|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Hello wszystkie Dukajace
Mi jak narazie idzie niezle wczoraj pierwszy dzien na PW i w sumie troche chyba za malo zjadlam ale poprostu totalnie nie mialam czasu czegos sobie zrobic....dlatego w nocy smarzyłam kawałki piersi z kurczaka zeby na dziesiejsze P juz mniec cos przygotowane ![]() Jutro ide na chrzciny tzn. jestem matka chrzesna a pozniej jest obiad i pewnie deser, w sumie z ciastem mysle ze nie bedzie ciezko bo poprostu bede pila sobie kawe, ale co z obiadem......licze ze jakies warzywka beda
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Witam silną ligę dukającą
![]() dzisiaj kolejny spadeczek o 0,1....czyli w sumie już mam - 0,4kg Poczekam az dobiję do pół kilo i zmienię wreszcie podpisik. Wczoraj upiekłam mufinki, mniaaam! Zrobiłam je mniejsze, w formie takich sporych ciastek do przegryzania...mam ich 14 sztuk! żebym mogła oszukać żołądek i zjeść dziennie więcej niż 1 sztukę ![]() Przepis na mufinki i boski sernik zostaje juz u mnie do końca zycia! Za 3 tygodnie mam imieninki i zobaczymy jak goście będę przegryzać mufiny hihih
|
#1053 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skrobia jest również w każdej Almie ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko z umiarem ![]() Cytat:
![]() Ja dziś na wsi, bez wagi, zjadłam wieśniaka i piję kawkę. Wstałam dziś niebywale późno, bo tu siłowni nie ma ![]() kochak melduj tutaj kruszyno jaki tryb diety wybrałaś i mam nadzieję, że właśnie ten, który Ci sugerowałam Tak a propos cellulitu, to jeśli przypadkiem bierzesz pigułki anty to niestety jesteś na lekko przegranej pozycji bo one w ogromnym stopniu się przyczyniają do tej przypadłości i wtedy to szkoda kasy na drogie kremy...ćwiczenia polecam - pilates i aeroby.
|
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dukanki
Troche Was tu podczytałam, i naprodukowałyście w ciągu tygodnia ponad 30 stron :P Jesteście niesamowite Ja dukam od stycznia, tzn zaczynałam od diety a'la Dukan, dopiero później doktorkiem się zainteresowałam i póki co straciłam 27 kg ze 105, osiągnęłam 77,8 Jestem z siebie tak dumna, ze ho ho, ale nie osiadam na laurach i nadal 2 fazę ciągnę Także chętnie się dołącze do Was na małe ploteczki o ile przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła
|
#1056 |
|
Przyczajenie
|
o rany jak się rozrósł ten wątek
czytałam już kiedyś o Dukanie i miałam w zakładkach chyba 8 część i zajęło mi 15min zanim znalazłam aktualny wątek ^^no kobitki gratuluję wytrwałości ![]() ![]() nie wiem jeszcze czy wystartuje z dukanem czy z jakąś inną dietą ale z czymś muszę bo 65kg przy 163cm to może i nie otyłość ale źle się z tym czuję ![]() a pytanie mam do was, jako do weteranek , co ze sportem na dukanie? czy w ogóle jest wskazane jakieś rozciąganie, ćwiczenia, rowerek dla szybszego schudnięcia? czy po diecie białkowej będę miała muły jak u pudziana? :PPi jeśli już było takie pytanie to sory że się powtarzam ale ciężko jest odnaleźć się w tych tysiącach stron ![]() pozdrawiam ![]()
Edytowane przez ka_rolcia Czas edycji: 2010-07-03 o 10:42 Powód: dopisać |
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny wynik a do jakiej wagi dążysz??
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Tak z -10 kg by mnie zadowoliło :P 67-68 byłoby w sam raz :P zawzięta bestia ze mnie, choć zaliczam ostatnio wielki zastój i od miesiąc -2 kg... poracha ... nie wiem skąd taka blokada
![]() raczej nie mam na sumieniu grzeszków, może organizm już się przyzwyczaił do samych białeczek :confu sed:
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Ja dzisiaj zaczynam PW, zanotowalam maly spadek -0,100 ![]() za niedlugo wyjezdzam nad moje ukochane morze do mojego ukochanego Pobierowa wiec do jutra wieczora mnie nie bedzie ![]() pamietajcie kochane zeby isc zaglosowac, najlepiej tak, zeby pierwsza dama nie sikala do kuwety hyhy mały żarcik, nie denerwujcie sie![]() ja tez postaram sie wrocic przed 20 zeby moc oddac glos ![]() Życze Wam milego weekendu, duzo spadków i pięknej pogody! ![]() Buziaki i do zobaczenia jutro wieczorkiem albo w pon rano! grzeczne bądźcie
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudowna mieścinka, jeżdżę tam od 10 lat z Rodzinką zawsze w jedno i to samo miejsce !
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczycie coś dziewczyny? Ja zaczęłam trochę biegać, jaj program 3 km w 6 tygodni, i trochę brzuszki, no i robię tony kilometrów pracy nie mam coś czasu na jakąś siłownię, a jak u Was ?
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
To ja też się pochwalę
56.4, jestem taka szczęśliwa ![]() Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na leniwe pierogi, taki, żeby się kluski nie rozpadły?
Dukam od 28.06 58kg Waga 58kg ![]() Cel 51kg 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2010-07-03 o 11:07 |
|
|
|
#1064 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy czujecie się słabo, bez energii? Jestem bardzo słaba a to dopiero 3 dzien pw.
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz rację, prawie każdą o ile nie każdą dopadł zastój, mnie niestety też już nie pierwszy Są u Nas Dukanki, które chodzą na siłownie, biegają, ćwiczą w domu, ale też takie, które nie ćwiczą za dużo (np. ja ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Może po prostu za mało jesz szczególnie warzyw?
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
MissIrreplaceable & Sparta ja rowniez sie z wami utozsamiam
![]() mam 170cm wzrostu i startuje z waga 73kg ![]() |
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz coś z innej beczki Zobaczyłam Twój podpis i tam napisałaś, że będziesz miała 7 dni uderzeniówki. Tyle Ci wyszło z testu?????
|
|
#1068 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam Wsjech
Ja przy kawce dopiero, a zaraz na sniadanie bedzie wiesniak moze z tuncykiem, ktory w ciagu 2 miesiecy drugi raz dopiero zagosci ![]() Pozniej jak zwykle co tydzien na PW -pizzunia No wlasnie ani sie obejzalam a 2 miechy zlecialy. Najnizsza waga byla przedwczoraj 61.6 -dzis po wczorajszym juz prawie nocnym obzarstwie nalesnikami z twarozkiem i powidlami rabarbarowymi ![]() Podsumowujac 2 miesiace diety: w 1 miesiacu spadlo 5 kg w 2 miesiacu tylko 2 ![]() no niestety zaliczylam zastoj ![]() Mam nadzieje, ze teraz jeszcze cos mi spadnie przez 2 tyg, wtedy wyjezdzam do Polski i chce przejsc na II - jak myslicie co mam robic aby spadlo co nieco Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam takich ludzi![]() Swietnie Ci idzie ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ja robilam z przepisowni z polowy skladnikow -wyszly, trzeba delikatnie do wody wkladac i nie rozgotowac. |
||
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Normalnie jak was czytam jestem pod takim wrazeniem ze szok! Mam nadzieje ze ja tez juz niedlugo bede zadzwiciac ![]() Ja startowalam z waga 73 i to juz wogole byl szczyt wszytskiego bo nigdy tyle nie wazylam, z reguły wage mialam 69-70kg tylko ostatnie dni te przed dieta byly dla mnie do tego stopnia frustrujace ze stało tak jak sie stało i utyłam az do takiej wagi ![]() A Tobie w ile udało sie schudnac te 8kg? Co do podpisu i uderzeniówki to faktycznie wyszło mi 6 dni z tym ze ja chce schudnac 23kg, tzn chce wazyc 50kg tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Natomiast Dukan wyliczył mi ze schudne tylko 56 i to mnie niestety nie zadawala. Nie mowie odrazu ze nie, zobacze jak sie bede czuła przy tej wadze i podejme decyzje czy faktycznie warto jeszcze dobijac do 50 narazie pierwszy cel to 60! ![]() Zaznacze jeszcze ze moj pierwszy dzien uderzeniówki zakonczył sie małymi wpadkami wiec tamtego dnia nie biore zupelnie na powaznie gdzys to wszytsko wynikło z mojej niewiedzy
Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2010-07-03 o 11:57 |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Uuu ... czas do pracy ! Jak mnie się nie chcę, w tak cudowną pogodę
śniadanko zaliczone, biały serek ze słodzikiem i esencją waniliową, dwi kawy z mlekiem, zaraz jogurt i w drogę Wieczorem zdam relację czy znów w kantynie uraczą mnie tuńczykiem z puszki, jajkiem na twardo czy krewetkami, dobrze że chociaż troche białkowego jedzenia rzucają, bo bym padła z głodu :P
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Godzinę rano (ćwiczenia z Shape, turbospalanie kalorii), biegam co drugi dzień (robię program z Wizażu, żeby dojść do ciągłego 30minutowego biegu w 10 tygodni) i do tego ćwiczenia ujędrniające z Shape (18 minut). W dni, w które nie biegam robię program z Shape Akcja Bikini Last Minute (interwałowy trening rzeźbiący na przemian z treningiem obwodowym, 30 minut dziennie). I wczoraj zaczęłam pilates, też z Shape, czerwcowego (chyba go włączę do treningu w dni, które nie biegam)Także sporo tego, jestem na 3 fazie, więc uzupełniam węgle i nie padam na ryj
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
Bijcie mnie
![]() zgrzeszyłam wczoraj ![]() eeech, pierwszy i ostatni raz
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 jajo 3 l. otrab 1 l. skrobi łyzeczka soli 1 ł sypkich drozdzy (moga byc swieze -ja nie mam) 1/2 szklanki mleka W podgrzanym mleku (nie za goracym) rozpuszczam drozdze ze słodzikiem(chyba 1 tab wystarczy - ja daje stevie) W tym czasie mieszam w misce otreby z sola, daje odrobine proszku do pieczenia i jajkiem, do tego wlewam mleko - wyrabiam ciasto. Ostatnio robie takie rzadsze , lepiej sie rozprowadza na blaszce. geste trzeb rozciagac Robie ta pizze dla siebie i TZ na spolke
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze 2 miesiace temu wygladala jak w 7 m-cu ciazy a z tym stepperem to masz racje, nie chce rozbudowanych ud wiec przystopuje i przezruce sie na twistera - chyba lepszy pomysl ?
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co stwierdzilam? ze ja kocham PP
dzisiaj mam Pw a zjadlam serek wiejski z tunczykiem a przed chwila nalesniki z homo mega PW w drodze nad morze cos sobie kupie..no i mam swoje male odkrycie. Mialyscie kiedys racje, ze homo z kakaem jest cudowneeeee mniammmmm nie spodziewalam sie takiego boskiego smaku no i co do slodzikow, w kauflandzie są dwa w pudrze w słoikach i ten mniejszy nie dosc,ze ma wieksza gramature (200g) a wiekszy sloik ma 150g to jeszcze ten w mniejszym sloiku jest o wiele lepszy w smaku! bardziej jak cukier
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To już rozumie czemu tak długa uderzeniówka. Ja dążę do 60 kg, nie wiem czy już będę zadowolona ze swojego wyglądu, ale 22 lipca wyjeżdżam na urlop i postanowiłam przejść wtedy na III, żeby nie zaprzepaścić tego co już osiągnęłam. Schudłam 8kg w 7 tygodni ![]() Na pewno Ci się uda, trzeba trochę silnej woli. Czego barrrrdzo Tobie życzęSkoro sama się domagasz to proszę bardzo. ![]() ![]() I już bez grzeszków proszę ![]()
Start 13.05.2010r ![]() I faza 3dni -2,1 kg II faza 16.05 - 21.07 ![]() Edytowane przez nigrra Czas edycji: 2010-07-03 o 12:41 |
|
|
|
|
#1080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Was wszystkie, u mnie chwilowy zastój na 57,5 i nie chce ruszyć dalej.....to przez te chwalenie, ze szybciutko i fajnie mi idzie. @ dalej nie widać wieć dołaczam do grona osób umawiających sie do gina na konsultacje. Ja przez pierwszy miesiąc schudlam 6 kilo a w drugim 3,5 kilo. Jutro równo 60 dni diety. Wczoraj kupiłam mleko w proszku......pycha, nie idzie się od tego oderwać.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-07-03 o 12:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

moze mi ktos przyslac linka jakiegos, np z "pierwszym postem " 

Mąka jest wszędzie a skrobi ni słychu ni widu
skrobia jest również w każdej Almie
, nutella, mala ilosc posilkow....A o przedwczorajszym dniu nie bede pisac bo tez mi wstyd
i tak sobie mysle jak pisalyscie o tej walce organizmu, kiedy osiaga sie wage ktora mialo sie dlugi czas, jesli ja podobna wage mialam przez kilka miesiecy w zeszlym roku, to czy to moze byc powod tego, ze tak powoli mi teraz idzie? czy raczej nie, gdyz taka waga trwala zbyt krotko (ok 7 miesiecy)
i po prostu cos zle robie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)