|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
łykał powietrze, lało mu się po brodzie... ale ewidentnie był głodny. Ehhh... dzieci to prawdziwa zagadka jest ![]() Cytat:
Co do pleśniawki.... niestety Mikołajkowi też się pojawiła Cytat:
I trzymam kciuki by z Danielkiem było lepiej
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-07-02 o 11:59 |
|||
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś ciężka noc. spałam może 1,5h i dopiero nad ranem udało się na dłużej zmrużyć oko. zauważam dziwną prawidłowość - co druga noc straszna
![]() teraz oczywiście śpi jak aniołeczek. małz od dzisiaj zaczyna rzucać palenie Kropko - dużo osób jeździ do dr Brosz prywatnie, przyjmuje w Paniówkach albo Przyszowicach, a na nfz niestety nie wiem gdzie, ale mogę dopytać.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-02 o 12:25 |
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
margo80 (28.02.80) -sn. (40tc +1) 19 czerwiec, godz. 10:05 Ewa 3390g, 52cm
Darianna25 (06.08.78) -sn. (40tc +3) 21 czerwiec, godz. 6:01 Aleksandra 4100g, 57cm Silpe (05.01.79) -sn. (40tc +3) 22 czerwiec, godz. 13:45 Gabriela 3500g, 57cm marrticzka (15.01.81)-sn. (40tc -3) 23 czerwiec, godz. 18: 35 Hanna 3420g, 53cm Gringoo (04.05.88) -sn. (4otc +13)25 czerwiec, godz. 8:20 Martyna ...g, ...cm kasiaaX (05.02.85) -cc. (40tc +12) 26 czerwiec, godz. 11:45 Zosia 3600g, 57cm kumkura (16.11.82) -sn. (40tc +10) 26 czerwiec, godz. ... Adam 3700g, 55cm Gratuluję ![]() ![]() Hurtem ale inaczej nie dam rady
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie i ja sie melduje, mam nadzije że juz niedługo bede mogła zajrzec do was i jak zwykle cudownie rozwijejecie tysiące moich watpliwosci i wesprzecie
![]() na razie musze dojcs do siebie. ale mała cudowna, wynagradza wszystko ![]() pozdrawiam i tymczasem
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, wierzyc sie nie chce...po prostu szok, ze lekarz, czyli ktos od kogo pomocy sie spodziewamy jest tak obojetny i glupi.
Szukaj innego. Mam nadzieje, ze znajdziesz. A wierze, ze Daniela problemy skoncza sie z 3 miesiacem a moze wczesniej Malwina ma 10 tygodni i widze, ze problemy kupowe jej mijaja. Teraz jest jedzenie i kupa. Nie prezy sie jak jeszcze tydzien temu wiec idzie ku lepszemu. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20409636] A tu się jeszcze pochwalę, bo strasznie śmieszy mnie to zdjęcie I piąstki są [/QUOTE]Kurcze ale zadowolone dziecko i jak fika ![]() Malwinak spala dzisiaj od 23.30 do 6.30, szok. Pozniej zjadla i ze mna przekimalysmy do 10. Tak lubie
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - a gdzie chodzisz z Agatką do lekarza? Pewnie gdzieś na miasto?
![]() Ja się nie mogę zdecydować.. nasza przychodnia syberyjska nie jest taka zła - jeśli chodzi o dorosłych.. tych dzieciowych lekarzy wcale nie znam ani nie mam od kogo zasięgnąć opinii - no i mamy pod nosem niemal. Też ciekawa jestem jakie sa u nas te położne co odwiedzają po porodzie ![]() Ale nie byłoby problemem ruszyć się gdzieś dalej w razie gdyby opieka gdzie indziej była o niebo lepsza. A do porodu muszę zdecydować coby im adres poradni podać
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też się poddaję. Cały tydzień walczyłam z zastojami - jeden za drugim. Ostatni był tak duży że musiałam dzwonić po położną żeby rozmasowała. Dwa dni się z nim męczyłam na przemian masując i okłady robiąc. Ból przy każdym dostawieniu był tak silny że robiło mi się niedobrze na każdą myśl o karmieniu. nie miałam cierpliwości przez to do małej i ona to wyczuwała więc podenerwowane i ja i dziecko. Jak minął zastój to mała przez cały dzień w ogóle nie spała, nie wiedziałam co się dzieje - co usnęła to po 5 min się budziła i krzyk. Dzisiaj się okazało że po prostu nie dojadała - na cycu usypiała no to ją odkładałam budziła się głodna. Dzisiaj po cycu podałam jej Bebilon i inne dziecko, spokojnie śpi, widać że rozluźniona nie tak jak wczoraj. Nie ma rąk zaciśniętych tylko rozłożone swobodnie.
Wyrzuty sumienia mam okropne, bo przecież jak się postaram to będę miała więcej mleka ale to się wiąże znowu z zastojami - lekarz powiedział że dopóki się kanaliki nie poszerzą czyli tak do trzech miesięcy Ale się rozpisałam. Mam pytanie jeszcze do mam karmiących mieszanie. Dzisiaj daję małej cyca, potem dopija z butli tak ok 40 ml, śpi godzinę - budzi się i chce pić to dostaje wody przegotowanej i tak za ok godz do półtorej znowu cyc i butla. czyli przerwa między mlekiem jest 2h do 2,5, a w międzyczasie woda. Chyb jej nie przekarmiam ??
|
#1598 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam.
Wczoraj moje dwa diabelce skończyły 12 tygodni ![]() Tak się zastanawiam i nie jestem pewna - urodziły się miesiąc przed terminem, czyli powinny być na etapie rozwojowym 8 czy 12 tygodniowych dzieciaczków? Widzę, że wasze maluszki już się tak fajnie śmieją a moja jakoś nie bardzo. Zdarza im się od czasu do czasu ale częściej mają poważne miny. Dzisiejsza noc niespokojna - zwylke już przesypiają cała. Po wieczornym jedzeniu ok. 20.30 śpią do 6-7. Dzisiaj pobudka o 2 i do 4 walka. W końcu skończyło się butlą i jakoś zasnęły. Teraz też marudzenie. Niby śpiące ale nie chcą spać :/ Czyżby też skok? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20402457] Ja dziś młodego w chuste wpakowałam i do wsi gminnej pojechałam z chłopakami. Ludzie patrzeli się jak na kosmitkę, ale sympatycznie się przy tym uśmiechali i z ciekawością zaglądali do chusty. ![]() Tyle, że nie wiem czy dobrze moje dziecię w to ustrojstwo wpakowałam... Tymek był zadowolony, spał, nie protestował, więc chyba było oki. Zaraz zrzucę fotki, to Wam pokażę. [/QUOTE] Tak mi się przypomniało: w piątek bylismy u małża w pracy na grillu. Oprócz nas były jeszcze dwie młode mamusie z dzieciuszkami. Jedna, bardziej "doświadczona" bo drugi raz została mamą. I dziwne jakieś teorie głosiła, np.: ta druga się żaliła, że mała marudna cały dzień, płacząca niewiedzieć czemu itp. I teraz cytuję: - a byłaś z nią gdzieś? - Byłam w supermarkecie. - Zaglądał ci ktoś do wózka? - Tak. - Facet czy kobieta? - Kobieta. - No to masz. Zuroczona. Trzeba było rozebrać i koszulką odwróconą na lewą stronę wytrzeć. I gdzie czerowną kokardkę masz?? Kropka może twój Danielek też zauroczony? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko w łeb walnąc albo kopa w doopę. Może by się opanowała. I jak to się ma do mody "karmienia na żądanie"? Zgłupieć można, Każdy gagda coś innego. Tak. Mają, czasem mają otwarte dłonie ale częściej chyba zaciśnięte. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-07-02 o 14:23 |
||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Sparkly ... nie wiem ale w tych zabobonach coś może jest..
ja ponoć jak byłam mała to cały czas byłam istnym aniołkiem, wcale nie płakałam, chyba, ze mi kupa z pieluchy już w uszy zaglądała ale to raczej mało razy się zdarzyło musiało być po prostu coś mega niekomfortowego bym darła japę.. moich rodziców odwiedzali różni ludzie by mnie pooglądac i przyszła baba co jej za bardzo nie lubili i ona tak na mnie patrzyła, zachwalała i coś tam.. jak tylko wyszła to ja ryk paniczny, bek na całego i wariactwo.. moja matka - baba ze wsi rodowitej nie wiedziała co robić.. a ojciec -również "farmer" ale z innych stron zaraz że zauroczona jestem.. zdjął swoje skarpetki i mnie nimi pomyział - i ponoć odrazu się uspokoiłam.. nie wiem.. może były już tak aromatyczne i sztywne, ze mnie po prostu nimi uśpił Taki dziadek ode mnie z pracy też podobną historię opowiadał ale jemu niekoniecznie muszę wierzyć, własnym rodzicom wierzę bo niby czemu mieliby coś takiego mi wymyślać. Więc sama nie wiem co o tym myśleć.. może taki jakiś dziwny zbieg okoliczności a może coś w tym jest.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby jednak problem szybciutko się rozwiązał.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20410774]A zaciskanie kciuka w środku może być objawem różnych neurologicznych schorzeń, np. nadpobudliwości, zbyt dużego napięcia mięśniowego. Ale spokojnie, przeważnie do 3 miesiąca dziecko piąstki zaciska, tyle, że najczęściej na zewnątrz daje kciuk - a jeśli jakieś tego typu rzeczy są, stosuje się rehabilitację metodą Voyty lub Bobath i spokojnie wsio do normy wraca.[/QUOTE] Dzięki za info Cytat:
A w ogóle to młodemu pojawia się po każdym spaniu żółtawa wydzielina zaschnięta na prawym oczku, a jak czuwa to ma w tym oczku jakby pełno łez. Chciałam iść do pediatry, ale nie ma już na dziś miejsc Ale spotkałam też sąsiadkę co ma trzymiesięczną dziewuszkę i poradziła mi masować kanalik łzowy, bo pewnie zatkany. To tak zrobię. Zresztą dziś przyjdzie do nas położna ostatni raz to ją też zapytam.
|
||
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo serdecznie
Czy można dołączyć się do pogaduszek na Waszym wątku ??Przyznam, że jak byłam w ciąży czasem zaglądałam na wątek w Poczekalni. Jakoś nie miałam odwagi żeby coś napisać bo tak dobrze już się między sobą znałyście....... Ale teraz z chęcią popiszę Siedzę z moim maleństwem sama w domku i nie ma do kogo buzi otworzyć, a Mąż w pracy ![]() Tymoteusz urodził się 23. 06. przez cesarskie cięcie Niestety nie miałam szans na naturalny ponieważ na tydzień przed terminem okazało się, że mam jakieś bakteryje w moczu i zaczęło być groźnie dla mojego malca. Teraz już w domku docieramy się ![]() Tymek Przesypia prawie całą noc, nakarmiony ok 22 - 23 śpi sobie do 4. Także nie narzekam. Niestety moje biedactwo cierpi na czkawki co mu ewidentnie przeszkadza zasnąć po jedzonku. No i oczywiście niesamowicie mu się ulewa. Wklejam fotkę
|
|
|
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20409636]
A tu się jeszcze pochwalę, bo strasznie śmieszy mnie to zdjęcie I piąstki są [/QUOTE] Przeurocze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam powieki lizac i za siebie pluc. I bielizna pocierac.
|
|||
|
|
|
#1603 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
generalnie jak moja się rodziła to była fala upałów, także jeszcze w szpitalu często leżała w samej pieluszce, potem w domu też nam kazali leciutko ubierać. najwyżej w razie czego okryć tetrową pieluszką. a od wiatru - owszem - osłaniać. a ja znowu pharmacerisa mam. skonczylam ten zapobiegający rozstepom i kupilam POSTNATAL. fajny, łatwo się rozsmarowuje i nie muszę masakrować bardzo brzucha wokół blizny, tylko delikatnie masuję. i jeszcze to w nim mi się podoba że jest całkiem bezzapachowy. Cytat:
![]() to ja trzymam kciuki i powodzenia życzę Cytat:
a co do karmienia to moja też ma ostatnio takie pragnienie. tylko ja zamiast wody daję herbatkę rumiankową. chce pić, to daję. przybiera na wadze w normie, nie mam zamiaru jej głodzić, albo raczej "zasuszać". ja też w takie upały więcej przecież piję, nie wiem jak u Ciebie ale w mojej części lublina jest od kilku dni straszny gorąc, ja to z tym łączę, bo jak jest chłodniej to mała ma zupełnie inny "system" i je więcej a rzadziej ![]() Cytat:
a ja się pochwalę, że zaliczyliśmy wczoraj mega głośny spacer ![]() jakieś dwadzieścia minut od domu - szybkim tempem... mała się rozdarła jak syrena alarmowa. bo my dwa głupki (rodzice znaczy się ) wybraliśmy się tak "na chwilę" bez pieluszki zapasowej... tylko tak nam się fajnie szło, żeśmy daleko zaszli. i tak wracaliśmy potem biegiem, bo mała w ryk, histeryczny, cała czerwona i na rączkach źle, w wózku źle, już się zastanawiałam czy jej tej pieluchy nie ściągnąć, z gołym zadkiem może by jej lepiej było
|
||||
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2041875 0]
jak to jest z tymi kanalikami? to znaczy że po tym czasie mleka będzie więcej? będzie mniej problemów? bez grudek w cyckach, zastojów i innych atrakcji? [/QUOTE] Podobno kanaliki się poszerzą i zastojów nie będzie, tylko że zanim to u mnie nastąpi to chyba zwariuję.
|
#1605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja miałam ten problem tylko kilka dni, teraz z kolei narzekam że mleka mam zdecydowanie za mało... i herbatka laktacyjna, i odciąganie "do pełna" i przystawianie dziecka... i nie wiem co mam jeszcze zrobić... staram się pić dużo wody ale różnie mi to wychodzi
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2041909 1]
ja miałam ten problem tylko kilka dni, teraz z kolei narzekam że mleka mam zdecydowanie za mało... i herbatka laktacyjna, i odciąganie "do pełna" i przystawianie dziecka... i nie wiem co mam jeszcze zrobić... staram się pić dużo wody ale różnie mi to wychodzi [/QUOTE]Ja bardzo dużo piję - ok 2 do 3 litrów wody dziennie, jednak przy zastojach musiałam pić minimalnie żeby mała ściągnęła zastój bo inaczej piersi mi nabierały tak że zastój sięgał aż pod pachę i nie mogłam ręką ruszyć, a mała nie dawała rady ściągnąć. Do tego dochodziło zmęczenie bólem więc i jeść nie miałam ochoty to zaowocowało tym że teraz pokarm mam nietreściwy i nie jest go już tak dużo i mała się nie najada. Teraz dokarmiłam ją butlą i śpi już 2,5h a wcześniej po 10 min spała w dzień.
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi kazała to kupić i smarować rano i na wieczór.. i babka w aptece też to poleciła. a pytała się o wiek dziecka My też jedziemy na cycu.. ale ja nie mam.. ale Tz ostatnio coś mowil ze ma jakies krostki białe na jezyku i go bolą, moze on ją zaraził.. ale już jej schodzą.. Przeczytalam.. na ulotce jest ze ponizej 12 m.z. skonsultować z lekarzem.. a skoro lekarka to poleciła..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-07-02 o 16:28 |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
wymiekastm dziewczyny - mój aniołek je dzis tak marudny że padam - wydaje misie że to przez te afty
ciagle wkłada rączki do buzi i pieluszke i marudzi tylko na cycu by siedziała albo na rekach. smaruje jej pyszczek aftinem od wczoraj i zobaczymy . teraz też mi przysypia na rece dobrze ze na lewej to pisac moge przynajmniej . jak ją odłoze to za 10 min znów marudzi i tak juz 3 godziny - cycek - butla i tulenie - padam,,,a do południa tak ładnie spała - posprzątałam cały dom i pranie zrobiłam a teraz nie mam sie jak ruszyc albo tez przez ten upał jest tak marudna ![]() ja dziś pierwszy dzien bez meża ...jest mi zle juz w nocy było mi zle dobrze ze mała ładnie przespała .nie wiem ile tak wytrzymam sama z dzieckiem, pocieszam sie ze dzieci szybko rosną a ja sie przyzwyczaje no i w koncu mam ją dopiero tydzien . ![]() chce zeby juz była duza ....
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że usg wyszło w porządku, nic niepokojącego. ciśnienie też dzisiaj już niższe.
|
|
|
|
#1610 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Basia dzis byla szczepiona, az sie boje dzisiejszej nocki... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20410774]Dziękuję w imieniu córki ![]() A zaciskanie kciuka w środku może być objawem różnych neurologicznych schorzeń, np. nadpobudliwości, zbyt dużego napięcia mięśniowego. Ale spokojnie, przeważnie do 3 miesiąca dziecko piąstki zaciska, tyle, że najczęściej na zewnątrz daje kciuk - a jeśli jakieś tego typu rzeczy są, stosuje się rehabilitację metodą Voyty lub Bobath i spokojnie wsio do normy wraca.[/QUOTE] Kurcze zmartwilas mnie. Basia czasami ma kciuki zacisniete a najczesciej pokazuje mi "fige" .Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę mu wytrwałości ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że 8 tygodniowych. Luiza też jest wcześniakiem i niektóre zachowania ma młodszych dzieci. Pewnie skok rozwojowy. Takie zabobony - szok ![]() Kolejny Tymek na wątku ![]() Gratuluję ślicznego synka ![]() Cytat:
Cały dzień masz lizać te powieki? ![]() Cytat:
Byliśmy w szpitalu i wyszło, że Luiza ma już dużo niższy poziom bilirubuny - od 4,5- 5,5 jednostek ( spadło z 9,1). Nie kuli jej, tylko takim urządzeniem mierzyli. Zważyli mi dziecię - 4420 g. Tylko pani doktor jakoś nam nie podpasowała. Pytałam się jej o krostki na buzi, to stwierdziła, ze to może być jakieś uczulenie i mam moooocno przestrzegać diety. W ogóle jakaś taka zakręcona była ![]() Musimy się zgłosić jeszcze raz do poradni w sierpniu i wówczas zobaczymy jak spada poziom żółtaczki. Kupiliśmy fotelik X-Landera, pasujący do stelaża naszego wózka Spadam, bo mała mnie woła
|
|
#1612 | |||
|
Konto usunięte
|
kropka, zmień pediatrę!!!
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20409636] A tu się jeszcze pochwalę, bo strasznie śmieszy mnie to zdjęcie I piąstki są [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Tymoteusz- piękne imię- jak mojego synusia.
|
|||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze marudy sie wlaczaja i wylaczaja... Mojemu sie dzis wlaczyla w poludnie. Ranek super, spal nawet godzine, potem troche na spacerku. Przed poludniem wszedl w faze zywa i tak mu zostalo do teraz... Maruda taki ze szok. Zmeczony, a spania niet. Oczy sie zamykaja, a za chwile ryk. Albo zasypianie, zasypianie i... myk, nagle ozywienie i oczy jak 5 zlotych.
Na ostatnich rzesach chodze. __________ U Daf wszystko ok, maly zajmujacy nadal, kobita nie ma czasu na nic.
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawyniki.Myśmy dziś byli w ambasadzie i ze było troche czasu i blisko do słynnej Oxford Street w Londynie to podreptaliśmy na sklepy.Właśnie zaczeły sie wyprzedaże ale nic nie kupiłam bo Ola się rozdarła wołając o jedzonko.Poszliśmy do takiej kawiarni i tam ją nakarmiłam a ona jeszcze kupala takiego wielkiego strzeliła, ze musiałam ją przebierać w toalecie.Do tego się zwymiotowała i musiałam ją jeszcze raz karmic.No i tyle było zakupów. Podróż dała jej się we znaki.Gorąco dziś okropnie.Wrociliśmy to jaobmyłam,przebrałam i nakarmiłam i tak od 3,5 h śpi. Dziś ja oszukaliśmy wodą ale tylko na godzinę i tak trzebabyło wyjąć cyca. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-02 o 20:57 |
|||
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zaglądam do was żeby się pożegnać.Jutro rano jadę do szpitala.WIĘC PROSZĘ O KCIUKI ZA LEKKI PORÓD.Strasznie się boję,zaczynam panikowac.U nas na forum już pusto.Nawet nie ma z kim pogadać
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam napisać, że Luiza woła mnie ( jak dłużej mnie nie ma przy niej ) Takim zawołaniem " eeeńńń" Mówię wtedy do niej " już idę mój eńku" Tak mnie się to zawołanie podoba
|
|
#1618 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Historia - boska Cytat:
Moja córka też ma czkawki! Krótkie, ale codziennie prawie. Cytat:
Twoją bielizną, czy pieluchami? [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2041875 0] jak to jest z tymi kanalikami? to znaczy że po tym czasie mleka będzie więcej? będzie mniej problemów? bez grudek w cyckach, zastojów i innych atrakcji? a ja się pochwalę, że zaliczyliśmy wczoraj mega głośny spacer ![]() jakieś dwadzieścia minut od domu - szybkim tempem... mała się rozdarła jak syrena alarmowa. bo my dwa głupki (rodzice znaczy się ) wybraliśmy się tak "na chwilę" bez pieluszki zapasowej... tylko tak nam się fajnie szło, żeśmy daleko zaszli. i tak wracaliśmy potem biegiem, bo mała w ryk, histeryczny, cała czerwona i na rączkach źle, w wózku źle, już się zastanawiałam czy jej tej pieluchy nie ściągnąć, z gołym zadkiem może by jej lepiej było [/QUOTE]Dziewczyny, zamiast masowania próbujcie mega gorący prysznic, u mnie zdecydowanie lepiej się sprawdził Było gołodupca zostawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Próbuj jej piąstki rozwierać lub wkładaj palca swojego, by wymusić prawidłowe ułożenie kciuka, jeśli cię to martwi.Cytat:
Trzymam! Dzisiaj z przyjaciółką pobuszowałam po M1, wpadłam do 5-10-15, kupiłam bluzeczkę na 68 i rampersa, i na 62 sukienunię Przeceny były, rzecz jasna. A od niej mała dostała body z pięknym napisem MAM FAJNĄ MAMĘ CHRZESTNĄ Tatuś spisał się pięknie na medal, zajmując się córką
|
||||||||
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20428709]Syberka, tam za Biedronką - dr. Anna Grabara - Czech - POLECAM! Absolutnie nie idź do Korzec, wg mojej koleżanki olewa i śmierdzi papierochami. Za to dr Czech - świetna. Ogólnie fajna poradnia, pielęgniarki też miłe.
[/QUOTE] O matko! Przecież Czechowa to była moją lekarką! ![]() Pamiętam jak z mamunią śmigałam do niej z każdym śpikiem u nosa ![]() Super babka ![]() Raz jak poszłyśmy to mojej lekarki nie było i miała nas przyjąć ta Korzec.. a ona odmówiła, mimo, ze miałam gorączkę i cośtam bo nie jestem jej pacjentką - buraczara cholerna! Myślałam, że jest więcej jakichś nowych lekarzy ale jak jest Czechowa to tylko i wyłącznie do niej ![]() Położną też miałaś stamtąd? Trzeba się zgłosić po porodzie z tej strony dla dorosłych czy dla dzieci? Jak to jest?
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20403410]proszę, to my w chuście.
Sorki za jakość fotek, ale robiłam sobie sama, w lustrze. A teraz niech specjalistki chustowe powiedzą, czy Tymek dobrze jest w tą chustę wpakowany? Robiłam według instrukcji Zawitkowskiego:http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...w_chuscie.html ale nie wyszło mi to tak całkiem jak jemu. [/QUOTE]Niesla prezentacja chusty ciagle mi przypominacie jaki b;lad zrobilam kupujac nosidelko zamiast chuuustyyyyCo do pediatry to musialam wybrac z nfz a bylo najblizej wiec myslalam ze to dobre wyjscie.... Ale od lipca maly jest ubezpieczony u mnie w firmie i mamy prywatnie mozliwosc wizyt, wie w ptrzyszlym tygodniu lecimy ... dzisiaj bylismy na usg bioderek...bez kolejek , mila obsluga, ja polazlm do ginekologa na przeglad a tatus z malym badali sie u ortopedy... wszystko jest z malym okeej i ze mna rowniez...coz za ulga...jednak dobrze ze nie zagladalam sobie miedzy nogi wczesniej ![]() Cytat:
ja sie zastanawialam czy z malym wyruszac 130km...ale teraz to nie wydaje sie straszne skoro Ty zabierasz sie duuuzo dalej![]() co do ego slodu...kurcze to ja moze wysle Ci kaske na konto za slod i przesylke? to moze wyslalabys o ile sie da... ![]() kropko... dziele z Toba niedole...dziisaj usypialam malego od 19-21.20...jakas masakra...chyba ma kolki...odstawilam diclofor bo myslalam ze moze nie trzeba mu juz podawac i po odstawieniu przez 2 dni byl anilkiem a teraz dokazuje...prezy sie , kupy zrobic nie moze, baki puszcza...eh... mam ochote przeniesc sie w czasie i niech bedzie mial juz te 3 miesiace i jelita sie uspokoja... o 23 na spiocha go dokarminlam..mam nadzieje ze sie za szybko nie obudzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

jakiekolwiek bo dzis wesolo sie nie zapowiada.
łykał powietrze, lało mu się po brodzie... ale ewidentnie był głodny. 

Nikt sie nie przejal krzykiem dziecka, nikt nie zauwazyl ze maly sie zachodzi. Dobrze, ze nie ja go trzymalam, tylko maz, to moglam ingerowac i dmuchalam mu w buzie zza ramienia meza. Pani dr sobie cos pisala i byla wyraznie niezadowolona ze przez krzyk dziecka nie slyszy co mowi do niej pielegniarka
, a pigula przygotowywala sobie nastepne porcje, gdy moj syn tracil oddech... 

I piąstki są ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zaraz zrzucę fotki, to Wam pokażę. 
Oby jednak problem szybciutko się rozwiązał.