Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 16:19   #3331
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Mpik82
bardzo podoba się mi ten wózek. ile kosztuje?

ja jestem trochę przerażona.
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg
przy wzroście 176. do gina idę za tydzień ....
Hello wozeczek jest tani 1195 za 3w1 http://www.allegro.pl/item1088858916...k_f_i_l_m.html
Stary 2010-07-02, 16:27   #3332
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Mpik82
no cena dobra.

co do mojej wagi. przed ciążą też intensywnie ćwiczyłam. brzuch miałam prawie idealny. tylko ja duża w biodrach jestem. jak stanęłam na wadze to lekarz się zdziwił, że tam aż 100 kg. nie widać tego po mnie w ogóle.
a teraz? z dzidzią wszystko w porządku. jem tyle co zawsze no może trochę więcej owoców i wody niegazow.
ważyłam się teraz u endokrynologa i przez 3tyg. o,5 kg przybrałam.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:35   #3333
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ufff nareszcie nadrobiłam

aneczka - uważaj żebyście się tam nie pozarażali od niego.... wczoraj do mnie wpadł kolega pieniązki oddać i stałam prawie pół metra od niego i baaardzo szybko wygoniłam z domu

bordowa - hehe niezły brzuchalek
a co do wyjść... też mam podobnie... wolę wiedzieć wcześniej, ale najczęściej i tak nie chce mi się nigdzie iść... cały tydzień pracuję więc lubię w weekend poleżeć i odpocząć

klarissa - no to gratuluję szefa mój kiedyś był naprawdę ludzki, teraz jakaś szajba ajba mu odbiła, ale cóz... jak on robi tak i ja będę ....

majka - pewnie przejdę się tam, na zielonych wzgórzach też taka jest więc blisko mam, tylko szkoda, że w necie nie można nic zobaczyć...
wcześniej zamawiałam w DOZ na necie i tylko sobie później odbierałam w którejśc aptece, i też w miarę tanio było

abz - no dokładnie, teraz urlop mi liczy od stawki z umowy i nie raczył mnie nawet poinformować o zmianach bo w zeszłym roku było zupełnie inaczej...

idę naleśniki smażyć nie ma w domu nic do jedzenia, a TZ dziś wraca więc zakupy dopiero jutro... a coś wszamać trzeba

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:35   #3334
NIKaP-n
BAN stały

Klarissko mi mój lekarz co wizytę robił usg bez problemu i dawał foty dla mnie i babci
Na połówkowe mnie skierował do innego, bo tamten ma wrażliwszy sprzęt. Myślę, że dlatego mi dwa razy nie robił, że u Niego tak dobrze nie widać, a koło 30tc miałam iść na to drugie opisowe usg do tamtego lekarza. Za każdym razem słuchamy serduszka dzidzi.
W każdym razie przez ten cukier się wszystko poplątało, gdyby na to wcześniej dał skierowanie, to już byłabym po drugim usg opisowym

Astorianka czyli jednak Deutschlandy bardziej cywilizowane

Mpiczku
super ciuszki
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:42   #3335
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
klarissa - no to gratuluję szefa mój kiedyś był naprawdę ludzki, teraz jakaś szajba ajba mu odbiła, ale cóz... jak on robi tak i ja będę ....
A to mój się dopiero teraz ocknął. Wcześniej to się nie "popisał" swoimi pomysłami na traktowanie ciężarnej...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko mi mój lekarz co wizytę robił usg bez problemu i dawał foty dla mnie i babci
Na połówkowe mnie skierował do innego, bo tamten ma wrażliwszy sprzęt. Myślę, że dlatego mi dwa razy nie robił, że u Niego tak dobrze nie widać, a koło 30tc miałam iść na to drugie opisowe usg do tamtego lekarza. Za każdym razem słuchamy serduszka dzidzi.
W każdym razie przez ten cukier się wszystko poplątało, gdyby na to wcześniej dał skierowanie, to już byłabym po drugim usg opisowym
Ja myślę, że wszystko będzie dobrze

Nie denerwuj się teraz, bo to też może zaszkodzić, a w sumie to prawdę powiedziawszy i tak już nic nie zmienisz. Ja wiedziałam o skierowaniu na cukier, ale na szczęście nie musiałam się upominać - sama mi babka dała, chociaż z drugiej strony dała mi i jakbym sobie sama nie odebrała wyników (właściwie odpisów, za które musiałam zresztą zapłacić) to bym dopiero na następnej wizycie się dowiedziała o cukrzycy - czyli w miesiąc po daniu skierowania. Ja zrobiłam badanie na 50g w 24 tc. a teraz kończę 28 tc. a wizytę mam w połowie 29 tc.

Czyli bym 5 tygodni nadal żarła słodkie czy tam smażone bez przeszkód - także też prawda jest taka, że jak się kobieta sama nie zainteresuje swoim stanem to lekarze mają nas trochę w dupie... Tylko że ja sobie sama odebrałam te wyniki i jak byłam prywatnie na wizycie to pokazałam babce i właśnie ta co do niej chodzę prywatnie kazała mi iść do poradni diabetologicznej.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-02 o 16:43
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:48   #3336
NIKaP-n
BAN stały

No i to mnie wkurza na maksa. Ech, żeby człowiek miał kiedyś ten rozum, to na pewno zostałby lekarzem
Zobacz ile tygodni z leczeniem jesteś do przodu, my jutro 34tc...
Stary 2010-07-02, 17:00   #3337
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
No i to mnie wkurza na maksa. Ech, żeby człowiek miał kiedyś ten rozum, to na pewno zostałby lekarzem
Zobacz ile tygodni z leczeniem jesteś do przodu, my jutro 34tc...
Wierzę, że wszystko z wami będzie dobrze A co do tego, że trzeba było się uczuć na lekarza to ja bym jednak nie chciała, chociaż to jeszcze zależy od jakiej specjalności.

Mój teść jest lekarzem i ogólnie to rodzinka taka wojskowo-lekarska (ciotki, wujki, kuzyni i kuzynki tż-ta) i powiem ci, że albo są jacyś niedorobieni albo nie wiem, ale wcale im się tak super nie powodzi finansowo - owszem, źle nie mają i głodem nikt nie przymiera , ale teściu na emeryturze pracuje tylko 8h, bo zanim przeszedł na emeryturę to pracował średnio po 16h... Ja wiem czy to taki luksus? Nigdy cię nie ma w domu i nawet nie masz kiedy odpocząć...

W innych zawodach też można dobrze zarobić i mieć więcej czasu dla rodziny i mniej stresu. Tak mi się przynajmniej wydaje. W każdym razie mój tż się wyłamał z tradycji i ani nie poszedł na lekarza, ani na wojskowego i jakoś nie narzekamy Poza tym wg mnie kasa to jednak nie wszystko. Moi rodzice może bogaci nie byli nigdy, ale zawsze mieli dla nas czas i powiem ci z perspektywy jak patrzę to lepsze to niż kupa drogich ciuchów i zero czasu dla dziecka... Może dlatego ja tak bez oporu chce z pracy zrezygnować po macierzyńskim - bo matki nikt mojemu dziecku nie zastąpi. Jasne, że jak ktoś musi pracować, to musi i nie ma wyjścia i wtedy trzeba iść bez gadania do roboty. Ale jestem zdania, że jak można poświęcić trochę czasy rodzinie kosztem np. nowego samochodu to jednak lepiej chodzić pieszo/jeździć tramwajem i mieć ten czas
Stary 2010-07-02, 17:04   #3338
Astorianka
Raczkowanie

Co zrobiłybyście na moim miejscu?
Jest pracownik, ma giga-wiedzę, duże doświadczenie, jest dobrym człowiekiem doświadczonym przez los, jest moim kolegą ale;
- zlewa pracę
- prowadzi prywatę
- zawala coraz częściej i to coraz poważniejsze sprawy. teraz omal nie udupił 7 mln pln.
- tak naprawdę nie bardzo się przejmuje 'mogą mnie zwolnić"
- wpakował mnie w kłopoty... dzisiaj okazało się, że bardzo poważne i być może nie będę miała do czego wracać za te 8 miesięcy w wersji pesymistycznej, w wersji optymistycznej - po prostu odbije się to echem na mojej opinii i zaufaniu szefa szefów...
- strasznie niechlujny i bałaganiarz jeżeli chodzi o dokumenty
- chaotyczny, a z drugiej strony przekonany o własnej wiedzy, inteligencji itd.

Już kiedyś o nim pisałam, ale teraz okazało się, że to g... w które mnie wpakował jest głębsze niż przypuszczałam...

- opieprzyć? tylko co to da, skoro przez cały rok po dobroci nie szło?
- zwolnić?
- ????
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 17:10   #3339
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Odwróciłam się i powiedziałam - jakim prawem? A takim że jestem w ciąży i nie muszę stać w kolejkach. Nawet tu...
Mina Polaków bezcenna
Bardzo dobrze im odpowiedziałaś...
Ludzie potrafią być bezczelni ;/

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?

Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Zawsze upijam łyczek. Radek znalazl mi ostatnio malego Lecha Pils bez alkoholu i jeszcze smakuje jak zwykle piwo! Jednego na dwa wieczory pilam, bo troche sie balam w koncu cos tego alkoholu tam jest).
Najlepsze jest to,ze przed ciaza maniaczka piwa nie bylam wcale Wolalam winko biale.. hehe
Teraz moglabym ciagle i ciagle...
czasem tak... na lody , czekoladę, krówki, na jakieś owoce (ostatnio nektaryny)... Wczoraj miałam ochotę na pepsi (wypiłam 2 szklanki, takiej z cytryną i lodem). A piwo owszem, ale bezalkoholowe (Bavaria 0%) mi nie smakuje, no chyba, że ta jabłkowa, ale jako napój ;/ Napiłam się też ostatnio troszkę czerwonego półsłodkiego wina (1/4 lampki), bo nie mogłam się powstrzymać...

Cytat:
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg. nie wydaje się Wam to za mało? zaczynałam z wagą 100 kg
jesli tylko dziecko rozwija się prawidłowo i nie masz małowodzia, to powinnaś się cieszyć z niewielkiego przyrostu własnej wagi...

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Jest pracownik, ma giga-wiedzę, duże doświadczenie, jest dobrym człowiekiem doświadczonym przez los, jest moim kolegą ale;
- zlewa pracę
- prowadzi prywatę
- zawala coraz częściej i to coraz poważniejsze sprawy. teraz omal nie udupił 7 mln pln.
- wpakował mnie w kłopoty... dzisiaj okazało się, że bardzo poważne i być może nie będę miała do czego wracać za te 8 miesięcy w wersji pesymistycznej, w wersji optymistycznej - po prostu odbije się to echem na mojej opinii i zaufaniu szefa szefów...

Już kiedyś o nim pisałam, ale teraz okazało się, że to g... w które mnie wpakował jest głębsze niż przypuszczałam...

- zwolnić?
- ????
Aniu, nauczyłam się, ze w pracy nie ma przyjaźni, ani sentymentów (dla własnego dobra).
A co byś zrobiła, gdyby nie był Twoim znajomym?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 17:21   #3340
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Ja w 26 tc miałam na plusie 4kg,więc podobnie.Teraz jestem 30tc i mam 5,5kg na plusie.Jesteś dość wysoka,więc może jakoś inaczej się ta waga rozkłada.Pamiętaj jednak,że zawsze w ostatnim trymestrze tyje się najszybciej w krótszym czasie.

Ku....!!!! Tak sobie rękę wrzątkiem poparzyłam,że zaraz chyba pojadę amputować.
Fasolki szparagowej tak mi się zachciało i jak ją odcedzałam,to połowa wrzątku mi na ręce wylądowała,to rękawica mi się ześlizgnęła
Popsiukałam sobie panthenolem i teraz siedzę w pianą na ręce,a boli jak nie wiem.Pewnie wyskoczą mi bąble

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 17:27   #3341
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

kasienka - ach... uważaj na siebie, nie wiem, rób jakies okłady to może bąbli nie będzie...

laski mam pyt odnośnie pampków - kupujecie na początek te pampersa newborn to małe opak czy te duze(90 kilka szt)...? bo widziałam ostatnio w carrefour te duże za 58 zł bodajże

Stary 2010-07-02, 17:35   #3342
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

dziękuję dziewczyny. kasienka1701 to jesteśmy w podobnej sytuacji. nic poczekam co gin w piątek powie.

zobaczcie co wygrałam na aukcji:

http://www.allegro.pl/item1092463512.html

a cieszę się.. jak gwizdek.. tak mi się ten komplecik podoba ...w sam raz na wyjście ze szpitala. jak przyjdzie zapodam wam fotki

Stary 2010-07-02, 17:42   #3343
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
- zlewa pracę
- prowadzi prywatę

- zwolnić?
- ????

ja bym nie chciała współpracowac z kimś szalenie inteligentnym i kumatym, jeśli nie mogłabym na nim polegać... albo co gorsza- musiałabym się obawiać, czy zrobi wszystko tak, jak powinien... to mi przypomina mojego kolegę ze stażem 35 lat, który tez ma wszystko w d... a jak tylko dostanie mniejszą nagrodę... to biega i szaleje, bo przeciez on jest persona

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

kasienka biedulo dużżżżżżżżżżżżżżżżo zimnej wody

Klarissko
olać kasę, starczy mi to, co mam.
Ale chodzi mi o wiedzę, o pomoc innym- taką bezinteresowną w stylu dra Judyma. Za późno na to wpadłam, że mi się marzy
Juz myślałam, czy nie zrobic sobie kursu na ratowNIKa medycznego, tez bym tak pewnie kochała pracę jak mężuś bordowej
Stary 2010-07-02, 17:46   #3344
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
dziękuję dziewczyny. kasienka1701 to jesteśmy w podobnej sytuacji. nic poczekam co gin w piątek powie.

a cieszę się.. jak gwizdek.. tak mi się ten komplecik podoba ...w sam raz na wyjście ze szpitala. jak przyjdzie zapodam wam fotki
jakie słodkie ja też chcę takie

Stary 2010-07-02, 17:48   #3345
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

hihi...
mała rzecz a cieszy

Stary 2010-07-02, 17:54   #3346
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski mam pyt odnośnie pampków - kupujecie na początek te pampersa newborn to małe opak czy te duze(90 kilka szt)...? bo widziałam ostatnio w carrefour te duże za 58 zł bodajże
kup duże... i tak ta paczka ledwie na 9-12 dni Ci starczy...

Cytat:

gratuluję! i zazdroszczę...
czekałam do ostatniej chwili, by zalicytować, i... przegapiłam ;/
Stary 2010-07-02, 18:02   #3347
cellaris
Rozeznanie

Astorianka a nie możesz mu jakiejś nagany do popierów wpisać i po premii polecieć czy coś, żeby tak opamiętać?

zuziczka ja mam to samo z piwem, czasem jak mnie zassie to tego lecha bezalkocholowego popijam, a o Bavarii nie słyszałam. Gdzie je kupujecie? W markecie takim zwykłym? Ale najbardziej mi się marzy mojito Na koniec roku( szkolnego) tż kupił mi Bacardi i teraz ono czeka aż urodzę i skończe karmić, ale jak je wtedy otworzę....
Stary 2010-07-02, 18:03   #3348
bordowa
Wtajemniczenie

NIKaP-n Jeśli chcesz być ratownikiem to musisz zrobić studia, kurs nic Ci nie da Teraz weszła ustawa nowa i żeby Cię zatrudnili to musisz mieć co najmniej licencjat skończony już do 2014 roku. Po kursie nigdzie Cię nie przyjmą niestety.

Tż stwierdził, że jeden ratownik w rodzinie wystarczy, więc ja już na studia nie poszłam Ale wszędzie gdzie się da to mu towarzyszę Np. obstawiamy juwenalia olsztyńskie i średnio w ciągu wieczoru mam około 100 poszkodowanych i to czasem bardzo poważnie. Kocham tą robotę

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-02 o 18:09
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 18:08   #3349
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
NIKaP-n Jeśli chcesz być ratownikiem to musisz zrobić studia, kurs nic Ci nie da Teraz weszła ustawa nowa i żeby Cię zatrudnili to musisz mieć co najmniej licencjat skończony już do 2014 roku. Po kursie nigdzie Cię nie przyjmą niestety.

Wiem Kochana i uważam, że to bardzo dobrze
Swego czasu słyszałam o podyplomówce z ratownictwa, ale nie wiem, czy to przeszło? jak ja się zastanawiałam, to był jeszcze kurs, ale ja studia wtedy miałam i tak jakoś mi poszłoooo
Stary 2010-07-02, 18:13   #3350
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny a ja tak strasznie marze o wakacjach, jakiejs dalekiej podróży... w przyszłym roku moze polecimy gdzieś ale bez dzidziusia, bo ja chyba bałabym się z taka małą, no chyba ze autkiem nad polskie morze...(ale to nie to samo)
ciekawe czy babcie sie zgodza zostac i ciekawe czy mi serce nie peknie...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 18:13   #3351
Majka232
Zakorzenienie

elenka- ta norma glukozy to jest na czczo. Ja miałam tę samą sytuację, a wynik po godz. 50g glukozy - 128, a moja gin twierdzi, że norma jest do 145

Mpik - dam znać jak pościel. Mam nadzieje, że będzie to pozytywna opinia
Stary 2010-07-02, 18:14   #3352
bordowa
Wtajemniczenie

Póki co z ratownictwa nie ma nawet magisterki, można jedynie zrobić mgr ze zdrowia publicznego. O podyplomówce nic nie słyszałam.
Stary 2010-07-02, 18:18   #3353
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

do PIPu dzwonilismy. Oni powiedzieli jedynie, ze bez zgody TZ nie moga nic z jego wyplaty potracic i ze musza jemu cala wyplate wyplacic, a innym razem ze zadnymi kosztami nie moga obciazyc, a za kolejnym ze niby moga ale czy zaplaci to jego sprawa
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 19:35   #3354
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
zuziczka ja mam to samo z piwem, czasem jak mnie zassie to tego lecha bezalkocholowego popijam, a o Bavarii nie słyszałam. Gdzie je kupujecie? W markecie takim zwykłym?
ostatnio kupowałam w Carrefourze
Stary 2010-07-02, 19:57   #3355
NIKaP-n
BAN stały

dziewczynki miłego weekendu, my jedziemy na działkę i wracamy w niedzielę. Jutro znajomi na grilla przyjeżdżają, nie pisać za duzo mi tu
Stary 2010-07-02, 20:25   #3356
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

to udanego weekendu życzymy
a na to, że za dużą nie napiszą laski to nawet nie licz, one jak szalone produkują te posty

Stary 2010-07-02, 20:27   #3357
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień Mam do Was dziewuszki pytanie- dostałyście katę ruchów płodu??????? Jestem trochę przerażona, bo jest wyraźnie napisane, że 10 i mniej ruchów w ciągu 12 godzin (od 8 do 20) to zagrożenie dla płodu i mam się zgłosić na IP.
Mówiłam gince podczas wizyty, że nasz dzidziuś to chyba przesypia cały dzień bo dopiero około 21 czuję zwiększoną liczbę ruchów, nieraz są takie dni, że poruszy się w ciągu dnia 6-7 razy a wieczorkiem szaleje jak zwykle-ale mimo wszystko mam jeździć do szpitala. Wychodzi na to, że prawie codziennie będę miała wycieczki Niezbyt m to pasuje, bo w szpitalu, w którym będę rodziła bardzo panikują i od razu zostawiają na oddziele a przecież nie będę oszukiwać i wpisywać tej minimalnej liczby ruchów jeżeli maleństwo się nie poruszyło tyle razy...
ja tez tak mam że caly dzien prawie spokoj a zaczyna sie tak od 18 stej że buszuje

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:30   #3358
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa na temat brzuszka Mi się wydaje mały i w rodzinie wszyscy mówią że mały (zwłaszcza ze strony TŻta bo jego bratowa w porównaniu ze mną ma wielgachny brzuch), a koleżanki uważają że jest duży.. Może dlatego że ten brzusio tak nisko jest..

Co do ruchów maluszka, to ja czuję je bardzo intensywnie całą dobę, i owszem, są czasem bolesne, a wczoraj nawet dostałam parę kopniaków w żebra.. Jestem pewna, że mała już główką w dół, nawet wiem od kiedy, bo wcześniej czułam ruchy tylko po bokach brzucha A teraz żebra i pęcherz mam poobijane

naked, bordowa, Klarissa, wasze brzuszki takie duże

Majka232, i jak zakupy na allegro? Ja wczoraj kupiłam u tego sprzedawcy co ty okrycie kąpielowe "Kocham tatę"- TŻ zachwycony Kupiłam też 3 prześcieradełka z gumką z jerseyu (nie znoszę frotte), te po 11,45- widziałam dzisiaj takie w carrefourze po 19,90!! Prześcieradełka kolorowe, chyba pod kolor ścian w pokoju- jednak malujemy na brzoskwiniowo sypialnię.. Łóżeczko też już upatrzyliśmy na allegro

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Wiecie ostatnio tu przewijał sie temat o skracaniu szyjki i ja tak zaczynam powoli schizować, bo mój gin mnie wcale nie badał w ciąży. A w sumie skracanie szyjki to nie ma żadnych objawów prawda? Tak mi dziwnie upomnieć się o badanie, ale z drugiej strony byłabym spokojniejsza wiedząc, ze wszystko jest dobrze. A wizyta już w środę...
Ja nie miałam żadnych objawów. Twardniał mi tylko trochę brzuszek i ginka mówiła że raczej od tego się skraca szyjka. Ale teraz przez 5 tygodni jest bez zmian. I przez te 5 tygodni przytyłam tylko 1,3 kg!! Od leżenia

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek,a do tego taki słodki pączuszek na twarzy się zrobił.Wyglądasz bardzo ładnie
Kasienka, też mi się wydaje że mam twarz jak księżyc, a zawsze byłam wychudzona na buzi
Kupiłaś już może wózek? Ja nie wiem gdzie w Lublinie najlepiej rozejrzeć się za wózkami:/

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Lenka no bez przesady, plackiem nie leżę śniadanko zrobię, potem godzinka leżenia, potem przygotuję coś do obiadu, znów chwilka odpoczynku itd.... więc tak na zmiany, nawet do biblioteki ostatnio się przeszłam w bloku obok. I też zauważyłam,ze jak troszkę chodzę to jest lepiej. Brzuch się zepnie na początku,ale potem jakby częściowo odpuszcza więc nie ma źle. No i też tylko magnez i nospa forte bo szyjka ok więc mnie lekarka nie chce faszerować lekami, zresztą stwierdziła,że na jej oko to te 2,5 m-ca wytrzymam
No to dobrze, jakoś damy radę

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?...
Ja do tej pory nie mam żadnych.. Jem to co zawsze- mnóstwo warzywek. Jedyna zmiana to od początku ciąży to taka, że nie mogę patrzeć na śledzie (a wcześniej mogłam jeść codziennie!!), a ostatnio mam mdłości straszne po jabłkach...

Kupiliśmy dzisiaj z TŻtem ogórki i dzisiaj wstawiłam w dużym garnku na małosolne Mężuś nie może się doczekać

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-07-02 o 20:32
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:43   #3359
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie. Wszędzie czytam i ciągle ktoś mi mówi, że nie powinnam w ciąży pić gazowanej wody, ale nikt nie mówi dlaczego. Wiecie?
Woda gazowana dla kobiet w ciąży nigdy nie była zbytnio polecana, głównie dlatego, że twierdzono, iż prowadzi ona do uszkodzeń płodu i sprawia, że dziecko będzie miało zmiany na skórze oraz prowadzić do częstszego występowania kolki u dzieci już po narodzinach. Czy jednak jest to prawdą? Okazuje się bowiem, że woda gazowana dla kobiet w ciąży nie jest specjalnie szkodliwa – owszem, przy dużych ilościach wypitej wody, które przekraczają ponad pięć litrów przyjętych płynów, można mówić o szkodliwości wody gazowanej. W mniejszych ilościach woda ta wcale nie szkodzi.

Dodatkowo, woda gazowana dla kobiet w ciąży niejednokrotnie oznacza jednak nieciekawe skutki uboczne. Panie w zaawansowanej ciąży, kiedy płód naciska na pęcherz moczowy, pijąc wodę gazowaną skazują się równocześnie na konieczność jeszcze częstszych wizyt w toalecie. Woda gazowana dla kobiet w ciąży może również oznaczać wzdęcia, jednak te z pań, które mają problemy z trawieniem, powinny pić jej minimalne ilości, aby doprowadzić do usprawniania procesów trawienia. Jak widać więc, każda woda powinna być pita przez kobietę w ciąży, jednak z żadną nie należy przesadzać – dobrze jest również urozmaicać dietę o soki i napoje.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

bardzo fajny komplecik wygrałaś

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Mpik82
bardzo podoba się mi ten wózek. ile kosztuje?

bardziej ja sie martwie ważyłam przed ciążą 57kg wzrost 165 byłam bardzo zgrabna, szczupła a jestem w 23 tygodniu i waze 64 chodz nie jem jak nie słonica brzusio mały,ćwicze i waga jest taka nie wiem czemu i wygladam bardzo dobrze jak na 6 miesiac ciazy a 7kg na plusie M A S A K R A jak dla Mnie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:56   #3360
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
bardziej ja sie martwie ważyłam przed ciążą 57kg wzrost 165 byłam bardzo zgrabna, szczupła a jestem w 23 tygodniu i waze 64 chodz nie jem jak nie słonica brzusio mały,ćwicze i waga jest taka nie wiem czemu i wygladam bardzo dobrze jak na 6 miesiac ciazy a 7kg na plusie M A S A K R A jak dla Mnie

moja droga czy Ty czasem nie przesadzasz??? co maja powiedzieć dziewczyny, które na tym etapie ważą już blisko 20 kg więcej?? a znam takie sama twierdzisz, że wyglądasz bardzo dobrze, więc nie wkręcaj sobie, że to dużo, bo wg mnie w sam raz. Ja jestem w 30 tc i mam 11 kg na + a jestem sporo niższa od Ciebie. Nic a nic się tym nie przejmuje, raczej śmiać mi się chce jak patrzę w lustro i widze tego małego pączka

NIKaP-n baw się dobrze, odpoczywaj

elenka1- mi też się marzą wakacje za granicą ale za rok już wiem, że pojadę z Małym nad Bałtyk, za granicę dopiero może za 2 lata jeszcze go nie ma na świecie a ja już wiem, że nie będę się nigdzie bez niego ruszać chodzi oczywiście o jakiś dłuższy wyjazd

Zuziczka- ja za zimną warkę strong, sączoną w miłym towarzystwie dałabym się wręcz pokroić w taki upalny dzień jak dziś. albo whisky z colą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości