|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Kasiu o coś w takim stylu mi chodziło
|
|
#2162 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
to zn mecze TZ zeby mi kupil, chcialabym zeby dzieci wychowywaly sie ze zwierzetami, chcialabym tez psa ale poki nie bedziemy mieszkac w domu to moge sobie pozwolic jedynie na kotamysle nad ragdoll i nad brytyjskim ten pierwszy jest idealny bo jest spokojny i zrownowazony, nie lubi skakac, jest kotem naziemnym no i przede wszystkim jest idealny dla dzieci - ale ta siersc ![]() ale brytki tez mi sie bardzo podobaja, w zasadzie zawsze mi sie podobaly a na ragdoll zachorowalam ostatnio ![]() wiem, ze Ty nie masz tych ras ale jestes kociara i moze akurat wiesz gdzie maja jakas fajna hodowle tych ras? albo slyszalas, lub moze jacys Twoi znajomi kupowali od sprawdzonych ludzi padlam......az smialam sie w glos jato ogladalam, az do lez hehe slodko strasznie
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kota bengalskiego, więc jest to krzyżówka od dzikiego kota bengalskiego...i nie jest to kot spokojny.W zabawie podgryza.Potrafi skoczyć naprawdę wysoko z miejsca.Mężowi na plecy ![]() Na mnie nie wolno ![]() Są to gadatliwe koty i najbardziej mnie irytuje jak ma dużo do powiedzenia, jak my już w łóżkach leżymy i mała śpi. Mała kotka to cornish rex, jest słodka.Moja maskotka Brytyjskie też są okrutnymi leniwcami Sierść, moja zmora... albo zaopatrzysz się w rolki z taśmąO hodowle podpytam męża, bo on zajmował sie wyszukiwaniem naszych stworów, to jest bardziej obtrzaskany.Ja po bengala jechałam do Radomia a po cornisha do Warszawy, więc z Poznania to był i tak hektar. Oczywiście kota idzie nauczyć pewnych zachowań, ale to mozolna praca. Anula, ale za***iste te foteliki,podobnie jak ich cena. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- jak już tak przy kotach jesteśmy to moja mała ma niejedno zadrapanie na paluszkach u nóg czy na rączkach.Z kocurem bawi się plastikową kaczuszką na sznureczku.On mu nią "dynda" nad jego oczami a on próbuje to złapać.Jak upoluje to udaję że tylnimi łapami rozdrapuje jej wnętrzności (tak zachowują się koty w naturze), ona mu to wyrywa i na nowo. Z mała kotką natomiast bawi się tak,że huśta jej ich małymi drzwiczakmi w łazience i nie pozwala jej wyjść ![]() Wstawie wam fotki na dniach, bo mam na dużym aparacie męża.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() rolki z tasma juz mam nie chce lysolow ![]() najbardziej bym chciala ragdoll, duzo czytalam wlasnie o tej rasie i wszedzie pisza, ze jest idealna dla dzieci bo jest wlasnie bardzo zrownowazony i naprawde na wiele pozwala dziecku, zreszta....po prostu bardzo mi sie podobaja te koty, a jeszcze dzis widzialam o nich program i juz w ogole - a najzabawniejsze jest to, ze wiatczeja jak sie je bierze na rece a brytki zawsze mi sie podobaly - kiedys podobaly mi sie szare a teraz bym chciala kremowego ![]() podpytaj podpytaj ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- zamowilismy sobie z Erykiem pizze a co ![]() TZ nie ma to szalejemy ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- kat jakbys pytala meza...to jeszcze kotki rosyjskie wchodza w gre ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- co sie dzis z Wami dzieje??? gdzie jestescie??? kat kurcze syberyjskie i syjamskie tez mi sie podobaja ![]() ![]() ![]() nie wiem juz na co sie zdecydowac
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam mocy...
![]() napiszę tylko jedno... Unholly, jak mozesz mnie tak torturować fotkami bez stanika ja też chcę taki biust ![]() Svi zaraz zrobię przelew
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
ja też to napiszę ... nie mam mocy
usnęłam właśnie z Bartkiem ... miałam obciać małża, ale nie mam siły ... Unholy - zapomniałam naisać, że wyglądasz super w tym stroju! I ten biust Mój to takie naleśniki wiszące do pasa ![]() dobranoc ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- aaaaa Svi - ja juz dawno zachorowałam na kotka brytyjskiego niebieskiego! Ale kremowy też śliczny to ide ... |
|
|
|
#2168 |
|
Ola-Unhola
|
Dziękuję za miłe słowa, kochane jesteście
![]() Kat, pisałaś do nie smsa? Ale chyba a chwilowo nieaktywny numer. Wysyłałam Ci nowy na priw , nie dostałaś?Aaa siostra do Ciebie podobna, albo Ty do siostry ![]() Svi, teraz z kotami nie będziesz mogła się zdecydować ![]() Ja to bym chciała pieska, chocby ratlerka Aniu, Bartoszek śliczny w nowej fryzurce sylko, mój Małż też tak mówi.że robimy za Rumunów ![]() Dokończę oglądać mecz i lecę spać. Antoś spi, Bartuś u dziadków, aaa no właśnie miałam się pochwalić, a właściwie Bartusia. Nauczył sie jeździć na dwóch kółkach na rowerze ![]() Jutro rano o 9 jedziemy załatwiać różne sprawy,Małż ma rozdanie dyplomów na podyplomowych studiach, jakieś zakupy itp. Moze namówię Małża na lumpex ![]() Dobrej nocki, buziaki
|
#2169 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy brawa dla Bartusia
mama dumna co? ja tez sie cieszylam jak Eryk nauczyl sie od razua teraz tak szybko jezdzi, ze sie boje o niego ja tez chce pieska, kocham psy.....dlatego nie chce meczyc zadnego w bloku bede miec dom, ogrod, las w poblizuto bede miec psa
|
|
#2170 |
|
Ola-Unhola
|
Ghana przegrała
![]() No dumna, dumna. Jak paw ![]() Buziaki
|
#2171 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jaaaaaaaaaaaa czekoladki
http://www.jarzebinoweuroczysko.pl/kocieta.html jutro tam dzwonie widze, ze jestem tu sama
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówił, że w poszukiwaniu naszych węszył po necie, albo na jakiś forach szukał info o hodowli. Syberyjski...daj luz...kłaki,kłaki, kłaki to naprawdę jest duży problem.Teraz może się wydawać, że się bardzo chcę, że się będzie sprzątać, że są rolki,odkurzacz, ale wszędobylskie kłaki mogą przyprawić o zawrót głowy Syjamki mi się podobają. Moja kotka ma dużo z syjama. Wcz mąż mówił, że słyszał, że ktoś ma do wydania 2 dorosłe rodowodowe kotki.Zapomniałam jaka rasa.Dopytam i ci napisze. Cytat:
![]() A wysłałam na 695, bo tylko ten miałam wpisany w starą kom.Nowy mam w tamtym aparacie na telefonie zapisany ![]() Ale jestem śpiąca ![]() O 1 mąż wrócił z psem i się poprzytulaliśmy, a potem oglądaliśmy fotki małej i filmiki w komórce i było grubo po 2..., a o 6 pobudka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2173 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz lecimy. Zmywarkę wstawiłam, pranie się pierze, ale niestety kupa moich ciuchów z szafy po wczorajszych przymiarkach leży na dywanie...Małż się wkurzał, że bałagan wczoraj narobiłam. Jak mu przeszkadza niech sprzątnie... Kasiu, na tamten nie pisz, bo on mi w dwie strony nie działa, wyłączyli mi zupełnie (nie wiem skąd to potwierdzenie ), zasięg sieci - 0, chyba nawet aparat się rozładował i leży gdzieś wyłączony Gratuluję spadku wagi, idziesz jak burza ![]() Na liście już zmieniłam. I adaikace też zmieniłam , szalejecie Dziewczyny To wypijam szybką kawkę i lecę. Miłej soboty
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie sobie śpicie wszystkie, a ja tu czekam
|
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba nie wątpisz, że ja nie śpię ![]() Dzień dobry, my już po porannym spacerku i właśnie kawkę dopijam, mała odmówiła porannej drzemki i nie wiem na ile da mi spokojnie usiąść, marudna jest nieziemsko ![]() Kasiu, no fajne te siedzonka, naprawdę ale nie wiem jak się z tym jeździ..tzn podejrzewam że rower jest stabilniejszy niż z dzieckiem z tyłu ale ja np. jestem niska i nie wiem czy nie byłoby mi niewygodnie...można poszukac używanych chcociaz te z przodu montowane są mniej popularne i moze być problem.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-03 o 09:21 |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
anulo, właśnie się zorientowałam, że ja mam damkę, więc odpada taki montaż
pozostaje mi montaż tyłem.
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na damce też może być Kurcze, szukam sukienki dla małej na roczek i nic mi się nie widzi, znalazłam jedną super ale nie ma już tego wzoru, który mi się podobał...
|
|
#2178 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
maly dzis wstal baaaaaaardzo wczesnie ![]() a ze Eryk tez wstal to posadzilam mu malego w salonie, zatarasowalam wyjscie kojcem i kazalam pilnowac ![]() i tak sobie do 9 polezalam jeszcze ![]() ale moge juz z czystym sumieniem powiedziec, ze moje dziecko przesypia cale noce ![]() Cytat:
a ja tego nie cierpie, wystarczy mi, ze utesciowej sa klaki w jedzeniu i wszedzie tak naprawde klaczy kazdy no ale cozzadzwonie dzis do tej hodowli gdzie maja czekoladki, poprosze o wiecej zdjec i zapytam o cene a najbardziej podoba mi sie brytyjczyk taki kremowy, zaraz Ci pokaze fotke bo maja na aukcji kocieta po nim i kurcze jakby byly takie jak dorosna to bym brala ale widze, ze maja jakies pregi i nie wiem czy po prostu male tak maja i znikna czy one beda pregowane? zaraz wrzuce link kat ja chce kotka od malego miec
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doczekałaś się w końcu brawa dla Marcelka
|
|
#2180 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aannuullaa w koncu po cos sie ma te starsze dzieci nie?
kat to ta aukcja: http://allegro.pl/item1100982915_koc...i_kocurki.html myslisz, ze te male kremowki beda wygladac tak jak ten kocur na ostatniej fotce? jesli tak to biore ale zadzwonie jeszcze pytac o czekoladki tamte
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Svi te koty brytyjskie są piękne ja tam na kotach się nie znam, na wsi to same nierasowe są. Nigdy nie chciałam mieć kota, no ale te to cuuudne.....ide dać deserek Plasterkowi. Zdrzemnela sie raptem pół godzinki nawet kawy nie zdąrzyłam wypić.
|
|
|
|
#2182 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a kremowki i czekoladki to juz w ogole bo wszyscy to niebieskie maja ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- o masakra znowu 45 stopni na termometrze ide na chwile na lezak poki maly jeszcze spi i TZ nie ma
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzisiaj ciut chłodniej, to dobrze bo mogę wyjsc na dwór z Oliwką, bo w te upały to dopiero po południu wychodziłyśmy. idziemy do piaskownicy zaraz. Dopiłam kawe. Juz sie głodna robie, a niedawno zjadłam śniadanie. Kurcze, coś mi sie apetyt poprawił. Musze troche przystopować z jedzeniem. O albo arbuza zjem
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie da sie opalac, niewyrobka jest
![]() jak TZ wroci to pokaze mu te kremoweczki - mam nadzieje, ze sie zgodzi tylko to drugi koniec polski jest
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie idziemy do piaskownicy, moze coś popracuje troche, bo z kasą cienko.Svi, a to osobiście musicie po te kotki jechać? mogliby wam przesłać, jest przecież jakiś transport zwierząt kurierem (chyba jest) |
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w jedzeniu nie ma, ale faktem jest,że jakbym nie robiła odkurzaczem i nie wycierała podłóg na mokro to mogłyby się i w lodówce znaleźć myślę że takie ich umaszczenie i nie znikną. rozumiem. Cytat:
![]() Wróciłyśmy z zakupów.Sobie artylerie kremów antycellu i serum i pod prysznic.Mimo, że nie wierzę w dużą poprawę, to jak nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. Kupiłam 20balonów, ale myślę, że to i tak mało na roczek, serpentyny, a w tesco ostatnio kolorowe talerzyki,kubeczki,obrusi k i serwetki, aaaa i 3 dmuchane piłki.Powoli kompletuje wyprawkę ![]() Dopijam kawkę w spokoju, bo mała rozsypała siatkę marchewek i je kula
||
|
|
|
#2187 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a poza tym bedziemy miec wycieczke z TZ ![]() Cytat:
strasznie bym chciala takiego lwa malego ![]() TZ tez sie podoba, a Eryk sie zakochal ale szukam jeszcze gdzies blizej bo tam bysmy musieli na drugi koniec polski jechac
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
moze gdzies blizej znajdziecie, a jak nie to będzie wycieczka
![]() ide robić obiad |
|
|
|
#2189 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no nie wiem czy znajdziemy, przejzalam juz mase hodowli ale te sa najpiekniejsze - no i urzekl mnie ich ojciec, nigdzie nie widzialam miotu po tak pieknym kremowym kocurze
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby co to sobie zarezerwuj tego białaska.Niech trzymają go dla was. Aaaa i jeszcze jedno nie nalegaj czasem na sprzedawce, by szybciej kotka odstawił od mamy i wam go sprzedał.Okres socjalizacji jest bardzo istotny.Przede wszystkim jeśli chodzi o psychikę,czystość, zabawę itp Zapytaj też czy są odrobaczone, zaszczepione. Chyba przelecimy się do apteki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

to zn mecze TZ zeby mi kupil, chcialabym zeby dzieci wychowywaly sie ze zwierzetami, chcialabym tez psa ale poki nie bedziemy mieszkac w domu to moge sobie pozwolic jedynie na kota

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... miałam obciać małża, ale nie mam siły ... 

mama dumna co? ja tez sie cieszylam jak Eryk nauczyl sie od razu