Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 09:51   #1051
Kasiulek1029
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Hello wszystkie Dukajace
Mi jak narazie idzie niezle wczoraj pierwszy dzien na PW i w sumie troche chyba za malo zjadlam ale poprostu totalnie nie mialam czasu czegos sobie zrobic....dlatego w nocy smarzyłam kawałki piersi z kurczaka zeby na dziesiejsze P juz mniec cos przygotowane
Jutro ide na chrzciny tzn. jestem matka chrzesna a pozniej jest obiad i pewnie deser, w sumie z ciastem mysle ze nie bedzie ciezko bo poprostu bede pila sobie kawe, ale co z obiadem......licze ze jakies warzywka beda
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:55   #1052
missines
Raczkowanie

Witam silną ligę dukającą

dzisiaj kolejny spadeczek o 0,1....czyli w sumie już mam - 0,4kg
Poczekam az dobiję do pół kilo i zmienię wreszcie podpisik.

Wczoraj upiekłam mufinki, mniaaam!
Zrobiłam je mniejsze, w formie takich sporych ciastek do przegryzania...mam ich 14 sztuk! żebym mogła oszukać żołądek i zjeść dziennie więcej niż 1 sztukę

Przepis na mufinki i boski sernik zostaje juz u mnie do końca zycia!
Za 3 tygodnie mam imieninki i zobaczymy jak goście będę przegryzać mufiny hihih

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:12   #1053
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
nie jeszcze, najpierw czytam ksiazke co kupilam, a co tam cos wiecej bedzie napisane? wieszaja mi sie te wasze stronki, nie moge wejsc tu na cos...kurcze moze mi ktos przyslac linka jakiegos, np z "pierwszym postem "
Laski podały Ci już potrzebny link to zagłębiaj się w lekturę szybciutko bo naprawdę to jest kopalnia wiedzy.

Cytat:
Napisane przez Papajkaaa Pokaż wiadomość
Dziewuchy co sądzicie o tym twarogu?
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...hudy-Jana.html
Ile go można dziennie? Bo jest pyszny... jak się doda homo i na naleśnika to ach.. Albo z jogurtem nat. i szczypiorkiem...
Jeden z droższych twarogów jakie widziałam w supermarkecie. Najpierw go kupowałam ale potem obczaiłam, że przez niego pęcznieje rachunekTeraz biorę łowicki, który nie ma takich parametrów ale jest o wiele bardziej soczysty, bo Jana jest strasznie suchy. Choć, może do niego wrócę...

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
mnie by nie interesowala waga nawet, moge miec 40 kg wody heheh byle zebym miala obwody mniejsze, np pupy
Na obwody to ćwiczenia moja droga są też dobre Jakiś pilates albo bieganie, rowerek

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej

Zanotowałam dzisiaj kolejny spadek - 300
Waga pokazała 66,8 kg

I pytanie... gdzie można dostać skrobię kukurydzianą Mąka jest wszędzie a skrobi ni słychu ni widu
Nigdzie nie mogę jej dostać
Gratulacje skrobia jest również w każdej Almie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Kocham ta diete za to ze sie tak szybko traci kilogramy . Dzisiaj na blacie 55,7 czyli -0,2kg . Zostalo mi kilo do celu Dukana.
A przypuszczalam ze beda wzrosty i zastoje bo nie powiem zebym grzecznie dukala wczoraj i przedwczoraj. (Swiezynki nie czytac!)
Wczoraj zdarzylo mi sie zjesc kanapki bo z braku glukozy moj mozg dymil juz na kursie i mi bylo wstyd przed wykladajacym ze zasypiam , nutella, mala ilosc posilkow....A o przedwczorajszym dniu nie bede pisac bo tez mi wstyd
A ti ti niedobra Wiecie co, właśnie Dukan znakomicie uczy dyscypliny i planowania. Nie ma że "zjem na mieście", albo "coś sobie kupię". Przygotowujesz w domu odpowiednio wcześniej i tym sposobem masz kontrolę nad tym co zjadłaś. No ewentualnie wiesniaki można kupić albo rybę wędzoną tak aby zjeść od razu. Tylko że...wieśniaki rzadko są light w takich przecietnych sklepach, a rybę wędzoną szamać z "foliówki" przy ludziach

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
Witam i ja z ranka przy kawie, ale jeszcze bez snaiadania

Dzis zwazylam sie z ranka i zarejestrowalam, iz przez 2 tygodnie moja waga spadla tylko o 0,900 i tak sobie mysle jak pisalyscie o tej walce organizmu, kiedy osiaga sie wage ktora mialo sie dlugi czas, jesli ja podobna wage mialam przez kilka miesiecy w zeszlym roku, to czy to moze byc powod tego, ze tak powoli mi teraz idzie? czy raczej nie, gdyz taka waga trwala zbyt krotko (ok 7 miesiecy) i po prostu cos zle robie

ach no i zazucilam cwiczenia na stepperku na jakis czas z powodu zlego samopoczucia, czy to tez moze miec zwiazek - zawsze codziennie stepperek 50 minut, a teraz nic doslownie zabieram sie od dzis za swoje cwiczenia

poradzicie co i jak
No ale kotuś przeczytaj w pierwszym poście (zapewne po raz enty) ten artykuł "dlaczego inne chudną szybciej" czy coś w tym stylu, zobaczysz tam pięknie opisany schodkowy rytm chudnięcia. Nie sądzę że coś źle robisz, co do steppera to też nie wydaje mi się że to ma aż taki wpływ, wszak tutaj dziewczyny nieźle chudną bez ćwiczeń. A z tym stepperkiem to nie przeginać proszę, bo mięśnie ud sobie rozwiniesz A chyba nie o to Ci chodzi Wszystko z umiarem

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Witam silną ligę dukającą

dzisiaj kolejny spadeczek o 0,1....czyli w sumie już mam - 0,4kg
Poczekam az dobiję do pół kilo i zmienię wreszcie podpisik.
Gratulacje

Ja dziś na wsi, bez wagi, zjadłam wieśniaka i piję kawkę. Wstałam dziś niebywale późno, bo tu siłowni nie ma a maszerować po wsi mi się zwyczajnie nie chciało no i czasem organizm musi się zregenerować zaraz się nasmaruję i skoczę na słonko co by wit. D złapać

kochak melduj tutaj kruszyno jaki tryb diety wybrałaś i mam nadzieję, że właśnie ten, który Ci sugerowałam Tak a propos cellulitu, to jeśli przypadkiem bierzesz pigułki anty to niestety jesteś na lekko przegranej pozycji bo one w ogromnym stopniu się przyczyniają do tej przypadłości i wtedy to szkoda kasy na drogie kremy...ćwiczenia polecam - pilates i aeroby.
Stary 2010-07-03, 10:28   #1054
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dzięki teraz bede szukać sklepu ze zdrową żywnością w Krakowie...

Bo mąka kukurydziana nie jest dobra... Nie??
W Krakowie jest sklepik na krupniczej!!!!ta co idzie w dół od Bagateli

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:39   #1055
Margotka_
Zadomowienie

Hej Dukanki

Troche Was tu podczytałam, i naprodukowałyście w ciągu tygodnia ponad 30 stron :P Jesteście niesamowite
Ja dukam od stycznia, tzn zaczynałam od diety a'la Dukan, dopiero później doktorkiem się zainteresowałam i póki co straciłam 27 kg ze 105, osiągnęłam 77,8 Jestem z siebie tak dumna, ze ho ho, ale nie osiadam na laurach i nadal 2 fazę ciągnę Także chętnie się dołącze do Was na małe ploteczki o ile przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:39   #1056
ka_rolcia
Przyczajenie

o rany jak się rozrósł ten wątek czytałam już kiedyś o Dukanie i miałam w zakładkach chyba 8 część i zajęło mi 15min zanim znalazłam aktualny wątek ^^
no kobitki gratuluję wytrwałości

nie wiem jeszcze czy wystartuje z dukanem czy z jakąś inną dietą ale z czymś muszę bo 65kg przy 163cm to może i nie otyłość ale źle się z tym czuję

a pytanie mam do was, jako do weteranek , co ze sportem na dukanie? czy w ogóle jest wskazane jakieś rozciąganie, ćwiczenia, rowerek dla szybszego schudnięcia? czy po diecie białkowej będę miała muły jak u pudziana? :PP

i jeśli już było takie pytanie to sory że się powtarzam ale ciężko jest odnaleźć się w tych tysiącach stron

pozdrawiam

Edytowane przez ka_rolcia
Czas edycji: 2010-07-03 o 10:42 Powód: dopisać
ka_rolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:43   #1057
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Hej Dukanki

Troche Was tu podczytałam, i naprodukowałyście w ciągu tygodnia ponad 30 stron :P Jesteście niesamowite
Ja dukam od stycznia, tzn zaczynałam od diety a'la Dukan, dopiero później doktorkiem się zainteresowałam i póki co straciłam 27 kg ze 105, osiągnęłam 77,8 Jestem z siebie tak dumna, ze ho ho, ale nie osiadam na laurach i nadal 2 fazę ciągnę Także chętnie się dołącze do Was na małe ploteczki o ile przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła
szacun bardzo ładny wynik
a do jakiej wagi dążysz??

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:45   #1058
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
szacun bardzo ładny wynik
a do jakiej wagi dążysz??
Tak z -10 kg by mnie zadowoliło :P 67-68 byłoby w sam raz :P zawzięta bestia ze mnie, choć zaliczam ostatnio wielki zastój i od miesiąc -2 kg... poracha ... nie wiem skąd taka blokada raczej nie mam na sumieniu grzeszków, może organizm już się przyzwyczaił do samych białeczek:confu sed:
Stary 2010-07-03, 10:49   #1059
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Hello!
Ja dzisiaj zaczynam PW, zanotowalam maly spadek -0,100 za 100g bedzie pełne -9kg
za niedlugo wyjezdzam nad moje ukochane morze do mojego ukochanego Pobierowa wiec do jutra wieczora mnie nie bedzie wroce pewnie taka czarna, ze mnie nie poznacie
pamietajcie kochane zeby isc zaglosowac, najlepiej tak, zeby pierwsza dama nie sikala do kuwety hyhy mały żarcik, nie denerwujcie sie
ja tez postaram sie wrocic przed 20 zeby moc oddac glos
Życze Wam milego weekendu, duzo spadków i pięknej pogody!

Buziaki i do zobaczenia jutro wieczorkiem albo w pon rano! grzeczne bądźcie
Stary 2010-07-03, 10:51   #1060
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Hello!
Ja dzisiaj zaczynam PW, zanotowalam maly spadek -0,100 za 100g bedzie pełne -9kg
za niedlugo wyjezdzam nad moje ukochane morze do mojego ukochanego Pobierowa wiec do jutra wieczora mnie nie bedzie wroce pewnie taka czarna, ze mnie nie poznacie
pamietajcie kochane zeby isc zaglosowac, najlepiej tak, zeby pierwsza dama nie sikala do kuwety hyhy mały żarcik, nie denerwujcie sie

Ooo Pobierowo 30 lipca się tam wybieram Cudowna mieścinka, jeżdżę tam od 10 lat z Rodzinką zawsze w jedno i to samo miejsce !
Stary 2010-07-03, 10:53   #1061
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Tak z -10 kg by mnie zadowoliło :P 67-68 byłoby w sam raz :P zawzięta bestia ze mnie, choć zaliczam ostatnio wielki zastój i od miesiąc -2 kg... poracha ... nie wiem skąd taka blokada raczej nie mam na sumieniu grzeszków, może organizm już się przyzwyczaił do samych białeczek:confu sed:
to nie blokada, to normalne, doktorek o tym pisal w ksiazce spoko
Stary 2010-07-03, 10:57   #1062
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:
to nie blokada, to normalne, doktorek o tym pisal w ksiazce spoko
Własnie czytałam, że prawie każda Dukanka/Dukanek zalicza zastój, ale to taka gra o silną wolę ... no póki co trzymam się i mam nadzieję, że niedługo waga poleci błyskawicznie w dół
Ćwiczycie coś dziewczyny?
Ja zaczęłam trochę biegać, jaj program 3 km w 6 tygodni, i trochę brzuszki, no i robię tony kilometrów pracy nie mam coś czasu na jakąś siłownię, a jak u Was ?
Stary 2010-07-03, 10:58   #1063
Rozeznanie

To ja też się pochwalę, mam za sobą pierszy dzień II fazy i spadki
56.4, jestem taka szczęśliwa

Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na leniwe pierogi, taki, żeby się kluski nie rozpadły?

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło

Edytowane przez avataris
Czas edycji: 2010-07-03 o 11:07
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:28   #1064
lola_kr
Przyczajenie

Dziewczyny, czy czujecie się słabo, bez energii? Jestem bardzo słaba a to dopiero 3 dzien pw.
lola_kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:33   #1065
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Własnie czytałam, że prawie każda Dukanka/Dukanek zalicza zastój, ale to taka gra o silną wolę ... no póki co trzymam się i mam nadzieję, że niedługo waga poleci błyskawicznie w dół
Ja zaczęłam trochę biegać, jaj program 3 km w 6 tygodni, i trochę brzuszki, no i robię tony kilometrów pracy nie mam coś czasu na jakąś siłownię, a jak u Was ?
Witam Wszystkie Proteinki
Masz rację, prawie każdą o ile nie każdą dopadł zastój, mnie niestety też już nie pierwszy , może nie tak długi jak Twój bo trwał dwa tygodnie, ale też nieźle demotywował. Ja jednak się nie dałam i teraz w ciągu dwóch dni jest mnie mniej o 0,9 kg

Są u Nas Dukanki, które chodzą na siłownie, biegają, ćwiczą w domu, ale też takie, które nie ćwiczą za dużo (np. ja tylko brzuszki robię) i też ładnie chudną.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lola_kr Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy czujecie się słabo, bez energii? Jestem bardzo słaba a to dopiero 3 dzien pw.
Ja kiepsko się czułam na uderzeniówce, później było już tylko lepiej.
Może po prostu za mało jesz szczególnie warzyw?

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:37   #1066
bialaczekoladka
Zakorzenienie

MissIrreplaceable & Sparta ja rowniez sie z wami utozsamiam
mam 170cm wzrostu i startuje z waga 73kg

bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:46   #1067
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
MissIrreplaceable & Sparta ja rowniez sie z wami utozsamiam
mam 170cm wzrostu i startuje z waga 73kg

Też mam 170cm wzrostu i startowałam z wagą 71 teraz jest już 8kg mniej
A teraz coś z innej beczki Zobaczyłam Twój podpis i tam napisałaś, że będziesz miała 7 dni uderzeniówki. Tyle Ci wyszło z testu?????

Stary 2010-07-03, 11:54   #1068
joanasz
Rozeznanie

Witam Wsjech
Ja przy kawce dopiero, a zaraz na sniadanie bedzie wiesniak moze z tuncykiem, ktory w ciagu 2 miesiecy drugi raz dopiero zagosci
Pozniej jak zwykle co tydzien na PW -pizzunia
No wlasnie ani sie obejzalam a 2 miechy zlecialy.
Najnizsza waga byla przedwczoraj 61.6 -dzis po wczorajszym juz prawie nocnym obzarstwie nalesnikami z twarozkiem i powidlami rabarbarowymi no i calym dniu warzywnym -wlaczajac duszonego dorsza w szpinaku - dzis tylko o 0.1 wiecej -myslalam, ze bedzie gorzej
Podsumowujac 2 miesiace diety:
w 1 miesiacu spadlo 5 kg
w 2 miesiacu tylko 2
no niestety zaliczylam zastoj
Mam nadzieje, ze teraz jeszcze cos mi spadnie przez 2 tyg, wtedy wyjezdzam do Polski i chce przejsc na II - jak myslicie co mam robic aby spadlo co nieco
Cytat:

Dzis zwazylam sie z ranka i zarejestrowalam, iz przez 2 tygodnie moja waga spadla tylko o 0,900 i tak sobie mysle jak pisalyscie o tej walce organizmu, kiedy osiaga sie wage ktora mialo sie dlugi czas, jesli ja podobna wage mialam przez kilka miesiecy w zeszlym roku, to czy to moze byc powod tego, ze tak powoli mi teraz idzie? czy raczej nie, gdyz taka waga trwala zbyt krotko (ok 7 miesiecy) i po prostu cos zle robie

ach no i zazucilam cwiczenia na stepperku na jakis czas z powodu zlego samopoczucia, czy to tez moze miec zwiazek - zawsze codziennie stepperek 50 minut, a teraz nic doslownie zabieram sie od dzis za swoje cwiczenia

poradzicie co i jak
Nie martw sie, to normalna reakcja organizmu, bardzo szybko spadalas - organizm musi sie przyzwyczaic do nowej wagi - ja chudlam ostatni miesiac 2 kg
Cytat:
Fantastycznie Kochana podziwiam takich ludzi
Swietnie Ci idzie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę, mam za sobą pierszy dzień II fazy i spadki
56.4, jestem taka szczęśliwa

Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na leniwe pierogi, taki, żeby się kluski nie rozpadły?
Ja robilam z przepisowni z polowy skladnikow -wyszly, trzeba delikatnie do wody wkladac i nie rozgotowac.
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:56   #1069
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
Też mam 170cm wzrostu i startowałam z wagą 71 teraz jest już 8kg mniej
A teraz coś z innej beczki Zobaczyłam Twój podpis i tam napisałaś, że będziesz miała 7 dni uderzeniówki. Tyle Ci wyszło z testu?????
To gratuluje
Normalnie jak was czytam jestem pod takim wrazeniem ze szok!
Mam nadzieje ze ja tez juz niedlugo bede zadzwiciac
Ja startowalam z waga 73 i to juz wogole byl szczyt wszytskiego bo nigdy tyle nie wazylam, z reguły wage mialam 69-70kg tylko ostatnie dni te przed dieta byly dla mnie do tego stopnia frustrujace ze stało tak jak sie stało i utyłam az do takiej wagi
A Tobie w ile udało sie schudnac te 8kg?

Co do podpisu i uderzeniówki to faktycznie wyszło mi 6 dni z tym ze ja chce schudnac 23kg, tzn chce wazyc 50kg tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Natomiast Dukan wyliczył mi ze schudne tylko 56 i to mnie niestety nie zadawala. Nie mowie odrazu ze nie, zobacze jak sie bede czuła przy tej wadze i podejme decyzje czy faktycznie warto jeszcze dobijac do 50 narazie pierwszy cel to 60!
Zaznacze jeszcze ze moj pierwszy dzien uderzeniówki zakonczył sie małymi wpadkami wiec tamtego dnia nie biore zupelnie na powaznie gdzys to wszytsko wynikło z mojej niewiedzy

Edytowane przez bialaczekoladka
Czas edycji: 2010-07-03 o 11:57
Stary 2010-07-03, 11:59   #1070
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:

poradzicie co i jak
Przypuszczam, że chodzi dokładnie o to wszystko co napisałaś
Stary 2010-07-03, 12:01   #1071
missines
Raczkowanie

Cytat:
pamietajcie kochane zeby isc zaglosowac, najlepiej tak, zeby pierwsza dama nie sikala do kuwety
hehe tekst dnia! Idę podać dalej

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:01   #1072
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Witam Wsjech
Ja przy kawce dopiero, a zaraz na sniadanie bedzie wiesniak moze z tuncykiem, ktory w ciagu 2 miesiecy drugi raz dopiero zagosci
Pozniej jak zwykle co tydzien na PW -pizzunia
.
ten przepisik na pizzunie to mozna by poprosic?
tak swojsko brzmi
Stary 2010-07-03, 12:07   #1073
Margotka_
Zadomowienie

Uuu ... czas do pracy ! Jak mnie się nie chcę, w tak cudowną pogodę śniadanko zaliczone, biały serek ze słodzikiem i esencją waniliową, dwi kawy z mlekiem, zaraz jogurt i w drogę Wieczorem zdam relację czy znów w kantynie uraczą mnie tuńczykiem z puszki, jajkiem na twardo czy krewetkami, dobrze że chociaż troche białkowego jedzenia rzucają, bo bym padła z głodu :P
Stary 2010-07-03, 12:07   #1074
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Ćwiczę Godzinę rano (ćwiczenia z Shape, turbospalanie kalorii), biegam co drugi dzień (robię program z Wizażu, żeby dojść do ciągłego 30minutowego biegu w 10 tygodni) i do tego ćwiczenia ujędrniające z Shape (18 minut). W dni, w które nie biegam robię program z Shape Akcja Bikini Last Minute (interwałowy trening rzeźbiący na przemian z treningiem obwodowym, 30 minut dziennie).
I wczoraj zaczęłam pilates, też z Shape, czerwcowego (chyba go włączę do treningu w dni, które nie biegam)

Także sporo tego, jestem na 3 fazie, więc uzupełniam węgle i nie padam na ryj
Stary 2010-07-03, 12:13   #1075
blackredmoon
Raczkowanie

Bijcie mnie
zgrzeszyłam wczoraj

eeech, pierwszy i ostatni raz
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:14   #1076
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
ten przepisik na pizzunie to mozna by poprosic?
tak swojsko brzmi
Robie wg przepisu z jakiegos bloga ale zawsze na oko
1 jajo
3 l. otrab
1 l. skrobi
łyzeczka soli
1 ł sypkich drozdzy (moga byc swieze -ja nie mam)
1/2 szklanki mleka
W podgrzanym mleku (nie za goracym) rozpuszczam drozdze ze słodzikiem(chyba 1 tab wystarczy - ja daje stevie)
W tym czasie mieszam w misce otreby z sola, daje odrobine proszku do pieczenia i jajkiem, do tego wlewam mleko - wyrabiam ciasto. Ostatnio robie takie rzadsze , lepiej sie rozprowadza na blaszce. geste trzeb rozciagac Blaszka ma byc wylozona papierem, to do piekarnika rozgrzanego do tem ok 180-200 na 15 -20 min, tak aby przyrumienic, wyciagam smaruje przecierem lub co tam mam, posypuje ziolami, daje serek zolty wlasnej roboty, pieczarki, szynka, papryka, cebulka- co kto lubi no i wlasnie ja sie rozpieszczam mozzarella light taka co ma 8 % tluszczu Robie ta pizze dla siebie i TZ na spolke
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:15   #1077
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Laski podały Ci już potrzebny link to zagłębiaj się w lekturę szybciutko bo naprawdę to jest kopalnia wiedzy.

Jeden z droższych twarogów jakie widziałam w supermarkecie. Najpierw go kupowałam ale potem obczaiłam, że przez niego pęcznieje rachunekTeraz biorę łowicki, który nie ma takich parametrów ale jest o wiele bardziej soczysty, bo Jana jest strasznie suchy. Choć, może do niego wrócę...

Na obwody to ćwiczenia moja droga są też dobre Jakiś pilates albo bieganie, rowerek

Gratulacje skrobia jest również w każdej Almie

A ti ti niedobra Wiecie co, właśnie Dukan znakomicie uczy dyscypliny i planowania. Nie ma że "zjem na mieście", albo "coś sobie kupię". Przygotowujesz w domu odpowiednio wcześniej i tym sposobem masz kontrolę nad tym co zjadłaś. No ewentualnie wiesniaki można kupić albo rybę wędzoną tak aby zjeść od razu. Tylko że...wieśniaki rzadko są light w takich przecietnych sklepach, a rybę wędzoną szamać z "foliówki" przy ludziach

No ale kotuś przeczytaj w pierwszym poście (zapewne po raz enty) ten artykuł "dlaczego inne chudną szybciej" czy coś w tym stylu, zobaczysz tam pięknie opisany schodkowy rytm chudnięcia. Nie sądzę że coś źle robisz, co do steppera to też nie wydaje mi się że to ma aż taki wpływ, wszak tutaj dziewczyny nieźle chudną bez ćwiczeń. A z tym stepperkiem to nie przeginać proszę, bo mięśnie ud sobie rozwiniesz A chyba nie o to Ci chodzi Wszystko z umiarem

Gratulacje

Ja dziś na wsi, bez wagi, zjadłam wieśniaka i piję kawkę. Wstałam dziś niebywale późno, bo tu siłowni nie ma a maszerować po wsi mi się zwyczajnie nie chciało no i czasem organizm musi się zregenerować zaraz się nasmaruję i skoczę na słonko co by wit. D złapać

kochak melduj tutaj kruszyno jaki tryb diety wybrałaś i mam nadzieję, że właśnie ten, który Ci sugerowałam Tak a propos cellulitu, to jeśli przypadkiem bierzesz pigułki anty to niestety jesteś na lekko przegranej pozycji bo one w ogromnym stopniu się przyczyniają do tej przypadłości i wtedy to szkoda kasy na drogie kremy...ćwiczenia polecam - pilates i aeroby.
juz przeczytala sobie, dzieki fajnie napisane centymetry mi ubywaja, brzuch juz prawie plasciutki - wiec sie nie martwie a jeszcze 2 miesiace temu wygladala jak w 7 m-cu ciazy
a z tym stepperem to masz racje, nie chce rozbudowanych ud wiec przystopuje i przezruce sie na twistera - chyba lepszy pomysl ?

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:29   #1078
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

wiecie co stwierdzilam? ze ja kocham PP dzisiaj mam Pw a zjadlam serek wiejski z tunczykiem a przed chwila nalesniki z homo mega PW ale to dlatego ze nie mam warzyw i nie chce mi sie na ten skwar wychodzic w drodze nad morze cos sobie kupie..
no i mam swoje male odkrycie. Mialyscie kiedys racje, ze homo z kakaem jest cudowneeeee mniammmmm nie spodziewalam sie takiego boskiego smaku dalam pol lyzeczki bo nie lubie mocno kakaowych rzeczy i wyszlo mi cudo o lekko czekoladowym smaku

no i co do slodzikow, w kauflandzie są dwa w pudrze w słoikach i ten mniejszy nie dosc,ze ma wieksza gramature (200g) a wiekszy sloik ma 150g to jeszcze ten w mniejszym sloiku jest o wiele lepszy w smaku! bardziej jak cukier
Stary 2010-07-03, 12:36   #1079
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
To gratuluje
Normalnie jak was czytam jestem pod takim wrazeniem ze szok!
Mam nadzieje ze ja tez juz niedlugo bede zadzwiciac
Ja startowalam z waga 73 i to juz wogole byl szczyt wszytskiego bo nigdy tyle nie wazylam, z reguły wage mialam 69-70kg tylko ostatnie dni te przed dieta byly dla mnie do tego stopnia frustrujace ze stało tak jak sie stało i utyłam az do takiej wagi
A Tobie w ile udało sie schudnac te 8kg?

Co do podpisu i uderzeniówki to faktycznie wyszło mi 6 dni z tym ze ja chce schudnac 23kg, tzn chce wazyc 50kg tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Natomiast Dukan wyliczył mi ze schudne tylko 56 i to mnie niestety nie zadawala. Nie mowie odrazu ze nie, zobacze jak sie bede czuła przy tej wadze i podejme decyzje czy faktycznie warto jeszcze dobijac do 50 narazie pierwszy cel to 60!
Zaznacze jeszcze ze moj pierwszy dzien uderzeniówki zakonczył sie małymi wpadkami wiec tamtego dnia nie biore zupelnie na powaznie gdzys to wszytsko wynikło z mojej niewiedzy
Ja też pierwszy raz na wadze zobaczyłam, aż tyle i powiedziałam dość i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Niczego nie żałuje.
To już rozumie czemu tak długa uderzeniówka. Ja dążę do 60 kg, nie wiem czy już będę zadowolona ze swojego wyglądu, ale 22 lipca wyjeżdżam na urlop i postanowiłam przejść wtedy na III, żeby nie zaprzepaścić tego co już osiągnęłam.

Schudłam 8kg w 7 tygodni, czyli tempo normalne, miałam dwa dwutygodniowe zastoje. Raczej nie grzeszyłam, jeśli już to nieświadomie
Na pewno Ci się uda, trzeba trochę silnej woli. Czego barrrrdzo Tobie życzę

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Bijcie mnie
zgrzeszyłam wczoraj

eeech, pierwszy i ostatni raz
Skoro sama się domagasz to proszę bardzo.

I już bez grzeszków proszę

Edytowane przez nigrra
Czas edycji: 2010-07-03 o 12:41
Stary 2010-07-03, 12:37   #1080
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:
Hello!

Ciiiii jest cisza wyborcza......
Witam Was wszystkie,
u mnie chwilowy zastój na 57,5 i nie chce ruszyć dalej.....to przez te chwalenie, ze szybciutko i fajnie mi idzie. @ dalej nie widać wieć dołaczam do grona osób umawiających sie do gina na konsultacje. Ja przez pierwszy miesiąc schudlam 6 kilo a w drugim 3,5 kilo. Jutro równo 60 dni diety.
Wczoraj kupiłam mleko w proszku......pycha, nie idzie się od tego oderwać.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm

Edytowane przez sonia26
Czas edycji: 2010-07-03 o 12:40
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości