|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Probiotyki w kropelkach Biogaja 5 kropelek na dobe 45zł...
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- ehhh po tym jak przytylam w tej ciazy to juz jestem na nie łasa tylko ze problem w tym ze i tak w nie nie wierze... |
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Yoonka ja tez Cie rozumiem. Każda z nas czuje sie zmeczona i ma tego wszystkiego doscyć. Szczególnie jesli nie mozna wogóle wygospodarować czasu dla siebie
, Ja tez mam czesto takie chwile kiedy bym to wszystko rzuciła w cholere i wyszła z domu. Szczególnie ciężko jak tz nie pomaga, bo z moim to jest tak ze wróci z pracy popatrzy na mała, przytuli, da buziaka weżmie na rece przez 5 minut i to tyle. aha jeszcze ją wykąpie. ale jak prosze zeby z nia został na chwile to z wielkją łąską zostanie. ale ja jak mam chwile zwatpienia i zbliżam sie płaczu to popatrze na moją kruszyne i od razu mi lepiej. wiem dla kogo to robie. kocham ja nad zycie pomimo tego ze nie była planowana. i zycie dla niej oddam. aha i jeszcze jedno te smoczki, butelki itd nie beda trwały wiecznie. to sobie tez czesto powtarzam. aha dorzucam moją córe . włożyłam ja w fotelik przed spaniem i tak rechotała.
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ciesze sie, ze tez odczuwasz zmeczenie materialu. w takich chwilach mysle jak przyjemnie jest byc w pracy ehhh... nie mowi sie o tych "urokach" macierzynstwa, tylko o tym jakie to cudowne i potem tyle depresji jest kiedy wizja idealnej matki Polki zderza sie z brakiem laktacji, zmeczeniem dzieckiem, placzem bez powodu, zielonymi kupkami, dramatem pierwszego podania smoczka itp itd... no wlasnie tez musze ja najpierw uspokoic, lyczek mleka nie pomaga niestety. stresuje mnie to, ze to uspokajanie dlugo trwa i teraz jak jestem u rodzicow, to mam wrazenie, ze oni patrza mi na rece i sprawdzaja jak sie zajmuje mala. moja mama, wielki krzykacz ciagle zwraca mi uwage jak lekko podniose glos mowiac cos przy malej (nie do niej, do kogos innego). wkurza mnie to, bo bardzo sie staram, zeby byl wokol niej spokoj, wiem jakie to wazne, bo po wyjsciu z rodzinnego domu dlugo uczylam sie spokojnie reagowac. jakas taka nerwowa tu jestem, chyba nam to nie sluzy i lepiej w upale w mieszkaniu niz nerwy w ogrodku ![]() teraz zasypia ladnie po kapieli przytulona do szmacianego misia, a ja sie przespalam 3h jak maz wrocil z pracy i jestem jak nowonarodzona (nie wiem, czy to slowo slusznie odzwierciedla stan zadowolenia )---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
slodziak usmiechniety z Twojej coreczki
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-02 o 21:56 |
||
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wymasuję i popływam. przyjemne z pożytecznym (bo waga szybciej schodzi). A co do chumorków jak jestem głodna to mój tz już ma swoje zdanie, bo jak coś na niego wrzasne to mówi że zajmie się dzićmi a ja mam coś zjeść a w dzień zawsze mam pełną lodówę jogurtów i deserków na nagły głód
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
yoonka to ciesz sie ze masz takiego faceta. a z tymi obiadami to mam tak samo. jak robie obiad to mała jest spokojna i leży i gada z lampą a jak tylko chce zjesc to płacz i po jedzeniu. jem wieczorem albo z nia na rekach.
. juz nie wspomne ze nie ma mowy o jakichkolwiek plotak z koleżnkami bo wszedzie musze mała zabrac, ale jak on chce wyjsc z domu bo ma wielkie ale ze ja mam do niego pretensje bo wyszedł na pare godzin. tylko dlaczego ja wyjsc nie moge... tzn zaproponował mi zebym wyszła sie pobawic wieczorem ale jak usłyszałam ze w razie czego jak mała sie obudzi to weźmie mała do pokoju i bedzie z nim ogladała mecz i z jakims kumplem to az sie zagotowałam i nie poszłam.
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no jesli chodzi o facetow, to ja nie moge narzekac, moj jest idealny. tak naprawde nie pomaga mi, tylko rownoprawnie sie dzieckiem zajmuje (tyle, ze chodzi do pracy, wiec sila rzeczy ja z nia przebywam wiecej). duzo rozmawialismy przec ciaza i w ciazy o tym jak chcemy, zeby wygladalo nasze rodzicielstwo i taki ustalilismy plan. na razie wychodzi my w ogole jestesmy razem od 17go roku zycia, wiec wychowywalismy sie razem wlasciwie. moze dlatego tak sie cudnie uzupelniamy. ja jeszcze pol roku przed zajsciem w ciaze twierdzilam, ze zadnych dzieci miec nie bede. ogolnie jestem malo dzieciowa, tylko moje mnie rozczula, obce sa bo sa, zwykle mnie irytuja zwlaszcza takie starsze juz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
w 9 tyg na diecie od dietetyczki schudlam 18 kg
Pop no ja Cie blagam wez sie ogarnij!!!! Co to za teksty"jak bedziesz w moim wieku" itp. nie rob nam tu z siebie babicuhny bo wlasnie widzialysmy wszystkie foty i wiemy jaka z ciebie laska takze ja cie bardzo prosze -wlacz ogar ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- ja wam powiem ze ja nie odczulam jeszcze zmeczenia dzieckiem, ale tez pewnie dlatego ze jak chce skoczyc do miasta to moj tata z nia zostaje na ta godzinke czy dwie jak tezeta nie ma wiec to inna bajka, poza tym nie daje nam popalic
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
CHRZESTNY
![]() a może lepiej powiedziec , ze jest sie już chrzestnym u dwojga innych dzieci i to juz duzo i ze trzeba dac szanse tym co jeszcze nie byli , bo co bedzie jesli jeden chrzestny zostanie zaproszony na dwie imprezy jednoczesnie np ,ślub czy nawet inne imprezy , i ze nie chcielibyscie zeby ich dziecko na tym straciło , bo jak ma sie jednego chrzesniaka to bedzie bardziej dopieszczony a jak az dwoch i trzeci w drodze to juz sie tak nie rozpieszcza , Albo trzeba sciemnic ze jest akurat w ten dzien impreza rodzinna , albo sami zróbcie chrzest jesli jeszcze nie ochrzciliscie swojego dzieciatka w ten sam dzien ,
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
okres pologu tez jakos przeszlam extra- ja chyba dziwna jestem;/ albo az za optymistycznie nastawiona do wszystkiego, optymistycznie albo olewajaco
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- my mielismy gosci przyjechala do nas w odwiedziny kuzynka ktora mieszka w londynie- dostalismy 5 worow wielkich ciuchow, 40 par bucikow ( ona tez ma joba!) nowiutki zestaw niekapkow i takie fajne zaluzje do samochodu i w ogole multum genialnie fajnych rzeczy wstawie wam zaraz zdjecie mojej kruszynki z moja druga miloscia( czyli corcia kuzynki-Kornelcia)
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec to pare naszych fotek:P
dzisiejsza kapiel, dzisiejsza wizyta Kornelci i w ogole zdjecia z dzis:P Kornelka ma rok i 4 miesiace
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
i kapiel
podoba jej sie ze sama sobie lezy i ta wanienka duzo taniej wyszla bo to siodelko 13 zl z wanienka 20:P
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
ale fajnie z tym basenem... ja pojde za 25kilo.. niepredko a ja uwazam ze to zle myslenie- jesli rodzice beda c hcieli to sobie poradza, nas wychowali wiec nie ma co przesadzac, dzis ta kuzynka co byla od 9 lat mieszka w londynie a jest z Piotrkowa i mogliby u nas zostac ale mala nie umie u kogos usnac i szopki odstawia a jak chvce jej sie juz spac to Ania-kuzynka nawet siku bez niej isc nie moze bo tak jest przyzwyczajona do mamy i teraz zaluje ze tak ja nauczyla
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
darusia ale ty masz ładne paznokcie!! (przepraszam ja tak mam że najpierw patrze na paznokcie, później na zęby a dopiero później na resztę)
a Oliwka to nawet fryzurkę ma podobną do ciebie... na 2gim zdj widać ![]() Pop... następnym razem musisz zabrać Oliwkę tż i przyjechać do Turawy... hehe to sie pogonimy po lesie
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
żelowe paznokcie;D
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- swoja droga dobrze ze zebow nie pokazalam;D popsulo by to zdjecie hehehehhe
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
moja sie niestety zsuwa z takiego siedzonka, tak sie wierci , masakra
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to mniej wiecej tak jak u mnie niby wierze ale kościła jako instytucji nie bardzo trawie . dzieci chrzczone ale wybiora co będą chciały ze mną raczej do kościoła nie pochodza . Zreszta u mnie wogóle mega dziwna rodzina : tata niewierzący ( podpisywał papier że mnie w wierze wychowają ) jak brali kościelny z mamą , ciocia buddystka itp. i każdy tolerancyjny jest . na religie nie chodze od 12r zycia odkąd pani nam kazała pisac czy do kościoła i spowiedzi chodzimy ( daty ) to mój ojciec się wściekł i powiedział pani ze jej nic do tego co ja w niedzele robie , bo to moja sprawa i chodzić przestałam![]() fajne rzeczy z cocodrillo bardzo lubie kombinezony na zime kurtki itp super jakość , lekkie i bardzo ciepłe polecam w wawie jest outlet na ursusie czesto tam małemu trampki kupuje bo maja superoweCytat:
Mrówa na drugi raz zimna krew przede wszystkim , dzieciakom rózne wypadki się zdażają i pewnie tffu ttffu oby nie ale w róznych sytuacjach się znajdziesz . przy zachłyśnieciu , dziecko na kolana na brzuchu głowa niżej czyli jedno kolano niżej masz drugie wyżej , walisz w tyłek tak żeby odklaszlało to czym się zachłysneło a w tym czasie drugą ręka obejmujesz plecki tak jakbyś chciała złapac dziecko za żebra dośc mocno przyciskasz kurde nie wiem jak to opisac wszystko ale tak nam to pokazywał zawitkowski na SR może na jego filmie gdzieś jest ta pierwsza pomoc . Mi mały niedawno połknał kawał kiełbasy i mu staneło to w gradle on za duzy na tamto ale odwróciłam go i po plecach klepałam wyleciało . ale grunt to myslec i szybko analizowac co \zrobić . My już jutro jedziemy , w sumie bysmy mogli jeszcze zostać ale ile mozna lezec na plazy i tak juz jak murzyn wygladam więc wystarczy tego dobrego . zreszta zapisałam sie w środe na szczepinie w Olinkiem
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
my z cocodrillo mase ciuszkow dzis dostalismy i buciki swietne faktycznie
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
ice woman- rechotałka ślicznie się rechota
Kurcze następna się trafiła którą trzeba trochę naprostować. Toż dziecko też jest TZ i on też ma obowiązki. JA myślałam że Twoje pseudo to coś ozanacza. A tu wacale z Ciebie nie jest Zimna Baba. Jaki mecz jacy koledzy - Ma się dzieckiem zajmować i już!!! Cytat:
No ja za dziećmi też nie przepadałam i też jakoś nie chciałam mieć własnych i Oliwki też nie planowaliśmy. JA wolę takie większ dzieci z którymi można coś zrobić. A za maluchami to już całkiem nie przepadałam. BRałam na ręce tylko wtedy jak mi ktoś coś takiego wcisnął i szybko się pozbywałam. No ale z własnym jest inaczej - nie można się pozbyć ![]() ![]() Cytat:
![]() . Ty i ciążę (pomimo problemów z wyrostkiem) jak i poród wspominasz dobrze.Zdjęcia te z Tobą i małą SUPER. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- AniaP - wracaj, wracaj bo GŁOSOWAĆ TRZEBA.
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
ja szybko zapominam
jak urodzilam to po minucie jak mnie lekarz szyl mowie - i tak bede miala drugie , bol nie powtarzalny a jaka duma, a on sie na mnie popatrzyl i mowi- no takiej pacjentki co minute po porodzie mowi ze i tak bedzie miala 2 to nie spotkalem albo ma pani amnezje i juz nie pamieta bolu i sie smiac zaczelam:P no ciaze wspominam dobrze, ale jak o niej mysle to ciagle infekcje dolu mi sie przypominaj ale kit z tym- niezle bylo, inni maja gorzej a za wyrostek nagrode z gazety dostalam wiec tez jest fajnie, chociaz to nie bylo zabawne tak na prawde bo moglo byc takze teraz by skarba nie bylo a ja bym nie wiedziala o jej istnieniu ale mniejsza o to wazne ze ja mam najbardziej mnie meczy jak spi bo ja tak lubie z nia gadac;D a nie zastapione jest to jak dziecko sie budzi i po prostu ZA NIC! TOTALNIE ZA NIC obdarza nas takim szczerym usmiechem- mam ochote ja zjesc wtedy nawet gdybym miala urodzic ja jeszcze raz;D
|
|
#4640 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczesciara z ciebie, mi strasznie hormony dawaly w kosc. czulam paniczny strach przed pobudka malej. mialam wrazenie, ze sobie z niczym nie radze. moze to przez to, ze za malo mleka mialam, a w szpitalu nagonka i terror laktacyjny byl? jakos sie czulam niepelnowartosciowa matka przez to dlugo. i dopiero jak trafilam na butelkowego bloga i poczytalam, to mi sie naprostowalo we lbie i nie mam kompleksow, wrecz sie ciesze, ze juz nie musze sie obnazac publicznie a cycki chyba zadowolone, bo tylko 2 razy je odciagalam od momentu odstawienia malej i przestalo sie produkowac.. Toska tym bardziej zadowolona, bo z butli szybciej leci i najedzona jest ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
mysle, ze najfajniejsze sa dzieciaki takie przedszkolne
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-02 o 23:40 |
|||||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez polozne ciagne mowily , karmic piersia! trzeba karmic piersia! i ciagle tak az sie wkurzylam opier jedna druga trzecia jednej ( ktorej nie znosze) tak pojechalam ze sie obrazila i juz ani razu do mnie nie przyszla( znam ja bo z jej syn do tej samej podstawowki i gim chodzil co ja tylko do innej klasy- kretyn straszny) i mowi do mnie a wie Pani ze dzieci karmione butelka sa mniej inteligentne, wiec ja pytam , a Czarka Pani karmila? a ona mowi Tak! a ja na to - no i odbiega inteligencja od innych dzieci. I wyszla!
nie znosze jak ktos mnie do czegos zmusza. Dieta wyglada tak ze ona ja uklada indywidualnie, najpierw sie idzie na badania i tak dalej pozniej do niej na wizyte , uklada diete 5 posilkow na dzien, nie trzeba jesc w regularnych godzinach mozna nawet wszystko na raz a pozniej nic, chodzil o to zeby to co ona tam pisze zjesc, jedzenie sie wazy( podaje wszystko w gramach) na tydzien diety sa dwie, jedna 3 dni druga 3 dni i w 7 dzien sie wybiera ktora lepiej pasuje, ja sie wszystko ale wiadomo w podanych ilosciach, cola pepsi light lub zero i lift bez umiaru podobnie jak pomidory i ogorki. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- yonka jakbys pracowala w przedszkolu moglabys miec inne zdanie ale faktycznie sa przekochane!!! co nie zmienia faktu ze rowniez daja popalic i to niezle!!! a najfajniejsze sa ich problemy, dla nas to nic, ale najwiekszym problemem takiego dziecka moze byc to ze kolega zabral mu ZOLTRA KREDKE!! ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- ja na niektore dzieci moglabym patrzec godzinami - widok meza chrzesnicy wystarcza mi na 2 minuty ;/
|
|
#4642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie czuje sie smeczona maciezynstwemm bardziej czuje sie zmeczona jako zona niz matka sliczne zdjecia malej rechotki Cytat:
ostatnio tez mi to zaproponowal ze zostanie z mala ale jak bedzie plakala to bedzie z nia i kolegami mecz ogladala jeszcze przy piwku to sie wscieklam i powiedzialam mu ze w d******* mam jego mecz i ze ma z nia w pokoju siedziec a jak zobacze albo poczuje jakies piwo w domu <nawet gdyby tesiu wypil > to sie wyprowadzimy i mala tylko na zdjeciach bedzie raz w roku ogladal haaa zadzialalo na niego bo nawet sekundy meczu nie ogladnal a dzisiaj o 4 pojechal na ryby i jeszcze nie wrocil jak wroci pozniej niz o 9 to caly dzien nas nie bedzie widzial i sie zastanowie czy na noc wrocic moze Julke bym z mama na 2 godzinki wieczorem zostawila i na basen z siostrzenica poszla bo Juleczka jeszcze chyba zamala ![]() Cytat:
a moja Luśka mnie dzisiaj zalatwila na cacy musialam sie isc przymusowo kapac a dopiero co wyszlam z pod prysznica zrobila kupcie wiec ja uradowana ze mamy kupke no i przyszla ale ja myslalam ze to fala kupki a to byl pierdus no i polozylam na przewijak i zmieniam pampka a tu sruuuut nagle fontanna kupki prosto na mnie dziewczyny poradzcie cos farobowac czy nie farbowac ?? kupilam 4 rozjasniacze i 2 farby jasny blond i nie wiem czy farbowac czy nie
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=P0P70;20428896]ice woman- rechotałka ślicznie się rechota
Kurcze następna się trafiła którą trzeba trochę naprostować. Toż dziecko też jest TZ i on też ma obowiązki. JA myślałam że Twoje pseudo to coś ozanacza. A tu wacale z Ciebie nie jest Zimna Baba. Jaki mecz jacy koledzy - Ma się dzieckiem zajmować i już!!! WOGÓLE TO DZIEŃ DOBRY KOBITY NIE SPAĆ, ZWIEDZAĆ. ja z młoda uciekam na spacer. miłego dzionka życze.
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
a i chcialam wam sie pochwalic Juleczki vel Luśki nowym pojazdem
![]() zdjecie robione u tatusia w pracy
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
fajne
|
|
|
|
#4646 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to czasem cisza się nie zaczęła ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Dwie fury koło siebie -fajne |
|||||||||
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale już sprawdzone że na spacerze 3 godziny zawsze po karmieniu bez problemowo wytrzymuje, a ja zostawiam go im świeżo nakarmionego, to 1,5 godzinki nawet się nie przebudzi, a w razie jak jakieś auto za głośno przejedzie i go obudzi to jest przyjaciel smoku.
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma problemu jasne ze napisze dietke 1
czyli tydien 1 ale za chwilke musze troszke posprztac bo zaraz tesc z wawy przyjedzie-zostaje u nas do poniedzialku.
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka z tymi chrzcinamo to wystarczy powiedzieć że już macie być i jakiś najlepszych przyjaciół chrzestnymni, a to wiadomo zawsze może np komunia w ten sam dzień wyskoczyć, a zawsze będziecie woleli do przyjaciół pojechać niż do nich
i będa mieli jeden prezent mniej ![]() dzieci przedszkolne fajna sprawa, ale czasami. Bo pogadać już z takim można, i iść na zakupy, to pcha wózek, ale jest też druga strona medalu, już mamy nie pocałuje przy kolegach, i najbardziej się cieszy jak nauczy się pisać nie mama a dupa ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- drcron z tym farbowaniem to może poczekaj, bo około 4 mc po porodzie strasznie włosy się sypią garściami wychodzą, to mniej farby zużyjesz![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- jeszcze zawsze zapominam napisać, że przy pierwszym dziecku też rodzonym wiosną uczulali mnie żeby sprawdzać dzidzi ciemiączko, jak mocniej niż zawsze zapadnięte to znak że dziecko jest odwodnione i trzeba nawadniać, a przy tych upałach to sprawdzajcie. Mój 2 dni temu miał lekko zapadnięte to go na siłę herbatką dopajałam przed wczoraj i wczoraj, i już jest ok.
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ale nie kazdemu
zreszta ja jestem szalona wiec ja bm farbowala;D ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- ale cisza;/ tesc z tezetem poszli na rybki, mala spi a ja posprzatalam, musze jeszcze jechac do sklepu kupic pamiatke na chrzest bo jutro idziemy na chrzciny do michala siostry- bedzie chrzestnym....;/ poza tym wczoraj zrobilismy sobie seans i obejrzelismy zmierzch i księżyc w nowiu a ze chrzciny zaplanowane do 17 ( ale my idziemy na 2-3 godzinki) to wieczorem jedziemy do Lodzi do kina na zaćmienie. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- o tym ciemiaczku nie wiedzialam- ale dobrze wiedziec, bede sprawdzac chociac ja moaj codziennie dopajam i to teraz wiekszymi ilosciami niz wczesniej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

, Ja tez mam czesto takie chwile kiedy bym to wszystko rzuciła w cholere i wyszła z domu. Szczególnie ciężko jak tz nie pomaga, bo z moim to jest tak ze wróci z pracy popatrzy na mała, przytuli, da buziaka weżmie na rece przez 5 minut i to tyle. aha jeszcze ją wykąpie. ale jak prosze zeby z nia został na chwile to z wielkją łąską zostanie. ale ja jak mam chwile zwatpienia i zbliżam sie płaczu to popatrze na moją kruszyne i od razu mi lepiej. wiem dla kogo to robie. kocham ja nad zycie pomimo tego ze nie była planowana. i zycie dla niej oddam. aha i jeszcze jedno te smoczki, butelki itd nie beda trwały wiecznie. to sobie tez czesto powtarzam.
aha dorzucam moją córe . włożyłam ja w fotelik przed spaniem i tak rechotała.

)
. juz nie wspomne ze nie ma mowy o jakichkolwiek plotak z koleżnkami bo wszedzie musze mała zabrac,
zwlaszcza takie starsze juz 

ostatnio tez mi to zaproponowal ze zostanie z mala ale jak bedzie plakala to bedzie z nia i kolegami mecz ogladala jeszcze przy piwku to sie wscieklam i powiedzialam mu ze w d******* mam jego mecz i ze ma z nia w pokoju siedziec a jak zobacze albo poczuje jakies piwo w domu <nawet gdyby tesiu wypil
farobowac czy nie farbowac ?? kupilam 4 rozjasniacze i 2 farby jasny blond i nie wiem czy farbowac czy nie