|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Kosztuje coś ponad 700zł, w salonach fryzjerskich też jest wykonywany ale pewnie o wiele drożej, bo u nas to nowość.
Nie wiem czy jest lepszy, w sumie opiera się na tej samej zasadzie. Trzeba by było zobaczyć skład. ![]() Cytat:
Zazwyczaj jest tak, że keratyna pojawia się na końcu składu a najpierw jest alkohol i masa silikonów. Moim zdaniem bardziej opłaca się kupić zwykłą keratynę z mazideł i dodawać do szamponu czy odżywki. Wcześniej jeszcze ktoś polecał mleczko z keratyną, bodajże z biochemii urody. |
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to rob koniecznie, tzn po farbowaniu chyba 2 tyg musisz poczekac? czekam na Twoje efekty ![]() Moje włosy po pierwszym umyciu i wysuszeniu suszarką. Generalnie jestem bardzo zadowolona, aż nie do wiary jak wysuszyłam, bo jestem przyzwyczajona do powywijanej szopy nadajacej sie tylko do prostowania, a tu taka niespodzianka ![]() No i jeszcze dodam co do tego wypadania, że u mnie akurat wręcz odwrotnie, podczas rozczesywania na mokro wypadły mi może ze 3 włosy a wcześniej wyrywałam całą garść. Więc nawet dlatego warto. Zobaczymy jak będzie dalej Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-02 o 16:09 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
||
|
|
|
#2493 |
|
Moderator
|
nanaaaaa87 sliczne wlosy przed i po
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaał, efekt świetny
![]() Dziewczyny czy po zabiegu będę mogła używać takiej odżywki? Bo wlasnie mi sie skonczyla, ta ma b.dobre opinie na KWC i nie wiem czy kupic, zeby potem nie stala ![]() Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Phenoxyethanol, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Lactic Acid, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Parfum, Amodimethicone, Niacinamide, panthenol, Citric Acid, Trideceth-5, Glycerin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Linalool, Trideceth-10, Limonene, CI 47005, CI 15985. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-02 o 23:37 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
|
|
#2496 |
|
BAN stały
|
Z takimi pytaniami to lepiej na Biochemie...tam dziewczyny sie lepiej znają na składach...
Zresztą są tam wątki odnosnie odżywek bez silikonów itp
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Prostowałam włosy 16 czerwca przy czym myje je praktycznie codziennie (szamponem Babydrem z dodatkiem keratyny, a potem nakładam Kallosa też z keratyną z mazideł) bo mam wrażenie, że szybciej się przetłuszczają. Co do wypadania to nie zauważyłam żadnej różnicy. Wczoraj też farbowałam i dziś rano nadal miałam proste włosy.
Jestem bardzo ciekawa jak długo zabieg się utrzyma. Póki co jestem BARDZO ZADOWOLONA
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszcze wam udanych zabiegow ... ja bede powtarzac jak kupie prostownice 230stopni
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Tak oglądam te filmiki na YT i powiem szczerze, mam mnóstwo pytań odnośnie różnych szczegółów (jak to ja ). Może podacie linki do filmików gdzie jest to wykonywane bardzo "prawidłowo", bo ja już nie wiem na którym się wzorowac ![]() Np tu wyczytałam o połowicznym zmywaniu odzywki, a na filmiku widziałam, że wszystkie preparaty były zmywane nawet bardzo dokładnie. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Mam parę pytań (do opisu zabiegu umieszczonego przez autorkę wątku): 1. umyć 2-3 razy włosy specjalnym szamponem - normalnie myc i zmywac wodą, tak 3 razy? 2. na wilgotne włosy nakładamy treatment (ok. centymetra od skóry głowy), bardzo dokładnie, jak farbę. Po nałożeniu odczekujemy 15 min i włosy suszymy. Prostujemy cienkie pasemka po 6-7 razy prostownicą z wysoką temperaturą (keratyna wbudowuje się w zniszczone włosy). po 30 min myjemy włosy specjalnym szamponem. - nakładamy treatment na włosy osuszone ręcznikiem, cienką warstwą czy raczej włos ma byc nim oblepiony dość mocno? Suszymy włosy bez użycia szczotki? Po wyprostowaniu wszystkich pasemek czekamy jeszcze 30 minut, tak? Potem myjemy włosy szamponem i spłukujemy go dokładnie? 3. nakładamy odżywkę z keratyną na 15 min, po tym czasie spłukujemy 50% odżywki i powtarzamy pkt. 2 od momentu suszenia do momentu wyprostowania. - z tym punktem mam największy problem, bo jak spłukac 50% ? Tak prosto z prysznica to chyba nie wypłuka sie równomiernie tylko w niektorych miejscach bedzie jeszcze duzo, a w innych wcale macie jakis patent na to? Później suszymy suszarka włosy z 50% odżywki i znów prostujemy cienkie pasemka po 6-7 razy? I na tym koniec? Można myc włosy w ten sam dzień tak? Sorki za tyle pytań, ale nie chcę czegoś zrobić źle, poza tym będzie mi robiła kuzynka, która nie ma zielonego pojęcia o tym zabiegu
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tak 2 razy w tyg muszę je męczyć prostownicą... właśnie czytam ten wątek i chyba zacznę zbierać fundusze na zabieg
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
230 stopni to strasznie wysoka temperatura. 6-7 razy cienkie pasma, a potem jeszcze raz. Czy to nie jest masakra dla włosów? Przecież to niemal je spala!!!! Muszą być po tym wysuszone na wiór. Jakoś nie chce mi się wierzyć,że to nie jest niszczące dla włosów. Pewnie mniej niż codzienne prostowanie, ale podobnie jak trwała albo farbowanie wpływa na ich strukturę.
|
|
|
|
#2502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2503 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo na tym polega cały zabieg... że nie smażysz samych włosów...a jedynie wprasowywujesz keratyne naokoło nich i w ubytki... Wystarczy porządnie przeczytać wątek a nie wyciągać pochopne wnioski... ehhh ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Ad1 TAK ![]() Ad2 Lapiej żeby były pożadnie oblepione keratyną...mogą aż pływać w niej Ja tak wmasowywałam we włosy żeby kazdy był dokładnie pokryty keratyną i czekamy 30 min....bedą tedy lekko szorstkie ![]() Ad3 Ja delikatnie spłukałam wodą ...mały strumien i lekko zczesałam z włosów odżywkę... ![]() Ad4 Możez umyć włosy tego samego dnia...ale odczekaj jakiś czas - np 2-3 h.... Choć ja umyłam głowę na nast dzien ![]() |
||
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja po keratynie może tak wyglądać, wszystko jest ok?
![]() Szampon HIPP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...dla-dzieci.htm Maska https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...i-glikolem.htm ona ma cetearyl alcohol to może byc? Jakas odzywka bez silikonów i bez alkoholu. Cytat:
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-04 o 22:00 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko było już wałkowane w pierwszych postach
.Cieszę się, że tak dużo osób jest zadowolonych z tego zabiegu, i że mogłam trochę pomóc Wam swoim doświadczeniem .
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w trakcie zabiegu, zaczęłam o 18 i zaraz idę dopiero spłukiwać odżywkę
Robię sama i dlatego tak mi idzie wolno.. Jak na razie wrażenia pozytywne, po zmyciu keratyny nie miałam na grzebieniu i pędzlu ani jednego włosa a przy nakładaniu keratyny pełno I nawet się nie falują już wilgotne włosy..
|
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
o to niezle Madziulek_90 dopiero idziesz spłukiwać odżywke? o kurcze ciekawe o której skończysz
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam
Ufff.. Przyliz na głowie jest, każde pasmo chyba po 20 razy przeprostowałam, bo mam prostownicę 200C i już nie chciałam czekać na kupno nowej, a nie zależy mi na idealnie prostych włosach tylko na poskromieniu kręconych ze spodu Mam nadzieję, że po umyciu będzie ok
|
|
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Dodaję fotki robione przed chwilą po opalaniu dlatego wybaczcie strój
Zdjęcie z tyłu robił tata siedząc za biurkiem bo nie chciało mu się wstać więc szału nie ma Normalnie już bym miała poskręcaną szopę..
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam cały wątek co troszkę mi zajęło, uff Ale przynajmniej mniej więcej wiem wszystko ![]() Zamówiłam już zestaw z allegro, pojutrze umówiona jestem na odrosty i doczekać się nie mogę tego prostowania ;D Chciałam mocno pocieniować włoski ale wyczytałam tu że na takich mogą sie podwijać końcówki więc zrezygnowałam bo mam dość długie i nie chce żeby na tych cieniowanych coś sie zawijało ![]() Włoski będę robić z mamą i siostrą więc chyba nie będzie problemów ![]() A prostownicę mam nagrzewającą sie do 220 stopni więc powinno wystarczyć ![]() Pozdrawiam Was dziewczynki i dziękuję za założenie watku który ratuje mi życie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
slicznee , a kolor masz naprawde super , naturalki czy farbowane?
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję, mi też się podobają
![]() trillinka włosy farbowałam parę miesięcy temu szamponem zmywalnym (28 myć) w kolorze blond, były dużo ciemniejsze, do teraz się już chyba całkiem wypłukał. Parę jaśniejszych pasemek mam dzięki temu kremowi z Avonu, którego użyłam dosłownie dwa razy i to ponad miesiąc temu |
|
|
|
#2516 |
|
Przyczajenie
|
witam
czytam wasz wątek i jestem zachwycona taż chciałabym mieć takie fajne włoski jeśli ktoś zamawia global keratin na ebay chętnie się podłączę proszę o odpowiedz pozdrawiam edyta |
|
|
|
#2517 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tu nie robimy włosków Global Keratin...i nie sprzedają tego na ebay'u...tylko Encanto ![]() |
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możecie polecić jakąś tanią prostownice, ale żeby była dobra do keratyny?
|
|
|
|
#2519 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
moje wlosy po 3 miesiacach z keratyna po samoistnym wysuszeniu
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

swoja drogą przed miałas fajne wlosy, musialabys moje zobaczyc 
efektem sie pochwale oczywiscie
to rob koniecznie, tzn po farbowaniu chyba 2 tyg musisz poczekac? czekam na Twoje efekty 

Mam nadzieję, że po umyciu będzie ok