Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 12:39   #1081
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
juz przeczytala sobie, dzieki fajnie napisane centymetry mi ubywaja, brzuch juz prawie plasciutki - wiec sie nie martwie a jeszcze 2 miesiace temu wygladala jak w 7 m-cu ciazy
a z tym stepperem to masz racje, nie chce rozbudowanych ud wiec przystopuje i przezruce sie na twistera - chyba lepszy pomysl ?
Stepper to radzę małe obciążenie o ile tam masz regulowane i szybko przebierać nogami no i nie na długo 40min to max wg mnie. Twister też może być fajny, chociaż ja tego nie próbowałam nigdy Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to co Dukan napisał - marsz, to samo wcześniej mówił mi instruktor na siłowni, marsz szybkim krokiem tak 6,5 km/h ok. 50 min. Jak masz możliwość to sobie pomaszeruj żwawo gdzieś Mi się powoli wysmuklają nogi od tego (wreszcie! )
Ja przyszłam już ze słoneczka co by nie mieć czerwonego ryjka zjadłam sobie makrelę i dumam co by tu na obiad, pewnie kalafior i ryba jakaś
Stary 2010-07-03, 12:41   #1082
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Robie wg przepisu z jakiegos bloga ale zawsze na oko
1 jajo
3 l. otrab
1 l. skrobi
łyzeczka soli
1 ł sypkich drozdzy (moga byc swieze -ja nie mam)
1/2 szklanki mleka
W podgrzanym mleku (nie za goracym) rozpuszczam drozdze ze słodzikiem(chyba 1 tab wystarczy - ja daje stevie)
W tym czasie mieszam w misce otreby z sola, daje odrobine proszku do pieczenia i jajkiem, do tego wlewam mleko - wyrabiam ciasto. Ostatnio robie takie rzadsze , lepiej sie rozprowadza na blaszce. geste trzeb rozciagac Blaszka ma byc wylozona papierem, to do piekarnika rozgrzanego do tem ok 180-200 na 15 -20 min, tak aby przyrumienic, wyciagam smaruje przecierem lub co tam mam, posypuje ziolami, daje serek zolty wlasnej roboty, pieczarki, szynka, papryka, cebulka- co kto lubi no i wlasnie ja sie rozpieszczam mozzarella light taka co ma 8 % tluszczu Robie ta pizze dla siebie i TZ na spolke
aaaaj kłaniam sie
dzieki sliczne
juz sie nie moge doczekac jak wyprobuje przepis bo poki co jestem na uderzeniowce do 7 lipca.
Sam fakt ze dalsze dukanie dupuszcza tutaj takie rarytasy - jak redbul dodaje mi skrzydeł hehe
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:48   #1083
Achika
Zadomowienie

Czarownico rozumiem twoja niechec do wychodzenia z domu....dzis w Szczecinie 32 stopnie duchota i skwar;/// a jest dopiero godizna 13
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:54   #1084
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
aaaaj kłaniam sie
dzieki sliczne
juz sie nie moge doczekac jak wyprobuje przepis bo poki co jestem na uderzeniowce do 7 lipca.
Sam fakt ze dalsze dukanie dupuszcza tutaj takie rarytasy - jak redbul dodaje mi skrzydeł hehe
Ach te rarytasy pazwalaja przetrwac ja niecierpie monotonii
Wlasnie ide przerabiac przepis na obwazanki serowe bo mi synio nie daje juz spokoju maszynka juz stoi od kilku dni a oponek niet

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
aaaaj kłaniam sie
dzieki sliczne
zapomnialam dopisac, ze po dodaniu dodatkow spowrotem do piecyka coby sie dopieklo wsjo no ale to chyba oczywiste
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:56   #1085
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
Skoro sama się domagasz to proszę bardzo.

I już bez grzeszków proszę
tak jest!
A powiedzcie mi, skoro sobie trochę wczoraj zgrzeszyłam, to zrobić teraz trzy dni PP? Bo jutro już powinnam mieć pierwszy dzień PW i nie wiem
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:56   #1086
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Bijcie mnie
zgrzeszyłam wczoraj

eeech, pierwszy i ostatni raz
Wedle życzenia. Źle uczyniłaś i niech to będzie ostatni raz (inaczej baty będą dwa razy mocniejsze) . Nie ma co spowalniac procesu chudnięcia, sam w sobie jest dostatecznie wolny.

Powiem wam w tajemnicy (przy porcji obiadowej piersi w sosiku serowym-z serka wiejskiego-i coli zero), że nic tak nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera
Stary 2010-07-03, 13:02   #1087
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Ach te rarytasy pazwalaja przetrwac ja niecierpie monotonii
Wlasnie ide przerabiac przepis na obwazanki serowe bo mi synio nie daje juz spokoju maszynka juz stoi od kilku dni a oponek niet

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

zapomnialam dopisac, ze po dodaniu dodatkow spowrotem do piecyka coby sie dopieklo wsjo no ale to chyba oczywiste
o tak monotonnia w diecie to zguba wiec my nie mozemy isc ta droga
ja tu widze ze Ty porostu wulkanem dukanowych pomysłow jestes, jak cos odrazu zaznaczam bede podkradac co sie da
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:23   #1088
Kasiulek1029
Raczkowanie

A ja wlasnie zrobilam sobie moje pierwsz edukanowe nalesniki i byly bardzo dobre
I zamowiłam twistter, wiec jak tylko dojdzie zaczynam walke z moja oponką
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:29   #1089
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Witam wszystkich

Cieszę się, że jest tak dużo nas o podobnych gabarytach

O, ja chyba mam zastój - ale to pewnie dlatego, że taką wagę miałam przez ok.2 lata to się mści ale jest dobrze, dzisiaj ostatni dzień warzywek i jutro czysto proteinowo!

Zamiast wagi kupiłam ceramiczne foremki (idealne do sufletu!)
Pozdrawiam znad sałatki warzywno-twarogowej
MissIrreplaceable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:01   #1090
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cześć dziewuchy...
Boże jak mi głupio... przerwałam 6 dni temu dietę... nie wiem co mi odbiło... żarłam wszystko, chipsy, lody, tłuste rzeczy itd.
1 dnia popłynęłam bo jakoś tak wyszło, że nic do jedzenia nie było i nie było czasu na zakupy, 2 dnia to samo i jakoś się tak potoczyło
Przybrałam 1-2 kg... od poniedziałku ruszam od nowa bo mnie jutro ognisko czeka... Czytałam o tym zimnym jedzeniu, od poniedziałku jem tylko takie.
Od tygodnia nie wyszłam w dzień nawet raz z domu. Tak się wstydzę swojego wyglądu... i okropnie się czuję, że takie słoneczko itd. a ja nawet sobie na basen nie pójdę w tym roku

Ok podsumowanie:
24 maja - początek 76 kg\ 167 cm
30 maja - koniec I fazy - 71 kg\167 cm
27 czerwca - 67 kg \ 167 cm - przerwa w diecie
4 lipca - powrót do diety - 68-69 kg \ 167 cm

Jak sądzicie ile mogę do końca sierpnia zgubić jedząc tylko podstawowe rzeczy (jajka, mięso, chudy twaróg i te 3 łyżki otrąb i 4 l wody- wszystko zimne )
Do tego po 2 h ćwiczeń dziennie.
Jest jakaś szansa na 10 kg w 6 tygodni? (Dodam, że mam 17 lat...)
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:10   #1091
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
Czarownico rozumiem twoja niechec do wychodzenia z domu....dzis w Szczecinie 32 stopnie duchota i skwar;/// a jest dopiero godizna 13
oj doskonale was rozumiem... w częstochowie tak samo ALE zdecydowanie wolę takie ciepełko (które uwielbiam) niż jakby mialo padać od rana do nocy

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Powiem wam w tajemnicy (przy porcji obiadowej piersi w sosiku serowym-z serka wiejskiego-i coli zero), że nic tak nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera
oj prawda to prawda...... powiem wam, że już nie mam co wykombinować z wlosami bo też bm poszła....
aaaa w ogóle to wam się pochwalę moim wyglądem
grudzień 2009 i wczoraj dla porównania

a dwa ostatnie to..... wczoraj i dwa lata temu... miejsce to samo

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

także mogę powiedziec, że dieta na mnie podziałała

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:10   #1092
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Cześć dziewuchy...
Boże jak mi głupio... przerwałam 6 dni temu dietę... nie wiem co mi odbiło... żarłam wszystko, chipsy, lody, tłuste rzeczy itd.
1 dnia popłynęłam bo jakoś tak wyszło, że nic do jedzenia nie było i nie było czasu na zakupy, 2 dnia to samo i jakoś się tak potoczyło
Przybrałam 1-2 kg... od poniedziałku ruszam od nowa bo mnie jutro ognisko czeka... Czytałam o tym zimnym jedzeniu, od poniedziałku jem tylko takie.
Od tygodnia nie wyszłam w dzień nawet raz z domu. Tak się wstydzę swojego wyglądu... i okropnie się czuję, że takie słoneczko itd. a ja nawet sobie na basen nie pójdę w tym roku

Ok podsumowanie:

Jak sądzicie ile mogę do końca sierpnia zgubić jedząc tylko podstawowe rzeczy (jajka, mięso, chudy twaróg i te 3 łyżki otrąb i 4 l wody- wszystko zimne )

Umiar jest kluczem do sukcesu. Nie możesz jeść tylko i wyłącznie tych produktów, które wymieniłaś!!! Zrobisz sobie krzywdę!

Przeczytałaś dokładnie książkę?

Naprawdę lepiej będzie dla Ciebie jeśli zaczniesz po prostu przestrzegać zasad stworzonych przez dr Dukana.

Plus ta zasada o zimnych produktach na pewno nie powinna być stosowana do wszystkiego. Rano trzeba wypić coś ciepłego, plus mięso i ryby zwykle smakują lepiej na ciepło.
Stary 2010-07-03, 14:12   #1093
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
oj doskonale was rozumiem... w częstochowie tak samo ALE zdecydowanie wolę takie ciepełko (które uwielbiam) niż jakby mialo padać od rana do nocy

oj prawda to prawda...... powiem wam, że już nie mam co wykombinować z wlosami bo też bm poszła....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Super teraz wyglądasz naprawdę
I duuużo młodziej wyglądasz niż wcześniej
I widzę, że Ci cycki na Duaknie nie spadły
A ja się wstydzę teraz każdego cm. swojego ciała

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez MissIrreplaceable Pokaż wiadomość
Umiar jest kluczem do sukcesu. Nie możesz jeść tylko i wyłącznie tych produktów, które wymieniłaś!!! Zrobisz sobie krzywdę!

Przeczytałaś dokładnie książkę?

Naprawdę lepiej będzie dla Ciebie jeśli zaczniesz po prostu przestrzegać zasad stworzonych przez dr Dukana.

Plus ta zasada o zimnych produktach na pewno nie powinna być stosowana do wszystkiego. Rano trzeba wypić coś ciepłego, plus mięso i ryby zwykle smakują lepiej na ciepło.
Widzisz rano chcę pić herbatę ciepłą później już nic. A ja jestem chyba inna bo wolę skubać zimne mięcho niż ciepłe
A jak sądzicie to 10 kg jest realne?

Edytowane przez JulietteCapulette
Czas edycji: 2010-07-03 o 14:14
Stary 2010-07-03, 14:17   #1094
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:

Widzisz rano chcę pić herbatę ciepłą później już nic. A ja jestem chyba inna bo wolę skubać zimne mięcho niż ciepłe
A jak sądzicie to 10 kg jest realne?
Wobec tego ponowię pytanie: czy przeczytałaś książki napisane przez Dukana?

Możesz skubać zimne mięsko, tylko dni z warzywami są niezbędne.
Stary 2010-07-03, 14:21   #1095
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Wobec tego ponowię pytanie: czy przeczytałaś książki napisane przez Dukana?

Możesz skubać zimne mięsko, tylko dni z warzywami są niezbędne.
Jasne, że przeczytałam. Nawet 2 razy (no1 raz dość dawno bo w styczniu ale 2 całkiem nie dawno...)
Hehe ale mnie chyba źle zrozumiałaś
Bo mi chodziło, że na PP będę jeść tylko to mięso, jaja i twaróg. (wiadomo dojdzie jakiś wieśniak, tuńczyk itd.) Warzywa będę jeść tylko surowe na PW i te składniki które wymieniłam wcześniej. Ja też ponowie pytanie : to 10 kg w 6 tygodni to możliwe czy nie ? bo mi cholernie zależy, żeby wyjść sobie w tym roku na plaże czy cuś...
Stary 2010-07-03, 14:32   #1096
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Cześć dziewuchy...

Ok podsumowanie:

Nie, NIE NIE NIE! Nie dla Twojego podejścia do odchudzania! Kochana za bardzo tym wszystkim się przejmujesz, jesteś zbyt zdesperowana, a to odchudzaniu nie sprzyja. Wyluzuj, to raz. Dwa: ja w tydzień na wakacjach przytyłam 4 kg bo jadłam dokładnie jak ty, mega napady itp.
5 dni i waga wróciła do normy i to na 3 fazie Tak więc nadwyżka na 2 fazie powinna w miarę szybko zejść.
Ale 6 tygodni i 10 kg? Hmm, jeśli mocno uwierzysz, że to jest możliwe, to kto wie, umysł nie zna granic (aktualnie zaznajamiam się z pojęciem podświadomości, więc mogę pisać dość dziwne rzeczy )

Teraz pomysł z dietą. Czy ja dobrze rozumiem, że Ty na samych proteinach chcesz jechać do końca sierpnia?
Musisz robić dni z warzywami, skoro taka jesteś zdesperowana rób tryb 5/5, ogranicz nabiał do twarogu i serka wiejskiego, tak do 500-600g dziennie. No i wiadomo, podstawa to mięso, jaja i ryby. Żadnego głodzenia.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Bo mi chodziło, że na PP będę jeść tylko to mięso, jaja i twaróg. (wiadomo dojdzie jakiś wieśniak, tuńczyk itd.) Warzywa będę jeść tylko surowe na PW i te składniki które wymieniłam wcześniej.
Aha, no to teraz kumam Bardzo dobry plan według mnie
Stary 2010-07-03, 14:37   #1097
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, że przeczytałam. Nawet 2 razy (no1 raz dość dawno bo w styczniu ale 2 całkiem nie dawno...)
Hehe ale mnie chyba źle zrozumiałaś
Bo mi chodziło, że na PP będę jeść tylko to mięso, jaja i twaróg. (wiadomo dojdzie jakiś wieśniak, tuńczyk itd.) Warzywa będę jeść tylko surowe na PW i te składniki które wymieniłam wcześniej. Ja też ponowie pytanie : to 10 kg w 6 tygodni to możliwe czy nie ? bo mi cholernie zależy, żeby wyjść sobie w tym roku na plaże czy cuś...
To faktycznie źle Cię zrozumiałam, ale Twój wcześniejszy post brzmiał aż groźnie :P

Na plaże możesz wyjść przecież i teraz! Plus baseny chyba mają wejścia za darmo przy okazaniu legitymacji, prawda? Korzystaj!

Myślę, że wszystko zależy od Twojego organizmu - jednak nie potrafię dokładnie odpowiedzieć czy 10 kg spadnie w ciągu tych 6 tyg.
Stary 2010-07-03, 14:40   #1098
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Super teraz wyglądasz naprawdę
I duuużo młodziej wyglądasz niż wcześniej
I widzę, że Ci cycki na Duaknie nie spadły
A ja się wstydzę teraz każdego cm. swojego ciała

dzięki wielkie no cycki troszke spadły z DD na D
ale faktycznie malo

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:50   #1099
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Cytat:

Pieknie wyglądasz i o wiele młodziej. Lepiej Ci w blond włosach nogi Ci wysmuklały i ogólnie wyglądasz na wyższą. Gratuluję.
Niedługo ja wkleje jakies zdjęcia
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 14:57   #1100
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
To faktycznie źle Cię zrozumiałam, ale Twój wcześniejszy post brzmiał aż groźnie :P

Na plaże możesz wyjść przecież i teraz! Plus baseny chyba mają wejścia za darmo przy okazaniu legitymacji, prawda? Korzystaj!

Myślę, że wszystko zależy od Twojego organizmu - jednak nie potrafię dokładnie odpowiedzieć czy 10 kg spadnie w ciągu tych 6 tyg.
Hehe aż tak zdesperowana nie jestem żeby samo białko bez warzyw wcinać do końca wakacji
Wiesz, może moja waga nie brzmi tak groźnie ale uwierz mi, że wyglądam fatalnie. Jestem drobnej kości, dlatego wyglądam na grubszą. Moją zmorą są ogromne uda i jeszcze większy tyłek. Nie, u nas się płaci za basen, nie ważne czy masz legitymację czy nie i tak płacisz Ale tu nie o kasę chodzi... no może w sierpniu jeśli by się udało zrzucić to z 8-10 kg to bym wyszła... A wiecie tak sobie policzyłam, że
jak jadłam dużo (mam tak, że im więcej jem tym większe spadki ) to chudłam po 1,5-2 kg tygodniowo więc powinno się udać... Haha ale się uśmiałam z tego, że myślałyście, że ja chcę na samym białku do końca wakacji... ale przyznaję moja wina, źle zapisałam
Ayu masz rację psychika działa cuda
Stary 2010-07-03, 15:05   #1101
Lajo
Raczkowanie

Hej
Słuchajcie, multiwitamina musująca, czy jakiekolwiek inne witaminy, magnezy, żelaza w tab. musujących sa ok?
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:09   #1102
missines
Raczkowanie

Cytat:

Johambinko krajanko gratuluję! Pięknie zgubione kilogramy, po prostu odmłodniałaś!!!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:34   #1103
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Witam Wsjech
Ja przy kawce dopiero, a zaraz na sniadanie bedzie wiesniak moze z tuncykiem, ktory w ciagu 2 miesiecy drugi raz dopiero zagosci
Pozniej jak zwykle co tydzien na PW -pizzunia
No wlasnie ani sie obejzalam a 2 miechy zlecialy.
Najnizsza waga byla przedwczoraj 61.6 -dzis po wczorajszym juz prawie nocnym obzarstwie nalesnikami z twarozkiem i powidlami rabarbarowymi no i calym dniu warzywnym -wlaczajac duszonego dorsza w szpinaku - dzis tylko o 0.1 wiecej -myslalam, ze bedzie gorzej
Podsumowujac 2 miesiace diety:
w 1 miesiacu spadlo 5 kg
w 2 miesiacu tylko 2
no niestety zaliczylam zastoj
Mam nadzieje, ze teraz jeszcze cos mi spadnie przez 2 tyg, wtedy wyjezdzam do Polski i chce przejsc na II - jak myslicie co mam robic aby spadlo co nieco

Nie martw sie, to normalna reakcja organizmu, bardzo szybko spadalas - organizm musi sie przyzwyczaic do nowej wagi - ja chudlam ostatni miesiac 2 kg

Fantastycznie Kochana podziwiam takich ludzi
Swietnie Ci idzie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ja robilam z przepisowni z polowy skladnikow -wyszly, trzeba delikatnie do wody wkladac i nie rozgotowac.
dzieki zobacze za tydzien co i jak, tak sobie przegladam jadlospisy swoje i cosik za malo bialka tam powinnam miec 150, a mam po 100 lub 98, pewnie tez przez to tak powoli spada waga

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Przypuszczam, że chodzi dokładnie o to wszystko co napisałaś
dzieki, pozmieniam co nieco w menu, cwiczeniach i zobacze za jakis czas, dzis koncze PW wiec pewnie po P sie zwaze ponownie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
hehe tekst dnia! Idę podać dalej
no wlasnie, a ja nie rozumiem ni w zab o co biega ktos wytlumaczy

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:59   #1104
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Hej
Słuchajcie, multiwitamina musująca, czy jakiekolwiek inne witaminy, magnezy, żelaza w tab. musujących sa ok?
Ja raz w tygodniu piję takie specyfiki i chudnę, więc chyba nie szkodzą, ale może niech ktoś bardziej doświadczony jeszcze się wypowie

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:02   #1105
blanche neige
Przyczajenie

heej kochane,

przyjmiecie mnie z powrotem? od poniedzialku chce zaczac faze uderzeniowa, dzis i jutro mam jeszcze orgiastyczne kolacje i obiady :/

milego dnia!

obecnie: 55/56 kg
88/62/94
blanche neige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:04   #1106
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też ponowie pytanie : to 10 kg w 6 tygodni to możliwe czy nie ? bo mi cholernie zależy, żeby wyjść sobie w tym roku na plaże czy cuś...
Nie chcę gasić optymizmu, ale myślę, że to nie możliwe. Może 6 max.8, ale do 10 nie dobijesz mym skromnym zdaniem (musiałabyś chudnąć prawie 2kg tygodniowo, to nawet dla organizmu niezdrowe). Na początku by Ci pewnie leciało po 1.5kg tygodniowo, ale nie wydaje mi się, żeby po złamaniu diety nie złapał Cię wcześniej, czy później jakiś zastój. Co nie zmienia faktu, że i przy zgubieniu 5, 6 czy 8 kg wygląda się dużo lepiej. Trzymam kciuki

johambina - gratuluje! super Ci ta zmiana wyszła, wyglądasz dużo dużo młodziej i zgrabniej

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
Ja raz w tygodniu piję takie specyfiki i chudnę, więc chyba nie szkodzą, ale może niech ktoś bardziej doświadczony jeszcze się wypowie
Ja piję codziennie wapno, biorę asmag i jakieś witaminy na włosy i jest ok
Stary 2010-07-03, 16:05   #1107
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

zapomniałam się zważyć po leceniu na białym

no nic poczekamy trochę na kolejne ważenie!
powiem Wam że ostatnio coś mało zjadam wiem że powinnam więcej bo samo śniadanie i kolacja to złe wyjście ale nie chce się za ciepło eeeh

życzę spadków, warzywka dzisiaj

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:08   #1108
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Nie chcę gasić optymizmu, ale myślę, że to nie możliwe. Może 6 max.8, ale do 10 nie dobijesz mym skromnym zdaniem (musiałabyś chudnąć prawie 2kg tygodniowo, to nawet dla organizmu niezdrowe). Na początku by Ci pewnie leciało po 1.5kg tygodniowo, ale nie wydaje mi się, żeby po złamaniu diety nie złapał Cię wcześniej, czy później jakiś zastój. Co nie zmienia faktu, że i przy zgubieniu 5, 6 czy 8 kg wygląda się dużo lepiej. Trzymam kciuki

johambina - gratuluje! super Ci ta zmiana wyszła, wyglądasz dużo dużo młodziej i zgrabniej

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Ja piję codziennie wapno, biorę asmag i jakieś witaminy na włosy i jest ok
Nie wiem, zobaczymy jak będzie
Tak naprawdę odkąd skończyłam 11 lat moje życie to jedno wielkie odchudzanie, jak już się zawzięłam to chudłam bardzo szybko, zawsze. Zastój już miałam prawie 2 tyg. i zaczęłam grzeszyć Zobaczymy jak duży czeka mnie teraz. Może nie długi... Wiecie, tak się dopytuję o to 10 kg bo moja 1 znajoma w 5 tyg. straciła 9,6 kg a 2 12,3 kg w 7 tyg. (Obie na 5\5 i nie miały do zgubienia po 13-15 kg) więc zobaczy się...
Stary 2010-07-03, 16:14   #1109
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
no wlasnie, a ja nie rozumiem ni w zab o co biega ktos wytlumaczy
Żeby jutro podczas wyborów prezydenckich nie oddać głosu na tego pana, który nie ma żony tylko kota A to podawanie dalej, to chwalenie się hasełkiem swoim znajomym

Tak btw. dzięki Czarownico za przypomnienie mi tego tekstu, już go wcześniej gdzieś widziałam, pamiętałam, że widziałam, ale zapomniałam treści

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Nie wiem, zobaczymy jak będzie
Tak naprawdę odkąd skończyłam 11 lat moje życie to jedno wielkie odchudzanie, jak już się zawzięłam to chudłam bardzo szybko, zawsze. Zastój już miałam prawie 2 tyg. i zaczęłam grzeszyć Zobaczymy jak duży czeka mnie teraz. Może nie długi... Wiecie, tak się dopytuję o to 10 kg bo moja 1 znajoma w 5 tyg. straciła 9,6 kg a 2 12,3 kg w 7 tyg. (Obie na 5\5 i nie miały do zgubienia po 13-15 kg) więc zobaczy się...
One mogły tyle chudnąć, bo miały dużą nadwagę i dużo do zgubienia. Nie wiem jak jest z Tobą, ale ludzie potrafili naprawdę tracić kilogramy znacznie szybciej niż 1 na tydzień.
Ale widzę, że mocno wierzysz w to, że zgubisz to 10 kg w 6 tygodni Jeśli się będziesz trzymała dukanowego jedzenia, zero grzechów, to myślę, że szansa, malutka, ale jest
Ile byś nie zgubiła, i tak będziesz wyglądała lepiej i inaczej niż teraz, a to też się liczy!
Stary 2010-07-03, 16:19   #1110
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Żeby jutro podczas wyborów prezydenckich nie oddać głosu na tego pana, który nie ma żony tylko kota A to podawanie dalej, to chwalenie się hasełkiem swoim znajomym

Tak btw. dzięki Czarownico za przypomnienie mi tego tekstu, już go wcześniej gdzieś widziałam, pamiętałam, że widziałam, ale zapomniałam treści

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

One mogły tyle chudnąć, bo miały dużą nadwagę i dużo do zgubienia. Nie wiem jak jest z Tobą, ale ludzie potrafili naprawdę tracić kilogramy znacznie szybciej niż 1 na tydzień.
Ale widzę, że mocno wierzysz w to, że zgubisz to 10 kg w 6 tygodni Jeśli się będziesz trzymała dukanowego jedzenia, zero grzechów, to myślę, że szansa, malutka, ale jest
Ile byś nie zgubiła, i tak będziesz wyglądała lepiej i inaczej niż teraz, a to też się liczy!
Ja co prawda głosować jeszcze nie mogę, ale widzę, że mamy kompletnie inne poglądy polityczne

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Ha! Wiara to podstawa
Jak nie do połowy sierpnia to połowy września i tak może być
Ale mówię Wam, że mi się uda mam takie przekonanie i już
One od początku diety miały po 15-13 kg nadwagi. Ja na początku ważyłam 76 przy 167 cm. Po 3 tyg. (łącznie z I fazą) ważyłam 67-68 kg. Wyznaczyłam sobie taki cel i zobaczymy co będzie
Znalazłam hantle, płytę z majowego Shape'a i jeszcze kilka innych rzeczy. Więc do dzieła od pojutrza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości