|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Musiałam nie doczytać jak to ja...
![]() No więc od poniedziałku wracam na właściwą drogę i będę robić tak: ćwiczę 3 h dziennie (to w cale nie tak dużo ), pić 4 l wody dziennie, jeść tylko zimne rzeczy: jaja, ćwiartki z kurczaka gotowane ale zimne, natu. serki homo ze słodzikiem, twaróg z Jana (Białko25,00 g Węgle: 2,20 g Tłuszcz : 0,00 g), maślanka naturalna, jogurty nat. I to na tyle ![]() Na PW będę tylko surowe warzywa jeść i do końca lata nie zjem ani nie wypiję nic ciepłego ! ![]() Jak sądzicie tym sposobem może mi zejść z 10 kg do drugiej połowy sierpnia pomimo tych przeklętych i grzesznych 10 dni? ![]() Albo z 13- 15- do września? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() No nic lepiej późno niż wcale
Edytowane przez Papajkaaa Czas edycji: 2010-07-02 o 16:50 |
|
|
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Przesadzacie, tyle stron natworzyć w jeden dzień
Nawet mi się nie chce tego nadrabiać ![]() Mój drugi proto dzionek idealnie wręcz Jak mi pozostałe wyjdą tak pięknie, to nadwyżka z Chorwacji zniknie może jeszcze w tym tygodniu ![]() W takie masakryczne upały doceniam to, że mam lodówkowo w pracy
|
|
#994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej musialam przeoczyc... Wiec ide robic placuszki otrebowe zeby wystygly do kolacji... ![]() Ja dzisiaj po dwóch grzesznych dzionkach pokutuje.... od rana zjadłam: sniadanko: kawka z mekiem + 3 kawałki serniczka (bez skrobi) obiadek: gotowana piers z kurczaka+ placuszki tunczykowe deserk: kawka z mlekiem + 3 kawałki serniczka.... No i na kolacje beda placuszki owsiane a jak mnie jeszcze głód złapie to wiesniaka wszamam... Tylko cos mało wypiła... Ide po wode ![]() Kasia...........no juz laska z Ciebie straszna... zazdroszcze... tez chce byc chuda ![]() :prosi :![]() sparta i miss.... Ja tez teraz waże 71 kg chociaz jestem troche wyzsza bo mam 175 cm no i mnie zadowoli juz waga 67 ..(chociaz jak juz do niej dojde to sie zobaczy).no ale dołaczam sie do Was ...wspolnie przekroczymy to 70
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A propos zimnego, to powiem Wam, że odkąd jestem na Dukanie biorę prysznic letnią wodą - wcześniej musiała być dobrze ciepła, mam w nocy pootwierane okna i balkon i staram się jeść zimne rzeczy. Ale wiecie - żeby nie przegiąć w drugą stronę - Dukan pisał też, że do śniadania trzeba wypić ciepły napój aby rozruszać żołądek. Ja właśnie już spakowana na wieś będzie ryba z grilla na pewno I chyba na tym grillu będę robić za kierowcę
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 |
|
Przyczajenie
|
Za tydzień na pewno przekroczycie tą 70
![]() Może nawet szybciej ![]() Ja mam tylko cichą nadzieję, że jakimś cudem wyjdę jeszcze w bikini w tym roku... może zleci z 8 (a może 10 ) do połowy sierpnia (co prawda gdy jadłam praktycznie wszystko ciepłe to znikało po 1,5 kg na tydzień... no zobaczy się jak to "zimne" i ćwiczenia zadziałają...
|
|
|
|
#999 |
|
Przyczajenie
|
Trzeciego dnia fazy uderzeniowej 2kg mniej!!
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
oznacza ze mialas duzo wody w sobie
|
#1001 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mi np. w I fazie spadło 5 kg *trwała 6 dni Zależy ile masz kg do stracenia, im więcej chcesz zrzucić tym większy spadek na początku ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- No dobra, może jestem głupia ale wytłumacz mi skoro to tylko woda, to dlaczego to później nie wraca? tzn. mi nie wróciło do dziś a jestem na diecie już ponad miesiąc... (no na chwile obecną jestem zmuszona na grzeszenie ale mówię ogólnie )
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odnosnie tego zimnego to ja myslalam ze wy o ty wiecie
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze pieczone
Teraz to zajadamy tylko zimne?!!!??!?
|
|
|
|
#1004 |
|
Przyczajenie
|
Widzę światełko w tunelu!
![]() Zastosuję się do wszystkiego co tam napisane i będę ćwiczyć 3 h dziennie więc może w ten sposób spadnie mi z 10 kg przez 6 tyg... a może więcej ![]() ![]() bo przeciętnie chudnę po 1,5 - 2 kg na tydzień więc jak dojdą ćwiczenia i większy rygor... ach UDA SIĘ! |
|
|
|
#1005 |
|
Przyczajenie
|
W takim razie nie rozumiem. Dr Dukan twierdzi, że pijąc herbatę, kawę czy wodę tak samo przyczyniamy się do "przepłukania jelit" ... rozumiem, że jest to związane z utratą kalorii na ogrzanie... ale jeżeli faktycznie byłoby to prawdą to dr zalecałby nam w diecie głównie zimną wodę lub colę light!
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
O tym spożywaniu zimnych potraw to ja wyczytałam właśnie dopiero dziś rano
![]() O jutra zaczynam sssać .... kostki lodu oczywiście...zastanawiam jak je urozmaicić i "doprawić", żeby zachęcały do ssania
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wiekszosc produktow przez nas jedzonych sa zimne czyz nie ?np serki ,twarozki ,jogurty ![]() pijemy duzo wody wiec ta kawa czy herbata nawet kilka wypitych chyba nie zaszkodzi bo nie pijemy jej w takich ilosciach co wode.
|
#1008 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja będę ssać takie kostki z samej wody bez niczego, takie mi najbardziej odpowiadają... matko jak dobrze, że natknęłam się na tamto forum i oczywiście, że Ty Katia25 to napisałaś
|
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wielu ludzi zwyczajnie jej nie lubi i nie jest w stanie jej pic litrami .---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() tak sobie mysle czy by czasem nie skruszyc klku kostek lodu z cola lub woda i zrobic sobie takiego krushera jak z KFC
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-07-02 o 18:34 |
||
|
|
|
#1010 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja np. ciągle jadłam coś ciepłego serki itd. to albo z placuszkami albo naleśnikiem i zawsze było na ciepło.
Edytowane przez Papajkaaa Czas edycji: 2010-07-02 o 18:33 |
|
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Czy mi się zdaje, czy tu się mała paranoja zaczyna robić
Najpierw był szał na liczenie węglowodanów, teraz widzę, że trendy jest jedzenie wszystkiego na zimno. Wyluzujcie ![]() Serniczek na zimno jako kolacja ok, ale zimna kura na obiad? Never
|
|
#1012 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
wstawiłam 3 butelkę mineralki do lodówki na dziś czy to normalne ze ciągle jestem głodna?
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Poza tym, w przykładowym jadłospisie Dukana, zawsze na śniadanie jest ciepły napój i proteinowe śniadanie
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Wieśniaki i twaróg zawsze jem na zimno prosto z lodówki i myślę, że starczy.
Ale kosteczki lodu to sobie possam może właśnie z colą zero, zobaczymy co z tego wyjdzie.....Jajecznica i mięcho musi być na ciepło inaczej nie przełknę.
|
#1016 |
|
Przyczajenie
|
dziś stanęłam na wagę i się przeraziłam. Przytyłam 7 kg i jestem wściekła, az gorąco mi się zrobiło jak zobaczyłam ile pokazała.
Dieta proteinowa wydaje mi się dość skuteczna i szybko na niej chudniecie dziewczyny. Nie wiem tylko od czego mam zacząć. Książkę zamówiłam dziś przez internet, więc jeszcze jej nie mam. Póki co szukam w internecie info o tej diecie. Dieta proteinowa i opinie na jej temat są całkiem zadowalające. Przeczytałam gdzieś w internecie, że " Jej pierwsza faza – uderzeniowa, nazywana też planem protal to prawdziwa rewolucja dla ciała. Na tym etapie dostarczamy mu wyłącznie białko pochodzenia zwierzęcego. Czy to znaczy, że przez tydzień tylko mięcho? Zastanawiam się też nad sensem tego co piszecie o jedzeniu zimnych potraw i ssaniu lodu? bo gdzieś też przeczytałam, że jedzenie ciepłych potraw przyspiesza metabolizm. Kurczę trochę to skomplikowane, ale pewnie wszystkie wątpliowści rozwieje książka. Już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.
|
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Czasami żołądek musi przyjąć coś na ciepło!
OK ja spadam do kina. Na " Zaćmienie" Buziaki, do sklikania
|
#1018 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wzrost 174cm mialam 85(troche wiecej niz wy ![]() mam: 74 - tez troche wiecej ale cel 58 lub 57 kg - jeszcze nie zdecydowalam, apetyt rosnie w miare jedzenia
|
|
#1019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko pozazdrościć ja nie mam z kim wyjść, sama jak palec... chyba stąd ta mania na diety... i tak nie będę jak modelka, bo nie urosłam:/ plaska jak decha i zaczynam twierdzić że głlupia... chyba muszę zmienić wiątek na jakiś o radzeniu sobie z własnymi problemami bo zaczynają mnie przerastać |
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecalam sobie, ze nastepny raz wejde na wage po zakonczeniu uderzeniowki czyli w srode rano.. Ale, ze chcialam sprawdzic czy rzeczywiscie cos sie dzieje (po jednym dniu
) to stanelam dzis rano i zobaczylam - 0,6 kg Wiem, ze to glownie woda, ale i tak cieszy No i zaczelam uzywac soli o obnizonej zawartosci sodium costam wiec moze juz tak duzo tej wody w sobie nie bede trzymac.Gratuluje wszystkim spadkow - nawet tych 0,1 kg a a wszystkim ze wzrostem lub zastojem zycze cierpliwosci A teraz zmykam zrobic placuszki tunczykowe i zebre za pozniej ![]() twinplus1 nawet nie wiesz jak bardzo mnie ucieszylas informacja o Quorn Czy zatem wszystkie produkty meat free sa ok? Oczywiscie nie te w panierce czy z serem zoltym, ale np ASDA meat free meatballs, ktore uwielbiaaaam ?
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-07-02 o 19:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Nawet mi się nie chce tego nadrabiać 

.... kostki lodu oczywiście...zastanawiam jak je urozmaicić i "doprawić", żeby zachęcały do ssania
ja nie mam z kim wyjść, sama jak palec... chyba stąd ta mania na diety... i tak nie będę jak modelka, bo nie urosłam:/ plaska jak decha i zaczynam twierdzić że głlupia... chyba muszę zmienić wiątek na jakiś o radzeniu sobie z własnymi problemami bo zaczynają mnie przerastać
Czy zatem wszystkie produkty meat free sa ok? Oczywiscie nie te w panierce czy z serem zoltym, ale np ASDA meat free meatballs, ktore uwielbiaaaam