Walka o zdrowe i piękne włosy - część V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 16:05   #1531
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V

Szkoda ze glorii i lorysów w łodzi nie widziałam chetnie bym kupiła buu

Zrobiłam sobie dzisiaj plukanke z siemienia lnianego...wsypałam kilka garstek siemiania do garnuszka...zagotowałam iiii w zyciu tak pieknego gluta nie widziałam
musiałam dodac z litr wody zeby doprowadzić ta "płukankę " do stanu ciekłego
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 17:34   #1532
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina_Karon Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny
przejadę się do Auchana albo Super-Pharm i wybiorę albo tą z czosnkiem albo z węża;p, bo wybór jest dość konkretny
Bo włoski łamią mi się i to już dość konkretnie....

W superpharmie mają lorys ?

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie dzisiaj plukanke z siemienia lnianego...wsypałam kilka garstek siemiania do garnuszka...zagotowałam iiii w zyciu tak pieknego gluta nie widziałam
Zawsze możesz kupic na allegro

Co jest lepsze : któryś z Lorysów, czy Wax latte ?
karmimy psiaki
Insta
8tracks

Edytowane przez Mademoiselle_Pauline
Czas edycji: 2010-07-02 o 17:37
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 17:55   #1533
milusiaam
Wtajemniczenie

Lorysów jest malutko.

A gloria mmm 10 zl za przesylke jednej sztuki tronke drogo bo sama maska kosztuje 5 zl

Na szczescie niedlugo zabieram sie z tesciowa i tesciem do Częstochowy tam jest auchan
Oczywiscie nie powiem im ,ze jade do Częstochowy ze względów włosowych
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 19:56   #1534
Izulinka21
Raczkowanie

MsTseTse

A ZNASZ DOBRE JAKIES KOSMETYKI BADZ LEKARSTWA KTORE WSPOMAGAJA PRZECIW LAMANIU SI EWLOWSOW:/bo to dziwne podcielam i znowu kropki
Izulinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:09   #1535
absurdalna89
Zadomowienie

Które włosomaniaczki wyjeżdżają gdzieś w upalne strony i jak chronią włosy?

Któraś pisała, że kokos ma filtr, to prawda? Jeśli tak to chętnie go wezmę do Bułgarii, ale czy w czasie 24-godzinnej podróży nic się z nim nie stanie?

Kochana babcia kupiła mi dziś odżywkę z filtrem "lśniący kolor", ale.. firmy Pantene. Wy jej chyba nie polecacie? Chyba i tak zużyję, bo to miło ze strony babci,ale ciekawi mnie, czy ten filtr tam faktycznie jest i na ile to zadziała, skoro odżywka jest do spłukiwania.
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 08:21   #1536
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

hej dziewczyny, może mi poradzicie - mam jedwab w płynie z dodatkiem protein wanilia i wyciągiem z masła shea (firma Organix) i czasem wsmarowuję go we włosy masowo i zostawiam na noc. Po umyciu moje włosy są w dużo lepszym stanie, ale ciągle się zastanawiam, czy to może niszczy włosy w dłuższej perspektywie?
Stary 2010-07-03, 08:58   #1537
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, może mi poradzicie - mam jedwab w płynie z dodatkiem protein wanilia i wyciągiem z masła shea (firma Organix) i czasem wsmarowuję go we włosy masowo i zostawiam na noc. Po umyciu moje włosy są w dużo lepszym stanie, ale ciągle się zastanawiam, czy to może niszczy włosy w dłuższej perspektywie?
Mialam kiedys to serum (jesli masz na mysli soft&silky vanilla serum) i obojetnie pachnie (moj facet nie mogl nawachac sie moich wlosow ). Sama nauzywalam i nic sie nie stalo (domyslam sie jednak, ze ma silikony w skladzie, wiec warto raz na jakis czas umyc wlosy delikatnie oczyszczajacym szamponem). Ja osobiscie na noc zostawiam jedyniew 100% naturalne rzeczy typu oleje, gdyz nie wiem jak te badz co badz chemiczne srodki wplyna na moje wlosy przy pozostawieniu przez ok.8 h
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:26   #1538
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Jedwab pozostawiony na Twoich włosach przez całą noc działa dobrze na włoski pewnie dlatego że jest tam ten dodatek masła shea nie muszę chyba mówić że dużo to tam masełka napewno nie ma To mogą być śladowe ilości więc ja proponuje kupić jakiś olej naturalny np. kokosowy, lniany albo 'gotowiec' oliwke babydream Myśle że dużo więcej zdziałają, i będzie taniej. A przeciesz silikony na bank zawarte w jedwabiu zmywasz, więc ich zawartość w takich całonocnych maseczkach mija się z celem, nie mówiąc już o tym co napisała canelle, że nie wiesz jak chemia wpłynie na włosy przez ten czas no i marnowanie jedwabiu Tu wątek o olejach, poczytaj troche i do wyboru, do koloru https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2010-07-03 o 11:29
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:32   #1539
Narek
Zakorzenienie

Shilpa, tak jak radzą Dziewczyny, lepiej zostawić coś naturalnego na włosach, najlepiej olej. Tam u siebie masz chyba dostęp do jakichś?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:41   #1540
shopoholic
Rozeznanie

A ja ide zmywać lniany
Pierwsze użycie i miałam go na łbie 28h Oby sie spisał, bo postanowiłam sobie że dopuki nie skończe tych olei które teraz mam niczego nie kupie, już mi został tylko lniany i hipp

Czas edycji: 2010-07-03 o 11:58
Stary 2010-07-03, 12:23   #1541
cannelle
Rozeznanie

Dzisiaj wyprobowalam moj od dawna upragniony rekonstruktor Nexxus Emergencee (po nieudanej probie zakupu Aphogee) i jestem zachwycona rezultatem (ciagle macam moje wlosy takie sa jedwabiste). Ja ktoras ma rodzine lub znajomych w Stanach (ja wykorzystuje wszelkie moje kontakty) to zdcydowanie warto sprobowac. Podejrzewam jednak, ze im bardziej zniszczone wlosy, tym lepszy efekt (to ekstremalny rekonstruktor), wiec przy lekko podniszczonych szkoda zachodu. Ach, i potem konieczna jest maska nawilzajaca (moj blad przy rekonstruktorze K-Pak Joico, chyba zrobie drugie do niego drugie podejscie)
Stary 2010-07-03, 13:14   #1542
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyprobowalam moj od dawna upragniony rekonstruktor Nexxus Emergencee (po nieudanej probie zakupu Aphogee) i jestem zachwycona rezultatem (ciagle macam moje wlosy takie sa jedwabiste). Ja ktoras ma rodzine lub znajomych w Stanach (ja wykorzystuje wszelkie moje kontakty) to zdcydowanie warto sprobowac. Podejrzewam jednak, ze im bardziej zniszczone wlosy, tym lepszy efekt (to ekstremalny rekonstruktor), wiec przy lekko podniszczonych szkoda zachodu. Ach, i potem konieczna jest maska nawilzajaca (moj blad przy rekonstruktorze K-Pak Joico, chyba zrobie drugie do niego drugie podejscie)
Cannelle - Akurat mam ciotke Drogie to cudo?
Podoba mi sie, że używasz też innych kosmetyków, nie podążasz ślepo za wizażową 'modą' lorys, gloria, wax itp Aż chce się Ciebie śledzić w 'dzienniku regeneracji' moje zdanie

Czas edycji: 2010-07-03 o 13:17
Stary 2010-07-03, 13:18   #1543
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Podoba mi sie, że używasz też innych kosmetyków, nie podążasz ślepo za wizażową 'modą' lorys, gloria, wax itp Aż chce się Ciebie śledzić w 'dzienniku regeneracji' moje zdanie
Ale Cannelle chyba nie mieszka w Polsce, więc ciężko by jej było polować na Lorysy, czy też Glorie ...

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:21   #1544
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ale Cannelle chyba nie mieszka w Polsce, więc ciężko by jej było polować na Lorysy, czy też Glorie ...
Tak,tak pamiętam. Ale przeciesz przyjeżdza do polski
Stary 2010-07-03, 13:38   #1545
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Cannelle - Akurat mam ciotke Drogie to cudo?
Ok. 15 dolarow za ok. 100 ml (ale dobrze zainwestowanych), pelna nazwa to Nexxus Emergencee Strengthening Polymeric Reconstructor. Podaje linka do recenzji na ukochanej MakeupAlley:http://www.makeupalley.com/product/s...xus/Treatments

Popros ciotke od razu o Aphogee Two-Step Protein Treatment (dostepne w sieci sklepow Sally's Beauty Supply za ok.7 dolarow, moj TZ niestety juz sie tam nie pofatygowal)

Za moda wizazowa jak najbardziej bym podazala (nie ma rzeczy, ktorej bym nie przetestowala w imie zdrowych wlosow), ale z racji mieszkania w Berlinie mam utrudniony dostep do dobrodziejstw polskich drogerii (moje ostatnie zakupy w Zielonej Gorze skladaly sie jedynie z Quick Wax'u L'Biotica...)

Edytowane przez cannelle
Czas edycji: 2010-07-04 o 09:50
Stary 2010-07-03, 15:51   #1546
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Ok. 15 dolarow za ok. 200 ml (ale dobrze zainwestowanych), pelna nazwa to Nexxus Emergencee Strengthening Polymeric Reconstructor. Podaje linka do recenzji na ukochanej MakeupAlley:http://www.makeupalley.com/product/s...xus/Treatments

Popros ciotke od razu o Aphogee Two-Step Protein Treatment (dostepne w sieci sklepow Sally's Beauty Supply za ok.7 dolarow, moj TZ niestety juz sie tam nie pofatygowal)

Za moda wizazowa jak najbardziej bym podazala (nie ma rzeczy, ktorej bym nie przetestowala w imie zdrowych wlosow), ale z racji mieszkania w Berlinie mam utrudniony dostep do dobrodziejstw polskich drogerii (moje ostatnie zakupy w Zielonej Gorze skladaly sie jedynie z Quick Wax'u L'Biotica...)
Mogłabym prosić o skład?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Czas edycji: 2010-07-03 o 16:54
Stary 2010-07-03, 16:58   #1547
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Mogłabym prosić o skład?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------
Jasne (jest przerwa w meczu):

Water (Aqua, Eau), Collagen Amino Acids, Polyacrylamidomethylpropa ne Sulfonic Acid, Propylene Glycol, Hydrolyzed Elastin, Gelatin, Methylparaben, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone

Przy okazji dowiem sie, czy nie pakuje jakiegos swinstwa na wlosy
Stary 2010-07-03, 17:15   #1548
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość

Daj znać, jak ta płukanka zadziałała

Cytat:
Napisane przez Izulinka21 Pokaż wiadomość
MsTseTse

A ZNASZ DOBRE JAKIES KOSMETYKI BADZ LEKARSTWA KTORE WSPOMAGAJA PRZECIW LAMANIU SI EWLOWSOW:/bo to dziwne podcielam i znowu kropki
Najlepsze jest czytanie forum, cały czas piszemy o tym, co jest dobre dla naszych włosów

Cytat:
A ja ide zmywać lniany
Pierwsze użycie i miałam go na łbie 28h Oby sie spisał, bo postanowiłam sobie że dopuki nie skończe tych olei które teraz mam niczego nie kupie, już mi został tylko lniany i hipp
28h? nieźle
Jak efekty?
ja też postanowiłam, że nie kupuję już żadnych olei (a do wykończenia mam migdałowy, kokosowy, rycynowy, lanolinę i oliwkę hipp )

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:29   #1549
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
28h? nieźle
Jak efekty?
ja też postanowiłam, że nie kupuję już żadnych olei (a do wykończenia mam migdałowy, kokosowy, rycynowy, lanolinę i oliwkę hipp )
MsTseTse - Ano 28 - poszalałam Jak narazie mogę powiedzieć tylko tyle, że są gładkie, i bardziej błyszczące, Po jakimś msc. używania powiem więcej. Ale coś czuje, że się polubimy
A z tym wykończeniem olei, dasz rade. To sama przyjemność używać częściej olei z myślą o tym, że musisz je szybko zużyć. Na systematyczności twoje włosy skorzystają

Czas edycji: 2010-07-03 o 17:32
Stary 2010-07-03, 17:38   #1550
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
MsTseTse - Ano 28 - poszalałam Jak narazie mogę powiedzieć tylko tyle, że są gładkie, i bardziej błyszczące, Po jakimś msc. używania powiem więcej. Ale coś czuje, że się polubimy
A z tym wykończeniem olei, dasz rade. To sama przyjemność używać częściej olei z myślą o tym, że musisz je szybko zużyć. Na systematyczności twoje włosy skorzystają
A ja nie lubię wykańczać starych rzeczy, najchętniej kupowałabym ciągle nowe i po jednym użyciu wywalała
Ostatnio jestem leniwa i wcieram tylko sutkowego babydream w końcówki...

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:44   #1551
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
A ja nie lubię wykańczać starych rzeczy, najchętniej kupowałabym ciągle nowe i po jednym użyciu wywalała
Zbankrutowała byś, ale za to we włosach można by sie przeglądać jak w lustrze
A ja wręcz przeciwnie, rano po umyciu jest najpierw macanie a puźniej nie moge się doczekać aż wieczorem nałożę olej, a kiedy kłade sie spać niemogę się doczekać kiedy go zmyje i położe maske To już choroba!

Czas edycji: 2010-07-03 o 17:46
Stary 2010-07-03, 18:01   #1552
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Ja jakos dziwnie uwielbiam kolekcjonowac rozne oleje (inni zbieraja znaczki itp., ja zas kosmetyki do wlosow). Szybko sie nudze, wiec lubie olejowac moje mohery codziennie innym olejem (wmawiam sobie, ze kazdy posiada inne skladniki odzywcze i takie tam). A teraz spadam na pomeczowa impreze (Niemcy wygrali z Argentyna 4:0, wiec zapowiada sie niezla feta)
Stary 2010-07-03, 18:03   #1553
Nelkomama
Rozeznanie

Przepraszam, że tak się głupio spytam... po prostu nakładacie zwykłą oliwkę Hipp czy Babydream na końcówki i już? i to działa rzeczywiście? Ja uzywam olejku rycynowego a teraz zamówiłam sobie i czekam na kallos brema al latte i scenic maseczkę kokosową Macie z nimi jakieś doświadczenie? Nie mogę się już doczekać

Wybacz cannelle, ale chyba chciałas napisać, że Argentyna przegrała z resztą świata ;] Niemcy są tam w mniejszości

Edytowane przez Nelkomama
Czas edycji: 2010-07-03 o 18:06
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 18:13   #1554
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się głupio spytam... po prostu nakładacie zwykłą oliwkę Hipp czy Babydream na końcówki i już? i to działa rzeczywiście? Ja uzywam olejku rycynowego a teraz zamówiłam sobie i czekam na kallos brema al latte i scenic maseczkę kokosową Macie z nimi jakieś doświadczenie? Nie mogę się już doczekać

Wybacz cannelle, ale chyba chciałas napisać, że Argentyna przegrała z resztą świata ;] Niemcy są tam w mniejszości
Dlatego wlasnie im kibicuje. 2 Polakow w podstawowym skladzie (chociaiz moi znajomi smieja sie, ze Klose jest bardziej niemiecki od rodowitych Niemcow), to dla mnie taka mala namiastka polskiej reprezentacji . Moj powyzszy post nie pasuje z bardzo do 25-latki (spadam?feta?), ale coz, skoncze chyba jako 50-latka w mini

Edytowane przez cannelle
Czas edycji: 2010-07-03 o 22:52
Stary 2010-07-03, 18:16   #1555
shopoholic
Rozeznanie

Feta jak tapeta. Hahahahah musiałam, sorry
Stary 2010-07-03, 18:27   #1556
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Też oglądałam meczyk trochę mi żal Maradony biedak w depresje wpadnie. Ale Niemcy pięknie im dali popalić łosz.

Aaa wczoraj pofarbowałam włoski na brązik , wyszło cudnie

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 20:42   #1557
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
A ja wręcz przeciwnie, rano po umyciu jest najpierw macanie a puźniej nie moge się doczekać aż wieczorem nałożę olej, a kiedy kłade sie spać niemogę się doczekać kiedy go zmyje i położe maske To już choroba!
Też tak mam Jeśli nie nałożę czegoś na włosy to mam depresję
Wczoraj dałam olej rycynowy na 4h, potem tylko jedwab na końcówki i miałam dziś takie ładne włosy Nawet odżywki do spłukiwania nie użyłam.
Stary 2010-07-03, 20:57   #1558
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo. A jak umyję włosy to nie mogę się przetłuszczą, zeby je znów umyć i wykonać wszystkie rytuały z tym związane. Albo te dylematy: którego oleju dziś użyć?, Czy lepiej używać jeden olej cały czas czy za każdym razem inny? itd.
Cytat:
Ja jakos dziwnie uwielbiam kolekcjonowac rozne oleje (inni zbieraja znaczki itp., ja zas kosmetyki do wlosow). Szybko sie nudze, wiec lubie olejowac moje mohery codziennie innym olejem (wmawiam sobie, ze kazdy posiada inne skladniki odzywcze i takie tam). A teraz spadam na pomeczowa impreze (Niemcy wygrali z Argentyna 4:0, wiec zapowiada sie niezla feta)
Ja cały czas coś nowego chcę. I wszystko jest mi potrzebne. A jeszcze rok temu miałam tylko szampon Head & Shoulders. Nawet nie miałam odżywki.

Kibicowałam Niemcom, ale jestem zaskoczona, że aż tak Argentynie dokopali.
Cytat:
Dlatego wlasnie ich kibicuje. 2 Polakow w podstawowym skladzie (chociaiz moi znajomi smieja sie, ze Klose jest bardziej niemiecki od rodowitych Niemcow), to dla mnie taka mala namiastka polskiej reprezentacji .
Ja kibicowałam Niemcom bo dokopali Anglikom i 2 gole były polskie

A tak ogólnie to piłka nożna mnie w ogóle nie interesuje.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 21:29   #1559
shopoholic
Rozeznanie

Dotka, kocurzyca. To sie nazywa choroba wizażowa
Taak dylematy też mnie dręczą olei nie mam zbyt wiele, ale np. jaką maske\odżywke dzisiaj nałożyć to tragedia, zwłaszcza że ja z natury taka niezdecydowana W sprawie nożnej się nie odzywam, nie lubie sportu, prócz pływania oczywiście )
Stary 2010-07-04, 09:57   #1560
cannelle
Rozeznanie

Ja w pilce noznej zdecydowanie najbardziej lubie nachosy z guacamole (awokado jest moja obecna jedzeniowa obsesja)

Zeby nie bylo offtopu, to:
1) Nexxus Emergencee ma 100 ml, a nie jak pisalam 200 ml (sprawdzilam dzisiaj)
2) Miesiac lipiec jest dla mnie oficjalnie miesiacem bez suszarki (wiem, ze wlosomaniczki uzywaja jej tylko do podgrzewania masek, ale dla mnie to duze wyzwanie...). Pogoda sprzyja, wiec jestem dobrej mysli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości