|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kcale
Ile kcal jest w tym jadłospisie na jeden dzień? Ja nie wiem jak to policzyć,bo nie mam wagi kuchennej,proszę o pomoc.
posilek 1 - nektarynka,melon posilek 2-plasterek sera posilek 3-brzoskwinia,jajko na twardo posilek 4-rzepa,ogórek,pomidor,plas ter szynki' posilek 5-śliwka,kawałek melona posiłek 6-kilka truskawek,kilka malin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kcale
Nie chce mi sie tego liczyc, ale na bank nie ma 1000 i to menu woła o pomste do nieba i wrózy problemy ze zdrowiem
![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Grupa 1
czereśnie ,jeżyny ,limonka ,nektarynka ,cytryna ,morela ,jagody ,truskawki ,mango ,maliny ,grejpfrut ,figi ,śliwki ,ananas ,kiwi ,melon ,gruszki ,jabłka ,winogrona papaja pomarańcza brzoskwinia grupa 2 sałatka z jajek ,jajka na twardo ,plasterki sera,, makrela,, łosoś ,sałatka z tuńczyka ,serek wiejski ,orzechy laskowe ,włoskie,pistacje,orzechy brazylijskie ,dorsz ,kurczak bez skóry ,miecznik ,fladra ,krewetki ,pieczona wołowina ,plasterki szynki ,indyka ,boczku ,orzechy ziemne ,fasola ,krab ,homar ,pstrąg grupa 3 pasternak ,kalafior ,rzepa ,cebula ,seler ,brokuły ,kapusta ,buraki cukrowe ,zielona fasola ,grzyby ,czosnek ,ogórek ,pomidor ,szparagi ,karczochy ,brukselka ,rzodkiewka , szpinak ,groszek ,pieprz ,cukinia ,bakłażan kabaczek ,sałata grupa 4 *rzodkiewka ,nektarynka ,cytryna ,mango ,sałatka z jajek ,soczewica ,jajka na twardo ,jajecznica ,pieczona wołowina ,plasterki szynki ,groszek buraki cukrowe ,maliny ,plasterki boczku ,serek wiejski ,czereśnie jeżyny ,winogrona ,pomarańcze ,fasola ,homar ,dorsz ,pstrąg ,sałata- *szparagi ,karczoch ,seler ,brokuły kapusta ,brukselka ,szpinak ,rzepa ,cytryna ,grejpfrut ,figi ,śliwki ,śliwki suszone ,morele ,jagoda ,kumkwat ,ananas ,grzyby ,czosnek ,cukinia ,krab ,migdały ,orzechy brazylijskie,nerkowce *pietruszka ,cebula ,kalafior ,plasterki. Sera ,makrela ,łosoś ,flądra ,krewetka ,mandarynka ,kiwi ,melon ,papaja ,sałatka z tuńczyka ,kurczak bez skóry ,truskawki ,gruszki ,brzoskwinie ,jabłka ,bakłażan ,ogórek ,pistacje ,orzechy ziemne-włoskie-laskowe,pomidory wskazówki do przygotowania jedzenia wszystkie ryby nie mogą być w panierce,oraz nie dozwolone sosy polewy prócz soku z cytryny i soli wszystkie owoce muszą być świeże ,soki nie dozwolone sałatka z jajek :jajka+nisko tłuszczowy majonez+musztarda +seler sałatka z tuńczyka ;tuńczyk+majonez+musztard a+cebula+seler+pomidor bez chleba potrawy mięsne chude bez sosów dozwolone. Musztarda,sól picie można pić wszystko co ma maks kalori10 na 250 ml. Możesz pić ;napoje dietetyczne ,woda ,herbatę mrożoną ,niskokaloryczną kawa woda -duże ilości min 8 do 10 szklanek dziennie dzień1 posiłek 1 -zjedz 2 produkty z grupy 1 posiłek 2 -zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3 -zjedz 1 produkt z grupy 1 oraz 1 z grupy 2 posiłek 4 -zjedz 3 produkty z grupy 3 oraz 1 z grupy 2 posiłek 5 -zjedz 2 produkty z grupy 1 posiłek 6 -zjedz 2 produkty z grupy 1 dzień 2 posiłek 1 -zjedz 2 produkty z grupy 1 posiłek 2 -zjedz 2 produkty z grupy 4 posiłek 3 -zjedz 3 produkt z grupy 3 posiłek 4 -zjedz 1 produkty z grupy 3 oraz 1 z grupy 2 posiłek 5 -zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6 -zjedz 4 produkty z grupy 3 dzień3 posiłek 1 -zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 2 -zjedz 1 produkt z grupy 3 oraz 1 z grupy 1 posiłek 3 -zjedz 3 produkt z grupy 3 oraz 1 z grupy 2 posiłek 4 -zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 5 -zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6 -zjedz 4 produkty z grupy 3 dzień 4 posiłek 1 -zjedz 2 produkty z grupy 1 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 4- zjedz 3 produkty z grupy 3 posiłek 5- zjedz 3 produkty z grupy 3 posiłek 6- zjedz 2 produkty z grupy 2 dzień5 posiłek 1- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 4 posiłek 3- zjedz 2 produkt z grupy 2 posiłek 4- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 5- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6- zjedz 3 produkty z grupy 3 dzień 6 posiłek 1- zjedz 4 produkty z grupy 4 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3- zjedz 2 produkt z grupy 2 posiłek 4- zjedz 4 produkty z grupy 3 posiłek 5- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6- zjedz 2 produkty z grupy 2 dzień 7 posiłek 1- zjedz 4 produkty z grupy 3 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3- zjedz 2 produkt z grupy 2 posiłek 4- zjedz 4 produkty z grupy 3 posiłek 5- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6- zjedz 4 produkty z grupy 3 dzień 8 posiłek 1- zjedz 5 produkty z grupy 3 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3- zjedz 3 produkt z grupy 3 posiłek 4- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 5- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6- zjedz 2 produkty z grupy 2 dzień 9 posiłek 1- zjedz 2 produkty z grupy 4 posiłek 2- zjedz 4 produkty z grupy 3 posiłek 3- zjedz 2 produkt z grupy 2 posiłek 4- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 5- zjedz 3 produkty z grupy 3 posiłek 6- zjedz 2 produkty z grupy 2 dzień 10 posiłek 1- zjedz 2 produkty z grupy 4 posiłek 2- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 3- zjedz 4 produkt z grupy 3 posiłek 4- zjedz 3 produkty z grupy 3 posiłek 5- zjedz 2 produkty z grupy 2 posiłek 6- zjedz 2 produkty z grupy 2 czyli ta dieta to znowu jakiś blef ? slyszalam,że pomaga i nie ma efektu jojo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Co to za wymysły?
Totalne bzdury. Jeśli chcesz schudnąć poczytaj podwieszone wątki na dietetyce i fitness. A tutaj to ja nie wiem, czy 400 kcal się znajdzie...
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
http://kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,7...ikkalorii.html
tutaj sobie oblicz już sama ![]()
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest masakra a nie jadłospis, teraz schudniesz a potem nie będziesz mieścić się w spodnie, metabolizm rozwalisz lub chudnąć nie będziesz bo będzie zapasy gromadził. czasem trzeba pomyslec
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Landryna, daj sobie siana z tyg "G.", bo to nie jest zadna dobra dieta.
Poczytaj podwieszone wątki i przeanalizuj. Zmien nawyki zywieniowe na stałe i nie bedziesz sie musiała zastanawiac nad zadnymi grupami, apotem nie bedziesz musiała się leczyć i płakać w rękaw.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ale właśnie ja chcę potraktować tę dietę jako wstęp do odżywiania się bez słodyczy i fast foodów,tylko o to mi chodzi.Po tej diecie przejdę na 1000 kcal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ale nie ma to większego sensu, albo nawet zadnego sensu.
Dieta 1000kcal też nie ma sensu i jak byś poczytała podwieszone na dietetyce wątki to bys juz o tym wiedziała. Moim zdaniem 1500 kcal + aktywnosc fizyczna. Pozatym itotne jest co jesz. Równbie dobrze mozna zjesc 3 snickersy a zrobic 1500 kcal, a i tak bedziesz marnowała zdrowie.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
1500 kcal to jadlam chyba zawsze,odkad pamietam,zawsze mi tyle wychodzilo,więc raczej bym nic nie schudła,a na ćwiczenia nie mam ani czasu,ani kondycji ( na której mi zbytnio nie zależy),więc dla mnie każdy kg ma sens,jeśli tylko nie powróci.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Byłam na tej diecie o której piszesz - dieta turbo
![]() ![]() W końcu przerwałam ją 9 dnia bo byłam chora i nie chciałam osłabiać dodatkowo organizmu tą dietą. Radzę Ci poczytać wątki o zdrowym odżywianiu, ja tak planuję teraz chudnąć, i powiem Ci że minął tydzień (w tym codziennie mi się zdarzały jakieś potknięcia), a kilogram straciłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dziwne,większość kobiet właśnie zmusza się do jedzenia,bo są pełne.Jedzą 4 posiłki,bo więcej po prostu nie mogą.Dla mnie ten łożony jadlospis jest nawet za obfity...i zbyt częste posiłki,będę pełna już po 3-4 posiłkach.Po tej diecie przejdę na owocową,a później na 1000 kcal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
No dobrze skoro sie upierasz, to możesz nawet przejsć na diete "kurz, woda i 1000 brzuszków", ale skoro kilka dziewczyn mówi Ci, ze sobie swoim pomysłem zaszkodzisz to ja na Twoim miejscu bym sie zastanowiła.
Nasuwa się pytanie ile masz wzrostu ile wazysz i jaki jest Twój cel?
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
waga bitej śmietany
Wie może któraś z Was ile gram może mieć ubita z ok 200ml mleka bita śmietana Śnieżka ? Będę wdzięczna za info gdyż nie mam wagi w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale musiałabym znać dokładnie ilość. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
suma: 647 kalorii... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
rzeczywiście tragedia, 647 kcal jak na Tój wzrost i wagę to stanowczo za mało, raz, że długa tak nie wytrzymasz, dwa nawet jesli schudniesz te parę kilko to gwarantuje ci, że jak tylko zaczniesz normalnie jeść to przytyjesz dwa razy więcej.
Powodzenia z taką dietą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
hahaha, wtf?!
![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Z tego co pamiętam jest to dieta ONZ, odradzam ją osobom nietrwałym itp, gdyz ja miałam po niej ogromny efekt jojo tak samo jak po dukanie, którego z własnej winy nie doprowadziłam do końca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.