"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 19:37   #4621
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Probiotyki w kropelkach Biogaja 5 kropelek na dobe 45zł...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

ehhh po tym jak przytylam w tej ciazy to juz jestem na nie łasa tylko ze problem w tym ze i tak w nie nie wierze...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:40   #4622
ice woman
Raczkowanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Yoonka ja tez Cie rozumiem. Każda z nas czuje sie zmeczona i ma tego wszystkiego doscyć. Szczególnie jesli nie mozna wogóle wygospodarować czasu dla siebie, Ja tez mam czesto takie chwile kiedy bym to wszystko rzuciła w cholere i wyszła z domu. Szczególnie ciężko jak tz nie pomaga, bo z moim to jest tak ze wróci z pracy popatrzy na mała, przytuli, da buziaka weżmie na rece przez 5 minut i to tyle. aha jeszcze ją wykąpie. ale jak prosze zeby z nia został na chwile to z wielkją łąską zostanie. ale ja jak mam chwile zwatpienia i zbliżam sie płaczu to popatrze na moją kruszyne i od razu mi lepiej. wiem dla kogo to robie. kocham ja nad zycie pomimo tego ze nie była planowana. i zycie dla niej oddam. aha i jeszcze jedno te smoczki, butelki itd nie beda trwały wiecznie. to sobie tez czesto powtarzam. aha dorzucam moją córe . włożyłam ja w fotelik przed spaniem i tak rechotała.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:44   #4623
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Ja Ciebie też rozumiem i też tak mam. Są chwile bardzo miłe ale też często jest zmęczenie materiału. I też bardzo często nie mam pomysłu na zabawę. A gugam już nawet do zwierzaków i TZ-ta.

Bo dzieci są nerwowe i nieraz z głodu woadają w straszną złość i to taką zę trudno je uspokoić. JA wtedy próbuję najpier uspokoić mała a dopiero po chwili karmię. Bo jak ona jest taka zła to łyka więcej powietrza. No chyba że sama butla ją uspakaja. A odkąd małą zaczeła próbować chwytać to staram się aby "chwyciła" butelkę ( ja trzymam bytelkę a ona łapie za moje palce) i to ona decyduje czy włożyć butelkę do buzi. Ale musi tu się już na czymś skupić więc się szybciej uspakaja i je
o boze POP wyobrazilam sobie jak po powrocie do pracy tlumaczysz swoim ludziom nowy projekt slowami "a guuu, a wuuu, a giiii"
ale ciesze sie, ze tez odczuwasz zmeczenie materialu. w takich chwilach mysle jak przyjemnie jest byc w pracy ehhh... nie mowi sie o tych "urokach" macierzynstwa, tylko o tym jakie to cudowne i potem tyle depresji jest kiedy wizja idealnej matki Polki zderza sie z brakiem laktacji, zmeczeniem dzieckiem, placzem bez powodu, zielonymi kupkami, dramatem pierwszego podania smoczka itp itd...

no wlasnie tez musze ja najpierw uspokoic, lyczek mleka nie pomaga niestety. stresuje mnie to, ze to uspokajanie dlugo trwa i teraz jak jestem u rodzicow, to mam wrazenie, ze oni patrza mi na rece i sprawdzaja jak sie zajmuje mala. moja mama, wielki krzykacz ciagle zwraca mi uwage jak lekko podniose glos mowiac cos przy malej (nie do niej, do kogos innego). wkurza mnie to, bo bardzo sie staram, zeby byl wokol niej spokoj, wiem jakie to wazne, bo po wyjsciu z rodzinnego domu dlugo uczylam sie spokojnie reagowac. jakas taka nerwowa tu jestem, chyba nam to nie sluzy i lepiej w upale w mieszkaniu niz nerwy w ogrodku

teraz zasypia ladnie po kapieli przytulona do szmacianego misia, a ja sie przespalam 3h jak maz wrocil z pracy i jestem jak nowonarodzona (nie wiem, czy to slowo slusznie odzwierciedla stan zadowolenia )

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Yoonka ja tez Cie rozumiem. Każda z nas czuje sie zmeczona i ma tego wszystkiego doscyć. Szczególnie jesli nie mozna wogóle wygospodarować czasu dla siebie, Ja tez mam czesto takie chwile kiedy bym to wszystko rzuciła w cholere i wyszła z domu. Szczególnie ciężko jak tz nie pomaga, bo z moim to jest tak ze wróci z pracy popatrzy na mała, przytuli, da buziaka weżmie na rece przez 5 minut i to tyle. aha jeszcze ją wykąpie. ale jak prosze zeby z nia został na chwile to z wielkją łąską zostanie. ale ja jak mam chwile zwatpienia i zbliżam sie płaczu to popatrze na moją kruszyne i od razu mi lepiej. wiem dla kogo to robie. kocham ja nad zycie pomimo tego ze nie była planowana. i zycie dla niej oddam. aha i jeszcze jedno te smoczki, butelki itd nie beda trwały wiecznie. to sobie tez czesto powtarzam. aha dorzucam moją córe . włożyłam ja w fotelik przed spaniem i tak rechotała.
na szczescie na mojego meza moge zawsze liczyc, jest dla mnei niesamowitym wsparciem, gdyby nie on to nie przezylabym okresu pologu bez wizyty u psychiatry... z tym czasem dla siebie masz racje, dzisiaj np nie mialam kiedy zjesc obiadu i po paru godzinach bylo mi slabo i bylam rozdrazniona zwyczajnie z glodu, a to - wiadomo - odzwierciedla sie na dziecku

slodziak usmiechniety z Twojej coreczki

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-02 o 21:56
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:52   #4624
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

na szczescie na mojego meza moge zawsze liczyc, jest dla mnei niesamowitym wsparciem, gdyby nie on to nie przezylabym okresu pologu bez wizyty u psychiatry... z tym czasem dla siebie masz racje, dzisiaj np nie mialam kiedy zjesc obiadu i po paru godzinach bylo mi slabo i bylam rozdrazniona zwyczajnie z glodu, a to - wiadomo - odzwierciedla sie na dziecku
Ja teraz co dwa dni małego do moich rodziców daje na 1,5 godzinny spacer, bo tylko tak śpi. A my naszą trójką ja tż i starszy synek jeździmy do aquqparku i tam się bawimy jak dzieci ja się wymasuję i popływam. przyjemne z pożytecznym (bo waga szybciej schodzi). A co do chumorków jak jestem głodna to mój tz już ma swoje zdanie, bo jak coś na niego wrzasne to mówi że zajmie się dzićmi a ja mam coś zjeść a w dzień zawsze mam pełną lodówę jogurtów i deserków na nagły głód

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:55   #4625
ice woman
Raczkowanie

yoonka to ciesz sie ze masz takiego faceta. a z tymi obiadami to mam tak samo. jak robie obiad to mała jest spokojna i leży i gada z lampą a jak tylko chce zjesc to płacz i po jedzeniu. jem wieczorem albo z nia na rekach. . juz nie wspomne ze nie ma mowy o jakichkolwiek plotak z koleżnkami bo wszedzie musze mała zabrac, ale jak on chce wyjsc z domu bo ma wielkie ale ze ja mam do niego pretensje bo wyszedł na pare godzin. tylko dlaczego ja wyjsc nie moge... tzn zaproponował mi zebym wyszła sie pobawic wieczorem ale jak usłyszałam ze w razie czego jak mała sie obudzi to weźmie mała do pokoju i bedzie z nim ogladała mecz i z jakims kumplem to az sie zagotowałam i nie poszłam.
Stary 2010-07-02, 22:10   #4626
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yoonka to ciesz sie ze masz takiego faceta. a z tymi obiadami to mam tak samo. jak robie obiad to mała jest spokojna i leży i gada z lampą a jak tylko chce zjesc to płacz i po jedzeniu. jem wieczorem albo z nia na rekach. . juz nie wspomne ze nie ma mowy o jakichkolwiek plotak z koleżnkami bo wszedzie musze mała zabrac, ale jak on chce wyjsc z domu bo ma wielkie ale ze ja mam do niego pretensje bo wyszedł na pare godzin. tylko dlaczego ja wyjsc nie moge... tzn zaproponował mi zebym wyszła sie pobawic wieczorem ale jak usłyszałam ze w razie czego jak mała sie obudzi to weźmie mała do pokoju i bedzie z nim ogladała mecz i z jakims kumplem to az sie zagotowałam i nie poszłam.
nasza tez ma radar na obiady. obudzila sie nawet 30 sek przed przyjsciem zamowionej pizzy... podejrzane

no jesli chodzi o facetow, to ja nie moge narzekac, moj jest idealny. tak naprawde nie pomaga mi, tylko rownoprawnie sie dzieckiem zajmuje (tyle, ze chodzi do pracy, wiec sila rzeczy ja z nia przebywam wiecej). duzo rozmawialismy przec ciaza i w ciazy o tym jak chcemy, zeby wygladalo nasze rodzicielstwo i taki ustalilismy plan. na razie wychodzi
my w ogole jestesmy razem od 17go roku zycia, wiec wychowywalismy sie razem wlasciwie. moze dlatego tak sie cudnie uzupelniamy.

ja jeszcze pol roku przed zajsciem w ciaze twierdzilam, ze zadnych dzieci miec nie bede. ogolnie jestem malo dzieciowa, tylko moje mnie rozczula, obce sa bo sa, zwykle mnie irytuja zwlaszcza takie starsze juz za malo estrogenow czy cooo???

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja teraz co dwa dni małego do moich rodziców daje na 1,5 godzinny spacer, bo tylko tak śpi. A my naszą trójką ja tż i starszy synek jeździmy do aquqparku i tam się bawimy jak dzieci ja się wymasuję i popływam. przyjemne z pożytecznym (bo waga szybciej schodzi). A co do chumorków jak jestem głodna to mój tz już ma swoje zdanie, bo jak coś na niego wrzasne to mówi że zajmie się dzićmi a ja mam coś zjeść a w dzień zawsze mam pełną lodówę jogurtów i deserków na nagły głód
ale fajnie z tym basenem... ja pojde za 25kilo.. niepredko jakos boje sie mala z rodzicami zostawic. jak im odstawi koncert przy karmieniu to nie poradza sobie..
Stary 2010-07-02, 22:29   #4627
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

w 9 tyg na diecie od dietetyczki schudlam 18 kg

Pop no ja Cie blagam wez sie ogarnij!!!! Co to za teksty"jak bedziesz w moim wieku" itp.
nie rob nam tu z siebie babicuhny bo wlasnie widzialysmy wszystkie foty i wiemy jaka z ciebie laska takze ja cie bardzo prosze -wlacz ogar

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

ja wam powiem ze ja nie odczulam jeszcze zmeczenia dzieckiem, ale tez pewnie dlatego ze jak chce skoczyc do miasta to moj tata z nia zostaje na ta godzinke czy dwie jak tezeta nie ma wiec to inna bajka, poza tym nie daje nam popalic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:30   #4628
koglus
Rozeznanie

CHRZESTNY
a może lepiej powiedziec , ze jest sie już chrzestnym u dwojga innych dzieci i to juz duzo i ze trzeba dac szanse tym co jeszcze nie byli , bo co bedzie jesli jeden chrzestny zostanie zaproszony na dwie imprezy jednoczesnie np ,ślub czy nawet inne imprezy , i ze nie chcielibyscie zeby ich dziecko na tym straciło , bo jak ma sie jednego chrzesniaka to bedzie bardziej dopieszczony a jak az dwoch i trzeci w drodze to juz sie tak nie rozpieszcza ,
Albo trzeba sciemnic ze jest akurat w ten dzien impreza rodzinna , albo sami zróbcie chrzest jesli jeszcze nie ochrzciliscie swojego dzieciatka w ten sam dzien ,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:33   #4629
Darusiaaaa
Zakorzenienie

okres pologu tez jakos przeszlam extra- ja chyba dziwna jestem;/ albo az za optymistycznie nastawiona do wszystkiego, optymistycznie albo olewajaco

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

my mielismy gosci przyjechala do nas w odwiedziny kuzynka ktora mieszka w londynie- dostalismy 5 worow wielkich ciuchow, 40 par bucikow ( ona tez ma joba!) nowiutki zestaw niekapkow i takie fajne zaluzje do samochodu i w ogole multum genialnie fajnych rzeczy wstawie wam zaraz zdjecie mojej kruszynki z moja druga miloscia( czyli corcia kuzynki-Kornelcia)
A.Camus
Stary 2010-07-02, 22:38   #4630
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a wiec to pare naszych fotek:P
dzisiejsza kapiel, dzisiejsza wizyta Kornelci i w ogole zdjecia z dzis:P
Kornelka ma rok i 4 miesiace
A.Camus
Stary 2010-07-02, 22:41   #4631
Darusiaaaa
Zakorzenienie

i kapiel podoba jej sie ze sama sobie lezy i ta wanienka duzo taniej wyszla bo to siodelko 13 zl z wanienka 20:P
A.Camus
Stary 2010-07-02, 22:46   #4632
Darusiaaaa
Zakorzenienie

[/COLOR]
ale fajnie z tym basenem... ja pojde za 25kilo.. niepredko jakos boje sie mala z rodzicami zostawic. jak im odstawi koncert przy karmieniu to nie poradza sobie..[/QUOTE]

a ja uwazam ze to zle myslenie- jesli rodzice beda c hcieli to sobie poradza, nas wychowali wiec nie ma co przesadzac, dzis ta kuzynka co byla od 9 lat mieszka w londynie a jest z Piotrkowa i mogliby u nas zostac ale mala nie umie u kogos usnac i szopki odstawia a jak chvce jej sie juz spac to Ania-kuzynka nawet siku bez niej isc nie moze bo tak jest przyzwyczajona do mamy i teraz zaluje ze tak ja nauczyla
A.Camus
Stary 2010-07-02, 22:51   #4633
machaj
Raczkowanie

darusia ale ty masz ładne paznokcie!! (przepraszam ja tak mam że najpierw patrze na paznokcie, później na zęby a dopiero później na resztę)
a Oliwka to nawet fryzurkę ma podobną do ciebie... na 2gim zdj widać

Pop... następnym razem musisz zabrać Oliwkę tż i przyjechać do Turawy... hehe to sie pogonimy po lesie
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:56   #4634
Darusiaaaa
Zakorzenienie

żelowe paznokcie;D

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

swoja droga dobrze ze zebow nie pokazalam;D popsulo by to zdjecie hehehehhe
A.Camus
Stary 2010-07-02, 22:59   #4635
koglus
Rozeznanie

moja sie niestety zsuwa z takiego siedzonka, tak sie wierci , masakra

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 23:02   #4636
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ha! jakbys ja znala!! dokladnie tak robi i z urodzinami i z prezentami, a jak poprosila mnie o bycie chrzestna synka, to powiedziala wprost, ze meza tez chcieli poprosic, ale stwierdzili, ze jednak wola zeby dziecko dostawalo dwa prezenty a nie jeden na rozne okazje i chrzestnym jest jakis inny znajomy... dla mnie to jest dziwactwo totalne...

rodzinie i przyjaciolom nie odmawialismy do tej pory, ale z nia nie czujemy sie blisko i dziecko tylko na tym ucierpi..

boze jakie wy jestescie wszystkie laski! ja tu jestem najgrubsza 86kg i 170 wzrostu.. po porodzie zeszlo 13kg i stoi od 1,5 miesiaca... plakac mi sie chce jak patrze w lustro. mam umowiona wizyte u dietetyka na poczatku sierpnia, tylko przetrwac lipiec...

my sie caly czas zastanawiamy do kogo mala jest podobna i wychodzi na to, ze poszczegolne "elementy" ma z kazdego z nas, ale ogolnie nie jest do zadnego podobna
ło matko co za ludzie chrzestni to dla prezentów widac tylko są .. no masakra u mnie małego jest męza najlepszy przyjaciel i moja kuzynka a małej bedzie moja przyjaciółka i TZta syardszy syn

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja też zostałam wychowana jako katoliczka , ale nie jestem praktykująca, do kościoła nie chodzę, z religi się wypisałam w szkole średniej , ale dzieci mam ochrzczone , nie dlatego że mam takie przekonania religijne , po prostu nie chciałam żeby im było przykro w szkole że inne dzieci idą do komuni a moje nie i tyle myślcie sobie co chcecie,gdyby nie dzieci to nie obchodziłabym nawet świąt bo ich nie cierpię
to mniej wiecej tak jak u mnie niby wierze ale kościła jako instytucji nie bardzo trawie . dzieci chrzczone ale wybiora co będą chciały ze mną raczej do kościoła nie pochodza . Zreszta u mnie wogóle mega dziwna rodzina : tata niewierzący ( podpisywał papier że mnie w wierze wychowają ) jak brali kościelny z mamą , ciocia buddystka itp. i każdy tolerancyjny jest . na religie nie chodze od 12r zycia odkąd pani nam kazała pisac czy do kościoła i spowiedzi chodzimy ( daty ) to mój ojciec się wściekł i powiedział pani ze jej nic do tego co ja w niedzele robie , bo to moja sprawa i chodzić przestałam

Cytat:
A oto moje zakupy
fajne rzeczy z cocodrillo bardzo lubie kombinezony na zime kurtki itp super jakość , lekkie i bardzo ciepłe polecam w wawie jest outlet na ursusie czesto tam małemu trampki kupuje bo maja superowe

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
MAMY BUTELKOWE: w jakiej pozycji trzymacie maleństwa podczas karmienia? Tzn. czy leżą na płasko czy trochę pod kątem?
Pytam o to, bo wczoraj wieczorem prawie zeszłam z tego świata! Karmię Gabrysię butlą jak co wieczór, zwykle wtedy już zasypia i zasypiając czasem się trochę zakrztusi i wczoraj też tak było, ale wczoraj (aż mnie ciarki przechodzą) nie mogła odkaszlnąć i złapać oddechu, aż się rozbudziła, zrobiła się czerwona lekko na buzi, otworzyła oczka baaaardzo szeroko, utkwiła wzrok w jednym punkcie i nie mogła załapać oddechu!!!! Dla mnie świat się zatrzymał na te...nie wiem 2-3 sekundy! Ja nawet nie pamiętam co zrobiłam poza tym,że wydarłam się żeby TZ przybiegł. Oczywiście mała zaczęła oddychać, a TZ potem powiedział, że zrobiłam wszystko co trzeba-przechyliłam głową w dół i klepałam po plecach, ale ja NAPRAWDĘ TEGO NIE PAMIĘTAM! Do końca karmienia ryczałam nad nią jak bóbr, a jak skończyla jeść to miałam ochotę trzymać ją na rękach całą noc i nie wypuszczać na sekundę. Nikomu tego nie życzę-ja sama złapałam oddech chyba po jakiejś minucie, serce mi normalnie zamarło. Poryczałam się potem solidnie, a w nocy miałam jakieś dziwne sny, ze ja się duszę, budziłam się ze łzami w oczach, rano poduszka mokra, ja niewyspana, nie spałam od 4 do 5.30-nie mogłam zasnąć i słuchałam czy oddycha.
Nie chcę powtórki,więc pytam-jak trzymać dziecko jedzące z butelki prawie na śpiąco???

Mrówa na drugi raz zimna krew przede wszystkim , dzieciakom rózne wypadki się zdażają i pewnie tffu ttffu oby nie ale w róznych sytuacjach się znajdziesz . przy zachłyśnieciu , dziecko na kolana na brzuchu głowa niżej czyli jedno kolano niżej masz drugie wyżej , walisz w tyłek tak żeby odklaszlało to czym się zachłysneło a w tym czasie drugą ręka obejmujesz plecki tak jakbyś chciała złapac dziecko za żebra dośc mocno przyciskasz kurde nie wiem jak to opisac wszystko ale tak nam to pokazywał zawitkowski na SR może na jego filmie gdzieś jest ta pierwsza pomoc .
Mi mały niedawno połknał kawał kiełbasy i mu staneło to w gradle on za duzy na tamto ale odwróciłam go i po plecach klepałam wyleciało . ale grunt to myslec i szybko analizowac co \zrobić .

My już jutro jedziemy , w sumie bysmy mogli jeszcze zostać ale ile mozna lezec na plazy i tak juz jak murzyn wygladam więc wystarczy tego dobrego . zreszta zapisałam sie w środe na szczepinie w Olinkiem
Stary 2010-07-02, 23:09   #4637
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my z cocodrillo mase ciuszkow dzis dostalismy i buciki swietne faktycznie
A.Camus
Stary 2010-07-02, 23:28   #4638
P0P70
Zakorzenienie

ice woman- rechotałka ślicznie się rechota.
Kurcze następna się trafiła którą trzeba trochę naprostować. Toż dziecko też jest TZ i on też ma obowiązki. JA myślałam że Twoje pseudo to coś ozanacza. A tu wacale z Ciebie nie jest Zimna Baba. Jaki mecz jacy koledzy - Ma się dzieckiem zajmować i już!!!

Cytat:
no jesli chodzi o facetow, to ja nie moge narzekac, moj jest idealny. tak naprawde nie pomaga mi, tylko rownoprawnie sie dzieckiem zajmuje (tyle, ze chodzi do pracy, wiec sila rzeczy ja z nia przebywam wiecej). duzo rozmawialismy przec ciaza i w ciazy o tym jak chcemy, zeby wygladalo nasze rodzicielstwo i taki ustalilismy plan. na razie wychodzi
my w ogole jestesmy razem od 17go roku zycia, wiec wychowywalismy sie razem wlasciwie. moze dlatego tak sie cudnie uzupelniamy.

ja jeszcze pol roku przed zajsciem w ciaze twierdzilam, ze zadnych dzieci miec nie bede. ogolnie jestem malo dzieciowa, tylko moje mnie rozczula, obce sa bo sa, zwykle mnie irytuja zwlaszcza takie starsze juz za malo estrogenow czy cooo??? .
JAki IDEALNY ?! On po prostu jest normalny.
No ja za dziećmi też nie przepadałam i też jakoś nie chciałam mieć własnych i Oliwki też nie planowaliśmy. JA wolę takie większ dzieci z którymi można coś zrobić. A za maluchami to już całkiem nie przepadałam. BRałam na ręce tylko wtedy jak mi ktoś coś takiego wcisnął i szybko się pozbywałam. No ale z własnym jest inaczej - nie można się pozbyć

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
okres pologu tez jakos przeszlam extra- ja chyba dziwna jestem;/ albo az za optymistycznie nastawiona do wszystkiego, optymistycznie albo olewajaco
O to to - Ty dziwna jesteś. Taka kobita nie do zdarcia. Ty i ciążę (pomimo problemów z wyrostkiem) jak i poród wspominasz dobrze.
Zdjęcia te z Tobą i małą SUPER.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

AniaP - wracaj, wracaj bo GŁOSOWAĆ TRZEBA.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 23:29   #4639
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja szybko zapominam
jak urodzilam to po minucie jak mnie lekarz szyl mowie - i tak bede miala drugie , bol nie powtarzalny a jaka duma, a on sie na mnie popatrzyl i mowi- no takiej pacjentki co minute po porodzie mowi ze i tak bedzie miala 2 to nie spotkalem albo ma pani amnezje i juz nie pamieta bolu i sie smiac zaczelam:P
no ciaze wspominam dobrze, ale jak o niej mysle to ciagle infekcje dolu mi sie przypominaj ale kit z tym- niezle bylo, inni maja gorzej
a za wyrostek nagrode z gazety dostalam wiec tez jest fajnie, chociaz to nie bylo zabawne tak na prawde bo moglo byc takze teraz by skarba nie bylo a ja bym nie wiedziala o jej istnieniu ale mniejsza o to wazne ze ja mam
najbardziej mnie meczy jak spi bo ja tak lubie z nia gadac;D
a nie zastapione jest to jak dziecko sie budzi i po prostu ZA NIC! TOTALNIE ZA NIC obdarza nas takim szczerym usmiechem- mam ochote ja zjesc wtedy nawet gdybym miala urodzic ja jeszcze raz;D
A.Camus
Stary 2010-07-02, 23:39   #4640
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

ja wam powiem ze ja nie odczulam jeszcze zmeczenia dzieckiem, ale tez pewnie dlatego ze jak chce skoczyc do miasta to moj tata z nia zostaje na ta godzinke czy dwie jak tezeta nie ma wiec to inna bajka, poza tym nie daje nam popalic
ja chce ta diete!! jak to wygladalo?

szczesciara z ciebie, mi strasznie hormony dawaly w kosc. czulam paniczny strach przed pobudka malej. mialam wrazenie, ze sobie z niczym nie radze. moze to przez to, ze za malo mleka mialam, a w szpitalu nagonka i terror laktacyjny byl? jakos sie czulam niepelnowartosciowa matka przez to dlugo. i dopiero jak trafilam na butelkowego bloga i poczytalam, to mi sie naprostowalo we lbie i nie mam kompleksow, wrecz sie ciesze, ze juz nie musze sie obnazac publicznie a cycki chyba zadowolone, bo tylko 2 razy je odciagalam od momentu odstawienia malej i przestalo sie produkowac.. Toska tym bardziej zadowolona, bo z butli szybciej leci i najedzona jest

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
CHRZESTNY
a może lepiej powiedziec , ze jest sie już chrzestnym u dwojga innych dzieci i to juz duzo i ze trzeba dac szanse tym co jeszcze nie byli , bo co bedzie jesli jeden chrzestny zostanie zaproszony na dwie imprezy jednoczesnie np ,ślub czy nawet inne imprezy , i ze nie chcielibyscie zeby ich dziecko na tym straciło , bo jak ma sie jednego chrzesniaka to bedzie bardziej dopieszczony a jak az dwoch i trzeci w drodze to juz sie tak nie rozpieszcza ,
Albo trzeba sciemnic ze jest akurat w ten dzien impreza rodzinna , albo sami zróbcie chrzest jesli jeszcze nie ochrzciliscie swojego dzieciatka w ten sam dzien ,
tak sobie myslimy, ze jak im odmowimy i sie obraza, to bedzie nam na reke. moze przestana dzwonic

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
ja szybko zapominam
jak urodzilam to po minucie jak mnie lekarz szyl mowie - i tak bede miala drugie , bol nie powtarzalny a jaka duma, a on sie na mnie popatrzyl i mowi- no takiej pacjentki co minute po porodzie mowi ze i tak bedzie miala 2 to nie spotkalem albo ma pani amnezje i juz nie pamieta bolu i sie smiac zaczelam:P
no ciaze wspominam dobrze, ale jak o niej mysle to ciagle infekcje dolu mi sie przypominaj ale kit z tym- niezle bylo, inni maja gorzej
a za wyrostek nagrode z gazety dostalam wiec tez jest fajnie, chociaz to nie bylo zabawne tak na prawde bo moglo byc takze teraz by skarba nie bylo a ja bym nie wiedziala o jej istnieniu ale mniejsza o to wazne ze ja mam
najbardziej mnie meczy jak spi bo ja tak lubie z nia gadac;D
a nie zastapione jest to jak dziecko sie budzi i po prostu ZA NIC! TOTALNIE ZA NIC obdarza nas takim szczerym usmiechem- mam ochote ja zjesc wtedy nawet gdybym miala urodzic ja jeszcze raz;D
no to ja do tej pory twierdze, ze drugiego nie bedzie,a najbardziej lubie wlasnie kiedy spi :brzyda l:

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:

a ja uwazam ze to zle myslenie- jesli rodzice beda c hcieli to sobie poradza, nas wychowali wiec nie ma co przesadzac, dzis ta kuzynka co byla od 9 lat mieszka w londynie a jest z Piotrkowa i mogliby u nas zostac ale mala nie umie u kogos usnac i szopki odstawia a jak chvce jej sie juz spac to Ania-kuzynka nawet siku bez niej isc nie moze bo tak jest przyzwyczajona do mamy i teraz zaluje ze tak ja nauczyla
ja mam wrazenie, ze ona taka nerwowa jest jak nie jest w domku. zobaczymy w niedziele - bedziemy musieli ja zostawic na jakies 3 godzinki i pojechac spelnic obywatelski obowiazek (brzmi jak podlizywanie sie POP, ale i tak mielismy to w planach ) szkoda mala targac autem tyle czasu.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:

JAki IDEALNY ?! On po prostu jest normalny.
No ja za dziećmi też nie przepadałam i też jakoś nie chciałam mieć własnych i Oliwki też nie planowaliśmy. JA wolę takie większ dzieci z którymi można coś zrobić. A za maluchami to już całkiem nie przepadałam. BRałam na ręce tylko wtedy jak mi ktoś coś takiego wcisnął i szybko się pozbywałam. No ale z własnym jest inaczej - nie można się pozbyć
normalny, normalny - dla mnie idealny, takiego sobie wychowalam
mysle, ze najfajniejsze sa dzieciaki takie przedszkolne

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-02 o 23:40
Stary 2010-07-02, 23:42   #4641
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez polozne ciagne mowily , karmic piersia! trzeba karmic piersia! i ciagle tak az sie wkurzylam opier jedna druga trzecia jednej ( ktorej nie znosze) tak pojechalam ze sie obrazila i juz ani razu do mnie nie przyszla( znam ja bo z jej syn do tej samej podstawowki i gim chodzil co ja tylko do innej klasy- kretyn straszny) i mowi do mnie a wie Pani ze dzieci karmione butelka sa mniej inteligentne, wiec ja pytam , a Czarka Pani karmila? a ona mowi Tak! a ja na to - no i odbiega inteligencja od innych dzieci. I wyszla!
nie znosze jak ktos mnie do czegos zmusza.
Dieta wyglada tak ze ona ja uklada indywidualnie, najpierw sie idzie na badania i tak dalej pozniej do niej na wizyte , uklada diete 5 posilkow na dzien, nie trzeba jesc w regularnych godzinach mozna nawet wszystko na raz a pozniej nic, chodzil o to zeby to co ona tam pisze zjesc, jedzenie sie wazy( podaje wszystko w gramach) na tydzien diety sa dwie, jedna 3 dni druga 3 dni i w 7 dzien sie wybiera ktora lepiej pasuje, ja sie wszystko ale wiadomo w podanych ilosciach, cola pepsi light lub zero i lift bez umiaru podobnie jak pomidory i ogorki.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

yonka jakbys pracowala w przedszkolu moglabys miec inne zdanie ale faktycznie sa przekochane!!! co nie zmienia faktu ze rowniez daja popalic i to niezle!!!
a najfajniejsze sa ich problemy, dla nas to nic, ale najwiekszym problemem takiego dziecka moze byc to ze kolega zabral mu ZOLTRA KREDKE!!

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja na niektore dzieci moglabym patrzec godzinami - widok meza chrzesnicy wystarcza mi na 2 minuty ;/
A.Camus
Stary 2010-07-03, 07:25   #4642
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem dziwna bo mimo ze padam na pyszczek wczoraj zasnelam przy stole na laptopie Tz wrozil o 24 i mnie obudzil to nie czuje sie smeczona maciezynstwemm bardziej czuje sie zmeczona jako zona niz matka
sliczne zdjecia malej rechotki
Cytat:
czy nasi Tzeci to przypadkiem nie ta sama osoba ?? kurcze opisujesz sytuacje i zachowanie mojego meza ostatnio tez mi to zaproponowal ze zostanie z mala ale jak bedzie plakala to bedzie z nia i kolegami mecz ogladala jeszcze przy piwku to sie wscieklam i powiedzialam mu ze w d******* mam jego mecz i ze ma z nia w pokoju siedziec a jak zobacze albo poczuje jakies piwo w domu <nawet gdyby tesiu wypil > to sie wyprowadzimy i mala tylko na zdjeciach bedzie raz w roku ogladal haaa zadzialalo na niego bo nawet sekundy meczu nie ogladnal a dzisiaj o 4 pojechal na ryby i jeszcze nie wrocil jak wroci pozniej niz o 9 to caly dzien nas nie bedzie widzial i sie zastanowie czy na noc wrocic moze Julke bym z mama na 2 godzinki wieczorem zostawila i na basen z siostrzenica poszla bo Juleczka jeszcze chyba zamala
Cytat:
mnie tez polozne ciagne mowily , karmic piersia! trzeba karmic piersia! i ciagle tak az sie wkurzylam opier jedna druga trzecia jednej ( ktorej nie znosze) tak pojechalam ze sie obrazila i juz ani razu do mnie nie przyszla( znam ja bo z jej syn do tej samej podstawowki i gim chodzil co ja tylko do innej klasy- kretyn straszny) i mowi do mnie a wie Pani ze dzieci karmione butelka sa mniej inteligentne, wiec ja pytam , a Czarka Pani karmila? a ona mowi Tak! a ja na to - no i odbiega inteligencja od innych dzieci. I wyszla!
nie znosze jak ktos mnie do czegos zmusza.
Dieta wyglada tak ze ona ja uklada indywidualnie, najpierw sie idzie na badania i tak dalej pozniej do niej na wizyte , uklada diete 5 posilkow na dzien, nie trzeba jesc w regularnych godzinach mozna nawet wszystko na raz a pozniej nic, chodzil o to zeby to co ona tam pisze zjesc, jedzenie sie wazy( podaje wszystko w gramach) na tydzien diety sa dwie, jedna 3 dni druga 3 dni i w 7 dzien sie wybiera ktora lepiej pasuje, ja sie wszystko ale wiadomo w podanych ilosciach, cola pepsi light lub zero i lift bez umiaru podobnie jak pomidory i ogorki.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

yonka jakbys pracowala w przedszkolu moglabys miec inne zdanie ale faktycznie sa przekochane!!! co nie zmienia faktu ze rowniez daja popalic i to niezle!!!
a najfajniejsze sa ich problemy, dla nas to nic, ale najwiekszym problemem takiego dziecka moze byc to ze kolega zabral mu ZOLTRA KREDKE!!

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

ja na niektore dzieci moglabym patrzec godzinami - widok meza chrzesnicy wystarcza mi na 2 minuty ;/
Darusia ja mam tak samo na niektore dzieci moge patrzec godzinami i sie usmiechac a na niektore wystarczy mi chwila nie maja w sobie tego uroku

a moja Luśka mnie dzisiaj zalatwila na cacy musialam sie isc przymusowo kapac a dopiero co wyszlam z pod prysznica zrobila kupcie wiec ja uradowana ze mamy kupke zmienilam pampka a ta za sekunde zas zrobila kupke wiec ja czekam mowie poczekam moze przyjdzie druga fala no i przyszla ale ja myslalam ze to fala kupki a to byl pierdus no i polozylam na przewijak i zmieniam pampka a tu sruuuut nagle fontanna kupki prosto na mnie a ja w samym staniku i spodenkach bylam no i co i obie zmuszone bylysmy isc pod prsznic

dziewczyny poradzcie cos farobowac czy nie farbowac ?? kupilam 4 rozjasniacze i 2 farby jasny blond i nie wiem czy farbowac czy nie z jednej strony sie boje ale z drugiej mnie korci

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:27   #4643
ice woman
Raczkowanie

[QUOTE=P0P70;20428896]ice woman- rechotałka ślicznie się rechota.
Kurcze następna się trafiła którą trzeba trochę naprostować. Toż dziecko też jest TZ i on też ma obowiązki. JA myślałam że Twoje pseudo to coś ozanacza. A tu wacale z Ciebie nie jest Zimna Baba. Jaki mecz jacy koledzy - Ma się dzieckiem zajmować i już!!!

PoP ja wiem o tym doskonale ze on tez powienien cos tam robić i jak sie wydre to jasne ze robi tylko ja wychodze z założenia ze po co mam sie denerwować i błagać? To jest tez jego dziecko i on powinien wiedziec jakie sa jego obowiązki. ale chyba jeszcze nie rozumie. predzej czy później napewno to wykorzystam
WOGÓLE TO DZIEŃ DOBRY KOBITY NIE SPAĆ, ZWIEDZAĆ. ja z młoda uciekam na spacer. miłego dzionka życze.
Stary 2010-07-03, 07:28   #4644
drcron
Zakorzenienie

a i chcialam wam sie pochwalic Juleczki vel Luśki nowym pojazdem
zdjecie robione u tatusia w pracy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:40   #4645
ice woman
Raczkowanie

fajne
Stary 2010-07-03, 07:53   #4646
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
smoczki, butelki itd nie beda trwały wiecznie. to sobie tez czesto powtarzam. aha dorzucam moją córe . włożyłam ja w fotelik przed spaniem i tak rechotała.
no własnie ani się obejrzysz a ona juz ci się nie da ani przytulić ani buzi tak jak mój Adrian(12lat) , czas leci jak szalony , dlatego noszę mojego Mikołaj na rekach ,tule i całuję póki mogę , córcia śliczna
Cytat:

dzisiaj np nie mialam kiedy zjesc obiadu i po paru godzinach bylo mi slabo i bylam rozdrazniona zwyczajnie z glodu, a to - wiadomo - odzwierciedla sie na dziecku

slodziak usmiechniety z Twojej coreczki
o co jak co ale ja to zjeść muszę , zazwyczaj jem o tej samej porze , a małemu sie nic nie stanie jak 5 min pomarudzi , jak ja nie zjem to nie będe miała siły nosić mojego klocka i mleka też nie będzie
Cytat:

ja jeszcze pol roku przed zajsciem w ciaze twierdzilam, ze zadnych dzieci miec nie bede. ogolnie jestem malo dzieciowa, tylko moje mnie rozczula, obce sa bo sa, zwykle mnie irytuja zwlaszcza takie starsze juz za malo estrogenow czy cooo??? .
no ja za cudzymi dziećmi też nie przepadam , też za starszymi, szczególnie jak np. koleżanka przyjdzie w gości a dzieciak mi po szafkach zagląda i po pokojach lata , o co to to nie , mówię wprost "a co ty tam szukasz kolego" albo coś w tym stylu , a ja mam taki dość donośny głos , nie muszę krzyczeć , wystarczy że powiem stanowczo i dzieci się mnie boją
Cytat:

Pop no ja Cie blagam wez sie ogarnij!!!! Co to za teksty"jak bedziesz w moim wieku" itp.
nie rob nam tu z siebie babicuhny bo wlasnie widzialysmy wszystkie foty i wiemy jaka z ciebie laska takze ja cie bardzo prosze -wlacz ogar

O to ładnie schudłaś , a możesz podać przykładowy jadłospis dzienny jesli to nie tajemnica
Cytat:
a wiec to pare naszych fotek:P
dzisiejsza kapiel, dzisiejsza wizyta Kornelci i w ogole zdjecia z dzis:P
Kornelka ma rok i 4 miesiace
Świetnie wyglądacie na zdjęciach , jasteś bardzo fotogeniczna i córcia też, a jakie szczęście w oczach( obu)
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
darusia ale ty masz ładne paznokcie!! (przepraszam ja tak mam że najpierw patrze na paznokcie, później na zęby a dopiero później na resztę)
a Oliwka to nawet fryzurkę ma podobną do ciebie... na 2gim zdj widać

Pop... następnym razem musisz zabrać Oliwkę tż i przyjechać do Turawy... hehe to sie pogonimy po lesie
cha cha chakonia kupujesz? najpierw paznokcie a później zęby
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

to mniej wiecej tak jak u mnie niby wierze ale kościła jako instytucji nie bardzo trawie . dzieci chrzczone ale wybiora co będą chciały ze mną raczej do kościoła nie pochodza . Zreszta u mnie wogóle mega dziwna rodzina : tata niewierzący ( podpisywał papier że mnie w wierze wychowają ) jak brali kościelny z mamą , ciocia buddystka itp. i każdy tolerancyjny jest . na religie nie chodze od 12r zycia odkąd pani nam kazała pisac czy do kościoła i spowiedzi chodzimy ( daty ) to mój ojciec się wściekł i powiedział pani ze jej nic do tego co ja w niedzele robie , bo to moja sprawa i chodzić przestałam
E no podoba mi się Twój tatko
Cytat:
ice woman- rechotałka ślicznie się rechota.

AniaP - wracaj, wracaj bo GŁOSOWAĆ TRZEBA.
racja już nie te czasy ,że tatuś tylko do łóżeczka zajrzał, mojego nie ma w domu ale jak jest to wszystkie obowiązki na pół dzielimy, jak byłam w ciąży to juz wogóle nic nie robiłam.Właśnie jaki mecz i jacy koledzy?

A to czasem cisza się nie zaczęła

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

dziewczyny poradzcie cos farobowac czy nie farbowac ?? kupilam 4 rozjasniacze i 2 farby jasny blond i nie wiem czy farbowac czy nie z jednej strony sie boje ale z drugiej mnie korci
nie farbuj odczekaj jak masz włosy słabe , bo jak ci zaczną wyłazić to dopiero będziesz wyglądała , odżyw je dobrze niajpierw.

Dwie fury koło siebie -fajne
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 08:07   #4647
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ale fajnie z tym basenem... ja pojde za 25kilo.. niepredko jakos boje sie mala z rodzicami zostawic. jak im odstawi koncert przy karmieniu to nie poradza sobie..
mój piersiowy jest, że u wszystkich pozamną na bakier z karmieniami. Ale już sprawdzone że na spacerze 3 godziny zawsze po karmieniu bez problemowo wytrzymuje, a ja zostawiam go im świeżo nakarmionego, to 1,5 godzinki nawet się nie przebudzi, a w razie jak jakieś auto za głośno przejedzie i go obudzi to jest przyjaciel smoku.

Stary 2010-07-03, 08:28   #4648
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie ma problemu jasne ze napisze dietke 1 czyli tydien 1 ale za chwilke musze troszke posprztac bo zaraz tesc z wawy przyjedzie-zostaje u nas do poniedzialku.
A.Camus
Stary 2010-07-03, 08:35   #4649
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

yoonka z tymi chrzcinamo to wystarczy powiedzieć że już macie być i jakiś najlepszych przyjaciół chrzestnymni, a to wiadomo zawsze może np komunia w ten sam dzień wyskoczyć, a zawsze będziecie woleli do przyjaciół pojechać niż do nichi będa mieli jeden prezent mniej

dzieci przedszkolne fajna sprawa, ale czasami. Bo pogadać już z takim można, i iść na zakupy, to pcha wózek, ale jest też druga strona medalu, już mamy nie pocałuje przy kolegach, i najbardziej się cieszy jak nauczy się pisać nie mama a dupa

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

drcron z tym farbowaniem to może poczekaj, bo około 4 mc po porodzie strasznie włosy się sypią garściami wychodzą, to mniej farby zużyjesz

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

jeszcze zawsze zapominam napisać, że przy pierwszym dziecku też rodzonym wiosną uczulali mnie żeby sprawdzać dzidzi ciemiączko, jak mocniej niż zawsze zapadnięte to znak że dziecko jest odwodnione i trzeba nawadniać, a przy tych upałach to sprawdzajcie. Mój 2 dni temu miał lekko zapadnięte to go na siłę herbatką dopajałam przed wczoraj i wczoraj, i już jest ok.

Stary 2010-07-03, 10:50   #4650
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehe ale nie kazdemu
zreszta ja jestem szalona wiec ja bm farbowala;D

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

ale cisza;/
tesc z tezetem poszli na rybki, mala spi a ja posprzatalam, musze jeszcze jechac do sklepu kupic pamiatke na chrzest bo jutro idziemy na chrzciny do michala siostry- bedzie chrzestnym....;/
poza tym wczoraj zrobilismy sobie seans i obejrzelismy zmierzch i księżyc w nowiu a ze chrzciny zaplanowane do 17 ( ale my idziemy na 2-3 godzinki) to wieczorem jedziemy do Lodzi do kina na zaćmienie.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

o tym ciemiaczku nie wiedzialam- ale dobrze wiedziec, bede sprawdzac chociac ja moaj codziennie dopajam i to teraz wiekszymi ilosciami niz wczesniej
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości