przekopanie gazu to przeogromne koszty i bardzo duzo czasu na załatwianie. Poza tym np nie da sie teraz zrobić wieżowca z gazem...przepisy zabraniają
|
|
|
#2210 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2211 |
|
grozi wypollizowaniem
|
skoro juz o kuchenach- czym czyścic front kuchenki inox? a czym emaliowany piekarnik? słyszałam ze są jakies specjalistyczne ze sie psika a potem włącza grzanie..ale konkretna nazwa?
|
|
#2212 |
|
never say no to panda
|
to jest listwa-niebrudka vel niegrzybka - czyli, żeby się nie syfiła ta szczelina pomiędzy blatem i ścianą, a za rok, żeby jakiś paskudny grzybol tam nie wylazł
![]() widziałam w róznych sklepach jakieś specjalne preparaty do czyszczenia praktycznie każdego elementu kuchenki - frontów, szyb, wnętrza, płyt, ale ja tam wnętrze odszorowuje cifem (potem do czysta ścierą z wodą), szkła wszelakie psikaczem do szyb (bardzo dopsz się tym płyty czyści), tylko jeszcze nie wiem, czym ten front wyczyścić, a się plamy porobiły niestety :/ muszę poszukać
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tych standardowych 1,5 mm kabelkach w ścianach to się uciągnie 3,5kW a tyle to ma jedna celka w kuchni indukcyjnej. Płyty indukcyjne maja całościowo od 8KW w zwyż, a to by wymagało 4,5mm przewodów w scianie i 32A zabezpieczenia w skrzynce przyłaczeniowej. Chęć gotowania na raz na więcej niż 1 palniku wymagała by zmiany instalacji w ścianach, zabezpieczeń w skrzynce przyłączeniowej i ew. pisma do "elektrowni" o przydział dodatkowej mocy. Sa tez płyty gazowe z krytymi palnikami. Ale nie wiem czy tak łatwo dostepne i w normalnej cenie. Cytat:
Nic nie trzeba psikać tylko włączyć na te opcję piekarnik i po godzinie "wymieść" z piekarnika popiół. Tyko z góry zaznaczam ze takie oczyszczanie generuje spory smrodek spalenizny. ------------- Cześć ludu pracy ![]() Pinup: Szybciutko wracaj do zdrowia i życzę gładziutkiej buzi bez ani jednej niedoskonałości. Gryxiu: Nie kuś tak ciastem bo Ciebie nawiedzę ![]() Red:
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-07-02 o 11:33 |
||
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wodą, ciepła woda, miękka szmatka i trochę cierpliwoś, później tylko wypolerowac dobry wszystkim taki upał, a ja do miasta muszę jechac
|
|
|
#2215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cbr Twoja akurat ładna jest
![]() Eenax już rozumeim o co chodzi-nie z tym też nie bedzie problemu,bo J wymienił instalację i mamy teraz mocarną Cienkie kabelki poszły w zapomnienie
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak zerknełam to sa i płyty o mocy calkowitej 7,2 kW. Oczywiście nie zmienia to faktu ze przy standardowych instalacjach domowych będzie mozna uzywac max 2 elementów: piekarnik + celka lub 2 celek (i to tych mniejszych). No niestety kryte gazówki do tanich nie należą, a indukcyjne tez maja niezbyt przyjazne ceny. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
U mnie wygrała standardowa gazówka bo była tańsza i w kolorze moich szafek kuchennych. PS. a cebulę opalać na rosołek można ganiać do sąsiadki.
|
|
#2218 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Albo odkurzanie, albo piekarnik, albo pranie ![]() Cytat:
![]() Nie mam absolutnie nic przeciwko Jest nadzieja, że drożdżówa zjadliwa będzie, siedzi w piecu i rośnie powoli ![]() Nieee jeeedź ![]() --- Wklejam Wam kotki, na które ostatnio polowałem, oraz widok z okna, który obserwuję sobie codziennie podczas klikania
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2010-07-02 o 12:42 |
||
|
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
yhhh właśnie...co z cebulką
co z suszeniem mięty![]() a pod względem rachunków? bo jam straszny chytrus..nie lubię przepłacać..i tak sie dałam wmanipulować w punktowe oświetlenie i takie tam...i teraz nikt nie gasi światła tylko ja łażę gaszę i się wkurzam....albo energooszczędne żarówki te klasy super są energoszczędne ale dopiero po godzinie ich używania a jak sie włącza i wyłącza to się kompletnie nie opłaca.... tyle że odchodzi się już od tych zwyczajnych....coś tam unia brzęczy na ten temat....nie chce mi się myśleć... ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
PinUp ![]() Byłam wczoraj na tych zalanych osiedlach i wsiach - koszmar... ![]() Domy poobdzierane albo rozsypane, ziemia skażona na kilka lat, ludzi żal jak nie wiem.... Była Wenecja, teraz jest Sahara lub Pompeje, wszystko pokryte kilkunastocentymetrową warstwą wyschniętego spękanego mułu.... ech... Lodówkę mam Electroluxa, pralkę Indesita, ale modele wybierane parę lat temu przez kumpla ze sklepu i serwisu pod względem bezawaryjności i taniości eksploatacji. I jestem zadowolona ![]() Poza tym jestem ruda jak marchewa i słucham płyty Ani Dąbrowskiej z coverami filmowymi klik klik
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

a klasa energetyczna tylko A i toto zużywa prawie 380 kWh

za kameleona (i za odwage w zakupie Sui

A może z jabłkami?